Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-05, 12:54   #781
malinka118
Rozeznanie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Olivia Julcia śliczna, a ja wieloryba nie widzę

Kasiorekzeta udanego urlopu.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 13:00   #782
wyderka80
Raczkowanie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cześć dziewczyny

Padam na twarz...

dopiero wrócilismy ze szczepienia, a wyjechaliśmy o 9 rano...
w dodatku mi jej nie zaszczepili bo skoro była chora 3 tyg. temu to za krótko w przypadku wirusówki i trzeba min. 6 tyg. odczekać
w poczekalni spędziliśmy 3 godz. bo się dużo dzieci zebrało bo nasza lekarka wróciła właśnie z urlopu...grrrrrr

bardotka
i kalka brawa dla dzieciaczków za 6 m-cy
Aldii z ulotki wynika że po 8 granulek pod język co pół godziny lub w przypadku silnego bólu co 15 min, one takie maleńkie są, mają może z 5 mm średnicy

Pozatym sliczne zdjęcia wszystkich dzieciaczków
wyderka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 13:55   #783
Kancia
Zakorzenienie

aldii ja bym granulek nie dawała można te homeo rozpuścic w odrobinie wody i wlac z boku do buziola zeby pomemlała troche
ja akurat ma inne granulki niby na sen ale srednio działaja
Stary 2010-08-05, 14:51   #784
youyou
Zakorzenienie

aldii jak Lu się czuje??? Filipowi gorączka nie schodzi i obiadu nie chciał jeść umówiłam się na 18-stą do pediatry...

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Pisałam wczoraj z Pysią. Tęskni za nami i serdecznie nas pozdrawia. Ciągle czeka na rozpatrzenie reklamacji. Rozpakowuje pudła i jest szczęśliwa na nowym M.

Poszłam wczoraj z Milenką do lekarza, bo pokasływała też w nocy. Okazało się, że to alergia na skoszoną trawę. Mnie też dopadło. Dostałam loratydynę. Mi powinno wystarczyć ta śladowa ilość co dostanie z moim mlekiem, jak się nie polepszy to mam jej dawać aerius. A już się cieszyłam, że powoli mogę zacząc wracać do nabiału a u niej alergia pokarmowa przechodzi we wziewną tak jak u Olafka

Yuoyou życzę dużo zdrówka dla Filipka. Może pójdź z nim do lekarza. Bo u maluszków infekcje gardła lubią schodzić na oskrzela. My też za tydzień wyjeżdzamy na wczasy i boję się, żeby dzieci się nie pochorowały.
No właśnie, Filip też pokasłuje ale ciężko wyczuć czy to chorobowe bo wcześniej też tak pokasływał.... tylko że kasłał też przez sen, mam nadzieję że to nadmiar śliny i zapomina przełykać....
za troskę, idę wieczorem do lekarza..

wyderka o fak ale masakra, az tyle trzeba czekac
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 16:06   #785
filka2
Zadomowienie

YOUYOU dużo zdrowka dla Filipka,daj znać po wizycie.
malinka a skąd wiedziała dr ze to od trawy?
zebra jak ząb?
oliwia kurcze to juz za tydzien?a duze wesele? wieloryba nie widziałamJulici a duża już

ja siedze sama w domu,tż zabrał Ade do babci ja nie miałam ochoty,mam taki se nastrój od rana.spałam prawie cały dzien,najpierw z Mała a potem jak pojechali to 3godz samamusze poprasować ale lenia mam.
Moja kuzynka dzwoniła ijuż drugi raz w szpitalu z Mała(3m-ce),najpierw wymiotowała bardzo nie wiadomo od czego a teraz miała za dużo płytek czerwonychi jak jej zrobili badania to wyszło zapalenie płuc a objawów nic,dziwne.

mam pytanie odn allegro,bo ja taki słaby kupujący,zamawiałam krzesełko i co i znów nie udało mi sie ominąc płatności z all,a nie chciałam jej!!!nie wiem jak ją omijać w koncu sie cofnełam i zadzwoniłam do sprzedawcy i napisałam emaila i wysla nr konta a tam mam statuś rozpoczęty?czy tak może zostać?chce jeszcze zamówić tego bawiskoczka ale już nie wiem czy czekac na tż

aa i tak siedze i tęsknie za moją córunia i nie wiem co robić z tym wyjazdem,za 25dni mam jechać a mi sie chce płakać.ona sie taka kochana robi.Kasa juz zapłacona i co 650zł przepadnie a tż samnie moge mu tego zrobic,mówil ze jak coś to pojedzie z bratem ale brat do pracy poszedł i nie ma z kim
nie wiem ile czasu przed wyjazdem zacząć ją karmić rzadziej z cyca zebym ja wytrzymała i ona troszke sie odzwyczaiła z tydz?malinka może ty mi coś doradzisz?
Stary 2010-08-05, 16:18   #786
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Uff...
Jestem w domu...

TŻ był u pediatry.
Zmiany są zdecydowanie atopowe, dostaliśmy receptę na Bebilon Pepti :-( No trudno... Dwa razy dziennie cycuś to za mało niestety...
Poza tym Bąku waży już 7600 g czyli nadal w okolicach 25 centyla...
Żółtko mamy wprowadzać dopiero w 9 miesiącu, mamy się nie spieszyć z takimi podejrzanymi pokarmami.

TŻ ubrał Paulinę w bodziaka z długim i długie spodnie, a zrobiło się gorąco i biedaczka się zgrzała... Poza tym się pospała w aucie, w foteliku, do tego w drugim wozie nie mamy klimy, ale za to nie ma poduszki z przodu i TŻ wolał ten samochód, bo miała Paulinę na oku.

Jak dojechali to ją na śpiącego wyciągnęłam z fotelika i zdjęłam jej spodnie. Chociaż tyle, bo niestety ma nadal długi rękawek, ale w pokoju jest chłodniej.

bardotka i kalka brawa dla dzieciaczków za 6 m-cy

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
aldii jak Lu się czuje??? Filipowi gorączka nie schodzi i obiadu nie chciał jeść umówiłam się na 18-stą do pediatry...
Mam nadzieję, że to nie choróbsko

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
mam pytanie odn allegro,bo ja taki słaby kupujący,zamawiałam krzesełko i co i znów nie udało mi sie ominąc płatności z all,a nie chciałam jej!!!nie wiem jak ją omijać w koncu sie cofnełam i zadzwoniłam do sprzedawcy i napisałam emaila i wysla nr konta a tam mam statuś rozpoczęty?czy tak może zostać?chce jeszcze zamówić tego bawiskoczka ale już nie wiem czy czekac na tż

aa i tak siedze i tęsknie za moją córunia i nie wiem co robić z tym wyjazdem,za 25dni mam jechać a mi sie chce płakać.ona sie taka kochana robi.Kasa juz zapłacona i co 650zł przepadnie a tż samnie moge mu tego zrobic,mówil ze jak coś to pojedzie z bratem ale brat do pracy poszedł i nie ma z kim
nie wiem ile czasu przed wyjazdem zacząć ją karmić rzadziej z cyca zebym ja wytrzymała i ona troszke sie odzwyczaiła z tydz?malinka może ty mi coś doradzisz?
A czemu chcesz pominąć płatności allegro? Wtedy jesteś najbardziej zabezpieczona na wypadek nieuczciwości sprzedawcy. Poza tym mnie tam się nie chce wpisywać tych wszystkich rzeczy w przelew, przynajmniej samo się wypełnia.

A nie możecie razem jechać? Z małą?
Stary 2010-08-05, 17:43   #787
aldii
Zakorzenienie

Kancia
Sensuel moja praktyka tez praktycznie zadna,ale wiem,ze jak to teraz tak zostawisz,to wlasciwie wrocicie do punktu wyjscia - siku i kupa w pieluche...A szkoda by bylo waszej ciezkiej pracy.I poza tym maly bedzie mial metlik w glowie.No bo raz mu zabieraja pieluchy,a za chwile oddaja i jak to w koncu,gdzie ma sie zalatwiac ?! Na poczatek sprobuj tak jak napisalas,pielucha tylko do przedszkola.I moze porozmawiaj jeszcze raz z wychowawczyniami ? Moze jak im bedziesz trula,to beda mu te gatki przebierac...
Kamyk jaka powazna
Szkoda,ze jednak skonczylo sie na Pepti dobrze wiedziec,ze z tym zoltkiem to nie ma sie co spieszyc....
Youyou duzy dla Filipka na zdrowie.Daj znac po wizycie u lekarza
Lu w dzien niby ok.To chyba jednak zeby,bo ewidentnie zaczela dzis plakac,jak sie urazila gryzaczkiem...mam nadzieje,ze nocka bedzie lepsza niz poprzednie
Elcia za 6 m-cy i rozwiazanie sprawy psa
Blonde
Olivia Julcia sliczna,tylko wieloryba zapomnialas dodac....
Kasiorekzeta
Malinka lacze sie w bolu alergicznego dziecka
Usciski dla Pyski
Brzoskwinia za szczepienia,wage,sloiczki i sen.dobrze,ze juz wiesz co z tym glutenem
Wyderka,Kancia chyba bym sie bala jej dac tak normalnie granulki.Najwyzej zrobie tak jak radzisz Kanciu - rozpuszcze w wodzie
Filka a dlaczego nie chcesz korzystac z place z allegro ? (ja teraz zawsze z tej opcji korzystam).Jak cos bedzie nie tak z transakcja,to masz wieksze szanse odzyskac kase.Nie wiem co w momencie jak juz "prawie" zaplacilas moze napisz do allegro i zapytaj...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-05, 17:50   #788
filka2
Zadomowienie

chciałam pominąc płatność z all bo kiedys znikneła mi kasa z konta a nigdzie jej nie było,czekałam na towar zamówiony i kase odzyskałam dopiero po ok 2m-cach
Stary 2010-08-05, 18:11   #789
kalka
Zadomowienie

wyderka80, KarmazynowyKamykDziękuję za życzenia z okazji 6 m-cy, jednak my świętowaliśmy 21 sierpnia chyba chodzi o bardotkę i elcię
Ich dzieciaczkom sto lat !

Dlaczego mi cały czas pogrubia tekst!

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 18:26   #790
malinka118
Rozeznanie

Przeleciałam pobieżnie.

Wiem, że alerga na trawę, bo i Mi i mnie zaatakowałąo jak kosili nam całe osiedle, a myśmy spacerowały.

Filka olej ten status rozpoczęty, jak nie wpłacisz poprzez tę opcję to samo da, że proces zakończony. Następnym razem jak chcesz to ominąc to na dole pod tymi wszystkimi bankami jest opcja zwykły przelew. Ją zaznaczasz.

Jesli chodzi o wyjazd i karmienie piersią - ekspertem nie jestem, ale mam pytanko. CZy probowałaś dać malutkiej już mleko z butelki i wypije? Spróbuj może już powoli jeden mleczny posiłek zastąpić modyfikowanym. Chyba, że przez te 25 dni uda Ci sie pościagąc sowje i pomrozić. Po wyjeździe chcesz jeszcze wrócić do piersi czy przejśc na modyfikowane? Jeśli chcesz wrócić do karmienia, to weź laktator i jak będziesz miała za dużo to ściągnij do poczucia ulgi. Jeśli chcesz przejść na mm to poproś o tabletki na zahamowanie laktacji. A na jak długo jedziesz, bo nie pamiętam. I rozumiem co czujesz dla mnie nawet wyjście na wesele to tęsknota za małą, ale ja to jestem mam kwoka, która z dziećmi nie umie się rozstać.
Stary 2010-08-05, 18:35   #791
youyou
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za troskę

Byłam u pediatry, powiedziała że to nie przeziębienie ani nic z płucami bo czysto. Na zęby też raczej nie bo gorączka wskazuje na jakieś zapalenie w organizmie a tu nic nie ma..
Więc to jest albo typowa trzydniówka (więc jeszcze 1 dzień gorączki i będzie wysypka)
Albo jakaś bakteria w moczu i jutro rano mam zawieźć mocz do badania...

Poza tym okazało się że dawałam Filipowi za małe dawki przeciwgorączkowe:brzydal : Kazała mi dać 3,5ml Nurofenu co 6-8h, a ja dawałam 2,5ml(tak jak na opakowaniu..) No i kazała dawać dużo pić...

Po przyjeździe od lekarza dałam mu 3,5ml nurofenu, deserku nie chciał...
......więc dałam mu cyca "nieprzepisowego" i zasnął, nie będzie dziś kąpieli. Huk z tym niech się żuczek wyśpi, sen to najlepsze lekarstwo
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-05, 18:42   #792
addicted to wizaz
Zadomowienie

Elcia i Bardotka dla Waszych pociech z okazji 6 miesięcy

U nas wszystko OK. Mały spryciarz przemieszcza się po całym mieszkaniu, a ostatnio lubi dopełzać do drzwi balkonowych i bawić się firanką czego efekty widać na zdjęciu

zobaczę co tam naskrobałyście
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 18:45   #793
shamanaika
Raczkowanie

Witam Dziewczyny! Nie znacie mnie ale ja, musze przyznac bez bicia, troche Was juz poznalam. Chcialabym w koncu do Was dolaczyc, jesli nie macie nic przeciwko.

Bylam z Wami przez prawie cala ciaze, jak mieszkalam w Irlandii, tylko brakowalo mi odwagi by cokolwiek napisac. Gdy wrocilam do Polski mialam juz tylko sporadycznie dostep do neta, wiec tylko od czasu do czasu cosik przeczytalam. Teraz nareszcie cywilizacja dotarla do mojej metropolii i chcialabym sprobowac z Wami popisac. Jestem calkiem zielona w tym temacie ale wiem, z Wami nie da sie zginac. Jak mi wybaczycie to, ze tak dlugo zwlekalam i sie nie ujawnialam, i przyjmiecie mnie do Swojego grona to napisze cos wiecej o sobie...a raczej o moim zimowym bobasie

Edytowane przez zlosliwiec
Czas edycji: 2010-08-31 o 13:03 Powód: odtwarzam zniszczone posty
shamanaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 19:03   #794
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

shamanaika witamy witamy,napisz cos wiecej i poprosimy o foteczki
u nas dzis dzien jak codzien czyli Maruda day jestem padnieta a dzis sprzatanie i powoli zastanawiam sie co zabrac
youyou najwazniejsze ze oskrzela pluca czyste i zadne przeziebienie teraz zeby szybko minelo i bedzie ok-buzka dla Was
bardotka elciaza pól roku!!!!:roza :
malinkalacze sie w bólu alergicznym równiez
olivia foty
kamyk mina jak najbardziej powazna-w koncu do dokumentu
aldii jak Lu-lepiej?
kasiorekzeta udanego wyjazdu
sens ehhh szkoda ale bedzie lepiej,juz tak ladnie robil-trzymam kciuki
reszta pozniej....
Stary 2010-08-05, 19:13   #795
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka118 Pokaż wiadomość
Przeleciałam pobieżnie.

Wiem, że alerga na trawę, bo i Mi i mnie zaatakowałąo jak kosili nam całe osiedle, a myśmy spacerowały.

Filka olej ten status rozpoczęty, jak nie wpłacisz poprzez tę opcję to samo da, że proces zakończony. Następnym razem jak chcesz to ominąc to na dole pod tymi wszystkimi bankami jest opcja zwykły przelew. Ją zaznaczasz.

Jesli chodzi o wyjazd i karmienie piersią - ekspertem nie jestem, ale mam pytanko. CZy probowałaś dać malutkiej już mleko z butelki i wypije? Spróbuj może już powoli jeden mleczny posiłek zastąpić modyfikowanym. Chyba, że przez te 25 dni uda Ci sie pościagąc sowje i pomrozić. Po wyjeździe chcesz jeszcze wrócić do piersi czy przejśc na modyfikowane? Jeśli chcesz wrócić do karmienia, to weź laktator i jak będziesz miała za dużo to ściągnij do poczucia ulgi. Jeśli chcesz przejść na mm to poproś o tabletki na zahamowanie laktacji. A na jak długo jedziesz, bo nie pamiętam. I rozumiem co czujesz dla mnie nawet wyjście na wesele to tęsknota za małą, ale ja to jestem mam kwoka, która z dziećmi nie umie się rozstać.
ja mam to samo, masakra... nie wyobrażam rozstać się z dzieckiem dłużej niz na kilka godzin malinka myślisz, że to normalne

dziękujemy wam kochane za życzonka
Stary 2010-08-05, 19:26   #796
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość
U nas wszystko OK. Mały spryciarz przemieszcza się po całym mieszkaniu, a ostatnio lubi dopełzać do drzwi balkonowych i bawić się firanką czego efekty widać na zdjęciu
Skąd ja to znam Identyko...

Cytat:
Napisane przez shamanaika Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny! Nie znacie mnie ale ja, musze przyznac bez bicia, troche Was juz poznalam. Chcialabym w koncu do Was dolaczyc, jesli nie macie nic przeciwko.

Bylam z Wami przez prawie cala ciaze, jak mieszkalam w Irlandii, tylko brakowalo mi odwagi by cokolwiek napisac. Gdy wrocilam do Polski mialam juz tylko sporadycznie dostep do neta, wiec tylko od czasu do czasu cosik przeczytalam. Teraz nareszcie cywilizacja dotarla do mojej metropolii i chcialabym sprobowac z Wami popisac. Jestem calkiem zielona w tym temacie ale wiem, z Wami nie da sie zginac. Jak mi wybaczycie to, ze tak dlugo zwlekalam i sie nie ujawnialam, i przyjmiecie mnie do Swojego grona to napisze cos wiecej o sobie...a raczej o moim zimowym bobasie
Witaj...

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 19:36   #797
Kancia
Zakorzenienie

łooo to ja Was podziwam bo ja chętnie oddaje dzieciaki babciom przede wszystkim Adrian wybawi się z kimś innym niz mama i tata, Tomek ostatnio tez nie narzekał jak był u babci, takze luzik

Adi jutro znów jedzie na weekend z dziadkami

shamanaika

addcted duuuchuuuuuuuuuu
Stary 2010-08-05, 19:38   #798
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

witaj! I udzielaj sie jak najczesciej
a gdzie mieszkałas w irlandii? Bo ja z północnej klikam

Addicted dla pełzakaŚlicznie

Olivia sliczne zdjecia, ale faktycznie gdzie ten wieloryb
Super, ze do slubu juz wszystko gotowe

Kamyk no szkoda, ze ten Beb. pepti Paulinka musi pic

Youyou zdrowka duzo dla Filipka
Stary 2010-08-05, 19:45   #799
Kancia
Zakorzenienie

ee tam Tomek uwielbia b.pepti ale zdaje sobie sprawę, ze u Kamyka pewnie bedzie problem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-05, 19:47   #800
kalka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez addicted to wizaz Pokaż wiadomość

zobaczę co tam naskrobałyście
Ale świetny poszukiwacz, ciekawe co znalazł za tą firanką że się tak uśmiecha?

Cytat:

Hehe witamy mamusie i bobasa!

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość

co do allegro, to jeśli ci pieniądze z konta nie poszły (sprawdż zaloguj sie na konto normalnie) to sam status "rozpoczęta" może zostać, a jak cię denerwuje (mnie denerwuje ) to można go anulować. Ja tak robiłam, tylko że ja chciałam zapłacić przez płącę z allegro ale miałam 5 zł na koncie

A ja się muszę pożalić. Pokłóciłam się z Tż. Nie odzywamy się już 3 godziny
Mówiłam mu rozpromieniona, że będziemy mieć być może gości, bo jedna koleżanka z forum mogłaby zahaczyć o nas w drodze na wczasy. A on na mnie wyjechał, jak mogę coś takiego mówić. Pół roku temu przeprowadziliśmy się, mało kogo tu znamy i nikt nas nie zna, a ja "obcych" ludzi zapraszam? Mówi żebym sobie wybiła z głowy takie imprezy i on na to nie pozwoli. Twierdzi, że mogę jechać nawet do KRK na jakieś spotkanie w neutralnym miejscu, a nie podawać namiary na mieszkanie. Przeraszam, za niego, ja tak nie myślę i jest mi przykro
Fakt jest taki, że jego znajomy w taki głupi sposób stracił samochód sprzed domu. Jego żona wystawiła na n-k zdjęcie przed domem i z samochodem z rejestracją i napisała jakiś komentarz do niego i złodzieje byli do dwóch tygodni. Samochód odzyskał
Ja wam ufam, znamy się tak długo , ale on jest chyba nie do przejścia.

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2010-08-06 o 13:58
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 19:51   #801
aldii
Zakorzenienie

Youyou oby to byla tylko 3dniowka
Addicted
Shamanaika witaj lepiej pozno niz wcale
Tajgabajga niestety wieczorem znow zle no i znowu zaczynaja sie cyrki z jedzeniem ;(
Stary 2010-08-05, 20:02   #802
addicted to wizaz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajgabajga Pokaż wiadomość
addicted myslalam o Tobie jak tam w pracy i widze ze ok

ale z krostkami

Kocurazab kleik lub kaszkę z glutenem (np. Bobovita, Nestle) dajesz codziennie najlepiej do przecieru warzywnego (zupka) , owocowego (deserek) lub mleka z piersi. dodaje się 2-3 g na 100 ml czyli pół łyżeczki. Ja dodawałam do zupek/dań obiadowych.
Za chrzest daliśmy 100 zł

Kancia nie byłam na tych targach, bo się jakoś nie złożyło. A widzę że te rossmanowskie fajne
No i widzisz doczekałaś się postępów w rozwoju
z fotoszopem ale widzę, że siostra sobie nieźle poradziła - Michał czasem oglądał Leniuchowo, no ale już jest na to trochę za stary

Gosbaj miłego kolejnego wyjazdu

Kamyk u nas to nawet było oficjalne pismo, żeby nie siedzieć w necie jeśli nie jest to związane z pracą, a zwłaszcza na portalach społecznościowych, dlatego zaglądam do Was tylko wieczorem.
A Paulina wygląda na przestraszoną na tym zdjęciu paszportowym.
Oj męczycie się z tymi alergiami

Castilia bidulko na pocieszenie

Blonde
wiem po sobie, że najgorzej to się zebrać do pracy (w niedzielę lepiej było do mnie bez siekiery nie podchodzić), a potem to już jakoś leci

Youyoudla Filipka, oby mu już przeszło. A że nie wiem czy jutro zajrzę to 100 lat dla synusia za pół roczku

Filka Maciek też nie zawsze reaguje na swoje imię. Album przepiękny
Kasiorekzeta udanego wypoczynku. A ja jeszcze nigdy nie byłam w Zakopcu

Zebra
nie jestem głodna, ale narobiłaś mi smaka na pizzę (no ale to już nie dzisiaj)

Agape
śliczna Olusia no niestety soi jest chyba dużo w różnych produktach

Wyderka
dzięki Tobie przypomniałam sobie, że muszę spakować do torebki tampony itp. jakby miała mnie odwiedzić @, co pewnie niedługo nastąpi ze względu na dłuższe przerwy między karmieniami.
Szkoda, ze w przychodni tyle się wyczekaliście w sumie na darmo

Sensuel szkoda, że tak wyszło z pieluchą i przedszkole się nie postarała Wiadomo, że to nic przyjemnego, ale też niweczy się to co rodzice próbowali osiągnąć
Za to torcik superancki

Madziulka piękny model na zdjęciach, ale co tam mu założyliście na głowę???

Bardotka gratuluję uzdolnień Pati z wysyłaniem postów na wizażu
Z robotem nie pomogę, bo mam tylko mikser i blender

Aldii widzę, że noc nieciekawa a pamiętam że Lu już przecież całkiem ładnie spała. Czyżby zęby? (u nas akurat nie budził się częściej, ale dzieciaczki różnie reagują)

Elcia to przekaż życzenia tż i bawcie się dobrze
Olivia córcia śliczna tylko zapomniałaś wkleić wieloryba albo ja go nie widzę. Życzę mało stresujących ostatnich przygotowań
Malinka za info o Pysi. dla Mi i Ciebie, żebyście się nie męczyły za długo z alergią
Brzoskwinia może jakoś powoli Borys się przyzwyczai do picia, dobrze że chociaż z kubeczka pije.

Shamanaika pewnie, że przygarniemy
......................... .........................

Duszek pewnie by Was postraszył, ale już dawno śpi Cieszę sie, że Wam się podoba

A ja podobnie jak Kancia cieszę się jak dziadkowie zabierają Michała ze sobą na działkę. Pierwszy raz został z nimi na dłużej jak miał ponad 1 roczek, wiec nie było już problemu z karmieniem cyce. Od tego czasu dziadkowie zawsze zabierają go na działkę, a my dojeżdżamy na weekendy.

Ale mogę zrozumieć Filkę, bo teraz w sobotę jedziemy wszyscy razem i dodatkowo zostawiamy im Maćka. Trochę się obawiam, że przez te 5 dni mogę stracić pokarm, bo odciąganie laktatorem to nie to samo co mały ssak (o ile w ogóle będzie chciał potem cyca). Co prawda to byłby dobry moment na pożegnanie się z cycusiem, ale nie wiem czy ja jestem na to gotowa
No i trochę żal się rozstać z taką małą kruszynką. Jak teściowa da radę fizycznie to zostaną na działce 2 tygodnie.

.......................
Aldii
Kalka
no jak to co? Mamusię zobaczył
A pomysł całkiem ciekawy, choć nie wiem do końca o co kaman
na biało
a cożeś narozrabiała, ze tak Cię ściaga

Edytowane przez addicted to wizaz
Czas edycji: 2010-08-05 o 20:06
Stary 2010-08-05, 20:02   #803
Kancia
Zakorzenienie

kalka ja jestem w klubie wątkowym z Adikiem i musze przyznac, ze bardzo duzo osób się posypało. Do tego zeby tam fotę dodac to trzeba ja wsadzić na jakiegoś imageshacka a czesto nie ma na to czasu ofc jesli większosc będzie za klubem to tez pojde
Stary 2010-08-05, 20:11   #804
addicted to wizaz
Zadomowienie

Kancia dobrze wiedzieć, że już ktoś ma doświadczenie. Szkoda, że z tymi zdjęciami tak kiepsko
Stary 2010-08-05, 20:12   #805
blonde_hair
Zakorzenienie

Kalka a dla mnie pomysł z klubem jest okco prawda jak addicted tez niewiem o co kaman ale moze byc
Stary 2010-08-05, 20:16   #806
Kancia
Zakorzenienie

no własnie te foty to chyba jedyny ale i największy problem bo cała reszta jest ok
Stary 2010-08-05, 20:17   #807
wyderka80
Raczkowanie

shamanaika witaj
w końcu nie będę ostatnią mamuśką, która dołączyła bo też tylko podczytywałam

kalka sorki za pomyłkę
tak mi się potem zdawało że coś pokręciłam ale nie mailam czasu sprawdzać a Kamyk chyba "ściągnęła" pomyłkę ze mnie

malinko ze mnie też się chyba robi mama Kwoka
jak gdzieś sie ruszymy bez Blanki to ja ciagle dzownie do mamy i się o nia pytam, no i poganiam męża żeby jechac do domu...
na weselu z tego powodu też sie nie potrafiłam bawić przyjechałam na wieczorne karmienie mimo że było ustalone że bedzie butla..
wyderka80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-05, 20:28   #808
malinka118
Rozeznanie

Bardotka to chyba normalne, tak samo jak i to, że niektóre mamy bez problemu "oddaja" na chwile dzieci dziadkom
Ja jestem za klubem bo też przez pewne osoby chciałam zniknąć z netu...

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Wyderka my jutro idziemy na 2 wesele odkąd sie urodziła Mi i wracamy na kąpiel i cyca do domku a potem dalej na przyjcie... Poprzednio było tak samo

A i witam nową mamusię. Napisz coś więcej. CZy masz synusia czy córeczkę, kiedy urodzone, jak się chowa itp
Stary 2010-08-05, 20:33   #809
blonde_hair
Zakorzenienie

Dzwoniłam przed chwila do pracy...w niedziele ide na nocRatunkuuuuuuuuuu: mur:
Stary 2010-08-05, 20:45   #810
shamanaika
Raczkowanie

...
ble blee ble

Edytowane przez shamanaika
Czas edycji: 2010-08-31 o 09:03
shamanaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości