|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uniwersytet Przyrodniczy- Poznań
Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Ja poszukuje .
|
|
|
#782 |
|
Przyczajenie
|
no cóż, życzę Wam POWODZENIA na tym jakże "pięknym" UP, ponieważ wszystko wydaje się takie piękne z zewnątrz, ale bycie w środku już nie jest takie fajne. Uczelnia wyznaje zasadę "Masz problem? Rozwiązuj go sam!" Mega dużo nauki, mnóstwo głupich wykładowców, gdy przychodzi grudzień wszyscy się modlą żeby OBY dostać warunek z 2 przedmiotów...prawdziwy stres pojawia się wtedy gdy Wy potrzebujecie 3 warunków lub komisa, bo pan doktor sobie z Was kpi, albo wykładowca uważa, że pomimo iż chodzisz na wykłady to nie ma Cie wpisanego na liście co powoduje nie zal przedmiotu a prodziekan ma to w D....i tak macie z☠☠☠ane pół roku na UP
dlatego no cóż lepiej zawczasu pomyśleć o innej uczelni |
|
|
|
|
#783 |
|
Przyczajenie
|
NieidealnaJa ja z koleżanką już znalazłyśmy osobę do tego pokoju.
---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- A możę któraś z Was orientuje się jak to jest z tymi badaniami? trzeba je zrobić w Poznaniu czy można np w Gnieźnie? |
|
|
|
|
#784 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
Jest już organizacja roku szkolnego http://student.puls.edu.pl/sites/de...013.pdf
|
|
#786 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
juz mam i teraz takie pytanie co robimy 1 października? bo 2 października zajęcia są od 14 bo jest inauguracja roku akademickiego :P
Edytowane przez jagoda1881 Czas edycji: 2012-08-20 o 17:20 |
|
|
|
|
|
#787 |
|
Rozeznanie
|
1 października będą normalne zajęcia tak jak w planie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#788 |
|
Przyczajenie
|
Wie może ktoś gdzie trzeba zanieść wniosek o pomoc materialną?
|
|
|
|
|
#789 |
|
Przyczajenie
|
Wniosek należy złożyć w pok. 209 Coll. Maximum
A wypełniłaś już cały ten wniosek? Co wpisałaś w "nr. albumu" ?
|
|
|
|
|
#790 |
|
Przyczajenie
|
A może któraś z Was orientuje się jak to jest z tymi badaniami? trzeba je zrobić w Poznaniu czy można np w Gnieźnie?
|
|
|
|
|
#791 |
|
Przyczajenie
|
hej
mam pytanie odnośnie elektronicznej rejestracji, co macie napisane pod zdjęciem? bo ja mam, że oczekuje na akceptacje.---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- a i jeszcze jedno pytanie mam, jest napisane że zajęcia odbywać się będą od 1 października, a inauguracja 3 października, więc ja już nic nie rozumiem )---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- a co do tych badań, to możesz tam u siebie, tylko to się wtedy płaci. |
|
|
|
|
#792 |
|
Przyczajenie
|
Mi się wydaje że najpierw powinna być inauguracja a potem dopiero zajęcia ale to pewnie we wrześniu się wszystkiego dowiemy.
A co do badań to muszą być tam gdzie jest to wyznaczone w tym liście? tam gdzie jest podana strona internetowa? |
|
|
|
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
Ci, którzy ida na pierwszy rok studiów mają rozpoczęcie wsobote 28 września
![]() Ja myśle, ze pierwszoroczniacy 1 października bedą zapoznawac sie z uczelnią, a od 2 bedą mieli normalne zajęcia. Reszta studentów bedzie miała rozpoczecie drugiego. - Ale zobaczymy jak to faktycznie bedzie
Edytowane przez jagoda1881 Czas edycji: 2012-08-21 o 15:46 |
|
|
|
|
#794 |
|
Raczkowanie
|
Hmm powiem wam że inauguracja jest w różnych dniach i godzinach dla poszczególnych kierunków więc nie martwcie się. Ja miałam to rozpoczęcie o godzinie 13 w poniedziałek chyba i rano zajęć nie było, dopiero później, ale z tego co się orientuję to zajęcia są już od 1 dnia, obojętnie czy była inauguracja czy nie
i nie ma czegoś takiego jak zapoznawanie się z uczelnią (tzn ja nie miałam, nie wiem jak jest gdzieś indziej), 1 dzień, jest plan, miejsce zajęć i od razu są zajęcia. I też mówię od razu, że zajęcia nie są tylko na uczelni (tam moze być tylko pare wykładów i ćwiczeń) reszta zajęć jest w okolicy, w różnych budynkach
|
|
|
|
|
#795 |
|
Przyczajenie
|
Tak też myślałam, ale w moim przypadku bardziej opłaci sie jechać do Gniezna i zapłacić niż do Poznania :P :P
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a reszta tych budynków jest daleko? :P:P |
|
|
|
|
|
#797 |
|
Raczkowanie
|
Tak, ten główny budynek UP (w skrócie Max, tak najłatwiej). Większość w okolicy, około 15-20min pieszo od maxa
Moja koleżanka jest na ogrodnictwie to zajęcia miała w Poznaniu na ogrodach (nie wiem czy już od 1 roku) i musiała codziennie dojeżdżać tramwajem, bo to sporo dalej już było. Niestety nie wiem jak z innymi kierunkami, czy może jeszcze w innych dalszych miejscach Poznania mają zajęcia
|
|
|
|
|
#798 |
|
Przyczajenie
|
Hej, a jest tu może ktoś studiuje albo studiował albo zaczyna studiować dietetykę?
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powodzenia wszystkim życzę UP to nie taki uniwersytet przyjemności
|
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
w zeszłym roku zajęcia były już w dniu rozpoczęcia roku akademickiego, i przed i po spotkaniu z dziekanem, w zależności w jakich godzinach się je miało
teraz pewnie będzie podobnie
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() a co do rozpoczęcia zajęć, to z tego co pamiętam, to pierwszy dzień wygląda dokładnie tak samo jak 10 i 150 dzień- przedstawią sie wam i jazda z materiałem. uwaga na nieobecności na pierwszych zajęciach- są już liczone, a na niektórych przedmiotach- na cały semestr przypada tylko jedna możliwa nieobecność żeby zaliczyc przedmiot i trochę bez sensu ją wykorzystać już pierwszego dnia- na pewno bardziej przyda się po jakiejś imprezie albo na chorobę
|
|
|
|
|
|
#802 |
|
Rozeznanie
|
jak oceniacie tę uczelnie? Trzeba zaszaleć z maturą?
|
|
|
|
|
#803 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja w tym roku zaczynam studia na ogrodnictwie
|
|
|
|
|
|
#804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na tym kierunku nie jest łatwo, na moim roku dużo osób wyleciało bo myśleli, że będzie lenistwo i zero nauki. Nic bardziej mylnego. Co tydzień wejściówki, oczywiście nie z każdego przedmiotu,ale jak zawalisz np. 2 wejściówki to później ciężko to nadgonić i czasem można się już nie załapać na wyjściówkę( bo do tego też trzeba mieć wymaganą liczbę punktów czy tez średnia ocen). Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz
|
|
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
To ja na turystyce w 1 roku miałam o tyle dobrze że przez cały rok nie miałam żadnej wejściówki. Czasem jakieś kolokwium się zdarzyło ale to raz-dwa w miesiącu
oraz w pierwszym semestrze poniedziałki i piątki wolne oraz praktycznie co drugi czwartek, raj dosłownie tyle że w środy się siedziało na uczelni do 20:15 ale mimo wszystko watro było dla 4-5dniowego weekendu
|
|
|
|
|
#806 |
|
Zadomowienie
|
niektórym się wydaje że jest tu łatwo, no zależy od kierunku.. co do matury to nie trzeba, progi wygórowane nie są, zawsze przyjmują z naddatkiem bo sporo osób odpada. najważniejsze żeby sie utrzymać. no i systematyczność!
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak coś wbijaj na pw ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- i dzięki @carmen4400 za odpowiedź
|
|
|
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Studiujesz samoogrodnictwo czy o specjalnizacji Kształtowanie terenów zieleni>?
|
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
Uczelnia jak uczelnia. Uczyć się trzeba. Z jednego przedmiotu więcej z innego wcale. Czasem nawet wystarczy tylko systematyczne chodzenie na zajęcia. I mogę powiedzieć, że w liceum się dużo więcej uczyłam niż na studiach. Dostać się też nie jest tak trudno, tak mi się wydaje bynajmniej
|
|
|
|
|
#810 |
|
Rozeznanie
|
Ogrodnictwo, HRiN
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

dlatego no cóż lepiej zawczasu pomyśleć o innej uczelni

jak coś wbijaj na pw