![]() |
#781 |
Rozeznanie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
gwiazdeczka a ty na co startujesz? pewnie pisałas wczesniej, ale nie chce mi sie przekopywac calego watku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Co teraz robisz? Studiujesz inny kierunek czy masz rok przerwy? PS. Od przedszkola do III klasy LO też chciałam być lekarzem... I jak to się ludziom zmienia pogląd na życie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Rozeznanie
|
gwiazdeczka ja mam rok przerwy, siedze w domu i wkuwam, musze sie dostac!!!!!
a wlasnie znalazlam w domu taka ksiazke z biolii Paweł Hoser - Fizjologia organizmow z elementami anatomii czlowieka WSiP z 1998 roku moze zna ktora ta ksiazke? czy jest sens sie zniej przygotowywac do matury z biolii rozszerzonej?? gwiazdeczka a ty z czego sie uczysz, jakie ksiazki itp. do maturki z biolii?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kolejna zdająca na medycynę, grono nam się szybko powiększa ![]()
![]() |
![]() |
#785 |
Rozeznanie
|
dziewczyny zadna z was nie wie nic na temat w/w ksiazki do biologii??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie mi o to chodzi. Zeby studiowac kierunek techniczny w Anglii, trzeba miec zdana matme na poziomie A2, ktory niestety jest duzo wyzszy od matmy rozsz., z ktorej co i raz jakis dzial odpada. Natomiast na psychologii, na ktora sama ide, nie wymagaja matmy, wiec rozni ludzie sa. Tam sobie wybierasz przedmioty w college'u, zatem mozesz matmy w ogole nie miec, a w Polsce podstawe odbebnic musisz. Co do angielskiego spoleczenstwa, to ich zakupoholizm jest prawdopodobna przyczyna stanu brytyjskiej gospodarki ![]() Zaczelam czytac ksiazke do sredniowiecza z histy ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Zadomowienie
|
Ja mam tą książkę ale wspomagam się tylko nią
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#788 |
Rozeznanie
|
no ja sobie teraz zrobila porządne notatki, robie testy maturalne kupilam sobbie taki fajny zbiór, no i chce az na blache wkuć te podreczniki operona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
Ja potrzebuje kopniaczka bo jakoś ostatnio zaatakował mnie najstraszniejsza choroba ludzkości: leń. Jak już się wypadnie z takiego "ciągu" nauki to trudno znowu przysiąść do książek.
Jutro od rana biorę się za powtórki z chemii bo chyba jestem po tyłach. Potem będę żałowała jak tego nie zrobię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja właśnie czytam sobie Prawo Rzymskie i a propos powyższego tematu tam jeśli ktoś był niewypłacalny odbierano mu prawa obywatelskie i stawał się "własnością" wierzyciela. Gdyby pójść tym tropem wiele państw wróciłoby do ustroju niewolniczego, gdzie rządziłyby banki i wpływowi obywatele.. Kto wie.. może pod wpływem tego kryzysu historia zatoczy koło? ![]()
![]() |
![]() |
#791 |
Wtajemniczenie
|
Ja też się uczę z podręczników ( mam PWN), jakoś repetytoria do mnie nie przemawiają
![]() ![]() ![]() abercrombie&fitch co prawda nie kopniak, ale może pomoże ![]() ![]()
Edytowane przez nebya Czas edycji: 2009-01-14 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego w Anglii od polskich studentow wymagaja 75%+ z rozsz. matmy ![]() A z histy hehehehehe Ostatnio ogladalam teleturniej-Eggheads i byla w nim studentka historii z Uni of Southampton i pytanie z historii brzmialo: Gdzie zginal Juliusz Cezar? a. na polu bitwy b. w senacie c. w swoim domu Po dlugim zastananawianiu sie, powiedziala, ze na polu bitwy... I dodam, ze nie byla to studentka 1-go roku, a Uni of So'ton nie ma tu najgorszej reputacji ![]() A drugie miala o Bitwe opd Kannami z pytaniem o dowodce po stronie kartaginskiej, to powiedziala, ze Juliusz Cezar... Dodam, ze miala podane opcje odpowiedzi.. ___ Spoleczenstwo brytyjskie staje sie niestety w szybkim tempie stricte konsumpcyjne. Wystarczy spojrzec na dane statystyczne, ktore stwierdzaja, ze niewielu jest ludzi wierzacych w cokolwiek, a nie oszukujmy sie, to wplywa na poziom konsumpcyjnosci ludzi. ___ Zasada ze starozytnosci nie powroci, bo musieliby za duzo porozumien zmieniac i przywrocic niewolnictwo. A jak wiadomo, niekomu by sie nie chcialo ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Zadomowienie
|
U mnie nauka stoi w miejscu. Brak mi czasu i ochoty. Dodatkowo zniechęca mnie to, że pomimo nauki nic nie wiem, no i niepewna sytuacja czy na studia w ogóle pójdę
![]() Czytam jakie miałyście wyniki i zastanawiam się co ja tutaj robię wśród Was: zdolnych i ambitnych. Dołek naukowy...
![]() |
#794 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Społeczeństwo jest konsumpcyjne, bo ma taką możliwość. Karta kredytowa = fikcja "nieograniczonej" gotówki. A na dobrą sprawę jak już poważnie się zadłużysz, to brniesz dalej, bo nie masz szansy spłacić kredytu nawet jak zabiorą Ci wszystko, więc czemu nie zapożyczać sie dalej? ![]() ___ Cytat:
![]() To nie rozwiązałoby niczego. Jedyne współczesne wyjcie jakie przychodzi mi do głowy to bankructwo banków i w ten sposób samoistne zniknięcie długów lub powrót do wymiany naturalnej (Jak w Rzymie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#795 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jutro będzie lepiej. Muszę w końcu ruszyć te 4 literki i wziąć się do nauki. Jak już zacznę to samo zleci. Tylko mam wrażenie że mimo iż minęło parę miesięcy to ja jestem w punkcie wyjścia i czas sie dla mnie zatrzymał. W ogóle to przez tą naukę uzależniłam się od kofeiny ![]() ![]() Cytat:
Konsumpcja napędza gospodarkę ![]() Cytat:
A z jakich książek robisz testy bądź polecasz? Ja mam do biologii operona i mnóstwo kserówek więc mi wystarcza. Z chemii mam problem bo też mam operona ale jakoś mi nie podchodzi (eh... kasa w błoto), arkusze z omegi (ale to na pozniej bo teraz chce działami) i jeszcze jakąś ale nie pamiętam konkretów. Myślę czy by zamówić Pazdro albo Omegę zbiór zadań, albo oba... Ale nadal nie wiem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, nie tylko o religie chodzilo. To byl tylko taki przyklad. Wszystko jest takie przyziemne... Studiujesz, zeby miec pieniadze, a nie po to, zeby sie uczyc. Jasne, ze kazdy chce miec prace po studiach, ale nie taki jest glowny sens nauki, prawda? A tutaj to tylko, zeby miec ' a nice car and a lovely job'. To jest wlasnie lekkomyslnosc i brak wyobrazni, bo zdrowo myslacy czlowiek wie, ze te pieniadze trzeba w koncu oddac. Podobnie wielu Brytyjczykow wzielo kredyty hipoteczne na bajonskie sumy, ktorych nie moga splacic, bo sa niewyplacalni. Dopiero ostatnio zostaly zaostrzone warunki kredytowe.. Troche chory ten kraj jest :P ___ Banki w istocie upadaja ![]() Tutaj byla przeciez taka sytuacja, az rzad musial odratowac kilka z nich. A Islandii to Bog jeden wie, co sie dzieje ![]() Abercrombie, racja. Z takiego zalozenia wychodzi tutejszy rzad. Od nowego roku zostal zmniejszony nawet VAT do 15%, by zachecic ludzi do kupowania.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Zadomowienie
|
Jasne, niech napędza gospodarkę, tylko żeby rządy nie wpadały na pomysł dofinansowywania banków, bo to dziura bez dna.
![]() Sposób działania największych banków woła przecież o pomstę do nieba.. Dają kredyty wszystkim, którym się da, żeby fikcyjnie podnieść wyniki na giełdzie, dzięki czemu zarząd może sobie wypłacać astronomiczne pensje.. Ich nie obchodzą ani niewypłacalni ludzie, ani gospodarka, tylko własne kieszenie, nawet bankructwo banku, bo jak odłożą kilkadziesiąt/set milionów, to co im po stracie pracy.. (Od razu mówię, ze nie wymyślam tego sama, tylko mam brata ekonomistę ![]() A tak abstrahując od problemu.. wszystko w tym świecie jest fikcyjne ![]() ![]() W sumie mogliby dać takie wypracowanie na WoSie ![]() Dopiero by narzekali na WoS ![]() ![]() Doobra, ide się dalej uczyć, bo jeszcze się sprawdzi i mnie zlinczujecie ![]()
Just when you think the world is going nowhere Just when you almost gave up on your dreams They take you by the hand And show you that you can There're no boundaries... Edytowane przez Choomik Czas edycji: 2009-01-14 o 23:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muszę pomyśleć nad jakąś dobrą książką do chemii, te moje podręczniki są ok, ale TYLKO ok. Ja muszę mieć coś lepszego ![]() Dzisiaj znowu jadę do szpitala, mam nadzieję, że wrócę w miare wcześnie to jescze się pouczę. Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#799 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi by się takie wyniki 70-80% ( w zależności od przedmiotu ) bardzo przydały . Ale fajnie jest pomarzyć , bo pewnie nic z tego nie wyjdzie . Myślalam o drugim kierunku jakiejś filologii ale jak kiepsko pójdzie to jakiś zastępczy kierunek muszę sobie znaleźć tylko nie wiem jaki .. ![]() U mnie nauka skupia się póki co na Historii i Prawie PRLu . Wczoraj od 11 do 16 siedziałam nad ksiązkami i robiłam notatki . Zrobiłam Wojskowe Prawo Karne i Prawo Karne Powszechne , dziś Procedura Prawa Karnego I Całe Cywilne .. + Mała Konstytucja z 1947r. Nie wiem czy dam rade , ale koło w niedziele ![]() Dziś przyszło awizo i ide odebrać moje ksiązki do historii i wosu ![]() Mam nadziej , że okażą się pomocne w nauce ,bo mi w sumie zadna ksiązka w pełni nie odpowiada i zawsze mi coś nie pasuje .. Więc pędzę do nauki . Owocnego naukowo dnia życzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Miłego popołudnia dziewczynki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie przerabiam mało materiału - przed pracą mam ponad godzinę na naukę więc przerabiam praktycznie jeden, dwa rozdziały.
Muszę się dorwać do arkuszy z próbnej matury. Chociaż może lepiej nie wiedzieć... ![]()
![]() |
#802 |
Raczkowanie
|
Witam Was
![]() A tak w ogóle to mam pytanie, jak to jest... jak napiszę gorzej to pozostaje mój stary lepszy wynik?
![]() |
#803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idę do nauki ![]() (tylko, że mi się nie chce)
![]() |
![]() |
#804 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą co raz bardziej sie przekonuję że z chemii jest mało do nauki a więcej do opanowania zadań. W końcu dzisiaj się ruszyłam (wprawdzie trochę późno) i zaczęłam zadania robić. Nawet wychodzą, no i wciągnęło mnie trochę. Ale idę zaraz na Londyńczyków ![]() Cytat:
![]() Potwierdzam że biorą pod uwagę tylko te najkorzystniejsze wyniki dla ciebie. Edytowane przez abercrombie&fitch Czas edycji: 2009-01-15 o 20:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
AmericanGirl, problem jest tego typu, ze matura jest ukladana 2 lata wczesniej, wiec jak CKE przygotowalo niespodzianke na historii, to juz jej nie zmienia.
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#807 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dzisiaj kiepsko z nauką, bo jakaś taka śnięta jestem. Jutro kurs, a jak wrócę to mecz, więc może dopiero później siądę do książek. A co u Was? Miłego wieczoru.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
Heh mi się dzis cudem udało zaliczyć historię, po czym bite 3h uczyłam się PRLu w bibliotece, więc w sumie mam na dziś spokój, ale jeszcze pewnie zajrzę, żeby dokończyć.
![]() Ogólnie aż dziwne, że z tak nieciekawej sytuacji powoli się wygrzebuję. W sumie już nawet egzaminów się nie boję, bo 2 powinnam zdać, a trzeci najwyżej poprawię ![]() Ale mature nie wiem czy będę poprawiać, bo wyskoczą mi z jakąś unią personalną Katalonii i Aragonu, a ja wiem tylko że obowiązywało tam Fuero de Aragon i Siete Partidas. ![]()
Just when you think the world is going nowhere Just when you almost gave up on your dreams They take you by the hand And show you that you can There're no boundaries... Edytowane przez Choomik Czas edycji: 2009-01-16 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Konto usunięte
|
Ja jak narazie nadrabiam zaległosci z angielskiego, mam straszne braki...nie wiem czy uda mi się poprawić maturę na min. 80%... 80% to bardzo optymistyczna dla mnei wersja i nie weim czy osiagalna, z 75% też bym się cieszyła bo moze maiaabym z takim wynikiem szanse na jakieś studia ale napewno nie na historię sztuki a spodziwam się raczej napisania egzaminu w granicach 60-65% co przekreśla wszystko...
![]() Musze jakos lepiej rozplanować czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj powatrzałam trochę chemie, potem korepetycje... no i najwazniejsze że kupiłam zbiór zadań z Omegi- wstępnie mogę zarekomendować jakoś świetny
![]() Cytat:
A z angielskiego R miałam właśnie 75% chociaż uczyłam się niezbyt dużo. Ufff, pociesza mnie fakt że już nie muszę zdawać polskiego i ustnych bo to była dla mnie największa katorga. Teraz mam większy luz psychiczny że mogę się poświecić ważnym przedmiotom. No to znikam sie uczyć! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.