|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czerwone Włosy [Farby / Pielęgnacja]
A ja zamiast zapuszczać włosy wczoraj poszłam do fryzjera i obcięłam na krótko. Jestem bardzo zadowolona. Chyba przy takiej długości zostanę. Teraz będę mogła z powodzeniem farbować włosy co 3 tygodnie. Nie będą zniszczone bo wiem że i tak za jakiś czas znowu je obetnę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie też się bardzo podobają długie czerwone bo krótkie to mi się kojarzą ze starszymi paniami ![]() Edytowane przez 201610111032 Czas edycji: 2011-05-17 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tym, że u kogoś krótkie czerwone mi się podobają, ale sama bym się czuła jak 'starsza pani' ![]() Myślałam też czy nie podciąć, a na wyjścia wyposażyć się w pasemka clip on i mieć namiastkę długich włosów... Zjeść ciastko i je mieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Przyczajenie
|
Miałam czerwone długie, bo az za łopatki proste włosy.. Dzisiaj odwiedziłam fryzjera i postanowiłam na maxa pocieniować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
Chciałam zrobić dekoloryzację, ale wcześniej zużyć wszystkie farby jakie miałam w domu. Nałożyłam więc Joannę za 5 zł 'Dojrzała wiśnia' i ku mojemu zdziwieniu kolor jest rewelacyjny, a włosy praktycznie W OGÓLE mi po farbowaniu nie wypadły, jestem w szoku !
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Wtajemniczenie
|
moglabys dodac fotke?
#789 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Rozeznanie
|
Dla chcących mieć czerwone włosy.
A nie myślałyście nad tonerem? są z różnych firm i milion czerwieni, np special effects, crazy color, directions, manic panic. Są tylko 2 minusy tych farb - kolor zmywa się, ale nie do końca i w polsce farby takie są droższe. Choć naprawde warto bo kolory wychodzą nieziemsko intensywne. Najlepiej stosować na rozjaśnione włosy, bo na naturalnych mogą nie złapać. hmm? A ze zwykłych farb dobre rezultaty zawsze otrzymywałam farbami palette, szczególnie tych, które zmywają się po kilku razach (bez amoniaku). I kolorami z serii xxl również z palette (te w niebieskich pudełkach) I z londy kolor 47 wychodzi wyrazisty. Palette deluxe 678 też daje dobre rezultaty. Reszty rzeszy czerwonych farb nie pamiętam, jeśli coś, dopisze ![]() Edytowane przez Reddishh Czas edycji: 2011-05-19 o 02:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Wtajemniczenie
|
Ja póki co mam jeszcze jedno opakowanie Pallete Delux
![]() Zastanawiałam się też nad koloryzującymi kremami/odżywkami (np Kallos), choć nie wiem, czy da to efekt jak farba... |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na rozjaśniacz Elgona chyba też się skuszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Rozeznanie
|
uff, ze dwa tygodnie temu farbowałam włoski intensywną rubinową czerwienią z palette, ale kolor się sprał i nie wytrzymałam - położyłam na włoski szamponetkę mariona winną czerwień. kolor ładnie się odświeżył, przybrał nieco inny odcień, ale podoba mi się
![]() ![]()
#796 |
Konto usunięte
|
Witam
![]() Prosiłam o recenzje bodajże 2 farb - efekt 0 odezwu. W końcu zdecydowałam się na szaponetkę - aromatyczny cynamon. Bardzo podobają mi się moje włosy po odświeżeniu koloru; później dołączę zdj, ale tylko po zastosowaniu owego specyfiku. (nie zrobiłam zdj przed koloryzacją) |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Wtajemniczenie
|
a ja siedze z szamponetka malinowa czerwien z joanny
![]()
#798 |
Konto usunięte
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;2706309 3]Witam
![]() Prosiłam o recenzje bodajże 2 farb - efekt 0 odezwu. W końcu zdecydowałam się na szaponetkę - aromatyczny cynamon. Bardzo podobają mi się moje włosy po odświeżeniu koloru; później dołączę zdj, ale tylko po zastosowaniu owego specyfiku. (nie zrobiłam zdj przed koloryzacją)[/QUOTE] Widocznie nikt nie używał tych farb. A ten aromatyczny cynamon to raczej nie jest szamponetka tylko szampon koloryzacyjny a to duża różnica bo oznacza że bardziej trwały i nie zmywa się po 4-5 myciach. No chyba że nie masz na myśli tego http://www.goldmax.pl/palette-color-...pf-p-9831.html |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Rozeznanie
|
http://imageshack.us/photo/my-images...1010018gq.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/802/p1010028h.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/844/p1010036j.jpg/ moje kudły ;] muszę zrobić dekoloryzację... są dużo za ciemne! ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Przyczajenie
|
Przerzucam tutaj z osobnego wątku:
Dwa dni temu kupiłam sobie krem kolorozyjący z Garniera, kolor Mahoń. Niestety, jak to często bywa wyszło jak wyszło i moje włosy są teraz ogniście czerwone. Jaki kolor powinnam teraz nałożyć żeby były bardziej miedziano-rude? Marchewkowy, brązowy? Bo nie mam pojęcia. Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj rozjaśniałam odrosty i farbowałam Palette Delux, którą miałam w zapasie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201610111032 Czas edycji: 2011-05-23 o 17:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W każdym razie to co mi dzisiaj wyszło na włosach mogłoby już takie zostać ![]() Może zrobię jeszcze jutro kilka zdjęć, jak kolorek wygląda z różnych perspektyw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Konto usunięte
|
Efekt po koloryzacji szamponem do 28 myć - aromatyczny cynamon.
Edytowane przez 1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 Czas edycji: 2011-05-23 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Konto usunięte
|
[1=1a159cf6a0624b31db6aaef b6bbb43b621a184e1;2708654 3]Efekt po koloryzacji szamponem do 28 myć - aromatyczny cynamon.[/QUOTE]
Rozjaśniałaś przed farbowaniem włosy? Bo wydaje mi się że wcześniej miałaś ciemniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Konto usunięte
|
Nie, nie rozjaśniałam włosów. Nałożyłam go na spraną szamponetkę do 6-8myć z Joanny ' porzeczkowa czerwień' Ten kolor wbrew pozorom nie wychodzi tak ciemny jak na opakowaniu - wiem, bo kilka razy odświeżałam nim włosy mojej Mamy. Trzymałam owy specyfik około 20minut ( dlatego też włosy są jaśniejsze )
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślisz, ze można by wymieszać ekstrakt pomarańczowy z czerwonym, żeby kolor był taki super intensywny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zamówiłam sobie Vitality's ekstrakt koloru pomarańczowy oraz farby 7.66 płomienna czerwień i 7.64 intensywna czerwień. Myślałam o zmieszaniu tych dwóch kolorów i dodaniu minimalną ilość ekstraktu. Kolor może nie będzie mega intensywny (intensywniejszy byłby z czerwonym ekstraktem) ale na pewno lekko będzie wpadał w pomarańcz. To będzie dopiero moje drugie farbowanie Vitality's więc na razie eksperymentuję i szukam czegoś co mnie zadowoli. Poza tym mam rozjaśniane włosy więc kolor tak czy siak jeszcze nie będzie się długo trzymał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.