![]() |
#781 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Joppa Minerals
Najpierw muszę zużyć to co mam
![]() Ale zapisuję sobie Waszą propozycję ;D
![]() |
#782 |
Raczkowanie
|
W tamtym tygodniu zamówiłam próbki minerałów Joopa. Status mojej przesyłki na ich stronie ciągle jest "awaiting fulfilment" Czy to normalne? Czy w ogóle powiadamiają o wysłaniu paczki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale najprawdopodobniej jest już wysłane - ja potwierdzenie dostałam na dzień czy dwa przed tym, jak dotarła do mnie paczka (wysłana następnego dnia po złożeniu zamówienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy ktoraś z was testowała polski sklep z minerałami joppa? Dowiedziałam się o nim z YT przeglądłam oferte i jestem zainteresowana i to bardzo a opini na KWC nie ma jednak zbyt wiele, póki co testowałam EDM i jestemw trakcie testów Pixie Cosmetics. No i Pixie mi lepiej pasują jak EDM ale tam nie ma póki co u Pani Sylwii korektorów albo róży a tutaj na Joppa są,w dodatku przesyłka z Polski ale sie nie chce naciąć. Czy możecie coś powiedzieć o tym sklepie?
http://mineralscosmetics.pl/ zaznaczam, że nie jest to mój sklep bo mieszkam na innym krańcu Polski ![]() ![]()
![]() |
#785 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie do użytkowniczek Skin Renewal Moisturizer w/ Acai Berry: czy którąś z Was ten krem podrażnił?
Po jego nałożeniu pojawiły mi się czerwone plamy i krostki wokół ust i nosa oraz różowe plamy na całych policzkach ![]() Mam bardzo wrażliwą i naczynkową cerą i dużo rzeczy mnie podrażnia, ale skład tego kremu nie wygląda groźnie, więc nie wiem o co kaman ![]() Czy jest tu może jakaś specjalistka od składów, która byłaby na tyle życzliwa, żeby podpowiedzieć mi, który składnik tego kremu może powodować takie podrażnienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Raczkowanie
|
mnie coś wysypało wokół ust (takie czerwone plamki).. mam to odkąd zaczęłam używać próki tego kremu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 | ||
Organizatorka
|
Cytat:
Cytat:
Ja używam tego kremu (jak również moja mama i koleżanka) i nic się takiego nie dzieje. Obie mają dość wrażliwe i naczynkowe cery i nie odnotowały podrażnienia. Owszem, ja początkowo czułam delikatne szczypanie, ale u mnie tak działa raczej dodatek witaminy C w tym kremie. a może chodzi o dodatek sody w składzie? Wiele osób nie może jej używać... Podobnie jak kwas alpha liponowy, który tam również jest (a wiem, że ten może podrażniać również, bo moja znajoma zareagowała na kwas alpha liponowy z mazideł właśnie mega podrażnieniem skóry) Ja osobiście nie mogę używać niacynamidu w dużym stężeniu (powoduje właśnie u mnie reakcję uczuleniową w postaci małych czerwonych plamek), ale w tym kremie mi o dziwo, nie przeszkadza. Przy tak długim składzie z róznych ekstraktów i składników, ciężko jest wyodrębnić ten, który akurat podrażnia. W każdym bądź razie przy takich objawach - ja bym zdecydowanie go odstawiła. Edytowane przez cathy Czas edycji: 2010-06-05 o 13:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie bylo podobnie ![]() Podobna reakcje mialam przy kremie podocznym i serum ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
Ja pokochałam pielegnację Joppy
![]() Na dzien uwielbiam green tea&tea tree lotion,na noc serum retinol + victourious lub skin renewal. Mydełko blemish(dziękuje Cathy ![]() Jeszcze mam sporo do przetestowania tylko nie chcę wszystkiego na raz ![]() Szykuja się niezłe zakupy ![]() Edit: Ja mam wrażliwą cerę i równiez podrażnien nie mam. Edytowane przez EmilaDz78 Czas edycji: 2010-06-05 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Serum retinol nie jest za silne na tę okolicę? ![]()
"Kiedyś Grace Budd powiedziała mi: -Nie ma nic piękniejszego niż przestrzeń. A było to w jednej z małych, brudnych, ciemnych stacji metra w Nowym Jorku.Chodziło jej o przestrzeń nie tę, która nas otaczała, ale tę, która dawała się pomyśleć, dawała się stworzyć mocą wyobraźni." Ryszard Kapuściński Edytowane przez Alsilatiel Czas edycji: 2010-06-05 o 22:42 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() próbki sa spore to takie słoiczki wielkosci 2-3 sample EDM Edit; Mi krzywdy to seru nie robi ale moze lepiej od razu nie pakować go pod oczy Edytowane przez EmilaDz78 Czas edycji: 2010-06-05 o 22:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]()
"Kiedyś Grace Budd powiedziała mi: -Nie ma nic piękniejszego niż przestrzeń. A było to w jednej z małych, brudnych, ciemnych stacji metra w Nowym Jorku.Chodziło jej o przestrzeń nie tę, która nas otaczała, ale tę, która dawała się pomyśleć, dawała się stworzyć mocą wyobraźni." Ryszard Kapuściński |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Jestem groszek... ;)
|
Czaję się i czaję na zamówienie... tylko czekam na zniżkę jakąś by móc wreszcie zamówić pełne wymiary pielęgnacji...
![]()
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
ooo znizka by sie przydala to moze i ja bym wziela w koncu pelnowymiarowe pudlo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Raczkowanie
|
A ja skusilam sie na male zamowienie
![]()
![]() |
#796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Kiedyś Grace Budd powiedziała mi: -Nie ma nic piękniejszego niż przestrzeń. A było to w jednej z małych, brudnych, ciemnych stacji metra w Nowym Jorku.Chodziło jej o przestrzeń nie tę, która nas otaczała, ale tę, która dawała się pomyśleć, dawała się stworzyć mocą wyobraźni." Ryszard Kapuściński |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Raczkowanie
|
A widze, ze jest polska stronka
![]() Chyba mam kolejny pretekst, zeby sie na urlopik do naszego pieknego kraju wybierac ![]()
![]() |
#798 |
Raczkowanie
|
No więc ja póki co napisałam maila do firmy bo chciałam dopytać w czym są pakowane podkłady i nie mam odpowiedzi
![]()
![]() |
#799 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłałam zapytanie o cennik pielęgnacji pełnowymiarowej,ciekawe czy też będzie taniej. wziełam również pędzel Buffer brush,po jakiego czorta mi kolejny pędzel to nie wiem ,jestem chora ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Emi.. ja mam 4 pedzle z Lumiere nowki, 1 flat top z Lucy, nowka ( procz n pedzli, ktore aktualnie uzywam) i mysle, ze potrzebny mi jakis kabuki do torebki. Tez potrzebuje pomocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
byloby swietnie jakby ten polski sklep mial pelnowymiarowe produkty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Raczkowanie
|
Hodowco piszesz o Perfecting Eye Cream? Jeżeli tak to i ja jestem nim zachwycona
![]()
![]() |
#804 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mgiełka Orange&tea tree mi nie podeszła wolę hydrolaty Wczoraj porządnie zdarłam skórę i położyłam na buzkę Skin Reneval i trochę mnie podrażnił ja to zawsze przegnę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 | |||
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Hmmm. to ja sie jeszcze zastanowie, probowalas go wietrzyc? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |||
Jestem groszek... ;)
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też chcę pełny wymiar! ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze lubię Acne Fighting Face Cleanser ![]() takie tyci tyci opakowanie starczyło mi na 15myć ![]() ![]() Nie wysusza, nie podrażnia i nie zapycha, czego chcieć więcej przy tłustej, trądzikowej cerze ![]()
![]() |
![]() |
#808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ze wszystkich przez Ciebie wymienionych składników u mnie najprawdopodbniejszy do powodowania "skórnego sabotażu" jest niacynamid ![]() Ehhh, no nic, sampel powędruje pewnie na wymiankę, a szkoda, bo po Twoich opisach na blogu pokładałam w nim duże nadzieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
starałam się przeanalizować składy, ale średnio mi to wychodzi. nie mam jeszcze takiego obeznania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.