Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecień 2011 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-06, 08:54   #781
laseczkaa
Zadomowienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

hej

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Mam pytanie ...nie smiac sie...jak tam u was sprawy lozkowo majtkowe mam na mysli kochacie sie jeszcze z tztami?????....u mnie to jakos tak dziwnie za bardzo mi sie nie chce ...raczej zalezy mi na przytuleniu niz na sexie hihihihi
Acha moja znajoma<polozna> powiedziala mi ze jak bede chciala przyspieszyc porod pozniej to mam uprawiac czesto sex,gdyz sperma przyspiesza skurcze hahahaha taka ciekawostka....takze teraz lepiej nie ryzykowac hihihi
no u mnie od początku ciąży z tż nic nie robimy a to przez to że ciąża była zagrożona i ginekolog zabroniła ...

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Co myślicie o tych pasach poporodowych?

http://allegro.pl/poporodowy-pas-brz...393106651.html
zdecydowala się któraś z Was?
zastanawiam się może zamówię ale to dopiero po porodzie bo nie wiem jaki wtedy będę mieć obwód brzucha

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 09:12   #782
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Kopią nas po brzuszkach dzieci czas do wiosny szybko leci - Mamy marzec-kwiecie

nuna dobrze, że na konkretną babkę trafiłaś. Oby sprawnie wszystko dało się załatwić.
Co do rozchodzenia kości to nie czuję czegoś takiego.

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
33tc, mam czeste skurcze i brzuch mi troche opadl, wiec calkiem mozliwe, ze Mati chce zrobic rodzicom niespodzianke. Lenistwo to mi totalnie nie grozi, bo taka naladowana juz dawno nie bylam
Oho, podobno na miesiąc przed może się brzuch obniżyć, więc może faktycznie mały zechce wcześniej wychodzić.

Cytat:
..tak sobie mysle ze nawet jak schudnie sie po ciazy to i tak te kosci pozostana szersze po ciazy...mam na mysli miednice.....ale czs pokaze...chyba ze wsio wroci na swoje miejsce ...oby :d
Oj oby wróciły na swoje miejsce, bo się w żadne spodnie nie zapnę

Cytat:
Mam pytanie ...nie smiac sie...jak tam u was sprawy lozkowo majtkowe mam na mysli kochacie sie jeszcze z tztami?????....u mnie to jakos tak dziwnie za bardzo mi sie nie chce ...raczej zalezy mi na przytuleniu niz na sexie hihihihi
Mi się specjalnie nie chce, a teraz jak mnie podbrzusze pobolewa to wręcz strach odczuwam przed kochaniem się, więc na razie bida Poza tym to po prostu trochę rzadziej się kochamy niż przed ciążą. Niestety czuję, że brzuch mi się napina w trakcie. Ale póki szyjka zamknięta to nie panikuję.

Cytat:
Byliśmy wczoraj oglądać wózki i zdecydowaliśmy się na Jedo Fyn,
My też mamy Jedo Fyn, ale model 4ds, ten ze skrętnymi kołami. AWy który kupujecie?

Cytat:

A butelki brałyście zwykłe czy antykolkowe? Ja zdecydowałam się na tt, i wzielam zwykłą, ale teraz widzę jeszcze ze wystawili antykolkową
Ja kupiłam antykolkowe, ale za cholerę nie mogę obczaić, w którym miejscu jest to odpowietrzanie...:brzydal :

Ojej jaka ulga, dzisiaj nie mam skurczy, a już się bałam, że coraz gorzej będzie. Wczoraj poleżałam pół dnia i jest lepiej Malutki się kokosi i znowu próbuje mnie wyprostować A dzisiaj dzień nauki...bleee

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 09:15   #783
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
ja wybrałam te grube ale jeszcze nie doszły, to Ci nie powiem jak wyglądają ale zawsze te co grubsze to chyba lepsze

a wczoraj jak mojej psiapsiółce powiedziałam, że właśnie zamówiliśmy łóżeczko z poscielą i dodatkową pościel na zmianę, to na mnie nakrzyczała, że wszystko kupujemy sami i nic jej nie zostanie, żeby kupić coś malemu, bo już wszystko będzie miał Ona się wkurza, bo jak miał się urodzić jej synek (ja jestem chrzestną), to ja przez całą jej ciążę kupowałam różne rzeczy i jak przyjechali do domu z małym, to przywiozłam jej całe pudło rzeczy i ona ciągle powtarza, że w końcu bedzie mogła się odwdzięczyć za te wszystkie prezenty dla małego i jego braciszka fajnie, że tak myśli
to ja też wezmę te grubsze

ty niedobra koleżanka chciała pomóc a ty jej w tym przeszkadzasz

zawsze jej pampersy zostaną do kupienia

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 09:26   #784
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
ty niedobra koleżanka chciała pomóc a ty jej w tym przeszkadzasz

zawsze jej pampersy zostaną do kupienia
wiem, wiem, okropna jestem
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:07   #785
iizabelaa
Zakorzenienie

cześć dziewczyny

ja ostatnio późno wstaję,
spokojnie mogę spać 12h

u mnie dzisiaj nieciekawie, babcia mi od rana zaniemogła,
tzn. bardzo kiepsko chodzi,
już jej się to 2 razy zdarzało

Cytat:
Ja też patrzyłam na ceny butelka tt 26 złoty w mama i ja (raczej chyba nie mozna mowic o tym sklepie hurtownia) a na all ta sama 13 złotych, kosztow przesylki nie licze, bo kupilam z 15 rzeczy.
Albo okrycie do kapieli tam 36 a na al ok. 16 zlotych.
No roznice są, choć najmniejsze na pieluszkach i wkladkach laktacyjnych w superpharmie widzialam wkladki j&j za 11,99 a na allegro są droższe.
ja się wczoraj przekonałam jakie w sklepie jest zdzierstwo,
musiałam kupić kilka rzeczy dla siostrzenicy tż
i padłam jak miałam zapłacić
i do tego w moim mały mieście nie ma żadnego wyboru,

kocyk może być tylko różowy, niebieski i jak masz szczęście zielony bądź beżowy

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
megi - kochana to chyba nie jesteś sama przekonana...bo jak ja mówię,że Fabian to ostatnio ktoś do mnie z tekstem że dziecko skrzywdzę
a ja to olewam, imię nam sie podoba, nie jest obraźliwe, dla nas śliczne, wyjątkowe i pasuje do naszego synka i za nic w swiecie go nie zmienimy, a jakbym uległa i zmienila na jakiegos nie wiem Maćka ( przyklad ) to po prostu przyznalabym innym rację my trzymamy się swojego chyba,ze po porodzie nas natchnie ale to na pewno nie przez presję otoczenia

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

co do herbaty z liści malin to słyszałam,że ona przygotowuje szyjkę do rozwarcia i ułatwia poród ale nie przyśpiesza go
jeśli chodzi o imię to wiem o czym mówisz,
ale ja też już się z tym pogodziłam,

poza tym już się powoli przekonuje, że z czasem każdy się przyzwyczaja i traktuje normalnie

herbatka faktycznie ponoć dobrze wpływa, ja będę piła

a jeśli chodzi o przyśpieszenie to na wątku mam list.-gru.
górował olej

Cytat:

A butelki brałyście zwykłe czy antykolkowe? Ja zdecydowałam się na tt, i wzielam zwykłą, ale teraz widzę jeszcze ze wystawili antykolkową

ja się właśnie zastanawiam,
bo anyklokowe są 2 razy droższe,
no ale na sobie nie oszczędzam a na dziecku będę, bezsensu, więc pewnie wezmę te antykolkowe

moja siostra miała małe antykolkowe z Dr Brown, mały miał potworne kolki pisałam już o tym,
więc jak kupowała większe buteleczki to wzieła te normalne, bo stwierdział, że skoro nie pomagaja to szkoda kasy,
i po 2 dniach leciała po antykolkową, bo jednak zauważyła że ze zwykłą butelką jest jeszcze gorzej

więc wyszło na to, że jak dziecko nie ma kolek to mu obojętna butelka,
a jak ma kolki,
to dobrze kupić antykolkową

ale na pewno nie ma co liczyć na to że to czy będą kolki zależy od butelki

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-01-06 o 10:09
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:14   #786
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiemy co z naszym pierwszym forumowym maleństwem?

Byłam u pani adwokat, babka cięta na facetów, to chyba dobrze, zadzwoniła do niego przy mnie, nie odbierał.
Ustaliłyśmy, że wysyła do niego pismo przed sadowe w sprawie pokrycia kosztów za wyprawkę i alimentów na okres ciąży.
Potem oddzwonił do niej i podobno był baardzo zdziwiony , zapisał sobie jej nazwisko i powiedział , że się skontaktuje. Pewnie będzie dzwonił do swojego adwokata.
Przykre to, że muszę takie sprawy w ten sposób załatwiać, ale nie mam z nim innego kontaktu. Przecież mozna sie dogadac, a nie on sie ukrywa

Jestem padnięta, nie znoszę takich sytuacji. Jutro nadrobię zaległości

Czy Wy tez macie takie odczucie przy chodzeniu jakby się Wam kości rozchodziły na dole, czy to normalne?
baaaardzo dobrze, że poszłaś
jak tak człowiek podliczy ile kasy trzeba wydać na wyprawkę to masakrycznie dużo i Tobie się ta kasa należy po prostu
trzymaj sie i bądź dzielna

Cytat:
Ja tam pije herbatke z sokiem z malin i cytruyna szczegolnie teraz zima..mam nadzieje ze nie przyspiesze poroduhmhmhm wie moze ktoras cos wiecej na ten temat jak jest????? bo mnie tez sie gdzies o uszy obilo o przyspieszeniu porodu takimi herbatkami.....
maliny można chodzi o herbatkę z liści malin a nie owoców
napar z liści malin wzmacnia mięśnie macicy i lepiej ją przygotowuje do porodu
niby

ja dziś leżę sobie od rana, brzuszek coś mnie niby pobolewa, niby napina się troszkę, wolę odpoczywać
i pograć

aha! a ja kupiłam sobie takie koszule:
http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...386086704.html

chciałam muzzy najpierw te kopertowe ale podobno z nich cycki wypadają

i kupiłam szlafrok taki jakby welurkowy cienki, w PEPCO są promocji
uwaga za 29zł polecam, fajne są, z kapturem i paskiem
ja mam fiolet
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:16   #787
Montii
Zakorzenienie

megi tu chodziu o herbatkę z LIŚCI MALIN a nie malinową

izabela właśnie czytałam, olej rycynowy byłam w szoku ja to stosuję na brwi i rzęsy dla wzmocnienia a one to piły, szok;d

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-06, 10:20   #788
deneb3
Zadomowienie

Cytat:

izabela właśnie czytałam, olej rycynowy byłam w szoku ja to stosuję na brwi i rzęsy dla wzmocnienia a one to piły, szok;d
Montii w zasadzie olejek rycynowy jak pisze na opakowaniu jest na zaparcia działa przeczyszczająco, zażyty doustnie
Stary 2011-01-06, 10:23   #789
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Najlepiej jak jechalismy autopkiem jeszcze jak bylam u rodzicow do sklepu to strasznie mnie bolal brzuch, a jeszcze usiedlismy na kole, wiec jak autopek podskakiwal to az sie kurczylam w sobie tak mnie bolalo. I maz sie pozniej przyznal, ze juz mial wizje jak odbiera porod w Auchanie Padlam, bo on mysli, ze to takie o zaboli brzuch i juz leci dziecko na glebe
dobreeee

diatoma, trzymaj się dzielnie!

nuna, dobrze że na taką babeczkę trafiłaś, przykre, że tak to się wszystko musi odbywać...

a ja dziś błogie lenistwo, jeszcze w piżamie, ale uczyć się powinnam...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:23   #790
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
ja dziś leżę sobie od rana, brzuszek coś mnie niby pobolewa, niby napina się troszkę, wolę odpoczywać
i pograć

chciałam muzzy najpierw te kopertowe ale podobno z nich cycki wypadają
ja wczoraj pół dnia oglądałam koszulę, muszę dzisiaj coś zamówić
ale ja właśnie chce kopertową,
bo ja znowu słyszałam, ze z tych z dziurami piersi wyskakują
bardzo ładna jest ta twoja, jaki kolor wzięłaś?

Cytat:

nie wiedziałam że go się do brwi stosuję

za to wiem, że to popularny naturalny środek na przeczyszczenie
Stary 2011-01-06, 10:27   #791
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja wczoraj pół dnia oglądałam koszulę, muszę dzisiaj coś zamówić
ale ja właśnie chce kopertową,
bo ja znowu słyszałam, ze z tych z dziurami piersi wyskakują
bardzo ładna jest ta twoja, jaki kolor wzięłaś?

nie wiedziałam że go się do brwi stosuję

za to wiem, że to popularny naturalny środek na przeczyszczenie
koszule wzięłam dwie jasny fiolet i amarant

mają przyjść dopiero w next week
Stary 2011-01-06, 10:34   #792
iizabelaa
Zakorzenienie

ja kupię jedną,
bo tylko w szpitalu będę z niej korzystać,
a jedną pożyczę do siostry,
w razie awarii,

mam tylko problem z rozmiarem
Stary 2011-01-06, 10:35   #793
Montii
Zakorzenienie

izabela tak ,na przeczyszczenie ale ma zbawienne zastosowanie w kosmetyce stosuję na brwi i rzesy mam ciemne i grube, również na koncówki włosów itp itd albo na noc na stopy + skarpetki i rano stópki gładkie i miłe
ciężko byłoby to wypić ...;-P

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:42   #794
trzyrazyi
Zadomowienie

uwaga.... DZISIAJ BOZE CIALO
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:43   #795
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Hej mamusie!

Ja dzis juz ostatni dzien na zwolnieniu, wiec znow od jutra bede pewnie was tylko podczytywac - co 4 strone

My z Ninem wlasnie mamy akcje "brzuch w ruch" Jeszcze nigdy mi tak nie dokazywal jak teraz Tak smiesznie skacze

Zaraz lece na male zakupy dla smyka i moze cos upoluje dla siebie

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:44   #796
n.ik.a
Zadomowienie

marsylia ja ten oillan mam zamiar wziąć taki http://www.domzdrowia.pl/92544,ocean...-1-150-ml.html
za punkty w aptece i pisze tam, że może być dla niemowlaków
kochana co do butelek to kupiłam dwie TT niby te zwykłe ale na opakowaniu pisze, że też są antylkolkowe - wiem, żete typowe antykolkowe mają taką specjalną rureczkę w środku ale na razie nie kupię, chyba że mała będzie marudzić taką z dr browna

megi2015 u nas z imieniem też problem na początku miała być Hania ale mojej mamie jest Anna i zrezygnowaliśmy. Później Adrianna - zakochaliśmy się w tym imieniu ale mój tato przypomniał, że mamy w rodzinie jednego Adriana i niestety ze względu na jego dziwny charakter też zrezygnowaliśy - ostatnio była Karolinka ale bardzo popularne i jesteśmy przy Kalince choć rodzice nie bardzo chcą zaakceptować to imię...słyszałam od wielu mam, że przed urodzeniem mają swoje typy a gdy dziecko przychodzi na świat i pierwszy raz bierzesz je na ręce imię samo do niego przychodzi

laseczkaa u nas tez posłucha, bo nie wolno raz sobie pofolgowaliśmy ale było to ok 6 tyg.

Iza ja też zamówiłam tą koszulę...czekam aż przyjdzie kolor szary + filet bo taki ma szlafrok

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:53   #797
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:

Acha moja znajoma<polozna> powiedziala mi ze jak bede chciala przyspieszyc porod pozniej to mam uprawiac czesto sex,gdyz sperma przyspiesza skurcze hahahaha taka ciekawostka....takze teraz lepiej nie ryzykowac hihihi
No ja mam niby zakaz, ale libido poszlo ostro w gore, wiec pewnie za jakies 2tyg zaczniemy szalec

Cytat:
Co myślicie o tych pasach poporodowych?

http://allegro.pl/poporodowy-pas-brz...393106651.html
zdecydowala się któraś z Was?
Zastnawiam sie nad kupnem chociaz nie wiem czy to faktycznie takie skuyteczne. No i zalezy czy bede mogla w ogole taki pas stosowac, lub czy bedzie potzreba

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Ta to ja mam niedowagę o kilo

Ja też olewam. Wystarczy spojrzeć na niektóre grzechotki "dla dzieci powyżej 3 rż" jasne. Chodzi o to, że producent nie musi robić dodatkowych atestów itp.

Matko Ty nie strasz, że tak szybko urodzisz.

Ty się nie śmiej, moja siostra sprawdziła na sobie, urodziła wcześniej.

A co do szpitala. Poporodowe sale są u nas dwuosobowe. Na porodówce są 3 stanowiska, jedna osoba może być przy Tobie, bez żadnych opłat. Położne są przy samym porodzie, a tak tylko zaglądają. Natomiast jak się im zapłaci po 50 zł dla każdej (są dwie) pomagają dość chętnie. Lekarz przychodzi na poród, bezpłatnie.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Na all sudocrem 250g z wysyłką jakieś 29 zł, w tesco nie wspomnę , ale pytałam w aptece 25 zł.
Powiem Ci, ze nie mialabym nic przeciwko szybszemu porodowi hehe juz sie doczekac nie moge.

Dzis mam dzien porzadkowy. Pranie, prasowanie, chowanie gwiazdkowych bibelotow i ogolnie musze odswiezyc pokoj. Wczoraj siedzialam do 3 nad ranem i ukaldalam te wszystkie ciuszki, segregacja poszla w ruch i matko jedyna ja mam ciuszki juz na roczek nawet
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 10:58   #798
87czarna
Zakorzenienie

Dziewczyny,a jak to jest z herbatami malinowymi? Można pic w ciąży? To moje ulubione,a słyszałam,że powinno się je ograniczyc...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:02   #799
agaaga89
Zakorzenienie

Chciałam Wam dorzucić obiecane zdjęcie Franka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg franek.jpg (25,8 KB, 40 załadowań)

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-06, 11:03   #800
megi2015
Zadomowienie

Monti masz rację w sumie do żadnego imienia które wymyśliłam nie jestem przekonana aż w 100 %. po prostu nie wiem i już. ale znając życie mój pierwszy typ to był Daniel....i pewnie tak zostanie. to mało spotykane imię a uważam że ładne. Danielek.....potem mąż chciał abym wymyśliła jeszcze ze 3 typy i z tego wybierzemy. no to wymyśliłam i nadal cisza.....

Ego świetnie cię rozumię kochana.

Iza super ta pościel. Bardzo ładnie pasuje wam do sypialni
Stary 2011-01-06, 11:04   #801
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie w pracy babki mówiły, że kiedyś w szpitalu kazali pić olej ryc. na przyspieszenie

Cytat:
dobre

Cytat:
Dzis mam dzien porzadkowy. Pranie, prasowanie, chowanie gwiazdkowych bibelotow i ogolnie musze odswiezyc pokoj. Wczoraj siedzialam do 3 nad ranem i ukaldalam te wszystkie ciuszki, segregacja poszla w ruch i matko jedyna ja mam ciuszki juz na roczek nawet
no to gdzie te zdjęcia obiecane
Stary 2011-01-06, 11:05   #802
Eirene1987
Zakorzenienie

z tym linkiem to się popłakałam moim przez przypadek dałam linka tżta fajnie wyszło już poprawiłam

Cytat:
No imię trzeba czuć..
Mnie naszło na Franka tydzień przed pierwszym prentalnym, kiedy nie znaliśmy płci i jakoś już nie moglo być inaczej. Wszyscy imię przyjeli poza teściową, która za każdym razem wymyśla swoje, był już Andrzej, wczoraj dzwoniła z pomysłem Bartłomieja... te teśiowe to mają... hmm... poczucie że mają tyle do powiedzenia
tak dokładnie jakby to ich dzieci były moja ostatnio próbowała wypytać tżta jakie w końcu imię dajemy ale jej nie powiedział po porodzie się dowiedzą
a tak w ogóle to na 99% już wybraliśmy mi się baardzo podoba tż się przekonał jak jego kolega z pracy dał tak synowi na imię i będzie mały Oliwier zastanawialiśmy się jeszcze nad Wiktorem ale teściowi się strasznie podoba wiktor więc raczej będzie Oliwier już chyba nam się nie odwidzi

Cytat:
Idę spać dziewczyny, a jutro Swieto dziś rozmawiałam z kobietą i chciała umawiać spotkanie na jutro więc mówię, że to niemożliwe bo jutro nie pracujemy, ponieważ jest święto, a ona do mnie: No fakt przecież jutro Boże Ciało

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
CO do tych masaży.Ja przed porodem miałam kilka takich,żeby powiększyć rozwarcie.Położne i lekarz robią to odruchowo.Dla mnie to było gorsze od bólu porodowegoBardzo nieprzyjemne uczucie
to te masaże szyjki? slyszałam o tym mam nadzieję że mnie to nie spotka bo właśnie bóle porodowe są mniejsze niż to

Cytat:
ja poćwiczyłam swoją pewność siebie i sama się już wpycham jeszcze na początku nieśmiało pytałam czy to kasa pierwszeństwa chociaż dobrze wiedziałam a teraz bez gadki podchodzę jako pierwsza a raz mi facet zamruczał co ja robię jako pierwsza a wskazałam palcem na zdjęcie kobitki w ciąży i inwalidy i zapytałam się raczej co on tutaj robi i cisza
ciesze się,że ta ciąża nauczyła mnie upominać się o swoje
ja jeszcze okazji nie miałam bo do sklepów tak nie chodzę tych dużych ale jakbym poszła to bym podeszła jako pierwsza facetów młodych bym nie pytała jakby była jakaś kobieta to bym zapytała czy w ciąży jest i wtedy hop siup przed kolejkę

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
dam napewno
czekam na te koszule nocne co Eirene dała linka i na zakupy u tego sprzedawcy rp_77, mam nadzieję, że jutro przyjdą
mi właśnie wczoraj te koszule przyszły są fajne wygodne juz spałam w jednej a od rp_77 mam nadzieję że jutro przyjdzie już paczka

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
u mnie dzisiaj nieciekawie, babcia mi od rana zaniemogła,
tzn. bardzo kiepsko chodzi,
już jej się to 2 razy zdarzało
ojej może ciśnienie nie takie?

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość

mam tą właśnie tylko amarant i jest ok ale jak któras ma większe piersi to będą wyłazić tak mi się wydaje ja mam małe piersi więc luz nie powinno nic wyjść a jak coś to guzik zrobię

Cytat:

stosowały stosowały to działa silnie przeczyszczająco

Cytat:
to trza się na procesję zbierać

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:06   #803
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczyny,a jak to jest z herbatami malinowymi? Można pic w ciąży? To moje ulubione,a słyszałam,że powinno się je ograniczyc...
ja tam piję normalnie, co prawda nie kilka dziennie, ale nigdy tak dużo nie piłam, a z tego co dziewczyny piszą, to chodzi o herbatkę z LIŚCI malin a nie malinową

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Chciałam Wam dorzucić obiecane zdjęcie Franka
bardzo fajny chłopaczek
Stary 2011-01-06, 11:06   #804
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
nuna dobrze, że na konkretną babkę trafiłaś. Oby sprawnie wszystko dało się załatwić.
Co do rozchodzenia kości to nie czuję czegoś takiego.

Oho, podobno na miesiąc przed może się brzuch obniżyć, więc może faktycznie mały zechce wcześniej wychodzić.

Oj oby wróciły na swoje miejsce, bo się w żadne spodnie nie zapnę

Mi się specjalnie nie chce, a teraz jak mnie podbrzusze pobolewa to wręcz strach odczuwam przed kochaniem się, więc na razie bida Poza tym to po prostu trochę rzadziej się kochamy niż przed ciążą. Niestety czuję, że brzuch mi się napina w trakcie. Ale póki szyjka zamknięta to nie panikuję.

My też mamy Jedo Fyn, ale model 4ds, ten ze skrętnymi kołami. AWy który kupujecie?

Ja kupiłam antykolkowe, ale za cholerę nie mogę obczaić, w którym miejscu jest to odpowietrzanie...:brzydal :

Ojej jaka ulga, dzisiaj nie mam skurczy, a już się bałam, że coraz gorzej będzie. Wczoraj poleżałam pół dnia i jest lepiej Malutki się kokosi i znowu próbuje mnie wyprostować A dzisiaj dzień nauki...bleee
to widze ze jest nas wiecej z jedo 4ds
a jaki kolor wybraliscie???

ja własnie sie zastanawiam kiedy zacząć robic m,asaże ale neiw iem czy sama dam rade to teraz to za przeproszeniem nawet zeby sie podetrzec niezle sie musze nagimnastykowac

a i lisci mam tez cały słój zasuszonych takich naszych ogrodowych tylko tez nie wiem kiedy mam je zaczac pic... teraz juz mamy 31 tydzien

poradzcie cos...
ja po mału zaczynam kompletowac torbe do szpitala

najlepszy był maz jak zobaczył podpaski poporodowe i pyta co to takiego i czemu to takie wielkie.... no to mu wyjasniłam jego mina bezcenna

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2011-01-06 o 11:08
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:06   #805
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Malinowe można tylko z liści malin podobno nie bo mogą przyspieszyć poród czy jakoś tak

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:07   #806
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
kampasiula a nie miałaś masażu szyjki ?? jak leżałam na patologii to laska z pokoju miała i zawsze z takiego "masażyku" popłakana przychodziła
no własnie pisałam,że miałam.Przed porodem kilkakrotnie,żeby rozwarcie się powiększyło.Katorga

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:09   #807
87czarna
Zakorzenienie

O tych liściach malin słyszałam,ale jak się dowiedziałam,że herbaty malinowe nie są wskazane,to trochę się przeraziłam,bo to moje ulubione i piję codziennie

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

kampasiula aż takie to nieprzyjemne? mam nadzieję,że mnie to ominie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-06, 11:12   #808
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
marsylia słodka pomyłka co jej wpadło do głowy

a ostatnio termin z usg wyszedł mi 3 marca, zerkam w kalendarz a to tłusty czwartek będzie grubasek jak nic
Mi wychodzi wielkanoc, ciekawe co to oznacza

Cytat:
właśnie buszuje po allegro bo kompletuje wyprawkę i zastanawiam się nad pieluchami tetrowymi natrafiłam na takie przy których pisze że są grube lub podwójnie tkane i teraz nie wiem czy wziąć je czy te tańsze przy których takich uwag nie ma co doradzacie ??
Ja mam cieńsze, ale te większe. To jest minus allegro ze nie mozna dotknąc, mi czesto tego brakuje.

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

Tity u nas chyba też przednia oś jest skrętna, tak mi się wydaje, ja go rozpoznaje po tym, ze i przód i tył jest pompowany i ma szprychy. Natomiast ten drugi model miał przód piankowy.

A z tymi butelkami, to te antykolkowe nie mają takiej rurki jakby w środku Ja chyba zostanę przy zwykłych i nie będę już zamieniać, najwyżej dokupię jak już mały będzie.

Ja dziś muszę zrobić kolokwium dla 2 grup, a że jest ich strasznie dużo to muszę ich podzielić na pół, bo inaczej będą siedzieć jedno na drugim Tak strasznie mi się nie chce, ale do soboty zostało już mało czasu.

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:12   #809
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
to widze ze jest nas wiecej z jedo 4ds
a jaki kolor wybraliscie???
Kolor 177, taki wściekły zielony, a Wy?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-06, 11:16   #810
Eirene1987
Zakorzenienie

dziewczyny dostałam wiadomość od Kolby:

"Jestem w szpitalu. 2cm rozwarcia. Idę na porodówkę hamować akcję. Jestem przerażona. Trzymajcie kciuki. Kolba"

Napisałam jej że trzymamy i że będzie dobrze
kurczę wczoraj diatoma dziś kolba...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości