Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy] - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 18:03   #781
marrellic
Zakorzenienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X. [posty chorobowe, wątek zbiorczy]

Cytat:
Napisane przez BlackCat1990 Pokaż wiadomość
uwierz: próbowałam. i nadal nieudolnie próbuje. jak grochem o ścianę.
uhm.

Z tego co zaobserwowałam to już samo porównanie wypowiedzi leaven i skomplikowanej pokazują która walczy jak lew o to żeby być zdrową, a która nie.

"jeśli chcesz mieć ciało jak kocica, najpierw musisz się spocić jak świnia".

Edytowane przez marrellic
Czas edycji: 2011-01-13 o 18:05
marrellic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:04   #782
BlackCat1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
Ty piszesz komus, zeby NIE ODPISYWAL? przeciez to ty jej glownie ciagle odpisujesz!
Rozumiem poniekad cała tą idee nie-odpisywania-skomplikowanej_18 (można uznać ją za trolla a jeśli nie to wszystkie podejmowane tu działania za bezcelowe)
Ja również miałam nie pisać i "nie karmić jej Ed", ale niektórym jest po prostu trudno przejsc obojętnie gdy ktoś stoi na krawędzi, nawet JEŚLI sam tego chce.
Po prostu mamy nadzieję (ja, Ervisha, marrellic, izawiosenna), że za którymś setnym razem nasze w kółko powtarzane rady i ostrzeżenia przyniosą skutek. I tu nie chodzi o to, że my pragniemy tym samym podbudować się, że "o! udało nam się to dzięki NAM ona żyje". Myślę ze tu chodzi o cel sam w sobie.
Skomplikowana_18 nie napisała tu bez powdu. Tylko, że ona sama musi sobie uświadomić jak mało czasu jej zostało.
I kto wie, moze przeczyta to wszystko za kilka dni jeszcze raz.
I zacznie walczyć.
Żeby tylko nie zabrakło jej czasu.
Stary 2011-01-13, 18:12   #783
marrellic
Zakorzenienie

Ja również chciałabym żeby jej się udało, też nie potrafię przejść obojętnie od ludzkiego nieszczęścia.. choroba to choroba.

Ale ona dalej się blokuje i zachowuje jak by tylko czekała na 2 z przodu. Tak wychudzona dziewczyna nie ma szans na znalezienie chłopaka, na skończenie szkoły nie wspominając o normalnym prowadzeniu życia towarzyskiego. Bo najnormalniej w świecie nie będzie miała siły żeby to zrobić. Jest wrakiem człowieka i koniec. Chyba tylko tak coś do Ciebie dotrze.

Nasze prababcie to się chyba w grobie przewracają, że w XXI wieku ludzie mają za ideały osoby rodem z Aushwitz.

"jeśli chcesz mieć ciało jak kocica, najpierw musisz się spocić jak świnia".
marrellic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:16   #784
TrueLook
Raczkowanie

Dziewczyny, mam pytanie odnośnie posiłków.
Czy na kolację na P nadaje się jajecznica z 2 jaj z cebulką prażoną, bułka jasna: połówka posmarowana serkiem homogenizowanym (grubo) i posypana cynamonem, a połowa z sałatą, parówką sojową i pomidorem?
TrueLook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:16   #785
orzeszek01
Zakorzenienie

BlackCat- rozumiem Cie wiem ze jest Ci ciezko,skoro Skomplikowana była/jest bliska Ci osoba. Chcesz jej pomóc,ale nie potrafisz. Karmienie jej ED przyniesie odwrotny skutek. ONA SAMA MUSI CHCIEC I ZROZUMIEC.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:19   #786
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja również miałam nie pisać i "nie karmić jej Ed", ale niektórym jest po prostu trudno przejsc obojętnie gdy ktoś stoi na krawędzi, nawet JEŚLI sam tego chce.
zgadzam się. po prostu żal i szkoda mi skomplikowanej. jest jeszcze młoda i całe życie przed nią. nie chce by sobie je zmarnowała przez głupią chorobę. Skomplikowana potrzebuje lepszej opieki psychloga i lekarskiej. Psycholog musi jej wytłumacz że jej obawy, strach przed odzyskaniem prawidłowej wagi są zbęde.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Napisane przez TrueLook Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie posiłków.
Czy na kolację na P nadaje się jajecznica z 2 jaj z cebulką prażoną, bułka jasna: połówka posmarowana serkiem homogenizowanym (grubo) i posypana cynamonem, a połowa z sałatą, parówką sojową i pomidorem?
Jak najbardziej o ile jajecznica będzie na masełku

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:22   #787
TrueLook
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Jak najbardziej o ile jajecznica będzie na masełku
Dziękuję za odpowiedź
TrueLook jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 18:24   #788
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TrueLook Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź
mam jeszcze dwie uwagi. do tej bułki to posmaruj obie połówki masłem i dopiero kładź sałate i inne dodatki. i do jajecznicy dodaj jakąś sałatkę albo mizerie z pomidorów.

Stary 2011-01-13, 18:45   #789
jagoda1616
Raczkowanie

dziewczyny jeśli ona sama tego nie zrozumie to za nią nikt tego nie zrobi. jeśli sama sobie nie przetłumaczy to wy tym bardziej. Ja sama tak miałam ale trzeba sie przełamać pokonać strach. Jak nie dla siebie to dla bliskich którzy nas kochaja i cierpią;/ ale powinno sie to zrobć dla siebie przede wszystkim aby żyć i cieszyć się życiem...
jagoda1616 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:46   #790
skomplikowana_18
BAN stały

Musze zmienic sie calkowicie!
Musze sie zmotywowac!
Przeciez MAM sile,musze w to UWIERZYC!
Jesc wbrew myslom chorobowym,bo NIKT za mnie tego NIE zrobi.
Skoro lanvin potrafi,JA TEZ.
Skoro BlackCat potrafila,JA TEZ POTRAFIE!
Myslalam,czy poprosic o pilnowanie mnie przy glownych posilkach,ale przeciez to JA SAMA musze sie tego nauczyc,zeby umiec jesc POZA szpitalem.
Dano mi taka SZANSE i musze ZADBAC sama o siebie.
Zjem cale sniadanie-nikt mnie nie poglaska,jestem dzieckiem tylko wewnatrz.
Zjem cale sniadanie-zjem dla siebie.
Mimo,ze nie ma nade mna kontroli,to przeciez moja WALKA przyniesie EFEKT!
Od jutra chce DAC z siebie WSZYSTKO,zaczac zdrowiec na prawde.
Przeciez lepiej tak samej,niz w specjalnym szpitalu z osobami z ed.Bo to dla mnie ze wspomnien koszmar!
Dzis byl tez dzien DO BANI,wyszlo ok 800 kcal,niecale.
Dzis MODLE SIE,prosze o SILE,jest mi lzej po terapii i od jutra ZACISKAM ZEBY I JEM!
3 glowne posilki+dodatkowe.
Doradzcie mi jedynie z jadlospisem,BARDZO prosze!
Musze miec jakis PLAN,bo dam rade!
skomplikowana_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:50   #791
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Myslalam,czy poprosic o pilnowanie mnie przy glownych posilkach,ale przeciez to JA SAMA musze sie tego nauczyc,zeby umiec jesc POZA szpitalem.
Pisałam ci o tym./ Nie wstydź sie poproś o to lekarzy a jak nie ich rodzine. poproś by ktoś był przy tobie jak jesz.

Cytat:
SKOMPLIKOWANA już ci kilka razy pisałyśmy jadłospis. przejrzyj watek

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez jagoda1616 Pokaż wiadomość
dziewczyny jeśli ona sama tego nie zrozumie to za nią nikt tego nie zrobi. jeśli sama sobie nie przetłumaczy to wy tym bardziej. Ja sama tak miałam ale trzeba sie przełamać pokonać strach. Jak nie dla siebie to dla bliskich którzy nas kochaja i cierpią;/ ale powinno sie to zrobć dla siebie przede wszystkim aby żyć i cieszyć się życiem...

A ty się stosujesz do tego co piszesz ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 18:56   #792
jagoda1616
Raczkowanie

dasz radę ale nie możesz myśleć że to co robisz jest złe... wiem ja sama tak myśle a radzę innym... swoich wad tak się nie zauważa...;///
Stary 2011-01-13, 18:57   #793
Winky
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jad�ospisy, cz��� X. [posty chorobowe, w�tek zbiorczy]

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
Musze zmienic sie calkowicie!
Musze sie zmotywowac!
Przeciez MAM sile,musze w to UWIERZYC!
Jesc wbrew myslom chorobowym,bo NIKT za mnie tego NIE zrobi.
Skoro lanvin potrafi,JA TEZ.
Skoro BlackCat potrafila,JA TEZ POTRAFIE!
Dano mi taka SZANSE i musze ZADBAC sama o siebie.
Zjem cale sniadanie-nikt mnie nie poglaska,jestem dzieckiem tylko wewnatrz.
Zjem cale sniadanie-zjem dla siebie.
Mimo,ze nie ma nade mna kontroli,to przeciez moja WALKA przyniesie EFEKT!
Od jutra chce DAC z siebie WSZYSTKO,zaczac zdrowiec na prawde.
Przeciez lepiej tak samej,niz w specjalnym szpitalu z osobami z ed.Bo to dla mnie ze wspomnien koszmar!
Dzis byl tez dzien DO BANI,wyszlo ok 800 kcal,niecale.
Dzis MODLE SIE,prosze o SILE,jest mi lzej po terapii i od jutra ZACISKAM ZEBY I JEM!
3 glowne posilki+dodatkowe.
Musze miec jakis PLAN,bo dam rade!
A mnie się wydaje, że dopóki nie zapadniesz w jakąś śpiączkę czy stanie ci coś podobnego, nie podłączą cię pod sondę i nie wmuszą kilku tysięcy kalorii, to nic z tego nie będzie. Chcesz umrzeć, i tyle.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 18:58   #794
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
dasz radę ale nie możesz myśleć że to co robisz jest złe...
ale ona nie je i to jest złe. powinna to zmienić.

Stary 2011-01-13, 18:58   #795
skomplikowana_18
BAN stały

Macie racje z tym,ze to tak jakby alkoholika zostawic samego sobie.Jednak jestem w SZPITALU,wiec ogolna kontrola jest.
Rzeczywiscie,czasem wolalabym,by mnie pilnowano,ale co to tak na prawde da?Ja musze SAMA umiec sie pilnowac i przytyc na SWOJA odpowiedzialnosc,mimo,ze to takie ciezkie i ciagle sie od tego wykrecam.
CO SIE STANIE,gdy PRZYTYJE?
Wiem,ze bedzie tylko lepiej.Tyle ze moge tak mowic,a jak przychodzi co do czego-kompletnie sie gubie i znowu jestem MALA dziewczynka zaplatana w anoreksje,ktora CZEKA na pomoc,na rady,wskazowki.
POSTANAWIAM sobie,ale boje sie,ze nadal bedzie to samo.Ale przeciez WIARA czyni CUDA!
Myslicie,ze mimo tak zaawansowanej anoreksji dam rade?Przeciez to WSZYSTKO jest w MOJEJ glowie,to ja musze miec GOTOWOSC na przytycie.
Choroba jest bardzo silna,ale gdy BEDE JADLA wbrew ANOREKSJI,to czemu mialoby sie nie udac?
Myslalam,by zaczerpnac rady dietetyka,bo sama nie wiem jak jesc.Czy np.slodycze tez sa wskazane?
Pomozcie mi,BARDZO WAS PROSZE.
Byloby mi latwiej.
Jakie produkty zjadac?
Stary 2011-01-13, 19:02   #796
Winky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
Macie racje z tym,ze to tak jakby alkoholika zostawic samego sobie.Jednak jestem w SZPITALU,wiec ogolna kontrola jest.
Rzeczywiscie,czasem wolalabym,by mnie pilnowano,ale co to tak na prawde da?Ja musze SAMA umiec sie pilnowac i przytyc na SWOJA odpowiedzialnosc,mimo,ze to takie ciezkie i ciagle sie od tego wykrecam.
CO SIE STANIE,gdy PRZYTYJE?
Wiem,ze bedzie tylko lepiej.Tyle ze moge tak mowic,a jak przychodzi co do czego-kompletnie sie gubie i znowu jestem MALA dziewczynka zaplatana w anoreksje,ktora CZEKA na pomoc,na rady,wskazowki.
POSTANAWIAM sobie,ale boje sie,ze nadal bedzie to samo.Ale przeciez WIARA czyni CUDA!
Myslicie,ze mimo tak zaawansowanej anoreksji dam rade?Przeciez to WSZYSTKO jest w MOJEJ glowie,to ja musze miec GOTOWOSC na przytycie.
Choroba jest bardzo silna,ale gdy BEDE JADLA wbrew ANOREKSJI,to czemu mialoby sie nie udac?
Myslalam,by zaczerpnac rady dietetyka,bo sama nie wiem jak jesc.Czy np.slodycze tez sa wskazane?
Pomozcie mi,BARDZO WAS PROSZE.
Byloby mi latwiej.
Jakie produkty zjadac?
Nie oceniałabym stopnia zaawansowania anoreksji jedynie po wadze. Nawet jeśli będziesz jadła, to, owszem, może i ci się nie udać wyjść z tego psychicznie.
I przestań tyle pieprzyc o jedzeniu. Czytać się tego juz nie da.

Eh, i sama wplątałam się w tę twoją gierkę.
Oto jest życie: nic a jakże dosyć...
Winky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 19:03   #797
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
co to da? uratuje ci życie bo bedziesz zjadać całe posiłki i powoli bedziesz odzyskiwac wage

Cytat:
Jakie produkty zjadac
w obecnym stanie wszytko możesz jeść, ale przede wszytkim pieczywo, nabiał (sery,jogurty,serki homogenizowane,jajka,), owoce warzywa, mięso i inne wędliny, soki, tłuszcze w postaci masła. Słodycze jako dodatek

Ogólne założenia diety pozwalającej przytyć kilka kilogramów są takie same jak zasady racjonalnego żywienia:
Cytat:
  • zjadaj dziennie 5 posiłków, regularnie co 3-4 godziny, najlepiej o tej samej porze - aby pobudzić apetyt, przed posiłkiem wypijaj szklankę soku;
  • codziennie zjadaj owoce i warzywa;
  • unikaj fast foodów, potraw smażonych i tłustych, które są niezdrowe i długo zalegają w żołądku;
  • zrezygnuj z napojów gazowanych i bardzo ostrych przypraw, które podrażniają żołądek;
  • po obfitym posiłku pozwól sobie na półgodzinny spokojny wypoczynek (np. drzemkę).
W codziennej diecie uwzględniaj przede wszystkim węglowodany (białe pieczywo, kasze, makarony, kluski). Twój codzienny jadłospis musi zawierać około 2500-3500 kcal, z czego połowę powinno przypadać właśnie na węglowodany. Ich nadmiar łatwo przekształca się w tkankę tłuszczową.
.

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2011-01-13 o 19:08
Stary 2011-01-13, 19:10   #798
jagoda1616
Raczkowanie

anoreksja to nie tylko przytycie to wyleczenie sie psychicznie... moim zdaniem nawet najlepszy psycholog tu nie pomoże. Ktoś mi powiedziała że sama dla siebię muszę być tym psychologiem bo najwięcej zależy ode mnie.
Stary 2011-01-13, 19:11   #799
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś mi powiedziała że sama dla siebię muszę być tym psychologiem bo najwięcej zależy ode mnie.
też prawda, ale zarówno wspracie rodziny jak i odpowiednio prowadzona terapia pomagają.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 19:12   #800
skomplikowana_18
BAN stały

Wiem,ze musze SAMA,jak juz pisalam,ale wiecie jak to jest w CHOROBIE.
"Jeju,teraz cos na 2 sniadanie,to ma tyle kcal,to tyle"-choroba kieruje ALBO "Zjesc batonika CZY jogurt?Czy CO powinnam?Dietetyczka by wiedziala.Gdyby KTOS MI NAKAZAL,zdjalby ze mnie ODPOWIEDZIALNOSC i wyrzuty,bo ja nie wiem,co powinnam.A moze kanapke,bo da cos organizmowi?Bo jak tyc to zdrowo,ODBUDOWYWAC organizm.A co z tego,ze ZJEM batona i waga urosnie,SKORO nie da to NIC organizmowi?"
SAME WIDZICIE!
Za bardzo sie na tym SKUPIAM.Moze powinnam sluchac organizmu?Ale to tez zly pomysl,bo to czesto ZALEZNE jest od EMOCJI,a ja musze to ODDZIELIC!
I puscic wreszcie kontrole!POLUZOWAC.
Moze wazyc sie co 2 dni,a pozniej np. co 5?
Co do tego co napisalam WCZESNIEJ-uloze moze jakis PLAN POSILKOW?
Na sn. bede jesc CALA zupe mleczna+2 kanapki z CZYMS,na obiad zupe CALA+2 danie,na kolacje 2 lub 3 kanapki z CZYMS.I nie najmniejsze!
A co z 2sn, podwieczorkiem i po kolacji?
2sn.moze bulka drozdzowa?
BO jak juz MAM JESC,zeby przynosilo to EFEKTY!
PROSZE.
Stary 2011-01-13, 19:18   #801
jagoda1616
Raczkowanie

radzę tak a Ty zrób jak uważasz; idź i pogadaj z mamą bo ktoś kto Cię wesprze jest konieczny. ustal z nią jadłospis na jutro. Ustalcie co zjesz. musisz jeść częściej 5-6 posiłków dziennie. od czasu do czasu jakaś drożdżówka. I jak jesz to niech ktoś z Tb jest gadaj z nim o pogodzie o głupotach tylko nie o jedzeniu...
Stary 2011-01-13, 19:18   #802
Ervisha
Zakorzenienie

skopmlikowana pisłayśmy ci !!!!!!!!

Na drugie śniadanie moze być bułka drożdżowa posmarowana masłem i dżemem i do tego jogurt lub serek to samo na podwieczorek. Moze też być drodżówka lub 7day jak lubisz. i dołaczaj do posiłków owoce.

Stary 2011-01-13, 19:20   #803
BlackCat1990
Rozeznanie

Przeciez masz napisane jak jeść !!!!!!

cytuję post izy!

1. zupa mleczna (cały talerz), dwie kanapki z masłem i wędliną / serem żółtym, herbata tylko nie najmniejsze kanapki ale porządne
przekąska: banan

2. drożdżówka, monte (które lubisz), owoc jak nie drożdżówka to może rogalik 7days, albo bułka maślana z masełem

3. CAŁY OBIAD
deser: ulubiony słodycz, kinder bueno czy coś

4. jogurt (jaki lubisz), biszkopty (możesz nawet całe opakowanie ;-)), mandarynki

5. trzy kanapki (z czym lubisz, masło, ser, wędlina?), kakao

po: kiwi, paczka sezamków

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 19:20   #804
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna
okej, skoro chcesz mieć narzucone, co jeść, to proszę:

1. zupa mleczna (cały talerz), dwie kanapki z masłem i wędliną / serem żółtym, herbata
przekąska: banan

2. drożdżówka, monte (które lubisz), owoc może być tez 7days

3. CAŁY OBIAD
deser: ulubiony słodycz, kinder bueno czy coś

4. jogurt (jaki lubisz), biszkopty (możesz nawet całe opakowanie ;-)), mandarynki

5. trzy kanapki (z czym lubisz, masło, ser, wędlina?), kakao

po: kiwi, paczka sezamków
.

kurcze wysłałyśmy w tym samym czasie

Stary 2011-01-13, 19:23   #805
jagoda1616
Raczkowanie

jak nie lubisz mleka to pij kakao... ja tak robię.
Stary 2011-01-13, 19:24   #806
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda1616 Pokaż wiadomość
jak nie lubisz mleka to pij kakao... ja tak robię.

lub kawa na mleku. jest jeszcze Dan Mleko z danone i w sklepach można kupić w kartonach gotowe kakao. to jest smaczne jest jeszcze mleko smakowe do picia Albo mleko monte do picia. mozesz to pić jesli lubisz.

Stary 2011-01-13, 19:30   #807
tatiana22
Raczkowanie

Słuchaj dziecko. Zacznij czytać to co się do ciebie pisze, bo nie wiem czy dociera do ciebie to, że odpowiedzi na twoje pytania zostały udzielone już wcześniej. Za to ty nie prowadzisz rozmowy tylko monolog, który mimo że jest monologiem,prowokuje do tego by odpisać.
tatiana22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 19:33   #808
jagoda1616
Raczkowanie

radzę też jeść mniej jak nie dasz rady ale bardziej kalorycznie.
Stary 2011-01-13, 19:53   #809
kiciakasia
Zakorzenienie

miałam sie nie odzywac do skomplikowanej, ale powinnam uswiadomic jej jeszcze jedno:
czujesz sie bezpieczna, bo jestes w szpitalu.
tylko, ze sam fakt bycia w szpitalu nei leczy i nie unikniesz konsekwencji swojego postepowania tylko dlatego, ze nie spisz w domu, ale odstawiasz taki sam cyrk gdzie indziej.

Edytowane przez kiciakasia
Czas edycji: 2011-01-13 o 19:54
kiciakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 20:00   #810
jagoda1616
Raczkowanie

a ja mam do niej takie pytanie; czy naprawdę chcesz żeby ktoś napychał Cie jedzeniem i kontrolował? to takie fajne? nie lepiej pomału samemu zacząć coś robić?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości