|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. VI,pt.Juz prawie w komplecie!
Cześć dziewczynki!
Przepraszam, że nie pisałam. Jasiulek, to TY już, matko, trzymam kciuki! Tity, ja jestem w 22tyg a przytyułam już 8 kg i ciagle jem i to duż niezdrowych rzeczy ![]() Anesska, piękny brzuś ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Aldii, zdrówka
![]()
![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Weruczku zaraz po
![]() moja mama szaleje we włoszech i kupuje dla wnuczusia ciuszki ...... aż się boję co ona tam wymyśliła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 |
Zadomowienie
|
Mam dwie wiadomości w ogóle: dobrą i zła.
Dobra jest taka, że będzie chłopczyk ![]() ![]() Zła jest taka, że jest u niego podejrzenie wodonercza ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Słoneczko, to zazdroszczę ciuszków, ja jeszce nic prawie nie mam. W ogóle nie wiem, gdzie te ciuszki kupować, aby nie były jakieś masakrycznie drogie, szczególnie, że nigdy nie bawiłam się np. w allegro... Słoneczko, dzięki za pamięć ![]() Czuję się w sumie fizycznie ok, aczkolwiek brzuszek już mi przeszkadza w spaniu, a w środę miałam wyrywaną ósemkę i baaardzo bolało, ale dziś jest lepiej. Psychicznie gorzej: mam jakiegoś dołka: szczegółnie przez tę nereczkę i przez to skołowanie z lekarzami, nie wiem, gdzie iść i co robić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Starlett, tzrymam mocno, mocno kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Weruczku ja kupuję na wyprzedażach w tesco ciuszki w większości z firmy F&F i Disney, staram się kupować rozsądnie to co się przyda adekwatnie do pory roku, raczej wszystko na długi rękaw , bo mimo że synuś w lipcu się urodzi to przecież nie wystawię go w bodziaku z kr rękawkiem na spacer .... dość sporo mam po dzieciach brata no ale wiadomo że zakupy sprawiają tyle przyjemności i staram się mieć kilka nowych z każdego rozm
![]() z tą nereczką to już diagnoza postawiona? mojej koleżanki córeczka miała powiększoną jedną nerkę i to wykryto w około 30tc, po porodzie ona nie powiększyła się bardziej i chyba teraz wraca do normalnej wielkości, nie ma potrzeby leczenia a tylko kontrolowania ... nie wiem czy to to samo ale trzymam mocno kciuki za Tadzia że wszystko będzie dobrze ![]() no ale się rozpisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
aldii zdrówka
![]() weruczek oj tam 8 to nie jest dużo ![]() ![]() Byłam dzisiaj w Tesco i kupiłam małemu parę rzeczy w tym troszkę przecenionych ![]() Niestety mały dał dziadkom dzisiaj do wiwatu ostro, bo byliśmy na zajęciach. Mama teraz się śmieje, że aż sąsiedzi pojechali sobie gdzieś tak krzyczął przeraźliwie.... i na dodatek uczulenia dostał na maść od pupci i wygląda jak pawian... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Tity a Leoś dostał uczulenia na tą maść co lekarz przepisał?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
Tituś, ale ja jestem dopiero w 22 tygodniu, w sumie boję się , że przytyję nawet 20kg, łe, szczególnie ze wciagam duzo słodyczy...
Słoneczko, dzięki za rady, musze sprawdzić tych sprzedawców. Czyli polecasz tesco? Bo ja sie ostatnio przeszłam do Smyka, i tam body sa 60zł!!A spodenki z bluzeczka po 80! Paranoja! Tity, a próbowałaś Sudokremu? W ogóle niesamowite, dopiero co plaowałaś ciążę, a teraz mały już wyrasta z ubranek. No w sumie ja tez dopiero planowalam, a teraz juz jestem brzucholem niezłym:p Słoneczko, u nas jest tak, że w lewej nerce zostaje mocz, nerka go nie filtruje dalej, i teraz jeśli to się powiekszy to kicha, jesli nie, to jest szansa, ze zmaleje do porodu. Wszystkiego dowiemy sie za 3 tygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Weruczku
![]() Ja akcesoria kupwałam u r_p77. Ciuszki sporo na allegro używek (nigdy w życiu nie licytowałam, ale się nauczyłam i kupuje kilka rzeczy u jednego sprzedawcy, takiego co wystawia pojedyncze sztuki za niewielkie kwoty). I w lumpkach sporo rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Weruczek,
![]() ![]() Co do wagi, to nie martw się teraz tym. Przede wszystkim - nie przez całą ciąże tyje się jednakowo. w trzecim trymestrze waga na ogół zwalnia. Ja do połowy ciąży też przytyłam ok. 9kg, do końca - 16. A dzisiaj jestem chyba chudsza niż przed ciążą ![]() ![]()
![]() |
#793 |
Zadomowienie
|
Kretuś, ja to ciebie widziałam na fotce, nie wiem, jak Ty to robisz
![]() Bardzo dziękuję za wszystkie kciukersy ![]() ![]() Lecę zaraz z koleżanką do takiego sklepu: 9 miesięcy, zobaczę co tam jest, a potem do Dzidziusia- tam są wózki i łóżeczka: bo ja nawet zielonego pojęcia nie mam o cenach. Scio, jak Ty się czujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
a jak z jakością pieluch tetrowych u niego? ja planuję kupić te niby podwójnie tkane i jak ręczniki z kapturkiem ? fajna ta bawełna? .... jeśli kupowałaś te rzeczy u niego to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Weruczku, naprawdę - przyrzekam - nic nie robię w tym kierunku. Może i geny, choć moja Mama nie jest jakaś super chuda - jest normalnych rozmiarów, ale też je niewiele. Jej mama była raczej pulchna. A ja jem naprawdę sporo (a przynajmniej tak mi się wydaje), słodycze, nie uprawiam żadnego sportu... Myślę, że najwięcej spaliłam karmieniem - mały cały czas je z cyca co 2 godziny w ciągu dnia
![]() Wczoraj rozmawialiśmy o tym właśnie z Rodzicami - podobno karmiąca kobieta potrzebuje 2500 kalorii dziennie. I tak się zastanawiam, czy ja rzeczywiście tyle zjadam. Jem często (co 2-3 godziny), ale chyba nie bardzo kalorycznie. Jedyne co to słodycze, ale np. raczej nie jem tłustych mięs, ziemniaki rzadko (choć lubię w sumie). Jak jest taki dzień jak wczoraj (goście ![]() ![]()
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ręczniczka nie kupowałam, znalazłam taniej u nas w hurtowni od lokalnego producenta. Kupowałam u niego obcinaczki, nożeyczki, grzebyk i szczotke, podkłady poporodowe, pieluszki flanelowe, fride. Takie rzeczy jak kocyki i ręczniki wolałam pomacać przed zakupem ![]() Weruczku ja się czuje średnio. Zgaga mnie męczy, jak dużo chode to spojenie łonowe mnie tez boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
No właśnie nie
![]() weruczku czego ja nie próbowałam, to będzie łatwiej powiedzieć ![]() ![]() Scio współczuję zgagi...okropieństwo. Co do sprzedawców to ja jeszcze kupowałam u rodzyneczków, jak coś to dzwonią i pytają czy np kolor gąbeczki do kąpieli może być inny ![]() Co do ręczniczków, to tak na prawdę mógłby być zwykły bardziej miękki, nie koniecznie dla dzieci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jeden z kapturkiem, do tego mama kupiła kiedyś na jakiejś wyprzedaży taki gigantyczny ręcznik, to też go wezme dla Agatki i chciałabym dokupić jeszcze jeden ręcznik z kapturkiem 100x100, ale to zobacze w hurtowni jakie mają ceny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
Szczerze powiem, że mam z kapturkiem ręcznik, ale ten kapturek ani razu nie został wykorzystany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
ja myślałam kupić taki ręcznik z kapturkiem o wymiarach 100x100 myślę że taki jeden mi starczy na początek i mam jeszcze zwykły nowy duży kąpielowy ... jak coś to może ktoś przyniesie synusiowi w prezencie
![]() dziś byłam w sklepie z artykułami dzieciowymi i stwierdzam że na pewno robię zakupy na allegro .... ceny masakryczne za te same produkty ![]() aha i myślimy ciągle nad imieniem i nr 1 to Maksymilian ![]() ....( już tak zostanie , bo ja na Eryka się nie zgodzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Słoneczko to u nas w hurtowni ceny pierdółek porównywalne, butelki sporo droższe, ale np. kocyki i ręczniki od producentów z województwa w cenach porównywalnych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam blisko hurtowni, w najbliższym czasie wybieram się do rzeszowa i coś ewent popatrzę, ceny znam prawie na pamięć więc jak coś tańsze będzie to kupię
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Rozeznanie
|
Witam kobitki
![]() Słoneczko Maksymilian bardzo ładne imię ![]() W sklepach zawsze jest dużo drożej. My mamy nie tak daleko hurtownię i tam są takie ceny jak na all, niektóre rzeczy ciut droższe. Ale i tak prawie wszystko będziemy tam kupować bo nie przepadamy i nie korzystamy z handlu w internecie. Jasiulek, Anessa ale wam dobrze, zaraz będziecie tulić dzieciaczki ![]() ![]() Weruczku na pewno wszystko z Tadziem będzie dobrze ![]() Ja w sobotę wylądowałam w szpitalu bo... Julian już chyba chciał przychodzić na świat... Na ktg miałam skurcze na 40%, skrócona szyjka, lekko rozwarta. I jeszcze wykryli mi infekcję układu moczowego. Na szczęście od wczoraj jestem w domu ale muszę się oszczędzać.
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Chelsea to leżeć w domu i nic nie robić ..... i żeby Ci do głowy nie przyszło robić porządki przed świętami , Tz zagoń do domowych obowiązków
![]() my z Synusiem skończyliśmy dziś 25tc ![]() Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2011-04-12 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
Sloneczko555xxx: sliczny brzuszek
![]() aldi: wracajcie szybciutko do zdrowia ![]() Jasiulek:szczęśliwego rozwiązania już życzę ![]() ![]() ![]() Ja się czuję teraz trochę lepiej, nawet od paru dni zrobiłam się bardziej aktywna...Już nie wylegiwuję się w łózku ani na łózku... kurczę..trochę się martwię bo lekarz powiedział żeby "zastopować" współzycie... Zapomniałam Go się zapytać czy ta "przerwa" ma być tylko przez jakiś czas czy do końca ciązy... jak do końca ciąży to bedzie to b.truudne ![]() no ale czego się nie zrobi dla dzidziusia... ![]() Ja też mam w domu chorego zwierzaka... jeden z moich kotków ma od kilku tyg biegunkę, dzisiaj byłam z nim ost raz na zastrzyku (antybiotyku) no i teraz obserwujemy...czy biegunka wróci... Poki co jeszcze ok tyg diety dla kota a mi jest go tak strasznie żal bo może zjeść w ciągu dnia tylko 50g karmy a to dla niego za mało - cały czas chodzi za mną i prosi o jedzenie... My wczoraj z TŻ dostaliśmy już klucze do mieszkania (odbiór techniczny już za nami). ![]() ![]() Pojutrze nasz znajomy zacznie remontować łazienkę i kłaść kafle lub kłaść panele w mieszkaniu. Mam nadzieje że w połowie maja już się tam wprowadziny!! nie mogę się już tego dnia doczekać ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
Chelsea oj to oszczędzaj się ile możesz, niech jeszcze trochę posiedzi maluszek
![]() sloneczko śliczny brzuszek ![]() BordAna gratuluję odebrania kluczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
tydz temu jak byłam to mowił że nie radzi bo to skórcze i wogóle...
no ale jestem dorosła i jak co to na własną odpowiedzialność... ale jak miało by dojśc do czegoś to ja nie wiem czy potrafiłabym bo po prostu myślałabym o tym co powiedział lekarz.... Zapytam się go za 3 tyg czy ta "wstrzemięźliwość" ma byc do września? ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.