Przyszłe i obecne mamusie z USA - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-11, 16:56   #781
schoolcraft
Wtajemniczenie

Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA

Witam

zuzanna12, z tego co pamietam, to tez probowalismy podawac Adasiowi zageszczone mleczko, ale nic to nie dalo. Poprostu trzeba bylo odczekac jakis czas i w wieku 6 miesiecy Adam zaczal przesypiac noce.
Z Evunia juz nawet nie probuje mleka zageszczac i poprostu czekam az sama zacznie przesypiac noce.
A co do rozkladu dnia, to powiem Ci ze mi sie udalo jako tako ustawic rozklad dnia Evci dopiero jak ona skonczyla 3 miesiace.
Mala wstaje o 9:00 rano, o 10:00 pije mleczko, potem ma drzemke od 11:15 do 12:00, pozniej bawi sie az do prawie 14:00 - przed 14:00 dostaje mleczko i potem spi od 14:00 az do 17:00. I jak juz sie obudzi o 17:00, to idzie spac dopiero o 20:00
Wiec faktycznie moze byc, ze Olimpia za dlugo spala wieczorem. Sprobuj ja przetrzymac i zobaczysz co z tego wyjdzie.

A co do tego show, to jeszcze nie dzwonili i byc moze ze nie zadzwonia wogole, bo jest wielu chetnych i nie wiem czy sie zalapie. No ale gdyby zadzwonili to maja jeszcze na to czas, gdyz zapisalam sie az na 7-go kwietnia

Aaaa i wyczytalam w internecie, ze bilety na talk shows sa za darmo

EDIT: Dziewczyny, czy ktos z Was mial kiedykolwiek problem z opryszczka na ustach? Bo ja sie mecze od wczoraj i juz mam dosc
Mam krem Abreva, ale nie zauwazylam zeby mi to kiedykolwiek pomoglo. Czy macie jakies sposoby na to dziadostwo?
Pod koniec ciazy zapobiegawczo bralam tabletki Valtrex (przeciwko opryszczce) i troche mi tych tabletek zostalo. Moja lekarka powiedziala, zeby nie wyrzucac tych tabletek i ze jak mi zacznie sie pojawiac opryszczka, to mam wziasc 4 tabletki i za 12 godzin kolejne 4. Zrobilam tak jak mowila, ale nie widze zeby mi to jakos pomoglo

EDIT2: tak wogole, to dzisiaj tlusty czwartek Jadlyscie juz paczki? Mysmy kupili w polskim sklepie kilka paczkow i juz ich nie ma Jem i chudne, jem i chudne...
NURSING is my profession!

Edytowane przez schoolcraft
Czas edycji: 2010-02-11 o 17:01
schoolcraft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 18:39   #782
Ray
Zakorzenienie

schoolcraft z opryszczka to najlepiej do lekarza.

zuzanna wydaje mi sie ze najlepiej zrobisz jak nie bedziesz odbierac telefonow od tesciowej szkoda jednie ze wtedy zaprzestalas odciagac swoje mleko. Ja odciagalam i karmilam mieszkanie tyle ile mi sie udalo odciagnac dawala a reszte sztucznie. Ale to nie jest wyznacznikiem jaka jestes mama mysle ze w ogole nie powinnas sie przejmowac tesciowa.

dzis tlusty czwartek a ja poczka nie jadlam. Po tym jak w pierwszej ciazy przytylam ponad 25 kg w tej obiecalam sobie nie jesc slodyczy a jesli juz najdzie mnie taka ochota to okazjonalnie i z umiarem za to jem duzo owocow i warzyw mam nadzieje ze to da jakies rezultaty i nie dobije znow do 25 echhh
Stary 2010-02-11, 20:30   #783
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

schoolcraft po raz kolejny wielkie dzieki....ja jestem opryszczkowa dziewczyna abreva weglug mnie to jedno wielkie g................( za przeproszeniem)
ja uzywam Zovirax...on jest na recepte idz do family doctor i popros o recepte...jak dla mnie rewelacja...szybko robi sie strupek a jak zlapiesz w pore ( chodzi mi o to ze jak wylapiesz ze opryszka zaczyna sie robic i posmarujesz ) to wcale nie wyjdzie

ps. co do rozkadu dnia Mala konczy w niedziele 3 miesiace smieje sie ze od niedzieli bedzie miala jako taki rozklad dnia

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

wiem ray ze szkoda ale uwierz mi ze bylam taka zalamana ta wada malej ze duzo plakalam malo jadlam i ciagle bylam zmeczona...potrzebowalam czasu aby ochlonoc i powiem ci ze nawet wygodnie mi bylo rozmieszac formule i dac malej

schoolcraft co do tych tabletek na opryszke to slyszalam ze jak przestanie sie je brac to na mur beton opryszka wyjdzie, nie wiem bo nie bralam...
caluje....ide jesc
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-11, 20:47   #784
Ray
Zakorzenienie

kurcze a ja sie mecze z 8 wyzyna mi sie od kilku lat, wlasnie znow sie uaktywnila i az mnie boli jak dotykam reka pod broda.. masaaaakraaa... chyba zapisze sie do chirurga mialam ja wyrwac ale teraz jestem w ciazy i nie wiem co z tym... pojde na wizyte sie spytam co z nia.

znacie jakis dobry samooplacz??? tz za mc leci to by mi kupil cos... blada jestem jak bym chora byla a opalac twarzy nie bede tak czy siak to by cos dobrego mi sie przydalo.

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

zuzanna no wierze wierze, dlatego mowie ci jak zadzwoni tesciowa to powiedz ze na temat wychowania Olimpi ty rozmaic nie bedziesz a na inne tematy chetnie a moze niech Tz jej cos nabaknie?
Stary 2010-02-11, 20:54   #785
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

tak moj TZ jej opiernicza ale ona to ten typ ze mow to slupa....a do do 8 do w ciazy jej ci nie wyrwa bo mozesz dostac skurczy porodowych lub poronnych

wiem nam pewno bo z wyksztalcenia jestem dental assisstant i pracowalam w tym
Stary 2010-02-11, 21:02   #786
Ray
Zakorzenienie

zuzanna cholercia... to musze tak sie meczyc??? echh... moze ustapi za kilka dni, czytalam gdzies ze w drugim trymestrze juz mozna leczyc zeby.. no nic trudno..
Stary 2010-02-11, 21:19   #787
schoolcraft
Wtajemniczenie

Ray, ale ja opryszczke na ustach zaczelam miec od 10-go roku zycia i jeszcze nigdy nie bylam z tym u lekarza. Podobno tego nie da sie wyleczyc, tylko trzeba przeczekac. Wiec po co mam isc do lekarza?
Kiedy sie ma opryszczke narzadow plciowych, to owszem, trzeba isc. A tak to nie ma sensu. No chyba ze zapytac o jakis krem, ale i tak jak juz to dziadostwo wyskoczy, to trzeba poprostu odczekac. Jeszcze nigdy mi sie nie udalo opryszczki przystopowac, mimo ze wiem doskonale kiedy mi sie zaczyna i staram sie cos z tym robic na poczatku.

zuzanna12, ooo dziekuje za info . Musze poprosic lekarke o ten Zovirax.
A co do Valtrex'u, to masz racje - poki sie go bierze, to nic nie wystepuje. Dlatego tez bralam to zapobiegawczo pod koniec ciazy.
Na poczatku ciazy mialam chyba ze 4 razy pod rzad opryszczke, bo mialam bardzo oslabiony organizm. No i lekarka powiedziala, ze lepiej brac ten Valtrex zeby mi opryszczka nie wyskoczyla przed porodem i jak dzidzia sie urodzi, to jak np. ja pocaluje to jestem w stanie ja zarazic. A tak mialam spokoj. Ogolnie jesli sie nie myle, to Valtrex jest przeciwko opryszczce tam na dole, ale na moja opryszczke na ustach tez zadzialalo

Czas edycji: 2010-02-11 o 21:21

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 21:32   #788
Ray
Zakorzenienie

school tak to prawda to jest wirus ktory jak sie zlapie raz ma sie do konca zycia i ukatywnia sie z roznych przyczyn ( wiem bo jestem kosmetolgiem ) chodzilo mi raczej o dobra masc ktora szybko usunie objawy opryszczki
noworodkow nie wolno zarazac opryszczka bo moze tobnys dla nich bardzo niebezpieczne.. to tak dla niewtajemniczonych

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

u mnie tz na kolacji firmowej a ja ogladam rzeczy dla malej z old navy zakochalam sie w niektorych rzeczach mam nadzieje ze beda w sklepach jak tz poleci
Stary 2010-02-11, 21:48   #789
schoolcraft
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
school tak to prawda to jest wirus ktory jak sie zlapie raz ma sie do konca zycia i ukatywnia sie z roznych przyczyn ( wiem bo jestem kosmetolgiem ) chodzilo mi raczej o dobra masc ktora szybko usunie objawy opryszczki
noworodkow nie wolno zarazac opryszczka bo moze tobnys dla nich bardzo niebezpieczne.. to tak dla niewtajemniczonych
Ja akurat jestem wtajemniczona I to bardzo dobrze wtajemniczona, bo troche stresu przezylam z powodu tej opryszczki i bardzo sie balam, ze mi wyjdzie zaraz przed albo zaraz po porodzie i ze nie bede mogla malej przytulic i ucalowac na "powitanie".
Ale na szczescie dzieki mojej doktorce bylam uwolniona od tego swinstwa - przynajmniej na jakis czas
Stary 2010-02-11, 21:54   #790
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

ray leczyc mozna jak najbardziej nawet ci znieczula tylko ze bez adrealiny ale wyrywac nie mozna w ciazy

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

schoolcraft jak mozesz podaj mi jakies swoje pomysly na przetrzymanie dzidzi zeby po 17 juz nie spala
Stary 2010-02-11, 21:54   #791
Ray
Zakorzenienie

zuzanna to pojde moze cos mi tam innego wymysla zmiast wyrwac, mam pantanogram ( o ile dobrze to napisalam ) bo robilam przed ciaza to powinno byc latwiej

ja ide zaraz spaciu, tz jeszcze nie ma ladnie sie zasiedzial na tej kolacji bo u nas 23 echhh

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-11, 22:10   #792
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

idz moze kanal zrobia i wyjma nerwy...przynajmniej w kanadzie tak robia
Stary 2010-02-11, 22:12   #793
schoolcraft
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
schoolcraft jak mozesz podaj mi jakies swoje pomysly na przetrzymanie dzidzi zeby po 17 juz nie spala
hmmm... raczej nie mam opatentowanego jakiegos sposobu Ale przede wszystkim mala musi miec porzadna drzemke przed 17:00 - tak jak pisalam, moja mala spi od 14:00 do 17:00 czyli 3 godziny (czasem 2,5 godziny). Wiec jest wyspana i ma energie na zabawe oraz na to, zeby dotrzymac do 20:00

Poza tym klade ja na mate edukacyjna, sama sie z nia bawie - pokazuje jej zabawki, podaje grzechotki itd. Ona uwielbia wpatrywac sie we mnie (czy w swojego tate lub brata ). Rowniez chodze z nia po calym domu i opowiadam rozne historyjki. Poza tym mala lubi obserwowac Adasia jak sie bawi - np. w tej chwili ja podgrzewam obiad i pisze tu, a Adas sie bawi autkami i Evcia go z ciekawoscia obserwuje.
Wiecej sposobow nie mam.
Stary 2010-02-12, 08:38   #794
Ray
Zakorzenienie

hej ja z rana wy spicie

zuzanna no tak tez wlasnie pomyslalam zeby mi nerw wyjeli i bedzie git.. musze tak czy siak isc bo mam dwa zeby do leczenia jeszcze plus ta 8 i tak chce to zalatwic przed wyjazdem jeszcze zeby tam z zebami problemow nie miec.

bede w ogole do was miala jeszcze prosbe jesli moge... bo tak sie stresuje i chcialam sobie wypisac w notesie kilak zwrotow odnosnie porodu i ciazy. Troche grzebalam w slowniku ale nie wszystko jest dokladnie opisane jak zdanie sklecic wiec pierw sobie po polsku napisze o co mi chodzi i bede was prosila o przetlumaczenie albo ewentualnie jak to inaczej powiedziec

ucze sie troche nowych slowek ( bo gramatyke znam ) tylko nie wiem jakos kiepsko to widze... jak cos przeczytac itp nie ma problemu zrozumiem ale jak juz sama to powtorzyc mam to czarna dziura

troche sie jedynie podbudowalam bo podobno jeszcze jakas inna rodzina bedzie leciec. wiec nie bylibysmy sami. Ale pewnosci nie mam wiec czekam wciaz na info

ja to jakos czarno widze ten wyjazd ale tz uwaza ze bedzie ok i ze polecimy zapewne i firma sie powinna zatroszczyc o wszystko. no zobaczymy...

schoolcraft ja mam nadzieje ze drugie dziecko tez bedzie takie spokojne hehe. moja mala byla noworodkiem super. spala i jadla i sie smialam teraz lobuzuje ale to normalne
Stary 2010-02-12, 10:36   #795
Alguien
Zadomowienie

czesc babeczki
odzywam sie na szybko, bo jestem ciagle zabiegana. Latam ,zeby wszystkich odwiedzic, pozalatwiac jakies urzedowe sprawy (i tutaj oczywiscie pod gorke! no bo umiejscowienie aktu slubu w pl to koniecznosc wymiany paszportu, a paszportu nie wyrobia bez nowego dowodu osobistego, wiec chyba musialabym tu ze 3 miesiace spedzic, zeby wszystko zalatwic. A! no i ten durny problem z polskimi literami, czasem mam wrazenie ze PL to panstwo produkujace prawo przeciwko obywatelom i normalna droga to nic i nigdzie nie mozna zalatwic).
Czuje sie dobrze, czasem dokuczy ten bol plecow po prawej stronie, ale poza tym ok. Jest okropna zima tutaj No i na dodatek nic nie odsniezaja!
Piewsze moje spostrzezenie po wejsciu do samochodu z lotniska - czemu te drogi tutaj sa takie waskie?!
A co mi najbardziej przeszkadza? Palenie!! Jestem tak przyzwyczajona do niepalenia wszedzie w miejscach publicznych, ze tutaj jakas tragedia mi sie wydaje. Pomijam ciaze, bo zawsze bylam wielka przeciwniczka zatruwania mnie przez innych i koniecznosci prania ubran po czyims dymie z lokalu.
No ale rodzinka zadowolona moja, wiec nadrabiam zaleglosci

Trzymajcie sie dziewczyny, odezwe sie w miare mozliwosci
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-12, 12:08   #796
Ray
Zakorzenienie

Alugien hehe to prawda zima na calego u nas z odsniezaniem ciezko ...

ja dzis wlasnie pojde chyba z mala na sanki albo jakis spacer w sniegu o ile przestanie padac...
Stary 2010-02-12, 12:36   #797
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
kurcze a ja sie mecze z 8 wyzyna mi sie od kilku lat, wlasnie znow sie uaktywnila i az mnie boli jak dotykam reka pod broda.. masaaaakraaa... chyba zapisze sie do chirurga mialam ja wyrwac ale teraz jestem w ciazy i nie wiem co z tym... pojde na wizyte sie spytam co z nia.
ja mam ten sam problem.. bylismy nawet u chorurga szczekowego z mezem we wtorek.... no i tragedia ... zawsze wiedzialam, ze mam dlugie korzenie w zebach ale to co wyszlo na przeswietleniu to jakis koszmar.... gorne zeby maja korzenie siegajace zatok nosowych - po wyciagnieciu bede musiala brac specjalne leki i stosowac sie do jakis tam instrukcji aby sie upewnic ze otwory sie zamkna....
a dolne sa tak gleboko, ze siedza w jakims nerwie i usuniecie ich jest zwiazane z duzym ryzykiem ze moge miec znieczulona szczeke ( na pare tygodni lub miesiecy... w niektorych przypadkach na zawsze)....
w ogole to cena zabiegu to jakies 2000$ (minus to co pokryje ubezpieczenie) i sie zastanawiam czy nie zrobic tego w polsce bo zaplacilabym ulamek tej ceny..... myslicie, ze lekarze tutaj sa lepiej wyspecjalizowani niz w Polsce? ten u ktorego bylismy ma swietne opinie w internecie.... bardzo dobrze wyposazone biuro itd.
i sie zastanawiam czy nie lepiej zrobic tego u niego niz szukac kogos w polsce....

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
czesc babeczki
odzywam sie na szybko, bo jestem ciagle zabiegana. Latam ,zeby wszystkich odwiedzic, pozalatwiac jakies urzedowe sprawy (i tutaj oczywiscie pod gorke! no bo umiejscowienie aktu slubu w pl to koniecznosc wymiany paszportu, a paszportu nie wyrobia bez nowego dowodu osobistego, wiec chyba musialabym tu ze 3 miesiace spedzic, zeby wszystko zalatwic. A! no i ten durny problem z polskimi literami, czasem mam wrazenie ze PL to panstwo produkujace prawo przeciwko obywatelom i normalna droga to nic i nigdzie nie mozna zalatwic).
Czuje sie dobrze, czasem dokuczy ten bol plecow po prawej stronie, ale poza tym ok. Jest okropna zima tutaj No i na dodatek nic nie odsniezaja!
Piewsze moje spostrzezenie po wejsciu do samochodu z lotniska - czemu te drogi tutaj sa takie waskie?!
A co mi najbardziej przeszkadza? Palenie!! Jestem tak przyzwyczajona do niepalenia wszedzie w miejscach publicznych, ze tutaj jakas tragedia mi sie wydaje. Pomijam ciaze, bo zawsze bylam wielka przeciwniczka zatruwania mnie przez innych i koniecznosci prania ubran po czyims dymie z lokalu.
No ale rodzinka zadowolona moja, wiec nadrabiam zaleglosci

Trzymajcie sie dziewczyny, odezwe sie w miare mozliwosci
haha witaj w klubie (chodzi mi o perypetie z umiejscowieniem aktu malzenstwa ) ja sobie dalam spokoj... bo to jest po prostu niewykonalne dla normalnego czlowieka... ewentualnie moglabym to wszystko zalatwiac przez konsulat ale tak czy siak wiaze sie to z niesamowitymi kosztami i dlugim czekaniem....

a co do drog i palenia to sa dwie rzeczy, ktore mnie tez zawsze dziwia... i jeszcze to, ze jak sie idzie przez zatloczone miejsce to ludzie sie o ciebie ocieraja ..... nie wiem jak to okreslic... jak weszlam do polskiego supermarketu od razu sie to zaczelo...conajmniej 10 osob uderzylo mnie swoim ramieniem albo inna czescia ciala.... niby nic... ale czulam sie dziwnie.. tutaj mi sie to nie zdarza... ciekawe czemu.....
Stary 2010-02-12, 14:46   #798
schoolcraft
Wtajemniczenie

Witam

Alguien, ciesze sie, ze sie odezwalas! Sie usmialam z tego co napisalas, jak w PL jest "inaczej" hihihi.
Daj znac jak bedziesz po USG - jestem strasznie ciekawa czy sie potwierdzi ze bedzie dziewczynka

Dziewczyny, nie straszcie mnie z tymi osemkami Mi przez ostatnie 2 lata wyszlo az 3 osemki i ja nie wiedzialam, ze trzeba je usuwac Skoro mnie nie bola i sa to zdrowe zeby, to tez trzeba je usunac?
Stary 2010-02-12, 18:17   #799
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

schoolcraft w tym kraju jest moda na usuwanie nawet jak nie bola bo dentysci twierdza ze nie dojedziesz tam szczoteczka...
ja osobiscie ci powiem ze skoro nie bola to nie wyrywaj to jest zab i zawsze bedzie potrzebny poza tym jak wyrwiesz moga sie rozejsc zeby po wtedy automatycznie maja wiecej miejsca z tylu szczeki
jak mam wyrwana tylko jedna 8....pozostale 3 posiadam
Stary 2010-02-12, 20:20   #800
schoolcraft
Wtajemniczenie

zuzanna12, no wlasnie zauwazylam, ze tu jest moda na wyrywanie osemek Jakos jak bylam u dentysta, to jedna z osemek mi wychodzila - bylo juz ja widac, ale jeszcze byla jakby leciutko pod dziaslem. No i dentysta zaproponowal mi, ze zaraz na miejscu mi ta osemke usunie Oczywiscie sie nie zgodzilam.
Ale chyba bede musiala tak czy owak gorne osemki powyrywac, bo planuje zalozyc aparat ortodontyczny (czy jak to sie prawidlowo pisze) za jakies 2 lata, gdyz jeden zab mam krzywy Wiec chyba mnie tak czy owak ten zabieg nie ominie

Aaaa i raczej nici z tego wyjazdu na Ellen show - boje sie sama jechac, a nie mam z kim sie tam wybrac...

spicegirl, bogus85, Elfik, leleth - co tam u Was dziewczyny?
Stary 2010-02-13, 21:22   #801
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

ray jak zabek dzsiaj?
schoolcraft moze nie przekreslaj tego wyjazdu moze maz ci zrobi taki prezent na urodziny i jednak polecicie!!!
Stary 2010-02-13, 23:23   #802
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
a co do drog i palenia to sa dwie rzeczy, ktore mnie tez zawsze dziwia... i jeszcze to, ze jak sie idzie przez zatloczone miejsce to ludzie sie o ciebie ocieraja ..... nie wiem jak to okreslic... jak weszlam do polskiego supermarketu od razu sie to zaczelo...conajmniej 10 osob uderzylo mnie swoim ramieniem albo inna czescia ciala.... niby nic... ale czulam sie dziwnie.. tutaj mi sie to nie zdarza... ciekawe czemu.....
dokladnie!! idzie ktos z naprzeciwka i widac z daleka juz, ze nie ma zamiaru sie odsunac przechodzac obok nas. Wlasnie, dlaczego? Co jest nie tak z ta intymna przestrzenia tutaj?! Przeciez nie uwierze, ze ktos to uwza za przyjemne...

Cytat:
Napisane przez schoolcraft Pokaż wiadomość
Witam

Alguien, ciesze sie, ze sie odezwalas! Sie usmialam z tego co napisalas, jak w PL jest "inaczej" hihihi.
Daj znac jak bedziesz po USG - jestem strasznie ciekawa czy sie potwierdzi ze bedzie dziewczynka

Dziewczyny, nie straszcie mnie z tymi osemkami Mi przez ostatnie 2 lata wyszlo az 3 osemki i ja nie wiedzialam, ze trzeba je usuwac Skoro mnie nie bola i sa to zdrowe zeby, to tez trzeba je usunac?
Bylam juz na usg 4d, efekt swietny i juz szukam podobienstw do mnie i meza na twarzyczce dzidzi Potwierdzili dziewczynke I dostalam mnostwo ciuszkow od mojej najlepszej przyjaciolki po jej 6miesiecznej coreczce

Co do osemek, to jesli nie ma z nimi probemu, to nie widze sensu usuwania. Przeciez wiadomo, jak to boli i jak potem potrafia sie 'paprac' te usuniete dziury.

Jestesmy tak zabiegani, ze dzisiaj np jestem serio zmeczona. Dlatego zmykam spac, dobranoc
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-14, 01:09   #803
CzarnyElf
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Ja troche mniej czasu mam bo wlasnie zaczelam nowa prace i moj grafik sie zmienil ,ale bede tu zagladac jak tylko znajde chwilke

Schoolcraft-co do osemek-ja bym nie usuwala jezeli nie ma potrzebyMoze jeszcze wypali z tym show?Ale rozumiem ze boisz sie jechac sama
Alguien-ja teraz jak latam do Polski to czuje to ocieranie tzn troche mnie dziwi i denerwuje tez-ale jak bylam w Usa i potem polecialam do Polski pierwszy raz to wrecz mi nie przeszkadzalo a nawet za tym tesknilam-przez pierwsze lata tez dziwilo mnie ze kazdy w Usa musi miec personal space i czulam jakby ludzie sie izolowali od siebie-wiem dziwna jestem
Zdawaj relacje z pobytu w miare mozliwosci

Ray-pisz ,w miare mozliwosci pomozemy z tlumaczeniem
Co do samoopalaczy to podobno Jergens jest dobry i tani

Leleth-dziekujeJutro moze zaczne 1 lekcje jazdy po parkingu

Edytowane przez CzarnyElf
Czas edycji: 2010-02-14 o 01:16
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-14, 01:37   #804
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc

milego wieczoru oraz milych walentynek dziewczynki
caluski
Stary 2010-02-14, 02:53   #805
leleth
Wtajemniczenie

hej

Schoolcraft nie poddawaj sie ... jesli bedziesz miala szanse kupic bilety to jedz np z kolezanka.... albo wykorzystaj te dwa miesiace na znalezienie kogos z kim moglabys zostawic dzieci.. wiem, ze moze wydawac ci sie to nie do wykonania ale na pewno znalazlabys kogos takiego w swoim otoczeniu...

ja dzis mialam zajety dzien najpierw maly wstal o 5.40 - obudzil go tz jeczacy, ze boli go zab... pozniej robilam zadania z fizyki a na samym koncu pojechalismy do tesciowej jakos wytrzymalam ta torture (az 3 godziny udalo mi sie wysiedziec) i w drodze powrotnej wstapilismy do sklepu (nie wiem czy pamietacie jak moja tesciowa wydala ok 800$ na ciuchy i potem prawie wszystkie oddala i dostala giftcard) ... no i za kazda wytrzymana godzine dostalam ciuszka ... kupilam sobie kurtke... sukienke na codzien i koszulke.... masz kupil dwie koszule i kasy nie ma
jakosc ciuchow rzeczywiscie jest lepsza niz sieciowek ale ciuchy wcale nie lezaly na mnie lepiej..wrecz przeciwnie..... zaluje tylko, ze nie kupilam czegos bardziej odjazdowego - wiele ciuchow bylo 'nie do zalozenia na ulice' .... ale szkoda mi bylo bo wiedzialam, ze zaloze cos takiego raz albo dwa razy.....

i to w sumie tyle

Milych Walentynek dziewczyny
Stary 2010-02-14, 04:06   #806
schoolcraft
Wtajemniczenie

Hej

Alguien, w takim razie juz oficjalnie gratuluje Ci coreczki Masz juz wybrane imie?

leleth, fajnie, ze kupilas ubrania - domyslam sie, ze sprawilo Ci to ogromna przyjemnosc. Ja uwielbiam robic ciuchowe zakupy
Moze sie pochwalisz co kupilas? I jestem ciekawa, czy ten sklep ma swoja strone? Chetnie bym zobaczyla co tam sprzedaja
Aaa i kiedy podasz nam link do swojego sklepiku?

A co do tego show, to myslalam, ze pojade tam razem z przyszla chrzestna Evuni. Zadzwonilam do niej i ona mi najpierw powiedziala, ze pojedzie razem ze mna i nawet wziela namiary na to jak sie zapisac na to show. Ale pozniej zadzwonila do mnie i powiedziala, ze dla niej to zbyt droga impreza i jednak nie pojedzie. Dla mnie w sumie tez takie cos tanie nie jest, ale jestem ogromna fanka Ellen i bardzo bym chciala zobaczyc ja na zywo. Dowiedzialam sie, ze bilety na talk show sa za darmo, wiec odpada ten koszt. Ale to nie zmienia faktu, ze bilet na samolot oraz hotel sa bardzo drogie
No ale juz nawet nie biorac pod uwage calego kosztu wyjazdu - ja sie poprostu boje sama jechac i tyle. Leleth, moze Ty ze mna polecisz? Zartuje
Juz sie raczej pogodzilam z tym, ze nici z wyjazdu. Zadnej kolezanki tu nie mam, ani nawet znajomej ktora by chciala ze mna poleciec. A zeby np. poleciec tam z mezem, to tez odpada, bo naprawde nie mamy nikogo, kto by zostal z dziecmi na 2-3 dni. Poprostu nikogo nie ma.

Dziewczyny, ja tez Wam zycze milych walentynek I zmykam spac

Czas edycji: 2010-02-14 o 04:09
Stary 2010-02-14, 13:15   #807
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez schoolcraft Pokaż wiadomość
leleth, fajnie, ze kupilas ubrania - domyslam sie, ze sprawilo Ci to ogromna przyjemnosc. Ja uwielbiam robic ciuchowe zakupy
Moze sie pochwalisz co kupilas? I jestem ciekawa, czy ten sklep ma swoja strone? Chetnie bym zobaczyla co tam sprzedaja
Aaa i kiedy podasz nam link do swojego sklepiku?

A co do tego show, to myslalam, ze pojade tam razem z przyszla chrzestna Evuni. Zadzwonilam do niej i ona mi najpierw powiedziala, ze pojedzie razem ze mna i nawet wziela namiary na to jak sie zapisac na to show. Ale pozniej zadzwonila do mnie i powiedziala, ze dla niej to zbyt droga impreza i jednak nie pojedzie. Dla mnie w sumie tez takie cos tanie nie jest, ale jestem ogromna fanka Ellen i bardzo bym chciala zobaczyc ja na zywo. Dowiedzialam sie, ze bilety na talk show sa za darmo, wiec odpada ten koszt. Ale to nie zmienia faktu, ze bilet na samolot oraz hotel sa bardzo drogie
No ale juz nawet nie biorac pod uwage calego kosztu wyjazdu - ja sie poprostu boje sama jechac i tyle. Leleth, moze Ty ze mna polecisz? Zartuje
Juz sie raczej pogodzilam z tym, ze nici z wyjazdu. Zadnej kolezanki tu nie mam, ani nawet znajomej ktora by chciala ze mna poleciec. A zeby np. poleciec tam z mezem, to tez odpada, bo naprawde nie mamy nikogo, kto by zostal z dziecmi na 2-3 dni. Poprostu nikogo nie ma.

Dziewczyny, ja tez Wam zycze milych walentynek I zmykam spac
hmmm co do ciuchow to moze porobie zdjecia pozniej.. ale wydaje mi sie ze beda malo efektownie na zdjeciach wygladac.... poprosze meza ponizej to moze pstryknie kilka zdjec...
sklepik juz jest ale na razie z przyczyn technicznych jest w nim jedna rzecz.... moze dzisj wstawie wiecej... na razie beda to glownie kolczyki... plus opaski i takie niby szaliki......
hmmm a jesli chodzi o show to jesli zadzwonia zapytaj czy mozesz przyprowadzic druga osobe... jesli sie zgodza to umiesc ogloszenie w internecie, ze szukasz jakiejs dziewczyny na wyjazd i zobacz kto odpowie... moze umiesc je na bazarynce itp to dostaniesz odpowiedzi tylko od polakow... a moze zapytaj starych znajomych w NY .... wtedy po prostu spotkalibyscie sie gdzies na lotnisku itp.... a moze ktos z tych znajomych moglby do was przyleciec i zajac sie dziecmi (wiem, ze to brzmi nieprawdopodobnie ale cuda sie zdarzaja )
Stary 2010-02-14, 15:45   #808
Ray
Zakorzenienie

hej dziewczyny

zuzanna a zabek przestal bolec, ale jak go znam za 2-3 mc znow sie uaktywni tak czy siak pojde do dentysty bo musze inne poleczyc to dopytam o te 8 moze mi nerwy wlasnie wyjma i bede miala spokoj a po porodzie je pousuwam.
Ja tez nie widze sensu usuwac jak nie przeszkadzaja 8, zreszta samu usuniecie to nic milego.. ale tak jak mi sie krusza i wiecznie bola to bez sensu sie z nimi meczyc.

Czarny elf juz schoolcraft pomeczylam na pw z tlumaczeniem hehe, ale znalazlam sobie stronke dzis o taka http://www.americanpregnancy.org i sobie czytam i tlumacze zwroty ktore nie znam ale jak czegos nie bede pewna czy nie bedzie dla mnie zrozumiale bede was pytac

zaraz sprawdze ten samoopalacz i dopisze tz do listy

kurcze a ja nie wiem kto to Ta Ellen?? zaraz sobie wygoogluje

Alguein takie usg jest super!! ja tez mam mojej corci mam zdjecie i filmik z usg super pamiatka to ciuszkow masz sporo zabierzesz sie spowrotem?

a mi kurcze dziewczyny pojawia sie juz brzuszek, szybko bo to drugi mc... w pierwszej w 4/5 mi sie pojawil. Ale jeszcze mam male pozostalosci po pierwszym wiec pewnie dlatego.

dzis walentynki spedzacie jakos ?

my bylismy na obidzie i dostalam prezent a teraz mala spi to biore sie do nauki ang

leleth nie wiem czy w Polsce jest rownie ok co do dentysty, no mysle ze zle nie jest ja nie narzekam ale ja porownania nie mam na pewno cie wyniesie to taniej usuniecie jest od 50-300 zl zalezy gdzie
trzymajcie sie dziewczyny
Stary 2010-02-14, 16:54   #809
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

musze sie pochwalic dzisiaj Olimpia konczy 3 miesiace
Stary 2010-02-14, 19:35   #810
leleth
Wtajemniczenie

no dobra... wsadzilam 7 rzeczy do sklepiku... mam jeszcze duzo wiecej ale robienie zdjec mnie meczy... juz nie mowiac o otwieraniu kolejnych 'listings' ...
wysle wam adres na PW bo mnie jeszcze wizaz zbanuje

zapomnialam wam napisac..... tesciowa wczoraj zlapala na rece malego a ten nie chcial do niej isc i rozwalil jej okulary za kilkaset dolcow... no i pozniej jeszcze dwie szklanki, ktore mialy byc nietlukace

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości