|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
CraftMod
|
Dot.: Hand-made plotkarski część 6
Ja dziś trochę na podwórku posiedziałam, kupiliśmy dla małego zestaw mini golfa i oczywiście trzeba było rozegrać kilka partii, nawet mnie wciągneli do zabawy
![]() Poza tym nic mi się nie chce, najchętniej bym spała, leżała i popijała pepsi z lodem i lody/owoce jadła ![]() ![]() Poza tym dowiedziałam się, że siostrze małża śniło się, że dziś o 1 w nocy będę rodzić ![]() Dziś też świętujemy, naszą rocznicę ślubu, może małża na spacer wyciągnę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Oj Julka dasz radę
![]() Chociaż ja teraz z jednym takim małym nie mam za dużo czasu, zeby wpadaća z dwójką to juz w ogóle ![]() Dzisiaj jest czas dal dziadków, to ja soie mogę poodpoczywać ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
CraftMod
|
Wiadomo, że zawsze coś kosztem czegoś. Ja bardzo bym chciała wrócić do tworzenia, ale nie wiem czy dam radę, a wiem, że z każdym dniem nicnierobienia cofam się, a bardzo mi tego szkoda, bo wiem, że wskoczyłam na poziom ponad początkujący.
![]() Zobaczymy jak to się dalej potoczy. Na razie trzeba urodzić ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Ja mam akurat ta satysfakcję, ze jeszcze nie jestem na swoim i nie muszę zawsze dbać o to, żeby był obiad ugotowany, pozmywane i poprane i wszystko wookoło robione, bo dzielimy sie tymi obowiazkami z tesciową tak samo jak i opieka nad dzieckiem. Wiec niby ja mam chwilę odpoczynku, ale wtedy to najchetniej bym się przespała, albo poleżała, wiec na skłądanie czegokolwiek nie mam siły ;(
A szkoda, bo bardzo bym chciała. Jednak póki moge to staram się coś tam skąłdać coby nie wyjść z wprawy ![]() A co do porodu to jestescie zdecydowani na poród rodzinny??
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
CraftMod
|
Wiesz, ja nie będę naciskać, jeśli nie będzie czuł się na siłach to lepiej nich siedzi w domu z małym, nie będę musiała ogladać jego skwaszonej miny. Jest dużo lżej, taki komfort psychiczny, jak miałam podłączoną kroplówkę z oksytocyną to szedł ze mną do wc, jak coś trzeba było pomóc to miałam go do dyspozycji. Ale może byc i taka sytuacja, że wszystko potoczy się niespodziewanie, np nie będzemy mogli komuś podrzucić dziecka w środku nocy, wtedy jakoś sobie poradzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
A no to wiadomo wszystko zależy od sytuacji...
U mnie to było inaczej, bo ja kilka dni przed porodem juz leżałam w szpitalu i akurat TZ przed obchodem wieczornym poszedł do domu a mnie trochę po obchodzie wzięli na porodówkę. Gdyby został to pewni bym go namawiała, zeby był ze mną, ale on by nie chciał, bo znajac jego nerwy, to gdyby widział, ze mnie boli to by położne pogonił zeby mi pmogły, żeby nie bolało i niby wiadomo, ze nic się nie poradzi bo musi boleć jednak on by tego mógł nie wytrzymać... A na kiedy masz termin?? juz się chyba kiedys pytałam, ale nie pamietam
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
Podziwiam za takie podejście, ja tam sowie w ogóle takich rzeczy nie wyobrażam (takich w sensie np. tego brzuchala i wszelakich niedogodności z nim związanych) ale co ja tam wiem, pewnie wszyscy tak mówią zanim nie będą mieć dzieci
![]()
#788 |
CraftMod
|
20-21 sierpnia. Wiesz, ja myślę, że ta bezsilność tak facetów męczy
![]() U nas na górze tak gorąco, najchętniej bym się przeniosła spać na podwórko ![]() ![]() Chyba, że Pagatowa pałę teleskopową mi pożyczy, w razie jak mały będzie mi za mocno skakal to pogrożę i będzie troszkę spokoju. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Kathinna jeszcze wszystko przed Tobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
Kathinna brzuch nie przeszkadza aż tak bardzo można sie do niego stopniowo przyzwyczaić
![]() A z resztą wszystko przed Toba to zobaczysz nie bedzie źle ![]() Nir ja kilka dni temu wstawałam w nocy co półtorej godziny i co zdążyłam usnąć to się budziłam znowu... Przez te zęby nieszczęsne ![]() A moze i ja poproszę Agatę o pałe ![]() Jak mu tak przydzwonię z łóżka to może pośpi do rana ![]() ![]() Ja ostatnio ciagle niewyspana chodzę i marzę o choćby jednej przespanej ocy bez zadnej pobudki... Chyba się przejdziemy z małym do lekarza po jakieś czopki, koleżanka mi mówiła że jej synkowi baaardzo pomogły i przesypiał spokojnie całe noce... No i mam nadzieję, ze jak juz te ząbki wyjdą to bedzie przynajmniej taki spokój jak kiedys bo póki to się nie zaczęło to nie było tak źle ![]() A co do terminu to pakowanie czas zacząć ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() Edytowane przez EwcIaKIcIA Czas edycji: 2010-08-08 o 20:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz jeszcze powiedzą, że wizażanki to wyrodne matki, chociaż z drugiej strony "bezstresowe wychowanie" całe szczęście już niemodne ![]()
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Kathinna widzę, ze ty trochę nie w temacie
![]() Nie martw sie My juz tak mamy ![]() Poczytaj sobie troche plotkowy to sie ciekawszych rzeczy dowiesz ![]() Jakie to my wiejskie lody lubimy, albo bobki ![]() O własnie a gdzież to Pagatowa, albo Pani zdechła rybka ![]() ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() Edytowane przez EwcIaKIcIA Czas edycji: 2010-08-08 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
CraftMod
|
Mój póki byl karmiony piersią nie spał całych nocy, to był taki swoisty rytuał, pobudka co jakiś czas. Brzuch to najmniejszy problem, przyzwyczajasz się stopniowo i zawsze go ze sobą weźmiesz, nie płacze w nocy, nie robi kupy w srodku nocy i nie wychodzą mu zęby.
![]() W sumie macieżynstwo ma i swoje uroki, nigdy nie zapomnę, jak mały mi dał się nocnymi pobudkami we znaki, o 5 kolejna, juz miałam wszystkiego dosyć, nawet zła byłam,bo ja zwykle trudno zasypiam, a w prezencie dostalam taki uśmiech maluszka, ze miałam niemal łzy w oczach, cudny po prostu. |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w takie hmm... "dopasowane towarzystwo" ciężko się "wbić" ![]()
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
OHH TAK... ten uśmieszek wynagradza wszystko
![]() A karmiłąs na kazde zawołanie?? Bo ja ostatnio tak a teraz mi powiedzieli żebym lepiej w nocy juz tylko wodę podawała, bo małemu juz powinno starczać i nie powinien się w nocy na jedzenie budzic i od wzcoraj jak się przebudzi w nocy i nie moze usnąć to mu wodę w butelce daję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
CraftMod
|
U mnie było karmienie na wołanie, kaszki trochę jadł, ale nie specjalnie powiem, zeby szalał za nimi. Mój to nawet nie wie co to smoczek i nocnik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
właśnie na noc dostaje butle kaszki
i w nocy woda I nie mieliśmy z nim do tej pory zadnych problemów jeśłi chodzi o jedzenie, ani uczulenia zadnego ani jakiś wybredny nie był ![]() ![]() Nir to tyś sie nie namęczyła z nim tak za dużo ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() Edytowane przez EwcIaKIcIA Czas edycji: 2010-08-08 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Rozeznanie
|
ja tam nie musiałam córciom i synusiowi dawać wody w nocy pić, mają do rana spać bez niczego i koniec
![]()
#799 |
Zakorzenienie
|
Gdyby nie te zęby to pewnie nie byłoby takiego kłopotu..
A moze Ty miałaś jakis sprawdzony sposób na bolesne zabkowanie?? Pytam każdego kogo się da ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Miłego wieczorku Wam życzę, ja zmykam, nie mój temat
![]() Grzecznych dzieciaczków Wam życzę ![]()
#801 | |
Modermistrz bobkowy :D
|
Cytat:
![]() ![]() A tak wogole to witam bylam dzis na zakupach szkolnych..i na wycieczce małej..dlatego dopiero zasiadlam tu do Was
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
O i sie pojawiłą pagata-niepyskata
![]() Pożycz pały to sobie poradzę ![]() TŻ mój tak zawsze mówi, ze jak mnie np głowa boli to mi nogę złamie i wtedy głowa przestanie boleć ![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() Edytowane przez EwcIaKIcIA Czas edycji: 2010-08-08 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Moje odchudzanie A.D. 2018 90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70 _________________________ _________________________ ____________________ Blog o hobby ![]() Edytowane przez agnessja Czas edycji: 2010-08-08 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
próbowałam kilka razy mu dać, ale boje sie wiecej, zeby nie przesadzić, ale troche nawet pomagało, teraz mu na wieczór dałam pół łyżeczki zobaczymy jak będzie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
|
no widzisz Ewcia..metoda odwracania uwagi swietnie się sprawdza
![]() ![]()
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
To ja jednak z dwojga złego wolę zeby mnie ta głowa bolałą niż noga
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
|
a więc nie marudzć...nie marudzić
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Ale ja jednak bym wolała żeby mi dziecko nie marudziło... i spokojnie spało w nocy
![]() Ja tam wam sie mogę trochę po naprzykrzać ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
|
a pałą chcesz?
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
Aleście se temat dzisiaj wybrały
![]() Ja się w dyskusję nie włączam bo niestety jeszcze się dziecięcia nie doczekałam. Spadam lulu.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.