|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Blogowe dzieciaczki 07/08
Dobra kobiety-zegnam sie na dziś-moj ukochany już wrócił
![]() Dobrej Nocki !!! |
|
|
|
|
#782 |
|
Rozeznanie
|
Olu ja kawosz jestem, ale specjalnie na twoj przyjazd zakupie earl greya
Ja tez mam ogonek nawet podobnie sie nazywa-Lena hyhy wiec beda mogly sie soba zajac chociaz na chwile ![]() Myslalam ze jak zaczne studia bedzie inaczej ze odechce mi sie wyjazdu do Uk, Canady gdziekolwiek ale niestety nie przeszlo... i strasznie mi z tym zle, bo rozdarta jestem, maż chce tu a ja tam, kocham go i nie moge zrobic tak by cierpial, na walizkach zyc tez nie chce, i co teraz? nawet mam kilka kolezanek ze studiowe,ale jak widac nie oto chodzilo.Ciagle marze o Uk nawet mi sie sklepy i chodniki przed oczami przedstawiaja,paranojja jakas... ide bo slysze ze mąż chrapie, zaraz mi Rumcajsa zbudzi... AAaaa wiecei co? lenka dzis nieswiadomie powiedziala COME ON hyhy brzmialo " kaaamaaaannnn" wiec sami widzicie ze ona tez ma sentyment i wogle chyba gadac zacznie bo jakies wydaje dziwne dzwieki dlugie sylabowe tylko takie niewiadomo co.Dobranoc
|
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
...i pomknely do mezczyzn
a mi sie zebralo na ogladanie Jerry Springer Show Madziu, jakby nasze panny sie spotkaly, pewnie wyrywalyby sobie wszystkie zabawki :P ale kto wie? Moze Mili ruszylaby swoj ciezki tylek w koncu A za czym tesknisz w UK? Za ulicami? Kochana ... wszedzie brud i syf, papierki po fast foodach walaja sie ulicami ... zewszad ''wylaniaja sie'' jak wilkolaki ''Polacy'' wyjacy do pelni ksiezycza (czytaj: zalani w trzy i troche) ... na ulicach roznosi sie odor przypalanych frytek i tlustej fish! Odechcialo Ci sie juz? No to Lenka na Angielke wyrasta W koncu w UK urodzona, a jak! Moja Mi tera zjest na etapie kojarzenia faktow i nasladowania mnie. Juz nie mowi tak czesto baba, za to co chwile kojarzy talerze z ''amam'' Lub jak widzi, ze ocs niose, to dziobka otwiera Dziwne, ze potrafi rozroznic jedzenie dla siebie (tego nei cierpi) a jedzonko, ktore przygotowuje dla nas (wtedy ochoczo pyszczek otwiera) ... Poza tym pokazuje juz swoje madrosci. Przemadrzale dziecko mi sie trafilo
Nasza Milenka przyszła na świat 9 stycznia 2008 o 6:13 w QMC w Nottingham W dniu narodzin: waga 3620 i 58cm wzrost i uroda po tatusiu oczy i dusza po mamusi i oto chodzi!www.bubus-malutki.blog.onet.pl |
|
|
|
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
Olu to wszedzie jest syf, a w northampton nie bylo tak zle, nawet moge powiedziec ze super
, po prostu zylismy tam 2 lata - dwa najlepsze i to dlategono dziewczynki wstawac!!!
|
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
Kochana, wiec co Was sklonilo do powrotu? Tylko zdanie meza? Rodzina? Przyjaciele? Tesknota za bliskimi?
My juz wstalysmy, z moim malym potworzakiem. Mobilizuje Milke do ruszenia tylka z miejsca rozkladajac jej zabawki z znacznej odleglosci ale nie wiem czy to przyniesie rezultat, ona szybko sie nudzi! Siada i bije 'brawo' :/
Nasza Milenka przyszła na świat 9 stycznia 2008 o 6:13 w QMC w Nottingham W dniu narodzin: waga 3620 i 58cm wzrost i uroda po tatusiu oczy i dusza po mamusi i oto chodzi!www.bubus-malutki.blog.onet.pl |
|
|
|
|
#786 |
|
Rozeznanie
|
Olu dobrze ze bije brawo, moja nie umie
![]() Wrocilismy bo oboje chcielismy, ja mialam wizje polski sprzed 2 lat, a wszystko sie zmienilo, no i ze wzgeldu na opieke medyczna dla lenki - w czym rowniez sie pomylilam, bo tutaj nie jest wcle lepiej, przynajmniej u nas w miescie.
|
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
Madziu, rozumie Cie choc mieszkam w UK. Kiedys mieszkalam w Szczawnicy, przepiekna miejscowosc, mialam wymarzona prace, ktorej poswiecilam sie bez reszty, przyjaciol gorali, znajomych ... teskno mi za tym. Myslalam, ze wtedy pana Boga za nogi chwycilam. Tesknie do tamtych chwil. Coz, teraz jestem w UK z dala od wszystkiego. Tez chcialabym cofnac sie o dwa lata wstecz, ale jest to niestety niemozliwe ... Zyjmy chwila. Potem bedziemy narzekac, jakie to stare jestesmy
a nasze corki beda nas pod pache prowadzic na pasach Polska rowniez ma swoje uroki. Mieszkasz w przepieknym rejonie Polski, ja w Katowicach mam tylko zamkniete kopalnie i unoszacy sie pyl w powietrzu. Nie do pozazdroszczenia. Masz Lenke przy sobie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#788 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() witam sie juz prawie weekendowo ![]() Macie jakies plany??? Bo my bedziemy sie lenic ogladając jakies filmy ![]() Wy tu tak o Angli i Polsce-ach ..wiecie co-dla mnie mieszkanie i tu i tu ma dobre i złe strony. Tutaj mieszkamy bo nam sie lepiej zyje-mamy swoje mieszkanie (czyt.wynajmowane) ale stac nas na to i jeszcze na godne zycie a w Polsce mieszkalismy u rodzicow i ledwo wiazalismy koniec z koncem-wiec pod tym wzgledem jest lepiej,ale jesli chodzi o inne aspekty,to mi naprzyklad bardzo doskwiera samotnosc-brak bliskich w okolicy, rodziny...i z tego wzgledu na dzien dzisiejszy jestem za powrotem do kraju, bo nic nie zastapi rodziny i dobrego samopoczucia a pieniadze szcescia nie daja (przynajmniej mi )No ale na dzien dzisiejszy jak napisala Ola-zyjmy chwila bo przeciez w zyciu ''piekne są tylko chwile".....Buziaczki i miłego weekendu
|
|
|
|
|
#789 |
|
Raczkowanie
|
Kochane moje wybaczcie dopiero z Irl się odezwę. Masakra u nas!!! Po weselu pierwsze 3 dni Łukasz chory ale już jest w miare ok. W środę było przyśpieszone przyjęcie z okazji roczku, a moja mama w tym dniu padła, wymiotuje, lezy plackiem i wszytsko na mojej głowie. A dziś o 3 nad ranem Kubuś obudził się z temp. 39 stopni!!!! Panadol i nurofen niezbijały gorączki!!! Wzywaliśmy pdiatrę, Kubalek ma biegunkę bardzo ciężką do zbicia gorączkę, non stop płacze bardzo mało pije, jest na diecie <juz spadł prawie 1 kg w dzień!!!!> a jutro rano mamy wylot!!!!! Jst strasznie, padam na pysk, jestem ledwo zywa, najprawdopodobniej jak uda mu się zaqsnąć to skończę pakowanie, wezmę prysznic i zdrzemnę się, a pewnie czeka nas w nocy wieleee pobudek
. Tak mi go żal. Kochane odezwę się z Irl. Buziaki
|
|
|
|
|
#790 |
|
Rozeznanie
|
Aniu tak mi przykro, biedny Kubus, moja tez chora ale nie az tak, spokojnie my poczekamy na ciebie tyle ile bedzie tzreba, najpierw uporzadkujcie wszytskie sprawy
Olu dzieki za te kilka slow, rozmawialismy z mezem, i zostajemy w PL a ja pzrestaje sie ludzic. Sylwiu u nas weekend mija pod znakiem zjazdu mego hehe, poza tym wkurzaja mnie okropnie na uczelni bo przenosza ludzi z grupy do grupy bez pytania. co poza tym tresuje męża, lenka ma katar kaszel minal, i gadac zaczyna hehe czadowo jej wychodzi, a ja na uczelni sie nudze
|
|
|
#791 |
|
Raczkowanie
|
Aniu, bardzo mi przykro
Mam nadzieje jedynie, ze Kubulek szybko z tego wyjdzie obronna reka! jak maluskzi choruja, to az sie serce kraje ... Kochana, my spokojnie poczekamy, nie martw sie Odpocznij, zajmij sie Kubusiem, rozumiemy. oczywiscie czekam na wiadomosc co z Kubusiem, ale to jak znajdziejsz wolna chwilke. Sciskam Was mocno!Madziu, az tyle masz zjazdow? Kiedy wiec wolny weekendzik? Pochwal sie slowkami Lenki oprocz angielszczyzny :P - bo ''come on'' pewnie ma juz opanowane do perfekcji ![]() Sylwiu, u nas weekend mija stresujaco-przygotowawczo. Szykuje sie powoli do wylotu. W niedziele pichce cos dla mezusia, tzn nie cos, a leczo a jutro chce mi sie porzadkowac, a Arkowi nie. Normalne Nawet nie zdajecie sobie kobietki sprawy, jak on sexi wyglada ze szmatka i mopem :P Poza tym.... kupuje Mimi stoliczek edukacyjny tzn aktywnosci Na allegro znalazlam ciekawy w sklepach ang tez sa Swietna sprawa dla maluszka, polecam! Drinkowac mi sie chce ...
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
Tak Olu mam na poczatku semestru 6 pierwszych zjazdow co weekend a potem na szczescie luzik wiec nie jest az tak zle.
Tez bym cos wypila Lenka rozne takie gada nie jakies cuda ale : aja am iiiiooo bebe "come on" ale tylko do taty hmm dziwne, no i bryka jak mowie hopsa hopsa hihi, w porownaniu do tego zr gadala tylko uuuuu i guuu to duzo
|
|
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
Moje drogie my już w Irlandii, jestem dopiero chwilkę w domu bo wczoraj prosto z lotniska pędziliśmy do szpitala.. Dziś nas wypuścili. Kubusiek leżał pod kroplówką, był odwodniony, miał wymioty, nie jadł, nie pił, leki nie działały. Już jest o niebo lepiej!!!! Jesteśmy w domku, a to najważniejsze. Ja dziś nie czuję się najlepiej, jestem przemęczona, Łukasz bierze wolne do środy. Jutro napiszę więcej. Buziaki, a tutaj pisze Kubuś:
hccc;hghaaa annaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaa aa fa |
|
|
|
|
#794 |
|
Raczkowanie
|
Aniu, tak mi przykro z powodu Kubusia
Bylas z nim w szpitalu caly czas?Od czego tak sie stalo? Grypa? jej, biedaczek tak mi go zal ... Powiedz, jak teraz sie czuje? Za sile i wytwrwalosc kupilabym mu cos fajowego do zabawy (a mialam dzieci nie rozpieszczac zabawkami) Czekam na wiesci! Madziu, rozumie jak to jest miec nawal zajec. Na AE w Krakowie mialam zajecia juz od piatku :/ Psychicznie ledwno ''wydolilam'', ale coz taki urok Zanim sie obejrzysz, a juz bedziesz sie bronic ![]() Sylwiu, jak po weekendzie? A my powoli szykujemy sie do wylotu. Tak nie chce mi sie leciec ... Mezusia zostawiam az do Swiat Bozego Narodzenia wiec potesknimy za soba. Nie wiem czy bede miec internet ale postaram sie wszelkimi sposobami, chocby kontaktowac sie z Wami Kochane przez cafe Mili coraz bardziej jest rozbrykana, przemadrzala sie tez zrobila, wszystko nasladuje Mam nadzieje tylko, ze nie pokaze rozkow w samolocie Oby ...A ja pijam sobie kawke, w kolo cisza, Arek w pracy, Mili spi na sypialni ... Kawka ma tak dobry smak Wpada ktoras z wizyta? Ciastka sie skonczyly :P
|
|
|
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
No Kochane .... co to ma byc? Wchodze na godzine do cafe myslac, ze tu tlum ludzi sie dobija na forum a tu co? Pustka .... PISAC i to juz!
|
|
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ja tylko na chwilke my jeszcze z Ala w PL do 31 pazdziernika jest super pogoda piekna typowa - Polska jesien
Babcie rozpieszczaja na maxaaaa teraz siedzimy u tesciow w Zywcu tak wiec mala poodycha troche gorskim powietrzem za oknem ladnie to ide zaraz na spacer Caluski dla was odpisze i poczytam co pisalyscie jak przyjade do UK![]() Calussyyyyyyyyyyyyy pa
|
|
|
|
|
#797 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() ale tu puuuuustkiiiiiiiiiiiiii.. ................... gdzie Was wzsystkie wywiało???? wiem-mnie tez tu troche nie bylo.... jakos tak czasu brak-Mikołaj sie tak rozbrykał, tylko by chciał stać przy ławie i chodzić przy niej ![]() przy tym oczywiście pełno guzów sobie ponabijać musi,bo przecież jesczze pewnie nie stoi... wiec ja musze go mieć cały czas na oku ![]() poza tym zaczełam kurs na chilmindera i w wolnych chwilach kiedy Miki spi ucze sie przepisów prawnych,które musze znać ;( więc na kompa nie mam za dużo czasu... no i tyle u nas mam nadzieje ze u każdej z Was wszystko w porządku- mam też nadzieje ze dzieciaczki zdrowe ![]() pozdrawiam wszystkie miłego weekendu |
|
|
|
|
#798 |
|
Rozeznanie
|
witam, pustki widze hyhy
nas nie bylo bo komp byl w naprawie, no i czasu brak kompletnie.Pamietacie Lenki przeziebienie? Otoz tak ja leczyli przez 2 tygodnie ze pogorszyli jej stan, i poraz koljny jest na antybiotyku, caly uklad oddechowy ma zawalony lacznie z oskrzelami.Polska. A ja ciagle na studiach tzn weekendy ale i to czsu nie ma bo ciagle to wejsciowka to kolokwium itd. Mezus sie poprawil, wracamy do stanu zwiazkowego sprzed malzenstwa czyli zaczyna sie starac, i dobrze mi z tym. Olu mam nadzieje ze wszytsko ok, i ze pobyt bedzie udany. Aniu mam nadzieje ze Kubuś lepiej? Kochane ja patzre ze wszytskie czasu nie macie hehe, a jak tam nasz meeting???
|
|
|
#799 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
Madziu - jak Lenka? Lepiej sie juz czuje? Ciesze sie, ze u Was etap staran nadszedl Zawsze to milo i fajnie, jak facet stara sie o swoja kobietke U nas w porzadku i nudnooo czego ja osobiscie nie lubie Przyjaciele wyjechali ...Z Mimi spedzamy obecnie czas u tesciowej w Tychach a potem jedziemy w gory do rodzicow. Biegunka znikla, jak kilka slodkich deko z cialka mojej corci Zbladla, zmarniala ;( ale taka rola mamy, aby ja troszke podtuczyc Apetyt wrocil ...Powiem Wam Kochane, ze jak nie mam obowiazkow domowych i wiecej czasu jej poswiecam, widze coraz wieksze postepy i zmiany w charakterze Mili Kocham spedzac z nia czas i - o dziwo - znalazlam niezliczone poklady energii Obecnie 4 zabki wyzynaja sie na sile w jej slicznym pyszczku. W sumie Mimi zostala wzbogacona o 8 zabkow A mama zmienila fryzurke, znalazla wiecej czasu dla siebie ... ![]() A tam poza tematem. Kochane, czy zastanawialyscie sie, czy czasem nie szczepic dziecka przeciwko grypie? Dzisiaj w DD TVN temat zostal poruszony. Oki, zmykam do mojej Mimki Tesciowa chyba na glowie juz staje Pozdrawiam i sciskam Was serdecznie z pochmurnej i przygnebiajacej Polski! Madziula - to kiedy ten meeting? Sylwiu - wyprzytulaj Mikusia od nas ![]() Aniu - wypusc juz z ramion Kubusia i pisz tu ![]() Natalio - czekam na wiesci z powrotu ![]() SeeYa!
|
|
|
|
#800 |
|
Raczkowanie
|
hej moje kochane kobietki
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
Jestem i przepraszam po raz kolejny
. Mały właśnie zasypia więc mam czas nadrobić notkę, choć jeszcze nie czytałam wszystkiego co Wy tu pisałyście.Olu- jak się czuje Mili??? Mam nadzieję, że ok. Kubuś w szpitalu w ciągu doby także spadł o kilogram . Jak Mili przechodzi wyrzynanie nowych ząbków? A Ty moja droga koniecznie pochwal się fotkami nowej fryzurki!!! Madziu- jak Lenka??? . Cieszę się, że z mężulkiem już znacznie lepiej. Powiem Ci, ż eu nas też ostatnio jakoś miłość zakwita to chyba ta jesień, w sumie widzę, że jak Łukasz przez chorobę musiał posiedzieć z nami w domku ponad tydzień i zobaczył jak wygląd amój dzień zmałym to bardziej mnie docenia, szanuje, pomaga, bardziej rozumie moje zmęczenie. Nawet powiedział mi to z czym jest mi bardzo miło.Sylwio- jak tam nauka przepisów??? Oderwij się czasami od książek i pisz o nowych umiejętnościach Mikusia!!! ![]() Natalio- najważniejsze, ż etrafiłyście na pogodę i omija Was epidemia, udanej końcówki pobytu w Pl życzę i czekamy na posty po powrocie do UK!!!! ![]() A teraz szybko opis: Po przylocie do Pl niemogłam uwierzyć jak się Kubulek zmienił przez te 3 tygodnie, o ile był wyższy i jaki pulchniutki Nacieszyliśmy się nim tylko 2 dni i znowu musieliśmy wyjechać na 2 dni wesela. @ dni przed weselem miałam ostatnią przymiarkę, okazało się że suknie trzeba zwęzić i miałam odebrać następnego dnia wieczorem. Odebrałam już bez przymiarki, w domu zakałdam a tam praktycznie żadnych zmian!!! Do północy siedziałam i ręcznie szyłam!!! Rano miałam fryzjera na 7:00 bezczelna baba mnie pominęła i wzięła kobietę <koleżankę> która była zapisana na 8:00 <o czym się później dowiedziałam>, także jak inna fryzjerka zrobiła mi włosy to dobiegłam do domu o 15 min spóźniona, bo mieliśmy już być w trasie. Wsiadamy w auto cioci panny młodej, z którą jechaliśmy, a ta nieznała trasy!!!!! ![]() ![]() Mój Łukasz miał mapkę z goggle-map ale ona się uparła, ze chce jechać inaczej i błądziła tak, że dojechaliśmy na miejsce na 10 min przed wyjazdem do kościoła, gdy na dole już trwało błogosławieństwo dla pary młodej!!! My nieubrani, nieumalowani, wymęczeni, chcący siku a tu takie coś. Wyobraźcie sobie że musiałam być gotowa w niecałe 10 min????? Hahha i takim sposobem z 1 dnia wesela nie mam nawet 1 zdjęcia w sukni w cąłości by było ją widać bo cały ten dzień był już taki wariacki wszystko z prędkością rakiety!!!! ![]() ale olać to i tak bło super. Dołańczam foteczki. Po powrocie zorganizowaliśmy przedwczesne urodzinki dla Kubusia by byli dziadkowie i chrzestna <wspomniana wcześniej panna młoda>, ale o tym w następnej notce i o tym dlaczego do IRL wróciliśmy tydzień wcześniej, teraz uciekam posprzątać póki Kubuś śpi. Dokłądam kilka fotek "urodzinowych". A to link do filmiku, który nagrałam jakieś 3-4 tygodnie temu w Polsce, przed przyjściem gości:http://ania.mazi.wrzuta.pl/film/3g2ZgzeClV/kuba_chodzi |
|
|
|
|
#802 |
|
Rozeznanie
|
Aniu fajnie ze weselisko sie udalo -mimo przygod, ale ta suknie mialas bosko mimo iz tylko kawalek widac
Lenka juz dobrze ale nadal do niedzieli bierze antybiotyk i mamy zakaz wychodzenia.Mam odraze jedzeniowa a mąz sie wpienia.Dzis upieklam poledwiczke dla niunki na kanapeczki bo je uwielbia - jadla az jej sie uszka trzesly Lenka jak zwykle po mamusi wczoraj powiedziala "beef" slicznie wyszlo ale za chiny ludowe nie chce tacie powtorzyc, poza tym nauczyla sie pluc i wlasnie wtedy najlpeiej jej "beef" wychodzi.Ach mala angielka...
|
|
|
#803 |
|
Raczkowanie
|
hej kochane
![]() I ja sie przywitam weekendowo ![]() Widze, Ze forum troche odzyło ![]() Magda biedna Lena-mam nadzieje ze juz jest lepiej hehe a to mała Angliczka Ci rośnie a jakie pyszności zajada-mniam-sama bym zjadła ![]() Aniu witamy witamy po powrocie ![]() Super ze z Kubusiem juz wszystko oki I fajnie ,ze weselicho sie udało A suknia musiała być śliczna-widać to po tym kawałeczku-uwielbiam takie suknie wiązane czy zapinane na szyi z odkrytymi plecami![]() Stanowicie śliczną rodzinkę- a Kubuś już roczek obchodzi??wiem, ze to przyspieszony- a kiedy ten prawdziwy????pytam zeby nie przegapic ![]() filmik super a Kubulka jeszce fajniejszy- super chodzi-jeszcze sie tak chwieje troszke- uwielbiam takie dzieciaczki BOMBA!Olu hej hej-fajnie ze zaglądasz tutaj kochana ![]() Mam nadzieje ze Milusia juz powrocila do swojej wagi ![]() Gratki kolejnych zebolkow ![]() ![]() Pochwal sie kochana nowym fryzem jak tylko bedzieszm miala możliwość,no i niezapomnij wtedy o fotakch MIli ![]() A co do szczepionek przeciw grypie- to uwazam podobnie jak Ania -na razie o tym nie mysle-poki Miki jest ze mna w domu-jak będzie mial stałą styczność z dzieciakami to wtedy sie zastanowie ![]() A propo szczepionek-przeczytajcie ten artykul ; http://dziecko.onet.pl/16382,0,0,szc...c,artykul.html A co u nas- Mikołaj wedruje przy meblach-wszedzie go pełno Nauczył sie dawać buzi, robi brawo i papa, teraz ucze go przesylac buziaka,co mu czasem wyjdzie i pokazywac jaki jest duzyyyyy jest przy tym taki zabawny...a i cały czas coś gada po swojemuByłam z nim wczoraj na wazeniu- wazy 9250 cały czas idzie swoim ksiazkowym centylem (50) .A ja jutro znowu mam kurs-tym razem child protection- 7 godz siedzenia na tylku i to bez mojego Mikula aaa jak macie chwilke to zagłosujcie ![]() http://mamaczytata.pl/pokaz/5285/mikolajek kurcze-sie zdenerwowalam, bo wlasnie przegapilam aukcje na e-bayu-a tak mi zalezało wrrrrrrrrnic sprobuje poszukac czegoś podobnego ![]() no i na koniec przedsmak Mikołajek ; |
|
|
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochaniutkie
Dzisiaj mam dzien milosci Chyba ta pogoda tak wplywa na mnie ... ![]() Milenka czuje sie jako tako. Doszla jeszcze goraczka (chyba od zabkowania), kaszelek i katarek. Mama nie jest dluzna corce i tez narzekam na przeziebienie Ale coz, trzeba sie dzielnie trzymac Sylwiu - gratulacje dla Mikolajka Ach, moja Mili jest taka ostrozna... boi sie wszystkiego, nawet jak... kicham! A coz to ciekawego kupujesz na e-bayu? ![]() Mikusiowi wprost do twarzy z ta czapeczka )))Madziu - ciesze sie, ze nasza Lenkowa chorowitka juz wraca do normy czyli do lobuzowania Fajnie musza brzmiec te angielszczyzny z tak malenkich usteczek hihi Jak zajecia?![]() Aniu - a to mialas przezycia )))) Rozumie ten zamet i poploch przed uroczystoscia Mi w dniu mojego slubu az slabo sie robilo (Mimi byla w brzuszku od miesiaca :P) i myslalam, ze w Kosciele na ksiedza zwymiotuje Ale na szczescie obylo sie bez takich ''atrakcji'' Najwazniejsze, ze impreza sie Wam udala a jak po roczku Kubusia? My rowniez myslimy nad przyspieszonymi urodzinkami dla Mimi. Dziadek przyjezdza z Niemiec, tatus przylatuje z UK wiec trzeba wyprawic najmlodszej uroczystosc Juz szukam pomyslow Ach jak Kubus slicznie sam chodzi! Moja Mi strasznie jest ostrozna. Boi sie bardzo upadku, juz w ''locie'' zamyka oczy. Woli stac przy mnie i sie krecic jak wiercioszek jeden Co chwile wola 'AM'' wiec zjesc nie moge w spokoju bo mi jej zal i daje jej wszystkiego sprobowac z mojego talerzyka, nawet chinszczyzne Czekam z niecierpliwoscia az postawi pierwsze kroczki! A u nas bez zmian. Wkrotce jedziemyw gory. Mili siedzi z tesciowa Zaraz mam pociag ... wiec sie zwijac musze Trzymajcie sie Kochane, do uslyszenia! ![]() Madziu ucaluj Lenke, Sylwiu usciskaj Mikusia, Aniu wyprzytulaj Kubusia Natalio - wracaj juz do UK z Alicja i pisz co tam u Was! a ja tymczasem zmykam ... stesknilam sie juz za moim kroliczkiem!A tak poza tym, to zabkowanie az wre - ledwo jeden zabek sie pojawi, zaraz idzie drugi ...
|
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
No czesc dziewczyny juz jestem spowrotem w Uk
Co prawda przylecialam w piatek ale teraz dopiero znalazlam chwilke czasu zeby tutak cos skreslic Same wiecie musialam troche dom ogarnac bo maz jak to maz sprzatal tak ze tylko odkurzal - czyli to zadne sprzatanie hiii![]() Ale coz wybaczam mu Moja mala Ala skonczyla juz 6 miesiecy ale czas biegnie Bylam ja wczoraj wazyc i cos widze ze mi malo przybrala w Pl sadze ze zmiana powietrza to spowodowala coz zobaczymy czy teraz bedzie mi przybierac prawidlowo Choc tez sadze ze mala ma budowe po mnie a ja jak bylam mala to duzo jadlam ale bylam szczuplutka jako niemowlak A wy jak macie z waszymi pociechami?Wiecie urlop w Pl mi tak zlecial ze nie wiem kiedy miesiac to dlugo ale coz czas zawsze przy dziecku szybko biegnie hiiii Bylo super mala troche pobyla z moja rodzinka i z meza tez ![]() Pogoda byla piekna tylko ostatni tydzien chlodny troszke Caluski dla was wszystkich lece bo mala wstaje pewnie glodna pa
Edytowane przez nataliasz0 Czas edycji: 2008-11-05 o 13:33 |
|
|
|
|
#806 |
|
Raczkowanie
|
Hej moje kochane!!!
Natalio- witamy spowrotem Olu- jak Mili??Lepiej już??? Ząbki się przebiły??? O_o super, ze także zorganizujecie malutkiej przyśpieszone urodzinki myślę, że to super pomysł ze względu na rodzinę!!! A przecież 1 urodzinki są takie ważne wiec im więcej powodów do ich świętowania tym lepiej!!!! Sylwiu- Mikoś to idealny mikołajek!!!!!! Super w czapusi mu do twarzy!!! Fajny z niego blondasek!!! Kubuś będzie świętować swój roczek 21 listopada ![]() Madziu- Lenka już zdrowa, możecie już wychodzić??? Ojj chyba Lenka już od lat przedszkolnych będzie zapisana na kursy języka angielskiego. A co u nas to może opiszę niżej w osobnym poście, żeby tego niezasmucać i wgrać wqszystkie foteczki bo mam więcej niż 6 |
|
|
|
|
#807 |
|
Raczkowanie
|
A u nas... Cóż u nas zaczynam mieć wrażenie, ze nigdy nie może być dobrze, zawsze jak coś się zacznie układać to znowu musi coś iść nie tak!!
![]() Co do Kubusia- do dziś nie było u niego rehabilitantki!!!!!! Najpierw on był chory, później ona miała grypę, a później gdybym nie zadzwoniła to nie wiem kiedy ona dałaby znać, że jest już zdrowa. Zachowuje się bardzo nieodpowiedzialnie i niedojrzale, zaczynam mieć wrażenie że coś jest nie tak!!! Od tamtej pory zawsze z jakiegoś powodu odwoływała spotkanie, a to ma interview o nową pracę, a to jedzie do miasta oddalonego o 100km itd, dziś w końcu ma być 1 raz spodziewamy się jej o 13:00 i mam nadzieję, ze tym razem już w końcu będzie. Ja ze względu na to jak się czuję ostatnio nie zawsze jestem w stanie ćwiczyć z nim 4 razy dziennie, sporo opuściliśmy ćwiczeń!!! Mam okropne wyrzuty sumienia, bo ja nie zawsze jestem w stanie, rehabilitantka się nie pojawia, odwołuje wizyty i już widać od 2 dni, że mały znowu bardziej kładzie główkę na ramieniu i gorzej siedzi!!!!! Jestem taka zła, na siebie, na nią, na cały świat!!!!! Już szukamy nowej pomocy, przeraża mnie to że może jednak będę musiała wracać z małym do Polski!!! A tak poza tym, to staram się nie myśleć, ale myśli same mnie dopadają. Kasia dzwoniła do mnie wczoraj chyba z 7-8 razy a ja nie odbierałam, nie jestem w stanie ani fizycznie ani psychicznie. Wybacz Kasiu. Wszystko zaczęło się 4 lata temu w Plsce, chciałam oddać krew- niemogłam, odesłali mnie z wynikami pilnie do lekarza prosząc o kontakt z hematologiem, jak to w Polsce oni nic tam niewidzą i tak od lekarza do lekarza, nic nieznaleźli i temat się urwał. Chciałam być dawcą szpiku- to samo i pytania o kontakt z żółtaczką, bo coś w krwi jest nie tak, choć HBS mam ujemny. Leżałam w szpitau na reumatologii a moją mamę ordynator wzywa i mówi że z krwią coś jest nie tak czy ona coś wie i tak się ciągnęło, że każdy mówił że COŚ jest nie tak i zero konkretów, zero szczegółowych badań, zero diagnozy!!! Ostatnio w Polsce znowu badania, kilka wyników złych, bardzo mało białych krwinek czyli odpornosc organizmu nikła jest, i skierowanie na dalsze badania ale tu nagły wylot do Irlandii następuje. No więc zrobiono mi wszystkie badania tutaj. Nie mam żółtaczki za to mam podejrzenie o marskość, raka wątroby... I pytania czy piję alkohol itd, a ja prawie wcale niepiję, jak już to winka różowego lub białego od okazji!!!! Moja babcia zmarła na właśnie tego raka! Mama mojej przyjaciółki zmarła na właśnie tego raka, więc nawet niemówię przyjaciółce jakie mam wyniiki badań, niechcę jej mówić, czekam na resztę badań. Lekarka mówi, coś już się dzieje. I czekam na 2 kolenje badania, czekam bo kolejki są.... Staram się niemysaleć lub mysleć pozytywnie. Czuję się okropnie, jestem osłąbiona, codziennie mnie mdli na wymioty <od długiego czasu>, czuję się jakbym miała 50 lat, brzuch boli, krwawię bez powodu, siniaków mam multum choć się nieuderzam. Jestem przerażona. Czekam 6 tygodni w połowie grudnia badanie i wtedy ma być decyzja czy mogę czekać na 2 badanie w kolejce <jeszcze nie ma terminu, ma przyjsć pismo ze szpitala> czy niemogę czekać i od razu do szpitala. W zeszłym tygodniu dostałam list, z emam się pilnie skontaktować z lekarzem, wczoraj znowu go dostałam....Po co tym razem?? Jakie teraz wieści dla mnie mają??? Dziewczyny ja mam 23 lata. Niemogę mieć takiej choroby, mój synek za 2 tygodnie kończy rok. Dużo rozmawiamy z Łukaszem, boimy się bo nawet jeśli jeszcze nie teraz ale już tam siedzi co jeśli za 4-6-8 lat zaatakuje co jeśli za 10 lat już mnie niebędzie??? Czy ja dożyję swojej 30-stki??? Czy dożyję ukończenia podstawówki mojego synka, jego 15-stych 18-stych urodzin?? jego ślubu, moich wnuków??? J amuszę mojego synka yle nauczyć, tyle mu pokazać, cały świat!!!! W tyle miejsc go zabrać, muszę go rehabilitować a ostatnio nie mam sił. Mętlik w głowie, strach, tyle pytań, na razie bez odpowiedzi. Tyle osób w rodzinie mojej z rakiem.... Ale ja??? Ja mam dopiero 23 lata..... PS. Tutaj na 2 zdjeciu Kubuś zaraz po rehabilitacji, jeszcze upocony, naguści, załzawiony ale już się śmieje, u nas to tak zawsze że uśmiech mamy nawet przez łzy...... |
|
|
|
|
#808 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Aniu: Fajnie ze spotykacie sie czesto ze swoimi znajomymi dziecko musi miec kontakt z innymi dziecmi jak ja sie spotykam z dziecmi to Ala widze ze cala jest szczesliwa choc taka mala i moze jeszcze nie wiele rozumie ale widze ze te kontakty pozwalaja na szybszy rozwoj dziecka NO NO i musze powiedziec ze niezle wygladacie jako diabelki - choc my kobiety to jestesmy czasem prawdziwe diably wcielone hiiiii Ale fajny pomysl tak sie przebierac na Hallowen hiiiii A czytajac twojego drugiego posta zrobilo mi sie smutno wiesz powiem ci musisz Aniu wziac sie w garsc i nie dac sie a wszystko bedzie dobrze nie raz bylo zle nie pamietasz juz, trzymam kciuki za ciebie i inne dziewczyny tez Musisz byc dzielna masz teraz taka szczesliwa rodzinke dla ktorej warto zmagac sie z przeciwnosciami losu Caluski od nas i wiecej wiary w swoje sily
|
|
|
|
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
ANIU NIE MASZ ZADNEGO RAKA I NAPEWNO NIC CI SIE ZLEGO NIE STANIE! NAWET TAK NIE MOW! TO NAPEWNO PRZEJSCIOWE, PODLECZYSZ SIE I BEDZIE DOBRZE.
mozemy juz wychodzic z Małą ale popgoda paskudna , no i sesja sie zaczela na uczelni wiec....
|
|
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki po dluzszej nieobecnosci
Neta mamy juz w domu wiec i czasu wiecej na forum.Aniu - nie mozesz od razu skreslac siebie tym bardziej, ze nikt, zaden lekarz, nie dal Ci konkretnych informacji. Nie mozesz myslec zle, nie na tym to polega! Po co martwic sie na zapas? Ciesz sie kazdym dniem spedzonym z Kubusiem! Nie mysl o chorobie, nie mysl o najgorszym, tym bardziej, ze nie masz podstaw, aby uwazac, ze wszystko wali sie na leb, na szyje! Mysl pozytywnie! Czekaj cierpliwie na wyniki i spraw, aby kazdy nadchodzacy dzien byl przepelniony radoscia i bliskoscia z rodzina a nie zamartwianiem sie na zapas, po co to komu? Wierze, ze wszystko sie wyjasni i zrozumiesz, ze zamartwialas sie neipotrzebnie! Odwagi!Slicznie wygladacie w przebraniach A Kubus - rewelacja! Napatrzec sie nie moge Bardzo ciesze sie, ze imprezka sie udala Fajnie byloby jakby Kasia zamieszkala niedaleko Was Dobre towarzystwo to podstawa ![]() Natalio - fajnie, ze juz wrocilas Nie wiem czy moja Mi traci na wadze, czy nie, bo u nas w przychodni z wielka laska waza dzieci i to jeszcze w ubraniach! Uwazam, ze jak Mili ma 10 meisiecy to mniej rygorystycznie moge podchodzic do wazenia. Pobyt udal sie, to rewelacyjnie Ja nadal siedze w PL i juz mnie skreca ...Madziu - co u Was? Sylwiu - gdzie jestes? U nas jako tako. Mili budzi sie w nocy z placzem :/ ja nie dosypiam. Apetyt jej wrocil a to najwazneijsze! Poza tym jestem rozczarowana Polska i .... ale to w najblizszym posciku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

i wogle chyba gadac zacznie bo jakies wydaje dziwne dzwieki dlugie sylabowe tylko takie niewiadomo co.Dobranoc
Żyleta
W koncu w UK urodzona, a jak!
i oto chodzi!
, po prostu zylismy tam 2 lata - dwa najlepsze i to dlatego
Odpocznij, zajmij sie Kubusiem, rozumiemy. oczywiscie czekam na wiadomosc co z Kubusiem, ale to jak znajdziejsz wolna chwilke. Sciskam Was mocno!
. Jak Mili przechodzi wyrzynanie nowych ząbków? A Ty moja droga koniecznie pochwal się fotkami nowej fryzurki!!!
. Cieszę się, że z mężulkiem już znacznie lepiej. Powiem Ci, ż eu nas też ostatnio jakoś miłość zakwita to chyba ta jesień, w sumie widzę, że jak Łukasz przez chorobę musiał posiedzieć z nami w domku ponad tydzień i zobaczył jak wygląd amój dzień zmałym to bardziej mnie docenia, szanuje, pomaga, bardziej rozumie moje zmęczenie. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)