|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. IV - matura to bzdura!
Cytat:
![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;14908553] dasz radę ,tylko 70 stron to spoko ![]() ja meczę 'granice' ...[/quote] Dam radę i Ty też dasz. DAMY RADĘ? DAMY RADĘ! ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() najtrudniej jest wcisnąć to wyłącz komputer ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
u mnie to nawet kanapek maturzystom nie robią ![]() Cytat:
![]() włączyłam komputer, znowu ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
a czy mogłaby mi któraś napisać jakie lektury z renesansu obowiązują do matury podstawowej?
![]() ![]()
#784 |
Zakorzenienie
|
Dobry pomysł.
Ale trudniej z realizacją ![]() A u mnie to nawet nie wiem. Dla egzaminatorów to na pewno. |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | ||
Zakorzenienie
|
Obiadek z Wami jem.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale wygrzej się dziś to powinno przejść. ![]() O tym samym pomyślałam. Zawsze coś jest przygotowywane dla maturzystów. Może niekoniecznie kotlety, ale napoje i kanapki tak. ![]() Co się odwlecze, to nie uciecze. ![]() Owocnej nauki. ![]() ------------ Łuczyłam się biologii i powiem Wam, że jakaś taka motywacja mnie doścignęła. ![]() ![]() Robię się dziwna. ![]() ![]() Dziewczyny zdające biologię. Mogę Wam polecić świetne i niedrogie repetytorium. O takie. Operon może się przy nim schować. Nie dość, że ponad 3 razy tańsze, to jeszcze na więcej informacji i wszystko jest wyjaśnione. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz nic mi się nie chce. NIC ! Straszne to jest. Sama siebie po dupie mogę nawet zlać ![]() Ale siły nie mam. No dobra, wieczorem do bioli i chemii zajrzę. Popatrzę za nim na all. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co mi polecicie z matmy i z chemii jeszcze? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
William Szekspir - Makbet Ignacy Krasicki – satyry (wybór), Hymn do miłości ojczyzny nie wiem czy coś jeszcze.. ![]()
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
może wkleję całą listę lektur
![]() Spis lektur obowiązujących do matury w 2010 r. kształcenie w zakresie podstawowym 1. literatura polska · Bogurodzica w kontekście poezji średniowiecznej · Jan Kochanowski - pieśni i treny (wybór) · Poezja baroku (wybór) · Piotr Skarga – Kazania sejmowe (wybór) · Ignacy Krasicki – satyry (wybór), Hymn do miłości ojczyzny · Stanisław Staszic _ Przestrogi dla Polski (fragmenty) · Adam Mickiewicz - Pan Tadeusz · Adam Mickiewicz - Dziady cz. III · Adam Mickiewicz – Konrad Wallenrod · Juliusz Słowacki - Kordian · Zygmunt Krasiński - Nie-Boska komedia (wybrane sceny) · Wybór poezji romantycznej (w tym wiersze A. Mickiewicza, J. Słowackiego, C.K. Norwida) · Listy (wybór) · Bolesław Prus - Lalka · Eliza Orzeszkowa - Nad Niemnem · Henryk Sienkiewicz - Potop · Henryk Sienkiewicz – Quo vadis · Wybór poezji młodopolskiej · Stanisław Wyspiański - Wesele · Władysław Reymont - Chłopi (t.1) · Stefan Żeromski - Ludzie bezdomni · Stefan Żeromski - Przedwiośnie · Maria Dąbrowska – Noce i dnie · Bruno Schulz – Sklepy cynamonowe (wybrane opowiadania) · Witold Gombrowicz - Ferdydurke (fragmenty) · Zofia Nałkowska - Granica · Tadeusz Borowski - Pożegnanie z Marią (wybrane opowiadania) · Gustaw Herling-Grudziński - Inny świat · Wybór poezji XX wieku (w tym utwory B. Leśmiana, L. Staffa, J. Tuwima, M. Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej, Cz. Miłosza, K.K. Baczyńskiego, Z. Herberta, T. Różewicza, M. Białoszewskiego, W. Szymborskiej, S. Barańczaka, ks. J. Twardowskiego) · Sławomir Mrożek – Tango · Jan Paweł II – Pamięć i tożsamość · Ryszard Kapuściński – Cesarz · Abp Kazimierz Majdański – Będziecie moimi świadkami... lub kardynał Stefan Wyszyński – Zapiski więzienne 2. inne wybrane fragmenty prozy dokumentalnej (reportaż, dziennik, pamiętnik) i eseistycznej 3. inne utwory zaproponowane przez uczniów i nauczyciela 4. teksty kultury (adaptacje filmowe powieści i inne filmy, spektakle teatralne, utwory muzyczne, obrazy, słuchowiska, programy telewizyjne, teksty prasowe) 5. literatura powszechna · Sofokles - Król Edyp · Horacy - wybór pieśni · William Szekspir - Makbet · Molier - Świętoszek · Johann Wolfgang Goethe - Cierpienia młodego Wertera · Daniel Defoe – Robinson Crusoe · Fiodor Dostojewski - Zbrodnia i kara · Joseph Conrad – Lord Jim · C. S. Lewis – Listy starego diabła do młodego · George Orwell – Folwark zwierzęcy kształcenie w zakresie rozszerzonym 1. literatura polska · Jan Kochanowski – Treny · Wybrany dramat romantyczny J. Słowackiego lub Z. Krasińskiego · Henryk Rzewuski – Pamiątki Soplicy (wybór) · Stanisław Ignacy Witkiewicz – Szewcy (fragmenty) · Maria Kuncewiczowa – Cudzoziemka · Hanna Malewska – Sir Tomasz Moore odmawia · Wiesław Myśliwski – Kamień na kamieniu lub Antoni Libera – Madame · Wybrany utwór polskich pisarzy emigracyjnych (Andrzeja Bobkowskiego, Witolda Gombrowicza i Józefa Mackiewicza) · Włodzimierz Odojewski – Zasypie wszystko, zawieje 2. literatura powszechna · Dante – Boska Komedia ( fragmenty Piekła ) · Franz Kafka – Proces · Michaił Bułhakow – Mistrz i Małgorzata · Święty Augustyn – Wyznania (fragmenty) · Platon – Obrona Sokratesa 3. Zaproponowany przez uczniów i nauczyciela utwór literatury polskiej, europejskiej lub światowej.
![]() |
#792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z matmy zamierzam zamówić takie. Słyszałam od koleżanki, że dobre. Na korkach zostało jej polecone. ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie też nic nam do jedzenia nie dadzą ![]() ![]() beznadziejnie będzie siedzieć w szkole np na matmie od 9 do 17 i nie zjeść nic ciepłego ![]() Cytat:
z matmy często korzystam z Operonu ( ale to do mat. rozszerz.) Mogę polecić fajny zbiór do pp jakby któraś zainteresowana była ![]() Cytat:
![]() Bo wcześniej to niekoniecznie ![]() A teraz zdarza mi się nawet w sobotę porozwiązywać zadania ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko na all tańsze. Cytat:
![]() Allegro mi zdechło. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja matma to jak póki co beznadziejne książki wsipu i zbiór z okładką w stylu wamp ![]() Beata, skuszę się skoro tak polecasz ![]() ![]() A co powiecie o Biologii Villego? Martyna, dziękuję za ten spis lektur, przyda się, oj przyda... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Idę dalej do biologii.
![]() ![]() Jeszcze zapodam Wam demotywatora. ![]() http://demotywatory.pl/1257/Parking chyba. xD ![]() Miłego dnia. ![]()
![]() |
#797 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Testy Maturalne Matematyka 2010 Wydawnictwo AKSJOMAT. Takie czarne. Proste zadanka i są działami zestawy i potem mieszane. Myślę, że jak to się przerobi to naprawdę można się przygotować do pp. ![]() Widzę dużo z Was pisze biologię ![]() a mat pr ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jeśli mam egzamin na 11.15 to przychodzę prędzej jakies 20 minut i tyle ![]() ja juz od 1,5 h wyłączam kompa ![]() ![]() Bob budowniczy zawsze da radę ![]() ![]() Cytat:
![]() muszę chyba tez się wybrac po nowe herbatki ![]() a teraz idę czytac ta nieszczęsna "granice" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Jo
![]() Jak licytuje coś na all to mnie brzuch boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A do matury rozszerz. z czego robicie zadania? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() biologia rozszerzona, chemia chyba podstawa, polski, angielski, matma - oczywiście podstawa ;D matematyką jestem przerażona, z reszty chyba dam radę ;D BeaS to repetytorium faktycznie dobre jest? bo szukam czegoś a operonu mam podręcznik oraz testy maturalne i babka nawet mówiła że repetytorium raczej nie warto... |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam Zoologię Rajskiego.
I ten brzuch to nie od aukcji tylko od pizzy. I przegapiłam początek Mam Talent ![]() Cześć agus ![]() Oo, napis WIZAZ przykrył. Negatyw, a treść komentarza Wszystko w porządku ![]() Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2009-10-25 o 14:01 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() i z bio. też jest fajne vademecum Ewy Pyłki-Gutowskiej. maturzyści sobie zachwalają, kilka koleżanek korzysta, jednej kol. brat się przygotowywał i bardzo sobie chwali. z tym, że raczej już w księgarniach nie ma tej książki i trzeba szukać w antykwariatach... ja właśnie licytuję na allegro ![]() i podobno niezłe jest z Grega. kosztuje chyba kilka zł, ale ma bardzo fajne i wyraźnie rysunki, schematy.. także też warto zainwestować ![]()
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
no zdarza się
![]() dziewczyny mam pytanie, wybiera się może któraś na dietetyke lub fizjoterapie? waham się między tymi kierunkami, nie wiem naprawde co wybrać ![]() a jakie są wasze plany wogóle? ![]()
#806 |
Zadomowienie
|
Pomocy dziewczyny w ogole nie mogę się zabrać do nauki, wciąż siedzę na wizażu;p
![]() Ja polecam książkęz bio ,,jedność i różnorodność" zamiast Villego!!! o wiele lepszy układ,wszystko czytelniej napsiane, mniej wiadomośći ( i tak b.dużo). ![]() Ja myślę też o farmacji, dla mnie ten kierunek to kwintesencja moich zainteresowań,ale boję się o prace później... Rozważam dietetykę/farmę/analitykę i weterynarię. ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- [QUOTE=KaasiaaK;14910357]u mnie jest tak, że na ustny są 3 sale przygotowane, czyli 3 komisje.. i np. dajmy na to 15 maja ma klasa B. i jadą po liście, tzn. godz 9 osoby z nr 1-3. i każda osoba do innej sali. o 9.30 nr 4-6, 10:00 7-9, 10:30 10-12... etc ![]() eee to u mnie zdajesz o tej godz. o której masz wyznaczone ;D no chyba, że kogoś przetrzymają dłużej :P mam z tego wyd. chemię i jestem zadowolona ;D a z operonu mam większość vademecum skserowane ;P a czego nie mam sobie dokseruje, to i tak mnie taniej wyniesie ![]() i z bio. też jest fajne vademecum Ewy Pyłki-Gutowskiej. maturzyści sobie zachwalają, kilka koleżanek korzysta, jednej kol. brat się przygotowywał i bardzo sobie chwali. z tym, że raczej już w księgarniach nie ma tej książki i trzeba szukać w antykwariatach... ja właśnie licytuję na allegro ![]() i podobno niezłe jest z Grega. kosztuje chyba kilka zł, ale ma bardzo fajne i wyraźnie rysunki, schematy.. także też warto zainwestować ![]() uwaga na chemie z Grega bo ma PEŁNO błędów ;/ !!!
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
GreenTee też myślałam o farmacji, ale sama chemia mnie jednak nie kręci. No i studia są strasznieeee cięzkie. Weterynarię też rozważałam ale w Poznaniu niestety nie ma, a nie chce wyjeżdżać
![]()
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hej ![]() oj Dziewuszki moje, dobita się czuję. jeszcze muszę gegrę katować.. łeee. śmigam. ;*
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
ooo paaanie czuje sie totalnym antykujonem skoro wy napisałyscie tutaj juz tyle stron i chyba wszystko o ksiazkach, repetytoriach i studiach :P
moze troche relaksu? ^^ yhm to ja pojde kuć słówka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.