|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy III
Cześć Mamuśki!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, RADOSNEGO I ZDROWEGO DZIECIńSTWA DLA OLAFKA I IGORKA Ja wczoraj miałam strasznego doła i pół dnia przepłakałam... chyba mi się już nazbierało i musiałam się wybeczeć. Dzisiaj mam przez to spuchnięte na maksa powieki . Ale za to się wyspałam, bo mężuś spał dzisiaj z Matim, a ja sama Dziewczyny fotki wszystkie super! Apuś, Miki, Maks - słodziaki Kanciu, cieszę się, że Apuś zaczął jeść Izuniak, super foty, fajnie wyglądacie na rolkach . Jeszcze trochę i będziecie we trzy jeździć .
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Juleczko na dwór zasuwaj naładowac akumulatorki
![]() u nas słonecznie ale pogoda dziwna w cieniu jest chłodno a na słoncu bardzo cieplo ![]() zaraz jemy cos i spadamy do parku PS. u nas spacery stały sie lepsze odkąd sadzam Apusia na prosto i o dziwo siedzi dobrze ![]() dzis sie tak rozkręcił, ze nie chciał sie zdrzemnac a zawsze pada w wozku
|
|
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kochane jesteście. Wczoraj z rana po kupsku nocnym i porannym (oba wodniste) biegiem jeszcze parę minut przed 8 pogoniłam do lekarza. I kazała dawać mu marchwiankę i zero mleka. Kupiłam z Hippa kleik marchwiowo-ryżowy (2 butelki) i na siłę udało mi się przez cały dzień 1 wcisnąć. Był tak głodny, że odgrzałam mu jego zupkę, którą zjadł ze smakiem, ale od tych kup wczorajszych to była tylko jedna malutka już normalna i poza tym nie do tej pory
![]() ). A i lekarka powiedział, że jak mu dzisiaj nie minie to szpital, kazała go poić czystą wodą, albo słabą czarną herbatą (rumiankiem nie), niech się w czoło puknie . Dzisiaj je już normalnie jak zwykle. Rano musiałam mu wcisnąć pierwszą łyżeczkę ryżu z jabłkiem, bo myślał, że to ta marchew i już resztę ładnie zjadł . Ale energii mu nie brakuje, wstał po 6, a ja nie dałam rady, o 7 puściłam go na podłogę i przysnęłam , obudził mnie telefonem zabawką (wcześniej zwiedził cały dół), jak dobierał się do gniazdka to wstałam i zobaczyłam, że jest cały w przyprawie maggi , wyciągnął z szuflady w kuchni, ale śmierdział . Spadam do Urzędu po nadanie numeru domu.
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu to bardzo dobrze, że z Krzysiem już lepiej. Buziaki dla niego
izuniak zdrówka dla Ciebie i dla Emci juleczko fajnie, że się wyspałaś. Może to rzeczywiście jest dobry sposób żeby spać z Matim na zmianę. Miejmy nadzieję, że niedługo będzie już lepiej i nocki będą spokojniejsze. Pobyliśmy trochę na dworzu, ale u nas dziś nie jest tak fajnie jak wczoraj. Przede wszystkim nie ma dużego słońca i jest trochę chłodniej.
|
|
#785 |
|
Konto usunięte
|
juleczko, myślę, że póki co takie rozwiązanie będzie dla was korzystne.
izuniak ekstra te fotki, ekstra rodzinny spacer. ja już kupę lat na rolkach nie jeździłam, ale często mam ochotę, jak widzę jak dzieciaki pomykaja, chyba sobie kupię, będę jeździć za wózkiem. ![]() Znowu caly dzień na podwórku, cudnie...!! mam chwilkę bo jestem u chrzestnej Maksa, więc dziecko zajęte ciocią. ![]() ale zaraz zbieram się do powrotu, bo zimno się zrobi. |
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
dyta pisz co u Was !!!
nic sie nie odzywasz
|
|
|
|
#787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Podwójne całusy dla naszych wątkowych BLIŹNIAKÓW- Olafa i Igora
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;7083805] kanciu, u nas też wczoraj tak ciepło było, ja nawet w krótkim rękawku biegałam. zresztą fotki poniżej.Maks ma body bez rękawków, cieniutką bawełnianą koszulkę z długim rękawem i ten sweterek. Ja ciut więcej fotek wczoraj napstrykałam, minisiu, -tak to bywa, złośliwość rzeczy martwych. wklejam fotki wczorajsze: na ogródku, pod jabłonką, w domu i na tarasie i w ogrodzie u moich rodziców. Widzicie jakiego Maks ma guza na czole? Ja durna baba [/quote] Ale super taras macie Maks mega rozbawiony, ale wcale mu się nie dziwię. Fajne ma ubranko. Guz spory, ale widzę, że mały niewiele sobie z tego robi ![]() Kurcze, ze mnie już się śmieją, bo ciągle z aparatem łażę ![]() Cytat:
Brawa za raczkowanie. Mikołaj też jakby więcej na kolanach zaczął stawać, ale porusza się niezdarnie. Odkurzacz bardzo mu się podoba. Zawsze z zaciekawieniem patrzy jak sprzątam. Foteczki super. Jak to fajnie mieć dwoje dzieci. Córeczki masz super. Zazdroszczę rolek! Nie jeździłam jeszcze. Cytat:
Zawsze to jakieś rozwiązanie Dzięki ![]() Cytat:
I kolejny piękny dzień (jutro już tak ma nie być ) Jak świeci słońce, to życie jest lepsze Byliśy oczywiście na spacerze. Mikołaj słodko sobie spał. A potem u koleżanki ze szkoły rodzenia. Mikołaj ma kolegę młodszego o miesiąc i kilka dni. Moje dziecko wybawiło się w gościach, bujał się na huśtawce kolego i jeździł w chodziku. Był mega szczęśliwy, bo w domu tego nie ma ![]() Foteczki:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#788 |
|
Rozeznanie
|
WszystkiegoNajlepszego DlaNaszychKochanychBliźniaków
Ewa też super, też miałam ciężki wybór ale w końcu zamówiliśmy to Polo i mam tylko nadzieję, że się sprawdzi Śliczne fotki Mikołaja Lea, super fotki, Maks ma śliczne ubranko i pocieszne skarpeteczki ![]() Kasiu, uff dobrze że Krzysiowi przechodzi, a z tą herbatą to nam też tak mówili Kanciu, a widzisz Apuś wie co dobre extra, że zaczął wcinać Izuniak, Karolinqa, faktycznie cena kosmiczna Biedna Nikolka będą ją kłuli Juleczko Anula, Kancia kalafior to mam w rozpisce dla dzieci z alergią pokarmową po 7 m-cu więc zdrowy maluszek chyba tym bardziej może I jest tam jeszcze kalarepa, zielona fasolka, cebula (jako nowości).U nas drugi dzień z rzędu cyrki przy zasypianiu, Oliwcia uspokaja się po zaaplikowaniu żelu na dziąsełka więc może to zębole Dziewczyny w Biedronce są Bella Happy te do 18 kg po 26,99 (50 kilka szt)
|
#789 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Olafka i Igorka
|
|
|
|
#790 |
|
Konto usunięte
|
ewa, Mikuś ma boską fryzurkę.
![]() Zmykam, bo kończę gotowac zupkę dla Maksa. Jutro jeszcze jakieś dwie inne upichcę i będzie znów cała zamrażalka zapasów. ![]() eve, a zielona fasolka to jaka?
|
|
|
|
#791 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za życzenia w imieniu chłopaków
Kancia: myślę, że spokojnie możesz takie "dorosłe" obiadki gotować moje chłopaki już to wszystko jedzą acha, jestem już znów platynową blondynką (jak w awatarze ). TŻ wraca jutro wieczorem - ciekawe czy mnie pozna
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, mnie wczoraj wieczorem wizaż nie działał, nie zdążyłam wszystkiego przeczytać co napisałyście. Widzę, że wasze dzieciaczki wypoczęły przez ostatnie dni na słoneczku. My dopiero dziś wyszłyśmy na prawdziwy spacer. W niedzielę miałam gorączkę, praktycznie przespałam cały dzień, w poniedziałek też się źle czułam, ale poszłyśmy na szczepienie. Moja Zuza też chce dołączyć do drużyny szczypiorów bo waży tylko 7200.
Ubranka nosi 74/80.kanciu pisałaś, że dajesz do picia soczek warzywny. Sama wyciskasz czy kupujesz gotowy? izuniak fajne masz córunie. lea Maks to chyba mały śmieszek, co? Na każdym zdjęciu się uśmiecha. ewa.nea Mikołaj ma podobną fryzurkę do mojej córy. Trudno te włoski opanować tak, żeby odpowiednio się układały, prawda? ![]() Spokojnej nocy życzę wszystkim dzieciaczkom i rodzicom! Edit - ajanna w awatarze to twoje zdjęcie? Gratuluję zmiany fryzurki. Ach, ta wiosna... Buziaczki dla twoich synków (już za 2 miesiące pierwszy roczek na wątku, prawda?). |
|
|
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki!!!
chciałam sie dzisiaj przywitać jako pierwsza. ajanna- pochwal sie nową fryzurką . Wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin. |
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Dziś dla odmiany u nas noc jakaś dziwna. Klaudia wczoraj padła już o 8 ( bo przez cały dzień spała tylko godzinkę). Przebudziła się przed 12 i popłakiwała, kręciła się i na dobre zasnęła dopiero ok 3. Potem wstała na jedzenie parę minut przed 5 i później pospała do 7.30. Dziś już całkiem ponuro Ale na razie nie pada.Miłego dnia życzę
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
ajanna dzięki za info i to wszystko gotowac az do miekkosci tak
( ciemniak jestem dlatego takie glupie pytania zadaje )agaku kupuje marchewkowy, marchewkowy z dynia i jabłkiem itp. Niestety najwiecej jest z marchewki ale mały nie narzeka ![]() Twoja Zuzia starsza od mojego o 1 dzien a waga zblizona Anula u mnie dziś juz był koszmar totalny az sie poryczałam w nocy od 23 budził sie co chwilke i odwracal na brzuch i jeczał, koło 3 dałam mu herbate posmarowałam" zęby" polozyłam, to zaczał łazic i gadac po czym płakac bo nie umiał sie odwrocic. Wkurzona wywaliłam meza na materac a sama wziałam go do łozka i zaczal sie cyrk bo on chce na brzuszek w koncu mąz sie wkurzył wział go zaniósł do łozeczka i o dziwo menda zasneła na 2 h pozniej wstał o 5.50 zjadł i spał do 8 a ja razem z nim bo jestem nieprzytomna ![]() zaczynam sie zastanawiac czy nie zrobic mu EEG bo nie mam pojecia dlaczego on sie tak wybudza u nas dzis brzydko, pochmurno, na razie sucho na spacer pojdziemy po obiedzie
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zaczęło padać
Miałam jechać z Klaudią do Garwolina popłacić rachunki. Muszę ją jednak z teściową zostawić.kanciu współczuje. Może rzeczywiście musisz mu zrobić jakieś badania. Jak Klaudia miała kiedyś taki okres że tak źle sypiała, to też poszłam do lekarza. Ale pani mi powiedziała, że pewnie taki jej urok i nie będzie dużo sypiać. Potem się to unormowało, ale i tak nie śpi tak jak np Sylwia spała. Do niej to praktycznie wcale nie wstawałam.
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kurcze co to się z wizażem wczoraj działo
![]() Nie mogłam wejśc prawie cały dzień ![]() Wczoraj tez było ciepło, ale nie tak jak przedwczoraj, a dziś to już wogóle słonka nie ma i chyba będzie padać, bo tak coś się szaro zrobiło ![]() No szkoda, ale ja dziś wybywam i jadę do mojej przyjaciółki - tej która jest w ciąży. Mąż mój ma na 13:00 do pracy, więc trzeba sobie jakoś dzień zorganizaować i jadę do Bożeny na cały dzień, więc mnie nie będzie do wieczora. Hanie biorę ze sobą ![]() Kancia ja bym dla spokoju zrobiła jakieś badanie, bo słyszałam, ze jeśli dziecko ma dłuższe problemy z zasypianiem czy wybudza się w nocy, popłakuje to lepiej iśc na badania. Wiadomo, ze przyczyn może być mnóstwo takiego stanu, ale lepiej wykluczyć poprzez badanie niektóre z nich juleczko no to jest jakiś sposób na wyspanie się. Spróbujcie i po jakimś czasie zobaczycie czy są jakieś zmiany. A wypłakać się czasem to dobra rzecz izuniak no super wyglądacie na rolkach. My z mężem też przymierzamy się do kupienia tylko, że ja rolki miałam raz w życiu na nogach Ale mój mężuś mnie nauczy, bo kiedyś bardzo dużo jeździł i nawet jakieś figury robił
|
#798 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Kanciu . Też ciągle zastanawiam się dlaczego on tak się często budzi... dzisiaj w nocy dawałam mu za każdym razem parę łyczków herbatki i od razu zasypiał. Ale za pół godziny dalej się przebudzał .Rozmawiałam na ten temat też z 3 koleżankami wczoraj. One twierdzą że miały tak samo, a dzieci były zdrowe... Usłyszałam od każdej to samo: musisz jeszcze wytrzymać do roczku .
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh no własnie lekarz twierdzi, ze widocznie tak maly ma bo poza tym rozwija sie dobrze
ale przeciez on musi spac snem głebokim a nie tylko drzemac ![]() juleczko nie pocieszylas mnie najbardziej mnie wkurza to, ze on przesypiał całe noce i nagle zaczał sie budzic raz lub 2 razy a teraz co chwile
|
|
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
Kanciu, mój też już całe noce spał od 1 w nocy do 9 rano...
Kiedyś na forum gazeta.pl czytałam taki wątek o "nieśpiących" dzieciach i tam dziewczyny pisały że często ich dzieci między 6 a 9 miesiącem tak miały i że to taki okres, że dziecko w nocy przeżywa mocno wszystkie bodźce, które w dzień do niego docierają . Jest to już jakaś teoria...
|
#801 |
|
Rozeznanie
|
kanciu pomęczę cię z tym soczkiem
Chodzi o jakiś specjalny dla dzieci? Moja Zuzia na razie jedzie na herbatce z kopru, którą też pije niechętnie. Boje się wprowadzać jakieś nowości bo od jakiegoś czasu ma plamki na nóżkach i kropeczki na całym ciele. Dermatolog stwierdziła, że to skaza białkowa, ale po odstawieniu nabiału i wieprzowiny wcale nie jest lepiej. juleczko, kanciu wspólczuję tych pobudek. Może rzeczywiście trzeba zrobić jakieś badania? Lekarzom łatwo mówić, że tak ma być i już. Moja mała ze trzy miesiące temu potwornie płakała przy jedzeniu i była przy tym niespokojna. Wtedy karmiłam tylko piersią i to był horror - każde karmienie trwało godzinę, dwie, wrzask był okropny. Poza tym była pogodna. Chodziliśmy do laryngologa, na badania. W końcu wykryto jakąś bakterię w kale, dostała antybiotyk i wrócił spokój. Mała budzi się raz w nocy choć wcześniej przesypiała całą noc bez przerwy. Nie mam dziś ochoty na spacer, ale chyba po obiadku przejdziemy się. Trochę u nas pochmurno, nie pada jeszcze, ale temperatura 10 na plusie. |
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
agaku soczki dla dzieci z Hippa czysta marchew, z bobovity marchew z jabłkiem i winogronem lub marchew z jabłkiem, dynia i winogronem. Warzywnych takich typowych jest mało moim zdaniem ale w yciskanie nie mam ochoty sie bawic
Generalnie moje dziecko lubi soczki wszystkie jaki na razie mu podałam ![]() jak pójde nastepnym razem do lekarza to ja przycisne robilismy mocz ostatnio i wszystko było ok. Mam ochote zrobic mu jeszcze morfologie kontrolnie
|
|
|
|
#803 |
|
Zadomowienie
|
Kanciu, mój też wszystkie soki wciąga
. Agaku, a ja robiłam i mocz i morfologię bo też przycisnęłam lekarza i dla spokoju dała mi skierowanie i wyszło wszystko ok.. Ale może ten kał trza by jeszcze zrobić...
|
#804 |
|
Zadomowienie
|
agaku ja bym tez zrobiła te badania na Twoim miejscu
Wyniki morfologi Nikoli są dobre Jeszcze czekamy na posiew. dziś mała jest jakimś w złym humorze chyba przez tę pogodę U nas pada
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Pada i pada
![]() Wróciłam z Garwolina, o 12 położyłam Klaudię spać i już wstała. Nie lubię takich ponurych dni bo strasznie czas się dłuzy.
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
zalegle buziaki dla solenizantow od nas u nas wszystko ok. bylismy dzis na kontoli u pediatry bo byla taka piekne pogoda sloneczko i cieply wiosenny wiaterek ale juz sie zachmurzylo..Adrian wazy 9 kg i rozwojowo to jest jak roczny brzdac ![]() ![]() ![]() moze wszystko jest byle nie bylo smazone oczywiscie ale nawet jajecznice na parze moge mu sprobowac zrobic.. dzis mam wolne wiec bede jeszcze zagladala i moze wkleje kilka nowych fotek bo nas juz zupelnie zapomnicie ![]() ps corka mojego szwagra wlasnie rodzi.. trzymajcie kciuki za malego Josha i jego mamusie Amy
|
#807 | |
|
Wtajemniczenie
|
joannah: dzięki za życzenia
Cytat:
a co do skazy białkowej, to chyba miałaś na myśli wołowinę i cielęcinę, a nie wieprzowinę? Kancia: jasne że do miękkości - możesz na parze, a ja gotuję w małej ilości wody i na tej wodzie potem gotuję kaszki Juleczka: to chyba Ty mnie o przepis na budyń pytałaś? przepraszam, że dopiero teraz ale zapomniałam na śmierć: http://bobo-blog.glam.pl/2008/02/got...-niadanie.html
ajanna, http://lb3f.lilypie.com/Ymgtp2.png http://by.lilypie.com/XkuJp2.png http://bobo-blog.glam.pl/ Edytowane przez ajanna Czas edycji: 2008-04-02 o 14:50 Powód: skleroza |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
U nas też byle jaka pogoda
.Właśnie byłam w przychodni i kupiłam Matiemu syrop na spanie. Moja pediatra powiedziała żebyśmy spróbowali przez 5 dni... zobaczymy co z tego wyjdzie. I od razu wzięłam pojemniki i zrobię mu znów mocz i jeszcze kał (nie wiem czy to się tak nazywa). A co tam, przynajmniej się upewnię, że jest zdrowy. kropeczko, trzymam kciukasy za Amy i Josha .Moja ciężarna szwagierka właśnie wylądowała w szpitalu. Miała termin na 13 kwietnia, ale teraz się okazuje że dziecko jest młodsze o 12 dni więc wszystko się wydłuża. A poszła do szpitala bo ruchów nie czuła i czuła skurcze i kłucie jakby w szyjce.
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Juleczka co to syrop
![]() ajanna dzieki ![]() u nas niby jest 15 stopni ale wieje zimny wiatr i zmarzłam ![]() kropka zaglądaj kiedy sie da bo smutasno tu sie robi ![]() za cięzarne a co to sie dzis dzieje Lea i eve były wczoraj dzis nawet nie doatrły Patrillka sie nie odzywa a moze maja pogode jak na Hawajach
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Kanciu ja was czytam tylko jak przyjdzie cos napisac to mlody zaczyna sie wydzierac bo zawsze cos chce jak ja mam chwile zeby usiasc przed kompem..
kurcze siedzimy jak na szpilkach.. bede ciocio-babcia w wieku 25 lat
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

. Ale za to się wyspałam, bo mężuś spał dzisiaj z Matim, a ja sama
. Jeszcze trochę i będziecie we trzy jeździć
.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nic sie nie odzywasz

Zawsze to jakieś rozwiązanie
Byliśy oczywiście na spacerze. Mikołaj słodko sobie spał. A potem u koleżanki ze szkoły rodzenia. Mikołaj ma kolegę młodszego o miesiąc i kilka dni. Moje dziecko wybawiło się w gościach, bujał się na huśtawce kolego i jeździł w chodziku. Był mega szczęśliwy, bo w domu tego nie ma

Ubranka nosi 74/80.
)
.