|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
Ja tez na I fazie mam straszne zaparcia ![]() Kolorowych snów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
ja też już zmykam = dobranoc
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |||||
Wtajemniczenie
|
My wrocilismy z manhattanu, pierwsze koty za ploty i pieniadze wydane
![]() Tez mysle o bambii ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrej nocy, tym, ktore ida spac; milego wieczoru jeszcze czuwajacym a fruity dodatkowo milego pokera jutro ![]() ![]() ![]() Spowiedz wkleje noca bo przede mna jeszcze caly wieczor ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-01-21 o 22:43 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zadomowienie
|
To i ja jeszcze sie wyspowiadam
![]() sn: owsianka + bulka orkiszowa z serem i dzemem p: jogurt z pestkami II sn: galaretka drobiowa plus warzywka o: kasza zapiekana z miesem i serem k: wiesnika + kawalek szynki+ ser zolty+ warzywka Mhmm nawet ladnie. ![]() Mama przywiozla rogaliki - nie dalam sie, sernikowi tez nie ![]() ![]() Zrobilam na obiad danie, ktore nijak nie da sie przerobic na SB... wodoloty ![]() Obiecalam sobie, ze do Wiktora urodzin nie zjem ciasta... ciekawe czy wytrwam ![]() Pysiamn dobrze cie widziec ![]() Martwie sie o Bambii ![]()
#785 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze nie ide spac, choc jestem troche przymulona. Musze najpierw napalic w piecach.
I jakos ten omlet mnie nie wypelnil. Czemu ja taki glodomor jestem? ![]() Dobranoc wszystkim spiacym a reszcie milego dietkowego wieczoru! ![]()
#786 |
Wtajemniczenie
|
fruity ja tez bym ciagle jadla, nawetjak czuje sie pelna to i tak bym jadla dalej jak cos mi smakuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez tak mam i jeszcze jakis brzuch mam wielki a @ wlasnie sie skonczyl. wrrrr
Nie wiem czy mam cos zjesc czy nie, ale ciagle teraz o tym mysle i przez to glodna sie robie, wiec pewnie zjem jeszcze cos. :/
#788 |
Wtajemniczenie
|
ja mam to samo - wciaz mysle co by tu ugotowac, a co za tym idzie, coby tu zjesc. No idzis na pewno jeszcze zjem pomimo duzego brzucha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Wtajemniczenie
|
Ja ostanio tez malo pije. Tak jak pilam zawsze 2-3l, bo mi sie po prostu tyle chcialo pic, tak teraz nie chce mi sie prawie wcale pic i pije polowe tego.
Tak mysle, czy moze za duzo bialka zjadlam dzisiaj i dlatego ten brzuch..choc tak mi sie nie wydawalo. Czy moze mi brakuje wegli wieczorem i dlatego jestem nie najedzona.. Nie mam pojecia. Och niech sie szybciej w piecu rozpala, to w koncu pojde do lozeczka (TZ ma nocke) obejrzec trzeci sezon Dextera, bo dopiero zaczelam i jeszcze nie nadrobilam. I czekam z niecierpliwoscia na piaty Losta. Ja to w ogole Junkie jestem jesli chodzi o seriale amerykanskie. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-01-21 o 23:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam podobnie jesli chodzi o amerykanskie seriale
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Raczkowanie
|
hej
witam serdecznie wszystkie plazowiczki ![]() od jakiegos czasu pilnie was podczytuje, ten watek to wielka kopalania informacji ![]() zaczelam dietke, juz 11 dzien i jak na razie odpukac idzie mi dobrze mam pare pytan - przymierzam sie do kupienia ksiazki Agatsona Dieta south beach, korci mnie jeszcze Dieta South beach.Dobre weglowodany, dobre tluszcze-przewodnik, no i ksiazka kucharska tez Agatsona, no i mam pytanie czy warto?tzn chodzi mi o drugi przewodnik i ksiazke kucharska poza tym w internecie jest masa tabel IG ze sprzecznymi wartosciami, ze juz sie sama gubie, macie moze jakies wyprobowane strony? i tu mam mala prosbe do paprak - widzialam na poprzedniej czesci watku ze mialas ebook o SB? czy jesli sie ladnie usmiechne to czy moge go dostac na pw? ![]() i jak to jest z fasola czerwona? czy mozna ja na Iej fazie? ma duzo wegli i calkiem wysoki IG a widze ja w wielu przpisach dzieki z gory za odpowiedzi mysle ze pytan bede miec troszke wicej buziaki dla wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Wtajemniczenie
|
Ja jestem "zakochana" w House, Medium, Lost, Dexter, How I Met Your Mother, Big Bang Theory, Gilmore Girls, Sex and the City tez
![]() ![]() @ dillys Co do ksiazek Ci nie pomoge, bo sama nie mam. ![]() A fasole mozna, z tego co wiem, to ma IG 35 czy 40, wiec jest jak najbardziej ok.
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-01-21 o 23:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Raczkowanie
|
super
![]() juz wysylam dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Wtajemniczenie
|
![]() I tak zostalo tylko jeszcze 6 godzin i zostane obudzona. Pewnie sprobuje jeszcze po tym troche pospac z marnym skutkiem. Ciekawa jestem jaka jutro bedzie pogoda, bo po takiej nocce, to czarno widze ten dzien dla mnie. Wylanczam sie powoli na dzisiaj tzn na wczoraj. ![]() Dobranocka! ![]()
#796 |
Wtajemniczenie
|
Czas na spowiedz bo 21:30 a my wlasnie po duzym posilku. Koniec jedzenia na dzisiaj:
Jajecznica, mizeria z odtłuszczonym kefirem, zielona fasolka szparagowa Resztka mizerii Pol pomidora, trzy plasterki odtłuszczonego sera Cheddar, sałatka z tuńczyka z selerem naciowym Zupa z soczewicy Ptasie mleczko malinowe Lyzka salatki z tuńczyka z selerem naciowym i plasterek odtluszczonego Cheddara Fasolka szparagowa, smazone grzyby portobello, kurczak z grila, sos czosnkowy z curry i kolendra Milego poranka ![]() P.S. dla fruity zdjecie ptasiego mleczka waniliowo-malinowego co by ja kusic ![]() ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-01-22 o 02:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Wtajemniczenie
|
![]() miłego dnia na plazy ![]()
#798 | |
Zakorzenienie
|
witam i ja, zwlokłam się ledwo, połamało mnie wczoraj i zupełnie nie wiem od czego, a najgorzej to już się boje o nerki
![]() Bati spał dziś u babci więc odpadła mi poranna krzątanina z przygotowaniem go do przedszkola... Cytat:
![]() o książkach już tu była dyskusja i wyszło nam, że owszem warto kupić przewodnik, choć ostatnio wgłębiłam się w książkę kucharską i parę ciekawych rzeczy jest - nie mam za bardzo kiedy zeskanować ![]() dobre tabele są Tabele wartości odżywczych, Dr.Dietman albo na stronach MM |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Odzywam się po 2 dniach ciszy, właśnie przebywam z Oleńką w rodzinnym mieście i mam małe zamieszanie ![]() ![]() Czas na spowiedź oczywiście z 2 dni-i tutaj proszę koleżanki o weryfikację i zwrócenie mi uwagi na ewentualnie popelniane błędy ![]() Ś: owsianka z cynamonem i słodzikiem na mleku, 1/4 czerwonej papryki, 1 mandarynka P: 3 łyżki jogurtu naturalnego z granulowanymi otrębami sliwkowymi i migdałami O; Zapiekanka z soczzewicy a la EFFA! bomba! P: jabłuszko K: kawałek zapiekanki z soczewicy a la EFFA Wypiłam 2 kawy w tym jedna bezkofeinowa z mlekiem 0,5%, 4 czerwone herbatki, 2 zielone i około 1 litra mineralnej wody niegazowanej Ś: jogurt poziomowy light z siemieniem lnianym, otrębami i pestkami słonecznika, kawałeczek zapiekanki z soczewicy a la EFFA, 1/4 czerwonej papryki , 3 rzodkiewki, 2 mandarynki P; 4 łyzki jogurtu naturalnego z 3 mandarynkami i migdałami-mnim! O: ryż zapiekany z brażowym ryżem- spora porcja P:mała porcja owego ryżu zapiekanego z jabłkami K: sałatka z tuńczyka, cebulki, jajek i ogórka kiszonego z odrobiną majonezu Wypiłam 3 czerwone herbatki, 2 zielone, 2 kawki i około 1 litra wody mineralnej niegazowanej Jestem z siebie dumna mimo pokus, które praktycznie czekają na mnie na kazdym kroku, mało tego niekiedy nawet sama je przyrządzam( posiłki dla ferajny) nie daję się!!!!!!!!!!!!!!!! nie czuję potrzeby, nawet nie uległam moim kochanym niegdyś plackom ziemniaczanym ![]() Serdecznie witam nowe plazowiczki ![]() Pozdrawiam stałe forumowiczki ![]() Podobnie jak Wy martwię się o Bambii ![]() Czy nie pochłaniam zbyt dużo węglowodanów? Życzę wszystki miłego dnia
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
I ja witam.
Dziadki w domu i pies, to jak dla mnie jeszcze plus jakies dwoje dzieci w domu ![]() Tz dzis w pracy, wiec od rana sajgon. Mama zajadala sie buleczkami orkiszowo - pszennymi razowymi ![]() ![]() ![]() Paprak i Fru ja wlasnie na SB pozbylam sie tego pragnienia jedzenia non stop i to dzieki radzie Paprak, ktora napisala: czesto glod mylony jest z pragnieniem ![]() ![]() ![]() Ilona zdrowka, zurawinke wcinaj na nerki, albo herbate zurawinowa pij profilaktycznie ![]() Mamooli powiem ci, ze ja jestem prawie trzy tygodnie na II fazie i nie jem tyle wegli co ty... Duzo ich. Malo bialka. ZObacz rano wegle, przekaska wegle, jak nie na obiad (np. ryz z ryzem ![]() ![]() DO zapiekanki tez polecam jakies mieso - piers z kurczaka grillowana na przyklad. Ale ciesze sie, ze ci smakuje ![]() DIlys ja mam ksiazke Dieta SB i przewodnik i obie sobie chwale. W DSB sa przepisy do wykorzystania, poza tym naparwde warto ja przeczytac, a przewodnik juz teraz rzadziej, ale jest w uzyciu, jak sie zastanawiam nad produktem, ktory chce wprowadzic, a co do ktorego mam watpliwosci. Tym bardziej, ze przewodnik jest tani ![]() ![]() Ja dzis owsiankowo znowu, plus bulka orkiszowo - pszenna z serem i dzemem. Coraz lepiej mi idzie z bulkami i ich kombinacjami. Tata przywiozl mi wczoraj make - jeszcze taniej wyszlo ![]() ![]()
#802 |
Zadomowienie
|
Witam!
![]() Dzisiaj ostatni dzień jedynki ![]() Zaliczyłam śniadanko - sałatka z tuńczyka, ogórka kiszonego, jajka, szczypiorku i słonecznika + mała łyżka majonezu, do tego kakao z mleka 0,5%. Będę jeszcze raz wchodziła na I fazę, za jakiś miesiąc, jak Tż poleci na dwutygodniową delegację ![]() U mnie dziś będzie pracowicie, bo muszę wybrać ostatecznie całe AGD ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Wtajemniczenie
|
TO ZNOFU JA
zrobilam sobie przerwe na 2 sniadanko i wskakuje do nas pochwale sie wczorajszym menu *owsianka by effa(5łyzek płtków+1 łyzka otrebow+jabla)+chlust mleka *2 zawisasy (sałata lodowa+rucola+ser topiony+szynka +papryka) *kawalek piersi z indyka (ok 150g)+warzywa na parze z dnia poprzedniego(blle na zimno niedobre) *sernik by pysiam+kubek kakao *kawałki poledwicy (chyba wieprzowej)duszonej+kulki szpinakowe (kostka fety zawinieta w liscie szpinaku zapieczone w piekarniku) *ok 21,30 2 plastry szynki z indora buziaki
![]() |
#804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Telik kostki fety zawijane w szpinaku - no no ![]() ![]() ![]()
![]() |
#805 |
Zadomowienie
|
Effa, jasne,że doczytałam
![]() ![]() ![]() Myślisz, że nie muszę drugi raz jedynki? Byłam przekonana, że właśnie teraz najszybciej się zrzuca, a dwójka tylko podtrzymuje efekty. A marzy mi się jeszce troszke kilogramów do tyłu..... |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |||
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
![]() ![]() Chyba muszę zacząć planować.Jak narazie, to tylko planuję śniadania do pracy dzień wcześniej (w domu nic nie jem rano-nie ma czasu) I tak zaplanowałam, że wzięłam sobie ser biały chudy, jogurt naturalny (0%), 2 rzodkiewki i szczypiorek i nie wziełam nic na II śniadanie ![]() A w pracy siedzę do 17.Będę głodna na 100% (może mi sera zostanie, to zjem to samo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czesto stosowana jedynka nie jest dobra, takze spokojnie ciagniej sobie sotroznie na poczatku dwojke ![]()
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
Effa, dziekuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
a u mnie koszmar -
wykańczamy resztę pomieszczeń w domu [wprowadziliśmy się ponad 5 lat temu ![]() ![]() jakby tego było mało, drzwi się wypaczyły, trzeba kupić nowe ![]() Bartek siedzi w domu, bo tak kaszle, że pół przedszkola by zaraził, a te wszystkie pyły i hałasy na dobre raczej mu nie wyjdą w ramach terapii żegluję po tortownia.pl i wybieram papilotki na muffinki muszę też opracować dobry przepis na paluszki rybne telik, polej warzywa winegretem, będą lepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
witam
![]() ilona dzieki za ten link, wlasnie o niego mi chodzilo, bo juz kiedys sie tu pojawil, nie zapisalam i potem za nic nie moglam znalezc ![]() effa mysle ze kupie obie ksiazki, wiecej informacji nei zaszkodzi, no i wole miec tabele IG gdzies wydukowane pod reka, jak np ide na zakupy to zawsze mozna jeszcze cos sprawdzic itp no i kolejne pytanie, czy na jedynce moge uzywac nasion sezamu do panierowania? i czy moge troszke mleczka kokosowego light (ma IG 40) bo mam straszna ochote na curry z owocami morza, mam fajny przepis, i tam jest troche tego mleczka no i nie wiem czy moge i jeszcze a propos wprowadzania wegli - czy lepiej zaczac od prostych - jablko itp czy zlozonych np chleb razowy zytni raz dzienie lub co 2 dni? milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.