|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Cytat:
![]() No to dziewczynki ja kolejny raz glupio zapytam jak dlugo po porodzie wyszłyście ze swoimi wyjcami na spacer?jak je ubrałyscie? i jak czasowo to wygladalo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
jak ja wychodzilam w srode to polozne kazaly juz smigac na spacer w niedziele, oczywiscie pogoda nie dopisala w ogole, a jak dopisala to wyszlismy na 1,5h, a teraz od jedzenia do jedzenia.. jako ze maly z reguly spi 2h i wstaje bo glod w tylek zaglada to tyle trwa spacer. Wczoraj swieto lasu bo spal na spacerze bite 2h a potem dociagnal godzine na podworku i jeszcze godzinke w domku. Jak tak was czytam ze wyjce wasze spia od 2-4h to zazdraszczam normalnie
![]() ![]() ![]()
#783 |
Zakorzenienie
|
Wersta
![]() ![]() ![]() ![]() Gdzie Ty tu galarete widzisz ![]() ![]() W ogóle mam dziś fatalny dzień. Czuję się jakby mnie ktoś wyżymaczką potraktował. Zaś mi się nie udało do dermatologa dostać. idzie się powiesić... Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2008-08-01 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Nam juz kikut dawno odpadł. Nawet nie pamiętam kiedy. I dobrze, bo jeden bajer z głowy. No i nas ze szpitala wypuścili już bez klamerki.
Myślę dziewczyny, że możecie wyjść już teraz na spacery. Czytałam, ze nie ma czasu, który nalezy odczekać. Zależy tylko od pogody... Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2008-08-01 o 14:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
u nas najlepsza godzina na spacer to 18.00... dzis bylam z mlodym jeszcze przed poludniem na spacerku a potem zamierzalam z nim posiedziec na podworku, ale bidok tak sie okropnie spocil ze nie mialam serca go tam trzymac.. zwialam do domu, przebralam, przemylam, nakarmilam (albo dopoilam) i zasnal w chlodnej sypialni kamiennym snem. Moj maly bidulek
#786 |
Wtajemniczenie
|
moze wy mi kochane powiecie czy jak zjem rybe smazonato czy zaszkodzi malej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
Ale, ze trzeba szukać jasnych stron życia, to powiem Wam, że mała miała siedmiogodzinny odstęp między karmieniami w nocy
![]() ![]() No i jak narazie ze mnie dzisiaj nie kapie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 | ||||
Zadomowienie
|
jadlam wczoraj i bylo ok ale kazdy jest inny musisz wyprobowac
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co. Tak jak pisałam Wam, czuję się kiepsko. Ale jak mam chwilę wytchnienia i popatrzę na Łucję, to micha mi się sama cieszy. Kurde, jestem szczęśliwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale sie wkurzyłam ![]() wozek mial nam dzisiaj przyjsc a gdy w koncu dodzwonilam sie do faceta (po kilkunastu podejsciach) to powiedzial ze wózek bedzie dopiero w poniedzialek wrr...ale jestem zla...a chciałam isc jutro na spacerek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
na stronie http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/zgloszenie.jpg znajduje sie zgłoszenie do klubu nutricia - mi przyslali fajny zestaw probek (herbatka, mleko nastepne, obiadek w sloiczku, deserek) i swietna ksiazke o zywieniu niemowlat. wystarczy im to wyslac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
no jesteśmy po wizycie
![]() Tymcio waży 4020 !!!!! Czyli w końcu zaczął przybierać na wadze!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Próbowąłam go prrzystawić do cyca i jest nadzieja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiulko ja odciągam z bólem 100 ml co 3-4 godziny... i to z obu biustów jak to mówi mój mąż ![]() ![]() Dokupiłam dzisiaj 5 pieluch flanelowych bo każdy woli ich używać przy małym bo są takie milusie ![]() ![]() Sosnowa gdzie chodzisz z małą do lekarza...??? My chodzimy na Pułaskiego przyjmuje tam kobieta z wojewódzkiego, jest padiatrą neonatologiem, babka super ![]() ![]() od czasu gdy mam laktatot jestem spokojna i wyluzowana ![]() Leonko ja na spacer ubieram małego w body i nic wiecej, no czapę na głowę ale jak śpi w wózku to czapa zostaje ściągnięta bo mu tam nie wieje więc moze bez niej spacerować. Przykrywamy go pieluszką flanelową albo kocykiem bawełnianym i już. a czasem nawet bez przykrycia, zależy jak wielki upał jest.
#794 |
Zakorzenienie
|
Leonko wózek ma śliczny kolor
![]() widzę, że jednak czarny odpadł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Wtajemniczenie
|
tak czarny odpadł dzieki bogu
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Wersta - bo Cie kopne w zad
![]() ![]() Leonko - wozeczek sliczny i ma bardzo fajne kolorki. Bardzo dobrze, ze czarny nie przeszedl ![]() Veronka - ta chusta to super pomysl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam Kochane za pocieszenie
![]() ![]() właśnie wróciliśmy ze spacerku. teraz idealna pogoda. skoczyłam na solarkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Mała, ja widzę sens usunięcia tego zdjęcia Wersty - jak zniknie, nie będzie dołować pozostałych mamuś
![]() Judi, my chodzimy do przychodni przy ul. Reja. Chcieliśmy na Staszica, ale to nie nasz rejon i choć rejonów nie ma, to ponoć poza rejon lekarze nie jeżdżą na domowe wizyty. A ta Wasza lekarka, to taka kobitka, troszkę jakby sepleniąca? Edytowane przez Sosnowa Czas edycji: 2008-08-01 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasz wyjec śpi. znów nie darła się w kąpieli, ba, kąpiel ją uspokoiła bo darła się przed ![]() ![]() ![]() mąż właśnie mi karmi przyniósł, lecę po kielicha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
Ja juz jadlam trzy razy, raz kotleta schabowego, dwa razy frytki :p , a dzis bylam w pracy i byl grill i jadlam poledwice pieczona na grillu- maly jak na razie nie marudzil.
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sosnowa hmmm chyba nie sepleniąca ![]() ![]() a mi Tymcio chwycił dzisiaj cyca i nawet chwilę possał ![]() ![]() ![]() ![]() Wersta gdzie Ty masz tam galaretę ![]() ![]()
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Wersta brzuch pierwsza klasa... podobnie jak kolezanki tez zadnej galarety nie widze...
![]() ![]() ![]() A moj dzis cos malo jadl bardziej to mu sie pic chcialo i w efekcie mam wielkie cyce deko twardawe, a ze wyjec spi to bede musiala poczekac dotad az sie obudzi.. poza tym piers juz jest pelna jedna i wyobrazcie sobie ze nagle czuje mrowienie w sutkach zagladam i dostalam sika w oko ![]() ![]()
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2008-08-02 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Wtajemniczenie
|
Hej
jejku, jak tu czytam ile wy sciagacie pokarmu, to jestem w szku. Mi sie udaje sciagnac max jakies 60ml i to gora 3 razy dziennie. Juz sie pogodzilam z tym, ze nie mam wystarczjaco pokarmu. trudno, juz wiecej nic nie moge zrobic. Maly jest wiec karmiony pol na pol. Jezeli chodzi o diete, to ja jem wszytsko. Moj maly raz mial kolke i to bylo w jego pierwszym tygodniu, chyba po tym jak sie najadlam czeresni. Od tamtej pory nie jem czeresni, ale wszytsko inne tak i na razie jest OK. Mojemu pepek odpoadl wczoraj, czyli tez sie trzymal ponad 2 tygodnie. Na spacer ja z moim wychodzilam od 5 dnia zycia. Teraz chodzimy 2 czasami 3 razy dziennie, na ponad godzinke za kazdym razem. Pogode mamy idealna, bo lekko ponad 20 stopni, wiec nie ma zimna ani upalow. Moj brzuch to tez galareta, smaruje go Mustella poporodowa, ale jak na razie jest okropny.... |
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
Ta jest z tych tkanych i jest lekko elastyczna.
Tutaj masz elastyczna: http://www.chustomania.pl/online/chu...uktliste_size3 ale podobno w lato sie nie sprawdzaja, bo sa grubsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Rozeznanie
|
Cześć mamusie. Sliczne te wasze bobaski. CUDOWNE!!
Podczytuje was bo tyle informacji co tu nie znajde nigdzie ![]() Za 2 tygodnie moj lekarz planuje cesarke z powodu pośladkowego ułożenia małej. W związku z tym mam pytanie do dziewczyn po cesarce, może głupie ale nie mam kogo spytać. Dajecie rade sie schylać, podnosić dzidzie, sprzątać choć troche (np. małe odkurzanko), przeniesienie czegoś cięższego - typu torma z zakupami??? Pytam bo mnie koleżanka nastraszyła ze nic nie mogla robic a mnie to przeraża taka niemoc. Czy stosujecie jakieś majtasy ściągające brzuch???
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
ewelcia z ja małego noszę normalne, nie odkurzałam jeszcze, wykorzystuję tz
![]() ![]() Kochane mi wczoraj pediatra powiedziała że teraz wszystkie pępki goją się o wiele dłużej bo pogoda nie sprzyja gojeniu się ran i żeby się nie przejmować ze to tak długo trwa. My już walczymy z pępkiem 2 tygodnie 3 dni... zaczyna odpadać ale w jednym miejscu trzyma się drań i odpaść nie chce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasze słoneczko chyba jakoś odwrotnie reaguje na lek który miał go uspokoić, niemal uśpić ![]() ![]() ![]()
#809 |
Zakorzenienie
|
moja drzemie już 50 min.
![]() ![]() mąż uciekł mi do pracy, dałam mu góra 2 godziny i ma wracać ![]() u nas dziś chmury i deszcz, 23 stopnie, ciekawe czy uda się wyjść na spacer. OBY za 3 dni kończymy 1szy miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do spania to my nie mamy problemow...moja po kazdym karmieniu spi 3-4 godz. ![]() U nas pogoda narazie ladniutka ale cos na popoludniu zapowiadaja burze...a tak poza ty mamy zamiar wybrac sie dzisiaj do babci i tak sie zastanawiam jak wytrzymam w samochodzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.