Olejek rycynowy do włosów - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-21, 21:27   #781
Sovilo
Zakorzenienie

Dot.: olejek rycynowy

POwinien, w końcu dawniej odżywek nie było, a nasze babcie miały piekne włosy
Stary 2006-10-21, 22:53   #782
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sovilo Pokaż wiadomość
POwinien, w końcu dawniej odżywek nie było, a nasze babcie miały piekne włosy
hehe właśnie

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-22, 10:06   #783
suwa89
Zadomowienie

Wiecie co, tak ja wiedziałam że po 1 razie stosowania olejku na rzęsy, nie będzie wiadać efekty, ale się zdeka łudziłam, ze bedą bardziej mocne niż były, jak narazie - nic... sie zobaczy po ilu razach będe widziała efekty...
dbam o figurę (waga 50 kg jest super!)
dbam o paznokcie
myślę o synku
idę do przodu, zapominam...
suwa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-22, 12:54   #784
palema
Zadomowienie

dziewczyny jeśli mieszacie olejek z szamponem i tym myjecie włosy, to one potem sie szybciej powinny się przetłuszczać, czy nie? mam pewne obawy, bo to jednak jest tłuste i może zwyczajnie lepiej kłaść tylko na końcówki?

...you will learn how to not quit
when things get hard in your life...

l o o k i n g f o r a n i n s p i r a t i o n
palema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-22, 13:28   #785
lolitka123
Rozeznanie

chyba z szamponem nie ma sensu mieszac bo zeby olejek zadzialal to trzeba go trzymac tak jak odzywke, wiec lepiej dodawac do odzywki, trzymac dluuuugo i potemmyc szamponem, albo najpierw szampon, i potem odzywka z odrobinka olejku Tak mi sie wydaje. I mi sie wlosy nie przetluszczaja bardziej, ale nie nakladam olejku na skore glowy tylko na wlosy
Stary 2006-10-23, 02:14   #786
truskilla
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lolitka123 Pokaż wiadomość
chyba z szamponem nie ma sensu mieszac bo zeby olejek zadzialal to trzeba go trzymac tak jak odzywke, wiec lepiej dodawac do odzywki, trzymac dluuuugo i potemmyc szamponem, albo najpierw szampon, i potem odzywka z odrobinka olejku Tak mi sie wydaje. I mi sie wlosy nie przetluszczaja bardziej, ale nie nakladam olejku na skore glowy tylko na wlosy
Z tego co ja wiem, to olejek powinno się przede wszystkim wmasowywać właśnie w skórę głowy, przez to włosy stają się gęściejsze i te nowe które się pojawiają są w znacznie lepszej kondycji - potwierdzam na swoim przykładzie
Sam olejek niewiele wpływa na włosy które już mamy - no może jedynie stają się bardziej błyszczące, ale u niektórych może on powodować przetłuszczanie się włosów, dlatego najlepsze efekty daje w połączeniu z zółtkiem - w postaci maseczki, zółtko poprawia wygląd naszych włosów, a olejek wpływa na skórę głowy. I nie ma sensu stosować go z szamponem
truskilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-23, 05:21   #787
Sovilo
Zakorzenienie

Racja.
Stary 2006-10-23, 12:21   #788
kasieńka_23
Przyczajenie

Hej dziewuszki!!!! przeczytalam chyba wszystkie wasze wypowiedzi odnośnie olejku rycynowego i postanowilam go zakupiC. Jak na razie stosowalam go tylko raz wiec na pewno duzych zmian na moich wlosach nie zauwazylam. Wlasnie mi sie tez przypomnialam ze kiedy bylam w aptece po ten "cudowny wynalazek" farmaceutka powiedzialam mi ze przy wypadaniu wlosów bardzo dobrze jest stosować wlasnie olej rycynowy, jakies tabletki drozdzowe typu silica czy inne jak rowniez kompleks witamin np centrum lub witaral, gdyz bardzo czesto wypadanie wlosow ma zwiazek z brakiem witamilm w organizmie. No to na razie tyle po dluzszym stosowaniu olejku dam znac o stanie moich wlosów. pozdrawiam
kasieńka_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-23, 16:06   #789
lolitka123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truskilla Pokaż wiadomość
Z tego co ja wiem, to olejek powinno się przede wszystkim wmasowywać właśnie w skórę głowy, przez to włosy stają się gęściejsze i te nowe które się pojawiają są w znacznie lepszej kondycji - potwierdzam na swoim przykładzie
Sam olejek niewiele wpływa na włosy które już mamy - no może jedynie stają się bardziej błyszczące, ale u niektórych może on powodować przetłuszczanie się włosów, dlatego najlepsze efekty daje w połączeniu z zółtkiem - w postaci maseczki, zółtko poprawia wygląd naszych włosów, a olejek wpływa na skórę głowy. I nie ma sensu stosować go z szamponem
tak? nie wiedzialam.. ja przeczytalam (wlasnie w tym watku nawiasem mowiac), ze olejek poprawia kondycje wlosow, sprawia ze nie sa zlamane i przez to wydaja sie gesciejsze, ale ja to odebralam tak ze na wlosy, ktore juz mamy dziala - no bo w takim razie po co niektore dziewczyny daja go na same koncowki? A jesli chodzi o to to mi olejek polepszyl stan wlosow, z tym ze wcale nie sa gesciejsze i wypadaja ;(
Stary 2006-10-23, 16:57   #790
Ptysiulka
Rozeznanie

GG do Ptysiulka

a ja zastosowałam pierwszy raz na końcówki, zawinęłam w ręcznik na 2 h i potem porządnie 2 razy umyłam głowę szamponem. w życiu nie miałam tak głądkich i przyjemnych w dotyku włosów także jestem zadowolona na razie, bo jeszcze na dodatek super łatwo się rozczesują. jeszce tylko zobacze czy beda sie szybciej przetłuszczac
Stary 2006-10-23, 16:59   #791
Sovilo
Zakorzenienie

Może za krótko go stosujesz? Z tym, że kiedy kładzie się go na końcówki przesuszone. działa jak odzywka.
Stary 2006-10-23, 17:27   #792
lolitka123
Rozeznanie

zuzylam juz ponad polowe opakowania to jakies efekty chyba powinny byc, prawda? no ja go stosuje na przesuszone i zniszczone włosy
Stary 2006-10-23, 18:04   #793
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Też zaczęłam od około miesiąca stosowac olejek rycynowy.Zauważylam rożnice włoski są mocniejsze, grubsze, znacznie łatwiej się rozczesują , nie koltunią się, sa jakby gestsze.Co do przyciemniania to nie zauważylam jeszcze nic, może to nie na wszystkie włosy dziala.Trzeba pamietać aby dokladnie zmyc olejek z włoskow!Ogólnie za grosze mozna o wiele polepszyc stan włosków za 30 g olejku w malej buteleczce zapłaciłam 1,90 w aptece.Ja jestem zadowolona Pozdrawiam

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-23, 22:36   #794
Sovilo
Zakorzenienie

POłowę opakowania? Przecież to malutka buteleczka! Efekty mozesz zauwazyć po miesięcznej kuracji, ja jedno opakowanie zużywam w tydzień
Stary 2006-10-24, 15:51   #795
agnieszka k
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to agnieszka k

ja tak samo. jedno na tyudzien a wlosy mysle co 2 dzien.

Essence mania trwa

agnieszka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 16:01   #796
lolitka123
Rozeznanie

yyy to ile Wy tam tego olejku ladujecie? :| ja polowe buteleczki zuzylam chyba w miesiac, no moze troche mniej, a nie daje tak strasznie malo ale tez nie duzo, tylko tak ze czuje ten olejek i moje wlosy tez czuja (lepsze rozczesywanie, nie placza sie) ale wypadaja..
hm no nie wiem, zobacze ale to wypadanie przy olejku jest wzmozone ;/
Stary 2006-10-24, 16:32   #797
truskilla
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lolitka123 Pokaż wiadomość
yyy to ile Wy tam tego olejku ladujecie? :| ja polowe buteleczki zuzylam chyba w miesiac, no moze troche mniej, a nie daje tak strasznie malo ale tez nie duzo, tylko tak ze czuje ten olejek i moje wlosy tez czuja (lepsze rozczesywanie, nie placza sie) ale wypadaja..
hm no nie wiem, zobacze ale to wypadanie przy olejku jest wzmozone ;/
Jeśli zauważyłaś że więcej włosów Ci wypada przy używaniu tego olejku, to zmień sposób jego stosowania.
I nie nakładaj całego na całe włosy, naprawdę polecam maseczke - 1
łyzka olejku + zółtko, wmasować w skórę głowy, potem resztę włosów "zwinąć na górze" i troszkę tej mieszanki na to, założyć jakiś czepek, można nawet taką zwykłą jednorazową reklamówkę jakich pełno dziś w sklepach i na to najlepiej czapkę, w końcu zima się zbliża - w cieple znacznie lepsze efekty są.

Mi strasznie wypadały jak zaczełam do tego dawać sok z cytryny, więc zrezygnowałam z tego, od 1,5 roku robię sobie raz w tygodniu taką maseczkę i różnica jest ogromna - wypadały mi garściami i miałam bardzo przeżedzone, teraz są gęstę i zdrowsze
truskilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 17:01   #798
matysowa
Raczkowanie

Dziewczyny a jak jest na lini olejek--> paznokcie? To prawda, że je wzmacnia? Szukam czegoś skutecznego co mi pomoże wzmocnić paznokcie.
Jak używałyście go do paznokci to piszcie
Pozdrówka
matysowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 20:07   #799
efek88
Przyczajenie

ja uzywam do paznokci i polecam. A na wlosy tez razem z odzywka mieszam, i dodaje troche olejku do szamponu.
efek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-25, 05:34   #800
Sovilo
Zakorzenienie

Ja stosuje go w postaci maseczki z żółtkiem raz- dwa razy w yugodniu. Dodaje wtedy jeszcze jakąś odzywkę do włosów i 1/3 butelki olejku. Nakładam na zmoczone włosy, zawijam w woreczek, ręcznik i chodze tak sobie min., pół godziny. Później myję włosy raz- dwa szamponem. Dla mnie to najlepszy sposób. Włosy są odżywione, ale nieobciążone, zresztą wiele odzywek obciąża moje włosy, dlatego żadnej juz nie stosuje po umyciu włosów, tylko zawsze przed- nakładam na włosy pod woreczek i ręcznik, a jak pisałam raz, dwa razy w tygodniu mieszanka z olejkiem.
Stary 2006-10-25, 13:45   #801
Sielska
Rozeznanie

GG do Sielska

hej Kobiety!!!
W jakich proporcjach mieszacie szampon z olejkiem?
Zaraz popędzę do apteki po ten specyfik. Tylko mam trochę stracha bo prawie wszystki piszecie ,że włosy po nim bardziej wypadają a mi już tak lecą - boję się, że rano zostawię wszystki włosy na poduszce
Ale spróbuję , najwyżej jak będą mocniej wypadać to dam sobie z tym spokój
Pozdrawiam
Sielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-25, 13:50   #802
Sovilo
Zakorzenienie

Do szamponu dziewczyny dodawały parę kropli, w końcu jak dasz więcej będziesz musiała myć jescze raz samym szamponem, zeby go zmyć. Dla mnie ten sposób jest trochę bez sensu, ale jak kto woli, grunt, że mu działa
Stary 2006-10-25, 14:10   #803
matysowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sielska Pokaż wiadomość
hej Kobiety!!!
W jakich proporcjach mieszacie szampon z olejkiem?
Zaraz popędzę do apteki po ten specyfik. Tylko mam trochę stracha bo prawie wszystki piszecie ,że włosy po nim bardziej wypadają a mi już tak lecą - boję się, że rano zostawię wszystki włosy na poduszce
Ale spróbuję , najwyżej jak będą mocniej wypadać to dam sobie z tym spokój
Pozdrawiam
Ja dodaje bardzo mało olejku do szampony, powiem to ten sposób -szampon jak zawsze a do tego dosłownie dwie krople olejku. Nie można więcej bo będą Ci się włosy szybciej przetłuszczać a tak jest ok.
Nie zauważyłam żeby mi włosy więcej wypadały, ale za to zauważałam, że bardzo poprawił mi ich kondycje- lepiej się układają i zrobiły się mocniejsze.
Jeżeli masz włosy farbowane to polecam Ci szampon i odżywkę ziaji plantica V olej rycynowy. Szampony z tej serii są bardzo dobre

Pozdrówka
Stary 2006-10-25, 14:21   #804
Sovilo
Zakorzenienie

Odżywki również
Stary 2006-10-25, 14:26   #805
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny maseczke zoltko+olejek powinno sie nakldadac na suche czy mokre wlosy?
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-25, 14:49   #806
matysowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
dziewczyny maseczke zoltko+olejek powinno sie nakldadac na suche czy mokre wlosy?
Ja nakładam na mokre.
Stary 2006-10-25, 14:55   #807
matysowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sovilo Pokaż wiadomość
Odżywki również
również :P
Stary 2006-10-25, 15:10   #808
Sovilo
Zakorzenienie

Ja też na mokre
Stary 2006-11-16, 21:13   #809
Martyna19
Przyczajenie

Wink Olejek rycynowy do włosów

ejj a ile kosztuje ten olejek rycynowy?? bo podobny jest dobry również do rzęs prawdopodobnie wydluża je, tak przynajmniej syszalam i chce sprobowac tylko nie wiem czy to jest na moja kieszeń hehe wiec ile on kosztuje??
Martyna19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-16, 22:03   #810
mila1658
Raczkowanie

Dot.: Olejek rycynowy do włosów

bardzo malutko male opakowanie gdzies 2 z czyms z za to wieksze dalam ostatnio 4:30
mila1658 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości