![]() |
#781 |
Zadomowienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
popieram moją przedmówczynie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Rozeznanie
|
Dokładnie. Na pewno nie będzie zabezpieczenia od początku tego opakowania. Jeśli już tak musisz zrobić, to konieczne jest dodatkowe zabezpieczenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na to żeby się zaopatrzyć w tabletki miałaś 28 dni... a nawet jeśli coś ci wypadło to istnieje coś takiego jak apteka dyżurna.... nie uwierzę że mieszkasz w miejscu gdzie takowej nie ma, a nawet jeśli to zawsze można jechać do większej miejscowości.... Ja pewnie stosowałabym dodatkowe zabezpieczenie przez całe opakowanie i pilnowała w przyszłym mies wykupić wcześniej receptę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Wtajemniczenie
|
Ja się zaczynam pomału denerwować. Mdłości mi przeszły, ale za to dostałam mocnego plamienia, czasami czuję, jakby ze mnie leciał okres. :|
10 zaczęłam brać YAZ, 16. dostałam tego plamienia ( chyba już tu pisałam o tym ), cały czas ono trwa, potem czeka mnie krwawienie z odstawienia... Czy ja się nie wykrwawię? |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Raczkowanie
|
Wczoraj brałam 23 tabletke i dostałam okres :/ Fakt ze miesiąc temu tez mi sie przesunął (5 dni wcześniej), ale ze względu na dietę na która przeszlam. nie wiem czy mam się martwić ze te 2 dni wcześniej przyszedł? co o tym myślicie?
z góry dziękuje za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
sama nie wiem co mam teraz zrobić. Niby faktycznie organizm przyzwyczaja sie do trzech opakować do tabletek i jakbym sie uparła moge przecierpieć jeszcze jedno opakowanie, ale te krostki mnie nieziemsko drażnią;/ czy ten Marvelon dużo się rózni składem od Yaz? ale syf;/ sama juz nic nie wiem.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Raczkowanie
|
wyobrazcie sobie to bylam dzis u lekarza domowego z powodu choroby, przed przepisaniem leku oznajmiam wyraznie ze zażywam tabletki anty. zapisal mi cala recepte lekow.. i bylam zadowola ze znalazl cos dla mnie co nie wplywa na skutecznosc tabsow, a tu dupa jako niedowiarek sprawdzam w necie i dowiaduje sie strasznej prawdy ze Augmentin (antybiotyk) ktory mi zapisala obniza skutecznosc ;/ pozostale leki sa ok, tylko o ACC nic nie znalazlam ale wydaje mi sie ze nie wplywa, czy wiedzie cos na ten temat..?
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
![]() jestem TU od niedawna.. ![]() bralam diane wlasnie z tego powodu - straszny tradzik.. ![]() ![]() ![]() poradzcie cos ![]() nie chce narazie wracac do diane (naczytalam sie o nich tutaj wielu nieciekawych opini ![]() ![]() ![]() ![]() prosze o porade ![]() pozdrawiam wszystkie wizazki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Przyczajenie
|
dzięki za odpowiedź. dziś wezmę 6 tabletkę. kurcze bardzo boli mnie kręgosłup, piersi też już czuje. W nocy miałam wrażenie, że wszystko mnie "swędzi" a teraz jest już ok. Martwi mnie ból kręgosłupa, ale może i to się ustabilizuje po jakimś czasie przyjmowania leku. Hmmm trochę panikuje, ponieważ pierwszy raz mam do czynienia z hormonami.
Dziewczyny Was też boli kręgosłup ? ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Witam. Ja poprosiłam moją ginekolog o hormony po to aby pomogły mi z cerą, ponieważ też mam z nią problem. Od czasów gimnazjum (teraz mam 20lat) męczę się z trądzikiem. Brałam najdroższe maści lub najtańsze kremy, toniki z górnej półki i z tej niższej. Nie pomagało nic ;| Raz wybrałam się do kosmetyczki na czyszczenie twarzy - trochę pomogło, ale po jakimś czasie mój problem się nasilił. Więc pomyślałam, że jedynym ratunkiem są hormony i dlatego teraz je przyjmuje m.in. na problemy z cerą i wypryskami (szczególnie przed okresem no do tego dochodzi ZNP i zmienne nastroje). Jestem ciekawa czy te tabletki pomogą mi unormować zmiany zachodzące w moim organizmie. Nie wiem Mia 23 co bierzesz na cerę, ale cokolwiek byś nie używała Tobie i wszystkim dziewczynom polecam AFRODYTĘ (bądź ADONIS -to samo ale inna nazwa, chyba już zmieniona na stałe) z apteki za 6 / 7 zł ... Skoro jesteśmy przy problemie ze skórą to może mogę poprosić o wypowiedzi na temat "stanu" Waszej cery podczas używania YAZu. |
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz mnie zaskoczyłaś... Z problemami z cerą idzie się do dermatologa a nie do ginekologa!! Nie wiem jakiego masz lekarza ale ja bym go zmieniła. Po co się "trujesz" hormonami jeżeli antykoncepcja nie jest tu priorytetem? Dziewczyny, zastanówcie się zanim podejmiecie decyzję o przyjmowaniu hormonów bo one są od zabezpieczania przed ciążą a nie jako "środek lecznicy" na problematyczną cerę... Polecam wizytę u dermatologa, on na pewno pomoże. Na cerę trądzikową są różne robione maści, które na prawdę pomagają i co najważniejsze nie ingerują w organizm kobiety... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
no ja juz jestem przy drugim opakowaniu 12 tabletka to byly moje pierwsze tabletki anty wiec sie troche obawialam zupełnie nie mialam czego żadnych skutków ubocznych nie miałam, przez polowe tylko pierwszego listka miałam plamienia teraz już nie wystepują okres wystąpił u mnie przy drugiej nieaktywnej tabletce i trwał do drugiej aktwynej drugiego listka piersi mnie troche pobolewają ale tylko tyci tyci z czego się bardzo ciesze bo moje wysuszki mogłby się jescze trochę rozwinąć ;P naprawdę dobre tabletki
![]()
#800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Raczkowanie
|
moze mi ktos pomoc ?
otóż mam problem bylam dzisiaj zmienic antybiotyk i lekarz zapisal mi Zinnat i w internecie pisze ze nie wplywaja a na ulotce ze wplywaja... problem polega na tym ze w sobote mialam stosunek bez zabezpieczenia, a plemniki a pochwie przezywaja 72h.. wiec kiedy moge bezpiecznie przyjac antybiotyk i nie zajsc w ciaze .. sklad tabletki to500mg cefuroksymu w postaci aksetylu, rdzen tab celuloza mikrokrystaliczna, kroskarmeloza sodowa, laurylosiarczan sodu, uwodorniony olej roslinny, koloidalny dwutlenek krzemu, sklad otoczki: hypromeloza, glikol propylenowy, parahydroksybenzoesan metylu, parahydroksybenzoesan propylu, opaspray bialy M-1-7120 J Edytowane przez olunia969 Czas edycji: 2009-03-23 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Raczkowanie
|
ja tez mam pytanko wczesniej napisałam że wszytsko jest ok po tych tabletkach ale jedno mnie martwi spadło moje podniecenie czy to możliwe że to przez hormony? myślalam że po hormonach bede miala jescze wiecej ochoty a tutaj buu czy można to jakoś zmienić i czy to wina tabletek?
#803 |
Przyczajenie
|
po przeczytaniu tego forum dochodze do wniosku że niektórzy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem. po pierwsze każda tabletka (z 24 czynnych) ma inny skład hormonalny, który jest uzależnony do dnia cyklu dlatego też są one ponumerowane i w przypadku gdy np. tabletka nr 5 spadnie nam na ziemie to musimy wziąc z tzw blistra zapasowego a nie następną w kolejności.
a co do tego że nie czujesz sie tak podniecona przeczytaj skutki uboczne. masz tam między innymi że może spaść twoja ochota lub możesz mieć brak orgazmów. Edytowane przez malutka172 Czas edycji: 2009-03-23 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
Dostałam Yaz za 33,9
![]() ![]()
![]() |
#805 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sorka poprosrtu xle sformuowałam pierwsze pytanie pozatym to moje pierwsze zetkniecie z hormonami a forum jest chyba poto żeby się dowiadywać ;]
TAK dla rzeczy które mają dla ciebie sens TAK dla nieprzejmowania się drobnostkami TAK dla robienia czegoś po mistrzowsku, TAK dla wyzwania jakiekolwiek by nie było TAKA JESTEM Edytowane przez denima123 Czas edycji: 2009-03-23 o 14:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Lepiej najpierw przeczytac ulotkę (ze zrozumieniem), później innych pouczac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- ktora siec aptek ma w tak niskiej cenie??
![]() |
#808 |
Przyczajenie
|
"Na to żeby się zaopatrzyć w tabletki miałaś 28 dni... a nawet jeśli coś ci wypadło to istnieje coś takiego jak apteka dyżurna.... nie uwierzę że mieszkasz w miejscu gdzie takowej nie ma, a nawet jeśli to zawsze można jechać do większej miejscowości....
Ja pewnie stosowałabym dodatkowe zabezpieczenie przez całe opakowanie i pilnowała w przyszłym mies wykupić wcześniej receptę..." Tzn. mieszkam koło Elbląga a tutaj nie ma w aptekach tego leku i trzeba zamawiać ... a zamówiłam ale autobusem się tłukłam itd i nie zdarzylam .. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Raczkowanie
|
mnie tez sie wydaje ze nie ma róznicy jak tabletke biore w nagłych wypadkach jak biegunka czy wymioty... ja osobiscie nie zakupywałam drugiego opakowania wiec mogłam wziasc ta dodatkowa tablete tylko z tego blistra z którego biore.... i wziełam ostatnia przed białymi zeby mi sie nic nie pomyliło.... te dnii tygodnia jak dla mnie sa tylko po to zeby kobieta nie zapomniała wziasc tabletki a jezeli zapomni to przynajmiej wie z którego dnia i z którego rzedu
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
gemini hutter, w mojej są zawsze kolejki aż po drzwi, ale za to leki mają taniej niż inne apteki
Edytowane przez electric blue Czas edycji: 2009-03-23 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.