|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
kobieta za ladą
|
Dot.: Od słowa mama do randkowania czyli maluchów cała nasza zgraja
a ja zdycham
![]() szwagier dostał w pysk za brak szacunku do rodziców i za niewyparzony ryj------jacy są to są ale poniżać nie dam........ teściowa jak na razie oki nawet gadałam z nią rano....... normalnie cud ![]() mój nigdzie muł nie wybywa bo ma kaca czyli tzw migrenowe napady bólu głowy....polazł po zimniory do tescco bo niedawno kupił gdzie indziej ja właśnie wyciągam a tu zgniłe wsie...... jezuu chyba se piwo chlapne z rana.......... gotuje obiad dziś jemy wszyscy troje ziemniaki pieczony kurczak(młoda bez skórki) i wiosenna sałatka ![]() moja tyż wstaje sama w łóżeczku i skacze heheh razckuje i wogóle acha i tesciowa twierdzi ze na górze już sie ząbek przebił hmmmmm ale ja tam nic nie widze ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- nie ma zimniorów w tesco ![]() ![]()
#782 |
kobieta za ladą
|
matko co tu taka cisza??
![]() zjaałam obiad razem z dzieckiem(matko jak zsamała...) i ją walłam w łózeczko a my na sofie.. ![]() ![]() teraz sie okazuje ze tż zle sie czuje ma stan przedgorączkowy 38 i ledwo zipie fajowo bo ja sie będzie jutro gozrej czuł nie pójde na pazury ![]()
#783 |
Wtajemniczenie
|
Hello babeczki
![]() Łoooooo....nikogo nie ma? Młoda poszła spać,oczywiście nie bez walki bo ona chętnie pobuszowałaby jeszcze z godzinę,ale ja już to mam przerobione...jak sie połozy przed 20 to noc jest spokojna lub wmiarę spokojna,a jak póżniej to latam do niej i co godzinę. Dzień mieliśmy udany ![]() ![]() Ale żeby nie było za pięknie jakąś godzinę temu poszły iskry między mną a tż-tem. Teraz czekam az wróci do domu bo ja jeszcze tej sprawy nie zamknełam ![]() ![]() No nic lece pod prysznic.Do jutra kochane ![]()
#784 |
kobieta za ladą
|
kurzi
![]() moja tyż dopiero padła ale musieliśmy wysłuchać 20 min monologu w obcym jezyku ![]() no i mam przeąbane młoda raczkuje i staje przy meblach ścianach i wogóle.. ![]()
#785 |
Zadomowienie
|
hello,melduje sie
![]() Tż kąpię małą i wybywa na piwo ![]() ![]() aha,wyglądam jak 100 nieszczęść,całe czoło mam w pryszczach,smarowałam już wszystkim i du*a ![]() Miłego wieczorke,jeszcze zajrze do Was,mam nadzieje że ktoś będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zadomowienie
|
czesc,
jestem wczoraj mialam niestety robote a potem juz padnieta i leglam spac bo dzisiaj praca no ale bilans weekendu to taki: Zuza staje w lozeczku (wiec onizylam na ostatni poziom) Zuza powiedziala dwa razy mama (pewnie nieswiadomie ale tak to zabrzmialo i tz tez to slyszal bo powiedzial ze zostawic nas na jeden dzien same i juz mama dziecko wola ![]() no to na tyle nie wiem czy bede miec dzisiaj czas ale do potem ![]()
#787 |
kobieta za ladą
|
a ja chyba nie pujde na te paznokcie................ .....
![]() a teraz dupa czyli jak zwykle................... .. no i nie poleze bo aj nie chce sie zobaczyć z jej chlopem a ona miała Oliego do matki zaprowadzić mój ma cały 3 zmianę potem ma 2 a potem 1..............nosz cholera jasna ![]() ![]()
#788 |
BAN stały
|
Witam po weekendzie
![]() Dudi no szkoda, ze nie pojdziesz, no ale nic nie zrobisz ze tak sie zlozylo niefortunnie. Musisz jeszcze tydzien poczekac ![]() ![]() Ewelina gratulacje dla Zuzy nowych umiejetnosci ![]() A ja sie ciesze bo w koncu sobie wyjasnilismy z tz wiele spraw i stanelo na moim ![]() ![]() A i jeszcze wam cos wyjasnie, bo ostatnio napisalam , ze moj to musi miec wszystko pod kontrola i jest pedantem w sprawie pieniedzy. To prawda ale on tak robi bo ja wym przewalila wszystkie nasze pieniadze na duperele, a od 2 lat zbieramy i jeszcze pewnie ze 2 lata dalej bedziemy zbierac kase na kupno mieszkania pod Londynem; ceny wynajmu tu sa kosmiczne, w przeliczeniu na zlotowki to kilka tysiecy miesiecznie za 2--3 pokojowe mieszkania... A nawet gwozdzia w sciane nie mozna przybic bez zgody wlasciciela ![]() ![]() KasiaMaja pisz jak z tz? Odzywal sie przez weekend? |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
kobieta za ladą
|
niee ja na zrobienie pazurów będę musiała pozcekać prawie 3 tygodnie
właśnie odwołałam ![]()
#790 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dziękuję za miłe komentarze do zdjęc ![]() TŻ pojechał do lekarza, Hubert drzemie a moje plany tez wzieły w łeb. Miałam jechac po południu do kuzynki a tu okazuje się że będą chodzic i spisywac ile to ciepła zużyliśmy ![]() Dudi szkoda że pazurków sobie teraz nie zrobisz ale pewnie są jakieś tego plusy, szkoda że szwagrowi Twojemu znowu się atak przytrafił ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Tak myślę że już chyba mogę się pochwalic - Hubert sam chodzi ![]()
#791 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
kobieta za ladą
|
Niby Nic strasznie ci gratuluje chozdenia Hubcia
![]() moja jest na etapie lizania ścian ![]()
#793 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
Hahaha - Hubert etap lizania ścian pominął - za to stuka dłonią lub pięścią we wszystko
#794 |
kobieta za ladą
|
jedyna dobra jak na razie wiadomośc to taka ze jutro wózek i ciuchy sprzedane
kumpela przyjedzie o 17 nie o 18 bo....................o 18 leci brzydula ![]() ![]() obiadek mam dla mlodej ugotowany zupka koperkowa z indykiem i lanymi kluseczkami potem drzemka a potem ide na spacer nie bedę w chacie siedzieć........... ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- jest podejrzenie pęknięcia czaski a ten dureń mój szwagier nie zgadaza sie na hospitalizacje........... ............. napisałam do tż ze ma zazdwonić do teściowej niech sie zwolni z pracy(ulice dalej!!!!!!!!!!)i niech do niego pójdzie no matko boskkkkkkkkkkka czy ja musze o tym nawet jej pisać?? ![]()
#795 |
Zadomowienie
|
Przykro mi dziewczyny ze wam plany niewypalily
![]() Aga dobrze ze sobie wyjasniliscie z mezem ![]() Aneta gdzie ty opowiadaj jak bylo na imprezce (czy ty odsypiasz????) nieneineie dzieciaczki ci nie daly ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- AA Kurzi opowiadaj co wygarnelas tz ![]() gratki dla Hubcia i Julci chodzenia i lizania scian ![]()
#796 |
Wtajemniczenie
|
No jestem
![]() ![]() Od wczoraj nie miałam neta .. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A impreza raczej króciutka bo na 20 byłam już w chacie ale za to fajna...No i pogadałam i poryczałam się i osmarkałam telefon...eh....Ale jestem bardzo szczęśliwa...(przynajmnie j na razie ![]() Dziewczyny strasznie mi przykro że plany nie wypaliły...mnie rzuca po ścianach ![]() ![]() ![]() Dudi ja musiałam przeczytać dwa razy...w pierwszej chwili myślałam że cos sie Twemu stało i już chciałam pakować walizki i lecieć na pomoc...dobrze że zahaczyłam wzrokiem jeszcze raz ![]() No ale wiadomo z wiekiem to i wzrok nie ten i neurony niemrawe.... Ewelka wal śmiało skąd ten wąwóz w nastroju...może moge poprawic go deczko? Aga muszę przyznać że masz bardzo mądrego tz...Ja też musze jakiś bardziej konkretny system na zebranie waluty obmyśleć ![]() ![]() ![]() Kasiamaja gadaj jak było?Już między wami dobrze? Kurza opowiadaj bo ja od Ciebie się muszę wiele nauczyć ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Gratuluję chodzenia i stania i lizania ścian ![]() Kubunio ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj tylko króciutko bo jak zwykle pełno roboty w domu
![]() Szwagierka przed godziną urodziła cc córeczke Amelke 3100 56 cm a ten d juz na 18 pepkowe planuje gad jeden ![]() Gratulecje dla chodzacych i lizających ![]() I zun dzisiaj to chyba Maciej ni ma w zakładzie.
#798 |
kobieta za ladą
|
Braxa może u zswagierki młodej pępek odpadnie atk jak u mojej małej..na 2 dzień po cc
![]() przekaż gratulacje a te imię no normalnie prześliczne...... ![]()
#800 |
kobieta za ladą
|
Kurzi gdzie ty??
![]()
#801 |
Zadomowienie
|
Hej lasencje ,ja cały czas czytam i jestem na bierząco ino lenia mam
![]() ![]() ![]() ![]() NO więc tak w weekend z tż było w miarte w sobote po pracy przyjechal do mnie do rodzicow(?) i razem udalismy się do znajomych ,a jak tu u znajomych wypiłam piwko i 2 driny (mały grzeszek w diecie) ,tż też wypił i nie moglismy wracac do domu dlatego nocowalismy u rodziców ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dudi Przytulaski z powodu pazurow i w ogole tych problemow ![]() AGuś Gratulacje z powodu tż w koncu zmądrzał! Braxa Gratki dla szwagierki ![]() Atenki Super ,że imprezka udałą ![]() Gratuluje Julci i Hubercikowi ![]() A dzis byłysmy na pl zabaw tylko deszxz nas wygonil ![]() ![]() ![]() ![]() edit: posprztane i ugotowane ![]() ![]() ![]()
Moja śliczna pszczółka Maja ![]() ![]() pszczółka I znowu odchudzanki ![]() 70,60...68,2.....66....64.....62....6 0 ![]() Edytowane przez Kasiamaja Czas edycji: 2009-05-11 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
Dziękuje za gratulacje przekaże
![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Młody dzisiaj spoał tylko 15 minut masakra i jeszze u nas burzowo i jest duchota ![]()
#803 |
Wtajemniczenie
|
Kasiamaja nie ubije Cię za wklejanie...nie...jak ktoś chce to proszę ...ja tam ostrożna jestem
![]() ![]() ![]() ...No ale gdyby nie forum to Was nie poznałabym nigdy i szare miałabym życie ![]() ![]() Kasiu Maja śliczna dziewczynka ![]() ![]() ![]() Braxa to i ty za zdrówko Amelki wieczorkiem z nami chlapnij ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- słonko miałam wcześnie to poprałam...a teraz leje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
SOS
mam problem szukam i nie mogę znaleźc więc może Wy mi pomożecie potrzebuję życzeń aforyzmu lub dedykacji z okazji bierzmowania
#805 |
kobieta za ladą
|
Niby ni no ja też nic nie znalazłam........jedyna moja rada życzenia z okazji chrztu przerobione na bierzmowanie ewentualnie w ksiązce tylko data i adnotacja bierzmowanie a np kupić kartkę okolicznosiową w sklepie i ołązcyć
![]()
#806 |
BAN stały
|
Hej,
mala mi usnela na rekach, lezalysmy razem na kanpie pod kocykiem, ogladajac pierwsza milosc (ona nie lubi seriali ani filmow bo za mala jest,ale ten jakos zawsze chce ze mna ogladac ![]() NibyNIc wyszukaj w googlach, ja nie znam nic takiego ![]() Kasia super ze weekend sie udal i pobawilas troszke ![]() A ja sie pochwale co moj tz zafundowal Milence na dzien dziecka, Dzis zamowilismy a jutro przyjdzie. --->kliknij<--- Niby od 3 lat wiek ale pisze ze moze byc dla mlodszych dzieci bo ma pilot na sterowanie, i zamowilismy tez rejestracje z napisem "MILENKA" ![]() ![]() Ale sie ciesze, bo mloda uwielbia samochody, rowerkow nie lubi bo nie maja kierownicy, jak tylko wsiada w zabawkowych sklepach do takich sprzetow to rechocze cala ze smiechu, piszczy, bije brawo i kreci kierownica jak rajdowiec jakis, ostatnio nauczyla sie nasladowac odglos "bruuuum bruuum". ![]() Takze zaszelilismy troche z oszczednosci no ale byla okazja ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2009-05-11 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Wtajemniczenie
|
Czyż nie wiecie, żeście świątynią Boga i że Duch Boży mieszka w was?"
W dniu przyjęcia sakramentu bierzmowania niech Duch Święty umocni Cię w wierze i obdarzy wielorakimi darami łaski------- taki znalazłam Kasiu Edytowane przez atenk1 Czas edycji: 2009-05-11 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
Anetko to ja chlapie od 13
![]() W końcu jakotako dom wygląda a ja padam mam nadzieje ze wierek też padnie zaraz ![]() Aga bardzo fajne to autko młoda bedzie szaleć ![]()
#809 |
Zadomowienie
|
no jestem Zuza spi ale to co dzisiaj bylo to masakra, po wyjsciu z pracy dzwonie do tz i pytam jak tam moje dziecie sie czuje a on mi mowi ze ona od godziny strasznie wymiotuje i on leci z nia do przychodni. No to ja tez jade prosto do przychodni, tam mala dalej wymiotowala a lekarka kurna u dzieci zdrowych byla i nie raczyla dupy na chwile ruszyc wiec czekalismy jakie 20 min jaka ona biedna byla (ale juz troszke lepiej sie czula i coraz zadziej wymiotkowala). No lekraki naszej akurat nie bylo tylko taka stara wiedzma i beznadziejna jest szok.
Zbadala mala no i mowi ze nic tutaj nie widzi tylko zaczerwienione lekko gardlo wirusowo(ja mysle ze to od gardla albo od zabkow alezobaczymy co sie wyklluje) i pisze bactrim. A ja sluchammmmm bactrimmmmm???? przeciez to jest antybiotyk, a ona no tak a ja mowie ale przeciez mowila pani ze to wirusowe no tak ale lepiej podac juz chcialam jej sie postukac po glowie. powiedzialam ze jak bedzie gorzej to dam malej Eurespal ale zaden antybiotuk narazie.Aha no i dala elektrolity do picia.i najlepiej nie dawac jesc. No wiec przyjechalismy do domu no i malutka od tamtego razu w przychodni juz nie wymiotowala (aha dala tez skierowniae do szpitala gdby dalej bardzo wymiotowala i na posiew moczu co by sprawdzic czy przypadkiem to nie bakterie az sie boje badac po ostatnim razie jak niby wykryli jakas chora bacterie a po potrojnej kontroli za moja kase w innym laboratorium okazalo sie ze nic malej nie jest). ale to co zobaczylam w domu jak wrocilismy od lekazra to byl normalnie szok. JA nei wiem jak to wygladalo ale wszedzie byly wymiociny na podlodze na scianie w lozeczku w szafie i w szufladzie (o matko tz chyba lekko panikowal zreszta sama to bym chyba jeszcze bardziej panikowal). Uff posprzatalam to wsyztsko pozmywalam sciany i podlogi mala umyta i zaraz po mleku usnela bo byla wykonczona po tym wszytskim (biedaczek moj taki wykonczony byl). Teraz spi ale ja dzisiaj zadnego alkohlou nie wypije (chociaz mam chec se chlapnac glebszego) ale musze czuwac czy wszytsko ok . MASAKRA mowie wam cale szczescie ze przestaal wymiotowac i wypila te elektrolity i mleczko. PAdam na twarz.Musze sie troche odstresowac
#810 |
Zakorzenienie
|
Co do tych życzeń, dedykacji w necie znalazłam tylko to co Ty Anetko, nic poza tym. Kartek na tą okolicznośc nzie nie widziałam
![]() Do niedzieli mam czas więc może coś wymyślę. Dziękuję że chciałyście mi pomóc Ewelinko, o maaatko biedna Zuzia, wyobrażam sobie co czujesz i wiesz, myślę że Twojemu TŻ należą się przytulasy bo on też ciężki dzień miał
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2009-05-11 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:43.