|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V
ciężko się do Was przebić przez te posty i zaspy
![]() mam u rodziców taką samą łazienkę jak evilcia ![]() ![]() ![]() ![]() evilcia czy Ty grasz w Civilization V Sida? możesz mi mniej więcej powiedzieć jak to wygląda od strony gracza ta gra? ja strategie (i simsy ![]() ![]() dudi - komentarze do meczu cudowne, chociaż wczoraj padła nam dwójka (akurat na mecz) bo pewnie inaczej spędzilibyśmy wieczór, nie z Poliną ![]() Cytat:
pomijam wygląd, bo to rzecz gustu - każdy ma inny, ale jej zachowanie, wypowiedzi i ton wczorajszy wybitnie (jak dla mnie) wskazują dość niską kulturę osobistą - bo jak można przed kamerami, na żywo, o koleżance (podobno przyjaciółce) powiedzieć, że "widać ze lubi się rozbierać" i to jeszcze takim aroganckim podłym tonem... niezwykła kultura osobista. w takich sytuacjach powinna się w jęzor ugryźć, bo to, co mówi, o kim i w jaki sposób rzutuje na nią samą. płacze na zdjęciach, fochy i podstawowa wada - brak znajomości jakiegokolwiek języka - spowoduje problemy ze współpracą z ludźmi z całego świata, nie tylko problem z komunikacją ale i z dogadaniem się i życiem z innymi. co z tego, że ona się uczy? a właściwie - właśnie o to chodziło - dlaczego kazali jej się teraz dopiero uczyć języka? przecież powinna znać ang przynajmniej na poziomie podstawowym, żeby myśleć o modelingu za granicą. nie jedzie na wycieczkę turystyczną, ale do pracy na kilka lat!! nawet nie na sezon. to powinno być jedno z kryteriów dopuszczających dziewczyny w ogóle do takich konkursów. żeby potem nie było takich kwiatków jak wczorajszy. wiem, że każdemu się szansa należy, ale najpierw trzeba ją dać sobie, a potem wymagać jej od innych. najpierw języki obce, potem marzenia o światowej karierze... bo na świecie nie mówią po polsku. (chociaż sama się długo dziwiłam, dlaczego, przecież to taki prosty język, zrozumiały, a znaczy a, drzewo drzewo i wszyscy powinni to rozumieć ![]() ![]() do tego zgarnęła 2 inne nagrody ![]() co najśmieszniejsze - oglądaliśmy pierwszy odcinek z P. pokazują te dziewczyny, pokazują, pojawia się Polina i P mówi - zobaczysz ta wygra, założę się z tobą że ta wygra... ![]() ![]() ![]() ![]() no ale nieważne ![]() zwątpiłam w pralkę. P. już mnie na ziemię sprowadził, że pewnie dopiero w styczniu ją kupimy, albo później, a w dodatku znalazłam pralkę o super parametrach, za 1200 zł, lepszą niż mój wybrany bosch za 1600 ![]() ![]() i w dodatku nie jadę do domu na weekend ![]() ![]() i dołączam do klubu @ - biorę 3 apap dzisiaj tak mnie głowa i brzuch nap... aaaaaaaaa ale jestem wściekła... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
![]() Straszne. Dobrze, że ten weekend mam wolne od szkoły. Mam też nadzieję, że za tydzień jakoś będą te pociągi jeździły, bo musze w szkole być, bo mam zaliczenia ![]() golden kafelki chyba takie jak Nadia ![]()
Aby miłość trwała przez całe życie, trzeba ją pielęgnować starannie jak ogród. Edytowane przez alazkrainy Czas edycji: 2010-12-02 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Wczoraj
![]() ![]() Jestem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Powiem Ci że tak w zeszłym roku załatwiliśmy akumulator. Przez 10 min on się nie naładuje ani nie doładuje, trzeba przejechać jakiś tam dystans.
#785 |
Wtajemniczenie
|
eeeeeeeeee aaaaaaaa mmmmmmmmm
yyyyyyyyyyyy ala masz racię ![]() ![]() ![]() ![]() kashmirka - nie zabiję, ale ty też nie bij ![]() punto - mieliśmy tak ze starym autkiem, na krytyczne noce P wnosił akumulator do domu... |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | ||
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#787 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
niby to tylko 2 kg , ale jak ich nie bylo (mimo, ze nie wygladalam rewelacyjnie) akceptowalam siebie i swoje 'kraglosci', a jak zrobilo sie ich troche wiecej to od razu katasrofa ![]() no ale wcale nie pzreszkadza mi to w tym, zeby pochlaniac tony slodyczy i inne niezdrowe rzeczy ogolnie ostatnio wyznaje zasade, ze zycie jest zbyt krotkie zeby sobie wszystkiego odmawiac ![]() Cytat:
masakra jakas naszczescie tamto auto to juz wspomnienie i mimo, ze aktualne jest od niego starsze to sie o wiele lepiej trzyma i mam nadzieje, ze mrozy nie bede mu starszne bo akumulator mamy nowy- kupiony latem kashmirka mam pytanie odnosnie noki c3, czy jestes z niej zadowlona? jaki masz kolor? konczy mi sie w styczniu umowa, a moj telefon ledwo zipie, wiec musze predko wymienic, ale w moim mixie mam takie ceny telefonow , ze moge sobie tylko pomarzyc, jedynie ta nokia jest w miare przystepnej cenie i nawet mi sie podoba, ale znajomi odradzaja, ze sam plastik i badziew wiec nie wiem co mam robic ![]() Edytowane przez 201608051010 Czas edycji: 2010-12-02 o 11:31 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
wstałyśmy z małą o 10 i powędrowałam do sklepu... to był błąd
![]() drogi nie odśnieżone, chodniki nie odśnieżone, jak się wpakowałam z zaspy to wózek przenosiłam z małą w rękach ![]() miasto, a zaspy jakbym była na zabitej dechami wsi ![]() ![]() byłam wściekła ![]() zrobiłam podstawowe zakupy, oczywiście wszystko się pokończyło ![]() kupiłam cukier, mleko małej, mleko 3,2, filety, ziemniaki, margarynę, chleb, 15 deko sałatki i tyle kasy poszło ![]() dobrze, że na jutro mam już produkty, to nie wychodzę z domu ![]() kasy mało, ale mam nadzieję, że do czwartku/piątku jakoś dotrwam ![]() później już CHYBA z górki ![]()
![]() |
#789 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Spadam dziewczęta odebrać kurtkę i zrobić przelewy.
Tymczasem ![]()
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Lili ja Cie podziwiam, ze ty bez lodowki dajesz rade ! teraz to na balkonie zamrazarka jest
![]() W tych zaspach z wozkiem to dopiero hardkore ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Konto usunięte
|
gdzieżbym śmiała
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() edit: Ninionka dzieki za pw, bardzo mi się przydały Twoje informacje ![]() Edytowane przez 201604250957 Czas edycji: 2010-12-02 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Ooo właśnie to ja od tej różowej
![]() żeby nie było, avatarek też różowy ![]() Odnośnie tego "odkładania na czarną godzinę" chyba się nie zrozumiałyśmy z Punto bodajże ![]() Chodzi mi o zachowania typu...będę jadła byle co, najtańszym kosztem, będę nosiła podarte i znoszone ubrania, będę otaczała się odmawiającymi posłuszeństwa sprzętami ...Byle tylko mieć pieniądze, jak najwięcej pieniędzy na koncie. Nie potrafię również zrozumieć ludzi, którzy cały rok potrafią biednie żyć i ciułać pieniądze na wakacje....pojadą na wakacje, tam również ciułają ale jak znajomi zapytają po wakacjach gdzie byli ... ileż to się naopowiadają ![]() a już zupełnie nie trawię tekstu w kierunku dwudziestoparoletnich osób "odkładaj na emeryturę" ![]() To tyle w kwesti gospodarowania i oszczędzania. U mnie drogi osiedlowe zasypane...na szczęście autobusy w miarę sprawnie się poruszają i co najważniejsze punktualnie ![]()
#793 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mi szczerze powiedziawszy nie zależy na jakiś dodatkowych funkcjach w telefonie, najwązniejsze jest właśnie to ile trzyma bateria więc jeśli trzyma długo to ją chce i to prędko (moja obecna nokia trzyma aktualnie 1,5 dnia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Dla wszystkich SPD pragnących ładne przyprawniki, oznajmiam, ze w biedronce, w gazetce pomysly pod choinke3 są dość ładne za 12.99
![]() ![]() Aaaa lili chciałam Ci strzelić lanie, bo pisałaś kiedyś o płynie do plukania lenor perfumelle złotym, powachałam i sie zakochałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() stwierdziłam, że już nie idę do żadnego sklepu prócz Aldika ![]() nauczkę dostałam ![]() no zamrażalka za oknem- właśnie dziś filety za okno w korytko jak od pelargonii wystawię ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() a zaraz po nim czarny Lenor. ja mam teraz z powodu doliny finansowej Eden, ale jak tylko będę miała kasę to kupię złotego i czarnego Lenorka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
kobieta za ladą
|
uff obrobilam sie ,mam wolne,Julka usypia tż śpi ,nie mogłam dobudzić go więc cóż ubrałam spodnie na getry kozaki i poszłam po węgiel
![]()
#797 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też nie rozumiem odkładania za wszelką cenę. Ja teraz w ogóle nie odkładam, bo płaciliśmy jeszcze ostatnią ratę w tym miesiącu ( 2 letni kredyt mieliśmy) i teraz dopiero od lutego zamierzam chociaż to 100 miesiecznie odłożyć ![]() dzięki temu, że kredyt już spłacony, w końcu będziemy kk spłacać ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() moja właśnie od 5 minut śpi ![]() ja teraz będę ziemniaczki strugać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze że już spłacone, teraz możesz pooszczędzać na czarną godzinę ![]() ![]() odnośnie prezentów, my chyba nie będziemy dla siebie kupować. tż ma portfel nowy, a że powiedział że zacznie go nosić jak dostanie nową łuskę z karpia to prezent z głowy ![]()
![]() |
#799 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() dlatego też muszę pilnie kupić nowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zobaczymy jak wszystko będzie wyglądało w praktyce. nie zamierzam póki co kupować ciuchów ![]() ![]() pierdół do domu też nie będę kupowała, tylko wałek muszę kupić, bo nie mam nadal ![]() mam nadzieję, że w końcu coś pójdzie do przodu ![]() póki co do 10-ego masakra ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
ja np. nie rozumiem mojej siostry i kuzynek które się odchudzały...ja rozumiem wszystko, ale nie to, że nie mogą wypić mleka 1,5% bo "przecież ono jest tłuste" tym bardziej jak sie jest w gościach i tym bardziej, że to chodzi o odrobinę mleka do kawy ...
odchudzać też trzeba z umiarem wogóle bardzo podoba mi sie ta akcja z e bonami w carrefourze, tylko wlasnie trzeba uwazać, żeby tego nie zgubić ... np. ostatnio kupiłam 2 antyperspiranty nivea i dostałam 18 zł w bonach , teraz kupiłam kawę velvet, parówki, i 2 soki i zapłaciłam po zniżce z bonów 12 zł i dostałam jeszcze 16 zł bonów ...Najwazniejsze chyba, zeby nie kupować dużo innych produktów, bo w carrefourze są drogie rzeczy ...
#802 |
Zadomowienie
|
A moja mała nie śpi i nic sie nie zapowiada żeby szybko zasnęła
![]() ![]() Kurcze zasypało mnie. Na parapecie do połowy okna leży śnieg ![]() Tak sypie a TŻ dzisiaj na tym mrozie pracuje. Pewnie przemarżnie biedak ![]() Lili naprawdę hardcore ![]() ![]() Co do odkładania pieniążków. U nas to narazie jest nierealne. Dopiero jak Julia pójdzie do przedszkola a ja znajdę pracę będziemy odkładać na mieszkanie przynajmniej na wkład własny bo narazie i tak brakuje a co mówić o odkładaniu ![]()
#803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() z małą na rękach nie chodzę, bo ona ciężka jest ![]() ![]() ![]() ![]() póki co my też nie odkładamy, bo żyjemy ledwo od do, ale ten kredyt nam się skończył ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
ja czytałam ostatnio że jesli w wieku 25 lat zaczyna się oszczędzać- odkładać na nieprzewidziane wydatki to powinno sie odkladać min 10 % dochodów
ja muszę zacząć oszczędzać bo jak skończę studia to nie przeżyjemy tylko z wypłaty tż ...bo od rodziców nie chce już brać bo oni tez muszą zaszaleć sobie ... ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- wogóle to musze posprzątać...ale tak mi sie nie chce ...zastanawiam się nad zakupem tego zestawu z biedronki 4 środków do mycia...myślicie, że się opłaca??
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() póki co bym się cieszyła, jakbym chociaż 50 zł odłożyła ![]() nam się sytuacja poprawi jak wrócę do pracy, ale to jeszcze ponad 2 lata ![]() kurcze, bardzo długo już effie nie ma ![]() ![]() w ogóle to każdy kto ma auto powinien mieć łopatę do śniegu ![]() dziś widziałam, jak na środku drogi koło mnie się ktoś zagrzebał, wyjął łopatę i odgarniał śnieg ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-12-02 o 12:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale masz racje, ze lepiej nie kupować nic poza tymi artykułami z ebonów, bo my dodatkowo straciliśmy 100zł ![]() Byla u mnie mama, chwaliła się, ze kupiła u kosmetyczki puder, ze taki rewelacyjny i w ogole ![]() ![]() Tym sposobem mam najdroższy w życiu puder i chyba bede tylko na niego patrzeć ![]() http://allegro.pl/oryginalna-ziemia-...331110645.html Takie coś, nigdy o nim nie słyszałam, może wy coś wiecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() robię kolejne pranie, ciuchy robocze TŻta ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale za tą cenę to może rewelacja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Konto usunięte
|
Sikoreczka ja mam zamiar właśnie od stycznia odkładać 10-20% moich dochodów miesięcznie, wiem, że jak się zmobilizuję to dam radę
![]() ![]() co do oszczędzania na czarną godzinę to też uważam, że w tym jak i w każdym temacie wszelkie skrajności są złe ![]() ![]() ![]() ![]() ja jestem zagorzałą przeciwniczką kart kredytowych, pisałam na ich temat pracę mgr i wiem, że karty kredytowe to SAMO ZŁO dla większości ludzi, tylko naprawdę zdyscyplinowane i "świadome finansowo" potrafią z nich korzystać w taki sposób by faktycznie czerpać z nich korzyści (nieprocentowany kredyt przez określoną liczbę dni pod warunkiem, ze spłaci sie go na czas). Wszystkie skrajności są złe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Do sierpnia tego roku spłacimy raty za telewizor, kk i providenta więc mam nadzieję, że już będzie lepiej wkońcu to 560 zł do przodu. ![]() ![]() Lili moja mała w zimę to kilka kroczków przejdzie a potem na rączkach bo już zmęczona ![]() ![]() Oj nic nie mów kochana o tych nieprzewidzianych albo dodatkowych wydatkach. Nie wiem kiedy my wkońcu samochód naprawimy żeby dać go na przegląd chyba jak zima minie ![]() Haniu ja nigdy nie miałam takiego drogiego choc może i trzeba by było kiedyś zainwestować ![]() ![]()
31.01.2009 Julia ![]() 28.05.2013 Antoś ![]() Edytowane przez Paulunia8713 Czas edycji: 2010-12-02 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.