|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brązowy garnitur i miętowa sukienka? Kreacja na wesele
Cytat:
![]() Kobiety, zrozumcie w końcu - mężczyzna nie jest dodatkiem do sukienki!! Strój mężczyzny ma pasować do niego a nie do waszej kreacji. Moim zdaniem, koszula/krawat dopasowane do koloru sukienki wyglądają co najmniej śmiesznie. Najlepiej do sukienki będzie pasować miętowy garnitur ![]() |
|
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
skąd jest sukienka?
![]() Wg mnie fajnie, jeśli facet ma krawat w kolorze sukienki dziewczyny - może i to niemodne, ale fajnie podkreśla, że osoby te są parą jednak w tym przypadku postawiłabym na krawat w kolorze dopasowanym do garnituru (wg mnie czarne buty do brązowego garnituru nie pasują
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Brąz i mięta doskonałe połączenie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
a dlaczego nie? tylko pan młody może nosić kwiat? Wystarczy aby nie był mocno wyeksponowany (tak jak na zdjęciu)
http://1.bp.blogspot.com/-1LwUpUDCc0...tonierki+1.jpg |
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo,ale można dobrać tak,żeby pasowało i do tego i do sukienki
Dlatego napisałam,że wg mnie w tym wypadku miętowy krawat nie pasuje.
|
|
#787 | ||
|
Przyczajenie
|
No tak jak napisałam nie zmuszę go do kupienia nowego garnituru tym bardziej że jakoś super przy kasie też nie jesteśmy a nie mam zamiaru cudować nie wiadomo jak skoro wesele będzie kameralne i w dodatku krótkie
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Napisałam z resztą że chciałabym ale dobieranie kolorystycznie naszych strojów nie jest konieczne :P On gdyby mógł to nie szedłby wcale bo nie przepada za tańcami dlatego nie chce go dodatkowo strofować zmianą garnituru. Pomyślałam sobie po prostu że może fajnie by było gdybyśmy byli jakoś zgrani kolorystycznie no ale jak mamy wyglądać jak para błaznów to chyba oczywiste że nie będę tego robić na siłę
|
||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie fajne połączenie brązu z miętą
|
|
#789 |
|
Przyczajenie
|
Świadkowa - sukienka
Witam
Niedługo będę świadkową na ślubie mojej serdecznej koleżanki. Chciałam Was zapytać, drogie, bardziej doświadczone forumowiczki o sukienki. Mam 22 lata.Przyszła Panna Młoda nie wyraziła zdania, jak dokładnie moja sukienka ma wyglądać. Wspomniała tylko, że myślała o tym, żebym poszła w długiej. Ona sama suknie będzie miała śnieżno białą, ala "princesska" z chabrową szarfą. Czy takiego typu sukienka się nadaje? Chodzi o kremową. http://allegro.pl/cudowna-zwiewna-dl...196664870.html Dodam jeszcze, że myślałam o takiej sukience, plus dodatki jakieś złote - ale Młoda stwierdziła, że ta sukienka jest za skromna :P http://allegro.pl/rozkloszowana-suki...056279708.html Bardzo proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świadkowa - sukienka
Podoba mi się krótka, to, że nie ma jakichś udziwnień wcale nie znaczy że jest skromna! Dodatki ożywią strój i będzie fajny efekt. Długa to takie flaki z olejem
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, ale serio chcesz świadkować w długiej kremowej sukni?
Tak troszkę to będzie dziwnie wyglądało... Jak dwie panny młode, sory.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
M bardziej podoba się pierwsza, ale myślę, ze na ślub nie jest odpowiednia, przez co wybrałabym drugą. W przypadki pierwszej ten kolor i ta długość może upodobnić Cię do panny młodej.
|
|
#794 |
|
Przyczajenie
|
eh pokasowało mi się coś...
Edytowane przez patrycja_1460 Czas edycji: 2014-05-08 o 21:25 |
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie nie kremowa.
|
|
|
#796 |
|
Przyczajenie
|
A jeśli chodzi o sam krój tej długiej sukienki? Może być?
Ja nie jestem nastawiona, że musi być długa, kremowa i że mam wyglądać jak księżniczka.. Nie bywałam na wielu weselach, więc nie wiem jak to wygląda. Jestem otwarta na wszelkie propozycje kolor dla mnie nie gra dużej roli, chodzi o to, żeby nie była zbyt krótka, i nie chce dekoltu. Ogólnie to też myślałam, żeby kupić sukienkę w kolorze chabrowym, żeby "pasować" do PM, skoro ona chce dodatki w takim kolorze, ale nie wiem czy to ma sens i czy chabrowy nie będzie zbyt mocnym kolorem ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- A co myślicie o takich? 1. http://www.milanoo.com/product/sweet...s-p344114.html 2. http://allegro.pl/u00192-asos-sukien...218002547.html 3. http://allegro.pl/sukienka-na-jedno-...186398253.html 4. Gdyby wypadało, to mogłabym iść nawet w takiej.. http://www.milanoo.com/product/sweet...s-p288750.html |
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Gdybym miała wybierac to wybralabym tę drugą
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
o co chodzi z tym konsultowaniem ciuchów z panną młodą?! kurczę jakieś obce mi te zwyczaje, równie to rozsądne co dobieranie sukienki z krawatem :/
a co do sukienek to bym kupiła długą ale w kolorze butelowej zieleni z pierwszego postu - cudo i do tego złota biżuteria ew. właśnie coś chabrowego - na pewno unikałabym mdłych barw, dla mnie jakieś to takie mało weselne
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Moja świadkowa była w zielonej kiecce z czerwonymi dodatkami.
Wiesz, sukienka sukienką, ale musisz ją przymierzyć jak na Tobie leży - czasami ładna sukienka źle leży na danych osobach. Co do koloru, na pewno nie może być mdły. I nie czarny. Dobrej, stosownej długości. Może być i skromna, bo to ma być tylko dodatek do Twojej urody i podkreślać Ciebie, nie na odwrót. Zobacz też w jakich kolorach jest ci do twarzy. Nie dobieraj stroju do PM, to nie USA gdzie sukienki druhen wybiera Młoda. Przejdź się po sklepach, po przymierzaj i zobacz w czymś się czujesz i jaki kolor lubisz. Tak chyba będzie najlepiej.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#800 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuje
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o pomoc w wyborze sukienki na wesele
Witam,
Mam problem z wyborem sukienki na wesele brata. Mam na oku 3 sukienki:malinowa z czarnymi elementami, miętowa i mała czarna. Malinowa sukienka z cienkim paseczkiem w pasie, czarne szerokie ramiączka z takiej cieniutkiej czarnej siateczki, lekko przed kolano, sukienka bardzo mi się podoba i dobrze leży ale nie czuję się w niej w 100% komfortowo, mimo tego, że dużo schudłam, myślę, że gdzie nie gdzie odstaje mi... i ten malinowy kolor tylko podkreśla wszelkie niedoskonałości. Miętowa ma piękne wykończenie przy dekolcie (i z przodu i z tyłu), ma takie około 2 cm ramiączka, przed kolano, lekko dopasowana, w niej również nie czuję się 100% komfortowo, nie ma żadnego odcięcia w pasie dlatego mam wrażenie, że mój odstający brzuszek jest w niej bardziej podkreślony. Trzecia sukienka... czarna, zmierzona z głupoty w sumie. Świetny krój, podkreśla figurę, kolor jeszcze trochę mnie wyszczupla, bardzo wygodna. Bardzo dobrze leży, pod tą sukienką nie musiałabym nawet zakładać żadnej bielizny wyszczuplającej. Jest na szerokich ramiączkach, z tyłu ma głęboki dekolt (taki trójkąt sięgający do połowy pleców) ze złotą wstążką, którą można wiązać w dowolny sposób (sprzedawca w sklepie zrobił mi piękną kokardę , sukienka jest przed kolano.Generalnie nie jestem żadną tradycjonalistką, uważam, że każdy powinien zakładać to co lubi i w czym czuje się najlepiej. Na ostatnich 3 weselach miałam czarne sukienki i bardzo dobrze się w nich czułam, jednak prócz czerni bardzo lubię kolory dlatego stwierdziłam, że następne wesele pójdę w kolorowej sukience. Jednak brakuje mi kilku kg żeby ubrać coś bardziej rzucającego się w oczy. Dlatego moje pytanie, co wybrałybyście na moim miejscu? Dodam, że jestem brunetką, ciemne oczy, karnacja. Dobrze mi w czarnym (w pozostałych kolorach również).
|
|
#803 |
|
Lux Mundi
|
Dot.: Proszę o pomoc w wyborze sukienki na wesele
Łatwiej byłoby cokolwiek doradzić, gdybyś dodała zdjęcia sukienek i swoje - chociażby figury.
Z opisów mało co wynika, prócz Twoich subiektywnych odczuć.
|
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie żałuję, że nie zrobiłam sobie zdjęć w tych sukienkach, na dniach zrobię i wrzucę.
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
To czekamy
|
|
|
|
|
#806 |
|
Przyczajenie
|
Wrzucaj, wrzucaj!
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Bez fotek ani rusz :P
|
|
|
#808 |
|
Raczkowanie
|
Patrząc na zdjęcia stwierdzam, że w malinowej sukience wyglądam okropnie. Kolory sukienek odbiegają trochę od rzeczywistości. Bardzo proszę o opinię
|
|
#809 |
|
Lux Mundi
|
W malinowej sukience wyglądasz najładniej - imo
.Miętowa jest paskudnie zabudowana pod szyją , czarna mimo świetnego kroju sprawia wrażenie bardzo smutnej [ i osobiście uważam, że kolor czarny na wesele nie jest na miejscu - wcale, ale to wcale], a w malinowej - masz pazur , chociaż widać tylko sylwetkę .
|
|
|
#810 |
|
🦄
|
Moim zdaniem miętowa albo czarna. W różowej mi się nie widzisz.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.

Tak troszkę to będzie dziwnie wyglądało... Jak dwie panny młode, sory.

おはよう! 

, chociaż widać tylko sylwetkę