tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-22, 13:37   #781
littleblackwitch
Zadomowienie

Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez masaba333 Pokaż wiadomość
Ja bym nie ryzykowała
popieram moją przedmówczynie te dwa dni dużo dają, nie ma tabsow przez dwa dni- organizm potraktuje to pewnie jako probe odstawienia a że tabsy działają ok 12 h to licz sie z rozregulowaniem cyklu, nie wspominam tu juz o dodatkowym zabezpieczeniu...
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 13:48   #782
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
popieram moją przedmówczynie te dwa dni dużo dają, nie ma tabsow przez dwa dni- organizm potraktuje to pewnie jako probe odstawienia a że tabsy działają ok 12 h to licz sie z rozregulowaniem cyklu, nie wspominam tu juz o dodatkowym zabezpieczeniu...
Dokładnie. Na pewno nie będzie zabezpieczenia od początku tego opakowania. Jeśli już tak musisz zrobić, to konieczne jest dodatkowe zabezpieczenie.
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 14:04   #783
anka83krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nicole1110 Pokaż wiadomość
hmm...ja jestem po 1 opakowaniu następne powinnam wziąć w sobotę ale apteka byla juz zamknięta... jeśli zrobię dwudniową przerwę to czy coś się stanie?

Na to żeby się zaopatrzyć w tabletki miałaś 28 dni... a nawet jeśli coś ci wypadło to istnieje coś takiego jak apteka dyżurna.... nie uwierzę że mieszkasz w miejscu gdzie takowej nie ma, a nawet jeśli to zawsze można jechać do większej miejscowości....

Ja pewnie stosowałabym dodatkowe zabezpieczenie przez całe opakowanie i pilnowała w przyszłym mies wykupić wcześniej receptę...
anka83krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 14:51   #784
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Ja się zaczynam pomału denerwować. Mdłości mi przeszły, ale za to dostałam mocnego plamienia, czasami czuję, jakby ze mnie leciał okres. :|
10 zaczęłam brać YAZ, 16. dostałam tego plamienia ( chyba już tu pisałam o tym ), cały czas ono trwa, potem czeka mnie krwawienie z odstawienia...
Czy ja się nie wykrwawię?
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 15:03   #785
agata2905
Raczkowanie

Wczoraj brałam 23 tabletke i dostałam okres :/ Fakt ze miesiąc temu tez mi sie przesunął (5 dni wcześniej), ale ze względu na dietę na która przeszlam. nie wiem czy mam się martwić ze te 2 dni wcześniej przyszedł? co o tym myślicie?

z góry dziękuje za odpowiedź
agata2905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 16:26   #786
koneserka
Przyczajenie

Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...

Cytat:
Napisane przez misia890 Pokaż wiadomość
Witam. Ja biorę Yaz od środy (pierwszy dzień krwawienia) . Są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne. Ginekolog zapisała mi je, ponieważ poprosiłam o coś co pomogłoby mi uregulować bolesne miesiączki, zmiany nastrojów, cerę oraz biust ( aby był większy). Zawsze miałam bardzo bolesne i obfite okresy. Nie wiem jak będzie w następnym miesiącu ale na razie skrócił mi się o połowę
Dziewczyny piszą o bolących piersiach. Napiszcie mi proszę po ilu tabletkach zaczyna się odczuwać że rośnie biust, bo to chyba jedyne na co czekam
Jeśli chodzi o współżycie... od samego początku kochałam się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia więc antykoncepcja nie była moim priorytetem.
Zastanawiam się jeszcze jak to jest z alkoholem ? ile po zażyciu tablety można napić się czegoś % ...
pozdrawiam Wszystkie
Moje piersi stały się większe i jędrniejsze już po kilku tabletkach yazu. Jednak ból i wrażliwość towarzyszyły mi przez cały pierwszy blister. Teraz jestem na drugim blistrze, wszystko jest ok.
koneserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 17:06   #787
moniiiis
Przyczajenie

GG do moniiiis

Cytat:
Napisane przez anka83krk Pokaż wiadomość
To tylko i wyłącznie Twoja decyzja. Ja bym tak nie skakała po tabletkach tylko brałam jedne np przez pół roku, jeżeli dalej miałabym problemy to dopiero wtedy zastanawiałabym się nad zmianą na inne. Zresztą sama lekarka powiedziała że to dziwne że tylko na twarzy cię wysypało. Może zmieniłaś mydło, krem albo jakiś inny kosmetyk?

Tak na marginesie jestem po 4 różowej tabletce, 3 opakowania i okresu brak...
Może będe dostawać raz na dwa cykle
no własnie kosmetykow zadnych nie mam nowych... sama nie wiem co robić;/
moniiiis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 18:10   #788
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Ja się zaczynam pomału denerwować. Mdłości mi przeszły, ale za to dostałam mocnego plamienia, czasami czuję, jakby ze mnie leciał okres. :|
10 zaczęłam brać YAZ, 16. dostałam tego plamienia ( chyba już tu pisałam o tym ), cały czas ono trwa, potem czeka mnie krwawienie z odstawienia...
Czy ja się nie wykrwawię?
mam podobnie, z taka aby roznica ze zaczelam plamic po 14 dniach i poki co sie tym nie przejmuje, w ulotce pisza nie tylko o plamieniach a wrecz o 'krwawieniach z pochwy' tak wiec poki co nie reaguje; po pierwszym blistrze ide do gina także napomnę jej ale watpie zeby cos bylo nie tak... to hormony w koncu, przewracają cykl do góry nogami
Stary 2009-03-22, 18:21   #789
moniiiis
Przyczajenie

GG do moniiiis

Cytat:
Napisane przez moniiiis Pokaż wiadomość
no własnie kosmetykow zadnych nie mam nowych... sama nie wiem co robić;/
jeszcze tylko chcialam dodac ze przepisała mi Marvelon... czytałam w internecie jak narazie same dobre opinie, ale jak wiadomo na kazdego inaczej działają tabletki...

sama nie wiem co mam teraz zrobić. Niby faktycznie organizm przyzwyczaja sie do trzech opakować do tabletek i jakbym sie uparła moge przecierpieć jeszcze jedno opakowanie, ale te krostki mnie nieziemsko drażnią;/

czy ten Marvelon dużo się rózni składem od Yaz?
ale syf;/ sama juz nic nie wiem..
moniiiis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 18:25   #790
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
mam podobnie, z taka aby roznica ze zaczelam plamic po 14 dniach i poki co sie tym nie przejmuje, w ulotce pisza nie tylko o plamieniach a wrecz o 'krwawieniach z pochwy' tak wiec poki co nie reaguje; po pierwszym blistrze ide do gina także napomnę jej ale watpie zeby cos bylo nie tak... to hormony w koncu, przewracają cykl do góry nogami
Masz rację, zapomniałam o tych krwawieniach, a były opisane. Ulga, że nie jestem z tym sama.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 18:36   #791
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Masz rację, zapomniałam o tych krwawieniach, a były opisane. Ulga, że nie jestem z tym sama.
ulga, ulga ja po przeczytaniu tu kilku postow juz sie uspokoilam a gdzie dalej ; naprawde bardzo pomocne są takie fora...
Stary 2009-03-22, 19:13   #792
olunia969
Raczkowanie

wyobrazcie sobie to bylam dzis u lekarza domowego z powodu choroby, przed przepisaniem leku oznajmiam wyraznie ze zażywam tabletki anty. zapisal mi cala recepte lekow.. i bylam zadowola ze znalazl cos dla mnie co nie wplywa na skutecznosc tabsow, a tu dupa jako niedowiarek sprawdzam w necie i dowiaduje sie strasznej prawdy ze Augmentin (antybiotyk) ktory mi zapisala obniza skutecznosc ;/ pozostale leki sa ok, tylko o ACC nic nie znalazlam ale wydaje mi sie ze nie wplywa, czy wiedzie cos na ten temat..?
olunia969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 20:19   #793
zwyczajna121
Raczkowanie

hej dziewczyny ja mam takie pytanie poniewaz w zwiazku z tym iz miałąm problemy z zaparciami postanowiłam wczoraj wziasc tabletki na przeczyszczenie :/ co niestety dało skutek tego ze pół dnia w ubikacji spedziłam... moje pytanie dotyczy tego poniewaz wziołam tabletke a potem odrazu mnie przeczysciło :/ wiem ze nie jestem juz tak zabezpieczona ale jak uwazacie czy powinam zastosowac dodatkowe zabezpieczenie przez te 7 dnii czy wziasc jeszcze jedna tabletke odrazu mówie ze biore Yaz o 10 rano ?? co o tym sadzicie ??
zwyczajna121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 22:04   #794
salamanca
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anka83krk Pokaż wiadomość
Lekarz sam nie potrafił określić po co są te 4 tabletki, po prostu są.

vero

poszukaj czegoś w rodzaju apteki ziko, przynajmniej tak się u nas nazywa tam są dużo tańsze leki, a jeśli chodzi o micro są to tabl starej receptury, przez bardzo obciążają organizm, jeśli chcesz zmienić na coś nowszego a tańszego spróbuj novynette, chociaż mnie po nim ciśnienie oszalało, ale każda kobieta reaguje inaczej
A mi lekarz powiedział, że kobiety po prostu mają problem z liczeniem do 7
salamanca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 22:14   #795
T42
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zwyczajna121 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja mam takie pytanie poniewaz w zwiazku z tym iz miałąm problemy z zaparciami postanowiłam wczoraj wziasc tabletki na przeczyszczenie :/ co niestety dało skutek tego ze pół dnia w ubikacji spedziłam... moje pytanie dotyczy tego poniewaz wziołam tabletke a potem odrazu mnie przeczysciło :/ wiem ze nie jestem juz tak zabezpieczona ale jak uwazacie czy powinam zastosowac dodatkowe zabezpieczenie przez te 7 dnii czy wziasc jeszcze jedna tabletke odrazu mówie ze biore Yaz o 10 rano ?? co o tym sadzicie ??
Tabletki na przeczyszczenie przypadkiem nie działają na początek układu pokarmowego, tylko na koniec? (jelita przeciez opróżniasz, nie żołądek).
T42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-22, 22:51   #796
Mia 23
Raczkowanie

hej dziewczyny!
jestem TU od niedawna.. co proponujecie zamiast diane35? gdy celem jest rozprawienie sie z tradzikiem???
bralam diane wlasnie z tego powodu - straszny tradzik..( masakra wreczprzetluszczajaca sie skora, przetluszczajace sie wlosy... i tradzik ladnie mi zszedl, ale mam przerwe(od ok 3miesiecy juz nie biore) i nie chce aby wrocil.... i juz nie chce sie truc tabletkami ktorych glownym zadaniem jest w sumie antykoncepcja...
poradzcie cos
nie chce narazie wracac do diane (naczytalam sie o nich tutaj wielu nieciekawych opini o ich skutkach ubocznych idt.) chociaz zdaje sobie sprawe ze to zalezy indywidualnie od osoby...od organizmu. nie interesuja mnie tez tabletki hormonalne nowszej generacji, tylko cos typowego na tradzik(konkretnie cysty pod skora.. ) boje sie ze po odstawieniu diane za jakis czas wroca i znow bede miala taka okropna twarz..(
prosze o porade)
pozdrawiam wszystkie wizazki
Mia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 06:37   #797
misia890
Przyczajenie

dzięki za odpowiedź. dziś wezmę 6 tabletkę. kurcze bardzo boli mnie kręgosłup, piersi też już czuje. W nocy miałam wrażenie, że wszystko mnie "swędzi" a teraz jest już ok. Martwi mnie ból kręgosłupa, ale może i to się ustabilizuje po jakimś czasie przyjmowania leku. Hmmm trochę panikuje, ponieważ pierwszy raz mam do czynienia z hormonami.
Dziewczyny Was też boli kręgosłup ?

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Witam. Ja poprosiłam moją ginekolog o hormony po to aby pomogły mi z cerą, ponieważ też mam z nią problem. Od czasów gimnazjum (teraz mam 20lat) męczę się z trądzikiem. Brałam najdroższe maści lub najtańsze kremy, toniki z górnej półki i z tej niższej. Nie pomagało nic ;| Raz wybrałam się do kosmetyczki na czyszczenie twarzy - trochę pomogło, ale po jakimś czasie mój problem się nasilił. Więc pomyślałam, że jedynym ratunkiem są hormony i dlatego teraz je przyjmuje m.in. na problemy z cerą i wypryskami (szczególnie przed okresem no do tego dochodzi ZNP i zmienne nastroje). Jestem ciekawa czy te tabletki pomogą mi unormować zmiany zachodzące w moim organizmie.
Nie wiem Mia 23 co bierzesz na cerę, ale cokolwiek byś nie używała Tobie i wszystkim dziewczynom polecam AFRODYTĘ (bądź ADONIS -to samo ale inna nazwa, chyba już zmieniona na stałe) z apteki za 6 / 7 zł ...
Skoro jesteśmy przy problemie ze skórą to może mogę poprosić o wypowiedzi na temat "stanu" Waszej cery podczas używania YAZu.
misia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 07:40   #798
anka83krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia890 Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedź. dziś wezmę 6 tabletkę. kurcze bardzo boli mnie kręgosłup, piersi też już czuje. W nocy miałam wrażenie, że wszystko mnie "swędzi" a teraz jest już ok. Martwi mnie ból kręgosłupa, ale może i to się ustabilizuje po jakimś czasie przyjmowania leku. Hmmm trochę panikuje, ponieważ pierwszy raz mam do czynienia z hormonami.
Dziewczyny Was też boli kręgosłup ?

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Witam. Ja poprosiłam moją ginekolog o hormony po to aby pomogły mi z cerą, ponieważ też mam z nią problem. Od czasów gimnazjum (teraz mam 20lat) męczę się z trądzikiem. Brałam najdroższe maści lub najtańsze kremy, toniki z górnej półki i z tej niższej. Nie pomagało nic ;| Raz wybrałam się do kosmetyczki na czyszczenie twarzy - trochę pomogło, ale po jakimś czasie mój problem się nasilił. Więc pomyślałam, że jedynym ratunkiem są hormony i dlatego teraz je przyjmuje m.in. na problemy z cerą i wypryskami (szczególnie przed okresem no do tego dochodzi ZNP i zmienne nastroje). Jestem ciekawa czy te tabletki pomogą mi unormować zmiany zachodzące w moim organizmie.
Nie wiem Mia 23 co bierzesz na cerę, ale cokolwiek byś nie używała Tobie i wszystkim dziewczynom polecam AFRODYTĘ (bądź ADONIS -to samo ale inna nazwa, chyba już zmieniona na stałe) z apteki za 6 / 7 zł ...
Skoro jesteśmy przy problemie ze skórą to może mogę poprosić o wypowiedzi na temat "stanu" Waszej cery podczas używania YAZu.

Teraz mnie zaskoczyłaś...
Z problemami z cerą idzie się do dermatologa a nie do ginekologa!! Nie wiem jakiego masz lekarza ale ja bym go zmieniła. Po co się "trujesz" hormonami jeżeli antykoncepcja nie jest tu priorytetem? Dziewczyny, zastanówcie się zanim podejmiecie decyzję o przyjmowaniu hormonów bo one są od zabezpieczania przed ciążą a nie jako "środek lecznicy" na problematyczną cerę...
Polecam wizytę u dermatologa, on na pewno pomoże. Na cerę trądzikową są różne robione maści, które na prawdę pomagają i co najważniejsze nie ingerują w organizm kobiety...
anka83krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 08:18   #799
denima123
Raczkowanie

no ja juz jestem przy drugim opakowaniu 12 tabletka to byly moje pierwsze tabletki anty wiec sie troche obawialam zupełnie nie mialam czego żadnych skutków ubocznych nie miałam, przez polowe tylko pierwszego listka miałam plamienia teraz już nie wystepują okres wystąpił u mnie przy drugiej nieaktywnej tabletce i trwał do drugiej aktwynej drugiego listka piersi mnie troche pobolewają ale tylko tyci tyci z czego się bardzo ciesze bo moje wysuszki mogłby się jescze trochę rozwinąć ;P naprawdę dobre tabletki
TAK dla wyzwania jakiekolwiek by nie było
TAKA JESTEM
denima123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-23, 08:57   #800
zwyczajna121
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez T42 Pokaż wiadomość
Tabletki na przeczyszczenie przypadkiem nie działają na początek układu pokarmowego, tylko na koniec? (jelita przeciez opróżniasz, nie żołądek).
o tez fakt nie pomyslałam o tym ale na wszelki wypadek wziełam jeszcze jedna dodatkowo tabletke tak jak pisało w ulotce mam nadzieje ze mi nie zaszkodzi
Stary 2009-03-23, 11:23   #801
olunia969
Raczkowanie

moze mi ktos pomoc ?
otóż mam problem bylam dzisiaj zmienic antybiotyk i lekarz zapisal mi Zinnat i w internecie pisze ze nie wplywaja a na ulotce ze wplywaja... problem polega na tym ze w sobote mialam stosunek bez zabezpieczenia, a plemniki a pochwie przezywaja 72h.. wiec kiedy moge bezpiecznie przyjac antybiotyk i nie zajsc w ciaze ..
sklad tabletki to500mg cefuroksymu w postaci aksetylu,
rdzen tab celuloza mikrokrystaliczna, kroskarmeloza sodowa, laurylosiarczan sodu, uwodorniony olej roslinny, koloidalny dwutlenek krzemu,
sklad otoczki: hypromeloza, glikol propylenowy, parahydroksybenzoesan metylu, parahydroksybenzoesan propylu, opaspray bialy M-1-7120 J

Edytowane przez olunia969
Czas edycji: 2009-03-23 o 11:38
olunia969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 12:31   #802
denima123
Raczkowanie

ja tez mam pytanko wczesniej napisałam że wszytsko jest ok po tych tabletkach ale jedno mnie martwi spadło moje podniecenie czy to możliwe że to przez hormony? myślalam że po hormonach bede miala jescze wiecej ochoty a tutaj buu czy można to jakoś zmienić i czy to wina tabletek?
TAKA JESTEM
Stary 2009-03-23, 14:00   #803
malutka172
Przyczajenie

po przeczytaniu tego forum dochodze do wniosku że niektórzy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem. po pierwsze każda tabletka (z 24 czynnych) ma inny skład hormonalny, który jest uzależnony do dnia cyklu dlatego też są one ponumerowane i w przypadku gdy np. tabletka nr 5 spadnie nam na ziemie to musimy wziąc z tzw blistra zapasowego a nie następną w kolejności.
a co do tego że nie czujesz sie tak podniecona przeczytaj skutki uboczne. masz tam między innymi że może spaść twoja ochota lub możesz mieć brak orgazmów.

Edytowane przez malutka172
Czas edycji: 2009-03-23 o 14:01
malutka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 14:12   #804
electric blue
Zadomowienie

Dostałam Yaz za 33,9 Teraz tylko poczekać na okres i zacząć brać, mam nadzieje, że organizm je zaakceptuje bez większych problemów
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 14:24   #805
denima123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malutka172 Pokaż wiadomość
po przeczytaniu tego forum dochodze do wniosku że niektórzy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem. po pierwsze każda tabletka (z 24 czynnych) ma inny skład hormonalny, który jest uzależnony do dnia cyklu dlatego też są one ponumerowane i w przypadku gdy np. tabletka nr 5 spadnie nam na ziemie to musimy wziąc z tzw blistra zapasowego a nie następną w kolejności.
a co do tego że nie czujesz sie tak podniecona przeczytaj skutki uboczne. masz tam między innymi że może spaść twoja ochota lub możesz mieć brak orgazmów.
No wiem czytałam ale czy można temu jakoś zapobiec czy ktoś już tak miał i czy to mineło jak tak to kiedy mniejwiecej?
Sorka poprosrtu xle sformuowałam pierwsze pytanie pozatym to moje pierwsze zetkniecie z hormonami a forum jest chyba poto żeby się dowiadywać ;]
TAKA JESTEM

Edytowane przez denima123
Czas edycji: 2009-03-23 o 14:26
Stary 2009-03-23, 14:26   #806
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malutka172 Pokaż wiadomość
Niestety nie masz racji. Każda tabletka czynna (24 tabletki różowe) zawiera 0.02 mg etynoloestradiolu oraz 3 mg drospirenonu. Jedynie składem różnią się tabletki białe placebo, które nie zawierają substancji czynnych. Stąd jest informacja w ulotce, że należy zażywać je w kolejności, bo różnią się składem ( ale tylko różowe-białe) . Poza tym trzeba zażywac po koleji gdyż wtedy trudniej się pomylic jak widac dni tygodnia.
Lepiej najpierw przeczytac ulotkę (ze zrozumieniem), później innych pouczac.
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 14:31   #807
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
Niestety nie masz racji. Każda tabletka czynna (24 tabletki różowe) zawiera 0.02 mg etynoloestradiolu oraz 3 mg drospirenonu. Jedynie składem różnią się tabletki białe placebo, które nie zawierają substancji czynnych. Stąd jest informacja w ulotce, że należy zażywać je w kolejności, bo różnią się składem ( ale tylko różowe-białe) . Poza tym trzeba zażywac po koleji gdyż wtedy trudniej się pomylic jak widac dni tygodnia.
Lepiej najpierw przeczytac ulotkę (ze zrozumieniem), później innych pouczac.
100% zgadzam sie z MissMiss składem roznia sie tylko rozowe i białe ,a nie ze kazda rozowa ma inny skład

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
Dostałam Yaz za 33,9 Teraz tylko poczekać na okres i zacząć brać, mam nadzieje, że organizm je zaakceptuje bez większych problemów
ktora siec aptek ma w tak niskiej cenie??
Stary 2009-03-23, 14:31   #808
nicole1110
Przyczajenie

"Na to żeby się zaopatrzyć w tabletki miałaś 28 dni... a nawet jeśli coś ci wypadło to istnieje coś takiego jak apteka dyżurna.... nie uwierzę że mieszkasz w miejscu gdzie takowej nie ma, a nawet jeśli to zawsze można jechać do większej miejscowości....

Ja pewnie stosowałabym dodatkowe zabezpieczenie przez całe opakowanie i pilnowała w przyszłym mies wykupić wcześniej receptę..."

Tzn. mieszkam koło Elbląga a tutaj nie ma w aptekach tego leku i trzeba zamawiać ... a zamówiłam ale autobusem się tłukłam itd i nie zdarzylam ..... dziękuję za wypowiedzi ... szczerze mówiąc to nie zamierzam w najbliższym czasie się kochać a jak już to z zabezpieczeniem..tylko chciałam wiedzieć czy coś tam mi się nie pomiesza w organiźmie tzn jakieś plamienia znowu czy coś. Bo to są moje pierwsze tableki no i jeszcze nie współżyłam
nicole1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 14:44   #809
zwyczajna121
Raczkowanie

mnie tez sie wydaje ze nie ma róznicy jak tabletke biore w nagłych wypadkach jak biegunka czy wymioty... ja osobiscie nie zakupywałam drugiego opakowania wiec mogłam wziasc ta dodatkowa tablete tylko z tego blistra z którego biore.... i wziełam ostatnia przed białymi zeby mi sie nic nie pomyliło.... te dnii tygodnia jak dla mnie sa tylko po to zeby kobieta nie zapomniała wziasc tabletki a jezeli zapomni to przynajmiej wie z którego dnia i z którego rzedu
Stary 2009-03-23, 14:45   #810
electric blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiaso Pokaż wiadomość

ktora siec aptek ma w tak niskiej cenie??
gemini hutter, w mojej są zawsze kolejki aż po drzwi, ale za to leki mają taniej niż inne apteki

Edytowane przez electric blue
Czas edycji: 2009-03-23 o 14:47
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości