|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pogaduchy Huncwotek - rozmowy o Harrym Potterze i nie tylko :)
Ale się kurde rozmarzyłam
z całego tego rozmarzenia posprzątałam mieszkanie A za godzinę ide odebrać kosmetyki z Oriflame
|
|
#782 |
|
Rozeznanie
|
Ja również nie tęsknię za LO ani gimnazjum (może jeszcze za mało czasu minęło?). Klasę w LO miałam okropną, pełną słodkich idiotek ale na szczęście poznałam tam parę przyjaciółek i teraz przeprowadzamy się na studia i teraz się tym jaram, i nie mogę się doczekać
|
|
|
|
#783 |
|
Pani Buka
|
Dzbanku (
), czyli będziesz w Krakowie? ![]() ja uciekam, bo idę na spacer. do wieczora!
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
dzbanku (ale ty masz fajny nick
) - gdzie będziesz mieszkać w Krk?
|
|
|
|
#785 |
|
Konto usunięte
|
Jestem dziewczyny!;>
Zrobiłam dzisiaj przegląd szafy, bo już nic w niej nie mogłam znaleźć i wyszło na to, że 3 reklamówki szmat wyrzuciłam A za niektórymi to mi się płakać chciało, ale się przemogłam![]() Co do mojej książki Nawet za bardzo nie pamiętam, przypomina mi się, że miała wspaniały tytuł "Chłopak i dziewczyna"Ja zdawałam historię i wos 2 lata temu. Z historią była jazda, ale dobrze mi poszło. Z wosu trochę zawaliłam, ale już wam mówiłam, że miałam nauczyciela-niedoszłego księdza, który nic nas nie nauczył, a już na pewno nie pisania eseju. Pamiętam, że tuż po egzaminie mi się wydawało, że świetne wypracowanie napisałam, a tu potem się okazało, że 10 pkt tylko Dla mnie liceum było fajne z powodu najlepszych przyjaciół, których wtedy poznałam, ale z drugiej strony trochę mnie wkurzały ciągle kontrole, wiecie, trzeba było usprawiedliwiać nieobecności, zmieniać buty w szkole. Na studiach odwrotnie, ludzie są średnio fajni, ale przynajmniej nikt się nie czepia o pierdoły i wszystko można załatwić. Warunek u mnie kosztuje 1700 zł, najtańszy 900. Nieźle na nas zarabiają. |
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą jakbyś chciała całkiem dobry zestaw do nauki logiki, to daj znać
|
|
|
#787 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Mi chodzi konkretnie o pierwszą sesję na prawie UJ
![]() Na innyc studiach moja pierwsza sesja (a właściwie i każda kolejna) to była bardziej przyjemność niż stres
|
|
#789 |
|
Konto usunięte
|
Ja się już stresuję czerwcem przyszłego roku
![]() |
|
|
|
#790 | |
|
Rozeznanie
|
Tak
Mam mieszkanie już i myślę, że od połowy września już będę tam pomieszkiwać ![]() Ulica Starowiślna A jeśli chodzi o nick to został on wymyślony z głupoty - nie miałam pomysłu a akurat piłam kawę ![]() Cytat:
Czuję, że nie będzie łatwo z tym przedmiotemPS Pierwszy raz wielocytowałam
Edytowane przez dzbanek do kawy Czas edycji: 2011-08-03 o 14:56 |
|
|
|
|
#791 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie nastawiaj się, że nie będzie łatwo, wystarczy zrozumieć i pilnie uczęszczać na zajęcia, to jest do zrobienia (aczkolwiek ja trzy lata usiłowałam to zdać, tylko ja, tak szczerze mówiąc, nie przykładałam się jakoś strasznie )---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- [1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;28529641] ![]() A ja kupiłam spodnie Chociaż raz były dokładnie takie jak chce i w dodatku w moim rozmiarze [/QUOTE]Fajjjnie A ja wlasnie sie zorientowalam, ze nie oddalam do szewca butow, a potrzebuje fleki zrobic... na jutro
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dzięki za dodanie mnie w 1 poście Widzę, że tu rozmowa o studiach. Ja bardzo chciałabym zacząć 2 kierunek w tym roku ale coś czuję, że będzie problem z dojazdami na 2 różne wydziały... No i boję się, że plan nie spasuje ale się okaże wszystko...
|
|
#794 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#795 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#796 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
im bliżej do emerytury i odpoczynku tym lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i zgadzam się z tymi wszystkimi demotami typu 'kiedyś dzieci bawiły się na dworze' albo 'jeśli pamiętasz te bajki...'Samo to jak technologia poszła naprzód. Mój pierwszy tel kom to było coś. Czarno biały wyświetlacz, parę pikselków, a jaka radość potem doszedł blutooth, aparat, odtwarzacz.. na to wszystko też się czekało, a teraz takie gówniarze z 1 kl podstawówki idą z wypasionym telefonem i bluzgają do niego. Zresztą już w piaskownicy przecież trzeba mieć dżinsy z wranglera [1=4c2ea920fcf0cb3d39288a6 c961f1efcc2286102_684b5c0 01d1f4;28526417]dokładnie, całkowicie się zgadzam [/QUOTE]ja dla urozmaicenia wolna od urodzenia
|
|||
|
|
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;28529955]
też tak czasem mam i zgadzam się z tymi wszystkimi demotami typu 'kiedyś dzieci bawiły się na dworze' albo 'jeśli pamiętasz te bajki...'Samo to jak technologia poszła naprzód. Mój pierwszy tel kom to było coś. Czarno biały wyświetlacz, parę pikselków, a jaka radość potem doszedł blutooth, aparat, odtwarzacz.. na to wszystko też się czekało, a teraz takie gówniarze z 1 kl podstawówki idą z wypasionym telefonem i bluzgają do niego. Zresztą już w piaskownicy przecież trzeba mieć dżinsy z wranglera ja dla urozmaicenia wolna od urodzenia [/QUOTE]Absolutnie się z tym nie zgadzam! Dzieci są takie jak je rodzice wychowają/nauczą i to nie ich wina. I jestem pewna, że one w piaskownicy nie porównują sobie dżinsów co najwyżej grabki. A jak mamusie są spaczone i czują, że muszą tak ubierać swoje dzieci to to ich problem.
|
|
#798 |
|
Konto usunięte
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;28529955]też tak czasem mam
i zgadzam się z tymi wszystkimi demotami typu 'kiedyś dzieci bawiły się na dworze' albo 'jeśli pamiętasz te bajki...'Samo to jak technologia poszła naprzód. Mój pierwszy tel kom to było coś. Czarno biały wyświetlacz, parę pikselków, a jaka radość potem doszedł blutooth, aparat, odtwarzacz.. na to wszystko też się czekało, a teraz takie gówniarze z 1 kl podstawówki idą z wypasionym telefonem i bluzgają do niego. Zresztą już w piaskownicy przecież trzeba mieć dżinsy z wranglera "[/QUOTE] Ktoś jeszcze pamięta jak aparaty były doczepiane do telefonów? ![]() Ostatnio na osiedlu mijałam dwie dziewczynki i chłopca w wieku około 8 lat i jak przechodzili obok chłopiec mówi do mnie "ej, one mnie gwałcą". Chociaż właściwie czemu tu się dziwić, ostatnio na onecie był artykuł o "degradacji" mtv- muzyki już tam niewiele uświadczysz, za to "Nastoletnie matki" robią furorę.Ale ze mnie dinozaur, tak narzekam na "dzisiejszą młodzież" ![]() Narrhien ty już skończyłaś prawo? Czym się teraz zajmujesz? |
|
|
|
#799 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[QUOTE=girl99;28526932]ja sie czuje staro, jakby mnie juz nic nie czekalo i przezylam to co najlepsze. dobija mnie to normalnie -.- mimo, ze mentalnie to dalej gowniara jestem i dobrze mi z tym a z wygladu daja mi 15 lat ja studiuje ochrone srodowiska - lubie moj kierunek kocham bawic sie na laborkach kwasami - ale jednak stres wyniszcza mnie psychicznie. ciagle sie nas czepiaja i mysla, ze nie mamy swojego zyciua tylko nauka, nauka i nauka. [/QUOTE]to u mnie tak jest w LO.. od początku września do końca czerwca... nawet tygodnia wolnego albo paru dni, żebym nie musiała się czegoś nauczyć :/ a to spr, a to niezapowiedziane może być, a to 2 pk w jednym dni -.- Cytat:
dobrze mi w domu i nie bardzo chcę nawet wyjeżdżać :/Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mamusie maja chpla na punkcie ciuchów MARKOWYCH i później dziecko też zwraca na to uwagę. Moja 10letnia córka na szczęście nie jest tego nauczona. Nigdy nie zwracałam uwagi na markę tylko na jakość bo wychodzę z założenia, że jestem za biedna na kupowanie czegoś co nie wytrzyma miesiąca. Zdarza się, że markowe ciuchy właśnie są do bani, a te kupione za grosze nie mogą sie zedrzeć. Poza tym moje dzieci szybko rosnące i wydzierające rzeczy na potęgę ubieram w lumpeksie. Inaczej nie wystarczyłoby mi na kilka spodni w ciągu pół roku, które moja córka wydziera na drzewach albo bawiąc się w wojnę
|
|
#801 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;28530201]
ja coś czuję, że będę wracać do domu co tydzień dobrze mi w domu i nie bardzo chcę nawet wyjeżdżać :/[/QUOTE] ja też sie dobrze czułam w domu i cięzko było mi wyjechać na studia, czy wyprowadzic z facetem, ale jak posmakowałam samodzielności to już inaczej. Chętnie jeżdzę do rodziców, ale tez z przyjemnością od nich wyjeżdżam
|
#803 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja swoich dzieci nie mam, ale ma siostra a ja się nimi dużo zajmuję w wakacje i weekendy. I nie widzę nic złego w kupowaniu dzieciom rzeczy w lumpach (sobie tez kupuję :P), albo gdzieś, gdzie można dostać taniej. Przecież i tak lada chwila zniszczą, zachlapią, pobrudzą albo wyrosną.
|
|
|
#805 |
|
Konto usunięte
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;28530225]też bym wolała właśnie z kimś.. zresztą boję się, że sobie w ogóle nie poradzę sama w innym mieście :/[/QUOTE]
Też nikogo nie znałam i jakoś przeżyłam Chociaż może dlatego, że byłam już doświadczona, bo i do liceum poszłam do innego miasta, nie znając nikogo, więc trochę wiedziałam czego się spodziewać. Z nowymi ludźmi łatwiej jest zacząć wszystko od początku bez zbędnego balastu z przeszłości. Możesz być kimś zupełnie innym niż dotychczas byłaś
|
|
|
|
#806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak się dowiedziałam ile moja siostra wydała na same książki dla syna, który idzie do 1 klasy to padłam. A wiadomo jeszcze zeszyty, przyrządy, buty na zmianę, kilka nowych ubrań... masakra.
dopóki choć raz pracując nad sobą, nie upadniesz omdlały ze zmęczenia. Edytowane przez Praan Czas edycji: 2011-08-03 o 15:49 |
|
|
|
|
#807 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() A doczepiane aparaty-coś tam kojarzę, że można było chyba nawet dokupić ![]() Poza tym ja swój 1 tel miałam jeszcze w idei
|
||
|
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;28530356]Ciuchy to racja wina rodziców.. wychowanie też leży w ich obowiązku, ale te dzieci są coraz gorsze :/
ze mnie też, w końcu mnie ktoś rozumie ![]() A doczepiane aparaty-coś tam kojarzę, że można było chyba nawet dokupić ![]() Poza tym ja swój 1 tel miałam jeszcze w idei [/QUOTE]Ja też
|
#809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jednak smutno mi, że nie mam tu zbyt wielu osób tak bliskich jak była ona. I szkoda, że nie mam znajomych z którymi można by wynająć razem mieszkanie ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- [1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;28530356]Ciuchy to racja wina rodziców.. wychowanie też leży w ich obowiązku, ale te dzieci są coraz gorsze :/ [/QUOTE] Dzieci się rodzą takie same, świat jest inny i wymaga więcej zaangażowania ze strony rodziców. A że ci często nie mają czasu dla swoich dzieci, to tu tkwi problem moim zdaniem.
|
|
|
#810 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i gdybym miałam jakiś obiekt, gdzie można studiować u siebie, nawet gorszy to bym została... zawsze to łatwiej, taniej itpNo i jak się kogoś znajdzie to też zawsze inaczej. Nie byłabym sama, a zawsze jedna morda więcej, którą znam chociażby tylko przez LO i z którą mogę pogadać to już coś. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

z całego tego rozmarzenia posprzątałam mieszkanie

), czyli będziesz w Krakowie? 

Chociaż właściwie czemu tu się dziwić, ostatnio na onecie był artykuł o "degradacji" mtv- muzyki już tam niewiele uświadczysz, za to "Nastoletnie matki" robią furorę.
[/QUOTE]