![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Rysiek zajada się mokrą Bozitą hurra
![]() ![]() Suchy Orijen też smakuje... ![]() Ale się z niego wampir zrobił raaanyyyy (gryzie wszystko, najchętniej nas)... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
był wcześnie zabrany od matki, ale nie wiem, czy to miało decydujące znaczenie, bo zaczął podsysać dopiero po jakimś czasie- widać po prostu z niego taki mamisynek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
ej, otworzylam po raz pierwszy mokra bozite. to pachnie miesem Oo Kot mnie juz nie kocha, kocha Bozite
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Później zaczęłyśmy z mamą mu go przestawiać: spał do 17-18, bo my o 21 spać, a on zaczynał harcować ![]() Mam 2 koty i oba niewychodzące, i wykastrowane. Tak się przyzwyczaiły do mieszkania w domu, że po prostu boją się wychodzić ![]() Moja kamienica jest przy ulicy, więc po co ryzykować? Poza tym, jak kot jest w domu szybciej zauważa się jakieś stany chorobowe i szybciej można postawić diagnozę ( bo np. kot zacznie wymiotować i skąd można wiedzieć po czym? ). Moje mają ładną sierść, są takie -nie grube- bardziej masywne, puchate. Jak na dworze świeci słońce i jest ciepło, a ja leżę sobie w ogródku, szkoda mi , że nie ma ich ze mną ![]() Ale...W moim terenie jest ich dużo, więc wszystkie te choroby itd...Poza tym, mieć kota wychodzącego to tak jakby nie mieć: idzie czasem na cały dzień, albo łazi tu i tam ![]() Także nie przejmuj się, że dużo śpi. Małe koty tak mają ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście obie moje panienki preferują raczej pola i ich bogactwo w myszki niż wyskoki do lasu, mam więc głęboką nadzieję, że nic im się nigdy nie stanie i dożyją długich lat szczęśliwie... Co do łażenia to one latają cały dzień jak nas nie ma, a jak podjeżdżamy to obie meldują się pod tarasem natychmiast - jakby miały wbudowane zegary jakieś. Jak się najedzą to Melcia zostaje już w domu, a Stelcia jeszcze się wyrywa na pobieganie, ale na noc też się melduje i śpią w domu. Nie znikają na dłużej nigdy, czasem Stelka wróci później, oj to już się niepokoję, ale nie przepadają na dwa lub więcej dni, może dlatego, że są wysterylizowane i zew krwi ich tak nie ciągnie ![]() No i mają więcej sierści od jesieni do wiosny - "ubierają się" cieplej na zimę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Wtajemniczenie
|
U mojej rodziny na wsi też koty biegają po polach, zazwyczaj dożywają długiego wieku, chociaż ostatnio coś okoliczne zwierzęta porozszarpywało. Pewnie są zalety takiego wypuszczania, ale ja bym się zadręczyła myśleniem, co robią, dlatego zawsze będę mieć koty niewychodzące.
Kupiłam w animalii promocyjne zestawy Animondy, na razie testowana puszka Carny - zdaniem kotki przepyszna. Sanabelle wchodzi, ale bez zachwytu. Kupiłam jej jeszcze Feline Porta 21 z kurczakiem i warzywami. W sumie to ona by zjadła wszystko. Mama jej podsunęła chleb do powąchania z hasłem "nie lubisz", a ta odgryzła kawałek i zaczęła jeść ![]()
![]() |
#791 |
Rozeznanie
|
Którą Bozitę dajecie kociakom?W sosie czy w galaretce?myślę żeby kupić Kubie na próbę i tą suchą karmę Orijen...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Rozeznanie
|
Kasiakrecik - my podawaliśmy i w sosie bozitę i w galaretce.
Obydwie wg kotów były przepyszne. Z tym, że mamy je na czarną godzinę, jak mi braknie mięsa, albo zapomnę rozmrozić ![]() Z suchego - właśnie przyszła paczka z Taste of The Wild. Przeraża mnie tylko, że ma tak małe granulki i koty będą ją połykać, zamiast gryźć. Ale wszystkie karmy z dużymi krokietami mają zboża ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Kupiłam Bozitę i w sosie i w galarecie, na razie wcina w sosie. Ładnie to to pachnie
![]() Czy ktoś się orientuje ile g mokrej karmy powinien zjadać 3 miesięczny kociak? Bo w wielu miejscach piszą, że powinien jeść tyle, ile sam chce - ale mam wątpliwości, czy teraz nie daję mu za dużo. Wiecie co... Rysiek jest z nami od 3 tygodni, i jak porównuję jego zdjęcia z tego czasu z tym jak teraz wygląda - on normalnie rośnie jak na drożdżach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie mam pojęcia ile karmy powinien jeść... ja rozdzielam mojemu kartonik Bozity na 4 razy- 2 porcje dziennie, a karmę suchą ma cały czas... zobacz jak mój urósł- zdjęcie z pierwszego dnia i zdjęcie robione miesiąc temu ![]() mój Rysiek ma teraz 4 miesiące ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
BAN stały
|
moj Maniek tez próbował bozite w galarecie ale mu nie zasmakowała raz to ja nawet zwymiotował
![]() moze w sosie mu kupic? jak mówicie ze Wasze koty sie tak zajadaja ![]() wiecie moze czy dla kotka mozna jakis gryzak gdzies kupic? jak psy maja takie gryzaki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Niedługo też zostanę kocią mamą... Długo z TŻ się zastanawialiśmy...czy aby na pewno...czy damy radę... Zawsze uwielbiałam koty...i w ogóle wszelkie zwierzęta...W domu zawsze jakiś zwierzak był... Sporo czytam ostatnio... Nasz przyszły kot jest 4 miesięcznym kocurkiem... Trafi do nas najprawdopodobniej w poniedziałek... Zastanawiam się jaką karmę kupić...Czy możecie mi coś poradzić? I w ogóle na co zwrócić uwagę...bo może o czymś nie pomyślałam... I mam jeszcze problem bo nie posiadam transportera...W najbliższym czasie kupię, jednak teraz są inne wydatki związane z przyszłym członkiem rodziny...Po kota pojadę samochodem...ale jednak trzeba go jakoś zabrać... |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeżeli podajesz dobre mokre, to podawaj mu do woli. Jak będziesz wydzielać, może się nauczyć jeść na zapas a później wszystko zwracać. Młodziak rośnie, niech je ile ma ochotę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to tyle, na razie to wszystko, nie wiem co myslec, nie ma kociego kataru, nie ma kociego aids, nie ma bialaczki, ktos mial taki przypadek? edit: zapomnialam dodac, nie ma biegunki, nie wymiotuje, poprostu przestal przyjmowac pokarmy i plyny, ciagle by spal, goraczka sie utrzymuje ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-11-11 o 14:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
a inne badania krwi były robione- morfologia i biochemia? dostaje dalej ten antybiotyk? to pewnie rzeczywiście jakaś wirusówka
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#801 |
Rozeznanie
|
A zrobiliście testy na FelV i FIV?
I przepraszam, nie chciałam na Ciebie wyskoczyć, ale z Twojego opisu przyszło mi na myśl, że Twój kotek wychodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Wtajemniczenie
|
Wistra, Rybiorek napisała, że robili:
Zasugerowali zeby go zostawic, zrobia mu badania krwi na koci aids i bialaczke, dadza antybiotyk i kroplowke, plakalam jak placilam. po 2 gdzinach vetka zadzwonila ze badanie krwi negatywne na obie choroby wiec to moze byc jakis wirus i trzeba go oczyscic. Może rzeczywiście ta surowica na wszelki wypadek. A następnie badanie krwi, ewentualnie później USG.
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aktualnie jestem w posiadaniu kuwety i żwirku, miseczek...Chcę kupić jeszcze drapak bo z tego co wiem, że kotek jest do tego przyzwyczajony...Karmę kupię chyba po odbiorze kota jak porozmawiam z właścicielką odnośnie tego co jadł do tej pory... Możecie mi poradzić jakieś suche karmy? Jakie są dobre bo już wiem, że whiskasy itp. to zło ![]() Czy zapomniałam o czymś o czym powinnam przy nowym domowniku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
BAN stały
|
Cytat:
i jak to bedzie mozliwe wez jakis kawałek materiału czy cos z jego pierwszego domku to pomoze mu troszke w rozstaniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z mokrych: Animonda Carny Kitten, Bozita EDIT: a przewiozłabym jednak w jakimś pudełku ze zrobionymi dziurkami, bo może się czgoś przestraszyć, wbić pazurki w Ciebie, Ty go puścisz, a on zwieje ![]()
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2010-11-11 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Wtajemniczenie
|
Ale mój kot kocha Animondę vom feinsten select czy jakoś tak.
Już wiem, co podać, jak będzie odmawiała jedzenia. Ja w przypadku braku transportera przewiozłabym kota w pudełku, koszyku lub torbie. Jeszcze zależy, czy kot będzie sam na siedzeniu, czy ktoś go będzie trzymał. Jak sam, to musi to być coś zamkniętego, oczywiście w wentylacją. A myślicie, że drapak 46cm wystarczy dla kotki ok. 3kg?
![]() |
#807 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kolega ma kota i też myślałam nad pożyczeniem od niego transportera...tylko też nie wiem czy tak można bo zapach innego kota itd... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem w jaki drapak chcesz się zaopatrzyć- mały, czy duży... ale w sklepie zoologicznym np. kakadu są dość drogie, ja kupowałam na allegro- za tę samą cenę mam dwa razy większy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Rozeznanie
|
Strawberka mogłabyś wkleić link do drapaka?Też się za jakimś rozglądam właśnie i nie mogę się zdecydować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Transporter chcę zamówić z allegro właśnie więc dlatego teraz jestem zmuszona coś wykombinować...to może i przy okazji drapak też... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.