|
Notka |
|
Zwierzaki w potrzebie Forum zwierzaki w potrzebie, to miejsce gdzie niesiemy pomoc zwierzętom. Tutaj dowiesz się o akcjach na rzecz zwierząt. Przeczytasz o schroniskach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kolejna tragedia- przygarneła psa, żeby go zabić
Dlatego tez pisalam, ze za wczesnie poinformowano o tym media. Ta chora akcja pisania do wszystkich gazet, telewizji i for duskusyjnych... Jak widac niekoniecznie pomogla w sprawie psa...
![]() |
#782 | |
Killing me softly
|
Cytat:
![]() Będę czekać na wyjaśnienie sprawy, oby sprawiedliwości stało się zadość.
![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
Pod przymusem robiono gorsze rzeczy. Nie ona musiala zabic psa. Osoby trzecie mogly zmusiac ja do adopcji. Dlatego wstrzymuje sie z moimi opiniami poki sprawa sie nie rozwiarze.
![]() |
#784 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Rozeznanie
|
[quote=Babygia]Z czym sie jednak nie zgadzam-to z poblazliwoscia dla bestialstwa,tylko dlatego,ze ktos,kto to robi,jest chory/mial ciezkie dziecinstwo,itp.I ZE NIE WOLNO OSADZAC ,POKI SIE TEGO NIE WIE.A CO ZMIENIA FAKT DOKONANY,JEZELI JUZ SIE WIE?
[quote] babygio, przeczytaj to co napisałaś jeszcze raz. Jezeli ktoś jest chory psychicznie, ma całkowicie zaburzony ogląd i osąd rzeczywistości. Choroba nie jest po prostu dominującą cechą charakteru, jest chorobą, która wyniszcza chorego i jego otoczenie. Nagłe ataki agresji mogą być wywołane zresztą nie tylko przez chorbę psychiczną, ale też n.p przez guza uciskającego określone ośrodki w mózgu. Karze podlegają ludzie, którzy są świadomi tego co zrobili-i mówienie że osoby chore psychicznie powinny też jej podlegać jest poważnym nadużyciem, mam nadzieję po prostu nieprzemyślanym. Widać już, czym zaowocowały takie "szczere" i "z serca płynące" reakcje internautow. Dziwne że nikt jeszcze nie wspomniał, że telefony z pogróżkami odbierała też Ania z dogomanii, która oddała psa Agnieszce. Nie rozumiem, jak ludzie deklarujący się jako wrażliwi miłośnicy zwierząt mogą uciekać się do takich środków-w imię czego? Ta ogólna agresja jest jednym wielkim pójściem na łatwiznę, zrobić czegoś konkretnego nikomu się nie chce, ale przynajmniej można poprawić sobie samopoczucie rozwrzaskując wszem i wobec swoją miłość do zwierzątek i chęć zemsty. Sprawa Ozziego nikogo niczego nie nauczy, i to tak naprawdę jest w niej najsmutniejsze-bo koleje stworzenie zginęło na darmo.
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
Nie wnikam, czy to zrobiła ona, czy ktoś inny- ale irytuje mnie nierzetelność tego artykułu. Ktoś, kto nawet pobieżnie zna tę sprawę, gołym okiem widzi, że są tu nieścisłości, brak wniknięcia w temat. No ale to przecież Super Exspress, czego się spodziewać
![]() Mam nadzieję, że znajdą osobę, która to zrobiła i sprawiedliwie ja osądzą, nie tłumacząc, że "to był tylko pies".
Edytowane przez rzastin Czas edycji: 2006-08-27 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
Witam Was, nie wiem, czy znacie juz ten wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29900
Mam nadzieję, że zamykanie watkówo Ozzym, na których robi się zbyt gorąco wyjdzie całej sprawie na dobre... Przeczytałam kiedyś piękne słowa - brzmiały mniej więcej :"Aby podtrzymać jedno kłamstwo trzeba wymyślić tysiąc następnych..." Nie sądzę, żeby ktoś w stresie i o małym życiowym doświadczeniu potrafił być mistrzem kłamstwa... prędzej czy później wszystko się wyjaśni- przede wszystkim dzięki wielkiemu zaangażowaniu osób, które pojechały zobaczyć Ozziego... a wtedy Ozzi zamerda ogonkiem za Tęczowym Mostem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy człowiek, to brzmi dumnie?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Ale dziewczyny, poczekajmy aż bedzie cos wiecej wiadomo. NIe wiemy, która strona jestw zupełnosci rzetelna. Najbardziej zal mi śmierci psa, ale zal mi równiez tej Agnieszki. mOże ona zrobiła cos złego, ale moze teraz żaluje? WIem, jak to jest, gdy wszyscy Cię o cos oskarżaja, w życiu jest tak, ze robisz cos, a poxniej nienawidzisz za to samej siebie, chcialabys to zmienic, ale nie mozesz, zostaje ci tylko pogodzenie sie z tym albo smierc. I co? lepiej, zebys sie zabil, albo ktos Cie zabil? Macie swoje sekrety? zrobilyscie w zyciu cos zlego? wyobrazcie sobie, ze ktos to ujawnia, pojawiaja sie grozby, artykuly- a wy? stoicie nieruchomo, zalujecie, popelnaicie amobojstwo? Prosze, zatrzymajcie słowa nienawisci, i dajcie dojsc sprawie do konca, wtedy sie wypowiecie
zal mi psa, ale nie zazdroszcze tej Agnieszce, nie chciałabym wyladowac w sadzie za dawne zycie, grzechy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Justin - co ty piszesz?
teraz zaluje, ze sprawa wyszla na jaw, a nie ze zamordowala psa z zimna krwia! nie wierze jej za grosz mam nadzieje ze sedzia/sedzina bedzie milosnikiem psów i surowo ukarze kata.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście na dzień dzisiejszy nic nie jest wiadome- jednak cztery wersje wydarzeń z jednych ust to zastanawiające... A która strona jest bardziej "rzetelna"??? nie rozumiem Twojego stwierdzenia...jedna strona nie żyje ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Mówie o jednej stronie- Agnieszce- a drugiej- Dogomanii, proukuraturze i policji
Uspokujmy się, nerwy tu nie pomogą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Przecież nikt tu się nie denerwuje
![]() Po prostu w niektórych wypowiedziach jest pewna niezrozumiała niekonsekwencja- z jednej strony nie chcą poruszać tematu Ozziego, ale głoszą opinie jakoby A. była podejrzana zupełnie przez przypadek... poza tym uważam, że bez dogomanii cała ta sprawa dotarłaby do kilkudziesięciu osób i szybko umarła w zapomnieniu... Bez względu na to, co wykaże śledztwo - jedno jest pewne - umarł piesek, który mógł być wyleczony-czyli miał szansę...ktoś go tej szansy pozbawił. Może czasem jestem zbyt szorstka w wypowiadaniu sie o tym przypadku- ale niejeden raz widzialam, co potrafi zrobic czlowiek zwierzęciu...nigdy tego nie zrozumiem.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Zadomowienie
|
Mam takie przeczucia, ze agnieszka zakonczy swoj zywot tak jak Ozzy...
Wyobrazcie sobie, ze jej adres jest ogolnodostepny a w PL nie brakuje takich co robia takie rzeczy za "litra"....albo "dzialke"... Nasluchalam sie sporo o takich ludziach. Wiec tak mi sie skojarzylo. Pewnie dziewczyna dostaje mase pogrozek. Przykra ta cala sprawa ![]() Psi Aniolek juz nie cierpi... ![]()
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie wiemy w tej sprawie, może jest inaczej, niż nam sie wydawało? nic nie usprawiedliwia takiego potraktowania psa, ale nie wiemy ani kto, ani dlaczego to zrobił. Tylko szumu coraz więcej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 | |
Zadomowienie
|
[quote=venus in furs][quote=Babygia]Z czym sie jednak nie zgadzam-to z poblazliwoscia dla bestialstwa,tylko dlatego,ze ktos,kto to robi,jest chory/mial ciezkie dziecinstwo,itp.I ZE NIE WOLNO OSADZAC ,POKI SIE TEGO NIE WIE.A CO ZMIENIA FAKT DOKONANY,JEZELI JUZ SIE WIE?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie wiekszosc osob miala podobne odczucia jak Lovisa... ![]() Sledze sprawe Ozzyego od poczatku. Cenzura nie pozwala mi na zacytowanie "moich pierwszch slow", ktore padly - po obejrzeniu zdjec skatowanego pieska... ![]() Jedno jest pewne. Zasada wymiany energii we wszechswiecie nie ominie agnieszki, wiec zlo jakie wyrzadzila, powroci do niej niebawem....i nikt nie ma na to zadnego wplywu. ![]() Cytat:
![]()
Duch rzadzi materia. www.peta.com www.klubgaja.pl www.arka.strefa.pl www.viva.org.pl www.brightlion.com www.proequo.pl www.przystanocalenie.pl Edytowane przez Leo$ Czas edycji: 2006-08-28 o 18:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
zdjec nie ogladalam, bo nie jestem w stanie.
a takim ludziom to - gdybym tylko mogla - wlasnorecznie bym lby poodstrzelala.
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem skad w ogole biora sie osoby ktore staraja sie powiedziec " A moze to nie jej wina" A CZYJA????
Klamczucha wziela psa, o ktorego zycie wlaczylo wiele osob, zabila go , nie uspila jak twierdzi tylko zakatowala. nawet jesliby uspila. Co to za weterynarz????? Widzi psa pierwszy raz w zyciu i bez badan go uspypia. Pozatym wszystkie slowa i grozby ktore padly sa efektem tego jak to ludzi zabolalo. Nikt nie pojdzie jej na****ć. Afere robi sie tylko po to zeby sprawa trafila do sadu i zeby ta poczwara trafila za kratki. Szkoda ze grozi jej tylko 2 lata. Mam nadzieje ze w wiezieniu poczuje sie gorzej niz Ozzy w chwili gdy umieral zakopany gdzies w oblesnym foliowym worze ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet, jeśli to nie ona zrobiła, powinna zostać ukarana za to, że do tego dopuściła i tuszowała zbrodnie. Pies nie został porwany przez nieznanego sprawcę i bestialsko zamordowany, był cały czas pod jej opieką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Wiele osób jest zdegustowanych epitetemi, które kierowane są pod adresem podejrzanej...
Ja napiszę kontry do jej wersji - wypunktuję je, bo każdy punkt jest związany w inną wersją podaną przez podejrzaną ( co mówi samo za siebie):
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie Super expres to taki pismak ze jakby mi sie papier toaletowy skonczyl, to bym sie tym nie podtarla. Przeciez oni specjalnie to napisali tak jak napisali. Taki maja sposob ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co z tego, że to zwierzę? Ono cierpi tak samo jak człowiek - tyle tylko, że nie potrafi opisać swojego cierpienia ![]() W przypadku morderstw na ludziach jestem za karą śmierci - z jakiej racji mamy utrzymywać zabójców? Gdy chodzi o zwierzaki - kara śmierci to zapewne zbyt wiele - ale porządna odsiadka w odpowiednim towarzystwie absolutnie nie...
![]() |
![]() |
#810 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.