Operacje nosa - zbiorczy! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-21, 21:04   #781
samaja
Przyczajenie

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

witam,jestem ok 3 tyg po operacji nosa,mialam zwezane nieco skrzydelkai skracany czubek.martwi mnie,poniewaz w miare znikania opuchlizny,pojawily sie z jednej strony nierownosci,tzn od czubka nosa w dol po skosie do policzlka mam taka wklesla kreske,lekarz powiedzial ze mam masowac i zniknie,ze musi sie "ulozyc" ja jednak sie martwie ze to w miejscu wyciecia chrzastki i zostanie no i nie mialam zadnnego gipsu tylko plaster na 3 dni.. czy komus tez sie to przytrafilo?? prosze o pomoc,denerwuje sie i nie wiem co robic ...
samaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-23, 08:11   #782
Aleandra
Przyczajenie

Witam!
Ja również marzę o operacji plastycznej...
Ponad 2 lata już czytam opinie i do niczego i nikogo mnie one nie doprowadzają..
Nie mam niewiadomo jak wielkiego nosa, ale mam garb kostny i chrzęstny, moja twarz wyglądałaby o wiele ładniej bez nich, ale boję się, ze może być gorzej...Chciałabym znaleźć najlepszego chirurga od noska, ale opinie są podzielone, w zależności, gdzie kto, komu robił operację.
Strasznie się boję, ale codziennie patrzę na mój nos i wiem , ze chcę..

Czy ja też mogłabym otrzymać fotki po-operacji na maila?
mezi3@wp.pl
Dzięki
Aleandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-29, 21:25   #783
Cuks87
Przyczajenie

Samaju, z opisu wynika, że miałaś robiony tylko nosek chrzęstny a w takim przypadku nie używa się gipsu...tylko plastra albo klipsa Na Twoim miejscu narazie nie martwiłabym sie tymi dziwnymi wypukłościami i nierównościami, najprawdopodobniej jest to opuchlizna. Przez pierwsze trzy miesiace mój nos wiele razy zmienial swój wygląd, jednego dnia był już ładny i wcale nie opuchnięty, a drugiego wychodziła mi z jednej strony opuchlizna, i szło się załamać. Do tego pod lewym okiem zrobiła mi sie lekka okostnina, ale na szczęście rozmasowałam ją i nie ma po niej śladu. Teraz jestem blisko rok po operacji i jestem zadowolona z mojego noska, wreszcie jest mały i zgrabny
Cuks87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-30, 22:56   #784
samaja
Przyczajenie

cuks,dzieki za odpowiedz,troche podnioslas mnie na duchu,na dzien dzisiejszy wklesla kreska nieco jakby sie zmniejszyla ale za to po drugiej stronie zrobil sie taki twardy jak by bąbelek :/ masuje i czekam,jesli do 3 mcy nie zniknie wtedy zaczne sie martwic,poki co dzieki wielkie,pa
Stary 2009-05-31, 18:46   #785
Kiciunia85
Rozeznanie

Dziewczyny, czy uważacie, że możliwe jest włożenie kawałka chrząstki z odstającej końcówki w zagłębienie na środku nosa? Wtedy nos się wyrówna do części kostnej na samej górze; nie chciałabym jej poprawiać... (nos wcale nie będzie duży, robiłam sobie go w kompie. )
Aha i czy taka chrząstka przyrośnie?

Opalone, a raczej przypalone, jędrne pośladki!
http://www.youtube.com/watch?v=APKyPYR7jAk

Edytowane przez Kiciunia85
Czas edycji: 2009-05-31 o 19:43
Kiciunia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:18   #786
yami
Przyczajenie

witam. jestem tu po raz pierwszy.
jutro idę do szpitala (taki prezent na dzień dziecka) a we wtorek mam operację noska. będzie mnie operował dr med felix lewko. czy komuś coś wiadomo o tym chirurgu? jest to specjalista chirurgii plastycznej i estetycznej w olsztynie. był kilka lat w niemczech i niedawno wrócił. oglądałam album ze zdjęciami nosów (przed i po operacji) które robił i powiem szczerze że ładne noski, więc zrobił na mnie dobre wrażenie.....
operacje mam za 3,5 tys. bo jest refundowana w połowie - krzywa przegroda - a ścięcie garbka i zwężenie końca nosa ja opłacam.

mam kilka pyt. do osób które już miały operacje. właściwie do pań. ; )
czy na czas operacji zakładany jest cewnik? (pytam, bo po ostatniej operacji wiem że to nie przyjemne i nie wiem czy sie tego spodziewać...)
czy dzień przed operacją są robione jakieś badania? bo mam się stawić na czczo...

