Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/II 2011 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-12, 08:12   #781
muron
Zakorzenienie

Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

a ja jestem przerażona, na tym zdjęciu to K jest pół kilo temu. 2 pary kolejnych śpiochów mała. Muszę oszukiwać ją herbatkami, a wiecie jakie to trudne....
Zrobiła kupala i nadal ciśnie. Kurde z przyzwyczajenia???;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 10:13   #782
weraa11
Zadomowienie

Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

Dziekuje za mile slowa o Oliwce jednak na zdj troche inaczej wyglada niz w realu na zdj jest wiekszym klopsikiem :P
Wasze Malenstwa tez sa piekne fajnie bedzie tez widac jak sie z czasem zmieniaja

Ale ogolnie to stwierdzam ze mam aniola w domu tylko ok 22 cos sie jej wkreca i ryczy do 2, ale potem jak zasnie...to spi do 8-9 normalnie zaczelam sie wysypiac TŻ to juz w ogole sobie spi do 11/12, bo ja juz wtedy z Mala wstaje.

A w ogole to dostalismy wczoraj od tesciowej wage dla dziecka NOWA i wczoraj Oliwia wazyla juz 2320g

Dzis jade kupic laktator elektryczny...bo wczoraj ona wciaz byla glodna...a ja juz nic w piersiach nie mialam az musialam jej dac MM, 30ml ;/ ale dopiero jak to dostala to zasnela...

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
muszę się pochwalić mój TŻ dziś uspokoił syrenę naszą upiorną po 3 godzinach ryku, okazało się że go przekarmiłam, bo on żarty jest jak cholera więc jak wył to ja go do piersi, przysnął to do łóżeczka i ryk to do piersi, potem TŻ wyczytał że jak się dziecko przeje to boli je brzuszek i chce do piersi bo ssanie je uspokaja a ssąc pije pokarm i dalej się przejada tworząc błędne koło, a on przeszukał szybciutko net, wydzwonił swoją mamę, zaparzył mu kminku, napoił pomasował i uspokoił bo ja już z nerw wyszłam i z bezsilności, syrena się zbudziła o 21.00 na jedzenie a teraz śpi dalej tfu tfu jak anioł, mam nadzieję ze pośpi w nocy a nie tak jak wczoraj od 6.00 do 8.00 urzędowanie ech...
Hm...a ja wlasnie slyszalam, ze dziecko na piersi nie moze sie przejesc...mi wlasnie kaza ja jak najczesciej przystawiac, minimum co 2h, raz w ciagu 24h moge zrobic dluzsza przerwe, np.w nocy zeby sie wyspac...
A moze smoczek by pomogl?

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 10:19   #783
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Dziekuje za mile slowa o Oliwce jednak na zdj troche inaczej wyglada niz w realu na zdj jest wiekszym klopsikiem :P
Wasze Malenstwa tez sa piekne fajnie bedzie tez widac jak sie z czasem zmieniaja

Ale ogolnie to stwierdzam ze mam aniola w domu tylko ok 22 cos sie jej wkreca i ryczy do 2, ale potem jak zasnie...to spi do 8-9 normalnie zaczelam sie wysypiac TŻ to juz w ogole sobie spi do 11/12, bo ja juz wtedy z Mala wstaje.

A w ogole to dostalismy wczoraj od tesciowej wage dla dziecka NOWA i wczoraj Oliwia wazyla juz 2320g

Dzis jade kupic laktator elektryczny...bo wczoraj ona wciaz byla glodna...a ja juz nic w piersiach nie mialam az musialam jej dac MM, 30ml ;/ ale dopiero jak to dostala to zasnela...

Hm...a ja wlasnie slyszalam, ze dziecko na piersi nie moze sie przejesc...mi wlasnie kaza ja jak najczesciej przystawiac, minimum co 2h, raz w ciagu 24h moge zrobic dluzsza przerwe, np.w nocy zeby sie wyspac...

wera kup sobie ręczny medeli taki zwykły jest najlepszy. Ja kupiłam sobie medelę emini elektrik ale zakładam na nią końcówkę do ręcznego bo mniej boli i szybciej ciągnie.
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 10:34   #784
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Witamy się z raneczka

Na uczczenie tygodnia foteczka Natalki

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2011-03-16 o 16:06
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 10:41   #785
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Witamy się z raneczka

Na uczczenie tygodnia foteczka Natalki
Jaki słodziak
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 11:02   #786
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość

a kto tu mówił, ze nie będzie karmił;-)

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

kurcze wy macie jeszcze noworodki, a ja już niemowlaka. Wypasionego

Stary 2011-02-12, 11:14   #787
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Muron widac K rosnie i mama nie głodzi lepiej niz by byla za chuda, a tak jak zacznie raczkowac czy chodzic to zgubi.

my w nocy znow maraton...kombinator robil juz wszystko, a dzis nam wszystko zasral ze musial w lazience wyladowac na szybko pod umywalka...ech! jak sciany nie obsika to wymysli co innego

oto i on i jego kombinacje na kanapie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg minki.jpg (54,6 KB, 93 załadowań)
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 12:17   #788
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Podzielam to zdanie. Miałam okazję uczyć się wiązać na chustach NATI i też zamierzam ją kupić. Podobno bardzo porządna. I też słyszałam że szkoda kasy na elastyczne chusty.
Ktora wybrac, bo maja kulka rodzai: 100% bawelny, z domieszkami?
Muron fajna ta Twoja Mala nasza tez byla kruszyna a teraz.....w tym tygodniu wazenie, zobaczymy.

Edytowane przez margaryt
Czas edycji: 2011-02-12 o 12:20
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 13:03   #789
zosik
Raczkowanie

GG do zosik

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
fajnie czekam na komentarz na alle;-)

My zużywamy 7-10 pampów. My na MM więc kupsko raz dziennie. Ona znowu ma z nią problemy. A już było ok. Buuu. Moja mam umie jej zrobić masaż i kupka wychodzi, a mnie nie:-( A ona pręży się i się męczy. Kupię dziś czopki glicerynowe. Bo jak dwa dni pręzy się to jej żal.
A jakim mlekiem karmisz? Ja karmie Nan i kilka kupek jest dziennie. Chociaż znajome twierdzą, że to właśnie mleko zatwardza i zmieniły na inne. Ja Ali daję dużo herbatki do picia.

Ala jest przenoszona i strasznie jej się skóra łuszczy. Położna stwierdziła, że nic nie robić, bo ta skóra musi zejść. Myślicie, że to swędzi? Po kąpieli ją oliwkuję i czasem przy przewijaniu też.

zosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 13:12   #790
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Grześ nie jest przenoszony (a lekarka sie pyta czy czasem nie jest własnie - no nie bardzo skoro urodził się w 39tyg z wagą 2580 i 50cm) i też mu się łuszczy, wygląda jakby miał zaraz zrzucić jak wąż skórkę z nóg .
Lekarka jak i położna nie kazały mi nic z tym robić, żadne oliwki broń boże...że to się złuszczy samo, ja jedynie jak go teraz kąpię to wleję 10ml emolium do kąpieli aby skórę nawilżyc no i posmaruję mu raz na 3dni cieńką warstwą emolium do nawilżania skóry krem - to mi pozwoliła w sumie lekarka ale właśnie w malutkich ilościach.
Stary 2011-02-12, 13:29   #791
make_up_istka
BAN stały

Mojej też się niesamowicie skórka łuszczyła ale mi w szpitalu kazali smarować dermosanem, oliwką lub kąpać w oilatum. Ja korzystałam z oliwki i dermosanu i jest pięknie

margaryt te NATI 100% bawełny (nie mylić firmy z NatiBaby)
Stary 2011-02-12, 15:16   #792
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosik Pokaż wiadomość
A jakim mlekiem karmisz? Ja karmie Nan i kilka kupek jest dziennie. Chociaż znajome twierdzą, że to właśnie mleko zatwardza i zmieniły na inne. Ja Ali daję dużo herbatki do picia.

Ala jest przenoszona i strasznie jej się skóra łuszczy. Położna stwierdziła, że nic nie robić, bo ta skóra musi zejść. Myślicie, że to swędzi? Po kąpieli ją oliwkuję i czasem przy przewijaniu też.
Też Nan Pro 1 A mogę bezpiecznie zmienić mleko? Czy po 1. puszcze innego zauważę ewentualną zmianę? nasz pediatra niby nie zaleca, bo się żołądek podrażnia, no ale jeśli zatwardzenia od tego...
Kupka 1 dziennie, co zupełnie normalne, ale w bólach i wyciu, długo trwa zanim zrobi, a zdarza się 1 na 2 dni. Mam czopki glicerynowe, wczoraj musiałam zaaplikować bo już wymęczona była. Poszło od razu.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

a może emolientów użyj? Albo alantanu zamiast oliwki

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

niestety okres zrobił come back.... a chciałam na kontrolę do gina w srode...

Stary 2011-02-12, 15:17   #793
zosik
Raczkowanie

GG do zosik

Moja kuzynka zmieniała mleko tak: pierwszego dnia jedno karmienie było innym mlekiem, drugiego dnia dwa karmienia i tak dalej, aż już całkiem zmieniła.

Kąpię ją w Emolium, ale jakoś nie zauważyłam, żeby natłuszczało skórę.

zosik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 16:00   #794
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
oto i on i jego kombinacje na kanapie
Świetne miny. Nasz szaleje od wczoraj w dzień, w nocy spał fajnie, może się przestawia.

Cytat:
Mojej też się niesamowicie skórka łuszczyła ale mi w szpitalu kazali smarować dermosanem, oliwką lub kąpać w oilatum. Ja korzystałam z oliwki i dermosanu i jest pięknie
Karolowi też się łuszczy - najpierw na ramionkach i brzuszku, a dziś na stopach...my smarujemy oliwką i jest okej.

Ja mam chwilkę spokoju, mąż czyta baję Małemu rozbójnikowi naszemu.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 16:52   #795
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

dylemat...czy szczepić małego na pneumokoki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-12, 16:58   #796
mika_am
Raczkowanie

Witam po długiej nieobecności spędzonej w szpitalu !
Niestety nie będę mogła Was nadrobić, ale obiecuję w chwili wolnej odwiedzać!i wybaczcie, ale z barku czasu skopiuje posta napisanego na poczekalni!:

widze, ze lilijka rozszyfrowała mojego smsa !
pisałam Wam relacje po wizycie u gina- chyba dzięki niemu wszystko na drugi dzień sie rozkreciło:
tzn. czop odchodził, bóle w nocy jak na @, od 6 skurcze częstsze od 7-15 min! i tak miałam jechać do szpitala, więc pojechałam!zamiast na patologie trafiłam na porodówke z rozwarciem 1cm. niestety marny postep był w rozwarciu, dostałam oksytocyne, ale i ona nic nie "ruszyła", lekarz o k.20 postanowił, ze przebije worek płodowe i jeśli nic nie ruszy do 23 to zrobia mi cesarke!ale wtedy się zaczeło na maksa! 1 faza p. była dla mnie okropna, a parcie o dziwo nie 3x3 parcia i dziecko było ze mną
jak mi powiedzieli ile mały waży4350g, to ze zdziwieniem zapytałam ile??? dzień wczesniej na usg wyszło 3700g. niestety nasza wizyta się przedłuzyła, bo mały złapał infekcje, okazało sie, że zapalenie płuc!mały musiał brać antybiotyk, najgorsze było to, że zabrali mi go na obserwacje i nie było go ze mną dobe najlepszy czas na nauke karmienia! Mały przyzwyczaił się do karmienia kubeczkiem i kiedy przyszło go karmić piersią strasznie się denerwował i nie mógł chwycić!

gratulacje dziewczyny!
Stalowamagnolia
Cytrynka3002
Zosik
anula_79,
Weraa11
Magiczna Konstelacja
winylowa_płyta
zyrafa5
OYE
lilijka3
Stokrotka81
S_a_j
marleen32

Póki co mój syn do godz. 16 ciągle je, siku, kupka, mało śpi- nie wiem jaka tego przyczyna krzyczy strasznie i ciężko go uspokoić! Musiałam wprowadzić smoczek, bo od rana paradowałabym z cycem na wierchu!
Mam nadzieje, że już niedługo da mi troche luzu!
Załączam fotke mojego rekordzisty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2040023.jpg (19,4 KB, 47 załadowań)
mika_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 17:06   #797
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Też Nan Pro 1 A mogę bezpiecznie zmienić mleko? Czy po 1. puszcze innego zauważę ewentualną zmianę? nasz pediatra niby nie zaleca, bo się żołądek podrażnia, no ale jeśli zatwardzenia od tego...
Kupka 1 dziennie, co zupełnie normalne, ale w bólach i wyciu, długo trwa zanim zrobi, a zdarza się 1 na 2 dni. Mam czopki glicerynowe, wczoraj musiałam zaaplikować bo już wymęczona była. Poszło od razu.

--
...
jak corka miala zaparcia to bylo pierwsze co nam pediatra kazala zrobic, zmienilam z dnia na dzien i nie bylo zadnych problemow, to znaczy skonczyly sie problemy

Cytat:
my szczepic bedziemy, tutaj jest czescia kalendarza, jedyne na co nei szczepimy to ROTA

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość

t
jak mi powiedzieli ile mały waży4350g, to ze zdziwieniem zapytałam ile??? dzień wczesniej na usg wyszło 3700g. niestety nasza wizyta się przedłuzyła, bo mały złapał infekcje, okazało sie, że zapalenie płuc!mały musiał brać antybiotyk, najgorsze było to, że zabrali mi go na obserwacje i nie było go ze mną dobe najlepszy czas na nauke karmienia! Mały przyzwyczaił się do karmienia kubeczkiem i kiedy przyszło go karmić piersią strasznie się denerwował i nie mógł chwycić!

wow faktycznie waga niesamowita i do tego SN, podziwiam i gratuluje! Synek sliczny.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 17:13   #798
muron
Zakorzenienie

Cytat:
my zaszczepiliśmy wczoraj lekarz nas przekonał. Pracuje w szpitalu i na codzień się styka z takimi przypadkami. Choć wiadomo, że za i przeciw rozkładają się po 50 proc

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
jak corka miala zaparcia to bylo pierwsze co nam pediatra kazala zrobic, zmienilam z dnia na dzien i nie bylo zadnych problemow, to znaczy skonczyly sie problemy

my szczepic bedziemy, tutaj jest czescia kalendarza, jedyne na co nei szczepimy to ROTA

wow faktycznie waga niesamowita i do tego SN, podziwiam i gratuluje! Synek sliczny.
OYE to chya spróbuję. Tylko co? Bebilon? Bebiko? gerber?

A propos rota- bratanek trafił dzis z rota do szpitala. Nie był szczepiony. Nie mniej jednak-nie zamierzam.

Stary 2011-02-12, 17:19   #799
OYE
Zakorzenienie

Cytat:

OYE to chya spróbuję. Tylko co? Bebilon? Bebiko? gerber?

A propos rota- bratanek trafił dzis z rota do szpitala. Nie był szczepiony. Nie mniej jednak-nie zamierzam.

niestety nie znam sie na polskich mlekach my z mienilismy z gerbera good start na similac abbot

jesli chodzi o ROTA to z coreczka spedzilam 2 dni w szpitalu przez ten wirus ale dalej nie zamierzam na to szczepic, jest za nowa i jedna u nas zostala wycofana bo niby jakas bakteria w niej byla

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 17:24   #800
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Napisane przez zosik Pokaż wiadomość

my też Nan, kupka 1 dziennie, miękka, taka prawie sraczkowata, bardzo sporadycznie 2 na dobę
Mateuszkowi się łuszczyła mimo oliwkowania po kapieli, lekarka kazała kąpać w emolientach, uzywam oilatum soft emulsja do kąpieli, 1 zakretka na kąpiel, po 3 kąpielach już widać wielką różnice, praktycznie zero łuszczenia [oliwka do smarowania została]

Cytat:
my szczepimy (wiadomo na co becikowe pójdzie :/ ), rota nie

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 18:21   #801
make_up_istka
BAN stały

My nie szczepimy ani na pneumo ani na meningokoki (to zawsze mozna doszczepic) ani na rota. Na SR mielismy troche na ten temat i doszlismy do wniosku ze skoro nie dajemy malej do zlobka ani nie ma specjalnego kontaktu z dziecmi w wieku przdszkolnym to szczepic nie bedziemy na meningo ani pneumo. O rota slyszalam same negatywy.

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-02-12 o 18:22
Stary 2011-02-12, 19:53   #802
Jessy_
Raczkowanie

Witam po bardzo długiej przerwie!
W szpitalu spędziłam ponad 2 tygodnie, ale teraz nareszcie jestem już w domu z małym Krzysiem
Urodził się 1.02.2011 przez cc. Przed porodem siedziałam tydzień bo nie uznali moich wskazań do cc i czekali aż samo się zacznie, ale się nie zaczęło i ciąża już była za bardzo przeterminowana i zdecydowali się jednak nie pociąć. Ważył 3550 i 56cm.
Mały jest przesłodki i cudowny!!

Gratuluje wszystkim mamom i nowym maluchom na świecie - a widzę że sporo ich już tutaj

Edytowane przez Jessy_
Czas edycji: 2011-02-12 o 19:55
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-12, 19:59   #803
make_up_istka
BAN stały

Jessy gratuluję a dlaczego nie uznali Twoich wskazań do cc i rodziłaś w końcu sn?

Gabrysia ma dziś bardzo zły dzień... Cały czas potrzebuje spać na mnie lub na TŻ, nikogo innego nie chce, już nie mówiąc o tym, ze jak ją odkładamy do łóżeczka to się budzi. Tyle że w końcu przespała dziś 2h pod rząd, bo od rana pobudka co 0,5-1h...
Mam pytanie, czy Wasze dzieci też tak płaczą jak chcą zrobić kupkę? Mała strasznie się męczy, pręży, a nie ma zatwardzenia... Nie wiem już co jest. Niby pediatra nie kazała się przejmować, tylko dietę zmienić, ale ja specjalnej różnicy nie widzę.

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-02-12 o 20:00
Stary 2011-02-12, 20:17   #804
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Jessy gratuluję a dlaczego nie uznali Twoich wskazań do cc i rodziłaś w końcu sn?

Gabrysia ma dziś bardzo zły dzień... Cały czas potrzebuje spać na mnie lub na TŻ, nikogo innego nie chce, już nie mówiąc o tym, ze jak ją odkładamy do łóżeczka to się budzi. Tyle że w końcu przespała dziś 2h pod rząd, bo od rana pobudka co 0,5-1h...
Mam pytanie, czy Wasze dzieci też tak płaczą jak chcą zrobić kupkę? Mała strasznie się męczy, pręży, a nie ma zatwardzenia... Nie wiem już co jest. Niby pediatra nie kazała się przejmować, tylko dietę zmienić, ale ja specjalnej różnicy nie widzę.
Natalko mój też ma dziś taki dzień - jakbym o nas czytała...spał sobie od 14 do 18, poza tym cały czas oczy otwarte szeroko i ryk...ciągle do cycka chce, a wiem, że jest najedzony - wręcz przejedzony, bo aż mu się ulewa...on jest taki, że się tylko przy piersi uspakaja, ale przecież nie będę go non - stop poiła, bo to by przegięcie było. Kupę też dziś robi z naprężaniem - zastanawiam się, co wczoraj jadłam, w sumie to, co zawsze...kilka moreli suszonych - może to przez to. Teraz mąż go nosi na rękach.

Stary 2011-02-12, 20:28   #805
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Natalko mój też ma dziś taki dzień - jakbym o nas czytała...spał sobie od 14 do 18, poza tym cały czas oczy otwarte szeroko i ryk...ciągle do cycka chce, a wiem, że jest najedzony - wręcz przejedzony, bo aż mu się ulewa...on jest taki, że się tylko przy piersi uspakaja, ale przecież nie będę go non - stop poiła, bo to by przegięcie było. Kupę też dziś robi z naprężaniem - zastanawiam się, co wczoraj jadłam, w sumie to, co zawsze...kilka moreli suszonych - może to przez to. Teraz mąż go nosi na rękach.
No to mamy dokładnie to samo... Może to taki dzień po prostu? Nie mam już siły jej nosić więc kładę się na łóżku a ją kładę na sobie. To ją usypia... Jeść też chce juyż co godzinę. Naciskam pierś i mleko leci więc to chyba nie kwestia pokarmu (myslalam ze to możre kryzys laktacyjny i mała się nie najada) Już nie wiem co robic. Nie mamy chwili dla siebie...
Stary 2011-02-12, 20:32   #806
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
No to mamy dokładnie to samo... Może to taki dzień po prostu? Nie mam już siły jej nosić więc kładę się na łóżku a ją kładę na sobie. To ją usypia... Jeść też chce juyż co godzinę. Naciskam pierś i mleko leci więc to chyba nie kwestia pokarmu (myslalam ze to możre kryzys laktacyjny i mała się nie najada) Już nie wiem co robic. Nie mamy chwili dla siebie...
No ja czuję, że mam pełne piersi, nawet całą bluzkę zmoczyłam, więc też pokarm mam, zresztą mówię - mojemu aż się ulewa. Widać serio taki dzień jest. Najgorzej, że on zasnąć nie chce - mąż go już z godzinkę nosi, a on nawet oczek zamknąć do końca nie chce...ciekawe, czy w końcu się zmęczy, bo jak nie, to nockę mamy z głowy...a wczorajsza taka fajna była.

Stary 2011-02-12, 20:51   #807
make_up_istka
BAN stały

Spróbuj położyć się i małego ułożyć na brzuszku na takiej wysokości żeby miał główkę między twoimi piersiami. Wtedy słyszy bicie serca. Moją od razu to uspokaja i działam tak na nią i ja i TŻ.
Stary 2011-02-12, 20:55   #808
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Spróbuj położyć się i małego ułożyć na brzuszku na takiej wysokości żeby miał główkę między twoimi piersiami. Wtedy słyszy bicie serca. Moją od razu to uspokaja i działam tak na nią i ja i TŻ.
Wiesz co my tak próbowaliśmy, ale tylko go to zdenerwowało, bo zaczął u męża szukać mleka.
Teraz go ułożyliśmy w łóżku - ze smokiem w buzi. Nie śpi, ale jest spokojny - może się wymęczył i zaśnie.

dobrej nocy, dziewczyny.

Stary 2011-02-12, 21:01   #809
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Wiesz co my tak próbowaliśmy, ale tylko go to zdenerwowało, bo zaczął u męża szukać mleka.
Teraz go ułożyliśmy w łóżku - ze smokiem w buzi. Nie śpi, ale jest spokojny - może się wymęczył i zaśnie.

dobrej nocy, dziewczyny.
Moja na początku szuka a potem się uspokaja i jest OK. Zasypia po chwili marudzenia Gabi nie jest z tych których smoczek zadowoli i uspokoi. Smoka chce tylko jak jest średnio spokojna
Stary 2011-02-12, 21:08   #810
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Moja na początku szuka a potem się uspokaja i jest OK. Zasypia po chwili marudzenia Gabi nie jest z tych których smoczek zadowoli i uspokoi. Smoka chce tylko jak jest średnio spokojna
Kurczę, nasz przykimał! Chwilka spokoju - idę mężowi kolację zrobić, bobiedak aż się spocił cały od tego noszenia.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości