Dlaczego nie chcemy miec dzieci? - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-17, 11:22   #781
your Angel
czyli Endżi

Dot.: ,,Dziecko? Nie! Dziekuję!"

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
No tak - kupa, wymiociny tak - ale dziewczyny nie pisały, ze to je obrzydza. One pisały, że samo dziecko je obrzydza. Nie widzisz różnicy?
Na litość boską...
Mogłabym raz jeszcze podjąć próbę tłumaczenia - między innymi tego, że to są właśnie elementy składowe niemowlęcia - ale straciłam ochotę na przeliterowywanie.
Stary 2009-11-17, 11:28   #782
konwalijka82
Raczkowanie

Widzę że w udowadnianiu sobie racji odbiegłyście znacznie od tematu. Sama skończyłam studia dawno temu, mieszkam sobie z facetem , oboje pracujemy, planujemy wybudować mały śliczny domek w którym na pewno znajdzie się pokoik dziecięcy ale... Jest i druga strona medalu, bo dla mnie dziecko oznacza odpowiedzialność do końca życia i w pewien sposób jest do człowieka przywiązane , czy to nam się podoba czy nie. Ja wciąż nie jestem gotowa na takie zobowiązanie i na takie poświęcenie. Nie mogę również patrzeć i słuchać wszystkich pseudo matek-polek których celem życiowym jest posiadanie dziecka i próbują usilnie przekonać inne kobiety że to jest nasze wspólne powołanie. Ja chce nadal wychodzić gdzie chcę i kiedy chcę, wydawać pieniądze na własne przyjemności a nie na zasypki i pampersy. Pewnie za kilka lat zdecyduje się na dziecko ale chcę żeby to była moja świadoma decyzja , żeby dziecko nie było dla mnie tylko spełnieniem mojego kobiecego obowiązku. Chcę się nim cieszyć zachowując przy tym siebie-swoje hobby i przyzwyczajenia.Dziecko ma być dopełnieniem w życiu człowieka a nie przewracać jego świat do góry nogami. Rozumiem kobiety które wogóle nie chcą mieć dzieci-kiedyś sama głośno tak mówiłam. Nie każda z nas musi mieć jakiś instynkt - bo tak każe biologia i tradycja. To jest forum i każdy może wyrazić swoje opinie i używać słów jakie uważa za stosowne. Dyskusja ma chyba na celu wymianę poglądów a nie obrzucanie się błotem
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 11:30   #783
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Na litość boską...
Mogłabym raz jeszcze podjąć próbę tłumaczenia - między innymi tego, że to są właśnie elementy składowe niemowlęcia - ale straciłam ochotę na przeliterowywanie.
A ja cały czas uważam, że jest różnica między tym, że obrzydza nas rzecz (kupa) czy zachowanie (wymiotowanie), a obrzydzeniem do osoby przez to, że to robi. Dorośli także robią kupę, wymiotują itp. i też często muszą oglądać kupy czy wymiociny (no chyba, że ktoś inny po tobie sprząta jak się zerzygasz). Są to składowe bycia osobą. I jeśli kogoś obrzydza fizjologia ludzi to niech mówi, że czuje obrzydzenie do wszystkich a nie tylko do dzieci.

To jest forum i każdy może wyrazić swoje opinie i używać słów jakie uważa za stosowne.

To myślisz, że nie dostanę bana za słowa "Nienawidzę Żydów" albo "Czarni do gazu"? (hipotetycznie )
(Katharine Hadley )

Edytowane przez lutien
Czas edycji: 2009-11-17 o 11:36
lutien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 12:03   #784
19 KiKa
Przyczajenie

GG do 19 KiKa
Dot.: Dlaczego nie chcemy miec dzieci?

Cytat:
Napisane przez nask Pokaż wiadomość
Sa watki na plotkowym o tym dlaczego chcemy miec dzieci
Ja chcialabym sie zapytac o Wasze powody dla ktorych nie chcecie miec dzieci.

