![]() |
#781 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe cz. 2 :)
Kochana, a rozważyłaś kwestie zdrowotne - swoje i synka? bo może w szpitalu byc kiepska atmosfera, ale jednak tu jest najbezpeczniej i w razie tfu tfu potrzeby najlepiej mogą Ci pomóc... martwie się, żebyś pod wpływem emocji nie podjęła pochopnej decyzji - chociaż oczywiście z tego co piszesz, niewiele można wywnioskować na ten moment. Trzymaj się!!!
#782 |
Zadomowienie
|
Bravurko tez niewiem co sie stało ale narewy tu na nic sie zdadzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
Najpierw gin. mi przepisała Pimafucin, potem długo stosowałam Nystatynę, ale kompletnie nic mi to nie pomagało... Później jak zaczęłam II trymestr powiedziała, że może mi już dać coś innego i dostałam Gyno-Femidazol (nie jestem pewna czy tak się to pisze...) i dopiero po tym mi przeszło
![]() Hmmm... Dziewczynka? ![]()
#784 |
Zakorzenienie
|
Bravurko a nie mogliby cie wypuscic na przepustke z tego szpitala?? z tego co wiem jak jest u nas to nie zbyt chetnie patrza na takich co sie wypisuja na zadanie a zaraz potem wracaja bo okazalo sie ze jednak nie jest dobrze..
na przepustce zawsze mozesz wrocic i musza cie przyjac.. Gissh ja tez mialam pimafucin i przeszlo.. raz na jakis czas podmywam sie jogurtem naturalnym i juz nie pamietam co to drozdze ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2009-07-29 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Raczkowanie
|
czesc juz idziemy lulku napisze jutro kocham was buziaki
![]() ![]() ![]() ![]() 25 tydzień◘ naszego synka Wiktorka Nikolka już ma 2 latka i 9 miesięcy Kocham was maluszki |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Domry wieczorek
![]() ![]() ![]() ![]() Ja myśle Zmarzenka ze chłopiec ![]() Uciekamy spaćku bo padam ....do jutra ![]()
![]() Edytowane przez AsiCcccCA Czas edycji: 2009-07-29 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jakie masz wyniki tokso? bo wiem, że jest wiele problemów z interpretacja wyników!!! najlepiej pójść do swojego lekarza! bo w necie czasem piszą pierdoły, po których można się załamać!! Ja dziś miałam badanie, jutro odbieram wyniki ![]() Też mam małe problemy z pcherzem , mam wrażenie okropnie pełnego pęcherza,po czym idę i kilka kropel i ulga na pół godziny!! I tak w kółko... zmarzenka -obstawiam dziewczynkę! Cytat:
![]() Cytat:
dobranoc Mamusie, uciekam ładować baterie na jutrzejszy dzień! Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-07-29 o 21:55 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
splukuje normalnie
![]()
#789 | |
Zakorzenienie
|
Dlatego nie inwestuje jeszcze w sukieneczki
![]() Cytat:
![]() ![]() Carolans, ladne mieszkanko malenstwa ![]() 2befree, gratuluje pani magister ![]() Zmarzenka, obwtawiam dziewczynke ![]() Bravurko ![]() Ela, 2befree, z tymi uplawami, to tez ostatnio mialam taka zielonkawa wydzieline, ale nic nie pieklo, nie swedzialo, a na badaniu okazalo sie, ze wszystko czyste, pH 4. A stosuje plyn do higieny intymnej z kara debu. Co sie tyczy pecherza, to mam troche inny problem niz wy. U mnie, kiedy juz jest dosc pelny caly brzuch mi tak twardnieje, ze trudno mi sie poruszac i zawsze sie boje czy doniose ![]() A dzis w nocy to byla dla mnie masakra. Dosc wczesnie zjadlam lekka kolacje, zeby mnie zgaga nie meczyla, to jak juz probowalam zasnac, bylam na tyle glodna, ze musialam wstac i cos zjesc. I dopiero po tym zasnelam. I dzis jest jeden z moich wielkich dni. Fakt, ze poswiecilam sie, wstalam o 5 rano ![]() ![]() ![]() Ale pogode za to mamy dzis okropniasta. Juz o 6 rano bylo goroco i duszno nie do wytrzymania. I nawet dobrze, ze w tym przypadku spedze wiekszosc dnia w pociagach ![]() A tak a propos, wie ktoras z was co sie dzieje z Zaharia? Powinna byc juz chyba w domu ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2009-07-30 o 06:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | ||
Wtajemniczenie
|
carolans śliczne ciuszki, a te skarpeteczki - na ich widok najbardziej sie rozczulam!
Cytat:
a co dokładnie jest na drugim zdjęciu? Cytat:
poza tym gin mi mówił, że im później nastąpi zarażenie toxo, tym ma mniejszy wpływ na dziecko. nie wiem czemu ale mam wrażenie , że to dziewczynka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |||
BAN stały
|
Witam
![]() wczoraj to rzeczywiście może zbyt Pochopnie oceniłam całą sytuacje ale naprawdę się zdenerwowałam. Chciałam po obchodzi pogadać z lekarzem i się go grzecznie spokojnie zapytałam czy skoro już się lepiej czuje to jest szans że będę mogłam wrócić do domu. A ten na to zareagował jak dla mnie zbyt nerwowo i się z tego kłótnia wywiązała że Ja podobno mądrzejsza od lekarza i skoro wiem najlepiej co dla mnie dobre to niech się wypisuje tylko żebym później nie przychodziła z pretensjami to ma być podejście lekarza? Jeszcze mi na końcu powiedział : „ jak by pani urodziła to nie wiem gdzie pani znajdzie lekarza który będzie ratował płód w 23 tygodniu ciąży” Aż się popłakałam i już sama nie wiem co robić, trzymają mnie tu i właściwie nic już nie robią wiec nie wiem w jakim celu tu jestem? wymyśliłam sobie w końcu tak że wypisze się na własne żądanie pojadę do swojego lekarza i zobaczę co on mi powie ale czy to dobry pomysł? ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- paczka22 zdjęcie śliczniusie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- carolansbrzusio śliczny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
ja tutaj jestem praiwe cały dzień i wydaje mi się że nigdy nie jestem do końca na bierząco ![]() dziękuje za kciuki ![]() wiem że najwazniejszy jest w tej chwili mój synek ale tutaj to się wytrzymac już nie da a dbać o siebie i odpoczywać jak najabrdziej zamierzam czy tu czy tam ![]() gratulacje pani magister ![]() i gartlacje z okazji 20 tyogdnia ![]() mam nadziej że na wizycie okaże się ze wszytko jest ok. życze mało stresu i dużo uśmiechu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jesli sie w tym szpitalu bezpiecznie nie czujesz, to popros rodzine, zeby poszukali ci szpitala, w ktorym moglabys sie czuc lepiej. Moze tez wydaje cie sie, ze w domu byloby tak samo, ale pomysl, ze jestes 24/7 pod stala kontrola i jesli cos zaczelo by sie dziac lekarze mogliby zadzialac natychmiast. A gdybys byla w domu, to potem musialabys jeszcze dojechac do szpitala. W tym momencie licza sie nie tylko dni, ale minuty, albo nawet sekundy. Mylse, ze jednak powinnas troche sprawe jeszcze przemyslec i zostac w szpitalu przynajmniej do tego 28-30 tc, kiedy w razie wczesniejszego porodu jest bardzo duza szansa na utrzymanie maluszka przy zyciu. Wiem, ze to dlugo, ale czas zawsze plynie. I mozesz ten czas zainwestowac w przygotowywanie wyprawki dla synka, jak rowniez w samoksztalcenie (np jezyki) albo czytanie, zwlaszcza tzw sag, przy nich czas mija niewiarygodnie szybko ![]()
![]() |
#793 |
Wtajemniczenie
|
Bravurka ja na Twoim miejscu jeszcze bym została w szpitalu , powinnaś wg mnie lezeć, pisałaś, ze mają podawac leki na szybszy rozwój płucek, kochana to męczące ale chyba zdrowsze dla dzidka, jestes znicierpliwiona ale jak wrócisz do domu to napewno nie wyleżysz a i z pomoca moze byc różnie zanim trafisz znowu do szpitala wrazie pogorszenia, zastanów sie dziewczyno, teraz w stresie zbyt emocjonalnie oceniasz całą sytuację, nie dziwię się ale nie popieram wyjścia, może jeszcze tydzień, zastanów sie, gdyby nie musieli to czy by Cię trzymali, przecież dla szpitala to koszty, a jeżeli nie wypisują to znaczy, ze sytuacja uległa poprawie ale nie jest taka dobra aby Cię wypuścić do domciu
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- popieram to co napisała Gucia |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I pierwsze co pomyślalam, to to co Magda- że teraz u nas jak nie trzeba to na pewno nikogo w szpitalu nie trzymają, wręcz przeciwnie. Dlatego zastanów się. I Gucia napisała bardzo ciekawe propozycje zapełnienia sobie tego czasu, żeby Ci szybciej mijal. Trzymaj sie Kochana! Carolnas-ale cudne ciuszki. A brzuszek masz slodki i naprawdę jeszcze malutki - ale to ma być komplement , na pewno urośnie, nie niepokój się!
![]() |
#795 |
BAN stały
|
pewnie wszytkie macie racje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 | ||
Raczkowanie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
Cytat:
IgM 1,40 C0I (>= 1 oznacza wynik dodatni) IgG 390,90 IU/ml (>=3 oznacza wynik dodatni) A oto, co znalazłam o wynikach tokso: "IgG (+), IgM (+) – taki wynik świadczy o tym, że osoba jest w trakcie inwazji pasożyta I należy natychmiast rozpocząć leczenie. W przypadku braku objawów, badanie należy powtórzyć po upływie trzech tygodni. Obecność we krwi 8 jednostek oznacza wynik ujemny, natomiast wynik od 8-300 jednostek oznacza wynik dodatni. Oznaczenie powyżej 300 jednostek może świadczyć o niedawnym lub obecnie toczącym się zakażeniu." Elalank - co do pęcherza, to ja mam identycznie Edytowane przez 2befree Czas edycji: 2009-07-30 o 08:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
BAN stały
|
już w sumie przez te moje decyzje wszyscy obrazeni łacznie z tż no i sobie narobiłam teraz klopotów. już dosyć mam
![]() teraz ja jestem wielką egoistką a wszyscy wiedzą lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zadomowienie
|
dziękuje dziękuję
![]() bravurko może zostań w tym szpitalu, wiadomo że nie za przyjemnie, ale dla dobra dzidziusia. lekarz trochę zbyt nerwowo zareagował, ale pewnie jest więcej dziewczyn które chciały się wypisywać i może dlatego.... sama ostatnio słyszałam o dziewczynie która się starała o dziecko i każdą ciąże miała zagrożoną i zamiast stosować się do zaleceń lekarza że ma leżeć i nic absolutnie nie robić ona uznała że skoro się dobrze czuje to jedzie na wakacje i straciła tak dwa razy ![]() trzymam za was kciuki, napewno wszystko będzie dobrze ![]()
![]() |
#799 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Ja tak teraz z zupelnie innej beczki
![]() Czy wiecie moze co te malenstwa robia zwykle w brzuchu? Rozumiem pojedyncze kopniaki, czy tez uderzenia raczkami, np. przy drapaniu. Ale moja corcia czasami tak rozrabia, przebiera raczkami i nozkami, uderzenia sa tak szybkie i czeste, ze trudno mi sobie wyobrazic co ona tam robi. ![]() No chyba, ze bedzie rzeczywiscie plywaczka i juz cwiczy ![]()
#801 |
Wtajemniczenie
|
Bravurka a Ty z Lublina jesteś? - w którym szpitalu leżysz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
BAN stały
|
przyda się taka zmiana tematu bo już siebie mam dosyć;/
![]() ![]() gucia6mój mały to tak szaleje w brzuszku że aj. gdzies czytałam się jak się np. dużo chodzi w ciązy to tak jakby te ruchu lulają małego i wtedy dzidzi spi a jak się leży to wiecej wariuje. u mnie to w sumie czasem w nocy tak kopnie mocno że odrazu się budze. istne szaleństwo. |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
BAN stały
|
magdawikp leże w szpitalu na lubartowskiej w Lublinie
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A z tym ruchem to tez znam ta opinie. Tyle, ze czasami to malej wlacza sie nie tyle pranie, co odwirowywanie ![]() ![]()
![]() |
#806 |
BAN stały
|
gucia6zazdroszcze wam strasznie że możecie sobie tak normlanie zyć i tyle tych przygotowań tez bym tak chciała ;( i to się chyba z tąd bierze ta niecierpliwość .
![]() i moje nieustające narzekanie na wszytko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
Ja nie z Lublina- ale w necie ten szpital nie cieszy sie zbyt dobra opinią...Wiadomo ile ludzi tyle opinii ale duzo kobiet poleca szpital na Jaczewskiego
![]() Bravurko jesli chodzi o przygotowania to ja mimo ze jestem w domu i tak wiekszość rzeczy kupuje na allegro. |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
BAN stały
|
gucia6, magdawikp, konspiracja, malina81, carolans dziękuje za głos rozsądku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Obstwaiam na kobietke... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A skad ten znajomy to wie..? ![]() ![]() Co do pecherza to mam dokladnie tak samo... ![]() Cytat:
Moj maly tez tak atakuje...ale od kiedy zrobilismy to usg 4D to wiem co on tam moze wyprawiac...jak sie przeciaga, drapie w glowke - czasami raczka a czasami kolankiem ![]() ![]()
![]() |
#810 | |
BAN stały
|
Cytat:
tez się powinnam wreszcie zabarać za allegro i za szukanie czegoś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.