Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 ! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-20, 19:59   #781
miss_bennet
Rozeznanie

Dot.: Rrrozmów (prawie) narzeczonych cz. 3 !

Oo, podliczę się. Żeby wiedzieć ile zbierać.

Ale nam tu dziś idzie to pisanie, jak po grudzie!
Stary 2010-11-20, 20:09   #782
_kamea_
Zakorzenienie

To pewnie wina soboty i TŻów
Stary 2010-11-20, 20:11   #783
Mutny
Zakorzenienie

ja się nie będę sumować ja myślę, ze w 10 tysiącach się zmieścimy, a jak nie, to zrobimy jeszcze skromniejsze wesele niż planujemy
ja teraz mam talent oglądam ale ładnie przed chwilą jedna dziewczyna zaśpiewała jestem pod wrażeniem

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 20:17   #784
_kamea_
Zakorzenienie

Ja jakoś się nie wciągnęłam nigdy w "mam talent", nie wiem w sumie dlaczego
Właśnie oglądam sobie suknie ślubne, zobaczył to T i do mnie: "co Ty oglądasz??!! suknie ślubne??!! nie oglądaj, bo to do niczego dobrego nie prowadzi"
Stary 2010-11-20, 20:20   #785
miss_bennet
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Właśnie oglądam sobie suknie ślubne, zobaczył to T i do mnie: "co Ty oglądasz??!! suknie ślubne??!! nie oglądaj, bo to do niczego dobrego nie prowadzi"
O jeeej... Straszne. Jak on mógł tak powiedzieć?!

Mój na szczęście nie komentuje tego, że oglądam suknie ślubne czy pierścionki. (Chociaż pewnie jeszcze nie wie, ile tego mam na kompie.) Po prostu przyjmuje, co mam mu do powiedzenia, powie najwyżej "aha" i nie reaguje na moje ślubno-zaręczynowe podniety.

Znalazłam jeszcze taką ciekawostkę: 21 listopada 2010 - Białystok, ul. Wierzbowa 6 (Klub Rozrywki Krąg, V Targi Ślubne)
21 listopada 2010 - Chojnice, ul. Huberta Wagnera 1 (Sala Osir, targi Młodej Pary)
5 grudnia 2010 - Zielona Góra, al. Konstytucji 3 Maja 1 (Hotel Ruben, godz 11-17)
12 grudnia 2010 - Wrocław, ul. Wystawowa 1 (Hala Ludowa, Targi ślubne)
15-16 stycznia 2011 - Warszawa, Pl. Defilad 1 (Pałac Kultury i Nauki)
16 stycznia 2011 - Grudziądz, ul. Focha 19 (Sala Centrum Kultury Teatr)
23 stycznia 2011 - Legnica, ul. Skarbowa 2 (Hotel Qubus, godz 11-17)

Edytowane przez miss_bennet
Czas edycji: 2010-11-20 o 20:25
miss_bennet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 20:30   #786
Mutny
Zakorzenienie

ja to tak od czasu do czasu oglądam, nie jestem maniakiem teraz sobie jakiś film włączyłam jeszcze nie wiem o czym, ale pierwszy cytat z filmu niezły: "Sometime the only way to catch uncatchable woman is to offer her a wedding ring"

heh, gdyby mój zobaczył co przeglądam na allegro to chyba by się załamał, biedny

Stary 2010-11-20, 21:16   #787
miss_bennet
Rozeznanie

Jeju, podliczyłam się. Trzeba składać ze 30tys. Wprawdzie zaokrąglałam sporo rzeczy w górę, ale i tak. Najwięcej oczywiście za alkohol i za salę. (Chociaż nie wiem ile powinno się alkoholu liczyć? Po litrze na głowę, bez poprawin plus 30 butelek na bramki i konkursy + alkohol jakiś na drinki, to chyba jest sporo, zakładając, że nie wszyscy piją dużo.) I liczyłam, że będzie 70 osób, bo ode mnie na siłę będzie 30 osób, a od TŻta może być więcej.:/
Tylko korzystałam z tego kalkulatora, bo ten od _kamea_ nie działał mi. I ten ma więcej rzeczy wypisane, takich, których nie widziałam w tym wcześniejszym. http://wieszjak.pl/kalkulatory/23,kalkulator-slubny.htm
Stary 2010-11-20, 21:21   #788
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sobotnie
BeautifulShe, pewnie twój TŻ przygotowuje się już do myśli, że będziesz jego żoną
U mnie wczoraj była niewielka sprzeczka, o głupoty w sumie, ale niestety była później miałam doła przez to. dobrze, że T jakoś złagodził sytuację, bo na szczęście jest bardzo ugodowym człowiekiem (inaczej by ze mną nie wytrzymał)
PIONA! moj tez by ze mna nie wytrzymal gdyby nie to ze jest baaaardzo wyrozumialy:P
Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
Hahah no my się wybieramy zawsze na basen dla sportu i kondycji, poza tym TŻ ma problemy z kręgosłupem więc nie ma jak basen Niestety ostatnio są takie tłumy,że ciężko jest przepłynąć choćby jedna długość;/
Qrcze dziś ginekolog mnie za wizytę skasował 60 zł-jestem w szoku-nigdy tyle nie brałaA jak jest u was?
mnie ginek kasuje za 90zl w czym jest tylko wypisanie recepty:P jesli badania dodatkowe czyli cytologia to 110

a ja jutro mam pokaz na targach slubnych w Koninie
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 21:54   #789
miss_bennet
Rozeznanie

Właśnie mnie TŻ przyłapał na oglądaniu sukien ślubnych. Spytał co robię. Nie chciałam się przyznać, ale wiercił dziurę w brzuchu i mu powiedziałam w końcu.

I zaczęliśmy rozmowę na ten temat, że ogólnie nie ma nic przeciwko mojej fazie na oglądanie sukien czy pierścionków... Ale wyszło też, że w sumie jeszcze trochę nam do ślubu daleko. Ogólnie, sama powiedziałam, że jeszcze nie dojrzałam w 100% do tej decyzji... Zresztą to prawda, bo z jednej strony bym bardzo chciała, żeby się oświadczył, a z drugiej wiem, że to jeszcze nie ten moment. Po prostu czuję, że teraz by było dla nas za wcześnie i nawet wolałabym jakoś w wakacje/po wakacjach. I tak mi się jakoś humor skwasił... Ech...

Ale za to mam dla Was coś fajnego. Ogólnie uważam, że praktycznie cała kolekcja jest super, ale moje faworytki to: 2, 5, 7 (taka prosta dla Gai), 8, 10, 13 (bez kokardy) i 15.
http://www.lasposa.info/wedding-gown...ction-silueta/
Stary 2010-11-20, 21:56   #790
Mutny
Zakorzenienie

Sylvi, i będziesz tańcować w sukniach ślubnych czy jak?

Stary 2010-11-20, 21:58   #791
sylvi_86
Zakorzenienie

http://www.lasposa.info/wedding-gown...llection-glam/

mnie tu 1 sie podoba aaaaa
Stary 2010-11-20, 22:04   #792
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

10!!!!!!!!!!!!!!!! z linku Beautiful
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 22:06   #793
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
Sylvi, i będziesz tańcować w sukniach ślubnych czy jak?
nie nie. bron boze robimy pokaz jako ze mozna u naszej trenerki wziasc lekcje na "pierwszy taniec"

ale juz zapowiedzialam TŻtowi ze poprzymierzamy obraczki i sie zgodzil z reszta sam mowil zebysmy wczesniej pojechali poogladac
Stary 2010-11-20, 22:09   #794
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

nie za dobrze Ci?
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 22:12   #795
netali
Zadomowienie

Sylvi !! Twoj TŻ przechodzi przełom - jak nic!!

To daje nadzieje, ze regula 26/27 się sprawdza
netali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 22:16   #796
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
nie za dobrze Ci?
Cytat:
Napisane przez netali Pokaż wiadomość
Sylvi !! Twoj TŻ przechodzi przełom - jak nic!!

To daje nadzieje, ze regula 26/27 się sprawdza
powiedzial ze jak i tak ma tam byc to czemu nie a i cos napomknal dzisiaj ze chcialby slub w czerwcu ale nie w przyszlym roku jeszcze:P
Stary 2010-11-20, 22:18   #797
Mutny
Zakorzenienie

tak, tak Sylvi, pachnie mi tu przelomem mój nie zdradza zainteresowania tematem

Gaja, co tam u Ciebie? co tak cicho z Twojej strony?

Stary 2010-11-20, 22:21   #798
netali
Zadomowienie

Cytat:
tak, tak Sylvi, pachnie mi tu przelomem mój nie zdradza zainteresowania tematem

Gaja, co tam u Ciebie? co tak cicho z Twojej strony?
Mutny -smutna Piona. Ale jak tak czytam o tych kosztach wesela, to zaczynam rozumiec obawy TŻ.
netali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-20, 22:40   #799
miss_bennet
Rozeznanie

Ja na trochę zniknęłam, bo się zaczytałam w wątku o najbrzydszych sukniach i natknęłam się na takie COŚ. Uwaga, tylko dla ludzi o mocnych nerwach! https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...metrics=gemius.

Niewiadomo, czy się śmiać, czy płakać.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-20, 23:14   #800
Mutny
Zakorzenienie

eee, pani ma co pokazać to pokazuje że też jej mąż pozwolił jej coś takiego ubrać mało tego wydaje się być nawet dumny ze swojej żoneczki

Stary 2010-11-20, 23:15   #801
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss_bennet Pokaż wiadomość
Ja na trochę zniknęłam, bo się zaczytałam w wątku o najbrzydszych sukniach i natknęłam się na takie COŚ. Uwaga, tylko dla ludzi o mocnych nerwach! https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...metrics=gemius.

Niewiadomo, czy się śmiać, czy płakać.
no way aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaa jaki monster
Stary 2010-11-21, 00:05   #802
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
A przed chwila wpadla mi taka mysl, ze skoro za tyle to mu powiem, ze jak juz zamieszkamy razem to slub najpozniej rok po zamieszakniu, o! Ciekawe co on na to powie
Szantaż?

Cytat:
ale mnie wypatrzyłyście tak serio to odpaliłam wizaż i o tym zapomniałam bo zajęłam się jakąś głupotą do szkoły

dzisiaj niestety wieczór bez TŻ jakoś tak mi się nic nie chce robić i za bardzo nawet nie mam co robić
A ja już myślałam, że Tż

Cytat:
Jeśli o to chodzi to chyba miał na myśli, że faceci po ślubie przestają się starać

Miss nawet mi nie mów o tych targach we Wrocławiu Ja bym sobie chętnie poszła i pooglądała ale Mój Tż to ostatnio Pan Detektyw i po prostu...

Cytat:
Właśnie mnie TŻ przyłapał na oglądaniu sukien ślubnych. Spytał co robię. Nie chciałam się przyznać, ale wiercił dziurę w brzuchu i mu powiedziałam w końcu.

I zaczęliśmy rozmowę na ten temat, że ogólnie nie ma nic przeciwko mojej fazie na oglądanie sukien czy pierścionków... Ale wyszło też, że w sumie jeszcze trochę nam do ślubu daleko. Ogólnie, sama powiedziałam, że jeszcze nie dojrzałam w 100% do tej decyzji... Zresztą to prawda, bo z jednej strony bym bardzo chciała, żeby się oświadczył, a z drugiej wiem, że to jeszcze nie ten moment. Po prostu czuję, że teraz by było dla nas za wcześnie i nawet wolałabym jakoś w wakacje/po wakacjach. I tak mi się jakoś humor skwasił... Ech...

Ale za to mam dla Was coś fajnego. Ogólnie uważam, że praktycznie cała kolekcja jest super, ale moje faworytki to: 2, 5, 7 (taka prosta dla Gai), 8, 10, 13 (bez kokardy) i 15.
Boziu Jakie one są piękne Te, które wymieniłaś też mi się strasznie podobają

A co do Twoich takich wahań... Sądzę, że każda je ma W pewnych momentach jesteś w 100% zdecydowana A po chwili o czymś myślisz i spada Ci to zdecydowanie do jakiś 80 %. Ja też tak mam Ale wiesz co myślę? Że każda kobieta, która traktuje swój Związek tak bardzo poważnie i do tego ma świadomość na temat różnych problemów itd, to nigdy nie jest całkowicie pewna czy to już Sądzę, że tak do końca to nigdy nie będziemy, to nie przyjdzie z czasem... Nie smuci mnie to, wręcz przeciwnie Wiem, że myślę o Moim Związku i chcę, żeby było jak najlepiej... Więc się nie denerwuj czy zadręczaj tym! Nie wiem czy zrozumiałaś Trochę ciężko mi się przekazuje takie rzeczy :P

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
nie nie. bron boze robimy pokaz jako ze mozna u naszej trenerki wziasc lekcje na "pierwszy taniec"

ale juz zapowiedzialam TŻtowi ze poprzymierzamy obraczki i sie zgodzil z reszta sam mowil zebysmy wczesniej pojechali poogladac
Wiesz co? Ty to już się nie odzywaj bo po prostu... Prezenty od Mikołaja widać przychodzą do Ciebie duuużo wcześniej Grzeczna chociaż byłaś w tym roku? Skoro tak jest na Mikołaja to czekam na wieści co będzie pod choinkę

Dziołszki Wróciłam z HP i jestem niezmiernie zadowolona z pracy reżysera, scenarzysty i ogólnie, ogólnie, ogólnie

Od 24.08.2005 z Nim...

94 - 93 - 92 - 91 - 90 - 89 - 88 - 87 - 86 cm

BeautifulShe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 00:22   #803
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulShe Pokaż wiadomość

Wiesz co? Ty to już się nie odzywaj bo po prostu... Prezenty od Mikołaja widać przychodzą do Ciebie duuużo wcześniej Grzeczna chociaż byłaś w tym roku? Skoro tak jest na Mikołaja to czekam na wieści co będzie pod choinkę

Dziołszki Wróciłam z HP i jestem niezmiernie zadowolona z pracy reżysera, scenarzysty i ogólnie, ogólnie, ogólnie
ja bylam baaardzo niegrzeczna

ciesze sie ze HP ci przypasowal
Stary 2010-11-21, 00:31   #804
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
ja bylam baaardzo niegrzeczna

ciesze sie ze HP ci przypasowal
To może ja też powinnam być bardziej niegrzeczna, bo do przełomowego wieku 26/27 Mojemu P. brakuje jeszcze 5,5 roczku

Co do HP Lubię jak ktoś się przykłada do swojej pracy I cieszę się, że nie jest to kolejny 1,5-godzinny film na podstawie książki, zrobiony na odwal się i tylko po to, żeby kasę zarobić (nie obraźcie się, ale dla mnie Księżyc w Nowiu właśnie taki był Jak byłam na tym w kinie z Tż to stwierdził, że dawno nie widział mnie tak wku*** ). Lubię wiedzieć jaką inni mieli wizję, lubię to porównywać Tak się cieszę, że nie zrobili z tego kolejnego chłamu

Od 24.08.2005 z Nim...

Stary 2010-11-21, 00:37   #805
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
To może ja też powinnam być bardziej niegrzeczna, bo do przełomowego wieku 26/27 Mojemu P. brakuje jeszcze 5,5 roczku

Co do HP Lubię jak ktoś się przykłada do swojej pracy I cieszę się, że nie jest to kolejny 1,5-godzinny film na podstawie książki, zrobiony na odwal się i tylko po to, żeby kasę zarobić (nie obraźcie się, ale dla mnie Księżyc w Nowiu właśnie taki był Jak byłam na tym w kinie z Tż to stwierdził, że dawno nie widział mnie tak wku*** ). Lubię wiedzieć jaką inni mieli wizję, lubię to porównywać Tak się cieszę, że nie zrobili z tego kolejnego chłamu
a ja tam bylam na ksiezycuu i nawet jesli to chlam to kocham ten film tak po prostu. mam mega sentyment a ksiazke czytalam
Stary 2010-11-21, 00:46   #806
BeautifulShe
Zakorzenienie

Cytat:
a ja tam bylam na ksiezycuu i nawet jesli to chlam to kocham ten film tak po prostu. mam mega sentyment a ksiazke czytalam
Ja też czytałam wszystkie książki z tej serii Nawet inne książki Stephanie Meyer Ale jakoś... Patrząc na moją wyobraźnię to wole swoje "własne filmy" Pamiętam jedną sytuację po Księżycu w Nowiu, jak się zbieraliśmy z siedzeń w kinie z Tż Przed Nami siedział chyba pan wojskowy z podnieconą żoną i podnieconą córką Więc od razu założyłam, że facet książki nie czytał Po filmie, w trakcie zbierania się, szepnęłam Tż, że ten film był tak daremny, że się strasznie zraziłam Zero treści, nic kompletnie Wyraziłam również zdanie, że "ten facet przed Nami na pewno tej książki nie czytał i wątpię, żeby cokolwiek z tego filmu zrozumiał" Pan chyba wojskowy odwrócił się w tedy i powiedział donośnie "Nie chu*a nie zrozumiałem" Czyli dla mnie to był film pod kasę, a nie po to, żeby był w choć 0,001 tak magiczny jak książka To mnie teraz denerwuje Ale za to, na trzeciej części, już trochę podżyłam i się cieszę, że mogłam ten film zobaczyć

Jeszcze ogólnie, to trafiłam na jakieś zapiski i fotki z kręcenia kolejnej części Z tego co zrozumiałam, to film będzie się składał z 2 części Pierwsza będzie kapała seksem itd (ponoś K. Stewart ma latać całkiem nago co Mojemu Tż się bardzo spodobało ). No i oczywiście pierwsza część skończyć się ma na porodzie

Idę już spać, muszę jakoś rano się zwlec z łóżka przecież
Dobranoc

Od 24.08.2005 z Nim...

Stary 2010-11-21, 07:40   #807
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Dzien dobry NIe chce mi sie isc na wybory, a wam?

Cytat:
ja to tak od czasu do czasu oglądam, nie jestem maniakiem teraz sobie jakiś film włączyłam jeszcze nie wiem o czym, ale pierwszy cytat z filmu niezły: "Sometime the only way to catch uncatchable woman is to offer her a wedding ring"
Podoba mnie sie ten cytat

Cytat:
a ja jutro mam pokaz na targach slubnych w Koninie
Łaaaaał, to chociaz sobie suknie poogladasz i wszystko w ogole co tam jest

Cytat:
Ja bym chciala taka wlasnie w pasie dopasowana

Cytat:
powiedzial ze jak i tak ma tam byc to czemu nie a i cos napomknal dzisiaj ze chcialby slub w czerwcu ale nie w przyszlym roku jeszcze:P
14.06.2014

Cytat:
matko, ta "suknia" kroluje tu na wizazu. Z milion razy juz ją widzialam

Cytat:
PIONA

Cytat:
Ja też czytałam wszystkie książki z tej serii Nawet inne książki Stephanie Meyer Ale jakoś... Patrząc na moją wyobraźnię to wole swoje "własne filmy" Pamiętam jedną sytuację po Księżycu w Nowiu, jak się zbieraliśmy z siedzeń w kinie z Tż Przed Nami siedział chyba pan wojskowy z podnieconą żoną i podnieconą córką Więc od razu założyłam, że facet książki nie czytał Po filmie, w trakcie zbierania się, szepnęłam Tż, że ten film był tak daremny, że się strasznie zraziłam Zero treści, nic kompletnie Wyraziłam również zdanie, że "ten facet przed Nami na pewno tej książki nie czytał i wątpię, żeby cokolwiek z tego filmu zrozumiał" Pan chyba wojskowy odwrócił się w tedy i powiedział donośnie "Nie chu*a nie zrozumiałem" Czyli dla mnie to był film pod kasę, a nie po to, żeby był w choć 0,001 tak magiczny jak książka To mnie teraz denerwuje Ale za to, na trzeciej części, już trochę podżyłam i się cieszę, że mogłam ten film zobaczyć
Ale to nawet sam Rob powiedzial, ze on gdyby poszedl do kina bez czytania ksiazki to nic by nie skumal z filmu

A dla zainteresowanych: tu macie w miare na bierzaco informacje http://twilightinpolish.ning.com/

A mnie jak sie T. pyta czy chce sobie u niego cos na kompie sprawdzic to juz sam mowi: "Co, pewnie wizaż?" A ja wtedy mowie, ze nie bo nie chce zeby widzial o czym piszemy i zeby sie denerwowal

Ta mi sie podoba tylko bez tych ciapek http://www.lasposa.info/wedding-gown...llection-glam/ i jakby mocno scisnal to ramiaczek by nawet nie trzeba bylo

Małżeństwo 06.09.2014

Edytowane przez aluniaaaaa
Czas edycji: 2010-11-21 o 08:20
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 08:25   #808
Kohnelia20
Zakorzenienie

ale mnie gardlo boli

alunia ładna ta twoja data
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 09:34   #809
anannke
Zakorzenienie

Dzień dobry Widzę że znów króluje u nas oglądanie sukien ślubnych to może i ja wrzucę moje typy

http://www.lisaferrera.com.pl/kolekc...sa-2010/page:1 tu są sukienki które w miarę mi się podobają może nie wszystkie bardzo ale część jest na prawdę ładna i cena też spoko
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-21, 10:04   #810
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
dopiero teraz odpaliłam tę stronkę, bo jestem w pracy i tu mi normalnie internet chodzi boziu, boziu, podobają mi się dokładnie te wszystkie, które tu wymieniłaś a najbardziej 2 no może bez 8 i 13

http://www.lisaferrera.com.pl/suknia/l503
sweet ja bym tylko dała fioletowy pasek chociaz niebieski tez fajny

Annanke, z tych co zapodałaś to mi się 2ga najbardziej podoba a trzecią widziałam na żywo (moja przyszła szwagierka taką miała) ładna

Ala, no pewnie, po co ma wiedzieć, co tu wypisujemy ja swojemu kiedyś zapodałam linka i czasami mam stracha, że tu zagląda ale mam nadzieję, że 3ciej czesci jeszcze nie znalazł

Edit: w tym linku co zapodała miss_bennet można zmieniać różne kolekcje kolekcja glam jest świetna 2 ma świetną górę, jakby była mniej rozłożysta na dole to by była super, a 3 cała cudowna

Edytowane przez Mutny
Czas edycji: 2010-11-21 o 10:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości