Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :( - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-11, 10:46   #781
Taverney
Zakorzenienie

Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(

ha ha alicjazet, ale mi chumor poprawiłaś! Kapitalna historia!
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 14:44   #782
alicjazet
Raczkowanie

A jak mi się humor poprawił! Ja może aż tak drastycznie bym nie postępowała gdybym widziała, że Tż coś planuje, kombinuje... ale nie zarejestrowałam żadnych oznak i nie miałam wyjścia... Wiecie on mnie tak wkurzył przedwczoraj, jak się spytałam tylko o rok, w którym on wyobraża sobie nasz ślub i powiedział, że nie wie, że już nie wytrzymałam i stąd się wzięła cała ta awantura... ale najważniejsze, że mam co chciałam
alicjazet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 18:53   #783
Rider
Rozeznanie

Ala mówiłam, że wszystko się jakoś ułoży Ja to mam nosa do takich spraw...
Rider jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 19:30   #784
e_mil_ka
Przyczajenie

Alicjazet, wydaje mi się, że Twój Tż zrobił to dla świętego spokoju, bo nie chciał Cię stracić, nie wydaje Ci się że to z deczka wymuszone te zaręczyny?
Stary 2010-02-11, 20:22   #785
elena_100
Wtajemniczenie

Ala Skarbie gratulacje!!! Mój Tż sprawdzal jaki mam rozmiar palca

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 23:54   #786
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez e_mil_ka Pokaż wiadomość
Alicjazet, wydaje mi się, że Twój Tż zrobił to dla świętego spokoju, bo nie chciał Cię stracić, nie wydaje Ci się że to z deczka wymuszone te zaręczyny?
Nawet jeśli tak zrobił to czy to coś złego, że nie chciał jej stracić?
Poza tym jak się faceta nie trzaśnie porządnie w , to niestety ale niektórym to w ogóle do głowy nie przychodzi.
Dodam jeszcze, że później się budzą z ręką w nocniku, jak je ich ukochane zostawiają.

Edytowane przez Mystiquee
Czas edycji: 2010-02-11 o 23:55
Mystiquee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 06:42   #787
alicjazet
Raczkowanie

Rider masz tego nosa masz A co do wymuszania zaręczyn to nie sądze by tak było bo ja nie powiedziałam mu: Albo sie oświadczasz albo cię zostawiam... w zasadzie do przyszłych zaręczyn doprowadziła szczera rozmowa a nie szantaże, których zresztą nie było.
Poza tym zgadzam się z koleżanką... to była jego decyzja, skoro chce być ze mną i nie chce mnie stracić to zdecydował się na ten krok. Ja mu może ewentualnie troszke pomogłam hehe:P

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 09:20   #788
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alicjazet Pokaż wiadomość
Rider masz tego nosa masz A co do wymuszania zaręczyn to nie sądze by tak było bo ja nie powiedziałam mu: Albo sie oświadczasz albo cię zostawiam... w zasadzie do przyszłych zaręczyn doprowadziła szczera rozmowa a nie szantaże, których zresztą nie było.
Poza tym zgadzam się z koleżanką... to była jego decyzja, skoro chce być ze mną i nie chce mnie stracić to zdecydował się na ten krok. Ja mu może ewentualnie troszke pomogłam hehe:P
na to wygląda, że masz rację. Facetowi zaczął się palić grunt pod nogami, bo sytuacja stanęła na ostrzu noża. Czasem takie małe zmącenie prowadzi do szczerej rozmowy i jest takim "kopem" do działania, szczególnie dla faceta. Mam nadzieję, że dla niego będzie pozostaje Ci tylko cierpliwie czekać.
Powodzenia!
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 09:53   #789
alicjazet
Raczkowanie

Dzieki Czekam czekam... juz teraz to z górki
Stary 2010-02-12, 13:29   #790
zophiee
Zakorzenienie

tez mam niestety takie odczucia...
Najpierw zapewnia, że mozesz odejść od niego, a on i tak nie klęknie przed tobą, by na drugi dzień po szczerej rozmowie zmienić zdanie o 360 stopni...
także niestety został przycisnięty do muru, nie przez żądanie zareczyn, ale przez twoje odejście od niego...A nie trzeba być geniuszem, żeby wywnioskować, co jest przepustką do ponownego zejścia się, jak nie sprecyzowanie planów na życie... w tym i zaręczyn!!!
Faceci czasami są jeszcze bardziej pokręceni niz kobiety!
Mam nadzieje, że jestes zadowolona z obecnej sytuacji miedzy wami, i że twój TŻ nie bedzie dłużej zwlekał z oświadczynami niz to konieczne

Edytowane przez zophiee
Czas edycji: 2010-02-12 o 13:30
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 13:40   #791
alicjazet
Raczkowanie

Ile dziewczyn tyle pewnie koncepcji na temat tego czy to było wymuszone czy nie... według mnie nie... bo gdyby nie planował w ogóle się oświadczać to nawet odejściem od niego bym tego nie wymusiła... Jedyne na co ewentualnie mogłam wpłynąć tym odejściem chwilowym to przyspieszenie całej sprawy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 14:46   #792
e_mil_ka
Przyczajenie

Wink Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(

Hej dziewczyny, znalazłam niedawno pewien filmik jak to się pewna para zaręczyła i mi się to bardzo spodobało. Obejrzyjcie http://www.youtube.com/watch?v=gCTK8d9Kz1g i napiszcie co o tym sądzicie
Stary 2010-02-12, 16:07   #793
zophiee
Zakorzenienie

Superowo, podziwiam panów, którzy decydują się zrobić to na tak szerokim forum, bo to i tak przecież dla nich ogromne przeżycie i stres, a tu jeszcze dodatkowo przypatruje sie wydarzeniu kilkadziesiąt osób

tez znalazłam cos podobnego
http://www.youtube.com/watch?v=T42aG...eature=related

Aż się rozmarzyłam
Stary 2010-02-12, 16:36   #794
e_mil_ka
Przyczajenie

Też super zaręczyny chociaż te studniówkowe bardziej mnie wzruszyły. Niestety mój chłopak nie należy do osób, które byłyby w stanie coś takiego zrobić.... ehh marzenia....
Stary 2010-02-12, 23:07   #795
Rider
Rozeznanie

Nie wiem, mnie tam dołują lekko takie filmiki :P

To Alicja chyba pierwsza nas opuści. Ja tam pewnie wszystkie Was pożegnam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-13, 02:01   #796
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cieszcie się że możecie mieć niespodziankę... mój niestety w niczym mnie nie zaskoczył

Podczas luźnej rozmowy o przyszłości i ślubie dopytywał kiedy może się oświadczyć... na stwierdzenia że może wybierać sam powiedział mi datę, tylko kazał wybrać i zamówić pierścionek... o tye dobrze że go chociaż sam odebrał

ok to wiedziałam już datę...
mówię żeby chociaż zabrał mnie gdzieś gdzie mnie to choć troszkę zaskoczy... odpowiedział - to może w pizza hut? (koło miejsca gdzie ma zajęcia jest fajny pizza hut gdzie można się dosłownie wcisnąć w kąt i nikt nie wie o Twoim istnieniu )

Przyszliśmy do pizza hut i zanim podali nam menu oświadczył się i dał pierścionek... zjedliśmy pizze i sałatkę i tyle - całe zaręczyny
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 08:52   #797
Rider
Rozeznanie

To rzeczywiście mało romantyczne. Ale są My też być może takie będziemy miały, kto to wie...
Stary 2010-02-13, 10:06   #798
zophiee
Zakorzenienie

No tak, to rzeczywiście nie za bardzo sie postarał
Ale czasami faceci, sa mało kreatywni, no i nie za bardzo wiedzą jak do tego podejść, wiec tak się trochę zabezpieczają... dziewczyna o wszystkim decyduje, o pierścionku, miejscu czasie zareczyn...
Wiele z moich znajomych właśnie w takim porozumnieniu się zareczało... facet nie ma takiego stresu, i co tu mówić, jest to o wiele łatwiejsza droga
Ja bym jednak oczekiwała od faceta, żeby sie postarał i zrobił to w bajkowy sposób...to przeciez jest ważne wydażenie dla obojga
Z reszta, większość forumowiczek z tego wątku czeka na ten dzień z niecierpliwością!!! wiec musi byc pięknie, romantycznie i wyjątkowo
Stary 2010-02-13, 15:19   #799
Montii
Zakorzenienie

witam wizażanki
Od pewnego czasu podczytuję ten wątek i w końcu postanowiłam coś napisać.
Tak jak WY czekam na ten wymarzony pierścionek
Nie mam pojęcia, czy i kiedy to w ogóle nastąpi.
Najlepsze,że wciąż są rozmowy, mówi ,że będę jego żoną, za jakiś czas się przeprowadzamy do większego mieszkania, myślimy o dziecku więc plany są i to konkretne ale... jak każda kobietka marzę o pierścionku
kiedyś się na pewno doczekamy
Pozdrawiam
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 17:39   #800
elena_100
Wtajemniczenie

Dziewczęta czekamy cierpliwie !!! Do 50-tki. Potem odchodzimy do rezerwy.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 20:14   #801
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Hahaha ale mnie rozśmieszyłyście.
Ja dziś znalazłam wymarzony pierścionek. Ideał. I mój TŻ powiedział: Teraz już wiem jaki ci się podoba!

Jakoś sam dziób mi się śmieje, może to nic takiego, ale jednak coś
Stary 2010-02-13, 20:33   #802
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alicjazet Pokaż wiadomość
Podczytuję ten wątek.
I o ile uważam,że rozmowy na temat przyszłości nie są wymuszaniem,o tyle...zrywanie jak najbardziej.
Dałaś mu kopa i tylko dlatego zrobił coś takiego.Świadczą o tym nawet słowa,które jego przyjaciel Ci przekazywał.
Ja niestety z takiej perspektywy nie cieszyłabym się ani trochę...
I troszeczkę mi żal Twojego TŻa.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 21:12   #803
e_mil_ka
Przyczajenie

Butterfly20 zgadzam się z Tobą w zupełności. Ja np wcale bym się nie cieszyła, gdyby facet zaręczył się ze mną bo postraszyłam zerwaniem. A potem co, weźmie ślub tylko dlatego, że "narzeczona" go znowu postraszy zerwaniem? Bez sensu... Skoro do zaręczyn mu się nie spieszyło to do ślubu tym bardziej. Zaręczyny można jakoś "odbębnić" dla świętego spokoju, ślub natomiast to dużo poważniejsza sprawa.
Stary 2010-02-13, 21:13   #804
Rider
Rozeznanie

E tam oglądanie pierścionków... Mój ma od stu lat mój stary pierścionek i nic. Hmm.. pewnie szykuje coś takiego co wymaga czasu
Żarty, żartami, mój TŻ akurat ma wymówke, bo przez kryzys stracił prace, co nie zmienia faktu, że ja sobie czekam i podpisuje tutaj na wątku.

I tak dzisiaj mam małego doła przez jego rodzine Bez sensu jak TŻ ma starszego brata...
Stary 2010-02-14, 08:47   #805
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Rider, masz doła bo starszy brat się żeni? Czy jest jakiś inny powód?
Co do starszych braci, mój TŻ również ma starszego brata, który jest już 6 lat po ślubie a jest tylko 4 lata starszy od mojego TŻta. I jak się z nimi spotykamy, to razem z innymi małżeństwami, naszymi znajomymi, jedną parką która za 4 miesiące bierze ślub, więc tematy rozmów oscylują wokół tematów małżeńskich...
Jak od nich wracamy to mi tylko w głowie huczy od tego całego planowania, dodatków, wspólnego życia, no i potem mówię o tym mojemu TŻtowi, a on się denerwuje (temat jest związany z zaręczynami).

Jakieś dwa tygodnie temu, miałam szał na punkcie zaręczyn, bo jak oczywiście wróciliśmy od brata TŻ. Wariactwo. Nakrzyczał na mnie ze go to denerwuje i mam się uspokoić.
Jakoś mnie to zabolało i od tego czasu nie wspominam ani słowem.
Musze się jeszcze uspokoić, bo znalazłam pierścionek marzeń i żeby mu ciągle nie jęczeć nad uchem jaki o piękny!

Życie kobiet jest trudne i pełne wyrzeczeń
Stary 2010-02-14, 09:05   #806
Rider
Rozeznanie

Mystiquee brat już dawno się ożenił. Jest ze swoją żoną krócej niż ja z moim TŻtem i żona brata oczywiście jest w ciąży. Tematy ciągle o dziecku (czemu się nie dziwie) i czasem sobie myśle, że jakbyśmy się zaręczyli to by to bez echa przeszło chociaż tak zapewne by nie było, takie moje dołujące myślenie. Oni krok za krokiem: zaręczyny, ślub, dom, dziecko. A my? Ciągle w tym samym miejscu. Teraz jeszcze w radiu mówią o małżeństwie, a weźcie...

Dobrze, że i Ty tak to odczuwasz i dołujesz się jak ja w takich sytuacjach. Jak widać to "normalne".
Stary 2010-02-14, 09:11   #807
forumkowiczka
Zadomowienie

Dzisiaj walentynki i bylaby swietna okazja do takigo kroku, wyznania...a zapewne nic sie nie zmieni. Bo oni musza dojrzec do tej decyzji...szkoda ze do seksu nie musza tyle dojrzewac. Ja w kazdym razie nie ede juz naciskac na mojego tż. Ostatnio to on mowi o tym,ze bedziemy razem,jak wspomnialam,ze NASZE dziecko, to odpowiedzial ze cieszy sie,ze zakladam ze bede miala z nim dzieci. Chce juz powoli zaczac odkladac pieniadze na nasze wspolne zycie, ale powiedzcie czy to ma sens? Owszem, cieszy mnie to, ale ja jednak potrzebuje tych zareczyn. Jestem jego pewna, ale chcialabym zeby zdecydowal sie na ten krok, skoro planuje zycie ze mna.
Stary 2010-02-14, 09:30   #808
MusicIsMine
Raczkowanie

Część dziewczyny Napisze też tu.
Czy wy same wybierałyście sobie pierścionki przed zaręczynami?
Ja i mój TŻ w sumie nigdy nie rozmawialiśmy o zaręczynach (właściwie raz oznajmił mi że gdyby miał inną sytuację obecnie to już dawno by mi się oświadczył, no i pare dni temu, ale tak dla żartu palnął czy zostanę jego żoną ale nic nie odpowiedziałam, tylko się zaśmiałam bo wiedziałam ,że żartuje).
Lecz wczorajszy dzień dał mi trochę do myślenia. Wiadomo. Dziś walentynki. Powiedział ,że ma nadzieje, że będzie "to" na mnie pasować i że nosi go cały czas przy sobie (był w kurtce więc wiadome , że to coś małego). Potem gdy juz się żagnaliśmy i też jakoś o prezentach rozmawialiśmy to palnął ,że "jest ciekawy czy się zgodzę" . Uznałam że nie dosłyszałam i żeby powtórzył lecz szybko zmienił temat.
Mam nadzieję , że to moja chora wyobraźnia i nie kupił mi pierścionka, który wogóle mi się nie bedzie podobał (nie no żartuję, wie tylko , że jeśli już to tylko białe złoto, w dodatku jesteśmy dopiero ponad rok razem).
Co o tym myślicie? Czy faktycznie może być coś na rzeczy (boję się dzisiejszego dnia). Dodam , że ja mam rocznikowo 22 lata a on 24 , oboje mieszkamy jeszcze z rodzicami.
MusicIsMine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 09:40   #809
Rider
Rozeznanie

Oj, wydaje mi się, że nas dzisiaj zdołujesz Chyba zostaniecie dzisiaj zaręczeni!! Ja to rozumiem jednoznacznie.
forumowiczka, pewnie, że to świetna okazja, a jednak... chyba tylko jedna z nas dziś się zaręczy
Stary 2010-02-14, 10:43   #810
alicjazet
Raczkowanie

Emilka i butterfly jabyście czytały ze zrozumieniem to może byście zarejestrowały fakt, ze nie zrywałam z Tż dlatego, że się nie oświadczał... ale widać od niektórych wymaga się za wiele... I nie rozumiem dlaczego mnie krytykujecie, każda sytuacja jest inna i każdy człowiek jest inny i nie uważam żebym źle postąpiła. I nie wydaje mi się żeby mojemu Tż-towi należało współczuć... Tyle.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości