|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
BAN stały
|
Dot.: Chcę 'suche' włosy!
Cytat:
w związku z tym, że dbam o swoje zdrowie psychiczne i odpowiedni poziom ciśnienia - nie mam zamiaru z Tobą dyskutować ![]() syntagma - polewałam włosy pokrzywą ![]() ![]() nie wiem czy u każdego, u mnie na pewno ![]() jesli chodzi o pokrzywę - można w aptekach kupić sok z pokrzywy (na jelita chyba jest ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
Lakier trochę wysusza włosy,żel do włosów, pasty stylizujące też. Można popróbować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
na jakiej podstawie wysuwasz tak daleko idące wnioski dotyczące mojej osobowości hę? ![]() ostrzegam Cię, kolejny napastliwy i obraźliwy post w stosunku do mnie lub którejkolwiek z Wizażanek zgłoszę moderatorom ![]() ![]() Cytat:
![]() i nie mam zamiaru się z tym ukrywać ![]() a swoje tabletki i tak łyknę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Raczkowanie
|
Nie musisz mnie straszyc bo ty rowniez obrazasz ludzi( mnie) tak jak i magdalenka, piszac ze dziewczyny ktore farbujac sobie wlosy w wieku 16 lat wygladaja jak "cizie" Chcialam tylko sprostowac, ze mimo pewnych okreslonych schematow, zycie roznie sie uklada i nie jest biale albo czarne, ale to widocznie do Ciebie nie docieram, wiec nie bede z toba wiecej dyskutowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Raczkowanie
|
Dot.: przetłuszczajace sie włosy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
Ja zauwazyłam ze po nałożeniu nafty kometycznej na włosy one robia sie takie jakby " sypkie" moze troche sianowate, ale na pewno jak je ułoże to tak zostaja. Aha i szampon Gliss Kur płynny jedwab sprawia ze włosy jakby matowieja, wygladaja na suche. Możesz spróbowac
![]()
#788 |
Raczkowanie
|
hej! ja tez neistety jestem posiadaczka tłustych wlosow.
bylam na takim etapie, ze musialam je myc 2 razy dziennie.. umylam...i tuz po wysuszeniu one juz byly leko przetluszczone... a mylam letnia woda...szamponami z apteki...suszylam chlodnym nawiewem. wszytsko robilam tak jak powinnam. problem pozostawal... uzywalam roznych szamponow z czarnej rzepy... brzozowe... seboratin.. szampon+ lotion... mydla siarkowe(starsznie wysuuuuuuuuuusza!!!! i plącze wlosy! sa matowe..nie polecam...problem tlustych wlosow nadal pozostaje) mydla szare..(to samo co w siarkowym) NIC! i niedawno zaopatrzylam sie w ampulki Seboradinu. kosztuja troche ponad 30 zł. drogie jakby nie patrzac...szczegolnie jak nie ma sie kasy:P jest to 14 kuracja.. uzywa sie codziennie przez te 2 tygodnie. mam za soba juz prawie tydzien.. i powiem jedno : POMAGA! moje wlosy jako tako wytrzymuja (jak narazie ) ten jeden dzien..co prawda pod wieczor sa juz lekko przetluszczone..ale poprawa naprawde jest! i dodatkowo myje wloski szamponem tez Seboradinu. jesli chodzi o serie Seboradin to powiem tak: nie warto wydawac na ten lotion + jakis tam balsam z tej serii. lepiej dolozyc juz te troche na te ampulki, bo sa bardziej skuteczne pozdrawiam wszystkie zdesperowane. wiem co czujecie!
#789 |
Przyczajenie
|
Też mam problem z przetłuszczającymi się włosami.
![]() Poczytałam trochę na ten temat i kupiłam sobie szampon z rzepy z Joanny, ale po kilkunastu zastosowaniach zauważyłam, że wysuszył mi włosy ![]() ![]() Teraz mogę myć włosy co 2-3 dni, doskonale się ukłądają, nie są już przyklapnięte i mają zwiększoną objętość. Duża butla szamponu (400ml) kosztuje koło 11 zł, ale często są promocje w drogeriach, poza tym można go kupić nawet w Tesco. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Raczkowanie
|
Ja jak mialam taki problem z włosami to kupilam sobie szampon z siarki Freederm za ok25zł 200ml do wlosow przetluszczajacych sie nienalezy do najtanszych ale bardzo dobry jest i ladne wlosy po nim sa.po jakims czasie stosowania go jak juz mialam wlkosy wporzadku to zmienilam szampon na Freederm do wlosow normalnych i jeszcze lepiej sie ukladaja i niesa tluste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Wtajemniczenie
|
ja polecam spróbowac myć włoski szamponem Bambino
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#792 |
Wtajemniczenie
|
Witam, też miałam taki problem i oprócz tego jeszcze gigantyczny łupież. Długo nie mogłam znaleźć dobrego szamponu. Kiedyś trafiłam na próbkę szamponu L'Oreal Elseve przeciwłupieżowego do włosów przetłuszczających się. Wtedy ten szampon na prawdę mi pomógł, zarówno rozwiązał problem łupieżu jak i przetłuszczania. Po pewnym czasie zrezygnowałam bo bardzo przesuszał mi końcówki włosów. Teraz używam szamponu jajecznego Kallosa, odżywki Nivea i dwa razy w tygodniu maski Wax i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że to jest mój optymalny zestaw do mycia i pielęgnacji włosów. Nie oczekuję cudów, po prostu widzę poprawę i jestem z tego bardzo zadowolona. Pozdrawiam
#795 |
Raczkowanie
|
widzisz widocznie na kazdego różnie działa
![]()
#796 |
Raczkowanie
|
O bosz czemu suche? Ja w zyciiu nie chialabym miec suchych wlosow przeciez to wyglada jak siano na glowie :/
![]() |
#797 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogolnie nafta od dziada pradziada byla uwazana za skuteczny srodek na wzmocnienie wlosow. Nawet pomoc sama rosyjska artystokracja w dawnych czasach stosowowala nafte na wzmocnienie wlosow. Chodzi tez taka plotka ze Violetta Villas tez uzywa na nafty i dlatego jej wlosy tak pieknie wygladaja, ale troche nie chce mi sie w to wierzyc bo to chyba jednak geny... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#799 |
Zadomowienie
|
Witam,moje włosy też mają skłonność do syzbkiego przetłuszczania się ani Fructis ani szampon Joanny(z bursztynem i biosiarką)nie zadziałały
![]() ![]() Edytowane przez marthusia Czas edycji: 2007-08-06 o 09:37 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Odkryłam dobry sposób na przetłuszczające się włosy
Już kiedyś, wiele lat temu, wypróbowałam zwykły puder dla dzieci i pamiętam, że włosy dłużej zachowały świeżość. Ponieważ myję włosy codziennie, a chętnie robiłabym to co dwa dni, w sobotę podczas wizyty w Rossmanie kupiłam sobie zwykły puder dla dzieci.
I... to działa! W niedzielę rano miałam już włosy lekko przyklapnięte, a przy karku i na skroniach przetłuszczone. Posypałam więc głowę pudrem, w małych dawkach, najpierw wcierając ten puder we włosy, potem w skórę głowy, a potem starannie go wyczesałam. Włosy stały sie miękkie i puszyste, ale co ciekawsze, zrobiły się jakby grubsze i gęstsze. Mam włosy cienkie i delikatne, gładkie, nieskłonne do puszenia się. Po zastosowaniu pudru naprawdę wyczułam, że stały się grubsze. Jest jeden minus - taka "kuracja" nadaje się TYLKO do jasnych włosów. Ciemnowłose czy rudowłose będą wyglądać jak posypane mąką. No i ten puder trzeba naprawdę dokładnie wyczesać od razu po zaaplikowaniu na włosy, inaczej nawet włosy blond nabiorą mącznego odcienia. Ja w każdym razie przeżyłam niedziele bez mycia włosów, dzisiaj umyłam rano i planuję następne mycie w środę. Mam nadzieję, że po jakimś czasie włosy odzwyczaja się od codziennego mycia i będę je mogła myć co dwa dni, bez używania pudru.
#801 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tez niestety nie pomogl ![]()
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
ja przy bardzo nasilonym przetluszczaniu wloskow polecam na poczatek szampon leczniczy DERMENA- nie jest wprawdzie tani,gdyz kosztuje ok.25-30zl<w zaleznosci od apteki>,ale swietnie dziala na wlosy. Delikatnie,ale dokladnie myje,a wlosy juz po kilku stosowaniach wyraznie mniej sie przetluszczaja. A pozniej warto przerzucic sie na tanszy, drogeryjny, najlepiej ziolowy szampon,a DERMENY uzywac np.raz w tygodniu. Z drogeryjnych szamponow polecic moge min. z czarna rzepa i lopianem Pollena EVA, lub szampon z brzoza z serii Joanna Natura.
Typowo brzozowego szamponu jeszcze nie testowalam,ale chetnie bym sprobowala-wiecie gdzie mozna dostac taki najmniej modyfikowany chemicznie? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
ja wiem chyba o co chodzi autorce watku, nie o siano, ale puszyste, miekkie wlosy, sama znam dziewczyny, ktore maja z natury gladkie i sliskie wlosy i czesto wygladaja one jak oklapniete i rzadkie, nie sa podatne na ukladanie
rada: nie uzywac szamponow, ktore maja silikony w skladzie, przestawic sie na ziolowe szampony do wlosow przetluszczajacych sie, nadajace puszystosc, zrezygnowac z obciazajacych odzywek, ew jakas lekka mgielka odzywcza w sprayu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odkryłam dobry sposób na przetłuszczające się włosy
znam ten sposob z białkiem, pewnie mąka ziemniaczana tez sie sprawzdi jako ze wchlania tluszcz, sa to tzw. sposoby na suche umycie wlosow, z braku czasu bądz choroby. A sposób z jajkiem to samo bialo ubic na sztywno wmasowac we wlosy, kiedy wyschnie, wyczesac, wlosy puszyste i ładne ale przy ciemnych wlasach mozna zauwazyc jakby opruszone mąką.
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym sklepie, łatwo je dostać. Ja polecam ten Fitti.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Raczkowanie
|
nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Przyczajenie
|
Też ma problem z przetłuszczającymi się włosami. Muszę je myć codziennie bo jak nie to wyglądają okropnie. Używałam różnego rodzaju szampony, maseczki, domowe sposoby i nadal mam ten problem. :/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.