dziękuję za szybką odp ! : )
yami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-02, 14:46   #787
calinda51
Przyczajenie

hej jamy. Daj znac jak po operacji bo tez bym sie wybrała do doktora Felixa
calinda51 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-03, 09:08   #788
yami
Przyczajenie

już jestem po. wczoraj rano miałam operację. ogólnie nos nie boli, może czasem troszeczkę.
trudno mówić o jakichś wrażeniach bo narazie nos mam w gipsie.
ogólnie jest cały 'zapchany'. czy to znaczy że jest w środku opuchnięty? w ogóle nie mogę przez niego oddychać....
i mam krzywe dziurki ;/ tak samo jak przed operacją.... boje się że tak mi zostanie, ale nie po to płaciłam i cierpiałam za ładny i prosty nos żeby wyglądał tak samo jak przed operacją......

proszę powiedzcie czy coś się w moim nosie zmieni, czy wyrównają mi się te dziurki, bo strasznie się martwie....
Stary 2009-06-03, 15:44   #789
calinda51
Przyczajenie

hej
powiedz ile czekałas na operacje? mialaś robioną tylko częśc chrzęstną czy też kostną? pod narkozą w miejscowym czy ogólnym? nie wiesz czy w przypadku częsci chrzęstnej nie zakładają plastra zamiast gipsu?
Z góry dzieki za odp
Stary 2009-06-04, 09:30   #790
yami
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez calinda51 Pokaż wiadomość
hej
powiedz ile czekałas na operacje? mialaś robioną tylko częśc chrzęstną czy też kostną? pod narkozą w miejscowym czy ogólnym? nie wiesz czy w przypadku częsci chrzęstnej nie zakładają plastra zamiast gipsu?
Z góry dzieki za odp
z dr widzialam sie jakos w styczniu czy lutym i powiedzial zeby przyjsc pod koniec kwietnia zeby umowic się na zabieg, bo umawia się z nim na miesiąc przed operacją. miałam mieć termin operacji na 26.05 ale wypadała mi miesiączka więc przesunęliśmy o tydzień. 1.06 poszłam do szpitala, zapisali mnie na izbie przyjęć itp i w sumie nic potem przez cały dzień nie robiłam bo wszystkie badania krwi, moczu i ekg miałam zrobione wcześniej.
co do samej operacji to miałam prostowaną przegrodę po złamaniu kilka lat temu, usuwany garbek i trochę zwężany koniec nosa.
oczywiście znieczulenie ogólne.
co do plastra w przypadku części chrzęstnej to nie wiem, ale badzo możliwe bo już chyba jedna dziewczyna pisała o tym w tym wątku...

aha, i oczywiście musisz mieć skończone 18 lat, bo inaczej chirurg nie podejmie się operacji (przynajmniej Lewko)
Stary 2009-06-04, 13:05   #791
calinda51
Przyczajenie

hej

czyli płaciłas dodatkowo za pobyt w szpitalu? zastanawiam sie jak rozwiązac sytuacje bo bede musiala jechac do olsztyna samochodem 2 h i potem wrocic jeszcze. nie wiesz czy mozna prowadzic po operacji?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-04, 14:53   #792
angelikalubartow
Przyczajenie

hej mysle o operacji czesci chrzestnej ogolnie nos mam tragiczny ale mysle ze skrócenie go uratuje moj wyglad , moze ktos wie ile trwa gojenie sie tej czesci i po jakim czasie mozna wrocic do pracy w moim przypaku 2 tyg wolnego to max , wiec nie wiem czy poczekac z tym za rok ( wtedy konczy mi sie umowa )
angelikalubartow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-04, 19:06   #793
samaja
Przyczajenie

calinda,po czesci chrzestnej nie zaklada sie gipsu,ja mialam plaster ok 4 dni. i po operacji nie mozna prowadzic do chyba 24 godz.jestes ospala po narkozie.a za jedna dobe pooperacji placilam 450zl,wydaje mi sie ze duzo bo widzialam gdzies za 200 ale obsluga i wszystko warte bylo ceny,ja mialam w krakowie.
Stary 2009-06-04, 19:10   #794
angelikalubartow
Przyczajenie

napisz jeszcze prosze jak sie goi ta czesc chrzestna, sa opuchniecia i zasinienia po jakim czasie twarz wygladala w miare dobrze?
Stary 2009-06-05, 08:18   #795
calinda51
Przyczajenie

a moze da się w miejscowym ,bez narkozy

Edytowane przez calinda51
Czas edycji: 2009-06-05 o 08:19
Stary 2009-06-05, 08:37   #796
yami
Przyczajenie

Cytat:
hej

czyli płaciłas dodatkowo za pobyt w szpitalu? zastanawiam sie jak rozwiązac sytuacje bo bede musiala jechac do olsztyna samochodem 2 h i potem wrocic jeszcze. nie wiesz czy mozna prowadzic po operacji?
hej. nie płaciłam za pobyt w szpitalu bo był on refundowany. tzn refundowany miałam pobyt w szpitalu i narkozę w ramach prostowania przegrody nosowej (która podlega pod refundację) a korektę garbka i zwężenie końcówki nosa miałam płacone ze swojej kieszeni i nie płaciłam za pobyt w szpitalu, bo był on już zrefundowany przy przegrodzie.
gdybym zrobiła te operacje oddzielnie (bo była taka opcja) to za pierwszą - prostowanie przegrody - bym nie płaciła, a za drugą - korekta nosa - tak, i to więcej niż 3,5 tys bo bym musiała płacić za pobyt w szpitalu

na pewno nie możesz prowadzić. ja cały dzień po operacji spałam jeszcze i dopiero wieczorem mama mnie zawiozła do domu. lepiej by było gdyby np ktoś z Tobą pojechał, albo chociaż przyjechał Cię odebrać.

Edytowane przez yami
Czas edycji: 2009-06-05 o 08:38 Powód: -
Stary 2009-06-06, 18:24   #797
calinda51
Przyczajenie

kurcze nie mam czasu tyle czekac, a chce zrobic w mswia w olsztynie. Moze za dopłatą omine kolejke
Stary 2009-06-06, 18:34   #798
samaja
Przyczajenie

dziewczyny te ktore mialy juz operacje,czy u ktorejs z was tez pojawialy sie jakies nierownosci lub zaglebienia? lekarz mowil ze to zniknie jak bede masowac,masuje i sama juznie wiem,bylo jak by mniejsze ale chyba znow jest wieksze,nos ciagle zmienia ksztalt :/ wiem ze ksztaltuje sie do 6mcy ale chciala bym sie upewnic,dzieki
Stary 2009-06-07, 08:36   #799
yami
Przyczajenie

Cytat:
kurcze nie mam czasu tyle czekac, a chce zrobic w mswia w olsztynie. Moze za dopłatą omine kolejke
to mogłaś wcześniej się zacząć orientować, ja już od roku wiedziałam że chcę mieć operacje i pół roku temu byłam się orientować kiedy by można było ją zrobić, bo to logiczne że są jakieś kolejki itp...
możesz pójść i spytać czy jest możliwość wykonania we wcześniejszym terminie.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez samaja Pokaż wiadomość
dziewczyny te ktore mialy juz operacje,czy u ktorejs z was tez pojawialy sie jakies nierownosci lub zaglebienia? lekarz mowil ze to zniknie jak bede masowac,masuje i sama juznie wiem,bylo jak by mniejsze ale chyba znow jest wieksze,nos ciagle zmienia ksztalt :/ wiem ze ksztaltuje sie do 6mcy ale chciala bym sie upewnic,dzieki
ja miałam operację tydzień temu i też się martwię o mój nos, bo wydaje mi się że jest krzywy nadal i mam krzywe dziurki w nosie... nie wiem czy to za winą opuchlizny i jakoś się to unormuje, czy coś poszło nie tak..... ;/
oszaleje do czasu zdjęcia gipsu.....

PROSZĘ, niech ktoś mi napisze czy mam powody do zmartwień..? czy kształt mojego nosa dużo się zmieni jak zejdzie opuchlizna czy nie bardzo...?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-07, 15:50   #800
schilka
Przyczajenie

Prośba o wypełnienie ankiety - chirurgiczny aspekt chirurgii plastycznej

Drodzy Państwo,
Jestem studentką 3 roku Wyższej Szkoły Kosmetycznej w Warszawie i zwracam się z ogromną prośbą o wypełnienie ankiety dotyczącej psychologicznych aspektów chirurgii plastycznej i medycyny estetycznej, która jest częścią badawczą w mojej pracy dyplomowej.
Ankieta jest kierowana do osób które korzystały z usług klinik chirurgicznych (operacje plastyczne- wszelkiego rodzaju) oraz gabinetów medycyny estetycznej (nieoperacyjne metody poprawy wyglądu – mezoterapia, laser, dermabrazja itp)
Ankietę wysyłam mailem dlatego osoby zainteresowane bardzo proszę o podanie maila na gg 1260187 lub wysłania maila na : karolipska@gmail.com
Dziękuję
schilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-07, 18:21   #801
angelikalubartow
Przyczajenie

czy ktos operował nos u kuczynskiego w Lublinie???? mam umowiona konsultacje bardzo prosze o wiadomosc mysle o cxzesci chrzestnej nosa moj meil angelika52@op.pl
Stary 2009-06-08, 09:20   #802
JMWN
Przyczajenie

Witam,
Mam "fale" na nosku i chciałabym tylko usunąć garbka, cały nosek jest malutki śliczny tylko ten garb :/. Czytałam, że po 16stym roku życia można robić operację. Mam skończone 17. Nie wiecie który z chirurgów (i gdzie) podjąłby się tego zadania?
I czy może się okazać, że po usunięciu garbka mój czubek, dziurki co kolwiek może się zmienić? Bo jest symetryczny i mam pewne obawy.
JMWN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-08, 09:32   #803
yami
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez JMWN Pokaż wiadomość
Witam,
Mam "fale" na nosku i chciałabym tylko usunąć garbka, cały nosek jest malutki śliczny tylko ten garb :/. Czytałam, że po 16stym roku życia można robić operację. Mam skończone 17. Nie wiecie który z chirurgów (i gdzie) podjąłby się tego zadania?
I czy może się okazać, że po usunięciu garbka mój czubek, dziurki co kolwiek może się zmienić? Bo jest symetryczny i mam pewne obawy.
wiesz co, wydaje mi się że skoro wszystko masz ok a tylko garbek do ścięcia to nic poza nim Ci się nie zmieni.
a przed ukończeniem 18 ciekawe czy jakiś chirurg mógłby Ci zrobić, bo w sumie nos Ci jeszcze rośnie... mój od razu powiedział że gdybym nie miała 18 to by się nie podjął.
Stary 2009-06-08, 21:21   #804
meyd
Przyczajenie

a czy ktoś orientuje się jacy lekarze mają podpisane umowy z NFZ ..? Chciałam wyprostować przegrodę, ale nie mam pojęcia do jakiego chirurga najlepiej pójść- niewielu ma podpisaną umowę z NFZ ..
meyd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-09, 08:07   #805
yami
Przyczajenie

na pewno dr Felix Lewko w olsztyńskiej poliklinice - ja też tam miałam prostowaną przegrodę tydzień temu.
Stary 2009-06-09, 18:33   #806
calinda51
Przyczajenie

ide w poniedziałek do Lewko na konsultacje...
Stary 2009-06-10, 08:19   #807
meyd
Przyczajenie

Lewko .. prawde mówiąc nic mi o nim nie wiadomo : )
jak wrażenia "po" ? dobry chirurg?: )

no i czy hm.. kontaktowy? bo wiem, że są i tacy którzy nie bardzo mają ochotę na rozmowę z pacjentem, ograniczają się tylko do paru suchych zdań :/ a to dla mnie też jest ważne, zanim zaufam lekarzowi ; )
Stary 2009-06-10, 09:12   #808
yami
Przyczajenie

Cytat:
ide w poniedziałek do Lewko na konsultacje...
tak? ale coś się chyba nie cieszysz...? nie martw się, będzie dobrze. to na prawdę dobry lekarz. wszędzie go chwalą a on sam jest bardzo sympatycznym człowiekiem.
pokaże Ci na pewno album ze zdjęciami (przed i po) nosów jakie już robił - ja oglądałam te zdj. 2 razy ;P

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez meyd Pokaż wiadomość
Lewko .. prawde mówiąc nic mi o nim nie wiadomo : )
jak wrażenia "po" ? dobry chirurg?: )

no i czy hm.. kontaktowy? bo wiem, że są i tacy którzy nie bardzo mają ochotę na rozmowę z pacjentem, ograniczają się tylko do paru suchych zdań :/ a to dla mnie też jest ważne, zanim zaufam lekarzowi ; )
wiesz co, pewnie mało o nim wiadomo bo przez 26 lat pracował w Niemczech jako zastępca ordynatora a u nas w polsce operuje dopiero od jesieni zeszłego roku. no i zajmuje się chyba głównie biustami, ale ogólnie poprawia człowieka od stóp do głów ;P
wrażenie po mam raczej pozytywne... no nie wiem jeszcze jaki będzie efekt końcowy bo dopiero w pt-sob zdejmuje plastry i zobacze swój nosek, ale myślę że będzie ok.
no i dobrze zajmuje się pacjentem. przed operacją oglądał mój nos kilka razy, rozmawialiśmy co z nim zrobić, doradzał, pokazywał album ze zdjęciami różnych nosów przed i po. po operacji przychodził, sprawdzał jak się czuje. potem na zdjęciu gipsu chętnie odpowiadał na pytania. mam też się pokazać za 6 tygodni żeby pokazać nos.
Stary 2009-06-10, 20:04   #809
calinda51
Przyczajenie

ciesze się ze ide na konsultacje, ale mam nadzieje za długo nie bede czekac na zabieg. czyli nie robił Ci symulacji komputerowej?? (yami) szczerze mowiąc liczyłam na to
Stary 2009-06-11, 10:11   #810
meyd
Przyczajenie

yami, zatem czekam na Twoją opinię po zdjęciu opatrunków
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości