|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
dziękuje ślicznie - gin zrobił powiększenie dlatego tak ładnie widać
następna wizyta 4 marca zobaczymy jak będzie wyglądać tym razem
|
#782 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie nowe dziewczyny
Od czasu do czasu podczytuję co piszecie -sama nadal kiepsko się czuję ( 8 tc) i nic nie wygląda na to, że miałoby mi niedługo przejść ![]() Do całodziennych nudności doszły jeszcze wymioty, gdy tylko poczuję przeszkadzający mi zapach. Najgorzej w sklepach, autobusach itp. Ludzie się naprawdę nie myją i to czuć ![]() Jadłowstręt mam nadal - zmuszam się do jedzenia, bo wiem, ze inaczej nie da rady. Najchętniej spałabym ze 20 h na dobę. Słyszałyście o jakichś lekach na te nudności? czy one są bezpieczne? któraś z Was je brała lub bierze? |
|
|
|
#783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Polecam sprawdzony sposób na poranne nudności - jak tylko przebudzicie się, niewstawajcie od razu z łóżka, poczekajcie chwilkę i w tym czasie wypijcie sobie wcześniej przygotowaną szklankę niegazowanej wody mineralnej. Wielu moim kumpelom to pomogło no i sprawdziłam to też na sobie POMAGA
|
|
#784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ale przeżyję...żeby tylko okruszek rósł , rósł, rósł....
|
|
|
#785 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piszecie o nospie, znam ten lek z Polski, ale za diabla nie wiem jaki ma odpowiednik tutaj, wiec nie moge go kupic. Cytat:
Dzisiaj spedzilam caly dzien w lozku, i to nie pierwszy dzien ktory tak spedzam od zajscia w ciaze . Tak, ze brudek pomalu zbiera sie wszedzie, a ja zamiast teraz wszystko sprzatac, bo potem z brzuchem moze byc trudniej to lezeTak bym chciala isc na USG i uslyszec od lekarza, ze wszystko w porzadku. No nic musze czekac co jutro lekarz powie, ide z powrotem polezec. PA PA Ps. Nika mieszkam niedaleko Mechelen, to jakies 30min od Antwerpen, co do zydow, nie wiem jak to odbierzesz, ale tych z Antwerpii to ja sie ... boje . Zawsze ubrani ma czarno, brodaci panowie i do tego te pejsyMoja ciotka wyszla za zyda tu w Belgii, ale on juz znormalnial , a nawet musze powiedziec, ze jest przefajnym wujaszkiem .Biedroneczkaolga bardzo ladny dzidzius |
|||||
|
|
|
#786 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co to jadlowstretu, to tez tak mam, ze sie zmuszam do jedzenia. Dla mnie jest koszmarem ugotowac/podgrzac obiadek dla synka, bo normalnie ledwo stoje przy garnkach. Powiem Ci tylko jedno, ze musisz uwazac nie tyle z jedzeniem co z piciem. Ja w pierwszej ciazy przez 2 tygodnie nie moglam nie tylko jesc ale tez sie nie moglam czegokolwiek napic. Bylam odwodniona. W takich przypadkach podaja kroplowke. Wiec zwracaj uwage na to, ile sikasz, bo miec wystarczajaco wody w organizmie jest bardziej wazne niz jedzenie. Jezeli chodzi o leki na nudnosci, to wiem, ze sa przerozne. Czytalam nie raz ze dziewczyny pija herbate z imbira. Ja tutaj gdzie mieszkam z czyms takim sie nie spotkalam, ale moja doktorka kazala mi brac kilka razy dziennie po 250mg ginger capsules - to sa takie tabletki z imbiru wlasnie. Na poczatku to pomagalo, teraz nie za bardzo, wiec odstawilam je. Musisz zapytac swojego ginekologa, co Ci doradzi. Jestem pewna, ze maja cos zeby bylo Ci latwiej
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co próbuj u swojego lekarza. to jednak trwa długo i jeśli faktycznie cały czas to masz podstawy prosić o wizytę wcześniej i usg, choćby po to by wykluczyć ciążę pozamaciczną. niech twój mąż jak zadzwoni tak im powie, w razie gdyby robili kłopoty. no i fakt szkoda, że nie masz nospy. a próbowałaś sproadzić sobie przez apteki internetowe? oni wysyłają też leki za granicę.
|
|
|
#788 | ||
|
Zakorzenienie
|
o w mordeczkę
ale dobrze widać, ja też już chcę zobaczyć mojego okruszka Cytat:
kurcze a może to przez roztocza w poduszkach? wydaje mi się, że taki poranny katar musi być związany z alergią ![]() Cytat:
|
|
#789 |
|
Przyczajenie
|
Schoolcraft =>trzymam kciuki za Ciebie, towarzyszko w biedzie
Co do picia, nie jest tak źle - staram się pić właściwie cały czas, trochę herbaty, wody, piję też melisę - nie wiem czy wolno, ale ma dla mnie neutralny smak. Imbir raczej na mnie nie działa, dodaję sobie czasem do picia potarte kawałeczki korzenia.Lekarz wspominał o leku 'Torecan,' jednym pomaga, innym nie, różne są też poglądy na to, czy jest całkiem bezpieczny w ciąży.Dlatego nie wiem, czy prosić o receptę. Żartowniś => No-Spa ma międzynarodową nazwę DROTAVERINE, spróbuj o to w aptece spytać , na pewno będą mieli! |
|
|
|
#790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jezeli chodzi o ten lek, o ktorym piszesz, to wiadomo, ze sie na tym nie znam i o tym nie slyszalam, ale jesli Twoj lekarz mowi Ci, ze mozesz to brac, wiec to musi byc bezpieczne w czasie ciazy. Moja doktorka powiedziala mi ostatnio, ze skoro na mnie nie dzialaja te ginger capsules, to ona tez mi moze dac jakies lekarstwo (jakies kropelki). Ale ja jeszcze czekam czy nie bedzie gorzej z tymi mdlosciami, wiec wtedy wezme jakby cos. Jesli Ciebie za bardzo mecza mdlosci i wymioty, to mysle, ze warto wziasc to co Ci lekarz przepisze, bo Twoje dobre samopoczucie jest bardzo, bardzo wazne
|
|
#791 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczne i jakie podobne do mojego ![]() Cytat:
Cytat:
tak jak mnie.Cytat:
|
||||
|
|
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
Napisane przez Biedroneczkaolga
spróbuje wkleić zdjęcie z usg z 8 tygodnia Ja tez byłam w 8 tyg na usg i moja krószynka wygladała identycznie . Śliczności . Także muszę uzroić się w cierpliwość ale mam nadzieje że widok jaki zobacze wynagrodzi mi to czekanie![]() Co do leków na wymioty to mi ginka przepisała czopki torecan ale raczej na mnie nie działały więc dałam sobie z nimi spokój. Myślę, że po prostu trzeba się jakoś przemęczyć te kilka tygodni nie ma wyjscia... Na pocieszenie powiem, że wczoraj zaczęłam 11 tydzień i od paru dni czuje się troszkę lepiej. Mam nadzieję że wkrótce zapomne co to mdłości i wymioty .
|
|
|
|
#793 |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby do II trymestru
|
#794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tak Was podczytuej, bo szefo mam genialne pomysły i nawet w domu nie mam czasu na wizaż buziaki
|
|
|
#795 |
|
Zadomowienie
|
witam Kochane!
Chciałam wkleić brzuszek bo wieczorem jest już słusznych rozmiarów ale.. niestety komputer się buntuje i nie chce załadować... Jeżeli chodzi o objawy to od 4-5 tygodnia bolaly mnie piersi i sutki ( jakbym maiła jakieś śiniaki) potem rozszalały się mdłości, ale nie wymiotowałam całe szczeście... a teraz mam wilczy apetyt wciągam wszystko i w każdej ilości... toteż mi się przytyło 2 kg - ehhhh
|
#796 |
|
Zadomowienie
|
Do porannego picia wody dodalabym jeszcze zjedzenie sucharkow lub krakersow.
A wiec tak - jesli masz poranne mdlosci, po obudzeniu nie wstawaj zaraz z lozka tylko usiadz, przegryz troche sucharkow/krakersow , odczekaj pare minut, napij sie wody (niegazowana mineralna oczywiscie) i znow troche odczekaj. dopiero wtedy wstan. Stara metoda, mi pomagalo, trzymam kciuki. |
|
|
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
Och, a ja dziś zapragnęłam KEBABA, a chodziło to za mną już kilka dni, ale dziś ogromna chętka na kebaba wzięła górę i WŁAŚNIE WCINAM SOBIE obiadek - kebab z frytkami i surówką. MNIAM!!!
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten czas siędziś wlecze..dopiero po 13...chyba idę do miasta....papa
|
|
|
#799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja wrecz przeciwnie- odrzuca mnie na sama mysl. dzisiaj o dziwo zjadlam spagetti i to nawet ze smakiem- bo pare dni temu po zrobieniu lasanii zrobilam pare kęsow i koniec. dziewczyny powiedzcie czy wy siedzicie na zwolnieniu czy chodzicie do pracy? ja narazie na urlopie jestem ale zastanawiam sie czy trudno byloby dostac zwolnienie? Edytowane przez narzeczonaa Czas edycji: 2009-02-24 o 13:20 |
|
|
|
|
#800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A czy trudno, czy latwo... bardzo zależy od lekarza - z moim łatwo. |
|
|
|
|
#802 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Już 3 "wciągnęłam" i chyba się "przyjęły" .A co do siedzenia w domu to ja jestem praktycznie od początku na zwolnieniu. Poprzednią ciąże poroniłam bo chodziłam do pracy z bólami podbrzusza i nie miałam żadnych leków na "podtrzymanie". No-spa wogóle na mnie nie działała a do tego jak powiedziałam w pracy że jestem w ciąży miałam dużo "nieprzyjemności" . Także teraz stwierdziłam, że dzidzia jest najważniejsza. Staram się dużo wypoczywać. Na początku też miałam silne bóle podbrzusza ale dostałam duphaston i no-spe i jest dobrze. Nie wiem czy wogóle wróce do pracy. Raczej będę chciała po macierzyńskim rozejrzeć się za nową pracą. No ale to są na razie plany. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie w "praktyce". W każdym bądz razie wiem, że ze zwolnieniem ginka nie bedzie mi robić problemu. Już z nia rozmawiałam na ten temat. |
|
|
|
|
#803 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dopiszcie mnie do listy plizzzz
Jest Was juz tyle ze zapominam ktora co pisala a gdzie tam do wrzesnia, wtedy dopiero sie nas nazbiera a co byscie powiedzialy jakby kazda w miare mozliwosci wkleila swoje zdjecie jakies? Jezeli to glupi pomysl to sorki
|
|
#804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero powiem im po pierwszym USG a mam 28 marca więc jeszcze trochę czasu.Cytat:
![]() Cytat:
mogę wkleić link do wątku ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=298757
|
|
#805 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jak ja zazdroszcze tym, ktore nie maja wstretu do jedzenia
Nic, doslownie nic mi sie nie przyjmuje - jako tako toleruje herbate i zwykly chleb, to sa moje codzienne posilki bo inaczej nic nie da rady zjesc ![]() Co do zwolnienia, to nie pomoge, bo nie pracuje. Siedze w domu z synkiem. Ale za to jestem studentka "na caly etat". Codziennie jezdze na lekcje od 18:00 do 22:00 i przyznam, ze to nie jest latwa sprawa przez te mdlosci na okraglo Poza tym nawal nauki jest taki, ze trudno jest siedziec po nocach i sie uczyc. Ale to nic, oby do konca kwietnia Milego popoludnia zycze
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
ja chodze normalnie do pracy i nie mam zamiaru brac zwolnienia tak do 7-8 miesiaca (jak wsio dobrze pojdzie). potem jak juz bedzie goraco i do tego brzuszek bedzie stanowil pewnie jakis dyskomfort to juz sobie wezme wolne i poodpoczywam na maxa.
|
|
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
![]() Dzwonillismy tez do szpitala gdzie byc moze bede rodzic, bo tam dobry gin przyjmuje i mogla nas babka zapisac do niego dopiero na 4 maja .Normalnie idzie sie pokroic , co za kraj |
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://medyk.de/search naprawdę uważam, że powinnaś się skonsultować. a jak się dziś czujesz?
|
|
|
#809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tez po czesci sytuacja z wiza mnie zmusza do tego, zeby studiowac. Wiec chcac czy nie chcac trzeba sie uczyc. Jak urodzilam synka, to dali mi az 6 miesiecy wolnego. Mam nadzieje, ze tym razem bedzie tak samo ![]() Orzeszek, a w jakim wieku jest Twoja coreczka? I czy masz zamiar jakos ja przygotowywac do tego ze ma sie pojawic nowy czlonek rodziny? Bo jesli szczerze, to ja sie stresuje troche tym, jak moj synek odbierze malenstwo. Nie wiem za bardzo jak mu tlumaczyc, bo on w sumie nie wie co sie dzieje, a jak maluszek sie urodzi, to bedzie mial dopiero 2 latka, wiec tez nie wiem czy cos zrozumie z moich tlumaczen. Jak to jest u Ciebie?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.

POMAGA

ale przeżyję...żeby tylko okruszek rósł , rósł, rósł....
Jeśli chodzi o bóle: też mam podobne objawy, lekarz kazal mi brać nospę 3 razy dziennie i teraz rzeczywiście mniej boli, zwykle tylko wieczorem.
. Zawsze ubrani ma czarno, brodaci panowie i do tego te pejsy

nie ma wyjscia... 
Together forever