Opinie o pieluszkach wielorazowych - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-05, 14:23   #781
lemoorka
Zakorzenienie

Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych

Cytat:
Napisane przez Asisianka Pokaż wiadomość
A ja swoim zakładałam pieluszki z Tesco ale te essentials czy jakoś tak i nic mi nie wyciekało ani nic nie śmierdziało. Może źle dobierałyście rozmiary?
Moje dziecko jest cyckowe i robi jedna masakryczną kupe dziennie, sporadycznie kilka małych. Jednorazowki maja pseudogumeczki na nozkach i plecach, ktore nie dawały rady z takim ogromem szcześcia

Z rozmiarem mnie rozbawiłas Akurat w pampkach filozofia to nie jest, tak samo działa jak w wielo

Cytat:
Chyba nie mogłabym używać wielorazówek. Te pranie by mnie wykończyło no i nie wiem gdzie miałabym wieszać tyle prania.... i tak mam go duzo przy dwójce dzieci.
Gdybym miała dom z jakąś suszalnią to może... (o ile to mąż by tą kupę zapierał bo ja nie dałabym rady).

Nie czuje obrzydzenia do jego kup, do tego ,ze chodze obrzygana.

Dla mnie ekstermum przezyc to skarpetki mojego kochajacego meza

Z domem masz racje - ja nawet przedwczoraj wieszałam pieluchy na dworze, uwielbiam zapach prania z dworu W domu mi pranie kiśnie

Edytowane przez lemoorka
Czas edycji: 2012-01-05 o 14:25
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 16:07   #782
Kasia.234
Rozeznanie

Nam pielucha jednorazowa przeciekła raz. Do tego jak poczytałam, że są matki, które w dobie jednorazówek używają dobrowolnie pieluch wielorazowych, to pomyślałam, że to jakieś nawiedzone wariatki muszą być
Po czym stwierdziłam (czytając coraz więcej) że sama spróbuję i zobaczę, co tak zachwalają. No i zmieniłam zdanie kompletnie, teraz nie bardzo wyobrażam sobie, jak można trzymać dziecko w jednorazówkach. Owszem, zdarzało mi się to na wyjazdach, ale zawsze miałam opory i te pieluchy na prawdę mi nie pasowały do mojego dziecka.
Kasia.234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 18:43   #783
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
A ja swoim zakładałam pieluszki z Tesco ale te essentials czy jakoś tak i nic mi nie wyciekało ani nic nie śmierdziało. Może źle dobierałyście rozmiary?
Chyba nie mogłabym używać wielorazówek. Te pranie by mnie wykończyło no i nie wiem gdzie miałabym wieszać tyle prania.... i tak mam go duzo przy dwójce dzieci.
Gdybym miała dom z jakąś suszalnią to może... (o ile to mąż by tą kupę zapierał bo ja nie dałabym rady).
Rozmiar zawsze mala nosila dobry. Pampki zmieniane po kazdym sikaniu, wiec nie byla to tez wina przepelnionej pieluchy.

Co do wielorazowek, to mieszkam w apartamencie, nie mam podworka i pomieszczen tez nie mam zbyt wielu, ale za to mam w domu pralko-suszarke w ktorej podsuszam pieluchy a nastepnie dosuszam na grzejniku lub suszarce stojacej. Pranie robie srednio co 3 dni i wrzucam pieluchy do pralki razem z ubrankami malej, ktore z reszta i tak co 3 dni zawsze pralam zeby brudne od wymiocin nie kisly zbyt dlugo.

A zapieranie kupy to nic strasznego. Jak sie czlowiek postara to nawet reka kupy nie dotknie bo to, co z pieluchy odpadnie laduje w sedesie a reszte mozna pieknie splukac prysznicem.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 19:36   #784
33owieczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
To już chyba dorosło przy drugim użyciu już nic nie przeciekło
Mi w jednorazówkach nic nie przecieka, ale staram się ich używać jak najrzadziej i też je zmieniam tak często jak wielo. Łatwo policzyć oszczędności przy wielo

33owieczka ja używam tetrę + otulacz i przy małym dziecku (mój Berni ma już prawie 2 miesiące) jest to dobre rozwiązanie. Jednak dla noworodka najlepsze będą otulacze rozmiarowe np. ImseVimse. Ja używam tetry bo w razie jakby się nie chciały plamy po kupce sprać to nie będzie tak szkoda jak wkładów czy formowanki - te zacznę używać jak dziecko zacznie robić zbite kupki.
Dzięki! Pewnie masz rację i jak sądze, tez będę tak robiła.
Teraz poporstu sie trzęsę, czy będę umiała złożyć ładnie tetrę żeby nie było fałdek.... Wszyscy mi tłumaczą, że to banał i w jeden dzień opanuje. Mam nadzieje. Na razie pieluchuje misia i czekam na Mała.

No i dokupiłam jednak dwie formowanki i kieszonkę Mio unico. Gdzieś tu w wątku przeczytałam dobre opinie o nich.
A uzywałą któraś z Was formowanek Lollipop? Wyglądają tak ślicznie!

Ja się bardziej obawiam, że nie będę miałą czym pralki zapełnic, a nie gdzie suszyc Mam niewielkie mieszkanko- 45m2. Za to mam dwie skłądane suszarki i planuje kupić trzecią wiszącą do łązienki.
U nas i tak zawsze jest duzo prania, bo mój TŻ duzo zuzywa, zatem suszarki rozstawione wszedzie nam nie straszne
Poza tym- wychodze z założenia, ze skoro zdecydowałąm się być matką, to na dobre i na złe, a ze zawsze mi z ekologią było po drodze (mojemu TŻ też), zatem wieklorazówki są naturalnym wyborem.

Mam jeszcze pytanko- przeczytałam, że zamiast husteczek jednorazowych do przecierania pupy można uzywać szmatek z flaneli, czy ręczniczków. Trzyma sie je w pudełeczku z odrobiną wody i kropelką olejku z drzewa herbacianego. Czy któraś z Was próbowałą tego? Jakieś wrażenia/rady?

Wiem, że pisze długie posty, jednak skracając je w cytatach postaraj się nie zgubić sensu.
Przykład:
"Monika nie jest zwolennikiem kary śmierci"
Cytat
Cytat:
Monika jest zwolenikiem kary śmierci"

Edytowane przez 33owieczka
Czas edycji: 2012-01-05 o 19:42
33owieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 21:19   #785
Kasia.234
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 33owieczka Pokaż wiadomość

Mam jeszcze pytanko- przeczytałam, że zamiast husteczek jednorazowych do przecierania pupy można uzywać szmatek z flaneli, czy ręczniczków. Trzyma sie je w pudełeczku z odrobiną wody i kropelką olejku z drzewa herbacianego. Czy któraś z Was próbowałą tego? Jakieś wrażenia/rady?
Ja używałam, ale trochę inaczej. Tzn miałam sterte flanelek i kubeczek/miseczke z wodą. Jak była potrzeba to moczyłam flanelkę we wodzie i myłam, jakos mi się nie widzi trzymanie tych szmatek przez kilka dni we wodzie, nawet z dodatkiem olejku.
Stary 2012-01-06, 01:59   #786
33owieczka
Zadomowienie

Jak widać genialnośc tkwi w prostocie. Dzięki!

Wiem, że pisze długie posty, jednak skracając je w cytatach postaraj się nie zgubić sensu.
Przykład:
Cytat
Cytat:

Stary 2012-01-06, 09:05   #787
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
ela, szukałyśmy Cie na wątku mam lipiec-sierpnień
Nie miałam czasu tam ostatnio zaglądać.. piszecie tak szybko, że nie nadążam, a teraz oprócz malucha mam wykończenie mieszkania i przeprowadzkę. Ale zajrzę jak będę mogła
Cytat:
Mi pampersy premium care śmierdziały że hej. A Tomcio przesikiwał je w nocy (teraz w nocy nie zmieniamy pieluchy). Nieciekawe było przebieranie zaspanego dziecka z mokrymi plecami i brzuszkiem i potem usypianie od nowa. Na pewno zakładałam je dobrze, dokładnie dopasowywałam i przedział wagowy był ok. Całe szczęście to była historia na max 3-4 tygodnie.
A co do prania... mam suszarkę pokojową 30x60 cm, wysoka mniej więcej na 120 cm. Zajmuje trochę więcej niż krzesło i pieluchy i ubranka mi się na niej mieszczą, więc tragedii nie ma.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-06, 19:18   #788
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

33owieczka ci którzy mówią ze składanie pieluch to banał mają rację. Ja je składam w prostokąt czyli najprościej, kiedyś próbowałam w trójkąt ale mi nie po pasowało.

Ja mieszkam w domu więc ze suszeniem nie ma problemu. Strych jest nieogrzewany dlatego pieluchy suszę w pokoju; wieszam na karuzeli i na grzejnikach dzięki temu bardzo szybko wysychają.
Większym problemem było "zapychanie" pralki, ale dokupiłam tetry i problem znikł - i nie muszę codziennie prać
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 11:07   #789
lutien
Wtajemniczenie

A mi wielo nie podpasowały Przeciekały, po jednym siku był smród. Nie mówiąc o trzymaniu zasikanych pieluch w oczekiwaniu na pranie. Za 3 sztuki najtańszych wielo zapłaciłam 100zł, czyli miesięczny zapas jednorazówek.
Tak więc nie, dziękuję
Na szczęście córa ma 14 miesięcy i od kilku dni robi do nocnika, więc zbliża się koniec ery pieluch
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-07, 11:17   #790
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
A mi wielo nie podpasowały Przeciekały, po jednym siku był smród. Nie mówiąc o trzymaniu zasikanych pieluch w oczekiwaniu na pranie. Za 3 sztuki najtańszych wielo zapłaciłam 100zł, czyli miesięczny zapas jednorazówek.
Tak więc nie, dziękuję
Na szczęście córa ma 14 miesięcy i od kilku dni robi do nocnika, więc zbliża się koniec ery pieluch
Proste nie dawałas otulacza, a dziekco duzo sika

100 zł na miesiąc, kurcze ja pampersy zmieniam tak często jak tetre i 100 zotych chyba na tydzień by mi poszło
Stary 2012-01-07, 11:33   #791
lutien
Wtajemniczenie

Miałam formowankę w polarem w środku, pulem na zewnątrz. W środek wkład z mikrofibry. Takie: http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...032509957.html
Z tym, że ja płaciłam więcej za sztukę.
Za 100zł jest +/- 200szt jednorazówek (20zł za 40szt Babydream), czyli wychodzi 6-7szt dziennie!
(Katharine Hadley )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-07, 11:52   #792
33owieczka
Zadomowienie

Lutien, a to Ty zaczęłas ten wątek! Tylu osobom pomogłaś nim, a sama nie korzystasz.

Przykład:
Cytat
Cytat:

Edytowane przez 33owieczka
Czas edycji: 2012-01-07 o 11:59
Stary 2012-01-07, 12:14   #793
lutien
Wtajemniczenie

Bywa
Choć jestem rozczarowana, że u mnie wielo się nie sprawdziły
(Katharine Hadley )

Stary 2012-01-07, 12:30   #794
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Bywa
Choć jestem rozczarowana, że u mnie wielo się nie sprawdziły
U mnie pampki sie nie sprawdzaja. Moj Młody ma talent do walenia kupska w najlepszych momentach, np. wychodzimy do lekarza zakłądam pamka i zaczyna się armagedon Wszystko do przebrania- nowka body, nowka welurkowy pajac.
6,7 sztuk tak mało żużywasz? CHyba,ze masz dziecko starsze?

Ja zmieniam pieluche nawet co 15 minut
Stary 2012-01-07, 14:53   #795
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

lemoorka u mnie też pampki się nie sprawdziły, bo moje dziecko tak jak i Twoje robi mega kupsko i od razu wszystko jest do przebrania co przy wielo nie ma miejsca. Ostatniej nocy miał założone biedronkowe dady, które przeciekły centralnie w kroku - bardzo mnie to zdziwiło i uświadomiło że wielo są o niebo lepsze.
Stary 2012-01-07, 16:29   #796
Kasia.234
Rozeznanie

Cytat:
Miałam formowankę w polarem w środku, pulem na zewnątrz. W środek wkład z mikrofibry. Takie: http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...032509957.html
Z tym, że ja płaciłam więcej za sztukę.
Za 100zł jest +/- 200szt jednorazówek (20zł za 40szt Babydream), czyli wychodzi 6-7szt dziennie!
one mają pojedynczą, cienką wkładkę mikrofibrową? jeśli tak to czasem może być za mało na jedno siknięcie, nie mówiąc o trzymaniu w tym dziecka np przez 3 godziny
Stary 2012-01-08, 09:41   #797
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia.234 Pokaż wiadomość
one mają pojedynczą, cienką wkładkę mikrofibrową? jeśli tak to czasem może być za mało na jedno siknięcie, nie mówiąc o trzymaniu w tym dziecka np przez 3 godziny
Wkładka jest gruba i wydaje mi się, że to wina pula. Jak córa była młodsza to nie przeciekały. Robiłam już odtłuszczanie i też nie pomogło.
Córa ma 14 miesięcy, więc teraz już z górki
(Katharine Hadley )

Stary 2012-01-09, 14:26   #798
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
U mnie pampki sie nie sprawdzaja. Moj Młody ma talent do walenia kupska w najlepszych momentach, np. wychodzimy do lekarza zakłądam pamka i zaczyna się armagedon Wszystko do przebrania- nowka body, nowka welurkowy pajac.
6,7 sztuk tak mało żużywasz? CHyba,ze masz dziecko starsze?

Ja zmieniam pieluche nawet co 15 minut
Cytat:
lemoorka u mnie też pampki się nie sprawdziły, bo moje dziecko tak jak i Twoje robi mega kupsko i od razu wszystko jest do przebrania co przy wielo nie ma miejsca. Ostatniej nocy miał założone biedronkowe dady, które przeciekły centralnie w kroku - bardzo mnie to zdziwiło i uświadomiło że wielo są o niebo lepsze.
hmhmm, czyli że co? Nie ma armagedonu przy wielo? Czy chodzi o to, że pampersiaki nie trzymają kupy, a wielo trzymają? proszę o oświecenie

i jeszcze jedno. Powiedzcie jak to jest (niedoświadczona jestem totalnie) Jak dzieciak mi obsra taką pieluchę wielorazową taką, powiedzmy rzadszą kosnystencją, to jak ja mam to wytrzeć, czy też "zawartość zrzucić do sedesu"?Da się to w ogóle robić bez własnych odruchów wymiotnych? I czy takie kupsko z takiego wkłądu faktycznie się spiera?
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-09, 14:45   #799
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
hmhmm, czyli że co? Nie ma armagedonu przy wielo? Czy chodzi o to, że pampersiaki nie trzymają kupy, a wielo trzymają? proszę o oświecenie

i jeszcze jedno. Powiedzcie jak to jest (niedoświadczona jestem totalnie) Jak dzieciak mi obsra taką pieluchę wielorazową taką, powiedzmy rzadszą kosnystencją, to jak ja mam to wytrzeć, czy też "zawartość zrzucić do sedesu"?Da się to w ogóle robić bez własnych odruchów wymiotnych? I czy takie kupsko z takiego wkłądu faktycznie się spiera?
U mnie wlasnie tak bylo, ze mala robila kupe raz na dzien albo raz na dwa dni - konkretna i gumeczki pampersa jej nie utrzymywaly a z wielo kupa nam nie wylatuje.
Jak kupa rzadka to splukuje calosc prysznicem. Lapie sie za gore pieluszki i woda z prysznica pod cisnieniem pieknie wszystko splukuje z polarka.
Z tym, ze ja mam kieszonki wiec wklad nie jest wymazany kupa, musze ja splukac jedynie z polarka wszystego w otulacz.
Stary 2012-01-09, 18:48   #800
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
U mnie wlasnie tak bylo, ze mala robila kupe raz na dzien albo raz na dwa dni - konkretna i gumeczki pampersa jej nie utrzymywaly a z wielo kupa nam nie wylatuje.
Jak kupa rzadka to splukuje calosc prysznicem. Lapie sie za gore pieluszki i woda z prysznica pod cisnieniem pieknie wszystko splukuje z polarka.
Z tym, ze ja mam kieszonki wiec wklad nie jest wymazany kupa, musze ja splukac jedynie z polarka wszystego w otulacz.
dzięki dzięki za odpowiedź
czyli po kupie zmieniamy i otulacz i wkład?

czyli że otulacze bawełniane się nie sprawdzają, bo przecikeają?
więc ta oferta http://www.pieluszkarnia.pl/product-...va-GRATIS.html nie będzie szczególnie korzystna?

a może pójść w ogóle tylko w kieszonki? one sprawiają wrażenie najmniej wymagających, a przy tym w miarę ekonomicznych.

kurczę, zastanawiam się czy się w to bawić, bo nie chcę poświęcać pieluchom (praniu, suszeniu, spłukiwaniu kup, czytaniu o najlepszych rozwiązaniach itd) długich godzin. zwłaszcza że dziecko to nie tylko odchody jest jeszcze pranie/prasowanie ubranek, karmienie, zabawa itd, wiadomo A ja jeszcze po cichu marzę o niezatraceniu się totalnym i całkowitym w macierzyństwie i będę mogła czasem znaleźć czas na książkę, film, czy wyjście...

będę bardzo wdzięczna za opinie
Stary 2012-01-09, 19:11   #801
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:

więc ta oferta http://www.pieluszkarnia.pl/product-...va-GRATIS.html nie będzie szczególnie korzystna?

a może pójść w ogóle tylko w kieszonki? one sprawiają wrażenie najmniej wymagających, a przy tym w miarę ekonomicznych.

kurczę, zastanawiam się czy się w to bawić, bo nie chcę poświęcać pieluchom (praniu, suszeniu, spłukiwaniu kup, czytaniu o najlepszych rozwiązaniach itd) długich godzin. zwłaszcza że dziecko to nie tylko odchody jest jeszcze pranie/prasowanie ubranek, karmienie, zabawa itd, wiadomo A ja jeszcze po cichu marzę o niezatraceniu się totalnym i całkowitym w macierzyństwie i będę mogła czasem znaleźć czas na książkę, film, czy wyjście...

Na bawelnianych sie nie znam niestety. Moze ktos inny pomoze.

Ja posiadam same kieszonki, zwykle, najtansze. Nie ciekna, sprawdzaja sie super. Na noc zakladam pieluche wielo i wytrzymuje nawet 10 godzin (bo mala dlugo spi) a pampersy po takim czasie przeciekaly. Z tym, ze na noc dokupilam sobie wklady z bambusa i wkladam dwa bambusy (bo sa cieniutkie ale bardzo chlonne) i jedna zwykla wkladke z mikrofibry (taka jak wklada sie do pieluszki na dzien).
A na dzien dwie wkladki z mikrofibry do pieluszki i 3-4 godziny z glowy.

A co do prania to nie jest to jakies utrapienie. Nie trzeba bawic sie w namaczanie tak jak kiedys z tetra. Sciagam pieluszke, jak jest kupa to ja splukuje prysznicem i wrzucam do wiaderka z olejkiem z drzewa herbacianego (pieknie zabija zapach pieluszek) a jak tylko siku, to bez zadnego splukiwania pieluszka trafia prosto do wiaderka.
Otulacze schna mega szybko a wklady susze na grzejniku, ale tez nie dlugo.
Stary 2012-01-09, 19:22   #802
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Na bawelnianych sie nie znam niestety. Moze ktos inny pomoze.

Ja posiadam same kieszonki, zwykle, najtansze. Nie ciekna, sprawdzaja sie super. Na noc zakladam pieluche wielo i wytrzymuje nawet 10 godzin (bo mala dlugo spi) a pampersy po takim czasie przeciekaly. Z tym, ze na noc dokupilam sobie wklady z bambusa i wkladam dwa bambusy (bo sa cieniutkie ale bardzo chlonne) i jedna zwykla wkladke z mikrofibry (taka jak wklada sie do pieluszki na dzien).
A na dzien dwie wkladki z mikrofibry do pieluszki i 3-4 godziny z glowy.

A co do prania to nie jest to jakies utrapienie. Nie trzeba bawic sie w namaczanie tak jak kiedys z tetra. Sciagam pieluszke, jak jest kupa to ja splukuje prysznicem i wrzucam do wiaderka z olejkiem z drzewa herbacianego (pieknie zabija zapach pieluszek) a jak tylko siku, to bez zadnego splukiwania pieluszka trafia prosto do wiaderka.
Otulacze schna mega szybko a wklady susze na grzejniku, ale tez nie dlugo.
a widzisz, trochę mi się rozjaśnia

Dziękuję bardzo za wypowiedź Generalnie im więcej czytam tym bardziej się przekonuje o tym żeby nie kombinować z milionem rodzajów pieluszek tylko kupić z 10 kieszonek i ewentualnie jakieś wkłady dodatkowe, papierki na kupę i tyle (no i wiaderko jakieś szczelne )

czyli tak koło tysiaka trzeba przeznaczyć pewnie? sporo, ale chyba i tak sie będzie bardziej opłacać niż z pamersami, zwłaszcza że nie chcemy poprzestać na jednym

będę bardzo wdzięczna za jeszcze jakieś opinie i pozdrawiam
Stary 2012-01-09, 19:59   #803
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz, trochę mi się rozjaśnia

Dziękuję bardzo za wypowiedź Generalnie im więcej czytam tym bardziej się przekonuje o tym żeby nie kombinować z milionem rodzajów pieluszek tylko kupić z 10 kieszonek i ewentualnie jakieś wkłady dodatkowe, papierki na kupę i tyle (no i wiaderko jakieś szczelne )

czyli tak koło tysiaka trzeba przeznaczyć pewnie? sporo, ale chyba i tak sie będzie bardziej opłacać niż z pamersami, zwłaszcza że nie chcemy poprzestać na jednym

będę bardzo wdzięczna za jeszcze jakieś opinie i pozdrawiam
Ja mam 20 pieluszek zeby nie prac codziennie. Piore srednio co dwa dni.
A pieluszki mozna trafic bardzo tanie. Ja kupowalam na ebayu- do kazdej w zestawie dwa wklady z mikrofibry. Mieszkam w UK ale mozna sobie takie pieluszki zamowic z dostawa do PL i wliczajac koszt dostawy jedna pieluszka z dwoma wkladami to niecale 30zl wiec tanio jak na pieluszke wielo
Stary 2012-01-11, 16:25   #804
magdulec
Zadomowienie

hejka!
czy moge wyrazic swoja opinie na temat pieluszek?

Przy naszym prawie czteromiesiecznym szkrabie używamy wielorazówek a od swieta (przede wszystkim jak nie wyschły jeszcze wielo) pampków (Dada). Gabrys ma tendencje do sikania bokiem, że nawet pampki nie pomagają. Jeżeli ktos chce kupować otulacze to odradzam zaczepiane w pasie na rzepy, bo jak dziecko kopie, macha nózkami to sie odrzepiają (przynajmniej u Gabrysia), lepsze są na napy, te przynamniej sie nie odczepiaja na noc wkładam nawet dwie pieluchy, mieszam, raz wystaczaja na cała noc a raz nie, nawet jak spi w pampku tez gdzies przecieknie bokiem i musze go przewijać, wiec w naszym przypadku nie ma idealnych pieluch.....
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 00:11   #805
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
hejka!

Przy naszym prawie czteromiesiecznym szkrabie używamy wielorazówek a od swieta (przede wszystkim jak nie wyschły jeszcze wielo) pampków (Dada). Gabrys ma tendencje do sikania bokiem, że nawet pampki nie pomagają. Jeżeli ktos chce kupować otulacze to odradzam zaczepiane w pasie na rzepy, bo jak dziecko kopie, macha nózkami to sie odrzepiają (przynajmniej u Gabrysia), lepsze są na napy, te przynamniej sie nie odczepiaja na noc wkładam nawet dwie pieluchy, mieszam, raz wystaczaja na cała noc a raz nie, nawet jak spi w pampku tez gdzies przecieknie bokiem i musze go przewijać, wiec w naszym przypadku nie ma idealnych pieluch.....
A testowalas na noc wklady bambusowe? Bo zwykle u nas tez sie nie sprawdzily a bambusy to spokojne 10 godzin snu. Cora ma pol roku i sika na prawde duzo (pampersy nie wytrzymywaly ).
Stary 2012-01-12, 07:11   #806
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:

.

Jak kupa małą otulacz mozna uratowac- ale u mnie aktualnie jest jedna wielka kupa.

Mam ten otulacz i nie polecam za twardy rzep, reszta super- super gumki przy nozkach, nic nie wycieka. Ale rzep porazka- po kilku praniach wyglada jak hamronijka.
Dla noworodka polecam Ci tez otulacze rozmiarowe firmy kikko i imse vimse - miekkie rzepy nic nie uciska.

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
hejka!

JA wole szerokie rzepy- mojemu w flipieprzeszkadzaja napki jak na lezy na brzuchu.

Cytat:
A testowalas na noc wklady bambusowe? Bo zwykle u nas tez sie nie sprawdzily a bambusy to spokojne 10 godzin snu. Cora ma pol roku i sika na prawde duzo (pampersy nie wytrzymywaly ).
ja chce sie własnie pozbyc formowanek z bambinexu. Uzyłam je kilka razy i dla mnie za dlugo schną. W automacie sie zbryliły- namoczyłąm recznie i odzyskały swoj wyglad.

A ja znowu dokonałam zakupu - otulacze rozmiarowe close parents- polecam- maja rzepki- super trzymaja i po nozkach maja gumeczki nic nie wyiecka
http://www.closeparent.com/portals/0...ges/MBNC_M.jpg
Stary 2012-01-12, 16:22   #807
magdulec
Zadomowienie

Cytat:
mamy bambusowe trzywarstwowe, moze sa za cienkie
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-15, 15:19   #808
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

pola_m tak jak martynka napisała wielo trzymają kupkę a pampki nie.
Mi póki co kieszonki nie odpowiadają wolę otulacz+wkład (obecnie to zwykła tetra).

Dziewczyny co sądzicie o wełnianym otulaczu tetro?
Stary 2012-01-15, 16:03   #809
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
pola_m tak jak martynka napisała wielo trzymają kupkę a pampki nie.
Mi póki co kieszonki nie odpowiadają wolę otulacz+wkład (obecnie to zwykła tetra).

Dziewczyny co sądzicie o wełnianym otulaczu tetro?
Ja się właśnie go wyzbywam. Jest dobry na dziecko od 2 do 4/5 miesiąca. Wkładka flanelowa przypinana za pomoca haftków jak w staniku, regulowany też za pomocą haftków.

Trzeba zlanolinować aby był "szczelny".

Dobry na odparzenia, pupy nie przegrzewa.
Stary 2012-01-16, 10:02   #810
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

lemoorka ja myślę o wełniaku na lato a wówczas Berni będzie miał 8/9 miesięcy więc niestety tetro odpadają.
A czy możecie wobec tego polecić jakieś dobre wełniaki. Już zaczynam powoli rozważać wydzierganie, tż jest jednak przeciwny dzierganym otulaczom; może by kupić cieniutką wełnę i uszyć...sama nie wiem, bo wolałabym jednak gotowca (robić mi się nie chce).
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości