|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Rozeznanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Olivia Julcia śliczna, a ja wieloryba nie widzę
![]() Kasiorekzeta udanego urlopu.
#782 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Cześć dziewczyny
![]() Padam na twarz... dopiero wrócilismy ze szczepienia, a wyjechaliśmy o 9 rano... w dodatku mi jej nie zaszczepili bo skoro była chora 3 tyg. temu to za krótko w przypadku wirusówki i trzeba min. 6 tyg. odczekać ![]() w poczekalni spędziliśmy 3 godz. ![]() bardotka i kalka brawa dla dzieciaczków za 6 m-cy ![]() Aldii z ulotki wynika że po 8 granulek pod język co pół godziny lub w przypadku silnego bólu co 15 min, one takie maleńkie są, mają może z 5 mm średnicy Pozatym sliczne zdjęcia wszystkich dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
aldii ja bym granulek nie dawała można te homeo rozpuścic w odrobinie wody i wlac z boku do buziola zeby pomemlała troche
![]() ja akurat ma inne granulki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
aldii jak Lu się czuje??? Filipowi gorączka nie schodzi i obiadu nie chciał jeść
![]() Cytat:
![]() wyderka o fak ![]() ![]()
![]() |
#785 |
Zadomowienie
|
YOUYOU dużo zdrowka dla Filipka,daj znać po wizycie.
malinka a skąd wiedziała dr ze to od trawy? zebra jak ząb? oliwia kurcze to juz za tydzien?a duze wesele? wieloryba nie widziałam ![]() ![]() ja siedze sama w domu,tż zabrał Ade do babci ja nie miałam ochoty,mam taki se nastrój od rana.spałam prawie cały dzien,najpierw z Mała a potem jak pojechali to 3godz sama ![]() Moja kuzynka dzwoniła ijuż drugi raz w szpitalu z Mała(3m-ce),najpierw wymiotowała bardzo nie wiadomo od czego a teraz miała za dużo płytek czerwonych ![]() mam pytanie odn allegro,bo ja taki słaby kupujący,zamawiałam krzesełko i co i znów nie udało mi sie ominąc płatności z all,a nie chciałam jej!!!nie wiem jak ją omijać ![]() ![]() ![]() aa i tak siedze i tęsknie za moją córunia i nie wiem co robić z tym wyjazdem,za 25dni mam jechać a mi sie chce płakać.ona sie taka kochana robi.Kasa juz zapłacona i co 650zł przepadnie a tż sam ![]() ![]() nie wiem ile czasu przed wyjazdem zacząć ją karmić rzadziej z cyca zebym ja wytrzymała i ona troszke sie odzwyczaiła z tydz? ![]() ![]()
#786 | ||
Zakorzenienie
|
Uff...
Jestem w domu... TŻ był u pediatry. Zmiany są zdecydowanie atopowe, dostaliśmy receptę na Bebilon Pepti :-( No trudno... Dwa razy dziennie cycuś to za mało niestety... Poza tym Bąku waży już 7600 g czyli nadal w okolicach 25 centyla... Żółtko mamy wprowadzać dopiero w 9 miesiącu, mamy się nie spieszyć z takimi podejrzanymi pokarmami. TŻ ubrał Paulinę w bodziaka z długim i długie spodnie, a zrobiło się gorąco i biedaczka się zgrzała... Poza tym się pospała w aucie, w foteliku, do tego w drugim wozie nie mamy klimy, ale za to nie ma poduszki z przodu i TŻ wolał ten samochód, bo miała Paulinę na oku. Jak dojechali to ją na śpiącego wyciągnęłam z fotelika i zdjęłam jej spodnie. Chociaż tyle, bo niestety ma nadal długi rękawek, ale w pokoju jest chłodniej. bardotka i kalka brawa dla dzieciaczków za 6 m-cy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
A nie możecie razem jechać? Z małą?
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
Kancia
![]() Sensuel moja praktyka tez praktycznie zadna,ale wiem,ze jak to teraz tak zostawisz,to wlasciwie wrocicie do punktu wyjscia - siku i kupa w pieluche...A szkoda by bylo waszej ciezkiej pracy.I poza tym maly bedzie mial metlik w glowie.No bo raz mu zabieraja pieluchy,a za chwile oddaja i jak to w koncu,gdzie ma sie zalatwiac ?! Na poczatek sprobuj tak jak napisalas,pielucha tylko do przedszkola.I moze porozmawiaj jeszcze raz z wychowawczyniami ? Moze jak im bedziesz trula,to beda mu te gatki przebierac... Kamyk jaka powazna ![]() Szkoda,ze jednak skonczylo sie na Pepti ![]() Youyou duzy ![]() Lu w dzien niby ok.To chyba jednak zeby,bo ewidentnie zaczela dzis plakac,jak sie urazila gryzaczkiem...mam nadzieje,ze nocka bedzie lepsza niz poprzednie Elcia ![]() Blonde ![]() Olivia Julcia sliczna,tylko wieloryba zapomnialas dodac.... Kasiorekzeta ![]() Malinka lacze sie w bolu alergicznego dziecka ![]() Usciski dla Pyski Brzoskwinia ![]() Wyderka,Kancia ![]() Filka a dlaczego nie chcesz korzystac z place z allegro ? (ja teraz zawsze z tej opcji korzystam).Jak cos bedzie nie tak z transakcja,to masz wieksze szanse odzyskac kase.Nie wiem co w momencie jak juz "prawie" zaplacilas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
chciałam pominąc płatność z all bo kiedys znikneła mi kasa z konta a nigdzie jej nie było,czekałam na towar zamówiony i kase odzyskałam dopiero po ok 2m-cach
#789 |
Zadomowienie
|
wyderka80, KarmazynowyKamykDziękuję za życzenia z okazji 6 m-cy, jednak my świętowaliśmy 21 sierpnia
![]() ![]() Ich dzieciaczkom sto lat ! Dlaczego mi cały czas pogrubia tekst! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Rozeznanie
|
Przeleciałam pobieżnie.
Wiem, że alerga na trawę, bo i Mi i mnie zaatakowałąo jak kosili nam całe osiedle, a myśmy spacerowały. Filka olej ten status rozpoczęty, jak nie wpłacisz poprzez tę opcję to samo da, że proces zakończony. Następnym razem jak chcesz to ominąc to na dole pod tymi wszystkimi bankami jest opcja zwykły przelew. Ją zaznaczasz. Jesli chodzi o wyjazd i karmienie piersią - ekspertem nie jestem, ale mam pytanko. CZy probowałaś dać malutkiej już mleko z butelki i wypije? Spróbuj może już powoli jeden mleczny posiłek zastąpić modyfikowanym. Chyba, że przez te 25 dni uda Ci sie pościagąc sowje i pomrozić. Po wyjeździe chcesz jeszcze wrócić do piersi czy przejśc na modyfikowane? Jeśli chcesz wrócić do karmienia, to weź laktator i jak będziesz miała za dużo to ściągnij do poczucia ulgi. Jeśli chcesz przejść na mm to poproś o tabletki na zahamowanie laktacji. A na jak długo jedziesz, bo nie pamiętam. I rozumiem co czujesz dla mnie nawet wyjście na wesele to tęsknota za małą, ale ja to jestem mam kwoka, która z dziećmi nie umie się rozstać. ![]()
#791 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Byłam u pediatry, powiedziała że to nie przeziębienie ani nic z płucami bo czysto. Na zęby też raczej nie bo gorączka wskazuje na jakieś zapalenie w organizmie a tu nic nie ma.. Więc to jest albo typowa trzydniówka (więc jeszcze 1 dzień gorączki i będzie wysypka) Albo jakaś bakteria w moczu i jutro rano mam zawieźć mocz do badania... Poza tym okazało się że dawałam Filipowi za małe dawki przeciwgorączkowe:brzydal : Kazała mi dać 3,5ml Nurofenu co 6-8h, a ja dawałam 2,5ml(tak jak na opakowaniu..) No i kazała dawać dużo pić... Po przyjeździe od lekarza dałam mu 3,5ml nurofenu, deserku nie chciał... ![]() ......więc dałam mu cyca "nieprzepisowego" i zasnął, nie będzie dziś kąpieli. Huk z tym niech się żuczek wyśpi, sen to najlepsze lekarstwo ![]()
#792 |
Zadomowienie
|
Elcia i Bardotka
![]() ![]() U nas wszystko OK. Mały spryciarz przemieszcza się po całym mieszkaniu, a ostatnio lubi dopełzać do drzwi balkonowych i bawić się firanką czego efekty widać na zdjęciu ![]() zobaczę co tam naskrobałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny! Nie znacie mnie ale ja, musze przyznac bez bicia, troche Was juz poznalam.
![]() Bylam z Wami przez prawie cala ciaze, jak mieszkalam w Irlandii, tylko brakowalo mi odwagi by cokolwiek napisac. Gdy wrocilam do Polski mialam juz tylko sporadycznie dostep do neta, wiec tylko od czasu do czasu cosik przeczytalam. Teraz nareszcie cywilizacja dotarla do mojej metropolii i chcialabym sprobowac z Wami popisac. Jestem calkiem zielona w tym temacie ale wiem, z Wami nie da sie zginac. ![]() ![]() Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-08-31 o 13:03 Powód: odtwarzam zniszczone posty |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Rozeznanie
|
shamanaika witamy witamy,napisz cos wiecej i poprosimy o foteczki
![]() u nas dzis dzien jak codzien czyli Maruda day jestem padnieta a dzis sprzatanie i powoli zastanawiam sie co zabrac youyou najwazniejsze ze oskrzela pluca czyste i zadne przeziebienie teraz zeby szybko minelo i bedzie ok-buzka dla Was bardotka elcia ![]() ![]() ![]() malinkalacze sie w bólu alergicznym równiez ![]() olivia foty ![]() kamyk mina jak najbardziej powazna-w koncu do dokumentu ![]() aldii jak Lu-lepiej? kasiorekzeta udanego wyjazdu sens ehhh szkoda ale bedzie lepiej,juz tak ladnie robil-trzymam kciuki ![]() reszta pozniej.... |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziękujemy wam kochane za życzonka
![]() |
#796 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
łooo to ja Was podziwam bo ja chętnie oddaje dzieciaki babciom
![]() ![]() Adi jutro znów jedzie na weekend z dziadkami ![]() shamanaika ![]() addcted duuuchuuuuuuuuuu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gdzie mieszkałas w irlandii? Bo ja z północnej klikam ![]() Addicted ![]() ![]() Olivia sliczne zdjecia ![]() ![]() Super, ze do slubu juz wszystko gotowe ![]() Kamyk no szkoda, ze ten Beb. pepti Paulinka musi pic ![]() Youyou zdrowka duzo dla Filipka ![]()
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
ee tam Tomek uwielbia b.pepti
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ja się muszę pożalić. Pokłóciłam się z Tż. Nie odzywamy się już 3 godziny ![]() Mówiłam mu rozpromieniona, że będziemy mieć być może gości, bo jedna koleżanka z forum mogłaby zahaczyć o nas w drodze na wczasy. A on na mnie wyjechał, jak mogę coś takiego mówić. Pół roku temu przeprowadziliśmy się, mało kogo tu znamy i nikt nas nie zna, a ja "obcych" ludzi zapraszam? Mówi żebym sobie wybiła z głowy takie imprezy i on na to nie pozwoli. Twierdzi, że mogę jechać nawet do KRK na jakieś spotkanie w neutralnym miejscu, a nie podawać namiary na mieszkanie. Przeraszam, za niego, ja tak nie myślę i jest mi przykro ![]() ![]() Fakt jest taki, że jego znajomy w taki głupi sposób stracił samochód sprzed domu. Jego żona wystawiła na n-k zdjęcie przed domem i z samochodem z rejestracją i napisała jakiś komentarz do niego i złodzieje byli do dwóch tygodni. Samochód odzyskał Ja wam ufam, znamy się tak długo ![]() Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-08-06 o 13:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
Youyou oby to byla tylko 3dniowka
![]() Addicted ![]() Shamanaika witaj ![]() Tajgabajga ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
![]() ale z krostkami ![]() Kocurazab kleik lub kaszkę z glutenem (np. Bobovita, Nestle) dajesz codziennie najlepiej do przecieru warzywnego (zupka) , owocowego (deserek) lub mleka z piersi. dodaje się 2-3 g na 100 ml czyli pół łyżeczki. Ja dodawałam do zupek/dań obiadowych. Za chrzest daliśmy 100 zł Kancia nie byłam na tych targach, bo się jakoś nie złożyło. A widzę że te rossmanowskie fajne ![]() No i widzisz doczekałaś się postępów w rozwoju ![]() z fotoszopem ![]() ![]() Gosbaj miłego kolejnego wyjazdu ![]() Kamyk u nas to nawet było oficjalne pismo, żeby nie siedzieć w necie jeśli nie jest to związane z pracą, a zwłaszcza na portalach społecznościowych, dlatego zaglądam do Was tylko wieczorem. A Paulina wygląda na przestraszoną na tym zdjęciu paszportowym. Oj męczycie się z tymi alergiami ![]() Castilia bidulko na pocieszenie ![]() Blonde wiem po sobie, że najgorzej to się zebrać do pracy (w niedzielę lepiej było do mnie bez siekiery nie podchodzić ![]() ![]() Youyou ![]() Filka Maciek też nie zawsze reaguje na swoje imię. Album przepiękny ![]() Kasiorekzeta udanego wypoczynku. A ja jeszcze nigdy nie byłam w Zakopcu ![]() Zebra nie jestem głodna, ale narobiłaś mi smaka na pizzę ![]() Agape śliczna Olusia ![]() ![]() Wyderka ![]() Szkoda, ze w przychodni tyle się wyczekaliście w sumie na darmo ![]() Sensuel szkoda, że tak wyszło z pieluchą i przedszkole się nie postarała ![]() Za to torcik superancki ![]() Madziulka piękny model na zdjęciach, ale co tam mu założyliście na głowę??? Bardotka gratuluję uzdolnień Pati z wysyłaniem postów na wizażu ![]() Z robotem nie pomogę, bo mam tylko mikser i blender Aldii widzę, że noc nieciekawa ![]() Elcia to przekaż życzenia tż i bawcie się dobrze Olivia córcia śliczna tylko zapomniałaś wkleić wieloryba ![]() Malinka ![]() ![]() Brzoskwinia może jakoś powoli Borys się przyzwyczai do picia, dobrze że chociaż z kubeczka pije. Shamanaika pewnie, że przygarniemy ![]() ......................... ......................... Duszek pewnie by Was postraszył, ale już dawno śpi ![]() A ja podobnie jak Kancia cieszę się jak dziadkowie zabierają Michała ze sobą na działkę. Pierwszy raz został z nimi na dłużej jak miał ponad 1 roczek, wiec nie było już problemu z karmieniem cyce. Od tego czasu dziadkowie zawsze zabierają go na działkę, a my dojeżdżamy na weekendy. Ale mogę zrozumieć Filkę, bo teraz w sobotę jedziemy wszyscy razem i dodatkowo zostawiamy im Maćka. Trochę się obawiam, że przez te 5 dni mogę stracić pokarm, bo odciąganie laktatorem to nie to samo co mały ssak (o ile w ogóle będzie chciał potem cyca). Co prawda to byłby dobry moment na pożegnanie się z cycusiem, ale nie wiem czy ja jestem na to gotowa ![]() No i trochę żal się rozstać z taką małą kruszynką. Jak teściowa da radę fizycznie to zostaną na działce 2 tygodnie. ....................... Aldii ![]() Kalka no jak to co? Mamusię zobaczył A pomysł całkiem ciekawy, choć nie wiem do końca o co kaman ![]() na biało a cożeś narozrabiała, ze tak Cię ściaga Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-08-05 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
kalka ja jestem w klubie wątkowym z Adikiem i musze przyznac, ze bardzo duzo osób się posypało. Do tego zeby tam fotę dodac to trzeba ja wsadzić na jakiegoś imageshacka a czesto nie ma na to czasu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
Kancia dobrze wiedzieć, że już ktoś ma doświadczenie. Szkoda, że z tymi zdjęciami tak kiepsko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
Kalka a dla mnie pomysł z klubem jest ok
![]() ![]()
#806 |
Zakorzenienie
|
no własnie te foty to chyba jedyny ale i największy problem bo cała reszta jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Raczkowanie
|
shamanaika witaj
![]() w końcu nie będę ostatnią mamuśką, która dołączyła ![]() kalka sorki za pomyłkę ![]() tak mi się potem zdawało że coś pokręciłam ale nie mailam czasu sprawdzać a Kamyk chyba "ściągnęła" pomyłkę ze mnie ![]() malinko ze mnie też się chyba robi mama Kwoka ![]() jak gdzieś sie ruszymy bez Blanki to ja ciagle dzownie do mamy i się o nia pytam, no i poganiam męża żeby jechac do domu... na weselu z tego powodu też sie nie potrafiłam bawić ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Rozeznanie
|
Bardotka to chyba normalne, tak samo jak i to, że niektóre mamy bez problemu "oddaja" na chwile dzieci dziadkom
![]() Ja jestem za klubem bo też przez pewne osoby chciałam zniknąć z netu... ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Wyderka my jutro idziemy na 2 wesele odkąd sie urodziła Mi i wracamy na kąpiel i cyca do domku a potem dalej na przyjcie... Poprzednio było tak samo ![]() A i witam nową mamusię. Napisz coś więcej. CZy masz synusia czy córeczkę, kiedy urodzone, jak się chowa itp
#809 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam przed chwila do pracy...w niedziele ide na noc
![]()
#810 |
Raczkowanie
|
...
ble blee ble Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.