![]() |
#781 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
tylko zeby te jajka nie pojawiły się ZAMIAST czegoś tylko DODAJ do czegoś.
![]() |
#782 |
Rozeznanie
|
Jeśli na śniadanie dokończę serek wiejski z kolacji i będę chciała zjeść kromkę chlebka razowego to z czym będę mogła żeby nie pomieszać tłuszczów z węglowodanami, wogule to możliwe
![]()
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Raczkowanie
|
moje U (koszmarne) :
sniadanie : musli z ok 1,5 szklanki mleka 2 % obiad : ok 150 gr makaronu razowego plus ryba mintaj uduszona w sosie szpiankowo-serowym, duzo salatki z tartego, gotowanego buraka kolacja : 3 kromki chrupkiego, na kazdym : salata, zolty ser plus caly wiesniak pozniej : sporo wytrawnego wina, ok butelki. |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Raczkowanie
|
dziewczeta, ratujcie!
Od dluzszego czasu zmagam sie z kompulsami i nie moge dac sobie rady... To moje dzisiejsze U: Sniadanie- cztery kromki chleba pelnoziarnistego z wedlina i serem zoltym + rzodkiewka, pomidor i salata 2 sniadanie- 3 lyzki pl.owsianych z garscia mieszanki studenckiej (bez rodzynek) i startym jablkiem Obiad- Duuuuzo markaronu razowego z miesem mielonym (tez duzo) i sosem pomidorowym Podwieczorek- nie mialam na nic ochoty z racji tego ze najadlam sie na obiad (myslicie ze pomimo tego ze nie mialam apetytu to powinnam cos zjesc?) [1,5h zasuwania na rowerku stacjonarnym] Kolacja- 100g twarogu chudego smazonego z plastrem szynki i 3 rozyczkami brokula (po zjedzeniu czulam glod i zjadlam dodatkowo UWAGA: pol pasztecika, ok.100g serka wiejskiego, garsc otrebow granulowanych, duzego nalesnika, garsc mieszanki studenckiej i 2 ogorki konserwowe ![]() ![]() ![]() sluchajcie ja sobie nie moge dac z tym rady.. A bardzo czesto zdaza mi sie objadac na noc, nawet pomimo tego ze cos zjem na podwieczorek. A jak nie na noc to wpycham duzo na podwieczorek (nie wiem, moze malo na obiad jem?) Juz czasem to wole nic na kolacje nie jesc, wiedzac co mnie czeka ![]()
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Rozeznanie
|
miałam odpowiedzieć to samo co funky ..... to z wodą podchodzi pod ED, poza tym nie ma tu nawet 1000 kcal. następnie obiad- owoce, co to ma byc? nie jest to redukcja, jest to głodówka
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-02-12 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Raczkowanie
|
wczorajsze Peeee:
Iśn: 2 duże kromki chleba żytniego z orzechami: jedna z masłem orzechowym i bananem, druga z tłustym twarogiem i powidłami śliwkowymi; kakao na mleku 3,2%, kanapka mleczna kinder pingui kokosowa, reszta banana IIśn: 1. bułka kanapkowa 150g z masełkiem, almette śmietankowym, sałatą, szynką, żółtym serem i papryką konserwową; nestea lemon 2. drożdżówka z budyniem i owocami, batonik kokosowy w polewie czekoladowej, danmleko ![]() o: zabielana zupa kalafiorowa z mięskiem, warzywami i groszkami maślanymi; potrawka z kurczaka w sosie śmietanowym z furą makaronu, sałatka z pora, jabłka, majonezu i śmietany; szklanka kompotu z wiśni d: 200g babki piaskowo-budyniowej posmarowanej grubą warstwą nutelli; paczka lila stars maxi, 3 paski czekolady nugatowej ![]() p: grahamka 100g z masełkiem, pasztetem, ogórkiem konserwowym i keczupem; micha sałatki (tuńczyk, ryż, cebula, jajka, kukurydza, papryka, ogórki konserwowe, keczup, majonez); herbata z cytryną i cukrem k: 2 zapiekane tosty z masłem, żółtym serem, szynką, czosnkiem i oliwkami + fura keczupu; odsmażane na maśle ziemniaczki z koperkiem, duży kubek kefiru danio biszkoptowy(daawno nie jadłam) z wkurosznymi biszkoptami, rodzynkami, suszonymi morelami i garścią orzechów w karmelu; kubuś malinowy i jaaak?
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na P powinny mieć osobny wątek, żeby nie kusić nas biedaczek na redukcji
![]() Moja wczorajsza Rrrrr śniadanie: 3 łyżki kuskusu, wieśniak, tarte jabłko ------> skończyły mi się płatki owsiane i szukałam substytutu, nienajgorsza wyszła ta kuskusianka ![]() II śniadanie: batonik zbożowy, cola light ------> wiem, że cienko, ale byłam na mieście i nie było szans na nic innego Obiad: tofu (ok. 150 g) z 0,5 paczki "Warzyw na patelnię" Podwieczorek: wieśniak lekki, garść orzechów nerkowca Kolacja: sałatka z tuńczykiem (puszka tuńczyka wsw, pomidor, papryka, kapusta pekińska, 3 oliwki).
#791 |
Zakorzenienie
|
Moje R
1. Owsianka gotowana na wodzie z 4 łyżek płatków i 2 łyżek otrębów (miks żytnich i owsianych), pół szklanki mleka 1,5%, kostka gorzkiej czekolady. 2. Serek twarogowy 175g i jabłko. 3. Filet z pangi przygotowany bez tłuszczu, 100g ryżu brązowego, surówka z pekińskiej kapusty (z wkrojonym jajkiem) i druga z kapusty białej. 4. Surówka z białej kapusty, serek homogenizowany, parę oliwek, 0,5 garści orzechów. 5. Twaróg około 180g Między 4 i 5 była godzina treningu ze sztangą i godzina tlenowo na rowerze.
#792 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#793 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Wtajemniczenie
|
Moje wczorajsze U
I - 2 kromki, wasy z almettem czosnkowym i pomidorem, banan, herbata z cytryna i cukrem II kinder country, jabłko, kubus III makaron sojowy z warzywami i krewetkami ( u chinczyka) IV salatka z tunczyka, kukurydzy i majonezu pol czekolady z rodzynkami i orzechami baardzo prosze o ocene ![]()
![]() i nie będę już farbować włosów ![]() Edytowane przez irie18* Czas edycji: 2009-02-12 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
I śniadanie: trzy kromki razowca: jedna z masłem i powidłami, druga z twarogiem, trzecia z masłem i szynką (aha, ostatnio nie pisałam o maśle, bo zapominałam :P ale zawsze go używam, bo kanapka bez masła to jakaś abstrakcja dla mnie), kilka łyżek serka wiejskiego, jeden duży banan, kubek herbaty zielonej
II śniadanie: kilka gofrów (chyba 3) z cukrem pudrem, czekoladą i wisienkami (w szkole, na lekcji niemieckiego ![]() obiad: duuuża micha spaghetti i kilka pierogów z kapustą i grzybami, po zielona herbata podwieczorek: kilka sporych garści słonecznika łuskanego, mleko z bananem (taki jakby koktajl), twarożek ze śmietaną, bananami i rodzynkami (musiałam po treningu!), 2 kiwi z cukrem kolacja: jajecznica chyba z 2 jajek, 2 kromki grahama, jeden duży pomidorek, herbata biała przed snem: twarożek albo tuńczyk- jeszcze nie wiem i co, lepiej? ![]() chciałam dzisiaj jeszcze orzechy kupić, ale strasznie drogie były i zrezygnowałam ![]()
![]() |
#798 |
Wtajemniczenie
|
R: (moje 2 ost. nie zostały ocenione
![]() 1. 40g razowca, tekturka, 20g makreli, 20g szynki chudej, grejpfrut 260g, kawa z mlekiem 2% 50 ml 2. serek wiejski zwykły 3. makaron razowy 45g, 10 g migdałów, galaretka drobiowa 150g, marchewka z groszkiem bez dodatków, kawa z mlekiem jw. jabłko (jakieś 1,5 h) po obiedzie, bo się strasznie głodna zrobiłam trening 1,5h Taekwon-do 4. planuję warzywka z łyżką oleju i 2 jajka/ ze 150g twarogu + kromka chleba/tekturki ze 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, pół szklanki mleka 2%, 1 potarte jabłko, łyżeczka miodu, pół łyżeczki cynamonu) II śniadanie: kromka razowca z łyżeczką masła i wędzoną makrelą Obiad: jajecznica (2 jajka, maleńka cebulka, mały pomidor, pasek papryki, pół łyżeczki oregano - smażone na teflonie bez tłuszczu), mała kromka razowca Podwieczorek: 60 g chudego twarożka z łyżeczką niskosłodzonego dżemu porzeczkowego Kolacja: (będzie) puszka tuńczyka w sosie własnym
![]() |
#801 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dorzuce jakieś węgle do obiadu ![]() Gdzieś tu wyczytałam, że lepiej nie łączyć białka z węglowodanami więc tego się chce trzymać. A co do sera to żadko jadam, ponieważ u mnie nie ma chyba takich serków właśnie jak wy jadacie na diecie ![]() Ps. Merci za pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Rozeznanie
|
Rrrrrrr (koszmar już od paru dni)
![]() ![]() ![]() ![]() Śniadanie: pół serka wiejskiego z cynamonem(reszta z kolacji ![]() W szkole: jogurt, wafel ryżowy(wiem że nie powinnam tego jeść ale ja na prawdę nie mam wyboru, u mnie nie przyjeło się chodzenie z łyżeczką, więc jogurt naturalny odpada ![]() Obiad: skrzydełko i udko kurczaka gotowane+sałatka(pekińska , pomidor,ogórek, papryka, jogurt naturalny) Podczas nauki: KOSZMAR, ja muszę jeść jak się uczę i to musi być coś chrupkiego lub słodkiego ![]() ![]() ![]() Kolacja: troszeczkę jogurtu naturalnego, po tych cukierkach czuję się okropnie(ale nie mogę przestać myśleć że były pyszne i to jest najgorsze ![]()
#803 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli dieta odchudzająca nie jest dla Ciebie przyjemnością, to radzę sobie odpuścić na wstępie... bo możesz mieć ładne jo-jo po niej, jak się rzucisz na "wszystko co zakazane". Popodglądaj jadłospisy innych dziewczyn na R i przekonaj się, że można dietkowo, zdrowo i smacznie jeść- i dopiero wtedy zacznij się odchudzać. Nastawienie to 50% sukcesu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Rozeznanie
|
Tylko że ogólnie jem tak jak trzeba tylko te cukierki gdyby nie było ich w domu to bym ich nie jadła
![]() ![]() A pozostałe posiłki mogą być?
#806 |
Przyczajenie
|
Iza, nie wege
![]() Male opory, ale walcze. U/P 1Ś: Kroma razowca, z połową serka homo, dorszem wędzonym, koperkiem, oliwkami zieolnymi i troche ogórka zielonego, herbata zielona 2Ś: jogobella z musli truskawkowa i 5 śliwek suszonych, kawa z mlekiem Przekąska: batonik musli orzechowy O: Wątróbki drobiowej kawałek, surówka z dwoch jablek i marchewki P:Kawa z mlekiem, batonik musli, dwa pierniki w czekoladzie K: druga polowa serka homo wymieszane z jogurtem naturalnym i dwoma lyzeczkami miodu (ostatnio sie uzaleznilam od tego polaczenia) A teraz jeszcze jeden piernik wpadl ![]() Zaczynam byc dumna z moich jadlospisow ![]() I mam nadzieje, ze jutro wyrzutow nie bedzie ...
Opuszczając moją głowę, nie trzaskaj drzwiami. http://www.rysuj.pl/index.php?option...1287&Itemid=85 Edytowane przez stesy Czas edycji: 2009-02-12 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Rozeznanie
|
Wiem, wiem
![]() Od jutra już nie bee pić tych jogurtów w szkolę z wafli też zrezygnuję, pokroję sobie na małe kawałki marchewkę, wezmę jabłko, i może jakąś kanapeczkę z razowcem akurat jutro obiad będę później obiad miała,ale mam nadzieję że to wystarczy aby zaspokoić głód ![]()
#809 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
mozesz sobie obiad gotowac do platikowych pojemnikow i spozywac je o okreslonej godzinie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.