Uniwersytet Przyrodniczy Poznań - WĄTEK ZBIORCZY - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-19, 22:27   #781
NieidealnaJa
Zakorzenienie

Dot.: Uniwersytet Przyrodniczy- Poznań

Cytat:
Napisane przez dodzoo Pokaż wiadomość
hej wszystkim
idę na ochronę środowiska
i poszukuję dwóch-trzech współlokatorek, mam do zaoferowanie mieszkanie 2 pokojowe (2 os/pokoju) ul. Klaudyny Potockiej.
Oferta nadal aktualna ?

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Lidekk Pokaż wiadomość

A może któraś z was szuka mieszkania? Mam z koleżanką mieszkanie i szukamy osoby do pokoju 1-osobowego bardzo blisko UP.
Ja poszukuje .

'nie jesteś moją własnością,ja po prostu mam Ciebie".

T.

24.01
NieidealnaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-19, 23:24   #782
shcayledka
Przyczajenie

no cóż, życzę Wam POWODZENIA na tym jakże "pięknym" UP, ponieważ wszystko wydaje się takie piękne z zewnątrz, ale bycie w środku już nie jest takie fajne. Uczelnia wyznaje zasadę "Masz problem? Rozwiązuj go sam!" Mega dużo nauki, mnóstwo głupich wykładowców, gdy przychodzi grudzień wszyscy się modlą żeby OBY dostać warunek z 2 przedmiotów...prawdziwy stres pojawia się wtedy gdy Wy potrzebujecie 3 warunków lub komisa, bo pan doktor sobie z Was kpi, albo wykładowca uważa, że pomimo iż chodzisz na wykłady to nie ma Cie wpisanego na liście co powoduje nie zal przedmiotu a prodziekan ma to w D....i tak macie z☠☠☠ane pół roku na UP dlatego no cóż lepiej zawczasu pomyśleć o innej uczelni
shcayledka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 07:49   #783
Lidekk
Przyczajenie

NieidealnaJa ja z koleżanką już znalazłyśmy osobę do tego pokoju.

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

A możę któraś z Was orientuje się jak to jest z tymi badaniami? trzeba je zrobić w Poznaniu czy można np w Gnieźnie?
Lidekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 12:13   #784
Agulinka123
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jagoda1881 Pokaż wiadomość
ja tak samo
a na czym polegają otrzęsiny?
No właśnie... Gdzieś czytałam, że jest to wielka impreza !
Agulinka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 12:55   #785
zaluzja55
Rozeznanie

Jest już organizacja roku szkolnego http://student.puls.edu.pl/​sites/de...0​13.pdf
Stary 2012-08-20, 17:08   #786
jagoda1881
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaluzja55 Pokaż wiadomość
Jest już organizacja roku szkolnego http://student.puls.edu.pl/​sites/de...0​13.pdf
nie moge otworzyć tej strony :/
juz mam
i teraz takie pytanie co robimy 1 października? bo 2 października zajęcia są od 14 bo jest inauguracja roku akademickiego :P

Edytowane przez jagoda1881
Czas edycji: 2012-08-20 o 17:20
jagoda1881 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 19:24   #787
zaluzja55
Rozeznanie

1 października będą normalne zajęcia tak jak w planie
Stary 2012-08-20, 20:26   #788
katarzynka1121
Przyczajenie

Wie może ktoś gdzie trzeba zanieść wniosek o pomoc materialną?
katarzynka1121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-20, 22:40   #789
schoolgirlxx
Przyczajenie

Wniosek należy złożyć w pok. 209 Coll. Maximum
A wypełniłaś już cały ten wniosek? Co wpisałaś w "nr. albumu" ?
schoolgirlxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 09:51   #790
Lidekk
Przyczajenie

A może któraś z Was orientuje się jak to jest z tymi badaniami? trzeba je zrobić w Poznaniu czy można np w Gnieźnie?
Stary 2012-08-21, 10:40   #791
angela147
Przyczajenie

hej mam pytanie odnośnie elektronicznej rejestracji, co macie napisane pod zdjęciem? bo ja mam, że oczekuje na akceptacje.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

a i jeszcze jedno pytanie mam, jest napisane że zajęcia odbywać się będą od 1 października, a inauguracja 3 października, więc ja już nic nie rozumiem )

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

a co do tych badań, to możesz tam u siebie, tylko to się wtedy płaci.
angela147 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 12:12   #792
aniula1604
Przyczajenie

Mi się wydaje że najpierw powinna być inauguracja a potem dopiero zajęcia ale to pewnie we wrześniu się wszystkiego dowiemy.
A co do badań to muszą być tam gdzie jest to wyznaczone w tym liście? tam gdzie jest podana strona internetowa?
aniula1604 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 15:43   #793
jagoda1881
Raczkowanie

Ci, którzy ida na pierwszy rok studiów mają rozpoczęcie wsobote 28 września
Ja myśle, ze pierwszoroczniacy 1 października bedą zapoznawac sie z uczelnią, a od 2 bedą mieli normalne zajęcia. Reszta studentów bedzie miała rozpoczecie drugiego. - Ale zobaczymy jak to faktycznie bedzie

Edytowane przez jagoda1881
Czas edycji: 2012-08-21 o 15:46
Stary 2012-08-21, 22:04   #794
mallenkaa
Raczkowanie

Hmm powiem wam że inauguracja jest w różnych dniach i godzinach dla poszczególnych kierunków więc nie martwcie się. Ja miałam to rozpoczęcie o godzinie 13 w poniedziałek chyba i rano zajęć nie było, dopiero później, ale z tego co się orientuję to zajęcia są już od 1 dnia, obojętnie czy była inauguracja czy nie

i nie ma czegoś takiego jak zapoznawanie się z uczelnią (tzn ja nie miałam, nie wiem jak jest gdzieś indziej), 1 dzień, jest plan, miejsce zajęć i od razu są zajęcia. I też mówię od razu, że zajęcia nie są tylko na uczelni (tam moze być tylko pare wykładów i ćwiczeń) reszta zajęć jest w okolicy, w różnych budynkach
mallenkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-21, 23:27   #795
Lidekk
Przyczajenie

Tak też myślałam, ale w moim przypadku bardziej opłaci sie jechać do Gniezna i zapłacić niż do Poznania :P :P
Stary 2012-08-22, 12:14   #796
jagoda1881
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mallenkaa Pokaż wiadomość
Hmm powiem wam że inauguracja jest w różnych dniach i godzinach dla poszczególnych kierunków więc nie martwcie się. Ja miałam to rozpoczęcie o godzinie 13 w poniedziałek chyba i rano zajęć nie było, dopiero później, ale z tego co się orientuję to zajęcia są już od 1 dnia, obojętnie czy była inauguracja czy nie

i nie ma czegoś takiego jak zapoznawanie się z uczelnią (tzn ja nie miałam, nie wiem jak jest gdzieś indziej), 1 dzień, jest plan, miejsce zajęć i od razu są zajęcia. I też mówię od razu, że zajęcia nie są tylko na uczelni (tam moze być tylko pare wykładów i ćwiczeń) reszta zajęć jest w okolicy, w różnych budynkach
masz na myśli ten główny budynek UP, tak?
a reszta tych budynków jest daleko? :P:P
Stary 2012-08-22, 12:23   #797
mallenkaa
Raczkowanie

Tak, ten główny budynek UP (w skrócie Max, tak najłatwiej). Większość w okolicy, około 15-20min pieszo od maxa Moja koleżanka jest na ogrodnictwie to zajęcia miała w Poznaniu na ogrodach (nie wiem czy już od 1 roku) i musiała codziennie dojeżdżać tramwajem, bo to sporo dalej już było. Niestety nie wiem jak z innymi kierunkami, czy może jeszcze w innych dalszych miejscach Poznania mają zajęcia
Stary 2012-08-22, 13:38   #798
xoxokamilaxoxo
Przyczajenie

Hej, a jest tu może ktoś studiuje albo studiował albo zaczyna studiować dietetykę?
xoxokamilaxoxo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 13:54   #799
zaluzja55
Rozeznanie

Cytat:
Tak, ten główny budynek UP (w skrócie Max, tak najłatwiej). Większość w okolicy, około 15-20min pieszo od maxa Moja koleżanka jest na ogrodnictwie to zajęcia miała w Poznaniu na ogrodach (nie wiem czy już od 1 roku) i musiała codziennie dojeżdżać tramwajem, bo to sporo dalej już było. Niestety nie wiem jak z innymi kierunkami, czy może jeszcze w innych dalszych miejscach Poznania mają zajęcia
Ja studiuję ogrodnictwo i niestety trzeba się najeździć i nachodzić. Z maxa na ogrody, z ogrodów do maxa i tak w kółko. Czasem trzeba to zróbić w 30 minut.

Powodzenia wszystkim życzę UP to nie taki uniwersytet przyjemności
Stary 2012-08-23, 14:52   #800
carmen4400
Zadomowienie

w zeszłym roku zajęcia były już w dniu rozpoczęcia roku akademickiego, i przed i po spotkaniu z dziekanem, w zależności w jakich godzinach się je miało teraz pewnie będzie podobnie
Stary 2012-08-23, 17:33   #801
bananana
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez xoxokamilaxoxo Pokaż wiadomość
Hej, a jest tu może ktoś studiuje albo studiował albo zaczyna studiować dietetykę?
ja właśnie kończę dietetykę (stacjonarnie), wiec pytaj o co chcesz

a co do rozpoczęcia zajęć, to z tego co pamiętam, to pierwszy dzień wygląda dokładnie tak samo jak 10 i 150 dzień- przedstawią sie wam i jazda z materiałem. uwaga na nieobecności na pierwszych zajęciach- są już liczone, a na niektórych przedmiotach- na cały semestr przypada tylko jedna możliwa nieobecność żeby zaliczyc przedmiot i trochę bez sensu ją wykorzystać już pierwszego dnia- na pewno bardziej przyda się po jakiejś imprezie albo na chorobę
bananana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 19:44   #802
martag144
Rozeznanie

jak oceniacie tę uczelnie? Trzeba zaszaleć z maturą?
martag144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 21:06   #803
aanetkaa03
Przyczajenie

Cytat:
Ja studiuję ogrodnictwo i niestety trzeba się najeździć i nachodzić. Z maxa na ogrody, z ogrodów do maxa i tak w kółko. Czasem trzeba to zróbić w 30 minut.

Powodzenia wszystkim życzę UP to nie taki uniwersytet przyjemności

Ja w tym roku zaczynam studia na ogrodnictwie mogła byś mi powiedziec jak jest na tym kierunku, czy musze sie czegoś obawiać?
aanetkaa03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-23, 21:23   #804
zaluzja55
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aanetkaa03 Pokaż wiadomość
Ja w tym roku zaczynam studia na ogrodnictwie mogła byś mi powiedziec jak jest na tym kierunku, czy musze sie czegoś obawiać?
Jeżeli będziesz miała szczęście i natrafisz na fajnych wykładowców to nie musisz się obawiać. Moja grupa niestety ma pecha i za każdym razem natrafiamy na tych "najgorszych" czyli od nas wymagają cuda a od siebie nie dają nic. Pierwszy semestr jest raczej nudny, nic ciekawego. Na pewno nie przejmuj sie chemią Na tym kierunku nie jest łatwo, na moim roku dużo osób wyleciało bo myśleli, że będzie lenistwo i zero nauki. Nic bardziej mylnego. Co tydzień wejściówki, oczywiście nie z każdego przedmiotu,ale jak zawalisz np. 2 wejściówki to później ciężko to nadgonić i czasem można się już nie załapać na wyjściówkę( bo do tego też trzeba mieć wymaganą liczbę punktów czy tez średnia ocen). Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz
Stary 2012-08-24, 00:21   #805
mallenkaa
Raczkowanie

To ja na turystyce w 1 roku miałam o tyle dobrze że przez cały rok nie miałam żadnej wejściówki. Czasem jakieś kolokwium się zdarzyło ale to raz-dwa w miesiącu
oraz w pierwszym semestrze poniedziałki i piątki wolne oraz praktycznie co drugi czwartek, raj dosłownie tyle że w środy się siedziało na uczelni do 20:15 ale mimo wszystko watro było dla 4-5dniowego weekendu
Stary 2012-08-24, 10:18   #806
carmen4400
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martag144 Pokaż wiadomość
jak oceniacie tę uczelnie? Trzeba zaszaleć z maturą?
niektórym się wydaje że jest tu łatwo, no zależy od kierunku.. co do matury to nie trzeba, progi wygórowane nie są, zawsze przyjmują z naddatkiem bo sporo osób odpada. najważniejsze żeby sie utrzymać. no i systematyczność!
Stary 2012-08-24, 10:51   #807
martag144
Rozeznanie

Cytat:
To ja na turystyce w 1 roku miałam o tyle dobrze że przez cały rok nie miałam żadnej wejściówki. Czasem jakieś kolokwium się zdarzyło ale to raz-dwa w miesiącu
oraz w pierwszym semestrze poniedziałki i piątki wolne oraz praktycznie co drugi czwartek, raj dosłownie tyle że w środy się siedziało na uczelni do 20:15 ale mimo wszystko watro było dla 4-5dniowego weekendu
o właśnie! Interesuje mnie Turystyka... mogłabyś napisać coś o tym kierunku na tej uczelni, jak poszła Ci matura, czy angielski jest baaardzo ważny jeśli chodzi o rekrutacje, bo powiem szczerze nie zamierzam zdawać rozszerzenia, bo mój angielski jest na kiepskim poziomie jak coś wbijaj na pw

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

i dzięki @carmen4400 za odpowiedź
martag144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 12:40   #808
NieidealnaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Studiujesz samoogrodnictwo czy o specjalnizacji Kształtowanie terenów zieleni>?

'nie jesteś moją własnością,ja po prostu mam Ciebie".

T.

24.01
NieidealnaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-24, 12:41   #809
mallenkaa
Raczkowanie

Uczelnia jak uczelnia. Uczyć się trzeba. Z jednego przedmiotu więcej z innego wcale. Czasem nawet wystarczy tylko systematyczne chodzenie na zajęcia. I mogę powiedzieć, że w liceum się dużo więcej uczyłam niż na studiach. Dostać się też nie jest tak trudno, tak mi się wydaje bynajmniej
Stary 2012-08-24, 12:47   #810
zaluzja55
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NieidealnaJa Pokaż wiadomość
Studiujesz samoogrodnictwo czy o specjalnizacji Kształtowanie terenów zieleni>?
Ogrodnictwo, HRiN

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości