|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
dlatego ja wole zagryźć ten czosnek i popić szybciutko wodą z cytryną
a z tymi spodniami.. no cóż.. może za wiele nie poradzę, ale mój luby też ma taki problem, tylko że on od trenowania, a raczej biegania, tak ma, że uda ma po prostu duże bo same mięśnie i się obciera, wyciera i przedzieradieta dieta... hmm.. może tylko nadmienię że opycham się mandarynkami jak Wy tutaj hihi a jutro na drugie śniadanie szykuję sobie koktajl rozmrożone wcześniej owoce, kefir, chudy biały ser wszystko blenderem i ... mniamuśne a ten chrom.. na mnie działał odwrotnie.. miałam taki apetyt że aż byłam zdziwiona że tyle potrafię pochłonąć jedzenia.. ale wycofany lek (sibu.) który miałam też tak działał że zamiast nie czuć głodu (gdzie moja siostra cały dzień mogła nie jeść i czuła się ok) ja mogłam zjeść konia z kopytami i jeszcze było mi mało.. także specyfikom dziękuję.. wolę zieloną herbatę, czy białkowy koktajl i spoczko. |
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Cytat:
Ja nigdy nie brałam, więc nie wiem Ale jak widać, leci właśnie siódmy dzień bez słodyczy, więc da radę bez suplementów
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam gohs wczesniej bralas rozne sumplementy:P
a mi sie teraz bardzo przyda bo zbliza sie okres, juz biust boli. Takze bedzie ciezki tydzien chyba ze chrom dopomoze:P pogoda coraz gorsza, mgla coraz wieksza.. tylko spac wczoraj i dzis nie moglam wstac, myslalam ze to przez rozleniwnienie po swiateczne itp ale jednak widze ze pogoda, w nocy nie moglam spac bo ciagle sie budzilam a potem nie moglam wstac bo glowa byla ciezka
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo inne owszem, jem A u mne o dziwo pogoda calkiem ok, tzn jest pochmurno, ale nawet czasami wyjdzie słońce Co tam jecie dobrego dzisiaj?? Bo ja na obiad wyjadam dzisiaj resztki z wczoraj a na dalsze posiłki w ogole nie mam pomysłu
|
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
ja w ogóle nie mam pomysłów na obiady... a niby matka polka... gadanie
a do dzisiejszego koktajlu wkroiłam jabłko... pychota - lubię robić te moje koktajle
|
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koktajle sa fajne, zapychajace i zdrowe ja bym chciala przejsc na swoje mz tzn jesc to co sobie ugotuje, ograniczajac smazone itp, a niestety jem to co mam z domu i czasem mi sie zdaje ze to nie jest odchudzanie tylko normalne jedzenie, i tak sie nastawie ze potem nie spada, nie wiem co tu na maxa ograniczyc zeby zaczelo spadac jak dawniej, bo juz dosc zabawy w spadnie nie spadnie
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak już koniecznie chce Cię czymś obdarować to niech Ci kupuje owoce, warzywa itd. Umów się z nią tak, że przez miesiąc np bez domowego jedzenia i sobie komponujesz menu jak Ci pasuje. I wtedy zobaczysz czy to od domowych obiadków waga nie spada Ja jestem bardzo ciekawa jak się będę odżywiać jak się przeprowadzę No ale z drugiej strony, nie będę już zdana na domowe jedzenie i bede mogla gotowac tak zeby naprawde bylo zdrowo i lekko
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie bardzo, bo w domu jestem raz na miesiac, czasem dwa razy czasem raz na 1,5 miesiaca i bierzemy z Tztem jedzenie ze swoich domow bo lepiej nam to wychodzi potem z kasa, nie musimy duzo kupowac na obiady tylko na inne posilki i zostaje nam wiecej na inne wydatki
![]() jak juz bedziecie mieszkac to moze przez kilka dni moze bedziecie jesc cos takiego ale jak juz bedzie normalnie to bedziesz gotowac normalne obiady na pewno znacie jakies dobre maseczki na zamkniecie porow lub kremy? Ide na oczyszczanie twarzy i przy okazji zapytam, dostalam pewna probke z serii skin ceuticals ale oddalam ja dla mamy poza tym za 30ml takiego produktu trzeba zaplacic 200-400zl ale sa skuteczne, bo mam tez na przebarwienia i dziala
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na zamknięcie porów właśnie nie mam nic fajnego, a przydałoby się Jedynie co to maseczka z glinką z avonu, ale też nie jest jakaś rewelacyjna
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
jak dostane ta probke i przetestuje to dam znac czy warto, chociaz u mnie i po oczyszczeniu cos sie zmieni na lepsze wiec ciekawe.
Masz racje z tym pieczywem, ja generalnie mam wyeliminowane do 0, jem tylko wase, ale jak przyjdzie weekend z praktykami od 9-17 to wtedy oprocz jogurtu sa kanapki ktore zapchaja, na szczescie juz sie skonczyly teraz konsultacje ale to juz w mniejszym wymiarze czasowym. Wyeliminuje chyba podwieczorek, zawsze to jaies 200,300 kcal mniej. Bo obiady roznie, mimo ze odgrzewam najczesciej w piekarniku to one swoje maja bo albo w jakims sosie (ktory zbieram i zostawiam bez, ale swoja nasiaklo) albo smazone. Dobra ide pod prysznic a potem zabieram sie za nauke, trzeba w koncu cos powtorzyc a Ty zrob sobie przerwe;p
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poćwiczyłam trochę brzuch a teraz pewnei coś pooglądam w tv. A jutro siłownia Całkowite wyeliminowanie to chyba nie do końca dobry pomysł, może po prostu zmniejsz kaloryczność? Zaplanuj sobie, że zjesz jakiś owoc albo mały jogurt i bedzie git
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
eh jak ten wizaz mnie przyciaga
![]() plany sa zobaczymy jak z realizacja aby spadalo.ahahah w lidlu wymyslili platki Vitelle tylko ze Fitella ma moje ulubione chociaz chyba byla edycja limitowana bo juz ich nie widze, karmelkowe, z jougrtem tez sa fajne, wszystko co w polewie![]() fajne masz plany z tymi cwiczenami na pewno beda zrealizowane ostatnio w uwadze byl Jacykow i inne gwiazdki oraz ich osobisty trener, motywujace![]() mam ochote poczytac o diecie i znow sie w jakis sposob zmotywowac..
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
Mój niejadek ma 3lata, i dopiero co zasnął.. ale zaczynam się martwić bo zaczął gorączkować i obawiam się dzisiejszej nocy.. dobrze że jutro nie mam zajęć, a planowałam tylko iść do swojej lekarki jak moje wyniki badań.
a czy w tych kupnych płatkach nie jest za dużo cukru i innych dodatków? wiecie co, ja ostatnio szukałam jogurtu, takiego bez syropu fruktozo-glukozo. i nie znalazłam, byłam w szoku.. dlatego wolę kupić mrożone owoce i kefir lub jog naturalny i sobie blenderuję. a najbardziej się zdziwiłam, jak mąż kupił sok tymbarka z krystalicznie czystej wody i z sokiem owocowym.. a na składzie ten okropny syrop glukozo-fruktozowy.. pochlastać się idzie... ja na razie jem jak jadłam, nie robię wymyślnych potraw, ale zmniejszyłam porcje, piję więcej wody, dodałam sok z warzyw, jem marchewkę, owoce to i tak tylko jabłka, grejfruty i..... tam ta ta dam - jem mniej białych bułek co mnie ogólnie cieszyten pomysł, aby zjeść kilka razy buleczkę z dnia poprzedniego był świetny - dziękuję! dziś stanęłam na wadze w ciągu dnia, bo moje dziecko zauważyło że leży ona na szafie (i nie ma bata, on musi się zważyć) - wyświetlacz pokazał 72,1kg. teraz jak zdałam sobie sprawe że niedługo jego urodzinki to postanowiłam jeść mniej śmieciowych rzeczy, więcej błonnika (w tabsach) i wody, aby nie czuć się tak ociężale.. a najlepsze jest to że zauważyłam różnicę w stanie mojej skóry, cery - mniej śmieciowego żarcia (wysokich węglów), więcej wody z cytryną, błonnik + suplement witaminowy (oczywiście nie razem) i muszę przyznać że widzę różnicę, wyglądam lepiej, mniej syfów i takich tam przypadków; ja do oczyszczenia używam maseczki też z avonu, ale takiej fioletowej z serii Planet Spa, ona jest z kwiatem lotosu i glinką właśnie i bardzo ją lubię - na prawdę świetnie oczyszcza pory; i ja to robię tak że najpierw myję buzię żelem, później robię piling, a później nakładam maseczkę i włażę pod prysznic; trochę się pogrzeję, więc maseczka lepiej przeniknie i po wyjściu z pod prysznica daję jej jeszcze chwilę, może z 5minut, aby zmieniła kolor, zastygła; a później zmywam wacikiem, bo tak wygodniej ![]() ahh.. ja też idę poczytać jakieś motywujące rzeczy hihi Edytowane przez mmmww777 Czas edycji: 2011-01-09 o 22:39 |
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mam tak, że jak zaczynam jeść to takie "wow, jakie smaczne" ale pod koniec miski mam już dosyć i jest mi za słodko ![]() Zmotywować mówisz... Na mnie najlepiej działa przeglądanie stron związanych z odchudzaniem i ćwiczeniami, czytanie artykułów w necie o różnych dietach czy ciekawostek itd. Jakoś tak to nakręca na odchudzanie ![]() Wzięłam prysznic, wysmarowałam się termoaktywnym serum i mnie teraz nogi pieką
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
wygwiazdkowalo link:P
humor mi sie pogarsza, w srode powrot na uczelnie i zaczyna sie jazda.. ale ta pogoda mnie wkurza, kolejny dzien taka sama, ciesze sie ze odwilz i sie roztapia ale mgly, okropne..
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No odwilż odwilż ale na chodnikach nadal istne lodowisko ![]() Wypociłam dzisiaj jakieś 800kcal na siłowni, 2h cardio przeplatanego siłowymi zaliczone A jutro powtórka
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazdroszcze! tez bym chciala sie tak pozytywnie wypocic! jednak pozostala mi spacerki.. wlasnie zaraz na zakupy sie wybieramy z Tztem, tzn po 18
|
|
#798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mnie bardzo ciężko się wybrać, nie chodzi o kase, ale o to jak tam będzie - boję się czegoś.. myślałam aby zapisać się na jogę ashtanga - syszałam że jest bardziej dynamiczna niż zwykła, a znalazłam takie zajęcia dla początkujących, muszę chyba jeszcze poczytać co będzie dla mnie najlepsze.. |
|
|
|
|
#799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to jak wróciłam do domu to padłam spać, normalnie jakby mi się baterie wyczerpały Cytat:
Głównie rowerek, bieżnia, orbitrek (na jutro mam w planie jeszcze wioślarza przetestować ![]() Nie ma się co bać siłowni, naprawdę! Wybierz tylko taką z porządnym sprzętem, nowoczesną. Ja jak pierwszy raz poszłam to też się trochę stresowałam, że tam sami faceci będą i w ogóle, a naprawdę przychodzi też dużo kobiet Także idź, nie ma się co bać ![]() A dzisiaj jak poszłam po 9:00 to byłam na sali ja, jeden pakers i dwóch instruktorów pakersów, także śmiesznie No ale czasami jest też okazja popatrzeć na fajne ciałka
|
|
|
#800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hihi to poszukam jakiejś w mojej okolicy i się tam wybiorę oblukać co i jak... sąsiadka jeździ do niku i myślałam czy by z nią nie zagadać aby zabierała mnie ze sobą - motywacja większa i zawsze ktoś znajomy na tej siłowni, tylko że ona wychodzi z domu o 7:00 rano - jestem pełna podziwu dla niej - świetna babeczka
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówię Ci, siłownia to naprawdę fajna sprawa, jeśli tylko masz możliwość chodzić to polecam
|
|
|
#802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak kupujesz karnet na siłowni gdzie jest instruktor, to zazwyczaj bez problemu możesz sie go pytać o porady
|
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
to powiedz proszę jak przykładowo wygląda twoje wyjście na siłownię?
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Ale uprzedzam, że nie wiem czy on na pewno jest rozsądny
![]() 5min rozgrzewka na rowerze (tętno 130-140) 40min interwaly na rowerze, na zmianę wysoki opór i niski, co minutę zmiana) - tutaj tętno mi dobija czasem do 190 ![]() 5min wolnego tempa, też na rowerze kilka serii różnych ćwiczeń na triceps, z ciężarkami 3-4kg 20-30min zmiennego tempa na bieżni - 10km/h tak długo jak dam radę a potem 5-6km/h marsz aż tętno spadnie do ok 140-150 kilka serii na atlasie na biust 20-30min orbitrek
|
|
#806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluję wytrwałości, ja bym wysiadła w połowie tego zupełnie nie mam kondycji
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze Cie gohs podziwialam za te przerozne cwiczenia
ja to nawet jak poszlam do fitnessu to jedynie squash, rowerek, bieznia jakies wiosla i to wszystko:P nie lubie ciezarkow stawiam na ruch taki wlasnie naturalny, na wiecej bym pewnie nie miala sily:P
|
|
#808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie dźwigam jakiś nie wiadomo jak wielkich ciężarów, ale trochę obciążenia mięśniom dobrze zrobi. Na pewno nie pożegnałaś jeszcze zwisów na ramionach, a na to ciężarki bardzo dobre są ![]() Dzisiaj już też po siłowni, 1h45min i jakieś 750kcal Bez interwałów dzisiaj bo chyba bym umarła. Ale głodna jestem teraz jak wilk, zjadłam już planową bułkę, ale kusi mnie jeszcze banan zaplanowany na 14:00
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
hehe coz za plany:P no wiec poczekaj z tym bananem juz nie wiele zostalo:P
doslownie z tymi zwisami, chyba nigdy ich nie pozegnam ;P tfu tfu
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieno, zapchała mnie trochę ta kanapka, teraz piję kawę i jakoś do 14:00 przeżyję Chyba muszę się dzisiaj porozciągać porządnie w domu, bo będzie mnie jutro boleć wszystko Chociaż przeczytałam dzisiaj w Shape, że stretching nie pomaga na zakwasy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

a z tymi spodniami.. no cóż.. może za wiele nie poradzę, ale mój luby też ma taki problem, tylko że on od trenowania, a raczej biegania, tak ma, że uda ma po prostu duże bo same mięśnie i się obciera, wyciera i przedziera
rozmrożone wcześniej owoce, kefir, chudy biały ser wszystko blenderem i ... mniamuśne 

Ja nigdy nie brałam, więc nie wiem
Ale jak widać, leci właśnie siódmy dzień bez słodyczy, więc da radę bez suplementów
wczoraj i dzis nie moglam wstac, myslalam ze to przez rozleniwnienie po swiateczne itp ale jednak widze ze pogoda, w nocy nie moglam spac bo ciagle sie budzilam a potem nie moglam wstac bo glowa byla ciezka

poza tym za 30ml takiego produktu trzeba zaplacic 200-400zl ale sa skuteczne, bo mam tez na przebarwienia i dziala

chociaz chyba byla edycja limitowana bo juz ich nie widze, karmelkowe, z jougrtem tez sa fajne, wszystko co w polewie