|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
Hej dziewczyny jestem załamana odchudzałam się cały czas przestałam jeść słodycze, pieczywo i ziemniaki z węglowodanów jadłam tylko wasę i brązowy ryż do tego 1200 kcal i nic!
![]() Moja siostra miała dokładnie tak samo, odstawiła pigułki i bez diety schudła od razu 3kg w 2 tyg teraz jest na diecie 1500kcal + lekkie ćwiczenia i chudnie ok. kilogram tygodniowo. A wczesniej nie mogla zejsc z wagi nawet parę deko... Więc chyba znalazłam winowajcę, tylko problem w tym, że ja nie mogę odstawić hormonów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to, ze ona chudnie, a Ty nie... Coz, niestety, ale wydaje mi sie, ze jedynym ratunkiem bylyby zaawansowane cwiczenia plus dieta. Poza tym, w chudnieciu nie chodzi o zrzucenie kilogramow a o zredukowanie tkanki tluiszczowej, wiec jesli chcesz miec pelen obraz swojego ciala powinnac zmierzyc jej poziom. Fakt, ze ktos schudnie kilogram na diecie niestety jeszcze nic nie oznacza, bo wlaczajac w swoja diete blonnik, eliminujac weglowodany i tluszcze, lub jedzac po prostu zdrowiej oczyszczasz swoj organizm - waga drgnela!... i zwykle to jest ten upragniony kilogram. A kluczem sukcesu jest zmiana nawykow zywieniowych i informacja o tym jaki poziom zawartosci tluszczu w organizmie musimy utrzymac, lub do jakiego zejsc. Idealny sposob walki ze swoja sylwetka to wlasciwie nawet nie spadek wagi, a cwiczenia, poniewaz poprzez nie rzezbisz miesnie, ktore de facto waza wiecej ot tluszczu. Konkludujac ten dlugi wywod dosc ![]() Ale skoro hormony masz takie anie inne, czas pomyslec o trwalej aktywnosci fizycznej, niestety.... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
Tak, cwiczenia na rece zastosowalam tylko dlatego, ze a)mozna je uskuteczniac w domu, jak sie czlowiek nudzi b) ladnie mozna wyrzebic ramiona, i podobno szybko ![]() Bieganie... no to jest bajka... darmowe i relaksujace. Kiedys uskkutecznialam, jak jeszcze mieszkalam w goraach, a pozniej kolo parku. A teraz, centrum Krakowa, kolo Alei ![]() Co sadzicie o fitnessie? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
U mnie na koncie 1400 kcal i jest ok
![]()
![]() |
#784 |
Raczkowanie
|
No pięknie, ostatni mój wpis jest na 2. stronie...
![]() ![]() Obiecuję, że tym razem nie będę się opuszczać ![]() ![]()
![]() |
#785 | |||
Zakorzenienie
|
Parę nieścisłości:
Cytat:
Cytat:
I ja nie zgadzam się z tym co napisałaś, zwykle tak bywa, że pierwszy utracony kilogram jest wynikiem utraconej wody z komórek. Poza tym utrata wagi nie powinna być szybka, bo wbrew pozorom wówczas zatruwa się organizm, a nie oczyszcza, dzieje się tak, ponieważ uwalniane są toksyny rozpuszczone w tłuszczach. Cytat:
No z tym też różnie bywa, bo żeby mięśnie budowały się, to sama dieta niskokaloryczna i ćwiczenia nie wystarczą, raczej wysokobiałkowa. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Zapewne w mojej wypowiedzi sa niescislosci, bo nie jestem dietetykiem, a opieram sie na tym, co powiedzial mi lekarz, a poniewaz powiedzial mi, a nie zapisal, to mam przetworzone przez swoj nieslisly mozg informacje.
![]() Jakkolwiek jestem za dieta 1200kcal (choc jak zapewne wiecie, wiekszosc dietetykow nie jest), to nie jestem za obsesyjnym wazeniem sie co rano i liczeniem kazdego grama. A wynika to z tego co napisalam, czyli: nie schodzimy z kilogramow, a z poziomu swojej tkanki tluszczowej. Co do tego czy slowa objetosc, poziom i sam fakt, czy organizm produkuje komorki tluszczowe czy nie opinie sa sprzeczne i ja nie mam zamiaru przychylac sie do zadnej bo i po co. Efekt jest przeciez podobny gdyby sie tworzyly lub nie. A mianowicie komorki tluszczowe tyja od naszego jedzenia. Napychamny je swoim obzarstwem i slabosciami, przez co puchna. Istnieje teoria, ze gdy nie moga zwiekszyc swojej masy, organizm produkuje nowe (co sie zdarza, np. w czasie ciazy). Nie mi wyrokowac, czy zdarza sie rowniez osobom otylym i z nadwaga, czy tylko szczesliwym przyszlym mamusiom. Fakt pozostaje jednak faktem, ze odchudzajac sie drastycznie na takiej diecie nie jestesmy w stanie zrzucic duzej ilosci tluszczu poniewaz to ewolucyjnie niemozliwe. Wg mnie nie nalezy mylic spadku wagi ze spadkiem ilosci tluszczu w organizmie. (Czy ze zmniejszeniem objetosci komorek tluszczowych, zwal, jak zwal ![]() Nie jestem oczywiscie ekspertem i temat mam ledwo zarysowany, aczkolwiek uwazam, ze nalezy zachowac umiar pomiedzy wazeniem sie kazdego dnia i porownywaniem sie do innych, tak, jak np. do siostry, ze ona zrzuca, a my nie. I dlaczego schudlam tak tylko 2 kg i wiecej nie schodzi. Niestety cwiczenia sa bardzo wazne... ![]() Chce sprobowac diety 1200 kcal aby wytrenowac swoje samozaparcie i zobaczyc jak bedzie sie czul moj organizm. Jednak jesli juz lekarze sie do niej przychylaja, to tylko na 1 m-c stosowania, pozniej 2 m-ce przerwy. A tak nie da sie schudnac, jak pewnie wszystkie wiemy ![]() Z Blonnikiem masz oczywiscie racje. Przepraszam z ablad. Chodzilo mi glownie o to, ze on dobrze dziala na trawienie, zmniejsza uczucie glodu i jest korzystny dla naszego organizmu w ogolnym rozrachunku, o wiele bardziej niz potocznie zwane puste weglowodany. Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2011-02-12 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz bez żadnych ćwiczeń zrzuciłam już 6kg, jestem najlepszym przykładem, że bez ćwiczeń da się schudnąć! Teraz moim jedynym ćwiczeniem jakie wykonuję jest wsadzenie zadu do samochodu, pisanie kredą po tablicy, a także czasami zejście do pokoju po dziennik lekcyjny. To co jest ważne podczas stosowania diety niskokalorycznej to: - ważenie i zapisywanie co się zjada (i niestety wszystko trzeba ważyć, ja nawet mleko do kawy ważę i głupią sałatę, czy szczypiorek) - samodyscyplina (dużo czasu pochłania wybieranie odpowiednich produktów, sprawdzanie w tabelkach kalorii, czasami w sieci) i oczywiście powstrzymywanie się od jedzenia niedozwolonych rzeczy - ważenie się i ja to robię akurat codziennie, dlaczego? bo jak mam zastój to chcę o tym wiedzieć, a nie pod koniec tygodnia być niemiło zaskoczona, że waga stoi w miejscu Mój organizm czuje się znakomicie na tej diecie, dlaczego? Bo dostaje to co jest najlepsze: wszystkie 3 podstawowe składniki pożywienia w takich proporcjach, aby zmniejszyć ilość dostarczanej energii, dużo warzyw i owoców oraz łatwo przyswajalne białko z mięsa i ryb. Edit: Cóż mój żołądek tak poważnie zapchał się papryką faszerowaną, że nic już dzisiaj w siebie nie wcisnęłam i znów mi wyszło poniżej 1000kcal ![]() Tak szczegółowo to zamknęłam się w 897kcal. Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2011-02-13 o 00:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
W takim razie szczerze, szczerze Ci zazdroszcze. Mam takie kolezanki, ktore rowniez schudly bedac restrykcyjne i stosujac scisla diete.
Jednak ilosc postow na tym forum, jak iilosc postow z haslem odchudzanie najlepiej pokazuje, ze ta dieta nie jest korzystna dla wszystkich, ba, w wiekszosci przypadkow bedzie siac wieksze spustoszenie w organizmie. Na pewno kluczem do niejjest to aby ja odpowiednio zbilansowac. Tobie sie udalo i gratuluje. Przedewszytskim samodyscypliny ![]() jednak pojecie diety cud nie istnieje, a kazdy organizm jest inny. Sama masz w podpiscie, ze na Dukanie juz wiecej nie bedzie, a z tej masz ponad 2 kilo sukcecu. To jest najlepszym przykladem, ze bez cwiczen i restrykcji sylwetki nie utrzyma sie. I chocby to mialo trwac 3 lata organizm bedzie sie staral wrocic do poprzedniego rozmiaru. Bo z kolderka tluszczu mu dobrze i bezpiecznie. Przynajmniej instynktowi, nie stawom i sercu ![]() Poniewaz nie mam zamiaru zniechecac nikogo do tej diety i sama ja na sobie wyprobowac proponuje uciac watek, bo zaraz zroimy off top, a mysle, ze zalozeniem tego tematu jest sie wspierac w niedoli zywieniowej i wzajemnie doradzac. Dzieki, ze mi odpisalas, jesli jestes przykladem na to ze ta dieta jest tak wysoko skuteczna poczytam Twoje wczesniejsze posty na jej temat, jezeli takie zamieszczalas. Pozdrawiam ![]() Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2011-02-13 o 00:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Raczkowanie
|
Cześć,
Weszłam jednak na wagę, 3 tygodnie diety ( z grzeszkami, ale wcześniej było ich duużo więcej i dużo więcej kcal -a nie tyłam) , bieganie ...i pół kilo na PLUSIE ![]() Widać mój metabolizm oniemiał i skamieniał. Przekopałam net i widzę, że nie jestem odosobnionym przypadkiem. Istnieje jeszcze cień nadziei , że waga się skiepściła... ![]() Trudno, miecz w górę i do boju- idę biegać ![]()
ja ![]() Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-02-13 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Raczkowanie
|
Ja też ide biegać
![]() ![]()
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
ja musze sie przyznac ze w weekend nagrzeszylam bo zjechali znajomi i ciezko bylo przy nich dietowac, wpadla pizza, piwko itp
![]() ale od jutra wracam na dobre tory ![]()
![]() |
#792 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]()
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja się muszę pochwalić, że na wczorajszej imprezie zjadłam mało i jestem z siebie dumna!
![]()
![]() |
#794 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie to, że wróciłam do poprzedniej wagi, to nie jest zasługa mojego organizmu, tylko wina mojego obżarstwa i umiłowania słodkich bułek z piekarni, którą w pracy mam pod nosem ![]() Nie zrozum mnie źle, że to atak, ale znów nie mogę zgodzić się, że organizmowi dobrze jest z tłuszczykiem, tłuszcz w naszym organizmie ma bardzo dużo funkcji, nie tylko magazynujące energię. Jakoś nie do końca rozumiem stwierdzenie, że dieta 1200 kcal jest niezdrowa. To chyba jedna z najzdrowszych diet jakie ja znam. Nie jest monotoniczna i to już powoduje, że jak najbardziej jest zdrowa. Cytat:
![]() i ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Raczkowanie
|
To nie jest tak, że bez nich "ani rusz"... Ja jestem na diecie 1200kcal od 9 miesięcy, schudłam 29 kilogramów. Nie mam czasu na ćwiczenia, ćwiczę tylko w szkole - na w-fie.
Kiedy zaczynałam, moje BMI wynosiło 40 - to właśnie granica otyłości klinicznej - otyłości bardzo poważnie zagrażającej zdrowiu. Przez 9 miesięcy tej diety - bez ćwiczeń - schudłam 29 kilogramów. Teraz moje BMI to 29. Chcę schudnąć jeszcze 22kg. I wiadomo, każda dieta jest niezdrowa. Ale już sama otyłość jest niezdrowa, więc lepiej najpierw niezdrowo - bo przez dietę - zrzucić zbędne kilogramy, a później wziąć się za zdrowy tryb życia i nie wracać do złych nawyków żywieniowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
A ja myślę, że 1200 kcal jest zdrowe, ale tylko wtedy, gdy odpowiednio komponuje się posiłki. Bo to jednak mało kcal jest. No i ćwiczyć jedząc tylko tyle przez dłuższy czas też za bardzo nie miałabym siły, pisze to szczerze. Dla mnie teraz minimum to 1400.
![]() |
#797 |
Raczkowanie
|
Ja również uważam , że ćwiczenia są bardzo ważne podczas diety.
I nie o to chodzi, że bez nich nie można schudnąć- można, ale gdy jadłospis jest źle zbilansowany, lub zbyt mało kcal, często następuje utrata tkanki mięśniowej. Mnie nie wystarcza, że jestem tylko szczupła, zależy mi na jędrnym ciele przez wiele lat. W wieku 20- paru lat tego się nie docenia, ale po 30-tce, 40-tce, to już jest kluczowa sprawa.
![]() |
#798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
cwiczysz po to zeby miec i tez piekne jedre cialko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() ![]()
![]() |
#800 |
Zadomowienie
|
kolejny weekend totalna porażka ! ...
![]() poźniej was przeczytam, idę spac
![]() |
![]() |
#801 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Raczkowanie
|
Niestety weekendy mają to do siebie..ale ja nie narzekam,nie mam czasu na jedzenie
![]() ![]() Aha no i u mnie już -2 kilo ![]()
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja akurat mam odwrotnie i dla mnie ćwiczenia są zbędne, ponieważ mam umięśnione uda, kiedyś sporo pływałam, ćwiczyłam również gimnastykę (niestety kontuzja spowodowała, że zaczęłam tyć, bo kalorii spożywałam nadal tyle samo, co podczas treningów, ale na treningi już nie chodziłam) i niestety nawet jak teraz zredukuję tkankę tłuszczową do minimum, to i tak nie będę mieć szczupłych ud. A skórę ja ujędrniam peelingiem i balsamem i jest ok. Choć na wiosnę planuję z koleżanką trekking, ale to bardziej w celach towarzyskich ![]() ------------- Dzisiaj teściowa zrobiła mi sabotaż ![]() Moje menu dzisiejsze (niestety nie szczyt marzeń, ale jakoś w limicie mieszczę się): Śniadanie (261kcal): - kawa z dodatkami - serek wiejski 3% - mandarynki - winogrona - słodzik II śniadanie (170kcal): - papryka nadziewana z wczoraj Obiad (500kcal): - 2 naleśniki z serem Kolacja (orientacyjnie 270kcal): - sałatka z makronu ryżowego z paluszkami, troszkę kukurydzy i majonez light (i tylko dlatego nie dostanie się teściowej ![]() Razem 1201kcal i już dzisiaj mi zostaje tylko herbata. Tak dużo nie miałam od 14 dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
Ehh dziewczyny.. mnie jakaś grypa dopadła i nie mam siły, wmuszałam w siebie jedzenie żeby nie wyszło na koniec dnia 500 kcal:/ mam w lodówce mega ciasto kokosowe
![]() ![]()
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
Razem 1201kcal i już dzisiaj mi zostaje tylko herbata. Tak dużo nie miałam od 14 dni
![]() ![]() Jutro walentynki a wiec dieta zostaje na ten dzien wstrzymana ![]() kino popcorn kolacja pyszne zarcie ktorego juz dawnooooooo nie czulam w zoladku ![]() Chyba taki jeden dzien rozpusty zbytnio nie wplynie na wage >???????????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Zadomowienie
|
eh jaki dzis dzień do bani.. cały w łóżku przed tv albo jedząc niezdrowo
![]() wczoraj trzymałam się wyśmienicie i do wieczora uzbierałam ok 1200 i tu pojawia się spontaniczny wyjazd do kumpeli a tam chipsy, martini z wódką i spritem i tak do późnej późnej nocy, rano mc donald -2cheesburgery i frytki z sosem śmietanowym, kfc - 2 stripsy ![]() ![]() (dziewczyno co z tobą!! :krzyk: aaaaaaa!) edit. aha i jeszcze do tego jutro walentynki.... no ja nie moge chyba wrócę do wagi wyjściowej i zacznie się od nowa....
![]() Edytowane przez julitta17 Czas edycji: 2011-02-13 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
poisson daj przepis na ta dietetyczna papryczke
![]()
![]() |
#809 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co się dzieje Julitta ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrowiej bidulko i coś zjedz, żeby gwałtownie metabolizm nie spadł. Cytat:
![]() No ja założyłam sobie mieścić się w granicach 1000-1100, ale różnie to bywa, zależy od dnia. Jutro jest poniedziałek, dużo pracy, więc jutro pewnie będzie mniej (dla porównania tydzień temu w poniedziałek było tylko 700). Najlepiej psychicznie czuję się, jak zmieszczę się w 1000kcal. Edit: Mariolcia, to nic nadzwyczajnego... Paprykę trzeba przekroić, wydrążyć. Pokroić pieczarki, cebulę oraz zmielić mięso (ja używam drobiowego, bo ma najmniej kalorii) i przysmażyć na teflonie (ja nie dodaję tłuszczu żadnego). Pod koniec dodaję czosnek, dużo czosnku (wyciśnięty) i pomidory z zalewą oraz trochę koncentratu. No i zioła, sól i pieprz. Potem nadziewam paprykę i do pieca, aż papryka zmięknie ![]() Podaję ze śmietaną lub jogurtem greckim dla męża, ja wybieram niskokaloryczny serek Linessa lub jogurt. Edit 2: Mimo wszystko mi bardziej smakuje cukinia nadziewana mięsem mielonym, z jogurtem i serkiem i posypana pietruszką ![]() Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2011-02-13 o 19:23 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
smakowo brzmi ta papryka
![]() a co ze mną? no f*cking idea ![]() nie wiem co jest grane, porządne lanie i zesłanie na banicję... cieszę się że chociaż wam idzie dobrze ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.