Wszystko o Oriflame część VIII - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 01:01   #781
akisia
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Oriflame część VIII

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
Przeciw puszeniu to chodzi ci o ten na zimę turkusowy, czy o ten różowy wygładzający? Bo jeśli o ten na zimę, to w porównaniu z przeciwstarzeniowym są zupełnie inne. Przeciwstarzeniowy dobrze odżywia włoski, dzięki czemu są mocniejsze i mniej wypadają. Nie przetłuszcza włosów, ale też nie przedłuża ich świeżości. Zapach bardzo ładny. Ogólnie polecam. Ten na zimę sprawia, że włosy nawet pod czapką się mniej przetłuszczają. Faktycznie mniej się elektryzują, ale nie mają zbytnio blasku. Są raczej matowe, aczkolwiek o dziwo nie dostałam po nim łupieżu, więc również polecam. Różowego wygładzającego nie stosowałam, bo mam obawy, że będzie przetłuszczał włosy...
Ogólnie przeciwstarzeniowy i na zimę to moje ulubione szampony i odżywki z ori. Na zmianę czasem kupuję żółty regenerujący i niebieski przeciwłupieżowy. Czerwony i zielony są dla mnie zbyt słodkie i mdli mnie ten ich cukierkowy/jabłkowy zapach Ten jasnoniebieski na codzień jak dla mnie jest beznadziejny - włosy wytrzymywały połowę standardowego czasu do następnego mycia Nie polecam również szamponu na lato (ciemnożółty/pomarańczowy), bo obciążał włosy, przez co również szybko wyglądały na tłuste...
Dziękuję Ci, Li O
Chodziło mi o tą różową, serię na zimę mam, na razie użyłam raz, ale jestem zadowolona. Skoro polecasz anti age, to kupię a olejek w kapsułkach z tej serii też mialaś?
akisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 10:11   #782
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez akisia Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci, Li O
Chodziło mi o tą różową, serię na zimę mam, na razie użyłam raz, ale jestem zadowolona. Skoro polecasz anti age, to kupię a olejek w kapsułkach z tej serii też mialaś?
Tak, miałam Jeśli twoje włosy wyglądają na suche, zniszczone i trudno się układają, to olejek (jak wszystkie olejki) będzie dla ciebie odpowiedni. Ja walczę z rozdwajającymi się końcówkami i pomimo używania żółtego serum, ciągle poszukuję czegoś co zapobiegnie rozdwajaniu, a nie tylko będzie naprawiać. Przyznam szczerze, że kapsułki poprawiały wygląd włosa, ale trudno mi ocenić ich działanie, ponieważ mam długie włosy i jedna kapsułka praktycznie znikała na nich "bez śladu" Szkoda mi było dawać dwie, bo kapsułki troszkę kosztują. Ostatecznie nie kupiłam drugiego opakowania. Na codzień stosuję keratynę w sprayu, którą kupuję w drogerii oraz żółte serum na końcówki
Stary 2011-01-26, 10:51   #783
gosha2504
Raczkowanie

GG do gosha2504 Send a message via Skype™ to gosha2504

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Co myślicie o zestawie pędzli?Jest wart tych pieniędzy,opłaca się kupić?
Dostałam go w prezencie ostatnio i wg mnie jest bardzo dobry. Ładne, solidne etui. Włosie dobrze ułożone.
Uwielbiam pędzel do cieni i do pomadki Ten do pudru też jest dobry. Osobiście polecam cały zestawik.

„Nie ma kobiet brzydkich, są tylko leniwe"
I cel (osiągnięty): 69,5 --> 60,0
II cel: 60-59-58-57-56-55
gosha2504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 11:14   #784
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

w biurach regionalnych mozna kupowac próbki?i w jakich cenach? jesli akurat nie załapałam się do BK to będe płaciła 2zł za 1 probke czy mimo wszystko 50gr?
Stary 2011-01-26, 11:48   #785
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

jest w ori krem pod oczy dla alergicznej twarzy??
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 13:34   #786
Zaczarowana18
Rozeznanie

Cytat:
Tak, miałam Jeśli twoje włosy wyglądają na suche, zniszczone i trudno się układają, to olejek (jak wszystkie olejki) będzie dla ciebie odpowiedni. Ja walczę z rozdwajającymi się końcówkami i pomimo używania żółtego serum, ciągle poszukuję czegoś co zapobiegnie rozdwajaniu, a nie tylko będzie naprawiać. Przyznam szczerze, że kapsułki poprawiały wygląd włosa, ale trudno mi ocenić ich działanie, ponieważ mam długie włosy i jedna kapsułka praktycznie znikała na nich "bez śladu" Szkoda mi było dawać dwie, bo kapsułki troszkę kosztują. Ostatecznie nie kupiłam drugiego opakowania. Na codzień stosuję keratynę w sprayu, którą kupuję w drogerii oraz żółte serum na końcówki
Przepraszam za off-aPomaga Ci keratyna? Ile mniej więcej kosztuje? Ja brałam różne tabletki na poprawę wyglądu włosów i jakoś żadnej większej różnicy nigdy nie zauważyłam. Moje włosy dość często katowane są prostownicą,dlatego przydałoby im się konkretne wzmocnienie

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Poison27 Pokaż wiadomość
w biurach regionalnych mozna kupowac próbki?i w jakich cenach? jesli akurat nie załapałam się do BK to będe płaciła 2zł za 1 probke czy mimo wszystko 50gr?
Z tego co mi wiadomo w biurze nie mogą sprzedać ci próbek(i ogólnie produktów,które tam mają),ale możesz poprosić,aby zamówili ci próbki po 50gr. Ja tak robię i jeszcze nikt mi nie odmówił Spisuję kody i zamawiają mi bez problemu.
Stary 2011-01-26, 13:51   #787
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
To zależy od biura. Jeśli pracownicy biura mają próbki do sprzedaży dla konsultantów korzystających z tegoż biura, to często są one po 50 gr. Oczywiście zapewne nie wszędzie jest tak miło i mogą chcieć 2 zł za próbkę... Zawsze można zapytać, a jak nie będzie ci odpowiadało, to może poproś swoją sponsorkę, liderkę lub dyrektorkę o zamówienie próbek za 50 gr? Na pewno w grupie jest ktoś z BK
Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
jest w ori krem pod oczy dla alergicznej twarzy??
Typowo do alergicznej to chyba nie ma. Są albo do cery suchej, albo do wszystkich typów cery. Krem z serii Time Relax ma w nazwie delikatny, ale mnie osobiście ta seria uczula. Cera po niej robi się czerwona i pali, więc kremu pod oczy bałam się wypróbować. Mam wrażliwe oczy i osobiście najbardziej polecam SiB. Nie dość, że jest łagodny i szybko się wchłania, to w moim przypadku najskuteczniej ze wszystkich wypróbowanych przeze mnie kremów pod oczy zmniejsza cienie i opuchnięcia pod oczami

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Zaczarowana18 Pokaż wiadomość
Przepraszam za off-aPomaga Ci keratyna? Ile mniej więcej kosztuje? Ja brałam różne tabletki na poprawę wyglądu włosów i jakoś żadnej większej różnicy nigdy nie zauważyłam. Moje włosy dość często katowane są prostownicą,dlatego przydałoby im się konkretne wzmocnienie
Wątek o kosmetykach, więc czasem można wspomnieć o czymś innym
Kiedyś czytałam temat na forum wizaż o prostowaniu włosów za pomocą keratyny i zwykłej prostownicy. Fakt, że ta keratyna, o której pisały dziewczyny kosztowała jakieś 150 zł za jeden zabieg, ale natchnęły mnie wtedy do wypróbowania specyfiku tego typu. Poszukałam opinii i z tych z najniższej półki na próbę wybrałam artiste (produkt z drogerii Natura), który w promocji można kupić poniżej 5 zł. Spryskuję keratyną włosy przed suszeniem suszarką. Efekt: może to tylko moje wrażenie, ale wydaje mi się, że ubytki we włosie są uzupełnione przez tą odżywkę, która wtapia się we włos. Włosy po wysuszeniu przy zastosowaniu keratyny są wyraźnie bardziej proste niż bez niej. Naturalnie mam lekko kręcone i jeśli spryskam keratyną włosy bez suszenia i delikatnie je pościskam zwijając w sprężynki, to lepiej się układają w loczki. Ostatecznie włoski odrobinkę się lepią - efekt można porównać do zastosowania lakieru do włosów, z tym że wyglądają o wiele zdrowiej - gładkie, błyszczące i lekkie. Za 5 zł to chyba można wypróbować, jak ktoś jest zainteresowany i samemu przekonać się czy produkt odpowiada

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 14:58   #788
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ci za odpowiedź
akisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 16:53   #789
kasiencja
Pani Buka

ja właśnie odbierając dziś pakę w biurze regionalnym dowiedziałam się, że mogę kupować próbki po 50gr i to niezależnie od tego ile ja mam punktów, bo to chyba jakaś wysoko postawiona konsultantka sprzedaje po prostu. fajnie

ale wiecie co... firma robi niektóre rzeczy nie fair.
nie dość, że rzeczy drożeją, to jeszcze np nowa wersja balsamu do ciała z jedwabiem ma mniejszą pojemność a kosztuje tyle samo dopiero teraz się zorientowałam... "kula" Silk&Cashmere miała 250 ml, prawda? a nowa wersja tylko 200...

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 19:04   #790
mlody9218
Rozeznanie

GG do mlody9218

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
ja właśnie odbierając dziś pakę w biurze regionalnym dowiedziałam się, że mogę kupować próbki po 50gr i to niezależnie od tego ile ja mam punktów, bo to chyba jakaś wysoko postawiona konsultantka sprzedaje po prostu. fajnie

nie dość, że rzeczy drożeją, to jeszcze np nowa wersja balsamu do ciała z jedwabiem ma mniejszą pojemność a kosztuje tyle samo dopiero teraz się zorientowałam... "kula" Silk&Cashmere miała 250 ml, prawda? a nowa wersja tylko 200...
Prawda, prawda
Firma szuka po prostu tego, gdzie można zarobić
Stary 2011-01-26, 19:46   #791
garfieldek
Zakorzenienie

a te kremiki essentials byly tez chybaw wiekszych opakaowaniach??

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-26, 22:00   #792
kargulec2
Raczkowanie

GG do kargulec2

witam. dawno mnie tu nie było.. ostatnio w VII wątku... no albo nie dawno ale wy tak piszecie że nie mogę nadązyć.. heh no ale praca i szkoła i niestety z czegoś było trzeba zrezygnować. i mam takie pytanko ostatnio nie zamawiałam w 2 czy 3 katalogach i katalog 2 mi nie przyszedł. wiem że po czasie wstrzymują wysyłanie..Ale mogłabym coś zrobić zeby mi przysłali 3?? tylko nie chce zamawiać nic z 2. Najwyżej ze mogę sam katalog zamówić. Jeśli była taka odpowiedz niedawno to bardzo przepraszam ale nie miałam czasu doczytać
kargulec2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:06   #793
asia27100
Zakorzenienie

hej
jestem po spotkaniu w BR z kosmetyczka firmową. garśc informacji ktore udało mi zapamietac:

-GG wychodzi całkowicie z katalogu, wraca w katalogu 5
-kosmetyczka flower ( w kat. 3 na str 5) wydaje sie byc ok. jej przegrodki są zamocowane na rzepach lub klipsach, tak ze mozna je wyjac, nie wiem czy sie zapnie jesli zapakujemy do pelna kazda z przegrodek, ale ogolem polecilabym
-tusz wonder lash intense - przez to ze jest bardziej czarny nie nadaje sie do oczy wrazliwych, moze powodowac nadwrazliwosc
-torebka luxury ( str.23)- nie wiem czy to luxury ma oznaczac luksusowy ale do mnie to niewypał. jest okropna i kiczowata. na zywo wyglada strasznie moim zdaniem. jest wykonana z materialu przypominajacego zamsz, te skoropodobne wstawki sa o wiele jasniejsze niz w katalogu, sa bardziej zlote i blyszczace co jest moim zdaniem kiczowate. w srodku jest wykonczona jakas zlota tkanina ktora rownie sie blyszczy. nawet uchwyt od zamka jest jakimś niewypalem. za darmo bym jej nie chciala bo mi byloby wstyd z nia chodzic. ale wiem ze moze sie podobac.
-portfel luxury- to co powyzej plus to ze jest strasznie wielki i wygląda jak z targowiska. ma sporo przegrodek
-bizuteria golden opulence ( str. 22) taka bizuteria jest w moim stylu...tylko nie te kolory. jest to zloto polyskujace ( tzn nie matowe tylko odbija sie w nim obraz) przez co mi przypomina lancuchy na chinke ( mam podobne). moze inny efekt bylby przy tej bizuterii gdyby to zloto bylo matowe. ale naszyjnik bogaty, z paru sznurow, branzoletka rowniez
-zegarek silver (str.25)- nawet, nawet. brak loga ori, co jest na plus. nawet na mojej dosyc szerokiej rece bym sie zapiela. delikatny z nieco wieksza tarcza. polecilabym
-krem pod oczy time reversing intense ( str. 39)- rozswietla, zmniejsza opuchliznę, mozna stosowac raz w tygodniu jako maseczke pod oczy i na usta ( grubsza warstwa, zostawiamy a to co sie nie wchlonie rozsmarowujemy)
-wielofunkcyjna torba wellness (str.42). wydaje sie byc trwala, mozna z niej zrobic mniejsza kosmetyczke, lub, po wyjeciu z jej srodka uchwytow i bokow, dosyc pakowna sportowa torbe. polecilabym
-korektor very me ( str. 47)- rozowy stosujemy na brazowe przebarwienia, żółty na czerwone. nie wiem jak bedzie z kryciem, sadze ze srednio bo jest dosyc rzadki
-cienie very me lovebirrrds i kredki- cienie dosyc jasne i perłowe, do dziennego delikatnego makijazu ok, kolor blue kiss wygladfal na rece jak szary nie niebieski. kredki rewelacja- kolor silver crush daje srebny efekt, love blue bardzo intensywny granat ( ale taki przytlumiony granat), zielona wypada najslabiej, ale tez daje rade
-produkty fix'n'go- lakier jest za maly jak dla mnie, cala seria nie pachnie zbyt milo moim zdaniem
-pomadki triple core z serduszkiem. rewelacyjny zapach i kolory. zwlaszcza czerwienie: intensywne. delikatne drobinki, mika
-seria loves me o zapachu stokrotek-mydelko moze ladne, ale dla mnie nieprzyjemnie pachnie. seria owszem, ma zapach stokrotek, ale zbyt intensywny i sztuczny. mozna sprobowac ale fanką bym nie zostala. porownalabym do kremow do rak o zapachu tulipanów.,
-kuracja przeciwłupieżowa hairX ( str. 91)- stosujemy na wilgotne lub suche wlosy. wcieramy w skore glowy i nie splukujemy. mozemy ją trzymac na glowie do 24h. kosmetyka mowila ze najlepiej ok. 12. kuracje najlepiej przeprowadzic przez ok. 2 tyg, gdy objawy nie ustąpia udac sie do lekarza. dla mnie kuracja miala na poczatku bardzo intensywny zapach, nieprzyjemny, ktory po chwili sie ulotnil i stala sie bezzapachowa
-woda toaletowa architect- buteleczka bardzo fajna. dwie kostki sa ze szkła, gorna zakretka jest plastikowa. balam sie ze bedzie kiczowata jest naprawde ladna. zapach boski.
-seria disney- i kosmetyki dla chlopcow i dla dziewczynek maja bardzo slodnie, cukierkowe zapachy. mydelko dla dziewczynek ma faktycznie w sobie brokat
-plyn do kapieli marcepanowy- zapach intensywny, butelka naprawde ogromna
-torebka camelia ( wkladka)- na w srodku kieszonki na komorke, dokumenty, zapina sie. jest z grubszego materialu niz torebka luxury..hm...jak to nazwac, jest z materialu podobnego do tych, z ktorych są zrobione plecaki czy torby sportowe (aczkolwiek lekko cieńsza). niby nie jest najgorsza ale skórzane wstawki w niej wygladaja naprawdę licho, uchwyty smętnie zwisaja, w dotyku są cieniutkie i pewnie beda mialy tendencje do przecierania się.
-kosmetyczka camelia- ma dwie komory, jest wyk. z tego materialu co toreka, do torebki bedzie w sam raz
-naszyjnik camelia- ładny, kwaitek to broszka ktora mozna odpiąć, myslę ze porzadnie wykonana, poleciłabym

widzialam tez torebke z kat. 2 taka kopertowke z wezowej skory. ona najlepiej ze wszystkich torebek jakie w ori widzialam wyglądalam, z tym ze jest to duza kopertowka.

z mojego doswiadczenia:
-nabylam krem pielegnacyjno korekcyjny pure skin i on kompletnie nie kryje. szkoda bylo pieniedzy. za rzadki.
-za to zmywacz do paznokci w pisaku sie nieźle u mnie sprawdził, polecam do poprawek

Cytat:
rożowa kula byla moim najlepiej sprzedajacym sie produktem. i sadze, ze wlasnie nie tylko temu, ze pasowala klientkom jako krem, ale jej pojemnosc i wyglad zachecaly. a teraz? ani to opakowanie ladne, ani duze...a cena....

Edytowane przez asia27100
Czas edycji: 2011-01-26 o 22:10
asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:14   #794
ola_gie
Zakorzenienie

Asia, brawa za relację!

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-26, 22:25   #795
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kargulec2 Pokaż wiadomość
witam. dawno mnie tu nie było.. ostatnio w VII wątku... no albo nie dawno ale wy tak piszecie że nie mogę nadązyć.. heh no ale praca i szkoła i niestety z czegoś było trzeba zrezygnować. i mam takie pytanko ostatnio nie zamawiałam w 2 czy 3 katalogach i katalog 2 mi nie przyszedł. wiem że po czasie wstrzymują wysyłanie..Ale mogłabym coś zrobić zeby mi przysłali 3?? tylko nie chce zamawiać nic z 2. Najwyżej ze mogę sam katalog zamówić. Jeśli była taka odpowiedz niedawno to bardzo przepraszam ale nie miałam czasu doczytać
Na biuro lub filię możesz zamówić sam katalog bez opłat. Jeśli chciałabyś na dom, to płacisz tylko za przesyłkę.
Stary 2011-01-26, 23:57   #796
garfieldek
Zakorzenienie

Jak to jest: w tym katalogu wbilam sie na 6% poziom, czy gdy w nastepnym katalogu nie zdobede tych grupowych 600 pp spadam znow na 3% ? Jakie rabat mi wtedy przyznaja....

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 08:44   #797
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
rożowa kula byla moim najlepiej sprzedajacym sie produktem. i sadze, ze wlasnie nie tylko temu, ze pasowala klientkom jako krem, ale jej pojemnosc i wyglad zachecaly. a teraz? ani to opakowanie ladne, ani duze...a cena....
niestety, mama zamówiła i wygląda to jakoś marnie a ja też uwielbiałam ten balsam...

dzięki za relację

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 09:15   #798
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

Cytat:
Napisane przez Zaczarowana18 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Z tego co mi wiadomo w biurze nie mogą sprzedać ci próbek(i ogólnie produktów,które tam mają),ale możesz poprosić,aby zamówili ci próbki po 50gr. Ja tak robię i jeszcze nikt mi nie odmówił Spisuję kody i zamawiają mi bez problemu.

Cytat:
To zależy od biura. Jeśli pracownicy biura mają próbki do sprzedaży dla konsultantów korzystających z tegoż biura, to często są one po 50 gr. Oczywiście zapewne nie wszędzie jest tak miło i mogą chcieć 2 zł za próbkę... Zawsze można zapytać, a jak nie będzie ci odpowiadało, to może poproś swoją sponsorkę, liderkę lub dyrektorkę o zamówienie próbek za 50 gr? Na pewno w grupie jest ktoś z BK

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

dzwonilam do BR we wrocławiu i niestety nie sprzedają, wiec zadzwoniłam do dyrektorki. Ale zalezalo mi na czasie musiałam przełozyć meeting z klientka ja widze zainteresowanie K3 ale na razie czekam na zamowienia, choc slysze ze na pewno cos zamowią itd nie chcę pośpieszać ale potem na ostatnia chwilę bede kombinowała. Ja zamawiam dla siebie:
*wonder intense
* balsam z olejem słonecznikowym
*pędzel do podkładu (ma go któraś z Was?)
* szminka power shine nude z wyprzedazy
dla bratowej kupie jakieś perfumy na urodziny- waham się miedzy Precious, Ametyhst Fatale a Midnight Pearl - bo lubi mocne wieczorowe zapachy który wg Was przypomina nutę zapachową Amber Elixir? Bo ona za tym zapachem szaleje

Cytat:
hej
jestem po spotkaniu w BR z kosmetyczka firmową. garśc informacji ktore udało mi zapamietac:

-GG wychodzi całkowicie z katalogu, wraca w katalogu 5
-kosmetyczka flower ( w kat. 3 na str 5) wydaje sie byc ok. jej przegrodki są zamocowane na rzepach lub klipsach, tak ze mozna je wyjac, nie wiem czy sie zapnie jesli zapakujemy do pelna kazda z przegrodek, ale ogolem polecilabym
-tusz wonder lash intense - przez to ze jest bardziej czarny nie nadaje sie do oczy wrazliwych, moze powodowac nadwrazliwosc
-torebka luxury ( str.23)- nie wiem czy to luxury ma oznaczac luksusowy ale do mnie to niewypał. jest okropna i kiczowata. na zywo wyglada strasznie moim zdaniem. jest wykonana z materialu przypominajacego zamsz, te skoropodobne wstawki sa o wiele jasniejsze niz w katalogu, sa bardziej zlote i blyszczace co jest moim zdaniem kiczowate. w srodku jest wykonczona jakas zlota tkanina ktora rownie sie blyszczy. nawet uchwyt od zamka jest jakimś niewypalem. za darmo bym jej nie chciala bo mi byloby wstyd z nia chodzic. ale wiem ze moze sie podobac.
-portfel luxury- to co powyzej plus to ze jest strasznie wielki i wygląda jak z targowiska. ma sporo przegrodek
-bizuteria golden opulence ( str. 22) taka bizuteria jest w moim stylu...tylko nie te kolory. jest to zloto polyskujace ( tzn nie matowe tylko odbija sie w nim obraz) przez co mi przypomina lancuchy na chinke ( mam podobne). moze inny efekt bylby przy tej bizuterii gdyby to zloto bylo matowe. ale naszyjnik bogaty, z paru sznurow, branzoletka rowniez
-zegarek silver (str.25)- nawet, nawet. brak loga ori, co jest na plus. nawet na mojej dosyc szerokiej rece bym sie zapiela. delikatny z nieco wieksza tarcza. polecilabym
-krem pod oczy time reversing intense ( str. 39)- rozswietla, zmniejsza opuchliznę, mozna stosowac raz w tygodniu jako maseczke pod oczy i na usta ( grubsza warstwa, zostawiamy a to co sie nie wchlonie rozsmarowujemy)
-wielofunkcyjna torba wellness (str.42). wydaje sie byc trwala, mozna z niej zrobic mniejsza kosmetyczke, lub, po wyjeciu z jej srodka uchwytow i bokow, dosyc pakowna sportowa torbe. polecilabym
-korektor very me ( str. 47)- rozowy stosujemy na brazowe przebarwienia, żółty na czerwone. nie wiem jak bedzie z kryciem, sadze ze srednio bo jest dosyc rzadki
-cienie very me lovebirrrds i kredki- cienie dosyc jasne i perłowe, do dziennego delikatnego makijazu ok, kolor blue kiss wygladfal na rece jak szary nie niebieski. kredki rewelacja- kolor silver crush daje srebny efekt, love blue bardzo intensywny granat ( ale taki przytlumiony granat), zielona wypada najslabiej, ale tez daje rade
-produkty fix'n'go- lakier jest za maly jak dla mnie, cala seria nie pachnie zbyt milo moim zdaniem
-pomadki triple core z serduszkiem. rewelacyjny zapach i kolory. zwlaszcza czerwienie: intensywne. delikatne drobinki, mika
-seria loves me o zapachu stokrotek-mydelko moze ladne, ale dla mnie nieprzyjemnie pachnie. seria owszem, ma zapach stokrotek, ale zbyt intensywny i sztuczny. mozna sprobowac ale fanką bym nie zostala. porownalabym do kremow do rak o zapachu tulipanów.,
-kuracja przeciwłupieżowa hairX ( str. 91)- stosujemy na wilgotne lub suche wlosy. wcieramy w skore glowy i nie splukujemy. mozemy ją trzymac na glowie do 24h. kosmetyka mowila ze najlepiej ok. 12. kuracje najlepiej przeprowadzic przez ok. 2 tyg, gdy objawy nie ustąpia udac sie do lekarza. dla mnie kuracja miala na poczatku bardzo intensywny zapach, nieprzyjemny, ktory po chwili sie ulotnil i stala sie bezzapachowa
-woda toaletowa architect- buteleczka bardzo fajna. dwie kostki sa ze szkła, gorna zakretka jest plastikowa. balam sie ze bedzie kiczowata jest naprawde ladna. zapach boski.
-seria disney- i kosmetyki dla chlopcow i dla dziewczynek maja bardzo slodnie, cukierkowe zapachy. mydelko dla dziewczynek ma faktycznie w sobie brokat
-plyn do kapieli marcepanowy- zapach intensywny, butelka naprawde ogromna
-torebka camelia ( wkladka)- na w srodku kieszonki na komorke, dokumenty, zapina sie. jest z grubszego materialu niz torebka luxury..hm...jak to nazwac, jest z materialu podobnego do tych, z ktorych są zrobione plecaki czy torby sportowe (aczkolwiek lekko cieńsza). niby nie jest najgorsza ale skórzane wstawki w niej wygladaja naprawdę licho, uchwyty smętnie zwisaja, w dotyku są cieniutkie i pewnie beda mialy tendencje do przecierania się.
-kosmetyczka camelia- ma dwie komory, jest wyk. z tego materialu co toreka, do torebki bedzie w sam raz
-naszyjnik camelia- ładny, kwaitek to broszka ktora mozna odpiąć, myslę ze porzadnie wykonana, poleciłabym

widzialam tez torebke z kat. 2 taka kopertowke z wezowej skory. ona najlepiej ze wszystkich torebek jakie w ori widzialam wyglądalam, z tym ze jest to duza kopertowka.

z mojego doswiadczenia:
-nabylam krem pielegnacyjno korekcyjny pure skin i on kompletnie nie kryje. szkoda bylo pieniedzy. za rzadki.
-za to zmywacz do paznokci w pisaku sie nieźle u mnie sprawdził, polecam do poprawek

o dzieki przydatne wiadomosc mnie ta nowa torba camelia w ogole sie nie podoba
Stary 2011-01-27, 09:23   #799
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
Jak to jest: w tym katalogu wbilam sie na 6% poziom, czy gdy w nastepnym katalogu nie zdobede tych grupowych 600 pp spadam znow na 3% ? Jakie rabat mi wtedy przyznaja....
W następnym robisz od nowa wszystkie poziomy. Startujesz od 0, a nie od 3%. I nie ma żadnego rabatu (tylko ten z poprzedniego katalogu).
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 09:37   #800
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:
hej
jestem po spotkaniu w BR z kosmetyczka firmową
-torebka luxury ( str.23)
-torebka camelia ( wkladka)
dzieki wielkie za opinie
siostra zastanawiala sie nad ta pierwsza, ale w takim razie chyba zrezygnuje

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 11:26   #801
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
dzwonilam do BR we wrocławiu i niestety nie sprzedają, wiec zadzwoniłam do dyrektorki.
We Wrocławiu nie ma BR tylko filia, a w filiach NIE sprzedają takich rzeczy od ręki, bo to "oficjalne" placówki. BR prowadzone są przez dyrektorów głównie dla swoich grup, więc oni często idą na rękę swoim (i przeważnie nie tylko swoim) konsultantom, ale to odbywa się poza wiedzą ori W BR jak pracownik jest w porządku, to sprzedaje próbki, które sam kupuje na siebie i to wtedy tak, jakbyś odkupowała próbki od sponsorki czy innej koleżanki konsultantki...
Stary 2011-01-27, 12:41   #802
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Dziewczyny, lapcie okazje!!!
Przy skladaniu zamowienia pojawia sie dodatkowa strona wyprzedazowa, jako pierwszy krok przy zamawianiu, jest duzo fajnych kosmetykow, np. puder GG za 8,90 zl!!! Ja wzielam 2 sztuki, mleczko do twarzy Optimals i maseczke z glinka i pomidorem

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 12:56   #803
Zaczarowana18
Rozeznanie

A ja się tak zastanawiam skąd oni biorą te produkty na wyprzedaże. Np. nie pamiętam,żeby to mleczko z żurawiną było w najbliższym czasie w katalogu. A przecież kosmetyki też tracą termin ważności. No chyba,że z zagranicy jest to sprowadzane,a oni mają tam je jakoś inaczej produkowane. No nie wiem,dlatego tu pytam
Stary 2011-01-27, 12:58   #804
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Po otrzymaniu paczki oczywiscie sprawdze date waznosci wszystkich rzeczy
Ale to jedna z lepszych wyprzedazy ostatnio

GOSIA [13.08.2015]

Stary 2011-01-27, 13:21   #805
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Przy skladaniu zamowienia pojawia sie dodatkowa strona wyprzedazowa, jako pierwszy krok przy zamawianiu, jest duzo fajnych kosmetykow, np. puder GG za 8,90 zl!!! Ja wzielam 2 sztuki, mleczko do twarzy Optimals i maseczke z glinka i pomidorem

jaki puder?? u mnie go nie ma, jak dla mnie słaba wyprzedaż

Edytowane przez pycia17
Czas edycji: 2011-01-27 o 13:28
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 13:29   #806
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Puder Giordani Gold Medium kod 5565.
Pewnie juz wykupiony, dlatego zniknal...

GOSIA [13.08.2015]

Stary 2011-01-27, 13:40   #807
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Po otrzymaniu paczki oczywiscie sprawdze date waznosci wszystkich rzeczy
Ale to jedna z lepszych wyprzedazy ostatnio
Ja jak dotąd wszystko co kupiłam ze strony między koszykiem a weryfikacją to miałam albo przeterminowane, albo miesiąc do końca daty ważności... Może puder bym kupiła, bo to się w sumie nie psuje jakoś specjalnie, ale go nie widzę. Kosmetyków w postaci kremów, płynów, itp. więcej nie kupię, bo już raz świeciłam oczami przed klientką, która zamówiła dwa cienie do powiek w musie. Akurat pojawiły się przed weryfikacją te dwa kolory, więc zamówiłam taniej. Połasiłam się na 10 zł, a ona mi je zwróciła, bo były przeterminowane. Od tamtej pory jeszcze nic nie zamówiła, a wcześniej zamawiała co katalog za 50-100 zł. Dostałam nauczkę
Stary 2011-01-27, 13:44   #808
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie ma maseczki .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:26   #809
kruczydło
Raczkowanie

Cytat:
hej

Dzięki za tak obszerny i szczegółowy opis

Mam pytanie odnośnie tego korektora - właśnie przymierzałam się, aby kupić jakiś zielony na czerwone plamki na twarzy (wciąż zdarzają mi się wysypy pryszczy i wtedy zwykły beżowy nie pomaga). Ale może ten żółty będzie lepiej maskował? A potem pokryć go 'beżem' i po sprawie?
Jak sądzicie, czy to dobry pomysł?
kruczydło jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 14:48   #810
just75
Zadomowienie

Cytat:
Na filię w Gdyni już nic nie ma
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości