Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-07, 19:31   #781
kma1982
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

makówki to makiełki tak?? ja nie przepadam...za to uwielbiam zupę rybną i karpia z tej zupy (gotowanego) ale niestety w tym roku na Wigilii u teściów jesteśmy, więc zjem dopiero w pierwsze święto...
Stary 2010-12-07, 19:35   #782
magdaka13
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
A co jeszcze myslicie o podrózowaniu samochodem teraz zaawansowanej ciąży????Ja myślałam , ze to nie szkodzi dziecku ale ciocia i babcia mnie nastraszyły. Raz mnie cioci a ochrzaniła, że wybrałam sie po nia z mężem w trase 50 km od domu. Mówiła ze mi niewolno ze moge poronić itp. I jak ostatnio jechaliśmy do chrzesnicy męża 70km to mnie babcia nakrzyczała, że nie powinnam juz sie w podróz wybierac bo w samochodzie trzesie i moge dpostac jakis skurczy. W sumie babcia i ciocia straszej daty ake same sa matkami wiec moze wiedza co mówia> Co o tym myślicie??Wy jeździecie normalnie/?.
Ale mam dziś do Was pytań oderwać sie od forum nie moge;-)
Justine-ty jestes teraz w 29 tyg. - ja ci powiem tak, ze jeszcze na pocz. listopada [a to byl u mnie 30 tydz.] jechalismy samochodem 300km na groby do rodzinki...choc ja juz bylam zmeczona ta podroza. Teraz jak gdzies jade - tak srednio co 3 dni-to max. 30 km dziennie, no i juz nie prowadze samochodu od dobrych 2 tyg., ale to dlatego, ze mi jest niewygodnie i mam troche gorszy refleks-szczegolnie parkowanie mi nie wychodzi...a objawia sie to : wgniecionym zderzakiem i porysowanym blotnikiem [wiec rozumiesz dlaczego na razie nie prowadze]
Mi lekarz nie zabronil jezdzic samochodem-specjalnie go o to pytalam na pocz. ciazy...
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 19:44   #783
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

agape o taaaaaaaak, mmmmm, makówki A czy zastanawiałaś się nad tym, gdzie zapiszesz dziecko do pediatry? Możesz coś polecić? Bo w centrum nie znam dobrego pediatrę.....
w ogóle o tym nie myślałam a trzeba by było... ale chyba pozbieram opinie o tych co na mickiewicza przyjmuja bo tam mam najblizej...

magdaka tak... refleks i koncentracja juz nie ta zderzaki mam całe ale odkąd nie zauważyłam czerwonego światła to już nie prowadze

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 19:45   #784
achaia
Raczkowanie

Witam wieczorową porą,

od wczoraj zaległam ale za to nadrobiłam forum i pokupowałam na allegro brakujące pierdoły.

Pytanie do dziewczyn które mają juz maluchy: jak wyglądają skurcze przepowiadające??? Dzisiaj w nocy obudził mnie bolesny brzuch, jak na @ ale mocniej aż się spociłam.... Czy to to?? Na szczęście 2 razy mnie "skurczyło " i sobie poszło uffff, ale już byłam nieźle wystrachana

Cytat:

A najważniejsze. To już 30 tc!!!!!!!!! Ale ten czas mi szybko leci.....
Płci też nie poznam. Albo stanie się cud i się obróci, a jak nie to po porodzie się dowiem
Super że na USG oki ale co za mały uparciuch mi się widzi że jak tak wstydliwe to dziewczynka

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Ja idę się myć - mąż pierwszy raz będzie musiał mi pomóc - jutro wizyta, muszę wyglądać jakoś po ludzku. Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko w porządku będzie - 3majcie kciuki!!

Miłego wieczorku
Trzymam!!
Póki co se sama radze jeszcze chociaż nie chciałabym oglądać efektów mojego radzenia

Ech ja po prostu chciałabym dotrwać do Wigilii, mam taką ochotę na pierożki, kapustkę i karpia a jak mała wyskoczy wcześniej to baj baj jedzonko. A Wigilia bez jedzonka to już nie to samo
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 19:47   #785
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
powinni odebrać jej prawa rodzicielskie, to patologia czystej wody....

a ja miałam przed chwilą przy ruchach Młodej takie kłucia, ze aż w kręgosłup. Przedziwne uczucie. Jakby ktoś drut wsadził, ałaaaaaaaaaaa............ .aż się wystraszyłam

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 19:51   #786
marleen32
Rozeznanie

Mi polozna powiedziala,ze jak mam ochote od czasu do czasu napic sie coli, to mam sobie nie odmawiac,wode mineralna gazowana pije caly czas (w bardzo duzych ilosciach), nie mowila,ze to szkodzi, najwyzej mala bedzie miala takie biale drobne krostki na nosku,ale to znika po jakims czasie,iw sumie niewiadomo,czy naprawde od gazowanego jest.
Ale odklejanie sie lozyska to bzdura raczej.
Alkoholu w ciazy nie wolno,podobno nawet lampka wina nie jest bezpieczna,bo przenika przez lozysko do dziecka,i dziecko moze nizsza wage miec (w najlepszym przypadku),ja musialam podpisac cos takiego,ze ginka mnie uprzedzila, ale ja w ogole anty alkoholowa jestem,wiec mi to bez roznicy.
Co do auta, mozna jezdzic, jesli nie czujesz sie w aucie zle, ja ostatnio jezdze jako pasazer,co prawda na krotkie trasy gora ponad 20 km., ale 50 tez bym pojechala bez problemu, tylko u nas sa autostrady,wiec nic nie trzesie,wPolsce niestety te drogi w duzo gorszym stanie sa,choc tu dziurawe tez sie zdarzaja ,ale sporadycznie,i nie na autostradach raczej.
s_a_j sliczne ubranka .

Ja nie wiem jak moja mala lezy (ostatnio lezala posladkowo),ale poki co nie narzekam,bo nic nie uciska, a jak juz to niezbyt dlugo, czyli slabo bolesnie, kopniaki delikatne,dzis wrecz mialam wrazenie,ze mnie laskocze, no tak fajnie to mnie zadne nie kopalo,i w zadnej ciazy nie czulam sie tak super jak z nia, oby tak dalej, jeszcze 8-9 tygodni
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 19:54   #787
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
muron a masz jakies namiary na stronke z tym szpitalem?? a moze wiesz czy beda np. drzwi otwarte w zwiazku z otwarciem?? sprawdziłam, mam 11km
drzwi otwarte były 2 tygodnie temu, 15.XII będą przenosiny. To Szpital Miejski nr 1, w samym śródmieściu:
http://www.szpital.sosnowiec.pl/

do dołu strony masz wszystkie etapy remontu, który trwał za długo, z związku z pracą znam historię ich problemów z przetargami;-) Na szczęście były wybory i prez. Górski spiął 4 litry;-)

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
to tak jak u mnie makówki (pychota) i kapusta z grochem (za czym akurat nie przepadam) .............można zjeść, ale nie warto się objadać, bo grozi rewolucjami żołądkowymi........

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

śliczny ale nie duży

madelinem pomyśl, że jak będzie po remoncie to pochwalisz się nam jakimś zdjęciem z nowego wnętrza

agape o taaaaaaaak, mmmmm, makówki A czy zastanawiałaś się nad tym, gdzie zapiszesz dziecko do pediatry? Możesz coś polecić? Bo w centrum nie znam dobrego pediatrę.....

dżiza stosuję podobny zestaw tylko zamiast wody, herbatę , jak nie jest to połączone w moim przypadku z krtanią, to efekt mam piorunujący
u mnie nie jada się makówek, blee;-) My mamy kutię. Ja uwielbiam kapustę z grochem, a tu trzeba będzie tylko podziobać. Zapłaczę się.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-07, 20:05   #788
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

aleeee wolno mi chodzi wizaż......... o co biega? pewnie cosik zapchane jest na maksa

jutro zaczynam prać rzeczy dzidziusia............... ..bo nazbierało się tego i trzeba zrobić z tym porządek
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 20:09   #789
muron
Zakorzenienie

cola to nie jest niepolecana ze względu na babelki, a na cała tablice Mendelejewa, którą zawiera;-)

Poza tym naprawdę w ciąży oprócz papierosów, alkoholu i surowego mięsa i jaj można wszystko tylko rozsądnie. Moja koleżanka to pizzy z serami plesniowymi nie zjadła. Tylko, ze ew. listeria umiera w 75 st. celsjusza, a pizza w 250 st.

Stary 2010-12-07, 20:17   #790
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

mmmmmm....od 9.12 będzie w promocji w Real alpejskie mleczko (8.00) i ptasie mleczko (8.50) aaaaaaaaaam!
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 20:18   #791
Jessy_
Raczkowanie

Witam!
Nie byłam na forum trochę ponad tydzień a teraz nie mogę już Was dogonić... dopiero zakończyłam stary wątek a tu w nowym już tyle stron
Trochę nastraszyli mnie lekarze podczas ostatnich badań dotyczących mojego wielowodzia i musiałam polatać po lekarzach ale na szczęście wszystkie obawy się rozwiały.
W takim razie chyba będę już "jechała" na bieżąco a nowy wątek nadrobię w międzyczasie...
Pozdrawiam i miłego wieczoru...

Ps. Bardzo dziękuję za telefon

Edytowane przez Jessy_
Czas edycji: 2010-12-07 o 20:59
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 21:01   #792
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
moje bebzunisko 33+2 t.c

no nie.. to ja jestem tez w 33 tyg a mam duzo wiekszy.. a niby wszyscy mi mowią ze mam maly..hmm a przy tobie to jak bym miala miec blizniaki i to wszystko najbardziej mnie wybrzuszylo w ciagu ostatniego miesiaca..
-------------------

a tak wogole to zastanawiam sie co by mi zrobili na pogotowiu gdybym noge zlamala.. naszczescie nie zlamalam ale dzisiaj jakas gowniara zadzwonila mi do drzwi a ja myslalam ze to kurier i tak darlam z pietra na dol ze pośliznęłam sie na schodach (sama na nich gąbeczke polożylam na czas remontu pokoju malucha by robotnik nie zniszczyl ich).. no wiec pojechalam z tą pułapkową gąbeczką o dwa topnie nizej i by zabaezpieczyc sie przed upadkiem na tylek usztywnilam noge i na niej sie zatrzymalam i cala mnie teraz boli w kolanie i ponizej cala piszczel.. naszczescie nie boli na tyle bym podejzewala zlamanie lub cos powaznego ale boli na tyle ze chodze jak kwazimodo teraz.. piekny widok bedzie mial moj męzus.. a chcialm mu niespodzinake (w koncu chcialam sie seksownie ubrac na noc..) dzisiaj przygotowac na naszą rocznice-miesiecznice.. i nici z przyjemnego wieczoru..
--------------------
a poza tym znowu mam dylemat z wozkiem..
bo wsumie niewiele mi zostalo do kupienia bo kontener z łózeczkiem podobno jest juz w polsce.. wiec z wiekszych spraw to tylko fotelik samochodowy i wozek.. no i wlasnie ciagle temat sciagniecia z usa bugaboo mi sie przedluza ... i juz zastanawialam sie nad jakims innym zastępczym .. i znalazlam dziwny ale funkcjonalny (mozliwosc jazdy na dwóch kolach, po piachu itp) STOKKE XPLORER.. moze ktoras z was laseczki wie cosik na jego temat lub ma/widziala go na zywo?? bo na innych forach zdania są podzielone oczywiscie..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 21:06   #793
muron
Zakorzenienie

kupiłaś to łóżeczko a la Graco? takie amerykańskie, prawda?

Stary 2010-12-07, 21:09   #794
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

na zywo widywalam go, bardzo mi się podoba (choć tu na forum dziewczynom niektórym się nie podobał );
na równych powierzchniach zachowuje się super, ale gorzej jak gdzieś po nierównościach się nim jedzie to trochę go tak telepocze jakby...no nie wiem.

jest to wózek na dobre drogi - ot co

tak jak mi facet tłumaczył - że przy wybieraniu wózka powinnam kierować się tym po jakiej powierzchni NAJCZĘŚCIEJ będę jeździła więc już sobie obrałam...że kostka brukowa + nierówny chodnik + dużo krawężników + piach...właściwie wszystko naraz by dostać się do parku oddalonego o 10min spacerkiem...arrr - więc myślę że pompowane koła u mnie będą najlepsze :P ...

ja bardzo chciałam stokke ale on by się nie nadawał, prędzej JOOLZ bo ma chociaż tylne pompowane .

Tyle o moich westchnieniach

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

poradnik

http://www.bobowozki.com.pl/poradnik.php
Stary 2010-12-07, 21:19   #795
MARIKA.S
Zadomowienie

marleen32 te małe białe plamki na nosku noworodka to tzw. milia albo prosaki i powstają na skutek zaczopowania przewodów łojowych. Po prostu po porodzie działanie hormonów wyrzuca jego nadmiar. Po jakimś czasie znikają
Sara ma takich kilka.

A a propo zmian na twarzy.....ja chyba też przechodzę istną burzę hormonalną bo mam po prostu pryszcz na pryszczu....Patrzeć na siebie nie mogę tak mnie przez te dwa dni wysypało....

Ach i wiecie co.....po porodzie doświadczyłam Baby Bluesa....Normalnie fatalne uczucie.....

Nie mówicie mi tu o krówkach bo marzę o nich od paru dni!

achaia to mogły być skurcze przepowiadające, chociaż nie powinny aż tak boleć. Kiedy masz wizytę u lekarza?

Wstawiam Moją Małą Królewnę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3829zz.jpg (83,3 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3840z.jpg (77,8 KB, 64 załadowań)
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 21:28   #796
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
marleen32 te małe białe plamki na nosku noworodka to tzw. milia albo prosaki i powstają na skutek zaczopowania przewodów łojowych. Po prostu po porodzie działanie hormonów wyrzuca jego nadmiar. Po jakimś czasie znikają
Sara ma takich kilka.

A a propo zmian na twarzy.....ja chyba też przechodzę istną burzę hormonalną bo mam po prostu pryszcz na pryszczu....Patrzeć na siebie nie mogę tak mnie przez te dwa dni wysypało....

Ach i wiecie co.....po porodzie doświadczyłam Baby Bluesa....Normalnie fatalne uczucie.....

achaia to mogły być skurcze przepowiadające, chociaż nie powinny aż tak boleć. Kiedy masz wizytę u lekarza?

dla tej co karmi;-) i dla tych co mają zamiar karmić, słuchałam dziś jak położna w MKaS mówiła, ze to zabobony z tym, ze karmiąca czegoś tam nie może. Jeśli jej nie szkodzi i nie jest tzw. niezdrowe jedzenie to dziecko też nie powinno mieć problemów. Tylko obserwować i jeść co się chce.

Marika- booskie stópki tez takie zrobię i jeszcze łapki

Stary 2010-12-07, 21:29   #797
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Marika Sara jest boska , dasz radę, a my cię wspieramy, co do krówek to się zasłodziłam na amen więc już nie wspomnę o nich

Louboutinka
uważaj na siebie i nie skacz jak kózka po schodach......

wcinam tosty............
Stary 2010-12-07, 21:29   #798
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Sara ma takich kilka.

widać, że Sara jeszcze maluśka i wczesna

Stary 2010-12-07, 21:29   #799
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Justine to bzdura, że po gazowanym odkleja się łożysko......Ja w drugim trymestrze miałam taką szaloną ochotę na 3cytryny, że szok. Piłam bez opamiętania, tylko potem ja żałowałam bo miałam wzdęcia. Na pewno nie jest to najzdrowsze, bo w takich napojach pełno chemii, ale powiedz w czym tej chemii nie ma??? Musiałybyśmy nic nie jeść i nie pić.

Ja alkoholu raczej unikałam, raz tylko wzięłam dwa łyki piwa od męża no i przed porodem naszła mnie ochota na to Karmi
Niby po lampce wina nic się dziecku nie stanie i czasami nawet lekarze zalecają na lepszy przepływ krwi. Ja jednak wolałam nie dostarczać Małej alkoholu.
Zresztą przed ciążą też często nie pijałam więc nie miałam jakiś większych ciągot

A Sara owszem jechała w foteliku. Spała całą drogę 25 km do domu
Jak na załączonym zdjęciu

ja pierwsze słysze żeby po gazowanym cos sie dzialo... w kazdym razie moj synek zadnych krostek ani nic nie mial po gazowanym, a pilam hektolitry , bo ja niegazowanym ugasic pradnienia nie moge,

slyszalam nastomiast inna zaleznosc, ze matki ktore w ciazy pija gazowane to ich dzieci czesciej maja kolki... i u nas to sie sprawdzilo

a tak wogole to powiedzcie mi bo zglupilalam , chcialam zamowic rozne rzeczy w aptece int, m in poj. na mocz i teraz juz nie wiem jaki bo tam 12 rodzaojw jest... jałowy czy niejałowy?? tylko sie nie smiejscie z głupiego pytania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-07, 21:33   #800
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Marika Sara jest boska , dasz radę, a my cię wspieramy, co do krówek to się zasłodziłam na amen więc już nie wspomnę o nich

Louboutinka
uważaj na siebie i nie skacz jak kózka po schodach......

wcinam tosty............
jutro kupię w realu sandwicher po po 29 zł, a że u nas sporadycznie to taka Alaska wystarczy

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
ja pierwsze słysze żeby po gazowanym cos sie dzialo... w kazdym razie moj synek zadnych krostek ani nic nie mial po gazowanym, a pilam hektolitry , bo ja niegazowanym ugasic pradnienia nie moge,

slyszalam nastomiast inna zaleznosc, ze matki ktore w ciazy pija gazowane to ich dzieci czesciej maja kolki... i u nas to sie sprawdzilo

a tak wogole to powiedzcie mi bo zglupilalam , chcialam zamowic rozne rzeczy w aptece int, m in poj. na mocz i teraz juz nie wiem jaki bo tam 12 rodzaojw jest... jałowy czy niejałowy?? tylko sie nie smiejscie z głupiego pytania
lepiej jałowy, ale on na pewno na posiew. Może być niejałowy i tak są zapakowane
te apteki są tansze niż DOZ

http://www.osoz.pl/osoz-apt/aptekaTb...demonstracyjna

chyba, ze moja wyjątkowa;-)

Stary 2010-12-07, 21:33   #801
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość

nie sadzilam ze jest ich tyle...

ja dzisiaj kupilam taki jalowy z czerwona nakretka
Stary 2010-12-07, 21:35   #802
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
jutro kupię w realu sandwicher po po 29 zł, a że u nas sporadycznie to taka Alaska wystarczy
ja taki dostałam od eks narzeczonego jako praktyczny prezent pod choinkę i też używam sporadycznie
Stary 2010-12-07, 21:36   #803
muron
Zakorzenienie

Cytat:
ja taki dostałam od eks narzeczonego jako praktyczny prezent pod choinkę i też używam sporadycznie
nie no zaje... prezent;-) Jaki romantyczny Ja nie toleruję prezentów na urodziny/święta "dla domu" chyba, ze obdarowany sobie życzy

Kurcze zjadłabym z serem i żurawiną

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
nie sadzilam ze jest ich tyle...

ja dzisiaj kupilam taki jalowy z czerwona nakretka
aa to jałowy;-) zawsze ten kupuję

do jutra oglądam Edzię u Wojewódzkiego- czemu się oszpeca tym makijażem i niby-odrostami

Stary 2010-12-07, 21:36   #804
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

POJEMNIK Na mocz jałowy(sterylny) z wieczkiem - przeznaczony do badania moczu z posiewem. (badanie na obecność bakterii w moczu).

POJEMNIK Na mocz niejałowy z wieczkiem. Przeznaczony do standardowego badania moczu (bez posiewu).

łoo... :P ile to sie czlowiek moze dowiedziec, ja zawsze jalowe kupowalam
Stary 2010-12-07, 21:37   #805
MARIKA.S
Zadomowienie

muron jestem podobnego zdania jak ta położna Dlatego powoli małymi kroczkami wprowadzam rzeczy, które ewentualnie mogłyby być przyczyną jakiś kolek czy coś.
Moja mama była w ciężkim szoku, ze mała nie ma jeszcze miesiąca a ja już myślę o "niedozwolonych" produktach.
Ostatnio zjadłam np. zupę brokułową, gdzie ponoć brokuł jest wzdymający. Nic małej nie jest.
Zapisuję sobie co jem i datę zjedzenia, czekam dwa-trzy dni i jak nie ma reakcji, to wchodzi to do mojego jadłospisu
Nie mogę doczekać się pomarańczy Ale z tym jeszcze trochę, bo mogą uczulić
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 21:39   #806
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

czy któraś z Was przyjmuje Biofer?
Stary 2010-12-07, 21:39   #807
muron
Zakorzenienie

Cytat:
muron jestem podobnego zdania jak ta położna Dlatego powoli małymi kroczkami wprowadzam rzeczy, które ewentualnie mogłyby być przyczyną jakiś kolek czy coś.
Moja mama była w ciężkim szoku, ze mała nie ma jeszcze miesiąca a ja już myślę o "niedozwolonych" produktach.
Ostatnio zjadłam np. zupę brokułową, gdzie ponoć brokuł jest wzdymający. Nic małej nie jest.
Zapisuję sobie co jem i datę zjedzenia, czekam dwa-trzy dni i jak nie ma reakcji, to wchodzi to do mojego jadłospisu
Nie mogę doczekać się pomarańczy Ale z tym jeszcze trochę, bo mogą uczulić
jeeeeeeee- bo tez tak uważam, zreszta wiesz, ze ja daleka od chuchania i dmuchania. Nie sądzę, żeby dziecku coś było np. po filecie z kurczaka szybko usmażonym na łyżce oliwy;-)

Kurcze zrobiłaś mi ochoty na pomarańczę idę obierać

Stary 2010-12-07, 21:42   #808
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
nie no zaje... prezent;-) Jaki romantyczny Ja nie toleruję prezentów na urodziny/święta "dla domu" chyba, ze obdarowany sobie życzy

Kurcze zjadłabym z serem i żurawiną
nie to troska o moje "ciepłe" posiłki na studiach. Miałam tak zakręcony rok, że postanowił mi go dać i wiecie co to był fajny prezent, bo skoro go zatrzymałam po rozstaniu to przynajmniej się użytkuje
Też nie lubię ogólnie takich prezentów, ale to był wyjątek od reguły, bo dostałam też coś innego bardziej romantycznego
Stary 2010-12-07, 22:00   #809
kaskup
Rozeznanie

ja tylko wskocze na momencik zeby Wam powiedziec ze dzis na 100% wyszło że bede miec DZIEWCZYNKE!!!
jestem w szoku.. TZ tez.. ale moje jakies dziwne schizy i przeczucia jednak sie sprawdziły...

mała waży 1795g niby według mojego ginekologa dobrze ale jak Wy tu piszecie ze wasze waża po 2,5kg to nie wiem.. brzuszek ma mniejszy o 3 dni niz wychodzi z terminu miesiączki.. ale do 2 tygodni jest granica wiec nie jest chyba zle.. pozostałe wszystko w normie..
Amelka w 32tc wazyła 2050g..

aaa.. lezy głową w dół..

reszta wszystko okey.. te fosforany to małe ilości mam pic wiecej wody.. ketony to druga kolacja wskazana..
szyjka zamknieta wiec w tym roku pewnie nie urodze

reszte popisze jutro bo dzis padam..
chyba za duzo szoku na dzis

DOBRANOC

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-12-07 o 22:02
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 22:34   #810
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
ja tylko wskocze na momencik zeby Wam powiedziec ze dzis na 100% wyszło że bede miec DZIEWCZYNKE!!!
jestem w szoku.. TZ tez.. ale moje jakies dziwne schizy i przeczucia jednak sie sprawdziły...

mała waży 1795g niby według mojego ginekologa dobrze ale jak Wy tu piszecie ze wasze waża po 2,5kg to nie wiem.. brzuszek ma mniejszy o 3 dni niz wychodzi z terminu miesiączki.. ale do 2 tygodni jest granica wiec nie jest chyba zle.. pozostałe wszystko w normie..
Amelka w 32tc wazyła 2050g..

aaa.. lezy głową w dół..

reszta wszystko okey.. te fosforany to małe ilości mam pic wiecej wody.. ketony to druga kolacja wskazana..
szyjka zamknieta wiec w tym roku pewnie nie urodze

reszte popisze jutro bo dzis padam..
chyba za duzo szoku na dzis

DOBRANOC
gratulacje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości