|
|
#781 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dietowanie studentek :)
u mnie paskudna. Zimowa kurtka i rękawiczki
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
miejmy w takim razie nadzieje, ze od jutra bedzie tylko lepiej i wiosna przyjdzie pelna parą
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
w Warszawie ma być jutro 9 stopni i słoneczko za chmurkami
no , ale nie narzekajmy ![]() Dziewczyny, a jakie kombinacje sałatkowe polecacie ?
|
|
#784 |
|
Rozeznanie
|
ja bym polecić mogła, ale niestety nie jest dietetyczna
ale uwielbiam sałatke gyros z kapusta pekińska, kukurydza, porem i ogórkami i ten sos i kurczak, mmm
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Ważne że już ta wiosna idzie i będzie coraz lepiej
![]() Ja bardzo lubię wszelkie odmiany sałatek greckich, czyli z fetą i oliwkami, nie raz dorzucę sobie do niej pierś z kurczaka podsmażoną, albo indyka upieczonego i obiad mam z głowy
|
|
#786 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Oj, kusicie tymi sałatkami... Ale oliwki i feta to nie rarytasy na dietę. Mi jakoś dziś smutno i źle, więc w ogóle apetytu nie mam. Zjadłam kaszkę, bułkę i trochę pstrąga i jakoś nic mi się nie chce. U mnie w Warszawie zimno, brzydko i ja chcę wiosny Może pomidorówkę sobie na jutro ugotuje.
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
W rozsądnych ilościach nie są złe nawet na dietę
Jeżeli stanowią dodatek, a nie bazę do sałatki to jak najbardziej moim zdaniem mogą być
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
siemanko
już tak troszkę czasu podczytuję Wasz wątek i postanowiłam się dołączyć jestem już w innym wątku, ale tam nastała jakaś ciisza a ja potrzebuje motywacji ![]() a więc też jestem studentką i mam 167 cm wzrostu a do tego wagę ok 58 kg (tyle ważyłam miesiąc temu, jak byłam w domu, a teraz nie mogę kontrolować wagi bo tak owej nie posiadam i postanowiłam, że jak wytrwam w diecie do kwietnia to sobie w nagrodę kupię wagę ) chciałabym schudnąć do 55-54 kg. I nie stosuję żadnej konkretnej diety, po prostu staram się jeść mniej i zdrowiej rzuciłam słodycze i fastfoody, co jest naprawdę trudne, bo na uczelni na każdym okienku idziemy do mcdonalda jako że jest rzut beretem i niestety kuuusi kuusi ale ostatnie 3 tygodnie tylko kawusia tam na mnie czeka także staram się jak mogę! co do ćwiczeń to nie ćwiczę za dużo, dzisiaj będę robić 9 dzień treningu 30days shred z Jilian ale to tylko 30 minut dzienie wychodzi, chciałam ćwiczyć na twisterze ale trafił się hałaśliwy i zamówiłam drugi i jak tylko przyjedzie to postaram się zabrać za siebie i ćwiczyć też na twisterze, dodatkowo 1 raz w tyg chodzę na 60 min basenu. Na więcej nie mam za bardzo czasu, bo studia jednak są priorytetem i nie mogę za bardzo omijać nauki na rzecz ćwiczeń, chociaż niestety zdarza mi się to ostatnio ![]() także mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do siebie bo tęsknię za szarlotką i mleczną czekoladą (wieem wiemm czasami można sobie pozwolić,, ale ja jak już zaczne to końca nie widac ...) z tego miejsca pozdrawiam majonez, który też czeka w lodówce na okres, kiedy będę na utrzymaniu !w sumie odchudzam się już tak około 3 tygodni, z tym że nie jest to jakaś restrykcyjna dieta, tych produktów co wg dziewczyn z wizażu sa zdrowe i dietetyczne to raczej sobie nie ograniczam i tym sposobem potrafię zjeść 2 razy taka owsiankę niż dziewczyny z wątku owsiankowego ale co tam, tłumaczę sobie, że przecież to sniadanie to i tak się spali ![]() miłego wieczoru
|
|
#789 |
|
Rozeznanie
|
witamy witamy
![]() im nas więcej tym lepiej.. a z wytrzymywaniem najgorzej mam w weekend zawsze wychodze gdzies z chłopakiem i przyjaciółmi i o dziwo zawsze jest to jakas restauracja typu fast-food ;pMoja silna wola.. a raczej jej brak daje wtedy znak:P ale w tygodniu jestem grzeczna
|
|
|
#790 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wiewióreczko!
Jabłuszko, to może ogranicz wychodzenie? Ja nigdzie w weekendy nie wychodzę, w ogóle mam 4 dni w tygodniu wolne podczas których z nikim się nie spotykam i miotam się po mieszkaniu, tudzież uczę się języka i piszę 2 prace roczne. Samotniczy tryb życia sprzyja dietowaniu. Chociaż jeden plus znalazłam
|
|
#791 |
|
Rozeznanie
|
chłopak narzeka, wiec weekeny spedzamy razem
![]() u mnie najgorsze jest to, że komu kolwiek mówie ze sie odchudzam to słysze: 'głupia jestes, przeciez jestes taka chuda'..
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak u mnie;/ Ja tam w sumie dużo schudnąć nie chcę, bo z moich 62kg obecnie (przy 171cm) tak do 58 bym chciała zejść.....
W zeszłym tygodniu jak miałam jelitówkę to w 1,5 dnia zeszłam do 59 ale to sama woda;/
|
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
takie 'małe' kg spala sie najtrudniej
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety...szczególnie, że mimo tego iż staram się zdrowo odżywiać i ćwiczyć to waga ani drgnie ostatnio
|
|
#795 |
|
Rozeznanie
|
to się nie waż codziennie!
![]() albo zważ sie rano to zobaczysz efekty Grunt to nie poddawać się Ja staje na wadze mniej więcej co 2tygodnie, bo wtedy jestem w domu. Ale jak juz się ważę to nawet po 5 razy dziennie :P
|
|
|
#797 |
|
Rozeznanie
|
ja lubie kontrolować swoją wagę szczególnie jak jem troche inaczej niż zwykle
|
|
|
#798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak zejdziesz do 58 to nie będzie widać żadnej różnicy. Przynajmniej u mnie tak jest. Dopiero około 50-54 faktycznie wyglądam lepiej. (od początku liceum do końca 1 roku studiów tyle ważyłam, a potem niestety...). A grypy żołądkowej baaardzo współczuję. ja takie historię przechodzę zawsze dość dramatycznie
|
|
|
#799 |
|
Wtajemniczenie
|
racja racja, samotniczy tryb życia zdecydowanie jest pro-dietetyczny ! ja jak jestem sama w mieszkaniu (bo mieszkam zupełnie sama bez współlokatorów) to w miarę się trzymam a jak tylko wyjdę z ludźmi albo na imprezę albo na głupią posiadówkę w mieście to od razu się znajdzie pretekst żeby złamać dietę, bo nigdy nie chce mi się tłumaczyć że nie mogę bo jestem na diecie blabla bla i słuchać, że 'oj to tylko 1 raz nic sie nie stanie przecież' bo od razu się łamię i dieta precz ! dlatego od 3 tygodni w weekendy siedzę w domu, sprzątam, uczę się i robię zakupy
coby nie kusić losu
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
No u mnie skończyło się 2 litrami kroplówek na pogotowiu;/
Nie wiem jakiej postury jesteś, także nie chcę porównywać Mi w sumie przede wszystkim zależy na tym, żebym się czuła lepiej i ogólnie lżej, kondycji i dobrym samopoczuciu, więc jednak głównie stawiam na ćwiczenia (w ramach wf na uczelni mam basen 1x60min na tydzień, dodatkowo chodzę raz w tygodniu na pilates, czasem wyskoczę na siłownię i staram się w pozostałe dni ćwiczyć coś w domu), poza tym zdrowa dieta (chociaż czasem zgrzeszę jakąś pizzą albo słodyczami) i myślę, że jak mi się uda te 4kg mniej zejść (tyle ważyłam kiedyś i była to dla mnie moja waga idealna) to będę zadowolona
|
|
#801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z czasem zoladek sie skurczyl i teraz taka z 5-ciu luzek jest ok![]() Cytat:
- jest to lekka wersja sałatki, którą zawsze jadałam jescze z szynką i majonezem ![]() Cytat:
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2011-03-20 o 21:32 |
|||
|
|
|
|
#802 |
|
Rozeznanie
|
zbankrutuje przez to 'zdrowe' jedzenie ;P
|
|
|
#803 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane, troszeczkę mnie tu nie było, ale brak czasu na cokolwiek, zapierdziel na uczelni.. Poza tym nie za bardzo dietkowo u mnie było i aż wstydziłam się tu pokazywać.. Jestem załamana, jak jak mogłam się doprowadzić do takiego stanu, w sobotę była u mnie ciocia i na mój widok "no no poprawiłaś się" a mi jakby ktoś widły w plecy wsadził..
nie mieszczę się w spodnie, moja siostra schudła bez niczego a ja widać muszę się pomęczyć.. na dziś ułożyłam sobie jadłospis już.. i mam zamiar ćwiczyć, pierwszy dzień wiosny oznaczam sobie jako nowy start i mam nadzieję że tym razem się uda, muszę wchodzić do was częściej, wasze stracone kg i to jak jecie, jak ćwiczycie bardzo mnie motywuje.. A więc dziś : śniadanie - owsianka na mleku z łyżeczką miodu 2 śniadanie- 2 kromki ciemnego razowego, cienko posmarowane masłem z szynką i rzodkiewką, jabłko obiad- ryż z warzywami na patelnię podwieczorek - jajecznica z 2 jajek z cebulką, do tego kiszony ogórek kolacja- wieśniak z rzodkiewką. do tego skoczę chyba do koleżanki, mamy zamiar razem ćwiczyć więc większa motywacja ![]() Miłego dnia ;*
|
|
|
#804 |
|
Rozeznanie
|
jaką sałatke polecacie do kaszy i jajka która nie jest zbyt kaloryczna do całosci?
|
|
|
#805 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja właśnie tak piszę. Lecę ciągiem tak, żeby mi się kleiło i temat płynnie przechodził z jednego w drugi, a potem w jeden wieczór robię tytuły podrozdziałów i przypisy. Cytat:
Co do sałatek (co prawda nikt nie pytał o taki rodzaj, ale napiszę, a co ), to jedna z moich ulubionych na wynos takich, które mogą być samodzielnym daniem to:ryż (ja jem biały, niestety, ale myślę, że można spróbować z brązowym) gotowana pierś z kurczaka ogórek dużo kopru na sos jogurt naturalny z łyżką majonezu. Bardzo dobra wychodzi też z paluszkami krabowymi zamiast kurczaka. Nie jest super dietetyczna przez ten ryż i majonez, ale jak mówię u mnie taka sałatka funkcjonuje za całe danie, a nie tylko dodatek do obiadu Właśnie umówiłam się z mamą, żeby mi kupiła jednorazowe plastiki na jedzenie, wtedy będę je mogła wyrzucać na mieście jak zjem i nie będę woziła pojemnika cały dzień ze sobą (pod koniec dnia wydaje mi się to naprawdę ciężkie...), chociaż trochę boli mnie nieekologiczny aspekt takiego zachowania.
|
|
|
|
#806 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oprócz sosu oczywiście, wystarczy podmienić sos na jakiś z jogurtu naturalnego , dodać czosnek i inne przyprawy i możesz wcinać ![]() Cytat:
Ja już po śniadanku (owsianka + połówka grejpfruta), zaraz lecę na uczelnie ( do 20 ), a w międzyczasie siłownia
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj miałam na śniadanie owsiankę na mleku z łyżeczką kakao (bo żadnych owoców nie miałam w domu
)Na uczelni przegryzłam Corny bananowym... Obiad dzisiaj mało dietetyczny bo kasza gryczana z sosem afrykańskim Łowicz i wkrojoną piersią z indyka, ale kończy mi się kasa i muszę się jakoś ratować tym co mam w lodówce... Wieczorem będzie wieśniak chyba, a w międzyczasie jeszcze się wybieram na basen
|
|
#808 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Cytat:
A razem naprawdę raźniej![]() Cytat:
![]() Bo piszesz o tym często i mnie zainteresowałaś ![]() Ja czasami robię kaszę z warzywami i jajkiem tylko to wszystko mieszam właśnie na patelni, jajko się ścina i wychodzi.. taki misz masz ale jaki pyszny Aż chyba zrobię jutro.Cytat:
![]() Nie wiem sama co pisać. Chyba wezmę się za ankietę. Muszę ją przepisać na program na necie i wstawię chyba na wizażu, żeby mi dziewczyny pomogły wypełniać bo wtedy od razu mam wyniki ![]() Jeszcze co gorsza mój promotor będzie dostępny dopiero za 2 tyg. więc nie wiem kiedy sprawdzi mi ten rozdział A chciałabym chociaż wiedzieć czy jest dobrze i w razie w, mieć czas na poprawę. Bo on już chce całą pracę do świąt..![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aż taka porządnicka to ja nie jestemCytat:
A jak Ci idzie wdrażanie ogólnie diety? lepiej coś? ![]() U mnie dzisiaj na śniadanie: jajecznica na szynce, 2 kromki chleba, hebrata. II śn. owsianka na mleku, kawa, jabłko.
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Moni - nie ma za co, mi bardzo taka wersja tej sałatki smakuje
![]() ja właśnie zjadłam drugie śniadanko - pumpernikiel z kefirem, rzeżuchą i jabłkiem, zaraz wypiję herbę zieloną i wybieram się na zakupy ![]() nie wiem wlasnie co dzis zrobic na obiad, nie chce mi sie nic wymyslac, pewenie bedzie kasza gryczana, kotlet sojowy i buraki...ehh ![]() co wy gadacie z tym bankrutowaniem? ja odkąd jem zdrowo nei zauwazylam większych niz zwykle ubytkow na koncie, nawet mogę pwiedziec, ze wydaję odrobinę mniej...
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ Edytowane przez karateczka000 Czas edycji: 2011-03-21 o 12:32 |
|
|
|
|
#810 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety, nie bardzo mogę się trzymać zasad redukcji ponieważ mój żołądek wymaga dużo węglowodanów prostych, po złożonych często źle się czuję, dlatego dla mnie biały ryż i dlatego chudnięcie mam trochę utrudnione. Ale oczywiście to najbardziej je sobie sama utrudniam jak idę do McDonald's ![]() Cytat:
) bardzo mnie mobilizują. Mimo, że swoich nie piszę to zachowuję się tak, żeby na nich nic podejrzanego nie było to działa Cytat:
Posieję sobie rzeżuchę Bardzo mi się kojarzy z Wielkanocą. Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

no , ale nie narzekajmy