|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Oriflame część VIII
Cytat:
![]() Chodziło mi o tą różową, serię na zimę mam, na razie użyłam raz, ale jestem zadowolona. Skoro polecasz anti age, to kupię a olejek w kapsułkach z tej serii też mialaś?
|
|
|
|
|
#782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda mi było dawać dwie, bo kapsułki troszkę kosztują. Ostatecznie nie kupiłam drugiego opakowania. Na codzień stosuję keratynę w sprayu, którą kupuję w drogerii oraz żółte serum na końcówki
|
|
#783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwielbiam pędzel do cieni i do pomadki Ten do pudru też jest dobry. Osobiście polecam cały zestawik.
|
|
#784 |
|
Wtajemniczenie
|
w biurach regionalnych mozna kupowac próbki?i w jakich cenach? jesli akurat nie załapałam się do BK to będe płaciła 2zł za 1 probke czy mimo wszystko 50gr?
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
jest w ori krem pod oczy dla alergicznej twarzy??
|
|
|
|
#786 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pomaga Ci keratyna? Ile mniej więcej kosztuje? Ja brałam różne tabletki na poprawę wyglądu włosów i jakoś żadnej większej różnicy nigdy nie zauważyłam. Moje włosy dość często katowane są prostownicą,dlatego przydałoby im się konkretne wzmocnienie![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Spisuję kody i zamawiają mi bez problemu.
|
|
#787 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Typowo do alergicznej to chyba nie ma. Są albo do cery suchej, albo do wszystkich typów cery. Krem z serii Time Relax ma w nazwie delikatny, ale mnie osobiście ta seria uczula. Cera po niej robi się czerwona i pali, więc kremu pod oczy bałam się wypróbować. Mam wrażliwe oczy i osobiście najbardziej polecam SiB. Nie dość, że jest łagodny i szybko się wchłania, to w moim przypadku najskuteczniej ze wszystkich wypróbowanych przeze mnie kremów pod oczy zmniejsza cienie i opuchnięcia pod oczami ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() Kiedyś czytałam temat na forum wizaż o prostowaniu włosów za pomocą keratyny i zwykłej prostownicy. Fakt, że ta keratyna, o której pisały dziewczyny kosztowała jakieś 150 zł za jeden zabieg, ale natchnęły mnie wtedy do wypróbowania specyfiku tego typu. Poszukałam opinii i z tych z najniższej półki na próbę wybrałam artiste (produkt z drogerii Natura), który w promocji można kupić poniżej 5 zł. Spryskuję keratyną włosy przed suszeniem suszarką. Efekt: może to tylko moje wrażenie, ale wydaje mi się, że ubytki we włosie są uzupełnione przez tą odżywkę, która wtapia się we włos. Włosy po wysuszeniu przy zastosowaniu keratyny są wyraźnie bardziej proste niż bez niej. Naturalnie mam lekko kręcone i jeśli spryskam keratyną włosy bez suszenia i delikatnie je pościskam zwijając w sprężynki, to lepiej się układają w loczki. Ostatecznie włoski odrobinkę się lepią - efekt można porównać do zastosowania lakieru do włosów, z tym że wyglądają o wiele zdrowiej - gładkie, błyszczące i lekkie. Za 5 zł to chyba można wypróbować, jak ktoś jest zainteresowany i samemu przekonać się czy produkt odpowiada
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#789 |
|
Pani Buka
|
ja właśnie odbierając dziś pakę w biurze regionalnym dowiedziałam się, że mogę kupować próbki po 50gr i to niezależnie od tego ile ja mam punktów, bo to chyba jakaś wysoko postawiona konsultantka sprzedaje po prostu. fajnie
![]() ale wiecie co... firma robi niektóre rzeczy nie fair. nie dość, że rzeczy drożeją, to jeszcze np nowa wersja balsamu do ciała z jedwabiem ma mniejszą pojemność a kosztuje tyle samo dopiero teraz się zorientowałam... "kula" Silk&Cashmere miała 250 ml, prawda? a nowa wersja tylko 200...
|
#790 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Firma szuka po prostu tego, gdzie można zarobić
|
|
|
#792 |
|
Raczkowanie
|
witam. dawno mnie tu nie było.. ostatnio w VII wątku... no albo nie dawno ale wy tak piszecie że nie mogę nadązyć.. heh no ale praca i szkoła i niestety z czegoś było trzeba zrezygnować. i mam takie pytanko ostatnio nie zamawiałam w 2 czy 3 katalogach i katalog 2 mi nie przyszedł. wiem że po czasie wstrzymują wysyłanie..Ale mogłabym coś zrobić zeby mi przysłali 3?? tylko nie chce zamawiać nic z 2. Najwyżej ze mogę sam katalog zamówić. Jeśli była taka odpowiedz niedawno to bardzo przepraszam ale nie miałam czasu doczytać
|
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
jestem po spotkaniu w BR z kosmetyczka firmową. garśc informacji ktore udało mi zapamietac: -GG wychodzi całkowicie z katalogu, wraca w katalogu 5 -kosmetyczka flower ( w kat. 3 na str 5) wydaje sie byc ok. jej przegrodki są zamocowane na rzepach lub klipsach, tak ze mozna je wyjac, nie wiem czy sie zapnie jesli zapakujemy do pelna kazda z przegrodek, ale ogolem polecilabym -tusz wonder lash intense - przez to ze jest bardziej czarny nie nadaje sie do oczy wrazliwych, moze powodowac nadwrazliwosc -torebka luxury ( str.23)- nie wiem czy to luxury ma oznaczac luksusowy ale do mnie to niewypał. jest okropna i kiczowata. na zywo wyglada strasznie moim zdaniem. jest wykonana z materialu przypominajacego zamsz, te skoropodobne wstawki sa o wiele jasniejsze niz w katalogu, sa bardziej zlote i blyszczace co jest moim zdaniem kiczowate. w srodku jest wykonczona jakas zlota tkanina ktora rownie sie blyszczy. nawet uchwyt od zamka jest jakimś niewypalem. za darmo bym jej nie chciala bo mi byloby wstyd z nia chodzic. ale wiem ze moze sie podobac. -portfel luxury- to co powyzej plus to ze jest strasznie wielki i wygląda jak z targowiska. ma sporo przegrodek -bizuteria golden opulence ( str. 22) taka bizuteria jest w moim stylu...tylko nie te kolory. jest to zloto polyskujace ( tzn nie matowe tylko odbija sie w nim obraz) przez co mi przypomina lancuchy na chinke ( mam podobne). moze inny efekt bylby przy tej bizuterii gdyby to zloto bylo matowe. ale naszyjnik bogaty, z paru sznurow, branzoletka rowniez -zegarek silver (str.25)- nawet, nawet. brak loga ori, co jest na plus. nawet na mojej dosyc szerokiej rece bym sie zapiela. delikatny z nieco wieksza tarcza. polecilabym -krem pod oczy time reversing intense ( str. 39)- rozswietla, zmniejsza opuchliznę, mozna stosowac raz w tygodniu jako maseczke pod oczy i na usta ( grubsza warstwa, zostawiamy a to co sie nie wchlonie rozsmarowujemy) -wielofunkcyjna torba wellness (str.42). wydaje sie byc trwala, mozna z niej zrobic mniejsza kosmetyczke, lub, po wyjeciu z jej srodka uchwytow i bokow, dosyc pakowna sportowa torbe. polecilabym -korektor very me ( str. 47)- rozowy stosujemy na brazowe przebarwienia, żółty na czerwone. nie wiem jak bedzie z kryciem, sadze ze srednio bo jest dosyc rzadki -cienie very me lovebirrrds i kredki- cienie dosyc jasne i perłowe, do dziennego delikatnego makijazu ok, kolor blue kiss wygladfal na rece jak szary nie niebieski. kredki rewelacja- kolor silver crush daje srebny efekt, love blue bardzo intensywny granat ( ale taki przytlumiony granat), zielona wypada najslabiej, ale tez daje rade -produkty fix'n'go- lakier jest za maly jak dla mnie, cala seria nie pachnie zbyt milo moim zdaniem -pomadki triple core z serduszkiem. rewelacyjny zapach i kolory. zwlaszcza czerwienie: intensywne. delikatne drobinki, mika -seria loves me o zapachu stokrotek-mydelko moze ladne, ale dla mnie nieprzyjemnie pachnie. seria owszem, ma zapach stokrotek, ale zbyt intensywny i sztuczny. mozna sprobowac ale fanką bym nie zostala. porownalabym do kremow do rak o zapachu tulipanów., -kuracja przeciwłupieżowa hairX ( str. 91)- stosujemy na wilgotne lub suche wlosy. wcieramy w skore glowy i nie splukujemy. mozemy ją trzymac na glowie do 24h. kosmetyka mowila ze najlepiej ok. 12. kuracje najlepiej przeprowadzic przez ok. 2 tyg, gdy objawy nie ustąpia udac sie do lekarza. dla mnie kuracja miala na poczatku bardzo intensywny zapach, nieprzyjemny, ktory po chwili sie ulotnil i stala sie bezzapachowa -woda toaletowa architect- buteleczka bardzo fajna. dwie kostki sa ze szkła, gorna zakretka jest plastikowa. balam sie ze bedzie kiczowata jest naprawde ladna. zapach boski. -seria disney- i kosmetyki dla chlopcow i dla dziewczynek maja bardzo slodnie, cukierkowe zapachy. mydelko dla dziewczynek ma faktycznie w sobie brokat -plyn do kapieli marcepanowy- zapach intensywny, butelka naprawde ogromna -torebka camelia ( wkladka)- na w srodku kieszonki na komorke, dokumenty, zapina sie. jest z grubszego materialu niz torebka luxury..hm...jak to nazwac, jest z materialu podobnego do tych, z ktorych są zrobione plecaki czy torby sportowe (aczkolwiek lekko cieńsza). niby nie jest najgorsza ale skórzane wstawki w niej wygladaja naprawdę licho, uchwyty smętnie zwisaja, w dotyku są cieniutkie i pewnie beda mialy tendencje do przecierania się. -kosmetyczka camelia- ma dwie komory, jest wyk. z tego materialu co toreka, do torebki bedzie w sam raz -naszyjnik camelia- ładny, kwaitek to broszka ktora mozna odpiąć, myslę ze porzadnie wykonana, poleciłabym widzialam tez torebke z kat. 2 taka kopertowke z wezowej skory. ona najlepiej ze wszystkich torebek jakie w ori widzialam wyglądalam, z tym ze jest to duza kopertowka. z mojego doswiadczenia: -nabylam krem pielegnacyjno korekcyjny pure skin i on kompletnie nie kryje. szkoda bylo pieniedzy. za rzadki. -za to zmywacz do paznokci w pisaku sie nieźle u mnie sprawdził, polecam do poprawek Cytat:
Edytowane przez asia27100 Czas edycji: 2011-01-26 o 22:10 |
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Asia, brawa za relację!
|
#795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to jest: w tym katalogu wbilam sie na 6% poziom, czy gdy w nastepnym katalogu nie zdobede tych grupowych 600 pp spadam znow na 3% ? Jakie rabat mi wtedy przyznaja....
|
|
|
|
#797 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
a ja też uwielbiałam ten balsam...dzięki za relację
|
|
#798 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja widze zainteresowanie K3 ale na razie czekam na zamowienia, choc slysze ze na pewno cos zamowią itd nie chcę pośpieszać ale potem na ostatnia chwilę bede kombinowała. Ja zamawiam dla siebie:*wonder intense * balsam z olejem słonecznikowym *pędzel do podkładu (ma go któraś z Was?) * szminka power shine nude z wyprzedazy dla bratowej kupie jakieś perfumy na urodziny- waham się miedzy Precious, Ametyhst Fatale a Midnight Pearl - bo lubi mocne wieczorowe zapachy który wg Was przypomina nutę zapachową Amber Elixir? Bo ona za tym zapachem szaleje ![]() Cytat:
o dzieki przydatne wiadomosc
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
W następnym robisz od nowa wszystkie poziomy. Startujesz od 0, a nie od 3%. I nie ma żadnego rabatu (tylko ten z poprzedniego katalogu).
|
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostra zastanawiala sie nad ta pierwsza, ale w takim razie chyba zrezygnuje
|
|
#801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W BR jak pracownik jest w porządku, to sprzedaje próbki, które sam kupuje na siebie i to wtedy tak, jakbyś odkupowała próbki od sponsorki czy innej koleżanki konsultantki...
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, lapcie okazje!!!
Przy skladaniu zamowienia pojawia sie dodatkowa strona wyprzedazowa, jako pierwszy krok przy zamawianiu, jest duzo fajnych kosmetykow, np. puder GG za 8,90 zl!!! Ja wzielam 2 sztuki, mleczko do twarzy Optimals i maseczke z glinka i pomidorem
|
|
#803 |
|
Rozeznanie
|
A ja się tak zastanawiam skąd oni biorą te produkty na wyprzedaże. Np. nie pamiętam,żeby to mleczko z żurawiną było w najbliższym czasie w katalogu. A przecież kosmetyki też tracą termin ważności. No chyba,że z zagranicy jest to sprowadzane,a oni mają tam je jakoś inaczej produkowane. No nie wiem,dlatego tu pytam
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Po otrzymaniu paczki oczywiscie sprawdze date waznosci wszystkich rzeczy
![]() Ale to jedna z lepszych wyprzedazy ostatnio
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki puder?? u mnie go nie ma, jak dla mnie słaba wyprzedaż Edytowane przez pycia17 Czas edycji: 2011-01-27 o 13:28 |
|
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Puder Giordani Gold Medium kod 5565.
Pewnie juz wykupiony, dlatego zniknal...
|
|
#807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam pytanie odnośnie tego korektora - właśnie przymierzałam się, aby kupić jakiś zielony na czerwone plamki na twarzy (wciąż zdarzają mi się wysypy pryszczy i wtedy zwykły beżowy nie pomaga). Ale może ten żółty będzie lepiej maskował? A potem pokryć go 'beżem' i po sprawie? Jak sądzicie, czy to dobry pomysł? |
|
|
|
|
#810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.

Ten jasnoniebieski na codzień jak dla mnie jest beznadziejny - włosy wytrzymywały połowę standardowego czasu do następnego mycia
Nie polecam również szamponu na lato (ciemnożółty/pomarańczowy), bo obciążał włosy, przez co również szybko wyglądały na tłuste...
a olejek w kapsułkach z tej serii też mialaś?

Szkoda mi było dawać dwie, bo kapsułki troszkę kosztują. Ostatecznie nie kupiłam drugiego opakowania. Na codzień stosuję keratynę w sprayu, którą kupuję w drogerii oraz żółte serum na końcówki 

dopiero teraz się zorientowałam... "kula" Silk&Cashmere miała 250 ml, prawda? a nowa wersja tylko 200...

.