![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
matal a uzywałas zielonych chusteczek dada?? bo np niebieskie są faktycznie za mokre, fiotelowe śmierdza a zielone sa genialne. i maja zapach ktory mi sie nie nudzi po jednym opakowaniu
![]()
#782 |
Zadomowienie
|
O matko! Jak ja nienawidzę 10tego dnia każdego miesiąca
![]() Ps ja bardzo lubię 10tego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z tej okazji wszystkim świętującym dzidziom życzymy wszystkiego naj, naj... i dziękujemy serdecznie. Zanim doczytam musye troche ogarnac i wzkapac malego. Kto mi klawisye popryestawial_
#783 |
Rozeznanie
|
Siasiek ctrl+shift
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym denerwowały mnie, że wyciągały się po 3-4, a nie po 1... No nie pasują mi ![]() A ja i tak chusteczki głównie na wyjścia, bo w domu staram się myć pupę pod kranem ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- A, wyniki badania krwi mam niemalże idealne ![]() chyba czas zrobić gastroskopię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
siasiek musisz ctrl i shift wlaczyc
![]() moj syn spal 10 mi odlozylam do lozeczka i sie wyspal i sie bede z nim bujac godzine ![]()
#786 |
Rozeznanie
|
Yes yes yes!!!!!!!!!!
Mój mały słodki kochany acz leniwy synulek W KOŃCU dokonał pełnego przewrotu na brzusio!!!!!!!! ![]() A potem tak ładnie wyszło mu MAMA.... Leżał na przewijaku, ja się odwróciłam bo karciłam Kasię, a ten tam mamma i mamma a w końcu tak ładnie wyraźnie mama.... hehe wiem że to przypadek a nie świadome ale dajcie mi się cieszyć tą chwilą, mimo że to drugie dziecko ale zawsze się czeka na tą chwilę... Ps Kasia odkąd skończyła 5 m-cy to trajkotała ciągle tata i tata i tatatatatata a mama usłyszałam dopiero jak skończyła 9 m-cy. A jak mówią "tata przywoła brata" - u nas się sprawdziło ![]()
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-10-10 o 19:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama uparcie twierdzi ze sebus mowi BABA ![]() chyba tylko w swojej glowie to slyszala ![]()
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
Korzystając z okazji, że dziecko się dobrze bawi to ja w końcu coś zjadłam.
Zaraz kąpiel bo mały już się porozbierał ![]() Chciałam powiedzieć, że mi dziecko dorasta ![]() ![]() Matall starszak nie w szpitalu, szpital mamy w domu. Ja bym się zapłakała jakby go zostawili, nawet bym z tamtą nie wyszła. Co do chusteczek to ja używam tych z rossmanna. Niebieskie są kiepskie ale te różowo-białe są ok. Zdecydowanie wolę je od biedronkowych które według mnie się trochę kleją (zostawiają dziwną warstwę na skórze). Używamy ich na zmianę z pampersami sensitive bo u nas często w promocji.
#789 | |
Wtajemniczenie
|
Bry
![]() Ale płodne jesteście ![]() ![]() Cytat:
Zatrudnia do badania takich spraw swoich prawników, kiedyś urzędnicy załatwiali te sprawy. Najczęściej wtedy wzywany jest pracodawca i musi udowodnić zasadność i legalność zatrudnienia. I z tym Twoja kuplela liczyć się musi, że może mieć przeboje z zusem. Matal, odpisalam krótko w klubie Paulizia, u nas były sensacje po jabłku z gruszką z gerbera. Wprawdzie wysypki nie było, ale brzuszek Pepe bardzo bolał ( a z racji tego, że nic nowego nie jadł padło na gruszkę i teraz już nie daję ). Reszta potem, bo mi cyce rozsadza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Rozeznanie
|
oj, u nas chusteczki też najlepiej rossmanowskie się spisują, po Dadach ma czerwoną dupeczkę
#791 |
Zakorzenienie
|
Siasiek a, to troszkę lepiej :uff:
Ale i tak uważam, że te choroby powinny dać Wam święty spokój, wystarczy na ten rok!
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
asiak super !!!!!!!!!!!
![]() Gabi też czasem woła maammmma mężul mówi, że muszę iść do laryngologa bo on nic takiego nie słyszy ![]() a jak Wojtuś śpi ? naprawił się ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Rozeznanie
|
A! no i gotowałam dziś dla nas kalafiorową i zrobiłam też w osobnym trochę dla Wojtulka z manną i kurczaczkiem (mięsko oczywiście osobno gotowane). Zapakowałam w słoiczki, a troszkę zostawiłam na dziś no i zjadł nawet ładnie.
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- andziot - niestety, o naprawie na razie nie ma mowy, bo choruje już 1,5 tyg i częściej się budzi, a w dodatku ja muszę go o 3 w nocy budzić na antybiotyk ![]()
#794 |
Zadomowienie
|
No my już po weselu. Ogólnie bylo całkiem fajnie
![]() Poza tym choroby sie u nas panoszą ![]() Emila miala straszny kaszel i niestety przelazło na oskrzela i musialam jej podać antybiotyk ![]() ![]() Oliśka znowu ma katar - tylko sobie w łeb strzelic ![]() Do tego jeszcze coś mi się zrobiło z kolanem - w piątek spuchlo i ledwo łażę....na weselu zatańczyłam moze z 5 wolnych piosenek... Byłam dzisiaj u lakarza rodzinnego i dostałam skierowanie do ortopedy na CITO, ale w naszym mieście nigdzie nie było miejsca i odeslali mnie z kwitkiem ![]() ![]() To się pożaliłam.... |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale poprawia mu się coś ??? zdrówka !!!!!!!!! pamiętam jak Zosi w nocy dawałam antybola, ona tak śpi że się nawet nie budziła ![]() szkoda, że Gaba tak nie potrafi spać .... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() spice bardzo mi przykro... heh... już moi mężczyźni tęsknią... więc uciekam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Rozeznanie
|
andziot - kataru wydaje mi się że jest mniej, ale kaszelek się utrzymuje... mam tylko nadzieję że antybiotyk da radę.
a co do spania, to za 2 tyg wracam do pracy (buuuuuuu, chlip chlip) więc synusia czeka nowy stres z tym związany i pewnie znowu więcej pobudek w nocy więc plany oduczania tak czestego jedzenia muszę przesunąć na dalszą przyszłość...
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bylam z malym u okulisty to babka mowila ze zapisy od poczatku wrzesnia (na przyszły rok oczywiscie) i koncedm wrzesnia byly terminy na czerwiec chyba! porazka zdrowka!!! dziewczyny od kilku dni mnie OKROPNIE krzyze bola tz chce zebym na masaz poszla tylko ze 30 min 40 zł troche mi szkoda kasy czy jeden masaz cos da czy trzeba serii????? ![]()
![]() |
#799 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Za fasolkę też zaciskam, ale spokojnie.. bez minek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A towar to hm.. może kiedyś ![]() teraz jakoś z dolnej półki, albo dyskontu ![]() Cytat:
thx ![]() ![]() ![]() Andziotek wróciła i od razu zapodaje extra pomysłami ![]() ![]() ![]() ![]() Nie chcesz, żeby Gabusia na brzuszku w nocy spała? Oby w domku juz spokój był i Gabrysia się naprawiła ![]() Asiak ![]() ![]() ![]() ![]() Bassienka zdrówka dla dziewczynek ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
my już tylko tych Dada używamy i pieluszek i chusteczek
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj wiem co to ból pleców....tylko, że u mnie pało na lewy bark, ból promieniuje od karku...i niestety, ale mój synek trochę waży (jak Seba ![]() ![]() ale myślę, że masażu możesz spróbować, ale nie wiem czy raz pomoże ![]()
![]() |
#802 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziękuję za kciuki za jutrzejsze USG główki ![]() moria a matka wtedy cała chora jak widzi takie mokre, posklejane oczka, pomysł z matą super, zgapiemy ![]() no pięknie waży Anulka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a na gastroskopię idź, ja uciekałam spod drzwi 3 razy, za 4 razem weszłam i zrobiłam się ma rozumieć w znieczuleniu, nie wiedziałam nawet kiedy już było po wszystkim; Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas kilka razy się zdarzyło króciutkie NIE andziot dzielna Gabrynia ![]() świetna ta mata, a jest odrobinę sztywnawa czy taka bardzo wiotka szmatkowa? sillLee my używamy chusteczek bambino, są bardzo delikatne dady fioletowe zrobiły wysypkę na pupce, nivea się też nie sprawdziły daisy nie kupiłam, bo w sobotę po zakupach jedzeniowych mieliśmy podjechać po nie a tu alarm jedzeniowy się włączył i musieliśmy wracać ale śledzę Wasze poczynania pomimo, iż nie komentuję i zrobię jak Wy może jutro; a wiesz, że jesteśmy równolatkami ? ![]() ![]() ![]() Syneczek śpi, mama idzie się zdrzemnąć przed odciąganiem o północy. zaklepałam na jutro na 15 usg główki Wikusia i strasznie się boję kciuki Kochane poproszę ![]() dobranoc Mamusie
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeden też okej.. mi pomagał dużo jak plery dokuczały ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Rozeznanie
|
powolutku nadrabiam zaległości
spice - bardzo Ci współczuję.... andziot - brawo dla Gabulka, oj lada moment dzieciaczki nam się mobilne zrobią... delicadeza - hihi u nas "nie" też się zdarza często taki śmieszny dialog wychodzi
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-10-10 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
obojętne mi to,
ale do tej pory (poza noworodkiem) nie umiała zasnąć na brzuszku, bo ciągle głowę podnosiła ... więc bardzo się zdziwiłam, że tak śpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
Lolka nie ma za co, ja jestem researcher z wykształcenia
![]() Broker informacji znaczy ![]() caffe Pieluszki Dada są u nas hitem, ale do chusteczek się nie mogę przekonać ![]() Z pieluszek mamy tylko pampki białe na noc (bardzo chłonne, a pieluchę zmieniam dopiero rano)
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w środku jest coś włożone (coś jak wkład kołdry ale bardzo cieńka warstwa) materiał jest taki jak lekko wykrochmalona poszewka (taki sztywny) sorka za dziwne porównania, ale inaczej nie umiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() widzisz - Szymonek dokładnie to samo. już którys dzień. masakra jakaś. ale jak mu dałam z kleikiem (mam jeszcze kaszke ryżową z jabłkiem - można dawać?) to tez tak sobie. poza tym ulewał kleik mocno ![]() od 3 dni wieczorem je na raty - oprócz tego, że w dzień to średnio 80-100ml, czasem nawet 40-70ml na posiłek, to na noc dorabiam mu kilka razy zanim zasnie. teraz TZ go usypia - ja usypiałam od 20.30 (zjadł 120ml), dorobiłam 60ml, zjadl 40ml, ulał i teraz słysze jak gada do TZta. Nie wiem co zrobić. Jutro odbieram wyniki z moczu ogólnego. Będę robiła posiew. W czwartek USG nerek, główki i bioderek ![]() Każde karmienie jest walką. I kończy się moim ryczeniem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
asiak Super
![]() ![]() Mango dziekuje ![]() ![]() ![]() Bassienka zdrowka zycze ![]() ![]() Nadia spala od 20 do 21 a teraz szaleje. Mam nadzieje, ze o 22 zasnie ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-10-10 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() delicadeza ![]() moniqac rowniez ![]() ![]() wiecie co jestem tak zmeczona ze nie chce mi sie isc spac
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.