|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
boszenka - no to pozostaje nam z niecierpliwościa czekac na listopadową Urodę. Az zazdroszcze takiej przygody. A teściów jeszcze masz?
Mellcia - ![]() Caro - fajny był w skazanym ![]() Ewelain - a Ty gdzie zas polazłaś, nic prawie nie napisałaś. Masz dzisiaj gorszy dzień? madzia - nie dziekuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rok skończyło nasze dziecię, bocian drugie już nam niesie-mamy maj-czerwiec 200
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Melll to w końcu który ślub. Ale śmieszna historia, że daty tak się pokryły. A dużo czasu zostało do tego ślubu?? Uda się jeszcze zmienić datę tej jednej parze??? Jesteśmy po drugim pełnym dniu w żłobku. Niestety z rana Ninka bardzo płakała i nie chciała się oderwać od babcinej nogi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
Marika, weszłam specjalnie aby Ci odpisać, że obejrzałam zdjęcia! Igorek jak zawsze słodki, a wcześniej je przegapiłam (co pisałaś, że dużo wcześniej już kiedyś je wklejałaś
![]() Ewelain, Caro, mamy jak widać zupełnie inne gusta ![]() Dobranoc ![]() Aha, książkę czytałam, jak dla mnie bomba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Seonka
a mnie sie podobaja firanki ze zdj.2 i 4 - choc w 4 szal wolalabym bialy, albo wcale, albo sam szal. I tekst tez mi sie podoba - bardzo duzo prawdy ![]() Marika trzymam kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() A widzisz, a ja o fotkach zapomnialam - musisz mnie meczyc i sie dopominac, a ja musze znalezc plytke ... ![]() Mellka no przyszlam i co ? Towarzystwo gdzies polazlo ![]() Boszenka troszke Ci zazdroszcze ![]() ![]() Nic wiecej nie napisze bo nie mam tzw. WENY... wyszla do kina... |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
Hejka,a napisze coś,a co mi tam
![]() Jak wiecie,wczoraj byłam u dentysty i przeżyłam ![]() ![]() ![]() Dziś byłam u położnej. Milucha jak zwykle rozrabiała,ale nikomu to nie przeszkadzało,wręcz przeciwnie. Bardzo podoba mi się podejście położnych do dzieci. Gdy nadszedł moment posłuchania serduszka,to położna posadziła Milkę koło mnie na łóżku. Po usłuszeniu serca Aaronka Milucha najpierw zrobiła wielkie oczy,a potem się do mnie przytuliła ![]() ![]() A Aaronek super,serduszko pięknie bije,mały ruchliwy,że ho,ho... Wyniki mam świetne,do tego stopnia,że położna zaproponowała mi poród w domu. Przyznam,że kusi mnie,ale ze względu,że wynajmujemy mieszkanie,wolę nie ![]() ![]() A teraz trochę was ponadrabiam ![]() Na wstępie: Boszenka ale fajnie,też bym chciała przeżyć taką przygodę ![]() ![]() ![]() Ewelain ja tez nie przepadam za firankami,ale te w brazowe kwiatki ładne są ![]() ![]() Eve wiesz,że w UK to można sobie kupić taki zestaw dentystyczny: "zrób to sam". Jest tam dłutko,lusterko i wypełnienie i jak ząb ci się ukruszy,czy właśnie wypełnienie to sama możesz sobie to naprawić ![]() ![]() ![]() Katrin i jak lepiej się czujesz? A Milenka nadal robi mi sceny przed dzienna drzemką. Dziś wyła z pół godziny. Widać,że jest zmęczona,ale uparcie ucieka z łóżka. Co ciekawe wieczorkiem zasypia odrazu,bez szemrania ![]() ![]() Gosia ja bez znieczulenia to do buzi sobie zajrzeć nie dam ![]() ![]() Cinusiowa faktycznie z Ninki to terninator,ładnie spędziła pierwszy dzień w żłobku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marika no to trzymam kciukasy za jutrzejszą rozmowę ![]() ![]() ![]() Caro nie będę oryginalana jak pwiem,że też uwielbiam Winwotha Millera,a raczej jego wygląd ![]() Mell buziaki dla Aleksia,tak mi go szkoda ![]() ![]() ![]() Seona z firan i zasłon to mi odpowiada zestaw z zielonym. Tekst o macierzyństwie genialny i jaki prawdziwy ![]() ![]() Magdusia pokaż fotę TŻ z maseczką na ryjku ![]() A ja dziś zdrzemnęłam się z Milusią i teraz nie chce mi się spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Ursull
super, ze z dzidziolkiem wszystko w porzadku, ja nie moge uwierzyc, ze to juz 30 tydz. ![]() ![]() Widzialam tego "zrob to sam dentyste" w tesco ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Ursull z tymi znieczulaczami nie pomoge, bo nic nie wiem. Powiem Ci tylko, ze po morfinie to jest taki odlot ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Ursull ja myslalam, ze skoro nie chce Ci sie spac, to ze mna pogadasz, ale Ty pewnie znowu czekolade jesz i nie masz dla mnie czasu ... ![]() a mnie tak krzyz napierdziela... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Petydyna jest 8-10 razy słabsza od morfiny,więc odlot mi raczej nie grozi,a szkoda ![]() Idę zaraz lulać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
A jednak sie doczekalam
![]() nie wiem co z krzyzem, niby jak na @, ale moze to od siedzenia przy kompie... chociaz promieniuje az do przodu... matko, jakby to nie moglo byc prostsze... Jutro 30dc i nie wiem co znowu, no bo jak po[rzedni mial 34... no ale w sumie wczesniej po 30 ![]() ![]() Ja dzisiaj Liona zezarlam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę już spaciu,aby jutro znowu na wizażyk wskoczyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie wzielam bo mi sie morfina skonczyla
![]() ![]() Oto link, ja mam ten proszek, ale zielony, chyba tylko o smak chodzi. Kupilam w tesco http://www.eucryl.co.uk/products/euc...othpowder.aspx Dobra, ja tez ide lulac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Pogoda paskudna, nic mi się nie chce, a w zasadzie nie prawda chcę mi się spać..... Jak będę miała chwilkę to poczytam co tam u Was.
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Eve, ![]() Mell, a może jacyś faceci Cię komplementowali na tych chrzcinach i poczuł się zazdrosny? ![]() ![]() Seona, świetny tekst ![]() Marika, trzymam kciuki za rozmowę, a może jednak się uda ![]() Boszenka, ale super ![]() ![]() Ursull, super ze wszystko tak pięknie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Gosikk
a Ty co sie tak cieszysz od rana ? ![]() czyli juz niedlugo zobaczysz swojego drugiego synka ? ![]() Ja mialam teraz 2 kanalowki i nic mi nie bylo, ale dawno temu ciotka mi bez znieczulenia robila, bo podobno musi wiedziec czy cos czuje, to bylo COS ![]() Jak paluszek ? A ja mam na gebie 7 syfow... nawet tego nie skomentuje... w najostrzejszej fazie dojrzewania wygladalam lepiej ![]() i do tego dziecko wstalo mi o 7 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
![]() ursull a na "żywca" to nie chcesz rodzić ![]()
#795 |
Zakorzenienie
|
Bry laseczki
![]() Ewuś dzięks za linka,poszukam takiego proszku,co by potem świecić bielą zębów po nocach ![]() ![]() Kaalinaa cześć ![]() Gossik ja też szukam dla Milouchy butów,ale żadne mi się nie podobają ![]() ![]() ![]() Caro cwaniaro ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem ale ja tam urodziłam, poleżałam, zjadłam obiad i poszłam sie wykąpać
![]() Ot taka mała przerwa w dniu codziennym ![]()
#797 |
Zadomowienie
|
Hej, zaglądam codziennie ale mało piszę. Czuję się bardzo dobrze, mdłości odpuściły, wzdęcia odpukać też sobie poszły, poczułam ruchy kluchy
![]()
![]() |
#798 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Rozeznanie
|
Cześć babeczki!
Dostałam @. Brzuch mi napierdziela i słabo mi, mam nadzieję, że nie zasłabnę w pracy ![]() ![]() Wczoraj wypisałam się o 13,30 z pracy i poleciałam do domku zajmować się małym diabełkiem, bo tż poszedł na popołudniu do pracy a dziadkowie wyjechali do Krakowa. Dał mi popalić, trochę ryczał nie wiadomo o co, później wyjął siatkę- moskitierę do łóżeczka, zakładał ją na głowę i biegał po domu jak duch Casper ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba jeszcze się zastanowię w kwestii firanek, po głębszym zastanowieniu chyba nie pasowałyby mi do wystroju. Może krawcowa coś mi doradzi. Ja nie chcę już zasłon, tylko same firanki, mam pojedynczy karnisz i roletę. Muszą przepuszczać jak najwięcej światła, bo pokój jest od wschodu i jest dość ciemny. Boszenko, super przygoda, ach, jak ci zazdroszczę. Ja nie miałabym i tak szans, bom paszczur ![]() Ursull, o matko, to już 30 tydzień ![]() Madzia, tż z maseczką ![]() Marika, trzymam kciuki ![]() Eve, a ja odpukać po ciąży mam o niebo lepszą cerę. Podczas tych 8 miesięcy, kiedy karmiłam trądzik wrócił(męczę się z nim od ponad 15lat) a mniej więcej od marca, po miesięcznej kuracji antybiotykowej do teraz mam spokój, odpukać. Pisałam wam kiedyś o produktach Iwostin Purritin, mam żel do mycia twarzy i emulsję matującą, są rewelacyjne, najlepsze jakie miałam przez te wszystkie lata a wypróbowałam ich całe mnóstwo. A kiedy jakas niespodzianka jednak się pojawi miejscowo używam Clindacne, dla mnie świetny, pierwszy preparat, który leczy nie powodując przy tym podrażnienia i łuszczenia skóry. Jest na receptę. Skórę mam nadal mieszaną, mam trochę zaskórników i drobnych grudek, ale przynajmniej przestały się pokazywać te paskudne wulkany ![]() Mellka, gorąco u was widzę ![]() ![]() ![]() Gosikk, ja kupiłam wczoraj Marcelowi kozaczki na allegro, z drugiej ręki, ale nie widać na nich śladów użytkowania, chłopczyk, który je miał dopiero uczył się chodzić. Wzięłam rozmiar 22, obawiam się czy nie będą za małe, są ocieplane, ale niezbyt mocno, na takich mi właśnie zależało, bo Marcel marznie w nóżki i chciałabym je używać teraz w chłodniejsze dni, na codzień, zamiast trzewiczków a na prawdziwą zimę kupię mu takie bardziej wyjściowe, cieplejsze i większe. Marcel nosi teraz rozmiar 20-21, kupiłam mu buciki domowe z Gufo rozm. 22, ale są o ponad 1 cm za duże. Numeracja różnych firm różni się między sobą znacznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Wtajemniczenie
|
A ja zeszlej ciazy mowie robimy to 15tego w najwieksza owulacje no i zaszlam
![]() ![]() Z drugiej strony mam dylemat czy nie poczekac az pojdzie do przedszkola. Juz 3 osoba w ciagu tego tygodnia stwierdzila,ze powinnam sobie 'zrobic' nastepne ![]() A wczoraj hahahahh nie zgadniecie na placu zabaw byla Szejbal ze swoim synkiem. Hela nie byla nim zainteresowana ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- kalina-ile się płaci za porod w domu??? Ja bym tez bardzo chciala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
Słyszałam, że coś koło 2,5 tyś. Ale nie pytałam jeszcze mojej położnej. Jeśli ten temat Cię troszkę interesuje to podaję link do forum na którym znajdziesz dużo cennych informacji http://forum.gazeta.pl/forum/f,45447...omowy.html?s=0
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
ursull rodziłam 15 min, połóżna biegła z rękoma pod pupą za mna cobym dziecka nie zgubiła zanim dojde na porodówkę
![]() Urodziłam zjadłam umyłam sie, załatwiłam sobie pokój 1os, pomogłam przepchnąc łóżko salowej ![]() i dostałam zapalenia ![]() Wyszłam po 5 dobach ![]()
#804 |
Wtajemniczenie
|
Cinka-Hela tez bije dzieci ale na nią juz nie ma sposobu. Nie da sie wytlumaczyc,zabronic, prosic,jedyne co to mozna odciagnac jej uwage na cos innego. Ona ma faze na bicie juz z 2 miesiace.........Ma dzika satysfakcje jak spierze jakies dziecko, w ogole ma zlosliwa nature, swojego kolege, o ktorego byla zazdrosna chciala udusic namiotem,w ktorym sie bawili :P Nie wiem..moze to taki okres??? Czasami jest urocza i nie zrobi nikomu krzywdy, bawi sie ladnie a czasami dostaje wscieklizny i biada wszystkim...A jak ostatnio zobaczylam jej szyderczy usmieszek gdy drugie dziecko plakalo po tym jak je uderzyla to az mnie ciarki przeszly,,laleczka czaki. Nikt jej przeciez nie uczy bic, my sie nie bijemy...A w niej taka agresja, moze to ma zwiazek z wychodzeniem zebow,bo wychodzi jej na dole czworka....i pewnie swedza pozostale
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Wtajemniczenie
|
Czesc
własnie popijam kawke 3in1 nescafe, to moja ulubiona. Gorąca atmosfera miedzy nami trwa ![]() Cinka dla mnie sytuacja ze slubami nie jest smieszna ![]() ![]() ![]() Moja mama tez mowi na Aleksa jak cos sie stanie "Biedny Żuczek" No nie jest lekko z tym Żłobkiem ![]() Moze na poczatku dla Ninki była to jakas odmiana, zabawa a teraz okazuje sie, ze musi tam isc codziennie... musi sie Bidulka przyzwyczaic. Bedzie dobrze ![]() Eve poszłam, bo ty "nocny Marek" jestes.... niedoczekałam sie Ciebie... Piekna musisz byc z tymi "7ozdobami" na twarzy ![]() ![]() Dzielny Ursullek ![]() ![]() Tez mialam do wyboru porod w domu, jednak myslę ze dobrze zrobilam i dla poczucia większego bezpieczenstwa drugi raz zrobilabym tak samo. A co zrobicie z Mili podczas porodu? Tz z nia zostanie a Ty sama bedziesz rodzic? Cos mi sie wydaje, ze jutro Ty i eve bedziecie niewyspane ![]() Gosikk o komplementach nic mi nie wiadomo.... ![]() O ktorej zasypia Aleks wieczorem? Sa tu mamy, ktore mają juz dwojkę dzieci i raz rodzily ze znieczuleniem a raz bez? chcialabym sie dowiedziec czy jest duza roznica? Ja rodzilam bez niestety Caro ja rodzilam podobnie tzn urodzilam (silne bole ok 7h) potem poszłam sie wykapac z tztem ![]() ![]() Edit: doczytalam ze rodzilas 15 min. czyli ja "troszke dłuzej pocierpialam... Kalina przeglądałam Wasz (z gosikk) słynny watek ![]() ![]() A! i przestan tam sie "wymadrzac" ![]() Ursullek moj porod podobny, tez jadlam tosty ![]() katrin Ale Marcelek pomocnik! Rozsmieszyl mnie tekst "oba" ![]() Aleks tez odkurza, wyciera kurze, i myje podloge mopem. Maugoszatka czyli zrobiliscie dziewczynke w najwieksza owulacje? Ostatnio doktorka mowila mi, ze wtedy na bank bedzie chlopiec ![]() czytam o Nince i Heli i nie chce zapeszyc, ale Aleks jeszcze nigdy nikogo nie uderzyl, nie drapnał, nie ugryzł, nie popchnął. Oby narazie tak zostalo, podkreslam NARAZIE ![]() ![]()
#806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Mellka
zapomnialas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
Marika, Ursull malo pisze bo wpadam tylko na chwilke i zaraz znikam..jakos juz mi sie niechce tyle siedziec na portalach..duzo czasu spedzam z weronika i na sprzatanie mieszkania, tez odchudzam sie i duzo czasu poswiecam na cwiczenia..rzadko mam teraz czas..
a co do grzybow kochana Ursull ja nienawidze zbierac grzybow to tz chodzi..dzis juz tez poszedl ale dzisiejszy polow idzie na sprzedaz bo mozna troszke zarobic bo on zbiera same podgrzybki a wiecie ze takie grzyby suszone sa bardzo drogie np 40 gram kosztuje prawie 8 zl.. Cinka wspolczuje ja niewiem jakbym zareagowala gdyby tak Weronisia sie przytulala i plakala..pewnie bym jej nie zostawila.a z tym gryzieniem to normalne..moja ninka tez gryzie najczescieje oczywiscie mnie ale zauwazylam ze gryzie tylko wtedy gdy nie zwracam na nia uwagi albo rozmawiam z tz to zaczyna tak glosno krzyczec mama az odezwe sie do niej..ona musi byc w centrum zainteresowania Ursull jak ten czas szybko leci juz 30 tydz. rany..moj tz bardzo chce drugiego dziecka i ciagle zaczyna ten temat oczywiscie nie teraz tylko za kilka lat ale ja niechce drugiego, Weronisia mi wystarcza ..czy jestem egoistka?? boszenka fajnie ze wszystko sie udalo, czekam z niecierpliwoscia na gazete..
#810 |
Wtajemniczenie
|
Cinusiowa u nas kobieta w zlobku mowila ze wszystkie dzieci placza na poczatku i niestety jest to normalne, ma nadzieje ze Ninka szybko sie zaklimatyzuje, juz sobie wyobrazam jak musialo Cie serce zabolec jak ona tak podbiegła do Ciebie. a co do bicia to nie wiem... natan czasami w zlosci i na zlosc rzuca rzeczami, mnie tez chyba raz uderzyl raczka ale dzieci jeszcze nie
Mellcia niee to zebyscie szli osobno to bez sensu. jesli nie uda sie przelozyc drugiego slubi ja na Waszym miejscu przeprosilabym siostre Tz powinna zrozumiec, a moze dalibyscie rade jechac na slub siostry a do siostry Tz na poprawiny? Boszenka ale zakupy Wam sponsorowali? pokaz co kupilas ![]() noo sesja zdjeciowa to nie takie proste "hop siup" a wyobraz sobie co sie dzieje jak sie trzeba troche bardziej rozebrac ![]() super czekam na urode i kupuje ![]() Ewelain czesc ![]() Caro czesc ![]() Eve ojej ale pryszczy ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.