![]() |
#781 |
Rozeznanie
|
Dot.: izotek
Też mam dużo zmian. Prawdopodobnie do Was dołącze w niedługim czasie.
#782 |
Raczkowanie
|
Vover - świetne efekty. Widzę że jestes w Krakowa, możesz mi napisac gdzie chodzisz do lekarza?
Ja tez brałam axotret, niestety miałam nawrót po ok poł roku. Potem tetralesal i teraz niby jest ok, jakies syfy przed okresem ale z kazdym miesiącem coraz ich wiecej i zaczyna mnie to martwić. Poza tym zaczęły mi wyskakiwac jakieś kropki na dekoldzie - niby zapalenie mieszków. No zobaczymy. Zastanawiam się czy nie potórzyc terapii choć moja dermatolog na razie nie widzi potrzeby. |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#784 |
Przyczajenie
|
No dobrze, jestem nowa w wątku, bo biorę Izotek od niespełna tygodnia.
Mam takie pytanie - dawka dość spora bo 40mg na dobę przy niecałych 60 kg wagi, a prawie nic po mnie nie widać! Skóra się nie wysusza zbytnio, nic mnie nie boli, jedyne to złudne uczucie pragnienia, wysuszone wargi i szybciej męczące się oczy. Czy coś jest nie tak? W końcu miało być mega wysuszenie i nie wiadomo co jeszcze... A tu nic. |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#786 |
Przyczajenie
|
Witaj, ja biorę axotret 42-gi dzień. Dawka 40 mg na dobę. Chyba po tygodniu zaczęły mi wysychać usta. Po 20-30 dniach włosy przestały mi się przetłuszczać, wcześniej myłam je codziennie( może zdarzyło się co dwa dni) a teraz myję je raz - dwa razy w tygodniu
![]() Dermatolog powiedziała mi, że dopiero po 3-cim miesiącu zauważę znaczną poprawę. Mam 22 lata, trądzik mam od 3-4 lat, leczyłam przeróżnymi lekami, które nic nie pomogły Edytowane przez gosiew Czas edycji: 2014-01-25 o 01:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Przyczajenie
|
Dziękuję, trochę mnie uspokoiłyście.
![]() Dodam, że z trądzikiem walczę odkąd pamiętam (pewnie około 9-10 lat, a mam prawie 20) i nigdy nic nie ruszyło go na stałe - tetracykliny brane przez ponad pół roku tylko pogorszyły sprawę... Z Izotekiem wiążę OGROMNE oczekiwania, stąd moje obawy, że może coś nie zadziałać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Raczkowanie
|
Oj tak ja także mam nadzieję że w końcu pozbęde się tego cholerstwa z twarzy
#789 |
Pieskowanie
|
Myślicie, że pomoże mi izotek?
Dołączam okropne zdjęcia twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Raczkowanie
|
Bez wizyty u derma i tak się nie obędzie,to od niego zależy czy Ci przepisze.Zawsze możesz się postawić że chcesz i tyle.Ja też jestem zdesperowana po tych 15 latach męki że nic innego już nie chcę!Albo mi izotek pomoże albo nic,dość mam maziania się kremami czy żarcie antybiotyków!
Jak jesteś zdecydowana na izotek to postaw sprawę jasno ale nikt chyba nie zagwarantuje nam że na 100% ten lek nam pomoże Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#791 |
Pieskowanie
|
Dermatolog właśnie chce mnie leczyć pochodnymi wit. A. Czy to ma coś wspólnego z Izotekiem?? Mam już dość tej cery, muszę ją wyleczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Raczkowanie
|
A skoro chcę to dobrze,pochodna witaminy a to właśnie izotek lub axotret,jest parę odpowiedników tego leku różniących się ceną.Musisz zdawać sobie sprawę z tego że jest to silny lek i czasami występują nieprzyjemne skutki uboczne ale wszystko zależy od organizmu,mogą być minimalne. Na Twoim miejscu nie zastanawiałabym się długo ale to Twoja decyzja. Mnie pociesza fakt że izotek wyleczył cerę wielu osobom,jest chyba 80% pewności wyleczenia po 1 kuracjg,mi to wystarczy. Także jestem na początku leczenia dopiero 25dni,pierwszą tabletkę brałam ze strachem a teraz chciałabym przyśpieszyć kuracje bo nie mogę się już doczekać końca i efektów
#793 |
Raczkowanie
|
Pytanie tylko, czy te pochodne witaminy A będą u Ciebie stosowane wewnętrznie (czyli np. Izotek) czy zewnętrznie (czyli np. Atrederm). O tej drugiej opcji możesz poczytać sobie tu: http://www.italianablog.com/2013/02/...askorniki.html i ogólnie na całym blogu znajdziesz jeszcze sporo informacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Pieskowanie
|
Właśnie ma być to wewnętrzna forma..na początku powiedział, że mógł by leczyć miejscowo, ale boi się o moje blizny i lepsze będzie leczenie wewnętrzne.
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- marcys255 Są już jakieś efekty po 25 dniach kuracji? Czy nastąpił u Ciebie wysyp? |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Pieskowanie
|
Ok, dziękuję za odpowiedź. Jutro wizyta u dermatologa, musiałam zrobić wyniki i mam nadzieję, że zacznę kurację podobny lekiem. Obym tylko nie miała żadnych strasznych skutków ubocznych.. Piszesz, że masz bardziej suche włosy.. to znaczy, że możesz je rzadziej myć? Ja muszę myć codziennie, to byłoby plusem.. A twarz..po kilku godzinach już się święcę, może to też by się zmieniło..
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Raczkowanie
|
Przed braniem izoteku obawiałam się wlasnie tych wszystkich efektow ubocznych, wysypu itp, bo wszyscy tym straszą. Mnie to nie spotkało, nie wiem czy to taki farcik, czy ludzie są przewrażliwieni i sami wymyślają sobie kolejne problemy. Ja cały czas biorę leki osłonowe, może dzięki temu uniknęłam jakichś znaczących zmian jeżeli chodzi o badania krwi. Nie wiem. Przez pierwsze 1,5msc nie miałam efektów i każdego dnia przyglądałam się swojej twarzy w lustrze z nadzieją na poprawę... Sprawdziło się jednak to, że trzeba czekać cierpliwie. Nie wyciskajcie sie tylko czasem, bo będą blizny, a słyszałam (nie mam pewności), że podczas kuracji izotekiem ranki na twarzy mogą goić się gorzej więc nie warto. Spotkałam się też z mitem, że nie można używać pudru bo blokuje pory itp.. No ale jak tu wyjść na ulicę z pooraną twarzą. Uważam, że wszystko zależy od pudru, a prędzej czy później i tak się poprawi.. Teraz korzystam z kosmetyków kryjących jedynie w obszarach twarzy gdzie mam jakieś przebarwienia i jest super
![]() Co do mycia włosów to faktycznie teraz taki luksus ! Wcześniej obowiązkowo mycie włosów każdego dnia i to rano żeby wytrwały do wieczora.. Teraz jak umyję po 2 dniach to też jest ok. Moim jedynym zmartwieniem jest to czy się w miarę dobrze układają ![]()
62-61-60-59-58-57-56-55-54 ![]() "There’s nothing you can’t do if you want it bad enough." GOOD THINGS COME TO THOSE WHO GO OUT AND F***ING EARN IT! Edytowane przez Vover Czas edycji: 2014-01-26 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Pieskowanie
|
A właśnie jutro spytam się dermatologa o stosowanie wszelkich specyfików kryjących pryszcze podczas kuracji. Ale i tak będę używała, bo jak mam się pokazać w szkole z policzkami pełnymi blizn?
I w ogóle co można stosować? Czy mogę sobie robić maseczki np. z zielonej glinki? |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Przyczajenie
|
Dot.: pytania dotyczące izoteku
hej dziewczyny.. mam dylemat co do izoteku. mam zacząć kuracje tym lekiem od marca i nie ukrywam że mam lekkie obawy co do skutków ubocznych zażywania go. niestety to jest dla mnie ostatnia deska ratunku. czytałam też że podczas kuracji z powodu depresji jaką izotek wywołuje samobójstwo popełniło 128 osób. mam ciężki orzech do zgryzienia teraz nie wiem co zrobić.. jak to jest w końcu z tym izotekiem??
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#801 |
Przyczajenie
|
Witam Was
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W praktyce- ja zrobiłam sobie na razie dwie maseczki z najdelikatniejszej białej glinki (biorę izo od 20 grudnia), bo buzia trochę swędziała i chciałam ją po pierwsze ukoić, po drugie delikatnie oczyścić. Bardzo pomaga wysmarowanie swędzącej czy podrażnionej, czerwonej buzi wazeliną- miałam takie momenty, że nałożenie absolutnie czegokolwiek mocno piekło, wazelina- nie. Oprócz tego stosuję elobazę krem lekki (na dzień pod filtr, makijażu nie stosuję bo nie mam wysypu i jakoś wyglądam, a mam tak wysuszoną skórę, że podkreślone suche skórki skutecznie przekonały mnie do rezygnacji z podkładu) i zamawiam dzisiaj na allegro https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...rszczkowa.html (nie sugeruj się tym, że to przeciwzmarszczowe, jest to po prostu bardzo tłusty krem) bądź https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...lergiczny.html , nie mogę się zdecydować ![]() Edytowane przez b_domi Czas edycji: 2014-01-27 o 07:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Raczkowanie
|
Ciekawe te kremy i z dobrym składem i względnie tanie
![]() U mnie nie ma takiego mocnego przesuszu,mam krem borowinowy krynickie spa do cery suchej i dobrze daję radę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#804 |
Raczkowanie
|
Jak najbardziej. Uważam, że to nie ma dużego znaczenia- zima czy lato, szczególnie przy retinoidach. Zimą również zdarzają się słoneczne dni, a poza tym i chmury to nic strasznego dla UVA.
Tutaj mała literatura: http://www.italianablog.com/2011/07/...tem-czyli.html Nikogo do tego nie namawiam, ale warto znać za i przeciw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
Kolejna lekcja dla mnie,nígdy nie stosowałam filtrów ale muszę zacząć,choć przerażają mnie ceny.Macie tanie sprawdzone kremy ochronne?
#806 |
Pieskowanie
|
Hej,
a więc dzisiaj byłam u dermatologa. Będzie leczył mnie tabletkami Curacne..Nie wiem, czy to dobry lek, ale już spróbuję.. Chciałabym się wyleczyć na zawsze, ale czy to w ogóle możliwe?? No cóż, w każdym bądź razie, pozwolił mi z lekką niechęcią stosować podkład( ja używam takiego lekkiego, kryje tak sobie, ale coś za coś). Poza tym powiedział mi, że leczenie będzie trwało od 4 do 8 miesięcy tak około. I musiałam podpisywać coś takiego, że zobowiązuję się do brania tabletek antykoncepcyjnych przez ten okres kuracji chyba coś takiego...Czy to znaczy, że oprócz tego leku jakieś tabletki inne będę brała?? Też coś takiego podpisywałyscie?? Czy te tabletki wpływają jakoś na dojrzewanie? |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Raczkowanie
|
A jaką dostałaś dawkę? Ile ważysz?
Skoro kazał Ci podpisać zobowiazanie to widać chcę żebyś zażywała tabsy anty bo ciąża jest w czasie kuracji surowo zabroniona. W jaki sposób zareagujesz na te tabsy anty to ci już nie powiem,ja je zażywam od wielu lat więc mi to bez różnicy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#808 |
Pieskowanie
|
A nie wiem jaką dawkę mi nawet przepisał, mama zabrała mi receptę, jutro wam napiszę. A ważę tylko 45 kg to pewnie jakąś mniejszą.
A co do tabletek, mój błąd, okazało się, że mam nie brać żadnych tab antykoncepcyjnych. Sama nie pamiętam co podpisywałam. Na szczęście zadzwoniłam do mamy i okazało się, że zobowiązałam się do nie brania tych tabletek. Na recepcie jest tylko Curacne. |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Raczkowanie
|
Aha to dobrze bo bez sensu byłoby sie faszerować hormonami bez potrzeby,ciekae jaką będziesz miała dawkę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Curacne ma tańsze odpowiedniki,możesz się spytać w aptece,ja za izotek np w musiałabym zapłacić min 87zł w aptece zyskaj zdrowie a w innej za axotret zapłace już 58zł ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#810 |
Pieskowanie
|
Ok, dzieki. A czym myjesz i nawilzasz skore twarzy? Polecisz cos, bo nie wiem, czy to co mam jest dobre. Tak w ogole tradzik mam juz 4 lata, koncowka podstawowki,Cale gimnazjum i teraz liceum...Nigdy nic wczesniej nie bralam u dermatologow, a tu pierwsza wizyta i taki lek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.