|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V
ciężko się do Was przebić przez te posty i zaspy
mam u rodziców taką samą łazienkę jak evilcia + biała armatura + niewielki metraż i duże okno = bardzo przyjemna łazieneczka u rodziców nie ma szafek tylko półki wnękowe. gdyby nie ten bordowy, to byłoby może mniej strawne, ale właśnie z tym bordo mi się podoba ( a ja nie lubię różowego )evilcia czy Ty grasz w Civilization V Sida? możesz mi mniej więcej powiedzieć jak to wygląda od strony gracza ta gra? ja strategie (i simsy CV mogę zainstalować tylko na kompie P. bo mój jest za słaby, i zastanawiam się ciągle czy warto, bo zżera trochę miejsca... warto? dudi - komentarze do meczu cudowne, chociaż wczoraj padła nam dwójka (akurat na mecz) bo pewnie inaczej spędzilibyśmy wieczór, nie z Poliną Cytat:
pomijam wygląd, bo to rzecz gustu - każdy ma inny, ale jej zachowanie, wypowiedzi i ton wczorajszy wybitnie (jak dla mnie) wskazują dość niską kulturę osobistą - bo jak można przed kamerami, na żywo, o koleżance (podobno przyjaciółce) powiedzieć, że "widać ze lubi się rozbierać" i to jeszcze takim aroganckim podłym tonem... niezwykła kultura osobista. w takich sytuacjach powinna się w jęzor ugryźć, bo to, co mówi, o kim i w jaki sposób rzutuje na nią samą. płacze na zdjęciach, fochy i podstawowa wada - brak znajomości jakiegokolwiek języka - spowoduje problemy ze współpracą z ludźmi z całego świata, nie tylko problem z komunikacją ale i z dogadaniem się i życiem z innymi. co z tego, że ona się uczy? a właściwie - właśnie o to chodziło - dlaczego kazali jej się teraz dopiero uczyć języka? przecież powinna znać ang przynajmniej na poziomie podstawowym, żeby myśleć o modelingu za granicą. nie jedzie na wycieczkę turystyczną, ale do pracy na kilka lat!! nawet nie na sezon. to powinno być jedno z kryteriów dopuszczających dziewczyny w ogóle do takich konkursów. żeby potem nie było takich kwiatków jak wczorajszy. wiem, że każdemu się szansa należy, ale najpierw trzeba ją dać sobie, a potem wymagać jej od innych. najpierw języki obce, potem marzenia o światowej karierze... bo na świecie nie mówią po polsku. (chociaż sama się długo dziwiłam, dlaczego, przecież to taki prosty język, zrozumiały, a znaczy a, drzewo drzewo i wszyscy powinni to rozumieć )do tego zgarnęła 2 inne nagrody co najśmieszniejsze - oglądaliśmy pierwszy odcinek z P. pokazują te dziewczyny, pokazują, pojawia się Polina i P mówi - zobaczysz ta wygra, założę się z tobą że ta wygra... i nie miałam dawno takich kompleksów, jakich ona się całkiem niedawno pozbyła. no ale nieważne zwątpiłam w pralkę. P. już mnie na ziemię sprowadził, że pewnie dopiero w styczniu ją kupimy, albo później, a w dodatku znalazłam pralkę o super parametrach, za 1200 zł, lepszą niż mój wybrany bosch za 1600 i w dodatku nie jadę do domu na weekend i dołączam do klubu @ - biorę 3 apap dzisiaj tak mnie głowa i brzuch nap... aaaaaaaaa ale jestem wściekła... |
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
KLIK Straszne. Dobrze, że ten weekend mam wolne od szkoły. Mam też nadzieję, że za tydzień jakoś będą te pociągi jeździły, bo musze w szkole być, bo mam zaliczenia ![]() golden kafelki chyba takie jak Nadia
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-12-02 o 12:07 |
|
|
|
#783 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Wczoraj
Nie jeżdżę ale odpalam go na 10 minut codziennie albo co drugi Jestem Cała wypieszczona Truskawkowy peeling z Joanny jest bossski
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci że tak w zeszłym roku załatwiliśmy akumulator. Przez 10 min on się nie naładuje ani nie doładuje, trzeba przejechać jakiś tam dystans.
|
#785 |
|
Wtajemniczenie
|
eeeeeeeeee aaaaaaaa mmmmmmmmm
yyyyyyyyyyyy ala masz racię jak nadia i pomerdało mi się kashmirka - nie zabiję, ale ty też nie bij punto - mieliśmy tak ze starym autkiem, na krytyczne noce P wnosił akumulator do domu... |
|
|
|
#786 | ||
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Cytat:
ale i tak bym go kochała nawet bez liftingu ![]()
|
|
|
#787 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niby to tylko 2 kg , ale jak ich nie bylo (mimo, ze nie wygladalam rewelacyjnie) akceptowalam siebie i swoje 'kraglosci', a jak zrobilo sie ich troche wiecej to od razu katasrofa ![]() no ale wcale nie pzreszkadza mi to w tym, zeby pochlaniac tony slodyczy i inne niezdrowe rzeczy ogolnie ostatnio wyznaje zasade, ze zycie jest zbyt krotkie zeby sobie wszystkiego odmawiac ![]() Cytat:
masakra jakas naszczescie tamto auto to juz wspomnienie i mimo, ze aktualne jest od niego starsze to sie o wiele lepiej trzyma i mam nadzieje, ze mrozy nie bede mu starszne bo akumulator mamy nowy- kupiony latem kashmirka mam pytanie odnosnie noki c3, czy jestes z niej zadowlona? jaki masz kolor? konczy mi sie w styczniu umowa, a moj telefon ledwo zipie, wiec musze predko wymienic, ale w moim mixie mam takie ceny telefonow , ze moge sobie tylko pomarzyc, jedynie ta nokia jest w miare przystepnej cenie i nawet mi sie podoba, ale znajomi odradzaja, ze sam plastik i badziew wiec nie wiem co mam robic , kupic czy nie?
Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2010-12-02 o 12:31 |
||
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
wstałyśmy z małą o 10 i powędrowałam do sklepu... to był błąd
![]() drogi nie odśnieżone, chodniki nie odśnieżone, jak się wpakowałam z zaspy to wózek przenosiłam z małą w rękach miasto, a zaspy jakbym była na zabitej dechami wsi ![]() byłam wściekła ![]() zrobiłam podstawowe zakupy, oczywiście wszystko się pokończyło kupiłam cukier, mleko małej, mleko 3,2, filety, ziemniaki, margarynę, chleb, 15 deko sałatki i tyle kasy poszło dobrze, że na jutro mam już produkty, to nie wychodzę z domu ![]() kasy mało, ale mam nadzieję, że do czwartku/piątku jakoś dotrwam ![]() później już CHYBA z górki
|
|
#789 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Spadam dziewczęta odebrać kurtkę i zrobić przelewy.
Tymczasem
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Lili ja Cie podziwiam, ze ty bez lodowki dajesz rade ! teraz to na balkonie zamrazarka jest
W tych zaspach z wozkiem to dopiero hardkore
|
|
|
|
#791 | |
|
Konto usunięte
|
gdzieżbym śmiała
masz monopol na najdłuższe posty w wątku i basta! ![]() Cytat:
po moim dotykowym samsungu ta nokia to normalnie szał ciał i żelki! a teraz najlepsze po pierwszym ładowaniu bateria wytrzymała tydzień ale baaardzo dużo się nią bawilam teraz korzystam z niej normalnie, dzwonię, piszę smsy czasem w coś zagram, ostatni raz ładowałam ją tydzień temu w niedzielę czyli dzisiaj jest 11 dzień jak trzyma bateria, a ma jeszcze 1 kreskę wiec chyba sie jutro najwczesniej rozładuje zaden telefon mi nigdy tak długo baterii nie trzymał ![]() edit: Ninionka dzieki za pw, bardzo mi się przydały Twoje informacje
Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2010-12-02 o 12:50 |
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo właśnie to ja od tej różowej
żeby nie było, avatarek też różowy ![]() Odnośnie tego "odkładania na czarną godzinę" chyba się nie zrozumiałyśmy z Punto bodajże ![]() Chodzi mi o zachowania typu...będę jadła byle co, najtańszym kosztem, będę nosiła podarte i znoszone ubrania, będę otaczała się odmawiającymi posłuszeństwa sprzętami ...Byle tylko mieć pieniądze, jak najwięcej pieniędzy na koncie. Nie potrafię również zrozumieć ludzi, którzy cały rok potrafią biednie żyć i ciułać pieniądze na wakacje....pojadą na wakacje, tam również ciułają ale jak znajomi zapytają po wakacjach gdzie byli ... ileż to się naopowiadają ![]() a już zupełnie nie trawię tekstu w kierunku dwudziestoparoletnich osób "odkładaj na emeryturę" ![]() To tyle w kwesti gospodarowania i oszczędzania. U mnie drogi osiedlowe zasypane...na szczęście autobusy w miarę sprawnie się poruszają i co najważniejsze punktualnie
|
#793 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mi szczerze powiedziawszy nie zależy na jakiś dodatkowych funkcjach w telefonie, najwązniejsze jest właśnie to ile trzyma bateria więc jeśli trzyma długo to ją chce i to prędko (moja obecna nokia trzyma aktualnie 1,5 dnia )
|
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Dla wszystkich SPD pragnących ładne przyprawniki, oznajmiam, ze w biedronce, w gazetce pomysly pod choinke3 są dość ładne za 12.99
od 13.12 ![]() Aaaa lili chciałam Ci strzelić lanie, bo pisałaś kiedyś o płynie do plukania lenor perfumelle złotym, powachałam i sie zakochałam
|
|
|
|
#795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() stwierdziłam, że już nie idę do żadnego sklepu prócz Aldika ![]() nauczkę dostałam no zamrażalka za oknem- właśnie dziś filety za okno w korytko jak od pelargonii wystawię ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
a zaraz po nim czarny Lenor. ja mam teraz z powodu doliny finansowej Eden, ale jak tylko będę miała kasę to kupię złotego i czarnego Lenorka
|
|
|
#796 |
|
kobieta za ladą
|
uff obrobilam sie ,mam wolne,Julka usypia tż śpi ,nie mogłam dobudzić go więc cóż ubrałam spodnie na getry kozaki i poszłam po węgiel
|
#797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie rozumiem odkładania za wszelką cenę. Ja teraz w ogóle nie odkładam, bo płaciliśmy jeszcze ostatnią ratę w tym miesiącu ( 2 letni kredyt mieliśmy) i teraz dopiero od lutego zamierzam chociaż to 100 miesiecznie odłożyć ![]() dzięki temu, że kredyt już spłacony, w końcu będziemy kk spłacać ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
moja właśnie od 5 minut śpi ![]() ja teraz będę ziemniaczki strugać
|
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze że już spłacone, teraz możesz pooszczędzać na czarną godzinę albo na swoje własne mieszkanko![]() odnośnie prezentów, my chyba nie będziemy dla siebie kupować. tż ma portfel nowy, a że powiedział że zacznie go nosić jak dostanie nową łuskę z karpia to prezent z głowy
|
|
#799 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
, owszem są ładne, ale mam takie jak te na samym przodzie tylko sporo większe na cukier, sól i takie tam i po niecałym roku mi zerdzewiały , wyglądają okropniedlatego też muszę pilnie kupić nowe |
|
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.zobaczymy jak wszystko będzie wyglądało w praktyce. nie zamierzam póki co kupować ciuchów ![]() pierdół do domu też nie będę kupowała, tylko wałek muszę kupić, bo nie mam nadal mam nadzieję, że w końcu coś pójdzie do przodu ![]() póki co do 10-ego masakra no ale pocieszam się, że jakoś to 7 dni przetrwam
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
ja np. nie rozumiem mojej siostry i kuzynek które się odchudzały...ja rozumiem wszystko, ale nie to, że nie mogą wypić mleka 1,5% bo "przecież ono jest tłuste" tym bardziej jak sie jest w gościach i tym bardziej, że to chodzi o odrobinę mleka do kawy ...
odchudzać też trzeba z umiarem wogóle bardzo podoba mi sie ta akcja z e bonami w carrefourze, tylko wlasnie trzeba uwazać, żeby tego nie zgubić ... np. ostatnio kupiłam 2 antyperspiranty nivea i dostałam 18 zł w bonach , teraz kupiłam kawę velvet, parówki, i 2 soki i zapłaciłam po zniżce z bonów 12 zł i dostałam jeszcze 16 zł bonów ...Najwazniejsze chyba, zeby nie kupować dużo innych produktów, bo w carrefourze są drogie rzeczy ...
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
A moja mała nie śpi i nic sie nie zapowiada żeby szybko zasnęła
Póżno wstała więc do 14 pewnie posiedzi![]() Kurcze zasypało mnie. Na parapecie do połowy okna leży śnieg Tak sypie a TŻ dzisiaj na tym mrozie pracuje. Pewnie przemarżnie biedak Lili naprawdę hardcore Z wózkiem w takie zaspy ja bym się nie odważyła. Pewnie poszłabym do najbliższego sklepu z mała na rękach![]() Co do odkładania pieniążków. U nas to narazie jest nierealne. Dopiero jak Julia pójdzie do przedszkola a ja znajdę pracę będziemy odkładać na mieszkanie przynajmniej na wkład własny bo narazie i tak brakuje a co mówić o odkładaniu
|
#803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
z małą na rękach nie chodzę, bo ona ciężka jest nie uniosłabym jej tyle czasu ![]() póki co my też nie odkładamy, bo żyjemy ledwo od do, ale ten kredyt nam się skończył ale myślę realnie, że rok to zajmie ciągle jakieś wydatki są- a to ubezpieczenie auta, a to coś dla małej , a to coś się popsuje
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
ja czytałam ostatnio że jesli w wieku 25 lat zaczyna się oszczędzać- odkładać na nieprzewidziane wydatki to powinno sie odkladać min 10 % dochodów
ja muszę zacząć oszczędzać bo jak skończę studia to nie przeżyjemy tylko z wypłaty tż ...bo od rodziców nie chce już brać bo oni tez muszą zaszaleć sobie ... ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- wogóle to musze posprzątać...ale tak mi sie nie chce ...zastanawiam się nad zakupem tego zestawu z biedronki 4 środków do mycia...myślicie, że się opłaca??
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co bym się cieszyła, jakbym chociaż 50 zł odłożyła nam się sytuacja poprawi jak wrócę do pracy, ale to jeszcze ponad 2 lata kurcze, bardzo długo już effie nie ma ![]() w ogóle to każdy kto ma auto powinien mieć łopatę do śniegu dziś widziałam, jak na środku drogi koło mnie się ktoś zagrzebał, wyjął łopatę i odgarniał śnieg
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-12-02 o 13:46 |
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz racje, ze lepiej nie kupować nic poza tymi artykułami z ebonów, bo my dodatkowo straciliśmy 100zł ![]() Byla u mnie mama, chwaliła się, ze kupiła u kosmetyczki puder, ze taki rewelacyjny i w ogole I nie wytrzymała, i za chwile wyciągneła dwa następne - dla mnie i mojej bratowej na mikołajkiTym sposobem mam najdroższy w życiu puder i chyba bede tylko na niego patrzeć ![]() http://allegro.pl/oryginalna-ziemia-...331110645.html Takie coś, nigdy o nim nie słyszałam, może wy coś wiecie
|
|
|
|
|
#807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mleko 0,5% kupuję 3,2 % jak wypiję to mam odruch wymiotny![]() Cytat:
![]() robię kolejne pranie, ciuchy robocze TŻta nie chcą się doprać
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy takiego nie miałam, w ogóle to ja raczej tylko podkład używam, bo puder mi daje efekt takiej mocno natapetowanej twarzy i ja źle wyglądam![]() ale za tą cenę to może rewelacja
|
|
|
#809 |
|
Konto usunięte
|
Sikoreczka ja mam zamiar właśnie od stycznia odkładać 10-20% moich dochodów miesięcznie, wiem, że jak się zmobilizuję to dam radę
![]() co do oszczędzania na czarną godzinę to też uważam, że w tym jak i w każdym temacie wszelkie skrajności są złe ) a po prostu żeby mieć.. niezapominajmy jednak, że pieniądze są tylko środkiem do życia a nie celem samym w sobie ja jestem zagorzałą przeciwniczką kart kredytowych, pisałam na ich temat pracę mgr i wiem, że karty kredytowe to SAMO ZŁO dla większości ludzi, tylko naprawdę zdyscyplinowane i "świadome finansowo" potrafią z nich korzystać w taki sposób by faktycznie czerpać z nich korzyści (nieprocentowany kredyt przez określoną liczbę dni pod warunkiem, ze spłaci sie go na czas). Wszystkie skrajności są złe Każdy kowalem swego losu, każdy decyduje o sobie, ja uważam, że lepiej być niż mieć (w ramach rozsądku ofkors) czyli skończyć kurs językowy, wydawać pieniądze na swoją edukację, zwiedzać, podróżować niż upychać kasę na koncie (Wiadomo, ze dobrze mieć jakieś pieniądze na czarną godzine ale bez przesady) bo w końcu przyjdzie moment, ze nas nie bedzie a nasze pieniadze będą dalej leżec na koncie nie o to w życiu imo chodzi |
|
|
|
#810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do sierpnia tego roku spłacimy raty za telewizor, kk i providenta więc mam nadzieję, że już będzie lepiej wkońcu to 560 zł do przodu. Lili moja mała w zimę to kilka kroczków przejdzie a potem na rączkach bo już zmęczona Ja mimo wszystko noszę te moje prawie 10kg bo w spacerówce siedziec nie chce Oj nic nie mów kochana o tych nieprzewidzianych albo dodatkowych wydatkach. Nie wiem kiedy my wkońcu samochód naprawimy żeby dać go na przegląd chyba jak zima minie ![]() Haniu ja nigdy nie miałam takiego drogiego choc może i trzeba by było kiedyś zainwestować Daj znac jak sie sprawdza po użyciu
31.01.2009 Julia 28.05.2013 Antoś Edytowane przez Paulunia8713 Czas edycji: 2010-12-02 o 14:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

+ biała armatura + niewielki metraż i duże okno = bardzo przyjemna łazieneczka
)

KLIK 

, kupic czy nie?

a teraz najlepsze po pierwszym ładowaniu bateria wytrzymała tydzień ale baaardzo dużo się nią bawilam 

nie uniosłabym jej tyle czasu
ciągle jakieś wydatki są- a to ubezpieczenie auta, a to coś dla małej
Każdy kowalem swego losu, każdy decyduje o sobie, ja uważam, że lepiej być niż mieć (w ramach rozsądku ofkors) czyli skończyć kurs językowy, wydawać pieniądze na swoją edukację, zwiedzać, podróżować niż upychać kasę na koncie (Wiadomo, ze dobrze mieć jakieś pieniądze na czarną godzine ale bez przesady) bo w końcu przyjdzie moment, ze nas nie bedzie a nasze pieniadze będą dalej leżec na koncie