|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moje paznockie - początek drogi do sukcesu ;)
Baardzo ładne śnieżynki
a te brokacikowe śliczne
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne pazurki
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajne
|
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
fajne szaraczki
|
|
#788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dziś pazurki odgapione troche od Anuli A musze powiedziec, że dobrze sie w nich czuję ![]() 88. Czarno-kakaowy(?) ruffian manicure ![]() Lakiery: -jakis zwykły czarny -Golden Rose PARIS nr 49 - + na wierzch Golden Rose FANTASTIC COLOR nr 166 ![]() Edytowane przez Anka :) Czas edycji: 2010-12-27 o 16:53 |
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
świetny ruffian
![]()
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Super Ci to wyszło i jak równiutko
|
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
no i pięknie wyszło
![]() kolory też fajne, chociaż dla mnie to kawa z mlekiem ![]() a Ty jaką metodą malowałaś?
|
|
|
|
|
#793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje
Dziekuje Dziekuje Cytat:
A może i kawa z mlekiem Kakao jest troszke jasniejsze no i bardziej szare Ja kawy nawet nie dotykam, więc to porównanie mi do glowy nie przyszło ![]() A malowałam tak, że najpierw tym "brązowym" prawie calego pazurka, no bo do końca przy skórkach nie było sensu nakladać niepotrzebnych warstw lakieru, potem malowałam ten czarny obszar lakierem z cienkim pędzelkiem od ręki, bo pasków żadych nie mam, zresztą ja nei umiem z paskami, bo mi cos zawsze wplywa pod to chociaż nie wiem jak(przynajmniej dawniej tak sie działo, bo teraz to już nie wiem może kwestia wprawy i praktyki ) Wiadomo, ze od razu super rowno nie bylo ale to można poprawić bez problemu No i na końcu tym brokatowym lakierem tylko na brązowej częsci a że ten lakier jest bezbarwny no t to akurat byl najmniejszy problem - wiadomo No i na koniec jak zwykle Quick dry z GR Nawet nie tak dlugo się to tworzy jak myślałam Narazie pazurki trzymają sie bez zarzutów, ale to dopiero 3 dzień
|
|
|
|
|
|
#795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no inaczej inaczej niz Ty ale stwierdziłam, że lepiej mi będzie malować to czarne na końcu niż na początku tak jak Ty bo musiaalbym uważać żeby nie zamalować trochę czarnego brązowym
|
|
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
mi znowu ten czarny nie gra podobnie jak u Anuli
może ja jakaś dziwna jestem no ale ten kakaowo kawowy kolorek z brokacikiem cudownie wyglądaps. powiem Ci, że u mnie nie sprawdza się ten wysuszacz z GR albo daje za grubą warstwę samego lakieru albo tego wysuszacza bo zawsze mam jakieś rysy :/
|
|
#798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakby każdy miał taki sam gust, to by nudno było Ale kiedys zrobię w innej wersji kolorystycznej jeszcze![]() To ja nie wiem czemu się nie sprawdza u Ciebie ten Quick Dry ... Ja nawet jak mam kilka warstw lakieru i go użyje to sie sprawdza tzn wiadomo, że jak minutę po pomalowaniu coś się robi to sie zniszczy ale po kilku minutach jest ok... Tzn ja nawet po kilku minutach staram się uważać bo wiadomo że im dlużej bedzie sobie wysychal tym mniej bedzie podatny na zniszczenia. Nie mniej jednak są lakiery takie ze po kilku godiznach sie robia jakies wgniecenia a dzięki temu utwardzaczowi wiem ze nie obudze się rano z poodbijanymi śladami poduszki czy niewiadomo czego Także ja jestem mu wierna... Nie wiem czemu u Ciebie sie nie sprawdził![]() Ale z drugiej strony popatrz... u Anuli to nawet zwykly bezbarwny lakier się sprawdza. A dla mnie byłaby to kolejna warstwa lakieru która sprawilaby że wszystko bedzie jeszcze wolniej sie suszyło i w zyciu bym nie miala calych takich paznokci ![]() Dziekuję
Edytowane przez Anka :) Czas edycji: 2010-12-28 o 15:19 |
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcześniej miałam dwa wysuszacze z sally hansen i nie miałam takiego problemu. no cóż będę jeszcze próbować i czekam na ruffian w innych kolorach
|
|
|
#800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do za grubej warstwy to nie wiem... notmalną chyba dajesz... przeciez nie lejesz pół buteleczki tylko tak żeby sie ladnie pokryło ... ja też czasem maczam pędzelek ze 3 razy, by dobrze i równo pomalwac kciuka, więc nie wiem... ![]() Nie miałam nigdy wysuszacza z SH... ;0 nie pamietam czy kiedykolwiek miałam inny niż ten z GR... miałam inny niż Quick Dry z GR ale był taki okrpny, że tylko raz nim pomalowałam paznokcie bo lakiery przy nim kompletnie nie chcialy wyschnąć... Crystal color czy jakoś tak. ![]() A paznockie w innych kolorach na pewno będa tylko nie wiem kiedy. jak znam zycie to dopiero po sesji... bo w styczniu raczej czasu nie będzie...
|
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to jednak kolejna warstwa. Po prostu nie używam specjalnych topów jakichś tylko zwykłe bezbarwne, ale liczę się z tym że paznokcie wtedy schną dość długo ( w zależności od warstw, wiadome). Ni ja często na raty maluje ![]() A od niedawna mam topa przyspieszającego wysychanie
|
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
podoba mi się
|
|
|
#803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodziło mi o to, że Ty używasz sobie bezbarwnego zwykłego lakieru ( w celu wyrownania czegos, pokrycia ozdób itd, itp ) i on Ci wystarcza w celach własnie takich jak napisalam i nie potrzebujesz jakiegos specjalnego utwardzacza ... i chodizło o to że dla mnie to jest niepojęte, ze nie niszczysz paznocki Bo w moim przypadku to bym cały dzień musiała nic nie robić nie wierzę, że zwykly lakier by po prostu sobie wysechl, ja to bym po nocy miała jakieś rysy i niewiadomo co I w sumie super sprawa, że taki zwykły lakier Ci wystarcza ![]() Dziekuję |
|
|
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
no chyba że tak
![]() po prostu jak wiem że coś będzie długo schło to maluję sobie wieczorkiem i potem leżę np i oglądam tv i paznokcie wyschną na tyle że można iść spać ale zdarza mi się czasem że coś się odbije, z tym że rzadko to raczej bywa. Wszystko zależy od lakiery/zdobienia itp
|
|
|
|
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
mmmm.....bardzo ładne
![]()
|
|
#807 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
dziękuję Ale daaawno mnie tu nie było Ale... sesja, więc same rozumiecie![]() ![]() Dziś takie pazurki robione trochę na szybko, no i te u prawej ręki to jakies takie krzywe mi sie ostatnio zrobiły... a tu się raz zlamał kawałek, innym razem drugi i tak brzydko teraz jest ![]() 89.French z czarnymi kropeczkami ![]() |
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że sesja już do przodu
a pazurki bardzo ładne, kropeczki dodają im uroku |
|
|
|
|
#809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję |
|
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
piękne, takie równiutkie linie frencha
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

A musze powiedziec, że dobrze sie w nich czuję 

może ja jakaś dziwna jestem
no ale ten kakaowo kawowy