|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
Cześć dziewczyny.
Właśnie ,,zeżarło" mi posta którego napisałam ![]() Witam po weekendzie, my właśnie wróciliśmy od teściów. Poinformowaliśmy ich o tym że będą dziadkami i ogromnie się ucieszyli!!! chociaż na początku patrzyli na nas z niedowierzaniem że po 12 latach naszego związku będą mieli wnuka Hehehe już chyba musieli mocno w to zwątpić. Ucieszyli się ogromnie i pogratulowali nam bardzo serdecznie. Na szczęście to wspaniali i cudowni ludzie i ,,nie wcinają" się w nasze życie prywatne, toteż nie udzielali nam żadnych ,,złotych" rad oprócz tego że ja mam teraz szczególnie dbać o siebie![]() Jeśli chodzi o zachcianki to właśnie w piątek jak jechaliśmy to kazałam mężowi natychmiast zboczyć z trasy i wstąpić do Reala po ... oliwki z pastą paprykową. I jak tylko wyszłam ze sklepu to wylałam z nich zalewę i w samochodzie zjadłam wszystkie łowiąc je palcami ze słoiczka ![]() Na szczęście mimo 10 tyg. pawia jeszcze nie zaliczyłam uffff i marzę o tym żeby nie zaliczyć. Jestem teraz pierońsko przeziębiona i rozbita i mam straszny kaszel ... no ale chyba pójdę do lekarza w poniedziałek i wezmę zwolnienie bo leżenie u teściów pod kocem przez cały weekend nie dało efektu ![]() Witam nowe mamusie!!!! Widzę, że będzie ,,urodzajna" jesień w tym roku
|
#782 |
|
Zadomowienie
|
My dzisiaj zaczynamy 11 tydzień i mamy się świetnie
Zachcianki na różne cuda już się pojawiły,ale na szczęście zaczynają mijać mdłości ![]() Pozdrawiam cieplutko Wszystkie Mamusie
|
|
|
|
#783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
No nie wiem własnie jak liczyc, ale na moje oko to jest 3/4 tydzien.po prostu domyslam sie, kiedy to było.
|
|
|
|
#786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bóle są dość normalne jeśli nic im nie towarzyszy np. plamienie. Oczywiście jeśli o bólach można powiedzieć normalne ![]() co do tygodnia ciąży polecam stronkę http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/0,79533.html lub www.28dni.pl pomogą policzyć orientacyjnie, który to tydzień ![]() pozdrawiam
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
A ja polecam jeszcze tą stronkę! http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1.php
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#790 |
|
Rozeznanie
|
witam po weekendzie, ale napisałyście z ledwością nadążam. Widzę że wszystkim wekend minął w miae dobrze ja niestety nadal borykalam sie z wymiotami :-( w piątek idę do dina moze coś mi poradzi to będzie 12 tydzień wiec moze zacznie mi przechodzic. Wczoraj poszlam spać o 19 tak było mi niedobrze :-(.
|
|
|
|
#791 |
|
Rozeznanie
|
u mnie na szczęście mdłości coraz rzadziej i wymiotuję też tylko raz-dwa razy w tygodniu (tak u mnie to mało w porównianiu z początkiem
).Zau ważyłam też że najbardziej mdli mnie gdy jestem głodna albo gdy zjem za dużo.Najgorzej że chodzę cały czas jakaś przemęczona.Chodzę spać o 21 a czasem nawet wcześniej mam nadzieję że w drugim trymestrze będzie lepiej |
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
hihi, ja najlepiej też cały czas bym spała..
|
#793 |
|
Wtajemniczenie
|
o tak, ze spaniem jest najgorzej. spie w ciagu dnia a i tak 22 to max i zasypiam od razu.
nie wiem czy moja wydzielina jest ok. jest bez zapachu, swedzenia nic takego nie ma, ale czasem jest taka zoltawa a nie przezroczyta.jutro mam wizyte u ginekologa to sie dopytam najwyzej. i zalozy mi karte ciazy (mam taka nadzieje bo to juz 11tydzien prawie)
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teoretycznie jest mleczno bialy, ale jak wysycha na wkladce to robi sie zoltawy, jesli nic cie nie swedzi, nie piecze i zapach OK to znaczy ze wsjo w porzadku.
|
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za te linki
teoretycznie jestem w 3 tygodniu ciąży. Narazie nie ma objawów, ale zapewne za pare tygodni sie pojawia. Pozdrawiam!
|
|
|
|
#796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale znalazłam chyba na to sposób obok łóżka trzymam rodzynki i jeśli poczuje znak od żołądka ze chce jeść to wrzucam mu ze dwie trzy rodzynki i idę dalej spać .Przecież nie będę w nocy budzić całego domu robiąc sobie jedzonko ![]() A co do spania to owszem mogę długo siedzieć, ale staram sie max o 23 iść spać, no chyba ze jest dobry film albo czytam super książkę, a za to mogę spać do 12 nawet jaroszarnia, daj znać co powiedział lekarz na pewno będzie OKmiałam podobny problem i myślałam, ze jest wszystko OK, a jak to mówią teraz lepiej dmuchać na zimne przynajmniej z tym sie zgadzam spośród tego wszystkiego co "wylewają" z siebie te "wszystko wiedzące" kobietyjednym słowem, najlepiej niech lekarz wszystko sprawdzi i powie że jest ok, wtedy przestaniesz o tym myśleć
|
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny. akurat tym sie tak bardzo nie martwie tylko tak sie tylko zastanawialam
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepiej jest pytac lekarza, ja tez pytam, wiec jesli cos wiem to sie z wami dziele informacja, choc nie uwazam sie za wszystko wiedzaca kobiete tak na marginesie
|
#799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tutaj absolutnie nie chodziło mi o Ciebie, odwoływałam się do swojej wcześniejszej wypowiedzi, w której prosiłam o rade jak właśnie poradzić sobie z babciami czy ciotkami, czyli z kobitkami ze dwa pokolenia wstecz, które właśnie uważają, że wszystko wiedzą, a których nie da się uniknąć jeśli masz duuużą rodzinkę ![]() a takie rady od was, czyli kobiet które przechodzą to co ty są na wagę złota bo kto cie lepiej zrozumie jak kobieta przechodząca to samo co ty ![]() pozdrawiam
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisalam tylko asekuracyjnie, a co do babc i cioc to masz absolutna racje, tez mnie to wkurza jak sie madrza
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie..piszecie o apetytach i mdłościach, ale jak narazie mnie męczą tylko humory...Albo śpię, albo ryczę..Masakra jakaś...Nawet głupie reklamy mnie rozczulają
Mam nadzieję, że szybko to się zmieni i nie będę taka wrażliwa..
|
#803 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki po dluzszej przewie
![]() Przedwczoraj minal juz tydzien jak wyjechalam z kraju zeby byc z tatusiem mojego malenstwa Zaklimatyzowalam sie od razu i czuje sie swietnie, procz tych ciaglych mdlosci ale do tego juz sie przyzwyczailam...![]() Ja rowniez spalabym calutki dzien i calutka noc i co chwilke mam jakies dziwne zachciolki: a to na rosol a jak juz sie rosol konczy gotowac to ja sie pytam czy nie moglby to byc raczej kapusniak...? zajadam sie lodami kiedy wczesniej po prostu nie lubialam i nie jadlam lodow... ciagle chce mi sie pic a potem latam do ubikacji jak szalona!! A tak to wszysko swietnie, z reszta u Was "widze" tez ![]() Pozdrawiam Witam wszystkie nowe mamusie
|
|
|
|
#804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem strasznie przeziębiona i poszłam na tygodniowe zwolnienie. Zwykle nie korzystałam ze zwolnień w takich przypadkach i chodziłam do pracy podpierając się ,nosem" ale teraz stwierdziłam że nie będę się nadwyrężać tylko po to żeby zdobyć uznanie w oczach szefa za tą głupią martyrologię... są ważniejsze aspekty w życiu i nie chodzi w tym momencie tylko o moje zdrowie. Pozdrawiam dziewczyny i życzę Wam udanego tygodnia
|
|
#805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), szybciej wracasz do siebie, nie boli Cię brzuchol po cięciu i tatuś może byc przy Tobie ![]() ale z drugiej strony nie czujesz tych paskudnych bóli i maleństwo jest mniej wymęczone...A dlaczego zastanawiasz się nad cesarką? U mnie chyba jedynym argumentem za (i to dość sporym) byłby strach przed porodem.. Wracaj szybciutko do zdrowia i leniuchuj dopóki możesz
|
|
#806 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jestem a cesarka tylko w przypadku kiedy trzeba. czesto nie mowi sie ile jest przy cesarce powilkan, pomijajac, ze to operacja i rzeczywiscie sprawie wiecej dyskomfortu po.
wlasnie zapisalam sie na usg mam 29lutego (13tc) wiec juz w tym miesiacu a jutro ginekolog. nie moge sie doczekac
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Kila spostrzeżeń wspólnych po tym co wyczytałam Czyżby w ciąży pomagał Harry Potter też czytam...Co do nastrojów to masakra...raz łażę wściekła, ras radosna i może o się zmieniać w ciągu 5 sek. Co do płakania to już nawet nie wspomnę...ryczę na wszystkim nawet telekamerach i podziękowaniach ![]() A co do zapytania o sposób porodu to ja zdecydowanie jestem za za naturalnym pomijając kwestię, że zdecydowanie lepszy dla dziecka to jeden naturalny przeżyłam i nie jest tak źle a zdecydowanie lepiej i szybciej dochodzi się do siebie. No oczywiście jeśli są do tego wskazania lekarskie to trudno...ale ja chociaż mniej więcej po kilku godzinach skurczów wrzeszczałam na męża że ma iść po kogoś i robić mi cesarkę to jednak myślę i mam nadzieję że i tym razem urodzę naturalnie Pozdrawiam ciepło wszystkie mamusie!!! Marzę o lodach z bitą śmietaną... chociaż ogórki hmm kuszące |
|
|
|
#808 |
|
Wtajemniczenie
|
jesli chodzi o Harrego to mi szybciej czas mija
ale jestem troche zawiedziona bo jestem na 200stronie i mam wrazenie, ze wczesniejsze czesci bardziej mnie wciagaly. tak sie cieszylam, ze mam ladna cere a teraz cos wylazlo, tzn tak po skora i mam 2duze czerwone placki na policzku:/ brzuch stanal w miejscu i oczywisicie panika, ze dziecko nie rosnie ![]() ja bym chyba musiala miec non stop podlaczone usg zebym mi takie glupie mysli do glowy nie wpadaly
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Juz nie moge sie doczekac czwartku, bo w czwartek USG i zobacze malenstwo. Jakies poza tym mnie obawy naszly, modle sie zeby wszystko bylo w pozadku.
Poza tym mdlosci znowu mnie mecza, w pracy myslalam ze zygne na biurko, jakos sie powstrzymywalam ![]() Poza tym musze pochwalic mojego mezusia. W sobote zrobil mi NALESNIKI z serem, owocami i bita smietana. Pyszne, nawet ja takich dobrych nie umiem zrobic. WOgole jest bardzo dzielny i pomaga mi we wszystkim. |
|
|
|
#810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja już wiem, tak na 95%, że będę ją miała z powodu wady wzroku i to dość dużej. Zapowiedziała mi to moja lekarka ale mam jeszcze dostać potwierdzenie od okulisty. Ale z drugiej strony jeśli to ma pomóc moim oczom, to niech się dzieje wola nieba ![]() pozdrawiam wszystkie mamusie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.

że po 12 latach naszego związku będą mieli wnuka 

).Zau ważyłam też że najbardziej mdli mnie gdy jestem głodna albo gdy zjem za dużo.
mam nadzieję że w drugim trymestrze będzie lepiej

bo kto cie lepiej zrozumie jak kobieta przechodząca to samo co ty