Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-09, 14:36   #781
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

ja do tej pory cie czytalam Kath to glownie ty wypowiadasz sie w kadzje kwesti jak ekspert i opinie innych dizewczyn podwazajac starasz sie pokazac ze zle robia
za Jok3r apeluje o niewtrynienia sie w czyjes decyzje kazdy ma do nich prawo czy sa dobre czy zle
eh te hormony ;p
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 14:37   #782
gosikk_s
Zakorzenienie

Ja nie chcę się kłócić ale lubię rozmawiać na wszystkie tematy i wolałabym móc pisać wszystko niż zastanawiać się za każdym razem czy to albo tamto kogoś nie urazi.

Kath, naprawdę uważasz że powinnyśmy się podzielić na pierwiastki i wieloródki? I co, stworzyć oddzielne podfora dla dziewczyn w pierwszej, drugiej, trzeciej i kolejnej ciąży? Wiesz, jeśli piszę coś ze swego osobistego doświadczenia to tylko dlatego żeby pomóc dziewczynom które przezywają ciążę po raz pierwszy. Dwa lata temu byłam na tym samym etapie i ceniłam sobie porady bardziej doświadczonych mamuś, zawsze to łatwiej osowić się z tym nowym stanem i wyjaśnić jakieś wątpliwości. Ale skoro tak Ci to przeszkadza to nie ma problemu, nie będę Cię uszczęśliwiać na siłę

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 14:43   #783
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
ja do tej pory cie czytalam Kath to glownie ty wypowiadasz sie w kadzje kwesti jak ekspert i opinie innych dizewczyn podwazajac starasz sie pokazac ze zle robia
za Jok3r apeluje o niewtrynienia sie w czyjes decyzje kazdy ma do nich prawo czy sa dobre czy zle
eh te hormony ;p

'niewtryniania' ,hahahahha Poprawiłaś mi humor

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 14:44   #784
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kath31 Pokaż wiadomość
To że Ty( bądz inna) urodziłaś jedno czy dwoje dzieci i masz swoje doświadczenia nie jest żadnym odnośnikiem dla innych. Każda ciąża jest inna. Byłabym wdzięczna gdyby wieloródki niekoniecznie na siłę uszczęsliwialy nas pierwiastki swoim bogatym doswiadczeniem,które często kłoci się z opinią lekarską! Najlepiej to wogole byloby żeby były oddzielne wątki, dla pierwiastek i innych bo niektorzy niezasluzenie czują się ekspertami.
Powili zaczynam sie z toba zgadzac. Nie mozna juz niczego napisac, zeby wielorodki nie wyskoczyly ze swoimi madrosciami, bo przeciez mam 5 dzieci i jestem najmadrzejsza. Ktos tu napisal, ze wszystko tak naprawde wyjdzie w praniu juz po porodzie, wiec darujcie sobie juz te wyklady, bo niektore rzeczy o ktorych piszecie nie zgadzaja sie z tym co mi np mowi moj gine i dlatego napisalam, ze nie biore w ogole pod uwage takich rad z forum, bo slucham jedynie gine. Niutka Gosiik ja juz skonczylam temat, napisalam, ze nie ma sensu przekonywac sie nawzajem o swoich pogladach, a Wy nadal ciagniecie. Black ma racje, ze chyba niektore tylko czekaja, zeby zaczac sie kogos czepiac. Skonczylam temat jak macie obie ochote o tym pogadac to powysylajcie sobie priw zamiast nas pouczac.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 14:45   #785
*kaalinaa*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
eh te hormony ;p
Kasiu ale nikt się w decyzję Jokr "nie wtrynia". Niutka zapytała z ciekawości. Ja jako mama karmiąca swoją córkę do roku też przyznam się, że jestem ciekawa tak po ludzku ciekawa genezy tej decyzji, nie rozważam jej zasadności bo mnie to nie dotyczy

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 14:46   #786
olsza30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Pewna jestem na 100%. Teraz bez względu na to, które dziecko z kolei urodzisz zawsze masz 20 tygodni, chyba, że urodzisz bliźniaki, to masz 31 tygodni.

no właśnie ja też teraz doczytałam, czasem na jakiś stronach piszą głupoty jakieś o 18 tyg o 16 tyg ehhh

W kazdym bądź razie doczytałam, że jest 20 tyg podstawowego + 2 tyg dodatkowego urlopu macierzyńskiego, którego pracodawca nie moze odmówić.Ale rewelacja!!!!!
Mam tylko nadzieję, ze już się nic nie zmieni w tej kwestii na 2011 r

Co do tego sporu, to zawsze przemilczam wszelkie i nie odnoszę się do nich proponuję już CICHOOOOOOSZAAAAA

Gosikk tylko niech ci do głowy czasem nie przychodzi dzielenie wątku i pzrechodzenie na jakiś inny do wieloródek bo jesteś tu dla mnie nieocenioną doradczynią

Edytowane przez olsza30
Czas edycji: 2010-09-09 o 14:49
olsza30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 14:48   #787
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kath31 Pokaż wiadomość
To że Ty( bądz inna) urodziłaś jedno czy dwoje dzieci i masz swoje doświadczenia nie jest żadnym odnośnikiem dla innych. Każda ciąża jest inna. Byłabym wdzięczna gdyby wieloródki niekoniecznie na siłę uszczęsliwialy nas pierwiastki swoim bogatym doswiadczeniem,które często kłoci się z opinią lekarską! Najlepiej to wogole byloby żeby były oddzielne wątki, dla pierwiastek i innych bo niektorzy niezasluzenie czują się ekspertami.
Przeczysz sama sobie, bo kilka postów wcześniej pisałas coś w stylu: "z opowieści czy doświadczeń..." "naoglądałam się dookoła....".
Po drugie, ja np się baaaardzo cieszę, że są na tym wątku takie osoby, jak niutka, kaalina czy gosikk, bo są one bardzo pomocne. Same już wiele przeżyły i literatury medycznej się pewnie też naczytały i opinii lekarzy się pewnie też nasłuchały, więc maja większe pojęcie niż ja. Jak komus nie pasuje, to może tego nie czytać, dlaczego zabierać możliwość czytania innym
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 14:50   #788
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Ja nie chcę się kłócić ale lubię rozmawiać na wszystkie tematy i wolałabym móc pisać wszystko niż zastanawiać się za każdym razem czy to albo tamto kogoś nie urazi.

Kath, naprawdę uważasz że powinnyśmy się podzielić na pierwiastki i wieloródki? I co, stworzyć oddzielne podfora dla dziewczyn w pierwszej, drugiej, trzeciej i kolejnej ciąży? Wiesz, jeśli piszę coś ze swego osobistego doświadczenia to tylko dlatego żeby pomóc dziewczynom które przezywają ciążę po raz pierwszy. Dwa lata temu byłam na tym samym etapie i ceniłam sobie porady bardziej doświadczonych mamuś, zawsze to łatwiej osowić się z tym nowym stanem i wyjaśnić jakieś wątpliwości. Ale skoro tak Ci to przeszkadza to nie ma problemu, nie będę Cię uszczęśliwiać na siłę
Spoko mozna sluzyc rada, ale jesli zaczynasz walkowac temat z os, ktore nie chca juz o tym dyskutowac to stajesz sie nachalna i wtedy mozna odniesc wrazenie, ze probujesz udowodnic, ze masz racje, bo juz to przezylas. Mozna pisac na forum swoje opinie jasne, ale mozna bylo napisac np tak " jesli chodzi o odciaghanie to ja mialam takie i siakie doswiadczenie i generalnie nie polecam, ale oczywiscie zrobisz jak uwazasz. Zreszta po porodzie sama sie przekonasz o wadach i zaletach" Koniec tematu. Tymczasem ja pisze, ze spoko fajnie, ze mi tak napisalas, ale ja dziekuje juz za te porady, a Ty dalej swoje. I tu jest roznica.
Stary 2010-09-09, 14:54   #789
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Powili zaczynam sie z toba zgadzac. Nie mozna juz niczego napisac, zeby wielorodki nie wyskoczyly ze swoimi madrosciami, bo przeciez mam 5 dzieci i jestem najmadrzejsza. Ktos tu napisal, ze wszystko tak naprawde wyjdzie w praniu juz po porodzie, wiec darujcie sobie juz te wyklady, bo niektore rzeczy o ktorych piszecie nie zgadzaja sie z tym co mi np mowi moj gine i dlatego napisalam, ze nie biore w ogole pod uwage takich rad z forum, bo slucham jedynie gine. Niutka Gosiik ja juz skonczylam temat, napisalam, ze nie ma sensu przekonywac sie nawzajem o swoich pogladach, a Wy nadal ciagniecie. Black ma racje, ze chyba niektore tylko czekaja, zeby zaczac sie kogos czepiac. Skonczylam temat jak macie obie ochote o tym pogadac to powysylajcie sobie priw zamiast nas pouczac.
Nie ma sprawy, nie będę sie już do niczego wtrącać. Jeśli rady, których próbuję udzielać bo chciałabym pomóc są dla Ciebie tak denerwujące zaprzestaję swoich wywodów w stosunku do Twojej osoby. Myślałam że możemy się dogadać, jesteśmy w tym samym wieku i czułam do Ciebie sympatię jeszcze podczytując ten wątek ale widzę że się myliłam. Przepraszam, nie wtrącam się w Twoją ciążę.

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
no właśnie ja też teraz doczytałam, czasem na jakiś stronach piszą głupoty jakieś o 18 tyg o 16 tyg ehhh

W kazdym bądź razie doczytałam, że jest 20 tyg podstawowego + 2 tyg dodatkowego urlopu macierzyńskiego, którego pracodawca nie moze odmówić.Ale rewelacja!!!!!
Nie zmieni się, za to od 2012 bedą 4 dodatkowe tygodnie a chyba za kolejne dwa lata sześć.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość

Co do tego sporu, to zawsze przemilczam wszelkie i nie odnoszę się do nich proponuję już CICHOOOOOOSZAAAAA

Gosikk tylko niech ci do głowy czasem nie przychodzi dzielenie wątku i pzrechodzenie na jakiś inny do wieloródek bo jesteś tu dla mnie nieocenioną doradczynią
Dzięki Nie zamierzam odchodzić, mam nadzieję dotrwać z Wami do porodu i jeszcze dłużej

Stary 2010-09-09, 14:58   #790
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

hej mamuski ja sie do tej pory w zadne spory nie wtracalam bo po co sie dodtkow denerwowac
po to jest forum zeby kadzy mogl sobie napisac co mysli na dany temat prawda?
wiec spokoj i cisza juz kobity !!!! to mowilem ja "Jażabek"

eh kiedy beidze ten 13-ty
Stary 2010-09-09, 15:00   #791
87czarna
Zakorzenienie

Ja wychodzę z tego samego założenia,chociaż nie powiem-już mnie to bawi

Stary 2010-09-09, 15:01   #792
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma sprawy, nie będę sie już do niczego wtrącać. Jeśli rady, których próbuję udzielać bo chciałabym pomóc są dla Ciebie tak denerwujące zaprzestaję swoich wywodów w stosunku do Twojej osoby. Myślałam że możemy się dogadać, jesteśmy w tym samym wieku i czułam do Ciebie sympatię jeszcze podczytując ten wątek ale widzę że się myliłam. Przepraszam, nie wtrącam się w Twoją ciążę.

Nie zmieni się, za to od 2012 bedą 4 dodatkowe tygodnie a chyba za kolejne dwa lata sześć.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Dzięki Nie zamierzam odchodzić, mam nadzieję dotrwać z Wami do porodu i jeszcze dłużej
Nie fochaj sie tylko przeytaj post wyzej co napisalam. Ja cenie Wasze rady, bo jak zapytalam jak wyglada porod to Niutka bardzo fajnie mi wszystko opisala, zerszta nie tylko ona. I to bylo ok, bo prosilam o rade itp, ale jak pisze o odciaganiu i nie chce juz ciagnac tematu to wkurza mnie jak kolejne os pisza, ale powiedz dlaczego, ale powiedz, bo mnie ciekawi,. No kurcze to moja sprawa i moze nie chce o tym pisac. Dlatego czasem wkurza u Was to, ze jako, ze urodzilyscie juz przynjmaniej jedno dziecko to czasem nie potzrebnie ciagniecie jakis temat i konczycie czasami tekstem, bo ja mam wiecej doswiadczenia.

Ide na zakupy ochlonac i niektorym polecam to samo.
Stary 2010-09-09, 15:03   #793
ego_ego
Wtajemniczenie

A ja już za pół godzinki idę sobie do domku i w końcu zjem sobie jakiś obiadek, bo normalnie brzuch mam wzdęty od ciągłego jedzenia, ale jęzor dalej mi ucieka do samej d.....
Normalnie chodzę ciągle głodna
Stary 2010-09-09, 15:04   #794
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Nie fochaj sie tylko przeytaj post wyzej co napisalam. Ja cenie Wasze rady, bo jak zapytalam jak wyglada porod to Niutka bardzo fajnie mi wszystko opisala, zerszta nie tylko ona. I to bylo ok, bo prosilam o rade itp, ale jak pisze o odciaganiu i nie chce juz ciagnac tematu to wkurza mnie jak kolejne os pisza, ale powiedz dlaczego, ale powiedz, bo mnie ciekawi,. No kurcze to moja sprawa i moze nie chce o tym pisac. Dlatego czasem wkurza u Was to, ze jako, ze urodzilyscie juz przynjmaniej jedno dziecko to czasem nie potzrebnie ciagniecie jakis temat i konczycie czasami tekstem, bo ja mam wiecej doswiadczenia.

Ide na zakupy ochlonac i niektorym polecam to samo.
Post powyżej napisałam dopiero po wysłaniu tamtego Ok, zaraz kończę pracę i tez ochłonę

Stary 2010-09-09, 15:04   #795
deneb3
Zadomowienie

Cytat:

ooo nie nie nie, JA na przykład bardzo chcę wysłuchiwać rad
mnie można uszczęśliwiać poradami i wypowiedziami jak to było u innych już doświadczonych mam

i dzięki dziewczyny za porady dotyczące pieluszek - macie rację, nie będę robiła na zapas, w sumie trzeba wypróbować różne

kupiłam dziś dwa pierwsze body jedno fioletowe jedno szare
taaaaakie śliczne
ciekawe kiedy się dowiem jaka płeć będzie
ale mężczyzna może chodzić we fiolecie nie?
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 15:05   #796
87czarna
Zakorzenienie

Ciiii,bo sama zaraz wystartuję do lodówki

Stary 2010-09-09, 15:06   #797
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
ooo nie nie nie, JA na przykład bardzo chcę wysłuchiwać rad
mnie można uszczęśliwiać poradami i wypowiedziami jak to było u innych już doświadczonych mam

i dzięki dziewczyny za porady dotyczące pieluszek - macie rację, nie będę robiła na zapas, w sumie trzeba wypróbować różne

kupiłam dziś dwa pierwsze body jedno fioletowe jedno szare
taaaaakie śliczne
ciekawe kiedy się dowiem jaka płeć będzie
ale mężczyzna może chodzić we fiolecie nie?
Pewnie że mężczyzna może nosić fiolet, mój miał nawet różowe śpiochy W końcu faceci chodzą też w różowych czy fioletowych koszulach, nie?

Stary 2010-09-09, 15:07   #798
aja1
Zakorzenienie

A ja szamnę zaraz żurek

Matko jak u mnie zimno. Włączyłam u młodej grzejnik, przymknęłam drzwi, żeby na mieszkanie nie uciekało i zaraz jeszcze gaz włączę (mam na ryczałt). Masakra jakaś

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 15:08   #799
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Słuchajcie,skończmy te wszystkie niepotrzebne dyskusje i przekomarzania się.Jesteśmy tylko ludźmi i jak każdy człowiek-mamy swoje osobiste zdania na każdy temat! Czasem mam wrażenie,że niektóre z Was specjalnie szukają sprzeczek na tym wątku. Niech to forum będzie 'zdrowym' miejscem,do którego będzie fajnie zaglądać Gosikk_s,z Tobą naturalnie się zgadzam! Skoro ciąża przebiega prawidłowo,nie róbmy z tego stanu kalectwa!

zgadzam się w 100%

Stysia - gratulacje pani magister
i trzymam kciuki za usg

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 15:09   #800
87czarna
Zakorzenienie

Ja to wolę kupowac na razie wszystko typu unisex...a taka jestem ciekawa,kto zamieszkuje mój brzusio?

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Oooo,żurek To bym zjadła

Stary 2010-09-09, 15:09   #801
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

eh no ide dizs wczesei j do domu a co sie bede przemeczac jem od rana jak odkurzacz a ciagle glodna i cos bym jeszce wtrzachenla a juz jak wy o tym jedzeniu piszecei to mnei wogoel skreca
nawet wymylsilam ze dizs to zjem saltke z szynka i zoltym serem
Stary 2010-09-09, 15:11   #802
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciiii,bo sama zaraz wystartuję do lodówki
Ale masz przynajmniej lodówkę, bo ja już zjadłam wszystko, co miałam w szufladzie w biurku
Stary 2010-09-09, 15:12   #803
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

hej laseczki, ja też w skrócie swoją opinię wyrażę na temat tego co się tu dzieje.
Otóż od dłuższego czasu (tzn od momentu pierwszego nieporozumienia na tym forum, a potem kolejnych wielu...) właściwie na nim nie piszę już, raz odezwę się na dwa czy 3 dni, bo kurcze faktycznie nie można tu wyrazić swojego zdania, a o jakimkolwiek wsparciu to rzadko można tu przeczytać, widzę tu tylko ciągle JA JA i oczywiście JA , ciężko się takie coś czyta, a swoja drogą nie chcę się opowiadać za żadną ze stron, bo też rodzić będę pierwszy raz, mimo, że to moja 2 ciąża. I w sumie nie wiem co mi wyskoczy, czy będę karmić piersią czy nie, albo czy będę mogła karmić, bo z tym też nierzadko ciężko bywa. A widzę, że tutaj normalny lincz na laskach się robi, no bo jak to? NIE BĘDZIESZ KARMIĆ? Odniosłam wrażenie, że normalnie jak ktoś z jakiś powodów i nie ważne czy słusznych czy mniej słusznych taką decyzję podjął, że karmić piersią raczej nie będzie to jest WYRODNĄ MATKĄ, oczywiście nikt nie tego wprost nie napisał, ale między wierszami wyczytać można. I wiecie co jeszcze widzę? że charakterki są tu takie a nie inne, bo udzielam się na innym forum dla przyszłych matek, obecnych i tych co może kiedyś będą, wszystkie są w różnym wieku ciążowym, i nikt nikomu nie napisze: poczytaj sobie 50 postów do tyłu bo tam już o tym pisano!!!!. I coś jeszcze: coraz więcej osób z tego forum odnajduję na tamtym, bo po prostu jest milej i przyjemniej. I nikt nikomu oczu nie chce wydłubać, że ma inną opinię. Kończę ten wywód, bo oczywiście nie na temat, myślcie sobie co chcecie, oczywiście możecie też zlać ten post i nieodpisywać, wszystko mi jedno.

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 15:12   #804
aja1
Zakorzenienie

Cytat:

Oooo,żurek To bym zjadła
Zapraszam

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 15:12   #805
87czarna
Zakorzenienie

W takim razie... WSPÓŁCZUJĘ,moja Droga Haha Jak wrócisz do domu,to zjesz za dwóch...a może nawet za TRZECH

Stary 2010-09-09, 15:13   #806
ego_ego
Wtajemniczenie

a co do tych kolorów, to wiecie, że kiedyś (bynajmniej w moich stronach) to było tak, że chłopcu kupowało się różowe rzeczy, a dziewczynce niebieskie????
Stary 2010-09-09, 15:16   #807
87czarna
Zakorzenienie

Hehe,taki zwyczaj? :P Ja nie mówię...czasem fajnie byłoby zalozyc synusiowi spichy koloru róż z nadrukiem : KOCHAM SWOJĄ MAMUSIĘ! Nie prawdaż?

Stary 2010-09-09, 15:24   #808
subtelle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
hej laseczki, ja też w skrócie swoją opinię wyrażę na temat tego co się tu dzieje.
Otóż od dłuższego czasu (tzn od momentu pierwszego nieporozumienia na tym forum, a potem kolejnych wielu...) właściwie na nim nie piszę już, raz odezwę się na dwa czy 3 dni, bo kurcze faktycznie nie można tu wyrazić swojego zdania, a o jakimkolwiek wsparciu to rzadko można tu przeczytać, widzę tu tylko ciągle JA JA i oczywiście JA , ciężko się takie coś czyta, a swoja drogą nie chcę się opowiadać za żadną ze stron, bo też rodzić będę pierwszy raz, mimo, że to moja 2 ciąża. I w sumie nie wiem co mi wyskoczy, czy będę karmić piersią czy nie, albo czy będę mogła karmić, bo z tym też nierzadko ciężko bywa. A widzę, że tutaj normalny lincz na laskach się robi, no bo jak to? NIE BĘDZIESZ KARMIĆ? Odniosłam wrażenie, że normalnie jak ktoś z jakiś powodów i nie ważne czy słusznych czy mniej słusznych taką decyzję podjął, że karmić piersią raczej nie będzie to jest WYRODNĄ MATKĄ, oczywiście nikt nie tego wprost nie napisał, ale między wierszami wyczytać można. I wiecie co jeszcze widzę? że charakterki są tu takie a nie inne, bo udzielam się na innym forum dla przyszłych matek, obecnych i tych co może kiedyś będą, wszystkie są w różnym wieku ciążowym, i nikt nikomu nie napisze: poczytaj sobie 50 postów do tyłu bo tam już o tym pisano!!!!. I coś jeszcze: coraz więcej osób z tego forum odnajduję na tamtym, bo po prostu jest milej i przyjemniej. I nikt nikomu oczu nie chce wydłubać, że ma inną opinię. Kończę ten wywód, bo oczywiście nie na temat, myślcie sobie co chcecie, oczywiście możecie też zlać ten post i nieodpisywać, wszystko mi jedno.

też zaglądam [jeszcze się nie udzielam ale niedługo zacznę bo tu trudno...] na inne forum i tam odkąd czytam- czyli od 2 miesięcy- nie widziałam ANI JEDNEJ kłótni.
a ja nie mam ochoty ani się kłócić, ani czytać o sporach ....
tu bywa miło, ale szkoda, że tylko 'bywa'...

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 15:25   #809
francmal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Black_Angel86 Pokaż wiadomość
Otóż od dłuższego czasu (tzn od momentu pierwszego nieporozumienia na tym forum, a potem kolejnych wielu...) właściwie na nim nie piszę już, raz odezwę się na dwa czy 3 dni, bo kurcze faktycznie nie można tu wyrazić swojego zdania, a o jakimkolwiek wsparciu to rzadko można tu przeczytać, [B]widzę tu tylko ciągle JA JA i oczywiście JA[/B] , ciężko się takie coś czyta, a swoja drogą nie chcę się opowiadać za żadną ze stron, bo też rodzić będę pierwszy raz, mimo, że to moja 2 ciąża. I w sumie nie wiem co mi wyskoczy, czy będę karmić piersią czy nie, albo czy będę mogła karmić, bo z tym też nierzadko ciężko bywa. A widzę, że tutaj normalny lincz na laskach się robi, no bo jak to? NIE BĘDZIESZ KARMIĆ? Odniosłam wrażenie, że normalnie jak ktoś z jakiś powodów i nie ważne czy słusznych czy mniej słusznych taką decyzję podjął, że karmić piersią raczej nie będzie to jest WYRODNĄ MATKĄ, oczywiście nikt nie tego wprost nie napisał, ale między wierszami wyczytać można. I wiecie co jeszcze widzę? że charakterki są tu takie a nie inne, bo udzielam się na innym forum dla przyszłych matek, obecnych i tych co może kiedyś będą, wszystkie są w różnym wieku ciążowym, i nikt nikomu nie napisze: poczytaj sobie 50 postów do tyłu bo tam już o tym pisano!!!!. I coś jeszcze: coraz więcej osób z tego forum odnajduję na tamtym, bo po prostu jest milej i przyjemniej. I nikt nikomu oczu nie chce wydłubać, że ma inną opinię. Kończę ten wywód, bo oczywiście nie na temat, myślcie sobie co chcecie, oczywiście możecie też zlać ten post i nieodpisywać, wszystko mi jedno.
I właśnie dlatego opuściłam ten wątek kilka tygodni temu zresztą nie tylko ja
francmal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 15:26   #810
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe,taki zwyczaj? :P Ja nie mówię...czasem fajnie byłoby zalozyc synusiowi spichy koloru róż z nadrukiem : KOCHAM SWOJĄ MAMUSIĘ! Nie prawdaż?
Noooo fajnie by było
Idę do domku juz. Odezwę się wieczorkiem pa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości