|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: olejek rycynowy
POwinien, w końcu dawniej odżywek nie było, a nasze babcie miały piekne włosy
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, tak ja wiedziałam że po 1 razie stosowania olejku na rzęsy, nie będzie wiadać efekty, ale się zdeka łudziłam, ze bedą bardziej mocne niż były, jak narazie - nic... sie zobaczy po ilu razach będe widziała efekty...
|
|
#784 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jeśli mieszacie olejek z szamponem i tym myjecie włosy, to one potem sie szybciej powinny się przetłuszczać, czy nie? mam pewne obawy, bo to jednak jest tłuste i może zwyczajnie lepiej kłaść tylko na końcówki?
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
chyba z szamponem nie ma sensu mieszac bo zeby olejek zadzialal to trzeba go trzymac tak jak odzywke, wiec lepiej dodawac do odzywki, trzymac dluuuugo i potemmyc szamponem, albo najpierw szampon, i potem odzywka z odrobinka olejku
Tak mi sie wydaje. I mi sie wlosy nie przetluszczaja bardziej, ale nie nakladam olejku na skore glowy tylko na wlosy
|
#786 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Sam olejek niewiele wpływa na włosy które już mamy - no może jedynie stają się bardziej błyszczące, ale u niektórych może on powodować przetłuszczanie się włosów, dlatego najlepsze efekty daje w połączeniu z zółtkiem - w postaci maseczki, zółtko poprawia wygląd naszych włosów, a olejek wpływa na skórę głowy. I nie ma sensu stosować go z szamponem
|
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Racja.
|
|
#788 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewuszki!!!! przeczytalam chyba wszystkie wasze wypowiedzi odnośnie olejku rycynowego i postanowilam go zakupiC. Jak na razie stosowalam go tylko raz wiec na pewno duzych zmian na moich wlosach nie zauwazylam. Wlasnie mi sie tez przypomnialam ze kiedy bylam w aptece po ten "cudowny wynalazek"
farmaceutka powiedzialam mi ze przy wypadaniu wlosów bardzo dobrze jest stosować wlasnie olej rycynowy, jakies tabletki drozdzowe typu silica czy inne jak rowniez kompleks witamin np centrum lub witaral, gdyz bardzo czesto wypadanie wlosow ma zwiazek z brakiem witamilm w organizmie. No to na razie tyle po dluzszym stosowaniu olejku dam znac o stanie moich wlosów. pozdrawiam
|
|
|
|
#789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#790 |
|
Rozeznanie
|
a ja zastosowałam pierwszy raz na końcówki, zawinęłam w ręcznik na 2 h i potem porządnie 2 razy umyłam głowę szamponem. w życiu nie miałam tak głądkich i przyjemnych w dotyku włosów
także jestem zadowolona na razie, bo jeszcze na dodatek super łatwo się rozczesują. jeszce tylko zobacze czy beda sie szybciej przetłuszczac
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Może za krótko go stosujesz? Z tym, że kiedy kładzie się go na końcówki przesuszone. działa jak odzywka.
|
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
zuzylam juz ponad polowe opakowania to jakies efekty chyba powinny byc, prawda? no ja go stosuje na przesuszone i zniszczone włosy
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Też zaczęłam od około miesiąca stosowac olejek rycynowy.Zauważylam rożnice włoski są mocniejsze, grubsze, znacznie łatwiej się rozczesują , nie koltunią się, sa jakby gestsze.Co do przyciemniania to nie zauważylam jeszcze nic, może to nie na wszystkie włosy dziala.Trzeba pamietać aby dokladnie zmyc olejek z włoskow!Ogólnie za grosze mozna o wiele polepszyc stan włosków za 30 g olejku w malej buteleczce zapłaciłam 1,90 w aptece.Ja jestem zadowolona
Pozdrawiam
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
POłowę opakowania? Przecież to malutka buteleczka!
Efekty mozesz zauwazyć po miesięcznej kuracji, ja jedno opakowanie zużywam w tydzień
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak samo. jedno na tyudzien a wlosy mysle co 2 dzien.
|
#796 |
|
Rozeznanie
|
yyy to ile Wy tam tego olejku ladujecie? :| ja polowe buteleczki zuzylam chyba w miesiac, no moze troche mniej, a nie daje tak strasznie malo ale tez nie duzo, tylko tak ze czuje ten olejek i moje wlosy tez czuja (lepsze rozczesywanie, nie placza sie) ale wypadaja..
hm no nie wiem, zobacze ale to wypadanie przy olejku jest wzmozone ;/
|
#797 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
I nie nakładaj całego na całe włosy, naprawdę polecam maseczke - 1 łyzka olejku + zółtko, wmasować w skórę głowy, potem resztę włosów "zwinąć na górze" i troszkę tej mieszanki na to, założyć jakiś czepek, można nawet taką zwykłą jednorazową reklamówkę jakich pełno dziś w sklepach - w cieple znacznie lepsze efekty są.Mi strasznie wypadały jak zaczełam do tego dawać sok z cytryny, więc zrezygnowałam z tego, od 1,5 roku robię sobie raz w tygodniu taką maseczkę i różnica jest ogromna - wypadały mi garściami i miałam bardzo przeżedzone, teraz są gęstę i zdrowsze
|
|
|
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak jest na lini olejek--> paznokcie? To prawda, że je wzmacnia? Szukam czegoś skutecznego co mi pomoże wzmocnić paznokcie.
Jak używałyście go do paznokci to piszcie ![]() Pozdrówka
|
|
|
|
#799 |
|
Przyczajenie
|
ja uzywam do paznokci i polecam. A na wlosy tez razem z odzywka mieszam, i dodaje troche olejku do szamponu.
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stosuje go w postaci maseczki z żółtkiem raz- dwa razy w yugodniu. Dodaje wtedy jeszcze jakąś odzywkę do włosów i 1/3 butelki olejku. Nakładam na zmoczone włosy, zawijam w woreczek, ręcznik i chodze tak sobie min., pół godziny. Później myję włosy raz- dwa szamponem. Dla mnie to najlepszy sposób. Włosy są odżywione, ale nieobciążone, zresztą wiele odzywek obciąża moje włosy, dlatego żadnej juz nie stosuje po umyciu włosów, tylko zawsze przed- nakładam na włosy pod woreczek i ręcznik, a jak pisałam raz, dwa razy w tygodniu mieszanka z olejkiem.
|
|
#801 |
|
Rozeznanie
|
hej Kobiety!!!
W jakich proporcjach mieszacie szampon z olejkiem? Zaraz popędzę do apteki po ten specyfik. Tylko mam trochę stracha bo prawie wszystki piszecie ,że włosy po nim bardziej wypadają a mi już tak lecą - boję się, że rano zostawię wszystki włosy na poduszce Ale spróbuję , najwyżej jak będą mocniej wypadać to dam sobie z tym spokój Pozdrawiam |
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Do szamponu dziewczyny dodawały parę kropli, w końcu jak dasz więcej będziesz musiała myć jescze raz samym szamponem, zeby go zmyć. Dla mnie ten sposób jest trochę bez sensu, ale jak kto woli, grunt, że mu działa
|
|
#803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie zauważyłam żeby mi włosy więcej wypadały, ale za to zauważałam, że bardzo poprawił mi ich kondycje- lepiej się układają i zrobiły się mocniejsze. Jeżeli masz włosy farbowane to polecam Ci szampon i odżywkę ziaji plantica V olej rycynowy. Szampony z tej serii są bardzo dobre Pozdrówka
|
|
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Odżywki również
|
|
#805 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny maseczke zoltko+olejek powinno sie nakldadac na suche czy mokre wlosy?
|
|
#806 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#807 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też na mokre
|
|
#809 |
|
Przyczajenie
|
ejj a ile kosztuje ten olejek rycynowy?? bo podobny jest dobry również do rzęs prawdopodobnie wydluża je, tak przynajmniej syszalam i chce sprobowac tylko nie wiem czy to jest na moja kieszeń
|
|
|
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
bardzo malutko male opakowanie gdzies 2 z czyms z za to wieksze dalam ostatnio 4:30
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.

Tak mi sie wydaje. I mi sie wlosy nie przetluszczaja bardziej, ale nie nakladam olejku na skore glowy tylko na wlosy