Moje sa takie:
*chce robic w zyciu bardzo duzo, uczyc sie, studiowac, poznawac i mysle ze takie zobowiazanie mogloby mnie troszke ograniczac.
*chcialabym podrozowac a z dzieckiem nie zawsze mozesz wskoczyc do samolotu i leciec gdzies bo okazyjnie kupilo sie bilety
*z dzieckiem nie mozesz mieszkac w byle jakim hotelu
*nie wiem czy potrafilabym 'odstapic' dziecko co moje. W koncu dzieciaczki male sa piekne, ale potem pojda do szkoly i bede coraz chcialy nowe zabawki i zamiast chodzic na zakupy sama trzeba by kupowac dzieciom.
*Nie mamy nigdy gwarancji, ze uda nam sie wychowac dziecko tak jakbysmy chcieli. Nie chcialabym zeby moje dziecko cierpialo przez to ze nie zgadzam sie z jego pogladami a czasami nie sposob sie zgodzic
*jak patrze co sie dzieje ze spoleczenstwem to sie boje i po prostu nie chcialabym zeby moj potomek zyl w takim swiecie. Z drugiej strony izolacja to tez zly pomysl.

Nie dezaprobuje mam, uwazam ze niektore dzieciaczki sa slodkie i wiem ze sprawiaja rodzicom duzo radosci.

Pozdrawiam!

100% sie zgadzam ;] mam 19 lat i od kiedy tylko pamietam powtarzałam wszystkim że nigdy nie bede miec dzieci. Jestem egositka i osoba nieodpowiedzialna - co wyklucza mnie z grona kobiet odpowiednich na matki. A tak bardziej refleksyjnie to zbyt duzo zla jest na tym swiecie zeby pozwolic sobie na to, by miec dziecko. Z góry wiemy, że nie bedzie szczęśliwe.
Co innego jezeli mamy ku temu warunki materialne, partnera, który nigdy nas nie zostawi, jestesmy zdrowi, sprawni i mamy chec, aby zmierzyc sie z wyzwaniem jakim jest dziecko.
Ale jak dla mnie za duzo ryzyka. Za dużo "ale".
Ja na swiat sie nie prosilam ale jestem. Powiedzialam to nie raz mojej matce. Gdybym uslyszala takie cos od swojego dziecka - zalamalabym sie. A wiem, ze lepsza matka nie bede niz moja - to co sie wynosi z dziecinstwa zostaje na cale zycie - takie powielanie schematow. Ja mojego nie zamierzam.
i nudne niebo zastępują piekłem -
To niegrzeczne dziewczynki,
Idą tam gdzie chcą...
Wolą iść pod prąd...
19 KiKa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 12:07   #785
konwalijka82
Raczkowanie

To myślisz, że nie dostanę bana za słowa "Nienawidzę Żydów" albo "Czarni do gazu"? (hipotetycznie )[/QUOTE]

To jest ewidentny rasizm ale użycie słowa obrzydliwe w stosunku do dziecka przejawem dyskryminacji nie jest. Koleżanka chciała wyrazić swoją niechęć do posiadania dzieci i użyła słowa które moim zdaniem nie jest obraźliwe, oddaje tylko jej stosunek do macierzyństwa i tylko w tym kontekście twierdzę że na forum można wyrażać swoje myśli w dowolny sposób. Rasistowskie teksty to przejaskrawienie problemu.
Stary 2009-11-17, 12:15   #786
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
To jest ewidentny rasizm ale użycie słowa obrzydliwe w stosunku do dziecka przejawem dyskryminacji nie jest. Koleżanka chciała wyrazić swoją niechęć do posiadania dzieci i użyła słowa które moim zdaniem nie jest obraźliwe, oddaje tylko jej stosunek do macierzyństwa i tylko w tym kontekście twierdzę że na forum można wyrażać swoje myśli w dowolny sposób. Rasistowskie teksty to przejaskrawienie problemu.
A jak napiszę "obrzydzają mnie Żydzi, bo robią kupę i wymiotują"?
(Katharine Hadley )

Stary 2009-11-17, 12:19   #787
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vampirria Pokaż wiadomość
Mnie tez brzydza, draznia i masakrycznie wnerwiaja,zwlaszcza w miejscu publicznym-nie mozna juz wyjsc na zakupy ani do restauracji-zawsze sie znajdzie rozwydrzony bachor ktory zakloca spokoj;] p.sik.Najlepiej smakuję dobrze wysmazona z musztarda sarepska;]
No to mamy i dyskryminację dzieci. Bosko. XXI wiek.

Zakazać wstępu do restauracji, banku, przychodni, parku, sklepu. Do 18 roku życia najlepiej.

Litości...

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Na litość boską...
Tylko niemowlęcia?
Ja jakoś znam wielu dorosłych robiących kupę, niektórzy nawet kilka razy dziennie. I nikt im dupek nie wyciera - robią to sami własną rączką. A niektórzy nawet wymiotują, plują, sikają...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 12:22   #788
ira21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
No to mamy i dyskryminację dzieci. Bosko. XXI wiek.

Zakazać wstępu do restauracji, banku, przychodni, parku, sklepu. Do 18 roku życia najlepiej.

Litości...

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Tylko niemowlęcia?
Ja jakoś znam wielu dorosłych robiących kupę, niektórzy nawet kilka razy dziennie. I nikt im dupek nie wyciera - robią to sami własną rączką. A niektórzy nawet wymiotują, plują, sikają...

Kropka,mnie kiedyś babka z wózkiem do sklepu nie wpuściła,bo raz że dziecko pozrzuca buty(kij że dziecko miało wtedy 5 miesięcy i śpi spokojnie w wózku) a dwa że dopiero pomyła podłogi

Uzębienie
ira21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 12:26   #789
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Obiektywnie rzecz biorąc każda istota, która ślini się w sposób niekontrolowany, wymiotuje bez powodu, wypróżnia się kilkanaście (dziesiąt?) razy na dobę a przy tym nie jest w stanie się samemu wyczyścić i wygłasza nieartykułowane dźwięki jest obrzydliwa.
Przysięgam, nie kumam...

Ślinią się też ludzie starci, chorzy, ślinią się słodkie pieski i niektóre kotki. Też są obrzydliwe?

A jak ktoś kupa dwa razy, to jest ok. A jeśli naście, jak niemowlak, to już obrzydliwy?

Jakie są kryteria ocena, w tym przypadku, bo całkiem nie kminię.

Rozumiem, że komuś nie pasuje mycie niemowlęcej dupy, ale ten obrzydzony też chyba robi kupę? Czy on może nie?

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ira21 Pokaż wiadomość
Kropka,mnie kiedyś babka z wózkiem do sklepu nie wpuściła,bo raz że dziecko pozrzuca buty(kij że dziecko miało wtedy 5 miesięcy i śpi spokojnie w wózku) a dwa że dopiero pomyła podłogi

Ludzie mają nasrane we łbach, naprawdę. Skończyłabym tę sprawę w sądzie, przysięgam. Choć nie mam jeszcze dzieci, głupota ludzka mnie drażni.

Stary 2009-11-17, 12:27   #790
ira21
Zadomowienie

miałam nie pisać,ale te dziewczyny co piszą że obrzydza je kupa dziecka,to pewnie nie załatwiają potrzeb fizjologicznych wogóle,a nie mówie już o jakim kolwiek podcieraniu,to takie obrzydliwe przecież

effcia82 nie rozumiem co oznacza że dziecko fajda sie publicznie?
przepraszam ciebie ale ja będąc z dzieckiem na powiedzmy zakupach nie wyciągam nockika nie stawiam na środku sklepu i moje dziecko publicznie sie nie fajda

Uzębienie
Stary 2009-11-17, 12:35   #791
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201708220937 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Kobieta tam po zagojeniu wcale nie wygląda jakoś specjalnie inaczej. Okolice intymne u pań nie są jakoś tak super mega piękne, żeby jedna kilkucentymetrowa blizna robiła wielką różnicę i wywoływała obrzydzenie.

A gdy jest świeże to się seksu nie uprawia, po prostu.

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
effcia82 nie rozumiem co oznacza że dziecko fajda sie publicznie?
przepraszam ciebie ale ja będąc z dzieckiem na powiedzmy zakupach nie wyciągam nockika nie stawiam na środku sklepu i moje dziecko publicznie sie nie fajda

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

A ja sobie właśnie pomyślałam, że zwierzęta stoją wyżej w tej kwestii od nas. Żadna suka ani kotka nie pomyślałaby o tym, że mając macicę może nie mieć młodych. Ani że jej małe jest obrzydliwe. Ani nie patrzyłaby na nie ze wstrętem bo zrobiło kupę. Myje mu dupę i niczego nie analizuje. Wychowano ją, ona wychowuje również. Tak tylko przetrwa jej gatunek. Proste.

Czasem te dodatkowe zwoje mózgowe, idą w dziwnych kierunkach...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-17, 12:37   #792
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że dziecko to nie zwierze czy jakiś przedmiot. Ja bym nigdy nie mogła powiedzieć, że ktoś jest obrzydliwy. Po prostu z szacunku do tej osoby (lub osób wogóle). Rozumiem, że kupa, ślina czy co tam jeszcze innego może być obrzydliwe samo w sobie. Ale nie rozumiem, jak można powiedzieć, że KTOŚ jest obrzydliwy jako osoba (np. jako niemowlę). Po prostu mi się to w głowie nie mieści!!
Dla mnie to poniżanie innych osób i nie świadczy dobrze o osobie tak twierdzącej. Gdyby ktoś z moich znajomych tak stwierdził, zostałby skreślony w moich oczach. No bo jak ktoś tak myśli, to może równie dobrze myśleć, że jestem obrzydliwa, bo mam wadę wzroku, albo dlatego, że jako kobieta dostaję okres.
Masz calkowita racije. A ta osoba co powiedziala ze dziecko jest obrzydliwe poprostu....... jest nie dojrzala i ma brak szacunku do ludzi! Bo dzieci to tez ludzie. Jakos nie moge tego pojac ze tak moga wypowiadac sie dorosle kobiety
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 12:41   #793
ira21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brook Pokaż wiadomość
a ja dalej nie dostalam odp na moj post co jest z mala po porodzie ze facet uciekl...pomijam to ze kretyn

ja byłam nacina,miałam 3 szwy,i teraz prawie rok po porodzie mam cieniutką kreskę ,ktora nawet dla mojego Tż jest niezauważalna.

duzo kobiet w czasie porodu nie godzi sie na nacięcie krocza,ich prawo,ale czasam skutki są poprostu tragiczne,ze mną leżała kobieta co nie zgodziła sie na nacięcie i tak ją "porozrywało" ze na 6 dzień od porodu tylka nie mogła podnieśc ,nie mówie juz o blisko 30szwach zewnętrznych jak w tym też węwnętrznych.

a moja "mała" po porodzie wyglądała o wiele lepiej niż w czasie ciązy,bo wreszcie wrócił normalny kolor(w ciązy zazwyczaj ciemnieje) i zeszła opuchlizna,więc byłam mega szczęsliwa,prawie jak nowo narodzona

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
Masz calkowita racije. A ta osoba co powiedziala ze dziecko jest obrzydliwe poprostu....... jest nie dojrzala i ma brak szacunku do ludzi! Bo dzieci to tez ludzie. Jakos nie moge tego pojac ze tak moga wypowiadac sie dorosle kobiety

Uzębienie
Stary 2009-11-17, 12:42   #794
anielec
Raczkowanie

no wlasnie!spoko,naprawde rozumiem dziewczyny ktore nie chca dzieci,
nawet troche mi imponuja swoja niezaleznoscia
ale wkurza mnie to jak slysze te narzekania,ze do restauracji nie mozna spokojnie isc,bo dzieciaki tam sa i sie wydzieraja,w sklepie to samo,w samolocie tez,w pociagu,na dworcu,w parku,nad jeziorem,,nad mozrem ,w gorach
no ludzie!opamietajcie sie!czy w takim razie poki dzieciak nie skonczy 18-roku zycia nie mozna z nim nigdzie wyjsc?!bo wszystkim przeszkadza???
no to jest chore troche
kurcze tak juz natura wymyslila dziecko=placz...
i nawet my rodzice czasami nie jestesmy w stanie zapanowac nad emocjami brzdąca....
a chamskie spojrzenia,ostentacyjne wywracanie gałami nam nie pomaga.
anielec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 12:47   #795
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
Co ciekawe mówi też o sobie przed paru laty...

Ciekawe że żadna nie uważa, że sama jest obrzydliwa, bo też srała pod siebie, ulewała, rzygała i pluła się niekontrolowanie. I pewnie też innym przeszkadzała, bo nie raz darła ryja w jakimś sklepie albo w parku, czyli również była rozpuszczonym bachorem...

Zaskakująco wybiórcze myślenie.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Teraz mi przyszło do głowy... że też ja nigdy nie pomyślałam, jak dostawałam w laborze do badania materiał fizjologiczny, jakie te wszystkie baby przynoszące mi swoje siury i sranie są obrzydliwe. No jak one mogły... Fuj...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-17, 12:48   #796
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
A jak napiszę "obrzydzają mnie Żydzi, bo robią kupę i wymiotują"?
Nie odnosiłam się do fizjologii człowieka bo mam taką jak każdy i dzieci mają taką samą. Używanie słowa Żydzi w takim kontekście jest obraźliwe tak jak używanie słowa Murzyn i Czarnuch. Nie rozumiem tej całej dyskusji która prowadzi donikąd. Ile na świecie ludzi tyle punktów widzenia. Dziewczyna wyraziła głośno swoje zdanie bo po to ten wątek został stworzony, użyła słowa które za obraźliwe nie uchodzi ale określa jej stosunek do całej kwestii i kropka. Mnie nie podobają się matki-polki -męczennice , ktoś nie lubi lodów a inna osoba dzieci. To forum dyskusyjne więc każdy ma takie samo prawo do wyrażania własnych opinii. A tu taka nagonka jakby conajmniej stado mamusiek się rzuciło.
Stary 2009-11-17, 12:51   #797
effcia82
Zakorzenienie

i znowu polityczna poprawność posunięta do granic absurdu
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 12:54   #798
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
Ciekawe że żadna nie uważa, że sama jest obrzydliwa, bo też srała pod siebie, ulewała, rzygała i pluła się niekontrolowanie. I pewnie też innym przeszkadzała, bo nie raz darła ryja w jakimś sklepie albo w parku, czyli również była rozpuszczonym bachorem...

zgadzam się z Tobą całkowicie, ja jestem wręcz przerażona tą znieczulicą społeczną! jak można wogóle mówic takie rzeczy o dzieciach czy ogólnie o ludziach? jestem pedagogiem, humanistką i takie rzeczy nie mieszczą mi się w głowie po prostu. Niektórych takich podłych wypowiedzi to aż żal czytac więc lepiej tu nie zaglądac bo szkoda nerwów
Stary 2009-11-17, 12:56   #799
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
Nie odnosiłam się do fizjologii człowieka bo mam taką jak każdy i dzieci mają taką samą. Używanie słowa Żydzi w takim kontekście jest obraźliwe tak jak używanie słowa Murzyn i Czarnuch. Nie rozumiem tej całej dyskusji która prowadzi donikąd. Ile na świecie ludzi tyle punktów widzenia. Dziewczyna wyraziła głośno swoje zdanie bo po to ten wątek został stworzony, użyła słowa które za obraźliwe nie uchodzi ale określa jej stosunek do całej kwestii i kropka. Mnie nie podobają się matki-polki -męczennice , ktoś nie lubi lodów a inna osoba dzieci. To forum dyskusyjne więc każdy ma takie samo prawo do wyrażania własnych opinii. A tu taka nagonka jakby conajmniej stado mamusiek się rzuciło.
Chodzi o to, że nie ważne jest czy obrzydza cię Żyd czy dziecko - tak samo jest to dyskryminacja. Koniec kropka.
(Katharine Hadley )

Stary 2009-11-17, 13:02   #800
ira21
Zadomowienie

Cytat:
Co ciekawe mówi też o sobie przed paru laty...

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Teraz mi przyszło do głowy... że też ja nigdy nie pomyślałam, jak dostawałam w laborze do badania materiał fizjologiczny, jakie te wszystkie baby przynoszące mi swoje siury i sranie są obrzydliwe. No jak one mogły... Fuj...
bo widisz te dziewczyny nie zdają chyba sobie sprawy,że były też kiedyś dziecmi,że rodzice ich myli ,przebierali(kiedyś nie było pampersów,jak teraz,ze sciągasz zawijasz i do kosza),wycierali sline,zmieniali pościel np przy chorobie jak one wymiotowały,bo to takie nienaturalne i zwierzęce.
weżcie jakieś kwiaty kupcie rodzicom i podziękujcie że musieli poświęcic najpiękniejsze lata swojego zycia na zajmowanie sie "obrzydzającymi bachorami",tudzież Wami i i wszystkimi rzeczami z tym związanymi.

Uzębienie
Stary 2009-11-17, 13:03   #801
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
zgadzam się z Tobą całkowicie, ja jestem wręcz przerażona tą znieczulicą społeczną! jak można wogóle mówic takie rzeczy o dzieciach czy ogólnie o ludziach? jestem pedagogiem, humanistką i takie rzeczy nie mieszczą mi się w głowie po prostu. Niektórych takich podłych wypowiedzi to aż żal czytac więc lepiej tu nie zaglądac bo szkoda nerwów
W ramach prawa do inności, w ramach walki o tolerancję dla innych zachowań, innego myślenia, zaczynamy mieć terror mniejszości... marsze gejów (jakby ktoś robił marsze hetero), demonstrowanie wszelakiej inności posunięte do granic absurdu, żądanie specjalnych praw (jak adopcje dla związków homo), narzucanie tej inności, wciskanie komuś prawie w mordę i jeszcze krzyk, że to normalne, bo przecież wszystko co inne jest normalne.
A to wszystko okraszone wielkimi hasłami o tolerancji. A że ci sami walczący o tę tolerancję stają się nietolerancyjni dla ogólnie przyjętej normalności, to już nie jest ważne, oni tylko walczą o swoje racje i prawo do ich wyrażania... I gratis jeszcze: obraźliwe hasła i gesty. I dyskryminacja.

Rzygać się chce.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2009-11-17 o 13:06
Stary 2009-11-17, 13:13   #802
ira21
Zadomowienie

Cytat:
W ramach prawa do inności, w ramach walki o tolerancję dla innych zachowań, innego myślenia, zaczynamy mieć terror mniejszości... marsze gejów (jakby ktoś robił marsze hetero), demonstrowanie wszelakiej inności posunięte do granic absurdu, żądanie specjalnych praw (jak adopcje dla związków homo), narzucanie tej inności, wciskanie komuś prawie w mordę i jeszcze krzyk, że to normalne, bo przecież wszystko co inne jest normalne.
A to wszystko okraszone wielkimi hasłami o tolerancji. A że ci sami walczący o tę tolerancję stają się nietolerancyjni dla ogólnie przyjętej normalności, to już nie jest ważne, oni tylko walczą o swoje racje i prawo do ich wyrażania... I gratis jeszcze: obraźliwe hasła i gesty. I dyskryminacja.

Rzygać się chce.

bo w ciązy kobieto jesteś

Uzębienie
Stary 2009-11-17, 13:18   #803
hihi
Zakorzenienie

Cytat:

Rzygać się chce.
Kochana, weź mi stąd idź, bo niepotrzebnie się denerwujesz i ciśnienie podnosisz, a to niedobrze, zdecydowanie niedobrze działa No!
Stary 2009-11-17, 13:20   #804
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
bo w ciązy kobieto jesteś

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Kochana, weź mi stąd idź, bo niepotrzebnie się denerwujesz i ciśnienie podnosisz, a to niedobrze, zdecydowanie niedobrze działa No!
Ty masz szczęście, że ja Cię lubię.

Ale ale... tak w temacie obrzydliwości... kiedyś usłyszałam hasło, że koty są obrzydliwe, bo najpierw srają do kuwety, nie myją dupy, a potem wchodzą ludziom na kolana. To już coś dla nas obu, nie?

Stary 2009-11-17, 13:24   #805
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

Cytat:
koty są obrzydliwe, bo najpierw srają do kuwety, nie myją dupy, a potem wchodzą ludziom na kolana.
chyba pierwszy post jaki wywołał u mnie szczery uśmiech w tym wątku
Stary 2009-11-17, 13:25   #806
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Ty masz szczęście, że ja Cię lubię.

Ale ale... tak w temacie obrzydliwości... kiedyś usłyszałam hasło, że koty są obrzydliwe, bo najpierw srają do kuwety, nie myją dupy, a potem wchodzą ludziom na kolana. To już coś dla nas obu, nie?
W tym temacie zrozumiemy sie idealnie. Najobrzydliwsze jest to, że kopią łapkami w kuwecie te obesrane żwirki, a później ugniatają tymi samymi łapeczkami człowiekowi np. dekolt

edit. Gorzej - jęzorem sobie dupę wyszlifuja, a później przyjda Ci ręce wylizać okazując tym miłość i przywiązanie

Swoją drogą to ja jestem tolerancyjna chyba jak pisałam gdzie indziej - to, że mnie coś nie kręci nie sprawia, że odmawiam komu innemu kręcenia. To tak, jakbym czując niechęć do jedzenia tatara mówiła osobie go jedzącej ze smakiem, że to co je jest obrzydliwe i w ogóle masakra i zaraz będę rzygać Przecież to ona go je i póki mi go do ust nie wciska, to smacznego życzę i nie mam nic przeciwko temu, żeby sama konsumowała...

No jak to powiedziałaś, uważam, że dyplomacji się troszke przyda

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2009-11-17 o 13:26
hihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 13:25   #807
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
bo widisz te dziewczyny nie zdają chyba sobie sprawy,że były też kiedyś dziecmi,że rodzice ich myli ,przebierali(kiedyś nie było pampersów,jak teraz,ze sciągasz zawijasz i do kosza),wycierali sline,zmieniali pościel np przy chorobie jak one wymiotowały,bo to takie nienaturalne i zwierzęce.
weżcie jakieś kwiaty kupcie rodzicom i podziękujcie że musieli poświęcic najpiękniejsze lata swojego zycia na zajmowanie sie "obrzydzającymi bachorami",tudzież Wami i i wszystkimi rzeczami z tym związanymi.

Cytat:
Jezu ale wyjechałyście na manhatan17 ;/ WYRAZILA SWOJA OPINIE PO PROSTU..mnie tez brzydzą i co?? zjecie mnie? smacznego!
ciekawe co mowili sąsiedzi państwa skłodowskich,lub edisonw.

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2009-11-17 o 13:28
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-17, 13:26   #808
ira21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
chyba pierwszy post jaki wywołał u mnie szczery uśmiech w tym wątku

taaaa,bo z psami jest podobnie,z tym że myją dupe, liżą sie po jajkach i za chwile z tym jęzorem do właściciela lecą

i dlaczego tak dużo ludzi trzyma w domu psy i koty,przecież to takie afeeee

Uzębienie
Stary 2009-11-17, 13:29   #809
awia
Zakorzenienie

Cytat:

No ale są ludzie którzy zwierzat absolutnie nie, bo brudzą, smierdzą i roznoszą zarazki.
Ale sa to ludzie z grupy tych, którzy uważają ze ich kupa nie smierdzi
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 13:33   #810
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
W tym temacie zrozumiemy sie idealnie. Najobrzydliwsze jest to, że kopią łapkami w kuwecie te obesrane żwirki, a później ugniatają tymi samymi łapeczkami człowiekowi np. dekolt

edit. Gorzej - jęzorem sobie dupę wyszlifuja, a później przyjda Ci ręce wylizać okazując tym miłość i przywiązanie

Swoją drogą to ja jestem tolerancyjna chyba jak pisałam gdzie indziej - to, że mnie coś nie kręci nie sprawia, że odmawiam komu innemu kręcenia. To tak, jakbym czując niechęć do jedzenia tatara mówiła osobie go jedzącej ze smakiem, że to co je jest obrzydliwe i w ogóle masakra i zaraz będę rzygać Przecież to ona go je i póki mi go do ust nie wciska, to smacznego życzę i nie mam nic przeciwko temu, żeby sama konsumowała...

No jak to powiedziałaś, uważam, że dyplomacji się troszke przyda
A ktoś potem jeszcze te łapki całuje.

Tak, tak ręce też mam lizane, choć nie wiem czy po myciu dupy czy przed.

I o to chodzi, kochana, ale Tobie tego tłumaczyć nie muszę, bo Ty to wiesz i ja wiem, że Ty to wiesz.
To, że jestem w ciąży, nie znaczy, że zachwyt świeżym powietrzem zamienię na zachwyt nad dziecięcym gównem. Po prostu będzie ono normalne, tak jak moje. Taką ludzie mają fizjologię.

A czy będzie rozwrzeszczanym bachorem czy nie to już kwestia mojego wychowania. I zrobię co w mojej mocy, żeby nikt w sklepie nie musiał słuchać jak moje dziecko drze mordę, bo ma akurat takiego focha i chce zabawkę, której ja nie zamierzam kupić.

I nie znaczy to też, że kogoś zmuszam. Niech sobie własnego nie ma. Ale trochę dyplomacji i kultury wypowiedzi mile widziane.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Ja mam dwa koty i będę miała dziecko. To jest dopiero patologia.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
No ale są ludzie którzy zwierzat absolutnie nie, bo brudzą, smierdzą i roznoszą zarazki.
Ale sa to ludzie z grupy tych, którzy uważają ze ich kupa nie smierdzi
Zapewne pachnie różami.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości