|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Anoxa wlasnie pilot i moja komorka jest zaraz za laptopem i kablem do niego
![]() ![]() W ogole Maja woli mm niz moje ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Ania to ja tak dr peppera lubilam, jak Damian cole waniliowa, ktora jest bleh dla mnie u nas chyba probowali wprowadzic ja, ale sie nie przyjela |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Dziś w nocy wróciliśmy, lot był opóźniony i dopiero koło 2 w nocy byliśmy w domu. Mały był padnięty. W tamtą stronę w czasie lotu spał a teraz w powrotną już nie, więc był bardzo zmęczony a niestety nie pozwolili nam na wniesienie fotelika na pokład (mimo, że mieliśmy miejsce wolne obok nas). Źle zniósł start i lądowanie, strasznie płakał (wręcz się darł) i nie pomagał cyc ani herbatka - nie chciał ssać... no ale przeżyliśmy. Nie dam rady Was nadrobić tym bardziej, że najbliższe 2 tyg. się przeprowadzamy, więc muszę pakować rzeczy ale napiszę co u nas. Generalnie dużo zmian - mały już staje na nóżki ![]() Na noc już zawsze je kleik owsiany lub kaszę manną, bo skumałam że kwęczy z głodu wieczorem bo cyce miały za mało mleka po całym dniu. Czasem też rano ale nei zawsze chce. Obiadki nie bardzo mu idą za to uwielbia tarte jabłuszko.Pić też nic nie chce. Taki "wydziwiak" z niego ![]() Wogle już wyrósł z ubranek na 68 i na 74 i niektóre 80 nosi ![]() A my w nocy wróciliśmy i dziś cały dzień załatwialiśmy sprawy kredytu - podpisaliśmy akt i musieliśmy załatwić ubezpieczenie i do banku pojechać. A potem jeszcze zakupy, bo przecież po powrocie lodówka pusta... No nic idę spać, bo padam na gębę! Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
jestem, jestem ale taka jak z pupy wyjęta. Mam jakiś dołek ostatnio i ogólnie nic mi się nie chce.. wszystko mnie wnerwia, tż to już mnie doprowadza do szaleństwa.. nawet Sebek mi działa ostatnio na nerwy bo ciągle wszystko be.
I tak jakoś po prostu nic nie piszę bo nie mam na co komu odpowiedzieć a samej z siebie to jakoś niespecjalnie mam o czym pisać.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
my mamy Maxi Cosi Cabrio Fix i Kubuś spokojnie mieści się w kombinezonie; wczoraj wyjęłam gondolę ze stelaża i położyłam na łóżku i do środka włożyłam Kubę, on od razu na czworaki, zaczął się wspinać i wyskoczył na łóżko (złapałam go, bo by sobie krzywdę zrobił); także to, że jest zima i jeździ w kombinezonie+śpiworku i musi być na pleckach hamuje nas przed zmianą wózka co do picia, to też nie chciał soczków/herbatek, ale ostatnio codziennie robię mu 100ml herbatki malinowej z różą z bobovity i wypija ponad połowę ---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Siala jutro będzie lepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Wątpię.. to nie jest jednodniowy dołek, trwa już jakiś czas ale co tu będę smęcić. Idę coś zeżreć coby zabić doła jedzeniem.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ola_k witaj ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Wtajemniczenie
|
witam!
ja dzis w nocy 2 razy wstawalam... coraz gorzej znosze to wstawanie w nocy...jestem padnieta!!! alquien-czy milenka juz mowi sylaby?ja nie moge sie doczekac "ma-ma-ma-ma" albo "ta-ta-ta-ta" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz na dniach chcemy kupic albo Jane albo to co wiekszosc chyba tu preferuje Maxi cosi tobi . Inwestycja na kilka lat wiec warto. Jane ma tez isofix a TZ na tym zalezalo ale poki co nie mamy auta z iso a MaxiTobi tez super wypada w testach . W ogole to myslalam o uzywanym ale jak zobaczylam na all ze np jeden sprzedawca sprzedaje kilka uzywanych to zwatpilam ![]() Co do karmienia piersia to karmiłam przy zapaleniu piersi i 40 stopniach ...położna środowiskowa mówila by karmić. Jeżeli chodzi o laptopy i inne sprzety to najlepsza zabawka .Ostanio przyszedł brat TZ ta z roczniakiem i po prostu nic go nie interesowało tylko laptop i był ryk jak nie mógł do niego poraczkować bo TZ mu zastapił drogę. Poza tym z regału (mamy expedit z ikei i czas pomyslec o kolejnych drzwiczkach by to powoli zabudowac ) lecialo wszystko co tylko na nim stalo w minute i na scianie mam odbita tlusta raczke z biszkopta.Mielismy przedsmak co nas czeka za kilka miesiecy.swoja droga szwagierka mnie troche wkurzyla ze jakos nie pilnowala malego tylko jak tak wojowal to ona sie tylko smiala .Ja u nich w domu na pewno bym sie nie smiala i nie patrzała bym bezczynnie, gdyby Adas odbijal tluste rece na scianie i zrzucal wszystko co popadnie bo co innego u siebie gdzie bym mogla na to pozwolic a co innego w "gosciach ".... ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() Sprobuje go posadzic jednorazowo a wprowadze moze jak bedzie juz sztywno siedzial ???Zobaczymy Cytat:
![]() anoxa zdrowka dla H. i fajnie ze sie obkupilas w H&Mie modro ![]() agravka to jak karmilas na noc ? piersia? u nas w nocy regularne i czeste pobudki ale A. śpi z nami wiec mysle o podaniu kleiku na noc ... Tylko jak kleik to chyba z mlekiem modyfikowanym a nie piersiowym ??? ola ![]() Cytat:
wiolek aleks slodziak i oby to nie byla alergia na roztocza ![]() lacidofil o ile dobrze kojarze to nie zawiera mleka ania sto lat dla Twojego malego przystojniaka ![]() ![]() misiulka zdrowiej szybciutko ![]() anuszka no gratulacje zabka ...mi sie wydaje ze u nas tez najpierw beda na gorze no ale zobaczymy...moja mama tez tak jak twoja prawi ![]() Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2011-01-04 o 08:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a te kupy to pewnie po mm. u nas dopiero po obiadkach przestaly byc zilone choc nadal sie zdarzaja Cytat:
![]() ale mlody zrobil postepy ![]() no i super ze juz sie przeprowadzacie. a wrzucisz jakies foty z wyjazdu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#791 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Papi mnie tez wkurzaja rodzice, ktorzy pozwalaja na wszystko swoim dzieciom, sory, ale kto je wychowa, ktos obcy ma zwracac uwage? Nie jestem absolutnie za tym by pozwalac dziecku na wszystko i "bezstresowo" wychowywac. Ja podaje kleiki(ryzowe i kukurydziane) z moim mlekiem i od poczatku tak robilam, ostatnio wsypalam kleik kukurydziany do mm i nie bylo bardziej geste |
||
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Rozeznanie
|
Olka i Olakola, gratulacje dla Waszych dzieciaczkow, fajnie, ze juz wstaja
Wiolek, jak wyniki z testu krwi? I dowiedzialas sie, co to za test? Siala, moj tz byl w domu przez prawie dwa tygodnie i myslalam, ze skonczy sie to rozwodem, lacze sie z Toba w bolu czy raczej w nerwach na tz-ta |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Raczkowanie
|
ja daję zwykłą kaszę mannę do mm (2 łyżeczki po mm na 180ml mleka) bo gdy dawałam kaszkę ryżową to budziła się często żeby pić ok 4 razy - bardzo słodkie te kaszki a teraz tylko 1 raz na herbatkę
ale Milena duzo pije potrafi wypić 300-400 ml wody z rumiankiem na dobę i do tego wodę z wanny przy kompieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
padam na zawał
![]() potem jedzonko dopiero o 4 rano i po 7 się przebudził ale stwierdziłam, że JA chce jeszcze spać więc zawinęłam w kocyk żeby nie machał łapkami i pielucha na oczy i po minucie spał. wstał dopiero o 10.35 i nie jakiś mega głodny tylko najpierw przebrałam i o 10.50 dałam cyca. szok już chciałam go budzić czy jakiś chory czasem nie jest, pierwszy raz tak mało jadł w nocy i rano i tak długo spał, nie wiem co jest grane czy mam się z tego cieszyć czy martwić ![]() papi ja kleik też na swoim mleku robię. wasze dzieci was miziają po twarzy łapkami a mój wali i szczypie i ciągnie za nos ![]() scoobs po wyniki mam w poniedziałek za tydzień iśc to się wtedy dowiem ![]() aniaa jakie u was były objawy krzywicy ? bo aleks ostatnio ma spocony kark podczas jedzonka i dłonie mu się często pocą hmm może mu poprostu gorąco, nie wiem a nie chcę lekarce "wymyślać" i szukać chorób. były jeszcze jakieś charakterystyczne objawy ? |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Rozeznanie
|
Ja też uważam, że dzieci nie powinny wszystkiego i u innych widzę zawsze masę "błędów wychowawczych", ale z drugiej strony jak takie dziecko dostanie przyspieszenia... no i też nie może być non stop tresowane, jakoś trzeba ten środek znaleźć, ciekawe jak nam wyjdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Rozeznanie
|
Wiolek, cos mi sie ubzduralo, ze to wczoraj....
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Rozeznanie
|
A ja jestem wku#$@%^$# na maksa.
Byliśmy u lekarza i Mała ma obturacyjne zapalenie oskrzeli, musieliśmy na razie wypożyczyć inhalator, bo nie wiadomo, czy to będzie wracać, jak będzie wracać to musimy kupić i inhalować przy każdym pojawieniu się głupiego kataru. Już widzę, jak ja jej ten inhalator utrzymam przy buzi co najmniej 5 minut ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzis przyszlo krzeselko do karmienia i zwiazku z tym foto Mai w nim, fajne jest, ale troche inne kolory niz te na zdjecuach z allegro. Sprzedalismy tez bujaczek fishera za 100zl prawie nie uzywany i niedlugo tz wysle z laktatorem na "przeglad" do serwisu medeli i go sprzedam, bo juz mleczka leci coraz mniej i tylko dwie porcje sciagam dziennie(rano i wieczorem po 100ml) i w ogole jestem przeszczesliwa jak moj organizm reaguje na ograniczenie karmienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- tz wlasnie zlozyl papiera do zlobka i Maja jest....uwaga, uwaga...tylko 311-sta!!! a w ogole oprocz tego, ze Mai ewidentnie smakuje bardziej mleko mm, to przestala ulewac, wiec dzieki temu sie troche zmniejszyly moje wyrzuty sumienia ![]() ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2011-01-04 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Rozeznanie
|
Modro, oby to zapalenie nie wracalo
Niezawsze, fajnie masz z waga. Jak przestalam karmic Amelke to przytylam, ale juz pracowalam a w pracy zawsze kusicielstwo jedzeniem. Teraz tez chyba przytyje, bo moge jest normalnie a jak Alexa karmilam to nic prawie nie moglam. |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a objawy to nas zaniepokoilo pocenie sie glowki. ale jemu sie pocil caly tyl a nie kark tylko. ja wiecej sama nie zauwazylam moze pediatra widziala skoro dala skierowanie na badania. ale dopiero jak powiedzialam o tym poceniu sie glowki to go obejzala i skierowanie dala Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a misiek to wczoraj tak mnie mizial bo zazwyczaj robi wszystko to samo co Maja ![]() Cytat:
no to rezerwujcie ![]() ![]() wiec krzeselko do karmienia kupilismy takie: http://allegro.pl/max-wyposazenie-kr...388128097.html i stwierdzam ze za ta cene jest bardzo fajne jesyne co jest troche badziewne to podstawka do kubkow i pasy takie troche "na sztuke" a tak to bardzo nam sie podoba i fotelik kupilismy recaro http://www.bobowozki.com.pl/product_...1&%3CosCsid%3E kolor czarno-atramentowy. jest superasny i misio w nim zadowolony siedzial ![]()
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2011-01-04 o 12:36 |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
ania super ten fotelik recaro i chyba też się na niego zdecydujemy, bo ten maxi cosi jest do 18kg (początkowo go chcielismy) a recaro jednak do 36 kg
aaa dziewczyny chcialam zapytać jak wygląda Wasz dzień karmienia maluchów? bo mam wrażenie, że moj coraz mniej je i jakoś nie umiem zeschematyzować dawania zupek i deserków - nie wiem o której godzinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Ania22 piszesz o poceniu się główki synka, i u Was to byla krzywizna? Mojej Wiki ciągle się poci głowka i kark, przy jedzeniu i przy spaniu, az czasami ma materacyk mokry pod głowką i karczek i musze ją przebierać, bo ubranka są mokre, a nie przegrzewam jej i w pokoju grzejniki mam na 3 ustawione więc nie jest gorąco
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do krzywicy to ja zauwazylam ta spocona glowke i zapytalam pediatre. dala nam skierowanie na badania i wyszla krzywica. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Raczkowanie
|
To jak będę na szczepieniu z Mala to zapytam lekarza o tą główkę, bo czasami, to jest taka spocona, jakby w domu była ubrana w kombinezon...
a co do dołka to chyba mam go od 6 lat ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- aaa i jeszcze mam do Was jedno pytanie.... dajecie swoim dzieciom zupkę przez butlę? Bo ja czasami nie mam innego wyjścią... raz zjada ładnie łyżeczką, a raz tylko butla i koniec.... zwlaszcza jak wstanie ok 13 a karmie ja ok 14-14:30 więc juz powoli robi sie spiąca i marudzi przy łyżeczce, więc jej daję butlę i się usypia pod koniec jedzenia... wczoraj zjadła ładnie cala zupkę łyżeczką... a i ile dajecie zupki ? Mała jada 150 ml mleka i tyle samo robię jej zupki.... marczewcka ze słoiczka, swój ziemniak i swoja pietruszka i czasami kleik i robię tego 150-160... nie wiem czy dobrze, czy źle
#808 |
Wtajemniczenie
|
ja tez kurcze musze zapytac, bo od jakiegos czasu adzie poci sie glowka-nie kark, przy jedzeniu.fakt, ze moze ode mnie, bo zawsze tez przykrywam ja koldra a glowka tak jakby od mojej reki, ale wole sprawdzic
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Rozeznanie
|
zabcia87 6 lat to zdecydowanie za dlugo na dolek, wychodz z niego! Wiem, ze to nie latwe, ale koncentruj sie na coreczce, fakt, nie iwem, jakie masz problemy, ale ycie przed Toba.
Ola u mnie karmienie jest troszke chaotyczne i tez chetnie poczytam, jak inne mamy to organizuja. U nas to ALex dostaje mleko ok 7 rano, potem owsianke ok 10, pozniej zupke ok 13, ok 16 znowu jaks zupke i ok 19-20 kleik ryzowy na mleku. Czasem mu podam jakiegos owoca albo po snadaniu albo tak sobie jak mysle, ze powinien cos przekasic. NIe iwem, czy powinnam mu dawac wiecej mleka. WIeczorem, jak mu daje kleik to sie bardzo denerwuje, i nie chce jesc. Mysle, ze moze mu dam mleko ok 18 a potem kleik ok 20. |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
rano zalezy o ktorej mlody wstanie dostaje mleko. po 3 godzinach znow mleko, potem obiadek (1 sloiczek) znow mleko po 3 godzinach. i czasem po 1,5 h deserek. przed snem kaszka ryzowa z butli
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2011-01-04 o 13:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.