|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy oczy mam malować pod kolor sukienki?(wesele)
już dodałam zdjęcie
|
|
|
|
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
Do tej sukienki to raczej nie brąz, chyba że będą brązowe dodatki, bo inaczej to do niczego nie pasuje. I nie bój się ciemnych kolorów w makijażu, umiejętnie rozprowadzony ciemny cień powiększa oko wbrew pozorom, a jasny może uwydatnić to, że są np. zaczerwienione, albo jakieś inne mankamenty. Grunt to nie obrysowywać dokładnie górnej i dolnej powieki ciemną kreską, tylko np. mocno wyciągnąć czarną kreskę poza zewnętrzne kąciki oczu. Przejrzyj makijaże dziewczyn na Moich makijażach.
|
|
|
|
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
W ciemnym cieniu wyglądam strasznie, oczy robią się strasznie małe i takie ... poobijane
chyba pomaluję na niebiesko, taki bezpieczny makijaż ...
Edytowane przez Joanna91 Czas edycji: 2008-08-10 o 13:21 |
|
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm...dlatego nie chodziło mi o jakiś przydymiony makijaż dokładnie okalający oko czernią. Może srebrny zamiast niebieskiego? Będzie bardziej pasował do sukienki a też jest neutralny.
|
|
|
|
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
makijaz do sukienki
Hej,ide niedlugo na wesele i chcialabym sie poradzic jaki makijaz bylby najlepszy do sukienki jaka zamierzam ubrac.Mam juz co prawda pewien pomysl,ale jestem ciekawa rowniez waszych propozycji.Jezeli chodzi o dodatki to:czarne buty,czarna torebka oraz srebrna bizuteria.Dodam jeszcze ze moje oczy sa niebieskie,gleboko osadzone ,ogolnie moj typ urody jest w tonacji zimnej.Z gory dzieki za wszelkie pomysly
|
|
|
|
|
#786 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: makijaz do sukienki
Ej no nie mowcie ze kompletnie nic wam sie nie nasuwa.To w takim razie przedstawie swoj pomysl,napiszcie chociaz co o nim myslicie.Makijaz oczu:na cala powieke jasny cien bazowy(bialy,waniliowy itp),w zalamaniu powieki,w zewnetrznym kaciku oraz 1/3 dlugosci dolnej powieki zielony cien modelujacy.Mam na mysli odcien zieleni ciemny,podchodzacy w zgnity ale nie do konca.Do tego rzesy mocno wytuszowane czarna wydluzajaca maskara.co o tym sadzicie?
|
|
|
|
|
#787 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam sukienkę w zielonym kolorze, dodatki będą złote i delikatne. Zastanawiam się nad makijażem - w szczególności, jaki kolor cieni będzie pasował do kreacji
. Mam nadzieję, że coś mi doradzicie, bo mój zwyczajny makijaż jest w bezpiecznych kolorach ziemi. Może zaproponujecie jakąś odmianę. Mam bardzo ciemne włosy, niebiesko-szare-oczy i średnią karnację (ani bladą ani śniadą, raczej oliwkową). Zamieszczam link do sukienki w identycznym kolorze. http://www.allegro.pl/item416468620_...oho_42_44.html |
|
|
|
|
#788 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pomóżcie dobrać kolor makijażu do sukienki
Sahira ja bym Ci polecała popróbować z kolorkami. Możesz zrobić np złoty makijażyk, brązowy jeżeli nie chcesz nic krzykliwego. A jeżeli pasuje Ci krzykliwy to np żółto - pomarańczowo - zielony
Sama musisz zobaczyć w czym Ci dobrze
|
|
#789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdecydowanie do zieleni fiolet ale mam na mysli taki intensywny ,ultrafioletowy (gosh Purple rain). Dzisiaj nawet Go testowalam na dloni, wyglada rewelacyjnie i ciemniej niz na zdjeciu ).Oczywiscie mozna polaczyc fiolet z zielenia.LUB wersja makijazu jaki zalaczylam w galeri na dole (zielony + braz)
|
|
|
|
#790 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie myślałam o fiolecie, ale nie byłam pewna, czy pasuje. Już od dawna mam ochotę poeksperymentować z kolorami. Ten zielono-brązowy makijaż na fotce jest rewelacyjny, nie myślałam, że zieleń będzie tak ładnie podkreślać niebieską tęczówkę. Dzięki za propozycje, na pewno jakąś wybiorę
|
|
|
|
|
#791 |
|
Rozeznanie
|
I papuzi - maksymalnie kolorowy też wchodził w grę, muszę zaszaleć
|
|
|
|
|
#792 |
|
Raczkowanie
|
właśnie kupiłam srebrne cienie, 100 razy lepiej wyglądam niż w niebieskim. I do tego pasuje do sukienki, dzięki za radę
|
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taki sam problem. Sukienka jest złota, moje oczy niebieskie, nawet można powiedzieć, że ciemnoniebieskie. Jaki makijaż oczu mi polecicie? Na co dzień maluję powieki cieniami w odcieniach brązu. Ale dziś np. pomalowałam na zielono i też było ok
Proszę o pomoc, bo zostały mi tylko dwa dni. Niestety nie mogę iść do kosmetyczki.
|
|
|
|
|
#794 |
|
Przyczajenie
|
makijaż do sukienki o kolorze ultramaryny
witam!
potrzebuje porady. mam sukienke w kolorze ultramaryny http://www.jezuici.pl/kalos/pigment/Obrazki/Lazuryt.jpg jaki kolor makijazu bedzie to tego pasowal?? jestem rudzielcem o jasnej karnacji i szaroniebieskich oczach. |
|
|
|
|
#795 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: makijaż do sukienki o kolorze ultramaryny
Może oko podkreślone czarnym eyelinerem i jasne usta w naturalnym kolorze?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#796 |
|
Przyczajenie
|
a jak ide na wesele to tez kreske tylko czy moze jakis kolor na oczy??
|
|
|
|
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
Do Twoich oczu i wlosow swietnie wygladalby granat. Pomimo, ze to mocny kolor, mozesz z niego jesli nie lubisz mocnych makijazy, delikatniejszy smoky.
Zwrocilabym tylko uwage, zeby odcien byl inny niz sukienka.
|
|
#798 |
|
Przyczajenie
|
bardzo lubie mocne makijaze ( ale slaby tez preferuje).
zastanwialam sie nad zielonym albo foletowym, czy to bedzie pasowalo???? |
|
|
|
|
#799 |
|
Raczkowanie
|
a ja bym proponowala czarny eyeliner i krwisto czerwona matowa szminke. czesto mozna zauwazyc taki zestaw u modelek na wybiegach i wyglada to fantastycznie.
|
|
|
|
|
#800 |
|
Wtajemniczenie
|
Mocne usta na wesele sie nie nadaja, bo by trzeba co chwile poprawiac. Ja bym polozyla akcent na oczach.
|
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
Również proponowałabym podkreślenie oczu czarnym eyelinerem.
Kocie oko, róż na policzki i naturalny odcień ust. Można tu jedynie zaproponować błyszczyk, bo masz rację co do mocno podkreślonych ust. Pozdrawiam i życzę miłej zabawy na weselu (; |
|
|
|
|
#802 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje wam za pomoc
![]() jak ktos ma jeszcze jakies propozycje to prosze pisac. dziekuje , wesele mam nadzieje ze bedzie udane
|
|
|
|
|
#803 |
|
BAN stały
|
Dot.: Dodatki do szarej sukienki
http://www.bielizna-odziez.pl/soutez...aslonko7@wp.pl
Odpowiedz na proste pytanie i wygraj bieliznę !!! |
|
|
|
|
#804 |
|
Przyczajenie
|
hej ja tez mam problem .. 6 wrzesnia ide na wesele mam brazowe wloski , niebieskie oczka takie bardziej stalowo niebieskie
i czarna sukienke i czarne butki i czarna torebke i bolerko i srebrna bizuterie z cyrkoniami jak mam ladnie sie wymalowac? chodzi mi o kolorek na oczka bo chce je jakos ladnie mocniej podkreslic ale z kolei tez nie chce jak diablica wygladac pomozcie mi prosze
|
|
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
Może też delikatny przydymiony makijaż szaro (srebrno) czarny? Zobacz sobie makijaże w wątku Moje Makijaże, może coś podpatrzysz.
|
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ten sam problem co autorka wątku.
Mam czarną sukienkę z czerwonym akcentem, czarne (delikatne) buty i czarną torebkę + błyszcząca srebrna biżuteria. Mam ciemne włosy, piwne oczy. Na jaki kolor byście mi radziły pomalować oczy?
|
|
#807 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
W sobote ide na wesele. Na te okazje kupilam seledynowa sukienke, z bialo srebrnymi wstawkami. Do tego mam seledynowy szal, kremowe buty, kremowa torebke i perly. (pozyczone od tesciowej) ![]() I stad tez moje pytanie: Jaki makijaz do tego wszystkiego? Zazwyczaj maluje sie dosc mocno w odcienie brazu, lecz czy na ta okazje mialabym nalozyc zielen, czy moze brazowo zlotawy na oczy do tego kremu? Zrobie zdjecie sukienki jesli myslicie, ze to pomoze. Dodam, ze jestem blondynka z niebieskimi oczami i nosze okulary. Z gory dziekuje za pomoc.
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki makijaz do seledynowej sukienki?
Ja jak pare latek temu ubieralam sie jeszcze na kolorowo, to mialam taka sliczna seledynową bluzeczke i pamietam, ze swietnie pasowal do niej seledywnowy perłowy makijaz.
Nie wiem jak Ty, ale ja jestem brunetką i bardzo ladnie odbijał sie ten kolor. Zrobilam takie smokey eyes tylko, że z seledynu
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
pomożcie
mam prosbe pomożcie mi.ide na wesele mam czerwona ogniscie czerwona sukienke do tego srebrne kolczyki i branzoletke oraz cos we włosy.mam zielone małe oczy czarne włosny raczej jestem bladziutka.prosze doradzcie mi jaki zrobic do tego makijaz jakie kupic buty i szal blagam jestescie moja ostatnia deska ratunku!! co robic???
|
|
|
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
:)
sukienka wyglada tak
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

chyba pomaluję na niebiesko, taki bezpieczny makijaż ...

. Mam nadzieję, że coś mi doradzicie, bo mój zwyczajny makijaż jest w bezpiecznych kolorach ziemi. Może zaproponujecie jakąś odmianę. Mam bardzo ciemne włosy, niebiesko-szare-oczy i średnią karnację (ani bladą ani śniadą, raczej oliwkową). 

).Oczywiscie mozna polaczyc fiolet z zielenia.
Dobre słowo ma wielką moc.
Szukam świetlistego i ciemno ultrafioletowego cienia do powiek -jak znasz to daj znac 

pomozcie mi prosze