|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#781 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
koloryzacja w³osów a wypadanie, pytanie
Witam was drogie kobiety, pisze do was o radê poniewa¿ mam problem, a mianowicie moja dziewczyna jaki¶ rok temu zafarbowa³a w³osy na czarno farb± u fryzjerki(naturalny ma blond) i po jakim¶ czasie zaczê³y jej wypadaæ, do¶æ du¿o, t³umaczy³a mi to ¿e blond w³osy s± s³absze od czarnych i zafarbowane na czarno, czarna ciê¿ka farba powoduje wypadanie i podjêli¶my walkê o to aby znowu przywróciæ im blond kolor i je wzmocniæ i uda³o siê w pewnym stopniu to naprawiæ, ale ostatnio wpad³a na "genialny" pomys³ zafarbowania sobie w³osów na czarno ale poprzez szampon koloryzuj±cy. Martwiê siê o ni±, ¿e znów wróc± te problemy, czy ten szampon koloryzuj±cy te¿ mo¿e byæ niebezpieczny?
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 16 740
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Kupilam dzis drugie opakowanie radical. Ale boje sie, ze juz tak bardzo druga seria nie pomoze, bo zrobilam tydzien przerwy...
#783 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
odpowiedzia³aby mi jaka¶ osoba? Je¿eli to mo¿e pogorszyæ sprawê u mojej dziewczynki, chcia³bym jej prêdzej przemówiæ do rozumu
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 272
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
HGB 11.5(12.0-16.0) ¿elazo 103.8 ug/dl N: 37-145 zaznaczam, ¿e by³am wtedy na prawie bezmiêsnej diecie Czyli jedno ni jak ma siê do drugiego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 65
|
jak my¶licie mo¿liwe ze w³osy drastycznie zaczê³y mi wypadaæ przez nagminne stosowanie ro¿nych maseczek, od¿ywek? trzymam je zazwyczaj od 15 min do godziny na glowie, moze trche przesadzam? jak myslicie?
#786 |
Rozeznanie
|
wiadomo ze najzdorwsze wlsoy sa te ktore sa naturalne. jesli twoja dziewczyna chce farbowac w taki sposob zeby farba za barfzo nie ingerowala w strukture wlsoa to zostaje przyciemnie wlosow o 2-3 tony czyli powinna farbowac jasnym brazem wloski. ale jesli juz bardzo chce miec czarne niech farbuje ciemnym brazem a nie czarnym... ja z doswiadczenia wiem ze czarne farby i farby blond rozjasniajace najbardziej niszcza i co powoduje wypadaja wlosy, brazy pod jakakolwiek postacie mniej szkodza.
#787 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 758
|
Po zimowej przerwie jak± moje w³osy zrobi³y sobie od wypadania, od jakiego¶ tygodnia znów zaczê³o siê to samo co jesieni±. Nie wiem czy to przez to,¿e przesta³am braæ ponad 1,5 miesi±ca temu witaminy czy zbli¿aj±ca siê wiosna im siê nie podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 444
|
Dziewczyny chyba mam nowe wlosy !
![]() Rozmawiajac z mama przez tel. ogladalam swoje wlosy z 20 min przed lustrem. I zauwazylam, ze stoi mi kilka wlosow pinowo niemalze ![]() ![]() Wiec sprawdzilam w innych miejsach i tez jest gdzie niegdzie kilka stojacych wloskow. Maja ok. 2 , 3 cm. Nie mam pewnosci, czy to nowe wlosy czy moze jakies polamane ale wole myslec ze to nowe i cieszyc sie z tego. W koncu by sie cos ruszylo na tej mojej coraz mniej owlosionej glowce ![]()
#789 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 251
|
ewakuacja, gratuluje (:
ja od 2 tyg mam kuracje loxonem i bromergonem.. na razie nie widze zmian.. raz w tygodniu jeszcze dochodzi nafta i maseczka z waxa, ale to tak bardziej profilaktycznie. a, no i drozdze (: czekam, czekam, czekam, a wlosy leca.. |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Jaki¶ czas temu wypada³y mi w³osy, ale zwalczy³am to i by³o ok. Ale w zesz³y czwartek mia³am zabieg robiony w narkozie i znowu mi wypadaj±, du¿o mocniej ni¿ kiedy¶. Biorê Vitapil, pijê skrzyp, pokrzywê, dro¿d¿e i siemiê lniane, jem rze¿uchê, przerzuci³am siê na chleb ¿ytni z du¿± ilo¶ci± s³onecznika, wcieram w skalp eliksir do wypadaj±cych w³osów Provit, jad± do mnie olejki indyjskie... Mam nadziejê, ¿e zatrzymam wypadanie. Niby przyczynê znam, ale to jest taka przyczyna, na któr± niewiele mo¿na zaradziæ ![]() W akcie desperacji zaczê³am piæ kakao, bo na pude³ku by³o napisane, ¿e zawiera du¿o biotyny ![]() Je¶li która¶ z Was upora³a siê z wypadaniem po narkozie, proszê, niech napisze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 833
|
mo¿e spróbuj szamponu i toniku alpecin C1 z kofein±??
fakt nie mia³am narkozy, ale ten szampon pomóg³ mi momentalnie po 3-5myciach (myjê co ok 2-3dni w³osy)
![]() |
#792 |
Rozeznanie
|
Witam
Dziewczyny ja 4 miesi±ce temu urodzi³am synka i miesi±c temu zacze³y mi wypadac wlosy ale nie po 100 czy 200 ja mam przy kazdym czesaniu garsc w³osów w reku chyba bêde musia³a je obci±c . Kupi³am Flavon bo mysla³am ze pomoze pije siemie i jem skrzyp i nic.Nied³ugo bêde ³ysa .Kurcze mia³am takie ³adne d³ugie w³osy a teraz;-((((((((((((
#793 | |||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 640
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Raczej nie powinno byæ problemu. Gdy pierwszy raz kilka miesiecy temu zakupi³am ampu³ki radical robi³am przerwy po 2, 3 dni, nawet nieraz bra³am po pó³ ampu³ki i efekt by³ bardzo dobry, Teraz te¿ za¿ywam ampu³ek, ju¿ 4 wybra³am i w³osy mi nie wypadaj±, na moje w³osy te ampu³ki dzia³aj± bardzo dobrze.
- od marca 2009 roku nie susze, i nie prostuje w³osów; - od 2006 roku ich nie farbuje ![]() - zapuszczam w³oski - ostatnie podciêcie w³osów 10 pa¼dziernik 2011 rok. - obecna d³ugo¶æ to w³osy do ramion. CEL: W£OSY DO £OPATEK LUB D£U¯SZE. Gosi@ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 444
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 145
|
Narkoza.....sk±d ja to znam. Mia³am dwie, z do¶wiadczenia wiem ju¿, ¿e najbardziej pomaga ¿elazo i suplementy. Wcierki zio³owe i tyle.....bo co za du¿o to niezdrowo. Mnie dermatolog powiedzia³a, ¿e to tzw. ³ysienie talogenowe. Musz± wypa¶æ wszystkie w³oski, które podczas zabiegu by³y w³a¶nie w fazie talogenu. Wypadanie koñczy sie nagle jak nagle sie zaczê³o ale plus minus do 6 miesiêcy bo to zale¿y ile masz w³osów. pozdrawiam i bez paniki, bedzie dobrze...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#796 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Witam
Podepne sie i pod ten temat. Moj wypadajacy problem zaczal sie jakos +/- miesiac temu, prawdopodobnie od uczulenia na szampon Gliss Cure, skora glowy zaczela zaczela swedzic i piec, wyszukalem jakis specyfikow lecz nie pomogly, za namowa znajomej zaczalem uzywac seboradin ( szampon balsam lotion maseczka) od tego czasu zaczely mi bardzo wypadac wlosy. Mialem je do pasa ale pare dni temu skrocilem tak gdzies do lopatek. przez ten miesiac wypadlo mi tyle wlosow ze gdy mam je mokre widze przeswity tak od molowy glowy do czola, co wczesniej nie mialo miejsca, a gdy sa suche zauwazylem iz moj przedzialek zaczal sie powiekszac w boki :/ Mialem tydzien przerwy od uzywania lotionu (jednoczesnie mylem wlosy dwa razy dziennie bo od tego caleg zajcia zaczely mi sie szybko przetluszczac), zauwazylem ze mi mniej wlosy jakby zaczely wypadac (moze efekt placebo) ale wczoraj na wieczor uzylem znow lotionu to wlosy zaczely mi sie bardzo sypac.. i jestem juz skolowany czy to mi pomaga czy jednak szkodzi.. oprocz tego biore witamine c oraz zestaw bioogrodu "wyciag ze skrzypu i pokrzywy" a w nastepnym tygodniu mam wizyte u dermatologa, coz mam tylko nadzieje ze na nastepny miesiac nie bede juz calkowicie lysy.. Edytowane przez Belphegor Czas edycji: 2010-03-18 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Przyczajenie
|
Robie to dosc delikatnie, mam 28 lat, z rodziny nikt raczej nie lysial w mlodosci, zreszta jesli chodzilo by o uwarunkowanie genetyczne to bylo by ro rozlozone w czasie, a tutaj nagle miesiac temu wlosy mi zaczely leciec jak platk sniegu tej zimy :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Cytat:
Pod wp³ywem narkozy czê¶æ Twoich w³osów przesz³a do fazy "umierania". Takie w³osy opuszczaj± g³owê tak do ok.3,4 miesiêcy. Tyle te¿ pewnie bêdzie u Ciebie trwaæ wypadanie i raczej nie pomog± tu ¿adne wcierki, maseczki itp. Dobrze, ¿e siê zdrowo od¿ywiasz, Twoje pozosta³e w³osy powinny rosn±æ zdrowe i wypadanie powinno samo przej¶æ po tym czasie o którym napisa³am. Mo¿esz stosowaæ te¿ maseczki, oleje itp. ale nie zdziw siê jak Ci bêdzie wypada³o du¿o obumar³ych w³osów przy nak³adaniu ich. Belphegor- popatrz na swojego tatê i swoich dziadków. Je¶li maj± ³ysinê to znaczy, ¿e Ty na 90% te¿ bêdziesz j± mia³. Wiek raczej nie ma tu za du¿ego znaczenia( tak mi siê wydaje). Poza tym 28 lat jak na genetyczne ³ysienie to nie tak ma³o. Ja Ci radzê kupiæ Alpecin z kofein±, podobno chroni w³osy przed testosteronem. Oprócz tego zdrowo siê od¿ywiaj. Ja bym Ci nie radzi³a( przynajmniej na razie) stosowaæ Loxonu(sterydu). Zreszt± podobno powinno siê go stosowaæ tylko na ³yse miejsca, a nie na ow³osione. Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2010-03-18 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 282
|
Belphegor, je¶li masz du¿e zakola, to znaczy, ¿e jest to ³ysienie mêskie. Zacznij piæ Saw Palmetto - nie pamiêtam, czy zapobiega przekszta³caniu testosteronu w dihydrotestosteron, czy mo¿e obni¿a jego poziom, w ka¿dym razie dobrze wp³ywa na ³ysienie mêskie
![]() pzdr. \m/ ![]()
postanowienia noworoczne: =>dbam o w³osy i paznokcie ![]() =>czesciowy Vitarianizm =>cwicze =>medytacja i rozwoj =>pozytywne nastawienie ![]() ![]() ![]() drozdze od 24.01.11 wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683 |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Przyczajenie
|
@MalaArielka - Coz, dziadek jest lysy, wujek wlosy ma, ojca coz.. nie znam ;] zatem tej informacji nie znam, ale wydaje mi sie ze to wypadanie nie jest spowodowane genetyka gdyz po prostu powoli by sie nasilalo, a tutaj objawy swedzenia, pieczenia i nagla bomba i wlosy leca
Alpecin kupie ale patrzac na sklad to ma takie chemikalkia ze co drugi moze powodowac uczulenie... ale trudno moze zle nie bedzie... @kurtyzana - zakola mam ale ciezko mi okreslic czy duze czy tez nie, z tego co czytalem Saw Palmetto moze wplynac na poped seksualny a w tej materii jednak wolalbym nie grzebac, co do odstawienia seboradinu to nie mam zadnego innego szamponu ktory niebylby napakowany chemia a ozna by go bylo uzywac codziennie, po prostu zrezygnuje z lotionu a pozostane na razie przy samym szamponie |
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiêtam, ¿e w której¶ czê¶ci chyba tego w±tku chyba Jolie pisa³a o tym, co robiæ, kiedy facetowi lec± w³osy. Ale niestety nie pamiêtam, kiedy to by³o. Z rad zapamiêta³am tylko picie du¿ej ilo¶ci zielonej herbaty i wcieranie... soku z buraków ![]() Wiem, ¿e dziewczyny te¿ swoim facetom wciera³y indyjskie olejki w skórê g³owy i ampu³ki Radical. Ale warto zrobiæ chocia¿ podstawowe badania krwi ![]() Dziewczyny, trochê mnie dobi³y¶cie tym wypadaniem po narkozie ![]() ![]() ![]() I zastanawiam siê, czy i¶æ do rodzinnego po skierowanie na morfologiê, OB, ¿elazo i cukier albo zrobiæ z w³asnej kieszeni, czy mo¿e sobie odpu¶ciæ.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 282
|
Belphegor - mo¿esz zrobiæ jeszcze co¶ innego: kupiæ jaki¶ ³agodny szampon dla dzieci (tak, wiem, ¿e siê powtarzam, ale wg mnie szampony dla dzieci s± najlepsze :P), do tego dokupiæ z http://ekstrakty.com ekstrakt z palmy saba³owej i kofeinê, ewentualnie jeszcze np pokrzywê, skrzyp i dosypywaæ te ekstrakty do szamponu w odpowiednich ilo¶ciach. uwierz, to nie jest drogi sposób (szampon babydream w rossmanie stoi kole 5 zl, do tego ekstakty- zale¿y od ilo¶ci, ale generalnie nie wychodz± drogo), a jest bardzo skuteczny no i jeszcze jedna zaleta: wiesz dobrze, czym myjesz w³osy i skórê g³owy.
![]() ![]()
postanowienia noworoczne: =>dbam o w³osy i paznokcie ![]() =>czesciowy Vitarianizm =>cwicze =>medytacja i rozwoj =>pozytywne nastawienie ![]() ![]() ![]() drozdze od 24.01.11 wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683 Edytowane przez kurtyzana Czas edycji: 2010-03-19 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 773
|
Belphegor, je¶li wypadanie nasili³o siê od kiedy piecze i swêdzi Ciê g³owa to równie¿ radzi³abym Ci siê wybraæ do dermatologa ¿eby zobaczy³ czy to nie jest jaka¶ choroba skóry.
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 727
|
Witam, witam
Wypadaj± wypadaj± nadal w³oski niestety, jedno opakowanie wax posz³o i nic na razie. Ale mam wra¿enie ¿e ich ilo¶æ siê nie zmiesza, ale to mo¿e byæ z³udzenie optyczne bo ja mam w³osy krêcono falowane wiêc jest ich wizualnie wiêcej. Jem skrzypo vite hydro i belisse na zmiane z vitapilem. Mam C1 szampo, Serum Radical zio³owo - witaminowe i Radical szampon do w³osów zniszczonych, wypadaj±cych i po farbowaniu z ekstraktem skrzypu polnego i prowitamin± B <- skopiowa³am ¿e strony dlatego taka d³uga¶na nazwa.
#809 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 444
|
Chcia³am Wam poleciæ szampon do w³osów. Syoss. Na poczatku myslalam, ze to znowu jakis przereklamowany badziew, ale doznalam mega szoku jak umylam nim wlosy. Kupilam sobie zwiekszajacy objetosc i juz przy splukiwaniu moich marnych wlosow bylo wiecej. Po wyschnieciu jest naprawde roznica. Nie spodziewalam sie ze szampon moze tak zadzialac. Wiec polecam naprawde, moze i na Wasze wlosy tak podziala
![]()
#810 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 727
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.