![]() |
#781 | |
czyli Endżi
|
Dot.: ,,Dziecko? Nie! Dziekuję!"
Cytat:
![]() Mogłabym raz jeszcze podjąć próbę tłumaczenia - między innymi tego, że to są właśnie elementy składowe niemowlęcia - ale straciłam ochotę na przeliterowywanie.
![]() |
![]() |
#782 |
Raczkowanie
|
Widzę że w udowadnianiu sobie racji odbiegłyście znacznie od tematu. Sama skończyłam studia dawno temu, mieszkam sobie z facetem , oboje pracujemy, planujemy wybudować mały śliczny domek w którym na pewno znajdzie się pokoik dziecięcy ale... Jest i druga strona medalu, bo dla mnie dziecko oznacza odpowiedzialność do końca życia i w pewien sposób jest do człowieka przywiązane , czy to nam się podoba czy nie. Ja wciąż nie jestem gotowa na takie zobowiązanie i na takie poświęcenie. Nie mogę również patrzeć i słuchać wszystkich pseudo matek-polek których celem życiowym jest posiadanie dziecka i próbują usilnie przekonać inne kobiety że to jest nasze wspólne powołanie. Ja chce nadal wychodzić gdzie chcę i kiedy chcę, wydawać pieniądze na własne przyjemności a nie na zasypki i pampersy. Pewnie za kilka lat zdecyduje się na dziecko ale chcę żeby to była moja świadoma decyzja , żeby dziecko nie było dla mnie tylko spełnieniem mojego kobiecego obowiązku. Chcę się nim cieszyć zachowując przy tym siebie-swoje hobby i przyzwyczajenia.Dziecko ma być dopełnieniem w życiu człowieka a nie przewracać jego świat do góry nogami. Rozumiem kobiety które wogóle nie chcą mieć dzieci-kiedyś sama głośno tak mówiłam. Nie każda z nas musi mieć jakiś instynkt - bo tak każe biologia i tradycja. To jest forum i każdy może wyrazić swoje opinie i używać słów jakie uważa za stosowne. Dyskusja ma chyba na celu wymianę poglądów a nie obrzucanie się błotem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jest forum i każdy może wyrazić swoje opinie i używać słów jakie uważa za stosowne. To myślisz, że nie dostanę bana za słowa "Nienawidzę Żydów" albo "Czarni do gazu"? (hipotetycznie ![]()
Edytowane przez lutien Czas edycji: 2009-11-17 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Dlaczego nie chcemy miec dzieci?
Cytat:
100% sie zgadzam ;] mam 19 lat i od kiedy tylko pamietam powtarzałam wszystkim że nigdy nie bede miec dzieci. Jestem egositka i osoba nieodpowiedzialna - co wyklucza mnie z grona kobiet odpowiednich na matki. A tak bardziej refleksyjnie to zbyt duzo zla jest na tym swiecie zeby pozwolic sobie na to, by miec dziecko. Z góry wiemy, że nie bedzie szczęśliwe. Co innego jezeli mamy ku temu warunki materialne, partnera, który nigdy nas nie zostawi, jestesmy zdrowi, sprawni i mamy chec, aby zmierzyc sie z wyzwaniem jakim jest dziecko. Ale jak dla mnie za duzo ryzyka. Za dużo "ale". Ja na swiat sie nie prosilam ale jestem. Powiedzialam to nie raz mojej matce. Gdybym uslyszala takie cos od swojego dziecka - zalamalabym sie. A wiem, ze lepsza matka nie bede niz moja - to co sie wynosi z dziecinstwa zostaje na cale zycie - takie powielanie schematow. Ja mojego nie zamierzam.
Te grzeczne idą do nieba, a gdy tam pojdą życie im ucieka i ocieka nudą, Inne myślą, że są przebiegłe i nudne niebo zastępują piekłem - To niegrzeczne dziewczynki, Idą tam gdzie chcą... Wolą iść pod prąd... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Raczkowanie
|
To myślisz, że nie dostanę bana za słowa "Nienawidzę Żydów" albo "Czarni do gazu"? (hipotetycznie
![]() To jest ewidentny rasizm ale użycie słowa obrzydliwe w stosunku do dziecka przejawem dyskryminacji nie jest. Koleżanka chciała wyrazić swoją niechęć do posiadania dzieci i użyła słowa które moim zdaniem nie jest obraźliwe, oddaje tylko jej stosunek do macierzyństwa i tylko w tym kontekście twierdzę że na forum można wyrażać swoje myśli w dowolny sposób. Rasistowskie teksty to przejaskrawienie problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zakazać wstępu do restauracji, banku, przychodni, parku, sklepu. Do 18 roku życia najlepiej. Litości... ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Ja jakoś znam wielu dorosłych robiących kupę, niektórzy nawet kilka razy dziennie. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kropka,mnie kiedyś babka z wózkiem do sklepu nie wpuściła,bo raz że dziecko pozrzuca buty(kij że dziecko miało wtedy 5 miesięcy i śpi spokojnie w wózku) a dwa że dopiero pomyła podłogi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślinią się też ludzie starci, chorzy, ślinią się słodkie pieski i niektóre kotki. Też są obrzydliwe? A jak ktoś kupa dwa razy, to jest ok. A jeśli naście, jak niemowlak, to już obrzydliwy? Jakie są kryteria ocena, w tym przypadku, bo całkiem nie kminię. ![]() Rozumiem, że komuś nie pasuje mycie niemowlęcej dupy, ale ten obrzydzony też chyba robi kupę? Czy on może nie? ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() Ludzie mają nasrane we łbach, naprawdę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Zadomowienie
|
miałam nie pisać,ale te dziewczyny co piszą że obrzydza je kupa dziecka,to pewnie nie załatwiają potrzeb fizjologicznych wogóle,a nie mówie już o jakim kolwiek podcieraniu,to takie obrzydliwe przecież
effcia82 nie rozumiem co oznacza że dziecko fajda sie publicznie? przepraszam ciebie ale ja będąc z dzieckiem na powiedzmy zakupach nie wyciągam nockika nie stawiam na środku sklepu i moje dziecko publicznie sie nie fajda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Kobieta tam po zagojeniu wcale nie wygląda jakoś specjalnie inaczej. Okolice intymne u pań nie są jakoś tak super mega piękne, żeby jedna kilkucentymetrowa blizna robiła wielką różnicę i wywoływała obrzydzenie.
![]() A gdy jest świeże to się seksu nie uprawia, po prostu. ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- A ja sobie właśnie pomyślałam, że zwierzęta stoją wyżej w tej kwestii od nas. Żadna suka ani kotka nie pomyślałaby o tym, że mając macicę może nie mieć młodych. Ani że jej małe jest obrzydliwe. Ani nie patrzyłaby na nie ze wstrętem bo zrobiło kupę. Myje mu dupę i niczego nie analizuje. Wychowano ją, ona wychowuje również. Tak tylko przetrwa jej gatunek. Proste. Czasem te dodatkowe zwoje mózgowe, idą w dziwnych kierunkach... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja byłam nacina,miałam 3 szwy,i teraz prawie rok po porodzie mam cieniutką kreskę ,ktora nawet dla mojego Tż jest niezauważalna. duzo kobiet w czasie porodu nie godzi sie na nacięcie krocza,ich prawo,ale czasam skutki są poprostu tragiczne,ze mną leżała kobieta co nie zgodziła sie na nacięcie i tak ją "porozrywało" ze na 6 dzień od porodu tylka nie mogła podnieśc ,nie mówie juz o blisko 30szwach zewnętrznych jak w tym też węwnętrznych. a moja "mała" po porodzie wyglądała o wiele lepiej niż w czasie ciązy,bo wreszcie wrócił normalny kolor(w ciązy zazwyczaj ciemnieje) i zeszła opuchlizna,więc byłam mega szczęsliwa,prawie jak nowo narodzona ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Raczkowanie
|
no wlasnie!spoko,naprawde rozumiem dziewczyny ktore nie chca dzieci,
nawet troche mi imponuja swoja niezaleznoscia ![]() ale wkurza mnie to jak slysze te narzekania,ze do restauracji nie mozna spokojnie isc,bo dzieciaki tam sa i sie wydzieraja,w sklepie to samo,w samolocie tez,w pociagu,na dworcu,w parku,nad jeziorem,,nad mozrem ,w gorach ![]() ![]() ![]() no ludzie!opamietajcie sie!czy w takim razie poki dzieciak nie skonczy 18-roku zycia nie mozna z nim nigdzie wyjsc?!bo wszystkim przeszkadza??? no to jest chore troche ![]() kurcze tak juz natura wymyslila dziecko=placz... i nawet my rodzice czasami nie jestesmy w stanie zapanowac nad emocjami brzdąca.... a chamskie spojrzenia,ostentacyjne wywracanie gałami nam nie pomaga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe że żadna nie uważa, że sama jest obrzydliwa, bo też srała pod siebie, ulewała, rzygała i pluła się niekontrolowanie. I pewnie też innym przeszkadzała, bo nie raz darła ryja w jakimś sklepie albo w parku, czyli również była rozpuszczonym bachorem... ![]() Zaskakująco wybiórcze myślenie. ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Teraz mi przyszło do głowy... że też ja nigdy nie pomyślałam, jak dostawałam w laborze do badania materiał fizjologiczny, jakie te wszystkie baby przynoszące mi swoje siury i sranie są obrzydliwe. No jak one mogły... Fuj... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
Nie odnosiłam się do fizjologii człowieka bo mam taką jak każdy i dzieci mają taką samą. Używanie słowa Żydzi w takim kontekście jest obraźliwe tak jak używanie słowa Murzyn i Czarnuch. Nie rozumiem tej całej dyskusji która prowadzi donikąd. Ile na świecie ludzi tyle punktów widzenia. Dziewczyna wyraziła głośno swoje zdanie bo po to ten wątek został stworzony, użyła słowa które za obraźliwe nie uchodzi ale określa jej stosunek do całej kwestii i kropka. Mnie nie podobają się matki-polki -męczennice , ktoś nie lubi lodów a inna osoba dzieci. To forum dyskusyjne więc każdy ma takie samo prawo do wyrażania własnych opinii. A tu taka nagonka jakby conajmniej stado mamusiek się rzuciło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
i znowu polityczna poprawność posunięta do granic absurdu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
weżcie jakieś kwiaty kupcie rodzicom i podziękujcie że musieli poświęcic najpiękniejsze lata swojego zycia na zajmowanie sie "obrzydzającymi bachorami",tudzież Wami i i wszystkimi rzeczami z tym związanymi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to wszystko okraszone wielkimi hasłami o tolerancji. A że ci sami walczący o tę tolerancję stają się nietolerancyjni dla ogólnie przyjętej normalności, to już nie jest ważne, oni tylko walczą o swoje racje i prawo do ich wyrażania... I gratis jeszcze: obraźliwe hasła i gesty. I dyskryminacja. Rzygać się chce. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-17 o 13:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bo w ciązy kobieto jesteś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale ale... tak w temacie obrzydliwości... kiedyś usłyszałam hasło, że koty są obrzydliwe, bo najpierw srają do kuwety, nie myją dupy, a potem wchodzą ludziom na kolana. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() edit. Gorzej - jęzorem sobie dupę wyszlifuja, a później przyjda Ci ręce wylizać okazując tym miłość i przywiązanie ![]() Swoją drogą to ja jestem tolerancyjna chyba ![]() ![]() No jak to powiedziałaś, uważam, że dyplomacji się troszke przyda ![]()
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2009-11-17 o 13:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2009-11-17 o 13:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
taaaa,bo z psami jest podobnie,z tym że myją dupe, liżą sie po jajkach i za chwile z tym jęzorem do właściciela lecą ![]() i dlaczego tak dużo ludzi trzyma w domu psy i koty,przecież to takie afeeee |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, tak ręce też mam lizane, choć nie wiem czy po myciu dupy czy przed. ![]() I o to chodzi, kochana, ale Tobie tego tłumaczyć nie muszę, bo Ty to wiesz i ja wiem, że Ty to wiesz. ![]() To, że jestem w ciąży, nie znaczy, że zachwyt świeżym powietrzem zamienię na zachwyt nad dziecięcym gównem. Po prostu będzie ono normalne, tak jak moje. Taką ludzie mają fizjologię. A czy będzie rozwrzeszczanym bachorem czy nie to już kwestia mojego wychowania. I zrobię co w mojej mocy, żeby nikt w sklepie nie musiał słuchać jak moje dziecko drze mordę, bo ma akurat takiego focha i chce zabawkę, której ja nie zamierzam kupić. I nie znaczy to też, że kogoś zmuszam. Niech sobie własnego nie ma. Ale trochę dyplomacji i kultury wypowiedzi mile widziane. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.