![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
A mnie się z kolei wydaje, że ja mam bardzo mały brzuch, a za tydzień zaczynam 6. miesiąc. Tylko mnie tak z przodu wybrzuszyło. Ale wg usg z dzieckiem wszystko ok, wymiary zgadzały się jak na 20. tydzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za to kupiłam sporo rampersów, chyba 4 mam na newborna.Jak bedzie ciepło to w domu bedzie sobie małe hasało w rampersie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#785 |
Raczkowanie
|
Hanjah, mnie brzuch zaczął rosnąc na dobre dopiero od przełomu 6/7 miesiąca
![]() Teraz tak jak pisze Nikha powiększam się z dnia na dzień, leżąc na boku zajmuję strasznie dużo przestrzeni. Tak przy okazji: mierzycie sobie obwód brzucha w najszerszym miejscu? Nikha, masz podobną datę do mnie, dobiłas już w pasie do setki? ![]() Próbuję zrobic to zestawienie wizyt u GP i położnej i się pogubiłam, muszę się skonsultowac z mężem, on ma lepszą pamięc. Jakoś dużo mi tego wyszło. Rampersy to dobry pomysł dla rosnącego dziecka, zawsze jest przynajmniej przestrzeń na wystające stópki ![]() Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-02-12 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj te bodoziaki to kupiliśmy tak przy okazji, na zakupy wybierzemy się do matalana, bo mamy 20% zniżki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#787 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
13 kg to przecież nie jest tak wiele, dużo czasu już nam nie zostało, więc też nie ma co się spodziewac jakichs strasznych dodatkowych kilogramów. Nie smutaj się ![]() Uważasz, że Twój biust jest za duży, ja się łudziłam, że przynajmniej w ciąży będę miała co w miseczki włożyc. Na próżno ![]() Ja mam kurtkę typu dzwonek, ona wieeeele pomieści ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A duży biust wcale nie jest fajny, można zapomnieć o chodzeniu bez stanika. A i kupno sukienki, która pasowałaby i w biodrach i w biuście graniczy z cudem. Edytowane przez nikha Czas edycji: 2010-02-12 o 22:51 Powód: bo taki miałam kaprys |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, wiem, że jestem bezczelna, bo tylko o sobie pisze ![]() Mój malutki może mieć 'nietolerancję laktozy', nie wiem jak to się nazywa po polsku. Może któraś z was wie? Dostał krostek na całej buzi, na uszkach i szyjce- tzw tutaj milk spots. Oraz jego kupka zrobiła się bardziej wodnista i ogólnie ja mam skazę białkową, tzn w zasadzie nie wiem na jakiej to jest zasadzie, ale w Polsce dermatolog oznajmił mi, że to mam. Obawiam się, bo czytałam, że skaza występująca u tak małego dziecka może doprowadzić do astmy. Dziecko to najpiękniejsza 'rzecz' w życiu, ale i największy koszmar. Jakoś nie potrafię radzić sobie z wszelkimi problemami jakie związane są z dzieckiem i jak syn płacze, ja płaczę z nim.. I świadomość, że jestem bezpomocna dobija mnie.
![]() |
#791 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się Kasiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się,że specjalna dieta dla dzieci z tym problemem tylko i nie ma kłopotu. Widzisz skoro Ty masz tą skazę,to po prostu synek "przejął" ją po Tobie ![]() Zobaczysz Marcelek rośnie i wszystko powoli zacznie się normować ![]() ![]() ![]() madzikUK no TY kochana już na pewno rozpakowana ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu patrząc na sytuację optymistycznie: jeśli Marcel ma skazę białkową to już wiesz co mogło powodować jego kłopoty z brzuszkiem. Dostaniecie zalecenia od lekarza czy h/v i powinno sie wszystko powoli uspokajać. Twoje hormony buzuja nadal, jeszcze nie wszystko jest spokojne. Mam nadzieję, że ludzie wokół ciebie sa pomocni i wszystko się będzie uspokajało. Tutaj mozesz sie wygadać, wyżalić. A jak twoje samopoczucie i gojenie rany ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Musisz jeszcze tylko dowiedziec się jakie kosmetyki dla małego stosowac, żeby uniknąc przesuszenia i podrażnienia skóry. U córki znajomej stwierdzono skazę jeszcze podczas karmienia piersią i dziewczyna musiała stosowac się do bardzo restrykcyjnej diety, to była dla niej prawdziwa męka. Na szczęście jest szansa, że maluch z tego wyrośnie. Czekamy na wieści, trzymaj się cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Rzabbocop
|
Kasiu ''skaza bialkowa'' a nietolerancja laktozy, to dwie rozne sprawy.
Przy nietolerancji laktozy organizmowi brakuje enzymu trawiacego ten cukier mleczny. Podaje sie wtedy mleko pozbawione tego cukru albo/i laktaze czyli enzym. ''Skaza bialkowa'' to alergia na bialko mleko krowiego (jedno lub kilka rodzajow), w takim przypadku albo mama eliminuje produkty je zawierajace ze swojej diety (nie tylko samo mleko ale tez produkty gdzie wystepuje jako dodatek: pieczywo, wedliny, margaryny slodycze itp.) albo podaje sie preparaty mlekozastepcze typu Nutramigen. Mnie lekarka bez problemu przepisala nutramigen ale moje dziewczyny uciekaly z wrzaskiem na jego widok ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Rozeznanie
|
Kurcze, napisalam posta i mi go wcielo.
![]() Witam Was mamuski, i przepraszam ze nie bylo mnie tak dlugo. Nienadrobilam Was jeszcze, wybaczcie. ![]() Ja juz rozpakowana, Natalka urodzila sie 02. 02.2010 o 5.12am, 3320g i 52cm porod wywolywany, epidural, Mala byla obrocona pleckami, o czym stwierdzono dopiero po godzinie moje parcia. ![]() ![]() Mala dostalam na raczki dopiero kolo 7 rano,na nogach sie nie trzymalam i chcieli mi transfuzje robic, ale na szczescie po badaniach nie trzeba bylo. w szpitalu zostalysmy do srody, a do soboty z pizam niewychodzilam. zaczelam karmic piersia, ale malutka sie nienajadala. meczyla sie przy cycu, zasypiala a jak ja odkladalam do lozka, to ryk, ze chce wiecej jedzenia. i tak zaczelam ja dokarmiac butla. w dzien ladnie spi, ale w nocy budzi sie co 2 h. do tego nosek ma zapchany i meczy sie jak zasypia, warczy jak stary traktor. polozna mowila, ze to nie jest katar i ze mala nie jest chora, ale coby to nie bylo, serce boli jak patrze na nia jak sie meczy. to by bylo w wielkim skrocie. lece Was nadrabiac i zobacze, co sie dzieje. ![]()
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykro tylko, że tak się namęczyłaś przy porodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje serdecznie i szybkiego dochodzenia do siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 | ||
Zadomowienie
|
MadzikUK - Gratulacje! Mam nadzieje, ze szybko dojdziesz do siebie
![]() ![]() KasiaUK - synek mojej kolezanki mial roznego rodzaju problemy "dietetyczne" po urodzeniu, ale angielscy lekarze szybko sie z tym uporali i dzisiaj maly ma 3 latka i je absolutnie wszystko, takze glowa do gory! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
MadzikUK serdecznie gratuluję i wielkie brawa
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Więc jeżeli będą badać kupkę mojego synka pod względem laktozy, to nie sprawdzą zapewne czy nie ma czasem skazy białkowej.. Tymbardziej, że skaza białkowa to tutaj jak się dowiedziałam po prostu egzema/ eczema, czyli to co oni potwierdzili u mnie, a co traktują bardzo 'lajtowo' i w zasadzie nie kazali mi osobiście nic z tym robić, oprócz smarowania.. No ale zobaczymy. Ale czy egzemy objawami jest m.in. biegunka? Tego nie znalazłam nigdzie.. Nieważne. Poczekam na wyniki i zobaczymy. Dzięki dziewuszki za słowa otuchy ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Samopoczucie mam wrażenie, że lepiej. Zaczynam przyzwyczajać się do krzyku i płaczu i staram się z tym jakoś walczyć. Tzn nie biorę synka na ręce na każde jego zawołanie, ale zresztą ręce i tak już nic nie dają.. Ranka coraz lepiej, malusieńki skrawek został do zagojenia, więc postanowiłam dzisiaj iść na solarium ![]() Madzikuk, gratuluję córci ![]() ![]() ![]() Widzę, że też łatwo nie miałaś ale dzięki Bogu masz to już za sobą. Ale nie powiem, bo jak przeczytałam, to tylko potwierdziłam sobie, że dziecka miała drugiego na pewno nie będę.. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrówka ![]()
Marcelek jest już z nami ![]() Edytowane przez kasia uk Czas edycji: 2010-02-13 o 19:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Rzabbocop
|
egzema to w sumie okreslenie samych objawow skornych
a objawem alergii pokarmowej jak najbardziej moze byc biegunka ![]() moje obie corki maja alergie na mleko (i nie tylko) |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za mile slowa
![]() w sumie dochodze do siebie calkiem szybko, nie mam wiekszych problemow z siadaniem itp,. nawet do szkoly pojechalam w czwartek, kolezanka zajela sie Natalka, a ja sie edukowalam ![]() a jest jakis sposob, zeby dzidzi ulzyc??kropelki do nosa? odciagac gruszka? czy po prostu dac sobie spokoj, bo i tak nic z tym nie zrobie??
#805 |
Zadomowienie
|
madzikUK Wielkie gratki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dużo zdrówka dla Ciebie i córeczki ![]() A teraz czekamy na fotki! Edytowane przez Jola00 Czas edycji: 2010-02-13 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do noska to możesz zastosować sól fizjologiczną,najlepiej w sprayu. Z tego co się orientuję to w tutejszych aptekach mają tylko w kroplach. Ostatecznie taka też może być. Po jedenej kropli do dziurki. Możesz troszkę odsysać aspirartorem. Pokój Natalki sprobuj nawilżyć (np. mokry ręcznik na grzejniku) na noc. Jeśli ma spore trudności z oddychaniem to podłóż coś pod nóżki łóżeczka,aby główkę miała wyżej. Nic więcej zrobić nie możesz,bo na wszelkie krople malutka jest za mała. To samo przejdzie (o ile to wody płodowe). Obserwuj śluz z noska i kolor. A i nie zdziw się jak Natalka zacznie chrapać,to kolejny objaw tego. Z czasem przechodzi. Jeśli nie będzie się polepszało to można podejrzewać katarek lub sapkę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#807 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mój brat miał taką sapkę i niestety wyszły mu jakieś powikłania po tym. Ale nie chcę straszyć, bo mój brat to ogólnie ewenement. Chorował na wszystko a i zastrzyków dali mu za dużo (na coś tam), za dużo znieczulenia dostał podczas operacji po porodzie i nie mogli go dobudzić, także pewnie to tylko on.. Mam nadzieję, że malutkiej przejdzie szybko! ![]() ![]()
![]() |
#808 |
Rozeznanie
|
MadzikUK serdecznie gratuluję!!!
#809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że Twoja rana już się prawie zagoiła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
Madzik, nareszcie wieści od Ciebie! Gratuluję córeczki
![]() No i też podziwiam, że masz już siłę wrócic do normalnego funkcjonowania. Kasiu, tak jak piszesz, najlepiej posłuchac lekarzy, poczekac na diagnozę, będziesz wiedziała z czym masz do czynienia. Vedma, hehe, w 17 tygodniu nie ma się co spodziewac spektakularnego brzucha. Właśnie przeszukałam swoje zdjęcia z tego okresu i sama się śmieję tego z jakim uporem próbowaliśmy się doszukac jakichś wypukłości ![]() Jak mi się uda załącze zdjęcie z 24 tyg na którym wreszcie cos widac, wtedy wydawało mi się, że to już jest prawdziwy brzuch, hihi. Do licha, nie udało mi się, nie wiem jak mam to teraz edytowac. Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-02-13 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.