|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 IV
Elu - Maksiu chyba przechodzi pryspieszony kurs dojrzewania ;-). No i jakie już włoski bujne. Jaś - poważny chłopczyk, wydaje się starszy - może to przez krótkie włoski...
|
#782 |
|
Wtajemniczenie
|
Maksio to prawdziwa laleczka
a Jasio wygląda strasznie poważnie. taki prawdziwy starszy brat![]() dziękujemy wszystkim za komplementy Kasiu włoski dłuższe bo Kuba jest zdecydowanie na nie jeśli chodzi o fryzjera. grzywka to moje "dzieło" na dodatek wykonane nożyczkami do paznokci bo sie okazało ze żadnych innych ostrych w domu nie ma:P muszę się jakoś zebrać i zaprowadzić to moje dziecko do fryzjera, żeby mu troche te włoski podrównali, ale raczej całkiem na krótko obcinac nie bedziemy, jakos bardziej mi sie podoba jak ma troszke dłuższe![]() aha, Aranko gratuluję uzdolnionej plastycznie córci a będziesz miała okazję zobaczyć co narysowała??
Edytowane przez sohf Czas edycji: 2009-03-22 o 20:16 |
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Elu - miałam się spytać czy reflektujesz w razie co na śpiochy z Pepco - jeśli tak to w jakim rozmiarze? Dopatrzyłam sie u Laury, ze one są z MArks&Spencer...czyli "wyższa półka"...
|
#784 |
|
Konto usunięte
|
Aranko, reflektuję tak tak. Najchętniej dla Jasia w rozmiarze 92 -sa takie jeszcze? I dla Maksa nie mniejszy niz 74.
Jasio poważny?? Chyba tylko jak bajki ogląda Ostatnio rozwala mnie swoimi tekstami Kilka dni temu rozmawiałam z sąsiadka przez domofon, posżłam po długopis i słyszę "halo halo... mama jest ziajeta, nie ma ciasu" ![]() Poszłam z nim do kościoła, cała mszę siedział grzecznie w spacerówce. Ludzie spiewają coś a ten zaczyna swoja pieśń "gdzie o gdzie jest Zjawa". Kolejna piesn a Jasio spiewa" był sobie król, był sobie paź" ![]() Włosy... Jasio tez nie cierpi obcinania, o fryzjerze to nawet nie myslę. Mąz obcina go maszynką zeby nie trzeba było za chwile znów strzec i stresować go. po jakims czasie podcinamy mu tylko z tyłu i dołu. A ja tez wole chłopców w dluższych czuprynkach ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Jesli potzrebujecie buty na wiosnę to zerknijcie do Baty (moze u was tez mają promocję) Wpadła dzis sąsiadka do mnie pochwalić się, kupiła trzewiki skórzane za 39zł!! Codziennie mjaą przecenę 10 par butów (kazdego dnia inne) - dziecięce i męskie. Jej mąz kupił za 90zł przecenione z 200zł. Moze jutro uda mi sie podskoczyc. |
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiu tekści...uśmiałam się z tym kościołem. Co do śpiochów są podawane w miesiącach ale między nimi są różnice nawet o stopę. Ja szukałam najdłuższych i mamy takie z długaśnymi nogawkami niby na 18/23 mies ale posłużą nam długo.
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Aranko ja tez nie jestem firnkowa-prostta dla mnie to podstawa.niestety dopoki mieszkam w rdzinnym domu to nie mam zbyt duzego pola do popisu.gospdyni-czyli moja mama rzadzi
a ja musze sie pdprzadkwac.u nas rznie z nocnym siusianiem.bardzo czesto sie zdarza ze Laura nie sika.np 2 tyg nie sika potem tydz sika.albo budzi sie w ncy i wola t ja wysadzam.na wszelki wypadek jednak pampers na pupie jest. zapomnialabym-gartuluje ze mam kolejny wielki talent pod dachem ![]() Kasiu gratuluje!! Sohf Kubus jest przesliczny!!zdjecie z tatusiem the best ![]() Elu cudnych masz synkow.piekne oczka maja Laura tez dbiera tel ale na to jak zacieta plyta"cesc tak tak tomka gladam wies??kocham tomka, bisie kocham"i kilka takich rozmowek ma hehe ale zawsze to samo.u nas niestety chrbwa-Laurze leje sie z nsa litrami:/mam nadzieje ze obejdzie sie bez antybiotyku bo po tamtym roku jestem przerazona jak tylko zobacze u niej katar:/ Edytowane przez marti86 Czas edycji: 2012-06-16 o 19:20 |
|
|
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
a u mnie gdzieś otworzyli Pepco, tylko nie moge tego sklepu zlokalizować. w każdym razie natknęłam się na gazetkę, więc może uda się tam przejechać bo ogólnie bardzo zachwalacie ciuszki tam kupowane
Marti nieciekawie to wygląda, byłas u lakarza zeby to obejrzał?? dzisiaj była fatalna noc, Kuba się wiercił kręcił, chyba kolejna piątka mu wychodzi bo dziąsło ma mega rozpulchnione. w każdym razie jestem fatalnie niewyspana i głowa mi pęka. na maszynke do włosów Kuba reaguje jeszcze gorzej niż na fryzjera. ostatnio próbowałam, to był płacz i histeria. chyba za głośne to jest dla niego. |
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
Elu chłopaki superowe. Maksiu jest uroczy
a Jaś mądralina ![]() W temacie włosów to im częściej z Oalfkiem chodze do fryzjera tym jest lepiej. Traktuje juz fryzjera jak coś zwykłego. Chodzimy co 2 miesiące. Olaf ma takie piórka wiec dłuższe włoski nie wchodzą w rachube. Marti to wyglada bardzo nieciekawie. I pierwszy raz sie przyznajesz do swojego spotrowego życia. |
|
|
|
#789 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W C&A widziałam jeszcze ale to juz po 25zł/szt. A moze rampersy takie spiochowate są? Cytat:
![]() a Ty skąd wiesz? To jest ostatni tekst Jasia "Jasiu, jaki jest maksio?" -slicny "a ty jaki jestes?" -mądly ![]() Czasem jestem w szoku gdzie on to łapie, od kogo??? Ostatnio mówi ze boli go siusiak, obejrzałam... ale nic nie widać szczególnego wiec mówię ze jest ok, na co Jasio "siusiak nalepelowany!"
|
||
|
|
|
#790 |
|
Zadomowienie
|
Elu Jasia teksty rozbrajają
![]() Marti wygląda to coś nieciekawie Sohf Kubie fajnie w takiej fryzurze ![]() Z tekstów Asi to nie ma takich rozbrajających jak Jaś, Laura, czy inne rozgadane dzieicaczki, ale w ub. tyg jak byliśmy w galerii krakowskiej w jednym ze sklepów, rozdzieliliśmy się i jak mnie szukali małż mówi do Asi wołaj mamę, Asia na to głośno Basia, Basia! Jak zawołała mamunia, to zareagowałam; wczoraj u Oliwii, pytamy Asię -jak wołasz mamunię? -Mama - a jak mama ma na imię? -ciocia Ania - a jak kiedyś wołałaś mamę w sklepie? - mamunia, Basia nunu Oliwcia wczoraj się zbytnio rozbrykała na to Asia do niej "Ola nunu bo mama pupu" - (nie wolno bo mama da klapsa) gdzie dodam że na mówieniu o klapsie najczęściej się u nas kończy |
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
Brr... u nas dzisiaj okropnie wieje i co chwilę leje
ja chcę wiosnę!!!A to Asiula 1-5 tydzień temu na polku 6 mój śpioszek 7 taka jestem już duża 8 prawie jak bilźniaczki... |
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Zabko - pomijając kwiestię podobieństwa dzieczynek, uroczych dołeczków Asiuni to podstawowe pytanie - czy dziewczynki to WSZYSTKO zjedzą?????? Bo jestem w szoku....
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2009-03-23 o 14:23 |
|
|
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
tez mialam to namysli czy one to zjedza :p
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Tez jestem pod wrazeniem jedzonka. Nina w calym swoim zyciu nie zjadla tyle parowek
))
|
|
|
|
#796 |
|
Zadomowienie
|
Wierzcie, że ja też byłam w szoku ile Oliwia zjadła
, bo u Asi jedna to jest max i to nie zawsze cała, a dodam że Olcia sie wcześniej dopchała ciastkami
|
|
|
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
faktycznie niezłe porcyjki
![]() Asiulka śpiąca - aniołek czasem bym chciala Kube na śpiocha cyknąć, ale bez lampy nei da rady a z lampą mam obawy zę by sie obudził
|
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Laura jak zaśnie to mogę ją odkrywać, przykrywać, przekręcać...niewiele ja wzrusza! Najwyżej zamruga oczami i coś mruknie. Tak samo Julia (ta to już wogóle ma kamienny sen - możnaby koło niej z moździerzy strzelać i nie mrugnie).
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2009-03-23 o 19:28 |
|
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
Olaf zje średnio jedna parówkę. Raz mni zaskoczył bo zjadł aż 2 i pół naraz
a jakąś godzinkę przed tym flachę mleka z kaszką. Tak było tylko jeden raz, teraz znów problem z jedzeniem, nie chce owoców i wogóle mało je![]() Wszystkie dzieciaczki fajniutkie, Maksiu, Jasiu, Asiulka i Kubuś! Marti nie za wesoło wygląda ta Twoja reka!!! Też nie miałam pojęcia że wcześniej trenowałaś, jakoś nie zauważyłam tych Twoich rozbudowanych mięśni ud!!! Pewnie przesadzasz!!! Laska jesteś i koniec kropka! Edytowane przez garnuszki Czas edycji: 2009-03-23 o 23:56 |
|
|
|
#800 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Marti - to mi wygląda na ganglion...wiem, ze koleżanka go miała a chirurg jej to...wciskał. Mogła go też usunąć chirurgicznie ale wiem, że podobno to nie daje gwarancji, ze nie wróci. Grunt to nie dźwigać...bo wtedy wychodzi. Marti - śliczna z ciebie dziewczyna i pokazuj te nogi, pokazuj! Jesteś młoda - za kilkanaście lat będziesz sobie pluć w brodę, czemu za młodu nóg nie pokazywałaś bo teraz to nie bradzo ;-)...W sumie to nawet najpiękniejsze kobiety świata mają kompleksy...U mnie uda to też "newralgiczna strefa zrzutu"...
Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło Edytowane przez Aranka Czas edycji: 2009-03-24 o 12:29 |
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
dawno nie było zdjeć Olafa więc wklejam
|
|
|
|
#804 |
|
Zadomowienie
|
Zaba dzięki, kupiłam mu w tym roku okularki w stylu retro czyli tzw. muchy, też mi się w nich podoba!!!
|
|
|
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
Elu chlopaki jak z obrazka, piekne oczka maja obydwoje. A Jasio powala tekstami.
Zakochalam sie w spiacej Asi!!! Wyglada przeslodko. No i porcja parowek tez niezla, ja tez tyle nakladam dla Antonii, ale niestety polowe zjadam je co sie odbija na tuszy...Olaf w czapce z futrem powalajacy. I jak zawsze fajowe zimowe zdjecia. Ale takiej chlapy w polowie marca nie zazdroszcze :P Z fajnych tekstow, to czasami zaluje, ze nie zapisuje (musze zaczac to robic), bo potem jakos szybko zapominam, zwlaszcza, ze co chwile jest cos nowego. Z takich starych, ktore zapamietalam, a nie pisalam: Siedzimy w samolocie do Polski, samolot wjezdza na pas startowy, pelne skupienie podrozujacych (wiadomo: strach, stres itp), cisza totalna, a nagle Antonia na caly samolot spiewa: Wszystkie rybki maja pipki, tirala tiralala!!! i tak trzy razy. Ze wiekszosc ludzi w samolocie to Polacy, wiec smiech ogolny. Jemy obiad, widze, ze Antonia marnie je, wiec sama probuje wepchnac jej cos tam do budzi, a ona na to: - Mamusia!! Nieeee, mam jeszcze pelna buzie!!! Wczoraj pokazywlam jej przez okno ktos wyprowadza psa na spacer i pies obsikuje plot. Jakas godzine czy dwie pozniej Antonia do mojej tesciowej: - Piesek obsikal plotek!! Taaaak smierdzaco!!! Albo jak ma kare i musi isc do swojego pokoju, to zapiera sie stanowczo: - To nie jest Antoni pokoj tylko Natalki, ja tam nie moge isc (a mowi tak dla tego, bo Natalka to jej kolezanka, ktora nigdy nie pozwala jej wejsc do swojego pokoju i bawic sie jej zabawkami). Jak idziemy na spacer, a ona nie ma ochoty, to siada u siebie w pokoju i mowi: - Ja nie ide, ja tutaj zostaje i czytam ksiazki. A tausia ostatnio wlanela: - Tata, ty pisorze!!! |
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Sohf w pepco warto kupowac firmowe ciuszki tych made in pepco bawelnianych nie polecam, szczegolnie bluzeczkek jedno pranie i skurczone na max.co innego dzinsy czy spodenki sztruksowe jakies kurteczki to jak najbardziej ale przed bluzkami i bodami made in pepco przestrzegam.ostatnio byly rewelacyjne rurki sztruksowe ale z uwagi na grube nzki laury nie kupilam bo bylyby niewygodne.kosztowaly 15 zl ale za to kupilam leginsy zakonczone koronka za 9.90 Aranko widzialas??swietne sa
Zabko Asiulka rosnie i robi sie juz taka dziewczynka moja Laureta to wciaz taki bobas a Asia juz taka dziewczyneczka.parowke Laura je teraz jedna ale jak miala roczek to dwie berlinki na sniadanie szly jak nic.Aranko Laura tez spi jak zabita.czesto jest tak ze jest histeria bo nie chce sie ubrac to klade ja na golasa i jak zasnie ubieram.nie przeszkadza jej to.w sumie to nic jej nie przeszkadza mozna tv ogladac,glosno sie zachowywac ona i tak spi.co do reki to wez tu nie dzwigaj:/niestety w moim zyciorysie szczegolnie zima to niemozliwe.palenie w picu zmusza mnie do dzwigania no i Laura tez.mam to od dwoch lat.zawsze sie pojawialo i znikaloteraz wylazlo i sie nie chowa.musze z tym zrobic porzadek a nie moge sie zebrac Garnuszki ale Olaf fajnie w brylkach wyglada jakis gosciu-ja nie moge![]() Kamilko ciekawe skad przyszlo do glowy Antonii takie okreslenie ![]() ja dzis zrobilam sobie dzien gospodarczy-bo co mozna robic jak dziecko chore.umylam dwa okna zrobilam we wszystkich szafkach porzadki.laury zabawki tez posegregowalam co sie nie nadawalo to poszlo na smietnik no i ogolnie posprzatalam, wyodkurzalam te moje metrarze:P nawet kwiatkami sie zajelam
|
|
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Garnuszki ale czaderskie okulary! Olaf wyglada rewelacyjnie. A chlapy tez nie zazdroszcze, choc w Sznie powrot zimy. Posypało dzisiaj śniegiem, przymroziło. Drzwi mi w samochodzie przymarzły
i nie mogłam otworzyć. W końcu jak odśnieżyłam przednią szybe i wpakowałam się od strony pasażera to znowu zaczeło śnieżyć i odpuściłam sobie wyjazd. Zabo śpiaca Asulka słodka! Ja lubie takie buziuńki śpiace. jak aniołeczki A jedzonka faktycznie dużo. Ja zazwyczaj tez nakładam Olafkowi za duzo i potem dojadam....A tekstów zazdroszcze jak nie wiem. Kiedy to moje dziecko bedzie COŚ mówiło? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#808 | |
|
Zadomowienie
|
wybaczcie, ale odniose sie tylko do momentu do ktorego doczytalam
![]() Zabko- wspolczuje z powodu babci Aranko- ,,chalupka" bardzo bardzo ladna, przestrzen i czystosc- super. Ja mimo ograniczen w klamotach na 32 m nie mam co marzyc o przestrzeni. Myslimy o wiekszym mieszkaniu ale te ceny... Na razie czekamy. A jak plamy na krzeslach? Pisalam jakis czas temu czym mozesz je probowac wywabic, ale chyba nie przeczytalas. Marti, ale Laura rozgadana, zazdroszcze. A kanapkowy pociag super. Po co chcesz ja na sile przekonywac do chleba? szczepienia- czy ja jestem jedyna ktora nie szczepi dodadtkowo??? ja na nic nie szczepilam Tami do tej pory. A obowiazkowe szczepienia kupowalam 5 w 1. Tami nie choruje, nawet kataru w sumie nie miewa nigdy, przedszkole dopiero w przyszlym roku, wiec zastanawiam sie nad sensem szczepien.spanie- obojetnie o ktorej Kocur idzie spac to i tak wstaje przed 7. W dzien nie spi, wieczorem klade ja ok 19-19.30, bo sama sie domaga. Wstaje w tyg w okolicach 6.30-6.50 ( jak w zegarku), w weekendy w okolicach 6 wiec mozna sie zalamac normalnie. Prowadze zycie emeryta. Marzy mi sie pospanie do 8.![]() malgo- w jaki sposob podajesz tran??? ja kupilam ale Tami nie chce pic. Mozna go podawac z mlekiem?? ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...954&a=92887954 przeczytaj wszystkie posty Anulka, Twoja Ksenia na wyglada na lobuziare, ale fajniutka Zabko- pilas w ciazy ten balsam? to chyba nie jest mega mocny? czy moze w jakis sposob ,,odparowywalas" ten spirytus??? Edytowane przez Simona Czas edycji: 2009-03-24 o 21:48 |
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Simona nie chce na sile ale kurcze ile mozna jesc owoce i mleczne kanapki, sniadania na zmiane kielbasa jakas grzana albo parowka ewentualnie chleb w ciescie nalesnikowym badz w jajku.jajecznicy jesc nie chce ostatnio wkrecila sie w kabanosy
jaogurty uwielbia ale zje troche i zaraz wychodza skazowe sprawy:/zainspirujcie mnie co dajecie dzieciom na sniadania/kolacje Malgogaj u nas tez dzis popadalo. na podworku sie zaspy porobily:/a ja juz wiosne czula,teraz znow to wszystko musi stopniec i znow bloto wrrrrrrrrrrrr |
|
|
|
#810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
We wroclawiu dzisiaj pelnia zimy, deszcz snieg grad na zmiane ze sloncem. Temp 2 stopnie Edytowane przez Simona Czas edycji: 2009-03-24 o 22:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.

a Jasio wygląda strasznie poważnie. taki prawdziwy starszy brat
Kasiu włoski dłuższe bo Kuba jest zdecydowanie na nie jeśli chodzi o fryzjera. grzywka to moje "dzieło" na dodatek wykonane nożyczkami do paznokci bo sie okazało ze żadnych innych ostrych w domu nie ma:P muszę się jakoś zebrać i zaprowadzić to moje dziecko do fryzjera, żeby mu troche te włoski podrównali, ale raczej całkiem na krótko obcinac nie bedziemy, jakos bardziej mi sie podoba jak ma troszke dłuższe
Chyba tylko jak bajki ogląda
Kilka dni temu rozmawiałam z sąsiadka przez domofon, posżłam po długopis i słyszę "halo halo... mama jest ziajeta, nie ma ciasu" 

ja chcę wiosnę!!!

Ślub

ja na nic nie szczepilam Tami do tej pory. A obowiazkowe szczepienia kupowalam 5 w 1. Tami nie choruje, nawet kataru w sumie nie miewa nigdy, przedszkole dopiero w przyszlym roku, wiec zastanawiam sie nad sensem szczepien.