Czarna lista targowisko- plotki - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-02, 15:08   #781
Mariola13
Zakorzenienie

Przekupka: 192 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki

Cytat:
Napisane przez beyza Pokaż wiadomość
Z bardzo dobrym zoomem, to by sie przydal celownik optyczny, nie musi byc bron ostra, wystarczy moze jakis karabin do paintballa, strzelic do kilku na probe-przestana przylazic- problem rozwiazany a nawet dwa... gdyz wszelkie dylematy moralne odlozyc na bok- jak ktos jest takim burakiem- to moze lepiej zeby sie nie rozmnazal.
Stary 2010-04-02, 15:15   #782
hathayoga
perfumove love

Przekupka: 260 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez vilandra Pokaż wiadomość
Mam problem i o radę proszę.
Może to nie bezpośrednio związane z targowiskiem, ale pośrednio tak.
No bo tak: targowisko jest na wizażu, wizaż przeglądam na lapku, lapek stoi na stole, stól koło okna, a za oknem łąka.
I ja a`propos tej łąki. Łąka piękna, no może nie teraz, ale jak się tylko zazieleni, no CUD
I tak sobie siedze na lapku pracuje, na łake zerkam w celu relaksacji. I co często widzę??Ano widzę takich osobników płci brzydszej, tych z marsa, co to właża na łąke po to , żeby się ..... wysiakć!!!! Wyjmuje taki jeden bez żenady.......no normalnie
No I tak sobie mysle, mam aparat z dobrym , ba, bardzo dobrym zoomem, żeby takiemu fote zrobić i na youTube zamieścić albo gdzie indziej. Jak myślicie , dobry pomysł??
Fuu, po co komu taka fota obszczy... łąkowca. Rzuć w nich jajkiem, święta w końcu mamy
A patrząc od pozytywnej strony (o ile jest takowa) - trzeba się cieszyć, że inaczej nie nawożą

Kosmetyki

Wish
hathayoga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 15:53   #783
ana761
Zakorzenienie

Przekupka: 206 pkt / 100% pozyt.
GG do ana761

noooooooooooo .... to byłby widok

Cytat:
Napisane przez hathayoga Pokaż wiadomość
Fuu, po co komu taka fota obszczy... łąkowca. Rzuć w nich jajkiem, święta w końcu mamy
A patrząc od pozytywnej strony (o ile jest takowa) - trzeba się cieszyć, że inaczej nie nawożą

Gdzie jest cierpliwość i pokora, tam nie ma ani gniewu, ani zamętu......
ana761 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-02, 16:00   #784
vilandra
Zakorzenienie

Przekupka: 107 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Z bardzo dobrym zoomem, to by sie przydal celownik optyczny, nie musi byc bron ostra, wystarczy moze jakis karabin do paintballa, strzelic do kilku na probe-przestana przylazic- problem rozwiazany a nawet dwa... gdyz wszelkie dylematy moralne odlozyc na bok- jak ktos jest takim burakiem- to moze lepiej zeby sie nie rozmnazal.
pomysła dobry, aczkolwiek kosztowny, bo taki karabinek to zapewne kosztuje i co , mam wydatek sobie jeszcze robić dla takiego kogoś, no buraka takiego
A jak mu rozmnażalnik popsuje, to mnie jeszcze zaskarży do sądu

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Cytat:
Fuu, po co komu taka fota obszczy... łąkowca.

Cytat:
Rzuć w nich jajkiem, święta w końcu mamy
nie doleci, chyba że z procy,ale chybic mogę ,no i jajek szkoda na obszczy ...
Cytat:
nie dobijaj mnie
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 08:52   #785
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Przekupka: 207 pkt / 100% pozyt.

Ja doradzam zaprosić kilka koleżanek (na przykład mnie,nie przymierzając); zaczaić się,otworzyć okienko i obśmiać gościa na głos czyniąc stosowne uwagi co do jego wyposażenia
Korzyść będzie podwójna - 1) gruntownie wyśmiany być może już więcej na miejsce wyśmiania nie zechce powrócić 2) można się troszkę zrelaksować dając upust złym emocjom skumulowanym względem tego,co i owszem. 3) dodatkowy walor integrujący wizazową społeczność w realu.
Miłych Świąt,Koleżanki

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-03, 12:05   #786
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Cytat:
Cytat:
Napisane przez mhm0808 Pokaż wiadomość
Ja doradzam zaprosić kilka koleżanek (na przykład mnie,nie przymierzając); zaczaić się,otworzyć okienko i obśmiać gościa na głos czyniąc stosowne uwagi co do jego wyposażenia
Korzyść będzie podwójna - 1) gruntownie wyśmiany być może już więcej na miejsce wyśmiania nie zechce powrócić 2) można się troszkę zrelaksować dając upust złym emocjom skumulowanym względem tego,co i owszem. 3) dodatkowy walor integrujący wizazową społeczność w realu.
Miłych Świąt,Koleżanki
Ale czad!! wizażowy zlot na łące Wyładujemy wszystkie frustracje na obszczy.... Tyle bab, normalnie łąka postrachem będzie
Ale trzeba poczekać , bo teraz krzaki jeszcze łyse, a jak się zazielnią, to moża się schować i na takiego z zaskoczenia zrobić mu "BU" ( nie mylić z biochemą urody ) i jajkami można obrzucić, albo pomidorami zgniłymi

Ale Małgoś prawda jest taka, że kto zechce na tą nasza wies przyjechać. WIęc póki co zapraszam Ciebie
Stary 2010-04-03, 17:46   #787
Marei
Zakorzenienie

Przekupka: 65 pkt / 100% pozyt.

Dziewczyny, ja się składam ze śmiechu jak Was czytam i nie mam siły już na komentarze : hahaha:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-03, 20:02   #788
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja się składam ze śmiechu jak Was czytam i nie mam siły już na komentarze : hahaha:
Marei, tu nie ma się co śmiac, to powazna sprawa

A tak w ogóle, to jak tam historia z a`la Apart-owską bransoletą? odzyskałs perfumy??
Stary 2010-04-04, 20:08   #789
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Marei, tu nie ma się co śmiac, to powazna sprawa

A tak w ogóle, to jak tam historia z a`la Apart-owską bransoletą? odzyskałs perfumy??
wyslalam maila i cisza, wlasnie zbieram sie za drugiego, gdzie napisze lilmary, ze zglosze to na policje. I jak bedzie trzeba, to zglosze ehh :/
Stary 2010-04-05, 08:34   #790
Layla79
Zakorzenienie

Przekupka: 61 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
wyslalam maila i cisza, wlasnie zbieram sie za drugiego, gdzie napisze lilmary, ze zglosze to na policje. I jak bedzie trzeba, to zglosze ehh :/
prosiłaś Virtual o wsparcie?
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-05, 17:30   #791
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
prosiłaś Virtual o wsparcie?
Tak, na razie poradziła napisac maila i postraszyć policją Napisanie maila nie poskutkowało, więc pora na straszenie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-06, 07:24   #792
Layla79
Zakorzenienie

Stary 2010-04-06, 10:14   #793
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, na razie poradziła napisac maila i postraszyć policją Napisanie maila nie poskutkowało, więc pora na straszenie
A może udało by Ci się znaleźć ja na NK? wtedy mogłabys sie wpisac w profilu. Wiesz, znajomi by zobaczyli......
Stary 2010-04-06, 11:54   #794
Mariola13
Zakorzenienie

Przekupka: 192 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
A może udało by Ci się znaleźć ja na NK? wtedy mogłabys sie wpisac w profilu. Wiesz, znajomi by zobaczyli......
To chyba może lepiej zadziałać niż Policja
Stary 2010-04-06, 13:03   #795
7medeis
Zakorzenienie

Przekupka: 118 pkt / 100% pozyt.

dziewczyny, czy któraś z Was miała do czynienia z angel899?

kosmetyki

M-perfumy
D-perfum
C- perfumom
B-perfumy
N-perfumami
M-perfumach
W-perfumy
7medeis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 17:57   #796
Marei
Zakorzenienie

lilmary odpisala i obiecala odeslac perfumy w piatek... no to czekam.
Stary 2010-04-06, 18:22   #797
Ceith
korzonek

Przekupka: 94 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez 7medeis
dziewczyny, czy któraś z Was miała do czynienia z angel899?
Ja z nią się umawiałam na osobistą wymianę, ale po pytaniu gdzie i kiedy nie odpisała mi, nie wiem co jest.
A coś się stało?
Stary 2010-04-06, 20:49   #798
7medeis
Zakorzenienie

jej przesyłka długo nie dochodzi, tłumacze sobie to działaniem poczty, no ale ile można...

kosmetyki

M-perfumy
D-perfum
C- perfumom
B-perfumy
N-perfumami
M-perfumach
W-perfumy
Stary 2010-04-07, 13:29   #799
Nana93klb
Zakorzenienie

Przekupka: 75 pkt / 99% pozyt.
GG do Nana93klb

dziewczyny mam takie pytanie, mianowicie mam dziwną sytuacje z Hess. umówiłyśmy się na przesyłkę i to ona miała wysłać pierwsza a ja miałam wysłać zaraz po otrzymaniu paczki od niej jako że jest początkująca. pominę to że paczka szła dość długo...jednak wczoraj dostałam awizo więc dzisiaj poszłam na pocztę, a tam okazało się że wysłała ona mgiełkę do ciała w zwykłej kopercie, nie bąbelkowej i mgiełka się rozwaliła...dotarła ona do mojego miasta już rozwalona. napisałam do niej, że się rozwaliła i niestety ale muszę wystawić negatywa i że mojego kosmetyka nie dostanie, a jej mgiełkę moge jej odesłać na jej koszt lub po prostu u siebie wyrzucić. napisałam że już nawet ta przekupka nie będzie za to że się rozwaliła mgiełka ale za to że wysłała w zwykłej kopercie, a ona mi na to że nie było mowy w jakiej kopercie wysyłamy...a mi się wydawało że koperta bąbelkowa jest w zasadach ogólnych...i zawsze się w takiej wysyła...więc teraz nie wiem czy ta przekupka będzie słuszna...
Nana93klb jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 14:12   #800
Layla79
Zakorzenienie

wysyła się wyłącznie w bąblach.
Stary 2010-04-07, 15:11   #801
beata_1988
Zakorzenienie

Przekupka: 66 pkt / 100% pozyt.
GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
wysyła się wyłącznie w bąblach.
oczywiście że tak, chyba takich rzeczy jak to że wszystko trzeba tak zabezpieczyć żeby się nie rozbiło, nie wylało, nie pękło itd to nie trzeba nikomu tłumaczyć

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 16:30   #802
fanusia92
BAN stały

Przekupka: 107 pkt / 99% pozyt.

witam, ja po pytanie do was drogie wizażystki

a więc kilka dni temu umówiłam się z jedną z użytkowniczek na wymiankę /zapytałam czy znajdzie coś u mnie u niej w wątku, ona odpisała mi , że chciałaby za to tusz/ , wymianiłyśmy się adresami na PW, wszytsko było ustalone jak wysylamy i kiedy, ja oznaczyłam oczywiście na szaro, że tusz nieaktualny, po czym wczoraj otrzymuję informację od niej prywatną, że ona się rozmysliła i że nie chce wymianić swojego kremu za tusz i odwołuje wszytsko..

co w takiej sytuacji? należą jej się jakieś punktry karne czy coś? wystawiłąbym negatywa, ale oczywiscie pewnie w odwecie również takową przekupkę dostanę, więc trochę mi szkoda, zwłąszcza że to zupełnie nie moja wina..

doradźcie !
fanusia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 17:03   #803
Kasza Manna
Zakorzenienie

Przekupka: 29 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez fanusia92 Pokaż wiadomość
witam, ja po pytanie do was drogie wizażystki

a więc kilka dni temu umówiłam się z jedną z użytkowniczek na wymiankę /zapytałam czy znajdzie coś u mnie u niej w wątku, ona odpisała mi , że chciałaby za to tusz/ , wymianiłyśmy się adresami na PW, wszytsko było ustalone jak wysylamy i kiedy, ja oznaczyłam oczywiście na szaro, że tusz nieaktualny, po czym wczoraj otrzymuję informację od niej prywatną, że ona się rozmysliła i że nie chce wymianić swojego kremu za tusz i odwołuje wszytsko..

co w takiej sytuacji? należą jej się jakieś punktry karne czy coś? wystawiłąbym negatywa, ale oczywiscie pewnie w odwecie również takową przekupkę dostanę, więc trochę mi szkoda, zwłąszcza że to zupełnie nie moja wina..

doradźcie !
miałam kiedyś taką sytuację, ale akurat taka zmiana decyzji trafiła na mój dobry humor, więc niczego w prezencie Wizażanka ode mnie nie dostała. (to była jej pierwsza wymianka, a oferty spadały licznie, zagubiła się, jak widać)
Dziś wystawiłabym neutrala - co i Tobie polecam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 17:28   #804
fanusia92
BAN stały

Przekupka: 107 pkt / 99% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Pokaż wiadomość
miałam kiedyś taką sytuację, ale akurat taka zmiana decyzji trafiła na mój dobry humor, więc niczego w prezencie Wizażanka ode mnie nie dostała. (to była jej pierwsza wymianka, a oferty spadały licznie, zagubiła się, jak widać)
Dziś wystawiłabym neutrala - co i Tobie polecam.
dzięki za odp ;*

no własnie nie wiem co zrobić, bo wizażystka ma niby 5 przekupek /niby początkująca, ale też nie do końca [trochę pojęcie ma co i jak] /. nie jestem jakaś wredna, jestem w stanie zrozumieć pewne sytuacje; kiedyś już miałam podobną na wizażu, ale użytkowniczka przeprosiła mnie i powiedziała, ze nie może, ze względu na sytuację finansową -okej, nic jej nie wystawiłam, różnie się w życiu zdarza, ale jak mi osoba pisze, że 'zmieniła zdanie' to mnie tzw 'krew zalewa', bo takie decyzje się podejmuje /mogła przemyśleć wcześniej/ przed wymianą adresów i ustaleniami ostatecznymi..
fanusia92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 17:55   #805
Kasza Manna
Zakorzenienie

Przekupka: 29 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez fanusia92 Pokaż wiadomość
dzięki za odp ;*

no własnie nie wiem co zrobić, bo wizażystka ma niby 5 przekupek /niby początkująca, ale też nie do końca [trochę pojęcie ma co i jak] /. nie jestem jakaś wredna, jestem w stanie zrozumieć pewne sytuacje; kiedyś już miałam podobną na wizażu, ale użytkowniczka przeprosiła mnie i powiedziała, ze nie może, ze względu na sytuację finansową -okej, nic jej nie wystawiłam, różnie się w życiu zdarza, ale jak mi osoba pisze, że 'zmieniła zdanie' to mnie tzw 'krew zalewa', bo takie decyzje się podejmuje /mogła przemyśleć wcześniej/ przed wymianą adresów i ustaleniami ostatecznymi..
zdecydować musisz sama - nie ma ustalonej i "nie do ruszenia" reguły w takiej sytuacji.

edit: Wizażanki, a nie Wizażystki nie licząc niewielkiej ilości nas, z Wizażem profesjonalnym niewiele mamy wspólnego

Edytowane przez Kasza Manna
Czas edycji: 2010-04-07 o 17:59
Kasza Manna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 18:04   #806
ukrycior
Zakorzenienie

Przekupka: 83 pkt / 100% pozyt.

Co do kopert bąbelkowych. Wydaje mi się, że nie są konieczne, o ile produkt jest generalnie dobrze zabezpiecznony. Bo jesli ja owinę kosmetyk w bąble, włożę między tekturki i wyślę w zwykłej kopercie to jestem przekonana, że dotrze równie bezpiecznie jak w bąbelkowej kopercie. A takie rzeczy jak zapachy to ja się w ogóle w cienkich kartonikach staram wysyłać.

Dla mnie sytuacja z mgiełką to negatyw. Nie chodzi właśnie ani o tę mgiełkę, ani o tę kopertę ale o złe zabezpieczenie kosmetyku do wysyłki. A tego nie trzeba nigdzie dogadywać, bo wymiany mają być rzetelne, a rzetelność ma polegać między innymi na nienagannym zabezpieczeniu wysyłki.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 18:21   #807
misianka
kosmita jakiś normalnie

Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Co do kopert bąbelkowych. Wydaje mi się, że nie są konieczne, o ile produkt jest generalnie dobrze zabezpiecznony. Bo jesli ja owinę kosmetyk w bąble, włożę między tekturki i wyślę w zwykłej kopercie to jestem przekonana, że dotrze równie bezpiecznie jak w bąbelkowej kopercie. A takie rzeczy jak zapachy to ja się w ogóle w cienkich kartonikach staram wysyłać.

Dla mnie sytuacja z mgiełką to negatyw. Nie chodzi właśnie ani o tę mgiełkę, ani o tę kopertę ale o złe zabezpieczenie kosmetyku do wysyłki. A tego nie trzeba nigdzie dogadywać, bo wymiany mają być rzetelne, a rzetelność ma polegać między innymi na nienagannym zabezpieczeniu wysyłki.
no ja bym tam jednak upierała się przy wyższości bąbelkowych nad zwykłymi - chodzi o to, że przy ewidentnym niedbalstwie poczty, zwykła koperta może się łatwiej rozedrzeć i zawartość wypadnie i żadne zapezpieczenie jej poza kopertą już raczej nie pomoże, a bąbelkowa jednak jest mocniejsza, przez tę warstwę folii, nie tyle same bąble są tu ważne (o ile zawartość dobrze, dodatkowo zabezpieczona), ile ta folia właśnie. I dlatego ja pakuję w folię bąblową, a potem i w kopertę z bąblami, a niektóre to i w kartonik, może jest to oznaka fioła, a może pewien przez lata narosły pesymizm i jakaś taka nieufność co do poczty, he, he - ciekawe skąd?)

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Pokaż wiadomość
edit: Wizażanki, a nie Wizażystki nie licząc niewielkiej ilości nas, z Wizażem profesjonalnym niewiele mamy wspólnego
fłaśnie, fłaśnie, mnie jakoś zaraz wizażowa plaga czyli "ten perfum" i "ta perfuma" przed oczami stanęły, nie obrażając ofkorse nikogo

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 18:37   #808
ukrycior
Zakorzenienie

Przekupka: 83 pkt / 100% pozyt.

Misianko, ale ja się z Tobą generalnie zgadzam, bo jak napisałam sama większość ładuję do kartonów. Ale czasem to są drobiazgi, a dobrze zabezpieczona koperta zwykła - mam tu na mysli porządne zabezpieczenie szeroką taśmą np.- i zawartość bąblami, dają gwarancję dobrze zabezpieczonej przesyłki. Inna sprawa jest taka, że gdy wysyłam coś super zabezpieczone i w kartonie, a mimo to zawartość dochodzi uszkodzona, to ja biorę na siebie odpowiedzialność za te uszkodzenia. To jest kwestia przyzwoitości.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 21:19   #809
7medeis
Zakorzenienie

wypowie sie studentka filologii polskiej: "ten perfum" i "ta perfuma" są oficjalnie przyjętę do języka polskiego (o zgrozo!!!!)

kosmetyki

M-perfumy
D-perfum
C- perfumom
B-perfumy
N-perfumami
M-perfumach
W-perfumy
Stary 2010-04-07, 22:13   #810
Aneta???
Zakorzenienie

Przekupka: 79 pkt / 100% pozyt.
GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Byłam nie raz świadkiem,kiedy panie na poczcie dość energicznie rzucały moimi przesyłkami na podłogę,gdy je wysyłałam.Także ja również preferuję tylko i wyłącznie bąbelki

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości